aktiv-eiendomsmegling

Aktiv gir
ut barnebok
om flytting

For å bidra til at også våre yngste kunder
skal bli ivaretatt under boligbyttet, gir vi
nå ut barneboka «Olivia flytter».

Barna blir en del av flyttelasset

I en nasjonal boligbytteundersøkelse gjort av InFact, kommer det frem at 1 av 4 foreldre ikke prioriterer å inkludere barna sine i flytteprosessen. Dette bidrar til at mange barn blir en del av flyttelasset, i stedet for å være en del av prosessen.
For barna kan dette gjøre at flyttingen blir en vanskeligere opplevelse enn den behøver å være.

– I Aktiv vil vi hjelpe de små, så vel som de voksne, med å få et så smidig boligbytte som mulig, forteller administrerende direktør Karsten Onsrud, og fortsetter:

– Derfor har vi, sammen med Svovel fabrikk & butikk, og forfatter- og illustratørduoen Agnes Thorstvedt og Tine Svae, skapt barneboka «Olivia flytter».

  

Formålet med boka er at den skal kunne brukes som et verktøy av foreldre, for å enklere involvere barna i flytteprosessen og forberede dem på det som skal skje. Samtidig vil handlingen i boka kunne vise de små at flytting ikke er så skummelt som de kanskje tror.

– Idéen om å lage boka bunner i et håp om å hjelpe barna med å forstå, bidra i, og kanskje til og med like, flytteprosessen.

Karsten Onsrud

Karsten Onsrud

Administrerende direktør i Aktiv

Hjelpemiddel for foreldrene


«Olivia flytter» handler om Olivia, mamma, pappa og hunden Zappo, som skal flytte fra det trygge kjente, til det skumle nye. Dette er en historie om å få et nytt hjem, selv om man ikke har bestemt det selv. Og om at de viktigste tingene man tar med seg ikke kan pakkes ned i esker.

Å bruke barnelitteratur som verktøy kan være verdifullt både for å hjelpe barna med å forstå en omveltende prosess, men også for å styre forventninger. Psykolog Anne Friis forteller at boka kan være like viktig for foreldrene, som for de små.

– Mange foreldre er redde for hvordan barna skal påvirkes av flyttingen, og har også selv et behov for trygghet og hjelp. Da kan en barnebok som «Olivia flytter» være et veldig konkret og fint hjelpemiddel, og absolutt et verktøy som kan være nyttig å ta i bruk.

Les mer om: Barn og flytting - slik gjør du overgangen lettere.

Her får du tak i boka

Boka lanseres søndag 5. mai, og du kan kjøpe den på Svovel sin nettside. Den kan også høres som lydbok på alle tilgjengelige strømmetjenester.