aktiv-eiendomsmegling
Logo

Med faglig trygghet som drivkraft

– Skal vi tørre å si at vi har like sterkt fokus på fag som på salg?

Sitatet tilhører Stine Hjallum, leder i kvalitetsavdelingen i Aktiv Eiendomsmegling. I forbindelse med et etterlengtet møte med sine to nærmeste kolleger, Trond og Margrethe, er engasjementet høyt når de diskuterer betydningen av en helt egen fag- og kvalitetsavdeling i en kjede som Aktiv.

– Enkelt forklart handler det om å gjøre meglernes hverdag tryggere og mer effektiv. Når du jobber som megler er det mye du skal huske på. Vi sørger for at megleren i Aktiv har den kompetansen som kreves for å skape trygge og fornøyde kunder, fortsetter hun.

Et helt nødvendig arbeid for å henge med i bransjen

I en eiendomsmeglers hverdag dreier det seg hovedsakelig om salget. Samtidig er en eiendomsmegler helt avhengig av å nyte tillit hos sluttkunden. Den tilliten blir ikke etablert med mindre megleren opptrer troverdig, gjennom kunnskap og kompetanse om boligmarkedet, men også om regelverket knyttet til salg og kjøp av bolig.

Oppdraget til kvalitetsavdelingen er forholdsvis enkelt: sørge for at meglerne gjør ting på riktig måte til rett tid. Det betyr at trioen fra kjedekontoret fungerer som en sikkerhetsventil og sparringpartner for meglerne i Aktiv. Det er en helt nødvendig rolle å ha for å skape den kulturen man trenger for å danne et vinnerlag.

– Vi er en del av en bransje som setter tillit og faglig kvalitet veldig høyt. Vi ønsker å være helt foran og bidra til et kollektivt løft når det kommer til denne delen, sier Margrethe Røse Solli.

En av hovedoppgavene til kvalitetsavdelingen er at alt av malverk, systemer og tekster til salgsoppgaver er helt oppdatert i henhold til gjeldende lovverk. I tillegg til det er det et utstrakt fokus på opplæring.

– Vi sørger for at meglerne er oppdaterte på lovverk og endringer, gjennom intern kursing. Det må til for at Aktiv skal beholde sin posisjon som en faglig sterk eiendomsmeglerkjede, sier Solli videre.

Både Trond og Margrethe har jobbet som eiendomsmeglere, og Stine har på sin side mange års erfaring som advokat innen eierskifteforsikring. Den samlede erfaringen bidrar sterkt til avdelingens evne til å jobbe forebyggende. Når en megler på et av kjedens kontorer støter på en utfordring, skal trioen fra hovedkontoret aller helst allerede ha sett det komme, for så å tilby en konkret løsning på problemet. Med andre ord en hårete ambisjon.

– Vårt erfaringsgrunnlag gir oss en forståelse av en meglers hverdag – og muligheten til å forutse endringer i bransjen, være seg knyttet til digitalisering, lovverk eller andre ting som påvirker oss, sier Trond Blix, kvalitets- og driftsansvarlig

Forebyggende arbeid i denne sammenhengen sørger for et oppdatert salgsstøttesystem for meglerne, der relevante maler og sjekklister ligger klare. Samtidig er store deler av jobben operativ. Og det er i kontakt med andre mennesker at kvalitetsavdelingen virkelig finner mening i arbeidshverdagen.

– Det er det som er den egentlige grunnen til at jeg jobber her – den daglige kontakten med folka i Aktiv-kjeden, fra Narvik i nord til Lyngdal i sør. Å få være med på å skape faglig trygghet hos de lokale meglerne er noe jeg er veldig opptatt av, sier Blix.


I Aktiv er det kult å være litt nerd

Vi møter Stine, Trond og Margrethe i det som er det første fysiske møtet mellom dem på lang tid. Det vi er vitne til er en sammensveiset gjeng, der smilet og latteren sitter løst. Forholdet dem imellom, i tillegg til det brennende engasjementet for en velfungerende eiendomsmeglerbransje, skaper magiske øyeblikk, skal vi tro dem selv.

– Aktiv Eiendomsmegling er en kjede av lokale meglerkontorer over hele landet. Det gjenspeiles i folka som jobber i kjeden, med en respekt og ydmykhet som gir en følelse av å være med på noe større. Det gir oss noen unike mekanismer å spille videre på, sier leder Stine, og får støtte av fagsjef Margrethe.

– I tillegg er det et stort engasjement for faget. At vi, tre fagnerder, får muligheten til å gå de ekstra rundene for å finne de beste løsningene oppleves som veldig givende. Det gir oss hele tiden mulighet til å utvikle oss, Aktiv og alle som jobber i kjeden, sier hun.


Den daglige kontakten: meglere, kollegaer og spøkelser

I hele Aktiv-kjeden er de ansatte opptatte av å være faglig oppdatert til enhver tid, noe som gjør samarbeidet med de lokale meglerkontorene godt. Det gjør at terskelen for kontakt mellom fagansvarlige på kontorene og kvalitetsavdelingenpå kjedekontoret i Oslo er svært lav.

– Hverdagen vår er veldig variert, og det er daglig kontakt med utrolig mange dyktige fagansvarlige, hyggelige meglere og andre bransjekolleger, sier Stine Hjallum.


På spørsmålet om hva som er en typisk henvendelse, svarer hun «alt mellom himmel og jord», men det tar ikke lang tid før det dukker opp et konkret eksempel.  

– Vi hadde et tilfelle en gang der en leilighet som skulle legges ut for salg nylig hadde vært med på innspillingen av en episode til «Åndenes makt». Programmet var ennå ikke sendt på tv, og vår megler ønsket ikke at de nye eierne plutselig skulle sitte i sin egen stue og lure på om det ikke var deres leilighet som var på skjermen. Og var det gjenferd i stua eller ikke? Da ble spørsmålet: skal man fortelle dette uoppfordret til markedet eller la det ligge?

– Det endte med at vi fortalte det til aktuelle budgivere, leiligheten ble solgt og de nye eierne var svært fornøyde – og ingen har så vidt jeg vet møtt på spøkelset siden, sier hun og humrer.

Kvalitetsavdelingen i Aktiv Eiendomsmegling har en svært viktig rolle i kjeden. Som ansvarlige for den faglige delen er de blitt en viktig støttespiller for fagansvarlige ved de ulike lokalkontorene. Videre ligger fokuset på en enda tydeligere kontoroppfølging, samt en større satsning på nybygg og prosjektsalg.

– Vi skal bidra til å løfte kvaliteten og gi våre meglere muligheten til å ha fokus på de riktige tingene i hverdagen, sier Stine avslutningsvis.

Gjennom å jobbe i Aktiv får du tilgang på noen av bransjens klokeste hoder og hyggeligste folk. I tillegg blir du en del av et faglig fellesskap med et gjennomkommunisert fokus på kvalitet i alle ledd, fra intranettet til fornøyde kunder. Da er det gøy å jobbe med eiendom. Og da er det gøy å jobbe i Aktiv Eiendomsmegling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev