aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Asdal / Adamshaven - Stor enebolig med leilighet - Dobbel garasje - Skjermet og solrik tomt
Velkommen til Asdal / Adamshaven - Stor enebolig med leilighet - Dobbel garasje - Skjermet og solrik tomt

BJORBEKK Adamshaven 23

Bud mottatt: Asdal / Adamshaven - Stor enebolig med leilighet - Dobbel garasje - Skjermet og solrik tomt

  • kr 4 790 000
  • BRA-i 220 m²
  • 6 soverom
  • Prisantydningkr 4 790 000
  • Omkostningerkr 136 090
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 926 090
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1997
  • Soverom6
  • Tomt737.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000,00))   136 090,- (Omkostninger totalt)   4 926 090,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plan hovedetasje.
Boligen ligger høyt, fritt og særdeles solrikt til med fritt utsyn i rolige og barnevennlige omgivelser på Asdal. Adamshaven er et meget attraktivt boligområde på Asdal med nærhet til barnehager, skoler, buss, Nidelva og turområder med Lysløype. Det er trygg og kort vei til barne- og ungdomsskole med idrettsanlegg. Eiendommen har sol fra tidlig morgen til rundt 21.30 midtsommers. Tomten er godt skjermet med fine og solrike uteplasser. Innholdsrik enebolig over 3 etasjer med full leilighet i sokkeletasjen med egen inngang. Meget godt utnyttet og pent opparbeidet tomt. Rundt bebyggelsen er det stor veranda og skjermet uteplass med bl.a. utepeis samt frokostveranda med morgensol. Hagens nedre del har platting og hage med plen. Romslig gårdstun med god plass til parkering samt garasje.
Romslig vinkelstue med mye naturlig lys.

Adamshaven 23, Agder

  • Tomt
    737.7m²

    Beskrivelse av tomt
    Meget godt utnyttet og pent opparbeidet tomt. Rundt bebyggelsen er det stor veranda og skjermet uteplass med bl.a. utepeis samt frokostveranda med morgensol. Hagens nedre del har platting og hage med plen. Eiendommen har et romslig gårdstun med asfaltert biloppstillingsplass for flere biler, samt gruset plass ved garasjen. Forøvrig er tomten opparbeidet med hage med plen, prydbusker, beplatning, murer og hekk i grensen.

    Beliggenhet
    Boligen ligger høyt, fritt og særdeles solrikt til med fritt utsyn i rolige og barnevennlige omgivelser på Asdal. Adamshaven er et meget attraktivt boligområde på Asdal med nærhet til barnehager, skoler, buss, Nidelva og turområder med Lysløype. Det er trygg og kort vei til barne- og ungdomsskole med idrettsanlegg. Det er kort vei til E-18 med god forbindelse både mot øst og vest. Eiendommen har sol fra tidlig morgen til rundt 21.30 midtsommers. Tomten er godt skjermet med fine og solrike uteplasser.

    Adkomst
    Fra Arendal sentrum kjører man mot Rykene/Asdal. Kjør forbi den avkjørsel til Lunderød og fortsett mot Rykene/Rannekleiv. I enden av sletta tar man inn til Adamshaven på høyre hånd. Følg veien i underkant av 200 meter. Eiendommen ligger på venstre hånd.

    Bebyggelse
    Frittliggende enebolig med leilighet. Frittliggende garasje.

    Barnehage/skole/fritid
    Asdal skole (barne- og ungdomsskole) ligger i kort gangavstand fra eiendommen.

    Offentlig kommunikasjon
    God bussforbindelse fra RV 407 like bort for eiendommen.

    Byggemåte
    Frittliggende enebolig med tilhørende garasje. Boligen har leilighet i underetasjen. Oppført 1997 på ukjent byggegrunn med grunnmur av sementblokker og Leca. Yttervegger over grunnmur i isolert bindingsverk med utvendig liggende kledning. Vinduer og dører i tre med isolerglass. Tak type halvvalm tekket med betongtakstein. Garasje oppført 2011 på mur med sementblokker og gulv i betong. Yttervegger i tre med liggende kledning. Tak av typen saltak tekket med betongtakstein. Se komplett tilstandsrapport ved takstmann Erik Sørensen AS datert 14.03.2024 for ytterligere detaljer og tilstandsvurderinger.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    - Bad i hovedetasje og leilighet ble oppgradert i 2022. Utført av Malermester Gundersen. Sluk ble ikke oppgradert i hovedetasjen. - Diverse ombygging av bad i 2017, samt kjøkken i 2022. Utført av Rørlegger Aanonsen. - Noe fukt i kjellerbod. Bør utbedres. - Tidligere lekkasje i tak, utbedret av Terna Bygg. - Sprekk i pipeløp. Vedfyring i leiligheten utbedret i 2023. - Diverse oppgraderinger utført av Elektroentreprenøren / Bravida. - Endel utvendige arbeider utført på dugnad/egeninnsats, herav skifte av dårlig kledning, oppføring av garasje og terrasse samt tilbygg ved hovedinngang. - Lokal reperasjon av tak er utført som dugnad/egeninnsats. - Soveromsvindu i 2. etasje bør sjekkes/byttes.

    Innhold
    Innholdsrik enebolig over 3 etasjer med full leilighet i sokkeletasjen med egen inngang. Innhold underetasje (leilighet): Vindfang, gang, bad/wc/vaskerom med utgang, stue med kjøkkenløsning og spisestue samt utgang til platting og hage. 2 soverom og bod. Utvendig bod. Hovedetasje (enebolig): Vindfang, vaskerom, hall, bad/wc, romslig stue med spisestue og utgang veranda, kjøkken med spiseplass. Bod. Loftstetasje: Loftstue, 4 soverom, bad/wc, Frittliggende dobbel garasje.

    Standard
    Innholdsrik enebolig over 3 etasjer med stor leilighet i sokkeletasje. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og har normalt god standard. Boligens hovedetasje inneholder vindfang, vaskerom/teknisk rom, en romslig hall, stort bad med dusj og wc samt en stor vinkelstue med spisestue og utgang veranda. Kjøkkenet er meget romslig og har god spiseplass. Innvendige overflater har fliser i vindfang, laminat i stue og kjøkken, forøvrig belegg på gulv. Vegger har i hovedsak tapet eller malte flater. Innvendige tak har plater eller er pusset og malt. Badet er oppgradert med ny overflatebehandling og innredninger i 2017-2018. Det er belegg på gulv og malte veggflater. Badet har en romslig garderobeløsning, utgang veranda, servantinnredning med overskap samt wc og dusjkabinett. Stort familiekjøkken med god spiseplass og innredning i hvit, profilert utførelse. Kjøkkenet har integrert komfyr, keramisk topp og oppvaskmaskin som medfølger. Kjøkkenet har ny overflatebehandling og benkeplater for få år siden. Stuen er lys og luftig med store utsiktsvinduer og mye naturlig lys. Her er både spise- og tv-avdeling samt utgang til den store verandaen som vender både mot syd og vest. Loftsetasjen er særdeles innholdsrik med både loftstue, 4 soverom og eget bad. 2 av soverommene er nyoppusset og hovedsoverom har garderobeløsning. Badet har dusjhjørne, wc og servant. Underetasjen har leilighet med egen inngang og 2 soverom. Leiligheten er oppgradert i 2022 med ny overflatebehandling, ny kjøkkeninnredning og oppgradert bad. Det belegg på gulv, malte plater eller panel på vegg og malte plater i tak. Kjøkkenet har innredning i malt profil med plass for oppvaskmaskin. Badet har dusjhjørne, opplegg for vaskemaskin, servantinnrending og wc. Leiligheten er utleid for kr. 7.500,- pr. mnd. ekskl. strøm. Boligen har innlagt sentralstøsuger. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: - Mur, terrengforhold og drenering: Det mangler fall ut i fra mur. Drenering ved hjørne nord-vest trenger utbedringer for å oppnå tørr underetasje. - Bad i underetasjen: Gulvet er tilnærmet flatt og har kun lokalt fall mot sluk. - Etasjeskiller: Høydeavvik (4 - 15 mm) er pver anbefalt nivå. - Innvendige trapper: Håndløper i trapp må monteres. - Radonmåling: Radonmåling er ikke utført. - Varmtvannsbereder: Varmvannstank er fra byggeår. TG er pga alder. - Bad 1. etasje. Gulvet er tilnærmet flatt.   Forhold som har fått TG3: - Vaskerom 1. etasje: Gulvet er flatt med noe underhøyde ved dør. Oppkant ved dør trenger utbedringer. Ingen fukt målt ved befaringen men rommet er modent for oppgradering. - Bad i 2. etasje: Gulvet er flatt. Terskel i dusj har nivå over tett dørstokk. Ingen fukt målt, men rommet er modent for oppgradering da badet er fra byggeår. Estimert kostnad 125.000,-

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvitevarer i leiligheten tilhører leietaker og medfølger ikke handelen. Fastmontert veggseksjon i stuen medfølger ikke salget.

    Moderninseringer og påkostninger
    Diverse overflatebehandling samt kjøkken i leiligheten.

    TV/Internett/bredbånd
    Innlagt fiber.

    Parkering
    Rikelig med biloppstillingsplass i romslig gårdstun, asfaltert og gruset. Dobbel garasje oppført 2011 (ca. 34 m2).

    Forsikringsselskap
    Watercirkles

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Leiligheten er utleid for kr. 7.500,- pr. mnd. ekskl. strøm. Det er egen strømmåler i leiligheten. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000,00))   136 090,- (Omkostninger totalt)   4 926 090,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Kleberstensovn i stuen. Varmepumpe luft/luft i stuen. Varmekabler i vindfang og på bad i leiligheten. Vedovn i stue i leiligheten. Forøvrig elektrisk oppvarming.

    Info strømforbruk
    CA. 15.000 kwh pr. år basert på historisk forbruk (siste 6 år).

    Energiklasse
    D

  • Kommunale avgifter
    35423

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Formuesverdi primær
    1223459

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4649143

    Formuesverdi sekundær år
    2022

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/437/313: 06.09.2012 - Dokumentnr: 728153 - Urådighet Rettighetshaver: Nygård Heidi
    Fnr: 050270 46209
    Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
    20.12.1996 - Dokumentnr: 9116 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:4203 Gnr:437 Bnr:13
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1001357 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0906 Gnr:437 Bnr:313


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 02.12.1997.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har ikke installert vannmåler. Alle innbyggere som er tilknyttet offentlig vann og avløp må installere vannmåler. Det vil ta tid før alle får varsel om å installere. Alle som ønsker, kan installere vannmåler før de får pålegg.

    Regulerings- og arealplanner
    Regulert område. Plan for Lunderød-Sandstø II vedtatt i kraft 03.04.1997. Formål: Boligbebyggelse. Eksisterende boligbebyggelse i.h.t. gjeldende kommuneplan. Plan under arbeid for E-18 Dørdal - Grimstad, kommunedelplan - Arendal kommune.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000,00))   136 090,- (Omkostninger totalt)   4 926 090,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    136090

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Meglers vederlag
    Meglerprovisjon: 1,4% Grunnpakke markedsføring: kr. 8.950,- Markedspakke digital: kr. 9.400,- Tilrettelegging: kr. 10.900,- Garantipremie: kr. 3.800,- Oppgjør: kr. 4.250,- Grunnbok m.v. kr. 949,-

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev