aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Maltjennveien 13! En stor og innholdsrik enebolig.
Velkommen til Maltjennveien 13! En stor og innholdsrik enebolig.

BJØRKELANGEN Maltjennveien 13

Stor, innholdsrik og koselig enebolig med rolig og barnevennlig beliggenhet. Stor hage, fine uteplasser og to garasjer.

  • kr 5 600 000
  • BRA-i 269 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 5 600 000
  • Omkostningerkr 159 140
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 759 140
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1968
  • Soverom3
  • Tomt1 243.1 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 5 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 600 000,00))   159 140,- (Omkostninger totalt)   5 759 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning underetasje - Maltjennveien 13
Maltjennveien 13 er en stor, koselig enebolig over to etasjer med barnevennlig beliggenhet og parkering i to garasjer. Her bor du i rolige, idylliske omgivelser, omkranset av bølgende åkre og skogkledde åser. Samtidig er det kun 5 minutter å kjøre inn til Bjørkelangen sentrum. Den solrike tomten er på godt over 1,2 mål med stor hage og utsikten kan nytes fra flere fine uteplasser. Eneboligen er blitt tilbygd over flere omganger og fremstår som et innholdsrikt hjem med god tumleplass for en familie. Stuen og kjøkkenet er i luftig åpen løsning med ekstra takhøyde og integrerte hvitevarer. Det er tre soverom, og inngang til fin entré i begge etasjer. Boligen har også trimrom, hobbyrom, kjellerstue, og gang med både vedovn og varmepumpe. Videre er det flere bad, vaskerom og et gjestetoalett.
Plantegning 1. etasje - Maltjennveien 13

Maltjennveien 13, Akershus

  • Tomt
    1243.1m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger idyllisk, omkranset av natur og kulturlandskap, med en skrånet tomt på over 1243 kvm. Tomten har stor hage og en romslig gårdsplass. Hagen har plen som byr på rikelig med tumleplass for store og små, samt trær, vintergrønt og diverse fin beplantning. Fra stuen og kjøkkenet i første etasje er det utgang via skyvedør til en balkong som strekker seg langs hele fremsiden av boligen. Balkongen er overbygd, og har tredekke og hvitmalt rekkverk. Ved inngangspartiet i underetasjen ligger det i tillegg en delvis innebygget terrasse. Terrassen er plassert under balkongen og er i trekonstruksjon med vinduer på tre sider.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger idyllisk til i et landlig, rolig og barnevennlig område rett utenfor Bjørkelangen sentrum i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, det er blant annet bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter ? en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Kiwi. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg. Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Bjørkelangen skole som ligger ca. 190 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige. Fra eiendommen er det rundt 2 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

    Byggemåte
    Enebolig er bygget 1968, 1972, 2004 og 2016. Bygget etter forskrift fra 1949, 1969 og 1997. Bygget er oppført i bindingsverk i tre på støpt dekke. Utvendig malt stående trekledning. Sadlet takform tekket med betongtakstein. Nedløp og beslag av metall. Nedløp og renner på påbygg er fra 2016 og øvrig renner og nedløp, belag fra 2004. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Alder er ikke kjent, utenom 2 vegger som ble satt opp i forbindelse med utbygget kjøkkendel i 1 etasje fra 2016. Øvrige vegger er fra 1968, 1972, 2004 og 2016. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Deler av takkonstruksjon er utbedret og påskjøtet over kjøkkendel, samt renovert med nytt undertak. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og koblet glass av eldre type. Bygningen har skyvebalkongdør i malt tre. Bygningen har malt hovedytterdør til garasjen. Etablert balkong utgang fra kjøkken. Etasjeskiller er av trebjelkelag og betong. Deler av konstruksjonen er fra byggeår og 2004. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Lovlighet Enebolig ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kjøkken er flyttet ut til påbygget stue del som tidligere var terrasse. Noe endringer ved entre og gardrobedel. Etablert vaskerom, trimrom og 2 boder i kjellerdel. Det er ikke kjent om det er søkt kommunen for etablering av vaskerom eller om dette var søknadspliktig da vaskerom ble etablert. Garasje ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport med befaringsdato 19.04.2024 og rapportdato 25.04.2024 utarbeidet av takstingeniør Øyvind Nåmo Rønning for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse På vaskerom er membran og flislegging gjort av huseier. Arbeid utført av Aarstad og Sønner, Halvor Sveistrup AS, Jan Ole Melby 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja Beskrivelse ifbm bygging av bad og vaskerom 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Ja Beskrivelse Bad i kjeller. 4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse Avløpsrør i kjeller lagt av huseier. Arbeid utført av Aarstad og Sønner, Halvor Sveistrup AS 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar Ja, kun av faglært Beskrivelse Huseier er elektriker Arbeid utført av Sæther Elektriske AS 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja Beskrivelse Kontroll av el.anlegg på installasjonstidspunkt 13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja Beskrivelse ladestasjon i frittstående garasje 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse Tilbygg over stue og kjøkken utført av Nadden Byggservice AS i 2017. Arbeid utført av Nadden Byggservice AS, Huseier Tilleggskommentar Varme i gulv i vindfang kan føles ujevn, da deler av vindfanget tidligere har vært veranda og ikke isolert under slik indre del er.

    Innhold
    Planløsning 1. etasje: Entré, gang, garderobe, trapperom, stue/kjøkken, wc, 3 soverom, hobbyrom og bad. Underetasje: Entré, trapperom, kjellerstue, 2 bad, trimrom, 2 boder og teknisk rom. Kort fortalt - Stor enebolig over to etasjer. - Idyllisk og rolig beliggenhet. - Parkering er i to garasjer. - Solrik tomt på over 1,2 mål. - Fin balkong utenfor stuen. - Romslig, overbygd terrasse. - Pen entré i begge etasjer. - Aubo kjøkken er fra 2016. - Flere integrerte hvitevarer. - Kjøkken er i åpen løsning. - Stue med ekstra takhøyde. - Kjellerstue med rustikk stil. - Boligen har tre pene bad. - Ett er kombinert vaskerom. - Eneboligen har tre soverom. - Ett i suiteløsning med bad. - Både hobbyrom og trimrom. - Betongtakstein fra 2016. - Flere vinduer fra nyere tid. Entré, gang og garderobe Entreen i første etasje er et hyggelig rom å komme hjem til med mørke gulvfliser, malt veggpanel, downlights og hvit inngangsdør med glassfelt. På den ene veggen er det montert en lang knaggrekke. Entreen ligger også tilknyttet en romslig gang og i bakkant av skyvedører ligger en praktisk garderobe. Gangen er et pent rom med laminatgulv, stilig himling og veggpanel malt i en rolig fargetone. Her er det også montert både luft-til-luft varmepumpe og vedovn. Eneboligen har også en entré i underetasjen med flislagt gulv, malt veggpanel og hvit inngangsdør med frostet glassfelt. Her er det en flott tretrapp med parkett i trinn, hvitmalt rekkverk og belysning innfelt i veggen hele veien opp til stuen i etasjen over. Stue I første etasje ligger hovedstuen ? et innbydende rom med trapperekkverk som avdelig mot kjøkken og med ekstra takhøyde for en luftig atmosfære. Stuen er tiltalende med laminatgulv, downlights, lyst veggpanel og stilig kontrastvegg med tapet. Vindusflater på endeveggen slipper lyset inn og ivaretar samtidig den fine utsikten. En stor skyvedør i glass gir utgang ut til balkongen der sol og utsikt kan nytes til fulle. Kjøkken Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen, noe som skaper et hyggelig allrom med plass til langbord. Innredningen fra Aubo er fra 2016 og er i klassisk stil med hvite, profilerte fronter, vitrineskap, mørk benkeplate av laminat med oppvaskkum og en integrert sittebenk i ene enden. Integrert i innredningen har kjøkkenet både induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap og vinskap. Det er en lekker, moderne ventilator over kokesonen og i bakkant av både oppvaskkum og kokeplass er det lagt glassplater for enkelt renhold. Kjellerstue I underetasjen har boligen en trivelig kjellerstue, et kjærkomment ekstra rom i familiehverdagen. Det er adkomst til stuen via en tilknyttet entré. Fra entreen er det trapp til stue og kjøkken i etasjen over, og utgang til en delvis overbygd terrasse. For øvrig har stuen en rustikk stil, downlights i himling og er blitt benyttet som kinorom. Bad/wc/vaskerom Eneboligen har tre bad fra 2011 og et separat toalettrom. To av badene ligger i underetasjen, og ett i første etasje. Det ene badet i underetasjen er kombinert som vaskerom med opplegg for vaskemaskin under en hvit laminatbenkeplate. Skyllekum er nedfelt i benkeplaten og i overkant er det en hylle. Badet har ellers flislagte overflater, gulvvarme, mekanisk avtrekk og dusjnisje. Bad/wc i underetasje Det andre badet i underetasjen ligger innenfor teknisk rom og har flislagte overflater, gulvvarme, downlights og mekanisk avtrekk. Den mørke innredningen har glatte skuffefronter, heldekkende servant og speil med integrert belysning. Badet har også et veggmontert toalett med innfelt nisje i overkant, samt en dusjnisje med glassbyggerstein og dusjdør i herdet glass. Bad/wc i første etasje Badet i første etasje ligger i suiteløsning med hovedsoverommet og gir et delikat inntrykk med flislagte overflater, gulvvarme, downlights og elektrisk styrt vifte. Innredningen er hvit med heldekkende servant og speil med belysning. Videre har badet veggmontert toalett, dusjgarnityr montert på vegg og en innfelt nisje med integrert belysning i veggen over toalettet. Toalettrom Toalettrommet ligger praktisk plassert som et gjestetoalett med adkomst fra gangen i første etasje. Innredningen er hvit med glatte skuffefronter, heldekkende servant og speil med belysning er montert over servanten. For øvrig gir rommet et pent inntrykk med veggmontert toalett, elektrisk styrt vifte, laminat på gulv og moderne farge på vegger. Soverom, hobbyrom og trimrom Eneboligen er innholdsrik med tre gode soverom i første etasje, samt både hobbyrom i første og trimrom i underetasjen. To av soverommene ligger vegg-i-med adkomst fra gangen. Det store hovedsoverommet ligger plassert innenfor hobbyrommet, samt med stor skyvedørsgarderobe, spotbelysning og et bad i suiteløsning. Hobbyrommet er av god størrelse og har mørkt garderobeskap, samt trapp ned til en fin liten gang med videre adkomst til teknisk rom og et lite trimrom. Trimrommet har flislagt gulv, hvite vegger og vindu med koblet glass.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Taktekking Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Shingel og bordet undertak er eldre. Konsekvens/tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Undertak må skiftes over tid, da shingel blir sprø med alderen og kan sprekke opp, som igjen kan medføre lekkasje til kryploft. Ny takstein demmer noe oppfor fuktbelastningen av undertaket. Utvendig > Veggkonstruksjon Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Opprinnelig panel fra 1968 kan ha noe slitasje med oppsprukket overflate. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Noen bord må regnes med å skiftes over tid. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: ? Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. ? Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det ble ikke målt fukt i bordet undertak på kryploft befaringsdagen. Konsekvens/tiltak ? Lufting/ventilering bør forbedres. ? Det er ikke behov for utbedringstiltak. Isolasjon ved utstikk bør trekkes tilbake for bedre lufting for å unngå kondens ved gitte temperaturer. Utvendig > Vinduer - 2 Vurdering av avvik: ? Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Noe synlig sprekker i rammeverk utvendig. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas lokal utbedring. Rammeverk må pusses og males for å forlenge brukstid på vinduene. Med tanke på alder, er gummipakninger sprøe og punktering kan være en mulighet for eldre vinduer. Utvendig > Dører - 2 Vurdering av avvik: ? Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. ? Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. ? Det er avvik: Dør til mellom kjeller og garasjen tilfredsstiller ikke brann/gasskrav som er etter dagens forskrift. Det kan ikke være katteluke i vegg i dette området. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Dør bør byttes og hull etter katteluke må fjernes og tettes. Innvendig > Overflater Vurdering av avvik: ? Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er noe hakk og slitasje på parkett på soverom i 1 etasje. Denne parketten er eldre. Øvrig anses overflater å ha tiltenkt standard ut fra alder og forventet slitasje, utover deler i underetasjen som fungerer som grovkjeller. Konsekvens/tiltak ? Overflater må utbedres eller skiftes. Nevnte avvik må utbedres eller skiftes for å lukke avviket. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak ? Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng Vurdering av avvik: ? Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er synlig noe fukt i ytterhjørne under trapp i opprinnelig kjellerdel og vegg under terreng i bod bak vaskerom i kjeller. Det er trolig ikke etablert fuktsperre mot grunnforhold i denne delen av kjelleren og noe som kan føre til kappilært oppsug av fukt og kan variere ved stor nedbør over lengre tid. Det ble også målt 20,4 vektprosent i fotlist i tre. Dette anses som fuktig i treverket og indikere også vurdering av kappilært oppsug av fukt. Se også vurdering av drenering med tanke på nevnte avvik i underetasjen. Konsekvens/tiltak ? Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Der det er fritt ekspnert mur er det ikke fare for store skader så lenge det er etablert god ventilering. Fukt er trolig størst i området for opprinnelig kjellerdel. Det anbefales ikke å innrede rom underterreng med dagens avvik vedrørende fukt. Rom underterreng anses å fungere som kjeller med enkel lagring. Innvendig > Innvendige trapper Vurdering av avvik: ? Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. ? Det er påvist andre avvik: Det mangler håndløper på 1 side. Det er sprekk i bunnlist for spiler. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas tiltak for å lukke avviket. ? Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Sprekk i bunnlist må sparkles og males og håndløper må monteres for å lukke avviket. Innvendig > Innvendige trapper - 2 Vurdering av avvik: ? Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak ? Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Innvendig > Innvendige dører Vurdering av avvik: ? Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er skade på dørblad til toalettrom og noe svelling nederst på dørblad til bad i 1 etasje. Konsekvens/tiltak ? Lokal utbedring må påregnes. Innvendig > Innvendige dører - 2 Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak ? Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Innvendig > Andre innvendige forhold Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Gulver er grovstøpt og deler av gulv ligger lavere enn nødsluk. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Det anbefales at hele gulvet avrettes med jevnt fall mot sluk. Våtrom > Underetasje/kjeller > Bad > Overflater Gulv Vurdering av avvik: ? Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas utbedring av fallforhold. Det må foretas endring av fall for å lukke avviket. Badet anses øvrig å ha tiltenkt funskjon lokalt i dusjnisje, utover nevnte avvik for fall iht NS3600. Våtrom > Underetasje/kjeller > Bad > Sanitærutstyr og innredning Vurdering av avvik: ? Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Konsekvens/tiltak ? Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må tas hull under toalett for å synliggjøre ved en eventuel lekkasje. Våtrom > Underetasje/kjeller > Bad/vaskerom > Overflater Gulv Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. ? Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. ? Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Fall er ikke i henhold til dagens krav for vurdering iht NS3600. Det er ikke i henhold til da våtrommet ble renovert. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas utbedring av fallforhold. Det må foretas utbedring av fall på gulvet for å lukke nenvte avvik. Våtrom > Underetasje/kjeller > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Vurdering av avvik: ? Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det er ikke synlig om det er etablert membranmansjetter i overgang rør i gulv under skap. Konsekvens/tiltak ? Overvåk konstruksjonen jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må løsningen utbedres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det må foretas lokal utbedring med membranmansjett rundt rør gulv for å lukke avviket iht NS3600. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater Gulv Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende fall for hele gulvet iht Tek 2010. Datidens fall krever ytterligere fall enn dagens krav. Konsekvens/tiltak ? Våtrommet fungerer med dette avviket. ? Andre tiltak: Badet fungerer med nevnte avvik for fall. Det anbefales innfeltbare dusjvegger for å begrense fukt mot møbel, vindu og dør. Nærmere undersøkelser rundt rørgjennomføringer i gulv anbefales. se også membran, tettesjikt for vurdering. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Vurdering av avvik: ? Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Undersøke nærmere om det er membran mansjett rundt rør som er før gjennom gulv under servantskap. Konsekvens/tiltak ? Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Kasse bør fjernes og dokumentere membranmansjett rundt rør. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning Vurdering av avvik: ? Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Konsekvens/tiltak ? Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Tekniske installasjoner > Vannledninger Vurdering av avvik: ? Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det er ikke etablert sprutplate i skap. Konsekvens/tiltak ? Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Etablere sprutplate og merke kurser i skap. Sprutplate bør monteres for å unngå minst mulig vann utenfor skapet. Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2 Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tomteforhold > Drenering Vurdering av avvik: ? Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Drenering har ikke alltid tiltenkt funskjon med tanke på at det kan være kappilært oppsug fra støpt dekke der det ikke er etablert diffusjonstett plast. Det er også synlig noe slitasje og skade på drensplater over terreng stedvis rundt grunmuren, manglende klemlist og grunnmursplast på gavelvegg til kjellerstue ligger under terreng. Det er ikke synlig fultsikring foran rom til treningsrom i kjeller. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Grunnmursplast bør ikke ligge under terreng, da dette fører til ekstra fuktbelastning av grunnmuren. Klemlist må monteres der dette ikke er utført. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Vurdering av avvik: ? Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er synlig noen sprekker innvendig. Det er lagt ytongplank på innsiden av betongmur. Denne er porøs og det er ikke kjent om det kun er i ytongplanken eller i selve betonggrunnmuren. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Det er ingen synlige tegn ved befaring utvendig på grunnmur at sprekker er gjennomgående. Ytongplank innvendig kan pusses og deretter kontrolleres om det åppstår sprekker på ny får se om det er beveglese i konstruksjonen. Tomteforhold > Terrengforhold Vurdering av avvik: ? Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Det er ikke tilfredsstillende fall på oversiden av huset. Konsekvens/tiltak ? Det bør foretas terrengjusteringer. Fall fra huset hjelper på å unngå unødig fuktbelastning mot konstruksjon. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det anbeflaes alltid at anlegget sjekkes ytterligere for tilstand, da det ikke foreligger noen kunnskap rundt disse og at det er medgått brukstid på rør.   Forhold som har fått TG3: Våtrom > Underetasje/kjeller > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Vurdering av avvik: ? Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas utbedring for å unngå fuktskader i konstruksjonen. ? Andre tiltak: Det er ikke synlig membran klemt til klemring i sluk. Dette er ikke faglig utført og må etableres for å unngå ekstra fuktbelastning på gulv og veggkonstruksjonen eller kan dokumenteres ved bilder at dette er utført. Det er ikke synlig membranmansjett i overgang avløpsrør i gulv under skap. Tg 3 er gitt ut fra dagens vurdering av forskrift for våtrom. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er parkering i både integrert garasje og i en frittstående dobbelgarasje. Den integrerte garasjen ligger i underetasjen med direkte inngang til teknisk rom. I 2016 fikk denne garasjen ny leddport i aluminium med elektrisk portåpner. I tillegg er det rikelig med plass til parkering på egen gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Forsikringsselskap
    IF Skadeforsikring

    Polisenummer
    1326329

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det anbefales å gjennomføre radonmåling ihht. tilstandsraport.

    Diverse
    Garasjen er bygget i 1987. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 600 000,00))   159 140,- (Omkostninger totalt)   5 759 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Eneboligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad og en luft-til-luft varmepumpe. I tillegg har boligen mursteinspipe med tilknyttet vedovn. Ventilasjonen er naturlig, supplert med mekanisk avtrekk. Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer. Høiax varmtvannsbereder fra 2004 er på ca. 200 liter. Det er etablert komfyrvakt på kjøkkenet.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    15012

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatten utgjør promille av eiendommens skattegrunnlag, hvor grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

    Formuesverdi primær
    1051074

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3994079

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Info formuesverdi
    Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/69/23: 17.03.1967 - Dokumentnr: 1140 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:3026 Gnr:69 Bnr:3
    01.01.2020 - Dokumentnr: 794268 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:69 Bnr:23


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    "Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis. "

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 600 000,00))   159 140,- (Omkostninger totalt)   5 759 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    159140

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.8 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 17 500,- oppgjørshonorar kr 7 500,- og visninger kr 3 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 44 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 30 000,-. Utleggene omfatter fotograf (5 000,-), kommunale opplysninger (5 000,-), tilstandsrapport (20 000,-). Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 20 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Øyvind Sægrov

Megler

Øyvind Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev