aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Sandbakkveien 54.
Velkommen til Sandbakkveien 54.

BJØRKELANGEN Sandbakkveien 54

Trivelig enebolig i flotte, rolige og landlige omgivelser. Tomt på hele 3,9 mål! Dobbelgarasje, enkelgarasje og uthus.

  • kr 3 600 000
  • BRA-i 95 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 600 000
  • Omkostningerkr 109 140
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 709 140
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1968
  • Soverom2
  • Tomt3 911 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   109 140,- (Omkostninger totalt)   3 709 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning for
 Sandbakkveien 54
I fredelige, naturskjønne omgivelser på Bjørkelangen selges det nå en trivelig enebolig fra 1968. Boligen ligger fint plassert på en romslig tomt på hele 3,9 mål, med solrike uteplasser og store hageområder. På eiendommen er det også oppført et uthus, enkelgarasje fra 2018 og en eldre dobbelgarasje. Stedet er perfekt for deg som ønsker freden og roen med å bo på landet, samtidig som det er kort vei inn til byen. Boligen ble tilbygd i 2008 og er jevnlig vedlikeholdt. Det må likevel påregnes en del oppgradering på bakgrunn av alder. Planløsningen er god, med alt på ett plan, og inneholder entré, bad, bod, kjøkken, stue og to gode soverom. Både bad og kjøkken er fra senere år, og badet har opplegg for vaskemaskin. Stuen er romslig og innbydende med varmepumpe og stemningsfull peisovn.
Det er rikelig med boltreplass for både to- og firbeinte, og flere muligheter for fine uteplasser. Kortveggen til huset er i dag rød. Den er redigert hvit på bildet, og vil bli malt hvit før overtagelse.

Sandbakkveien 54, Akershus

  • Tomt
    3911m²

    Beskrivelse av tomt
    Omgivelsene er rolige og landlige, med umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter i skog og mark. Eneboligen ligger usjenert til på en stor og solrik tomt, opparbeidet med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Tomten er på 3,9 mål, med to bruksnumre og godt potensiale. Her kan barna løpe fritt, og det er god plass til en rekke aktiviteter året rundt. Deler av eiendommen er naturtomt med fjell i dagen, trær og annen naturlig vegetasjon. I 2016 ble det oppført et uthus med to slagporter og mye lagringsplass. På tunet foran garasjene finner man en gruset gårdsplass med gode muligheter for parkering. Fra stuen er det utgang til en romslig og delvis overbygget terrasse med betongdekke, og her får man nydelig utsikt over de skogkledde omgivelsene. Terrassen har belysning, elektrisk markise, egen utebod og trapp ned til den store hagen. Her kan man enkelt innrede i ulike soner, og uteplassen innbyr til lange, sosiale kvelder. Det er gode solforhold på eiendommen, så her kan man virkelig nyte varme dager til fulle.

    Beliggenhet
    Eneboligen ligger i et landlig område, ca. 4,6 km sørvest for Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, med blant annet nyere barne- og ungdomsskole og helsehus. For friluftsentusiasten er det gode rekreasjonsmuligheter i nærheten, med turområder, lysløype og skiterreng. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen og på Aurskog er det golfbane. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker Fosser, samt Rema 1000, Extra og Kiwi i Bjørkelangen. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg. Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass ligger ved hovedveien ca. 1,3 km fra boligen. Med bil tar det ca. 40 min til Fetsund og 45 min til Lillestrøm. En biltur til Oslo, Oslo lufthavn og Charlottenberg i Sverige gjøres unna på litt over timen. Fra eiendommen er det 3,8 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Bjørkelangen har også to videregående skoler og fire barnehager.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

    Byggemåte
    Enebolig er bygget 1968 og bygget etter forskrift fra 1949. Tilbygget i 2008 etter forskrift fra 1997. Bygget er oppført i bindingsverk i tre på betong ringmur. Utvendig stående trekledning. Saltak/skrå takform tekket med plater. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Det er ikke tilfredstillende beslag i overgang yttervegger og tilstøpt terrasse. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre med bordet undertak. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Lite kjøkkenvindu kan ikke åpnes. Bygningen har teak hovedytterdør. Malte terrassedør i tre med 2-lags isolasjonsglass. Etablert terrasse utgang fra stue. Konstruksjonen er av betong dekke og og står på punktfundament. Etablert betongtrapp. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe og vedovn. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Lovlighet Enebolig ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Disponibelt rom i stue er fjernet ut fra godkjente tegninger. Uthus ? Det foreligger ikke tegninger Garasje ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Garasje ? Det foreligger ikke tegninger For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport med befaringsdato 23.04.2024 og rapportdato 25.04.2024, utarbeidet av takstingeniør Øyvind Nåmo Rønning for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar Ja Beskrivelse En vegg må dreneres 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Svar Ja Beskrivelse Har sett muse bæsj oppe i taket når vi kjøpte 23 Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Svar Ja Beskrivelse Blir tatt før salg (tilstandsrapport utarbeidet ifbm. salg)

    Innhold
    Planløsning 1. etasje: Entré, bad, 2 soverom, kjøkken/spisestue og stue. Kort fortalt - Pen enebolig på romslig tomt. - Tomten er på hele 3,9 mål! - Solrike uteplasser, stor hage. - Rolig og landlig beliggenhet. - Flott eiendom med muligheter. - To garasjer og eget uthus. - Eldre bolig 1968, påbygd i 2008. - Noe oppgradering må påregnes. - Nyere bad og kjøkkeninnredning. - Kjøkkenet har egen spiseplass. - Innbydende stue med peisovn. - To store soverom med skap. - Bad med plass for vaskemaskin. - Elanlegg med automatsikringer. - 200 liters varmtvannsbereder. Entré Eneboligen har en romslig entre med laminatgulv, malte panelvegger og god plass til skap, kommoder og/eller lignende. Fra entreen er det direkte tilgang til badet, og det er også åpning videre inn mot kjøkkenet. Kjøkken Kjøkkenet er stort og fint med egen spiseplass. Spiseplassen ligger et par trappetrinn ned fra resten av rommet, noe som gjør det litt ekstra unikt. Hele rommet har belegg på gulvet og lysmalte overflater, og det er vinduer ved spiseplassen. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea med hvite, profilerte fronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er montert fliser på veggen mellom benk og overskap, og det er lys under overskapene. Over kokesonen er det ventilator. Kjøkkenet har integrert oppvaskmaskin, plass for komfyr og nisje for kjøle/fryseskap. Stue Boligen har en stor, luftig og meget innbydende stue med enstavs laminatgulv og pent malte vegger. Det er vinduer på flere sider, noe som gir et flott gjennomlys, og det er i tillegg utgang til verandaen. Stuen har god plass til både sofagruppe og spisebord, og i den ene enden av rommet er det montert en stemningsfull peisovn for ekstra varme og hygge. Det er også montert varmepumpe (luft-til-luft), noe som bidrar til en jevnere temperatur året rundt. Bad/wc/vaskerom Badet er fra 2008 og har grå fliser på gulvet, lyse fliser på veggene, gulvvarme, elektrisk avtrekksvifte og opplegg for vaskemaskin. Over plassen for vaskemaskin er det skap og en praktisk arbeidsbenk. Innredningen ellers består av en heldekkende servant med underskap, skuffer og matchende veggskap. Over servanten er det speil med belysning. I tillegg har rommet dusjkabinett og gulvmontert toalett. Soverom og garderobe Boligen har to fine soverom med henholdsvis laminatgulv og malt tregulv. Begge rommene er malt i behagelige farger, og det tilhører garderobeskap. Boligen har ellers gode muligheter for lagring og oppbevaring i boder, uthus og garasje.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Veggkonstruksjon Vurdering av avvik: ? Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. ? Det er ingen musesperre i nedre kant av konstruksjon. Det er synlig noe enderåte på bordkledningem. Det er ikke etablert lusing mellom under og overligger for å unngå at musen kommer inn og bak kledning. Konsekvens/tiltak ? Musesperre må etableres. ? Råteskadet trekledning må skiftes ut. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: ? Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Det er ikke etablert netting i takutstikk, slik at mus kan komme inn på kryploft. Det er synlig noe muselort på loft. Det er noe fuktskjolder i undertak, disse var det ikke fukt i befraingsdagen og kan ha kommet fra tidligere fuktproblematikk. Det er noe manglende lufting i undertak der tak går over kjøkken og ned til spisedel. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Netting i takutstikk bør monteres og utbedre lufting for del som får over kjøkken og soverom. Konsekvens for dårlig lufting kan være at det oppstår kondensering inne i takkonstruksjonen og fuktskade kan oppstå. Noe ujevn isolasjon i forskejllige tykkelser, Det anbefales å rydde opp litt i dette. Utvendig > Vinduer - 3 Vurdering av avvik: ? Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det lille vindu på kjøkkenet er limt eller lignende, slik at det ikke kan åpnes. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Vindu må enten fungere som fast vindu eller byttes i sin helhet for å kunne lukkes opp. Utvendig > Vinduer - 2 Vurdering av avvik: ? Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Deler av innvendig karmer er skadet etter oppkloring fra hund. Konsekvens/tiltak ? Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utvendig > Dører - 2 Malte terrassedør i tre med 2-lags isolasjonsglass. Vurdering av avvik: ? Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak ? Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Vurdering av avvik: ? Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. ? Det er avvik: Deler av betongoverflate som ikke ligger under takutstikk er noe forvitret. Mangler synlig beslag i overgang yttervegg i tre og betongdekke på terrassen. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: ? Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Betong bør behandles slik at den ikke forvitrer enda mer. Beslag bør etableres for å unngå ekstra fuktbelastning på del som ligger mot bindingsverk i tre på kjøkkenvegg. Innvendig > Overflater Vurdering av avvik: ? Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noe sprekker i overgang vegg og tak der det ikke er taklister. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Fuge sprekker på nytt eller sette opp taklister. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak ? Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted Vurdering av avvik: ? Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. ? Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er påvist sprekk i pipe på kjøkkenside. Det er ikke kjent om denne er gjennomgående eller i puss. Konsekvens/tiltak ? Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. ? Andre tiltak: ? Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Det må foretas nærmere undersøkelser om sprekk i pipe er gjennomgående eller om den vare er i puss. Ubrennbar plate må etableres under sotluke for brannsikkerhet. Våtrom > 1. Etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv Vurdering av avvik: ? Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. ? Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er noe sprekt fugemasse på gulvfliser ved dør. Dette kan være at disse er løse ved innsetting av dør. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas utbedring av fallforhold. ? Våtrommet fungerer med dette avviket. Det må foretas utbedring av fall for å lukke avviket. Feste fliser ved dør. Se øvrig vurdering av membran og rørgjennomganger i gulv. Våtrom > 1. Etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning Vurdering av avvik: ? Det er påvist skader på innredning. ? Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er synlig skade på emaljen til servant og noe slitasje og svelling av skapdører på underskap. Dører bør justeres. Konsekvens/tiltak ? Lokal utbedring må utføres. Servant og skap fungerer, men det må lokal utbedring til for å lukke avviket. Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Vurdering av avvik: ? Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Noe synlig slitasje på maling av skuff og dørfronter. Kjøkkenarmatur drypper litt. Konsekvens/tiltak ? Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Skade på maling må utedres lokalt eller skiftes for å lukke avviket. Innredningen vurderes å ha tiltenkt funksjon utover nenvte avvik. Sjekke eller bytte innmat i kran for å unngå drypp fra kran. Tekniske installasjoner > Vannledninger Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er ikke kjent alder på innvendig vannrør. Det er brukt kobberrør typen Kuterlex eller lignende, noe som ikke er vanlig ved renovering v bad i 2008. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Vurderingen er at rør ikke er skiftet for hele badet og vurdering av tg er gitt ut fra at rør er eldre enn 2008. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Lufting av avløpsrør er ikke luftet over tak iht forskrift. Det er etablert durgoventil inne i krypkjeller. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Lufting av kloakkrør skal luftettes over tak, Durgoventil er en preakseptert løsning, men denne bør være etablert oppe på kryploft og ikke under boligen med tanke på lukt. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Vurdering av avvik: ? Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ut fra kravet til dagens NS 3600 og derav gjeldende forskrift fra 2017. Konsekvens/tiltak ? Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Gjeldende forskrift er etter dagens krav og Norsk standard 3600. Tanke på brannsikkerhet og varmegang i elektrisk kobling. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Det anbefales alltid en gjennomgang av anlegget med tanke på anleggets alder og det ikke foreligger kunnskap om anlegget. Med bakgrunn i NS3600 kreves det utført el-kontroll av fagperson for å få TG1 på anlegget. TG2 gis som følge av manglende dokumentasjon/manglende el-kontroll. Tomteforhold > Terrengforhold Vurdering av avvik: ? Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Det er noe ujevn terreng grunner formasjoner på fjellgrunn rundt huset. Det er noe utfordring å få gjort noe med justering av terrenget for denne tomten. Det er på generelt grunnlag viktig at vann renner bort fra bygget for å unngå unødig fuktbelastning. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Vurdering av avvik: ? Det har forekommet avvik, tegn på svekkelser på utvendig avløpsledning. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Det er ikke gitt noen opplysninger rundt eller hva som er gjort av rør inne i boligen og rør under grunnforhold til renseanlegget. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Nærmere undersøkelser av avløpsrør anbefales. Tomteforhold > Septiktank Vurdering av avvik: ? Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse. Det er ikke gitt noen opplysninger rundt minirenseanlegget eller hva som er gjort av rør inne i boligen og rør under grunnforhold til renseanlegget. Konsekvens/tiltak ? Innhent dokumentasjon, om mulig. Det anbefales også en kontroll av anlegget.   Forhold som har fått TG3: Utvendig > Nedløp og beslag Vurdering av avvik: ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. ? Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Det mangler beslag på noen vannbrett og overgang vegg og støpt terrasse. Konsekvens/tiltak ? Belistning/vannbrett må utbedres og overganger tettes. ? Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Beslag bør monteres for å unngå unødig fuktbelastning og fare for fuktinntrenging i konstruksjonen. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Utvendig > Dører Bygningen har teak hovedytterdør. Vurdering av avvik: ? Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dør har noe skade på teakfiner på utsiden og betydlig slitasje på innsiden ved at hund har kloret på døren. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Dør må byttes for å lukke avviket, da skader på dør ikke kan repareres. Det vil også være en gevinst med ny dør med tanke på isolasjonsevne og lyd. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Krypkjeller Vurdering av avvik: ? Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. ? Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Det er ikke etablert diffusjonstett plast mot grunnforhold som er klemt med klemlist på ringmur. Det er ikke etablert mange nok ventiler i ringmuren for tilfredsstillende lufting inne i konstruksjonen. Konsekvens/tiltak ? Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. ? Bedre ventilering må etableres. Plast mot grunnforhold må etableres og flere ventiler for bedret gjennomlufting av konstruksjonen, dette for å unngå høy luftfuktighet inne i konstruksjonen og at det utvikles sopp og råteskader. Det anbefales jevnlig overvåking av krypkjellere, da disse anses som konstruksjoner med noe høyere skadefrekvens. Det bør også ryddes opp isolasjonen i bjelkelaget og etableres nye plater med lekting i skjøter. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Våtrom > 1. Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Vurdering av avvik: ? Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. ? Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er ikke synlig membranmansjett i rørgjennomføringer i gulv for toalett eller rør under servantskap. Konsekvens/tiltak ? Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. ? Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. ? Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet. Det er en god løsning at der dusjes i kabinett. Det er ikke fagmessig membran rundt rørgjennomføringer i gulv ved toalett og under underskap. Ved vannlekkasje kan dette føre til at vann kommer inn i bjelkelag og ned i krypkjeller. Det kan foretas lokal utbedring rundt rør eller at gulv legges på nytt. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Tomteforhold > Drenering Vurdering av avvik: ? Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Ut fra terrenget med fjell rundt og inne i krypkjeller, så er det sannsynlig at det ikke er etablert drensrør rundt hele ringmuren. Det er ikke synlig tegn til fuktsikring på utvendig mur. Konsekvens/tiltak ? Lokal utbedring må utføres. Det er ikke lett å foreta tiltak for fuktinntrenging når muren står på ujevnt fjell. Det som kan være en løsning er at mur behandles med vannavstøtende materiale og ut på fjell for å begrense fukt i konstruksjonen. Tg er gitt med tanke på nevnvte avvik og synlig fukt i krypkjeller. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

    Innbo og løsøre
    Følgende innbo og løsøre tar selger med seg ifbm. salget: - To vegghengte runde hyller fra stue - Taklampe over spisebord - Rund taklampe over kjøkkenbord - Hvitt skap i hovedsoverom - Veggfestet klesoppheng i gangen - Vaskemaskin i baderom - Liten fryser og kjøleskap i kjøkken Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er parkering i en dobbelgarasje på ca. 36 kvm og i en enkel garasje på ca. 18 kvm - oppført i 2018. Den doble garasjen har sidedør, tilbygget vedskjul og taktekking fra 2019. I den nyere garasjen er det sidedør og motorisert portåpner. Videre er det gode muligheter for parkering på en stor og gruset gårdsplass foran garasjene. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det anbefales å gjennomføre radonmåling. Se tilstandsrapport.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   109 140,- (Omkostninger totalt)   3 709 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Boligen varmes opp med elektrisitet, herunder gulvvarme på badet, supplert med vedfyring og varmepumpe (luft-til-luft). Det elektriske anlegget er oppgradert og har automatsikringer, og boligen har en 200 liters varmtvannsbereder fra 2008.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    7425

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info om eiendomsskatt
    Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

    Formuesverdi primær
    661111

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    2644443

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Det er benyttet skatteetatens beregningsverktøy på nett for å finne formuesverdi. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3226/65/16: 27.10.1964 - Dokumentnr: 4318 - Bestemmelse om veg 10.12.1902 - Dokumentnr: 900057 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:3226 Gnr:65 Bnr:1
    27.10.1964 - Dokumentnr: 4310 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
    Knr:3226 Gnr:65 Bnr:33
    27.10.1964 - Dokumentnr: 4312 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
    Knr:3226 Gnr:65 Bnr:34
    27.10.1964 - Dokumentnr: 4314 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
    Knr:3226 Gnr:65 Bnr:35
    27.10.1964 - Dokumentnr: 4316 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
    Knr:3226 Gnr:65 Bnr:36
    01.01.2020 - Dokumentnr: 726706 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:65 Bnr:16
    01.01.2024 - Dokumentnr: 116852 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3026 Gnr:65 Bnr:16


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Etter søk i kommunens tilgjengelige arkiver har de ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst via privat veg. Vegadkomsten er sikret gjennom tinglyste rettigheter. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Eiendommen har avløp via minirenseanlegg.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   109 140,- (Omkostninger totalt)   3 709 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    109140

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 17 500,- oppgjørshonorar kr 7 000,- og visninger kr 3 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 7 000,-. Utleggene omfatter fotograf (5 000,-) og kommunale opplysninger (2 000,-). Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 20 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Øyvind Sægrov

Megler

Øyvind Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev