aktiv-eiendomsmegling
Trykk på 360-ikonet for å oppleve boligen virtuelt.
Trykk på 360-ikonet for å oppleve boligen virtuelt.

DRAMMEN Lauritz Hervigs vei 25C H0704

Pen leil. 3 soverom i 7.etg. Balkong. Ny heis. Fjordutsikt. Separat kjøkken. Brl.parkering.

  • kr 1 990 000
  • BRA 85 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 1 990 000
  • Omkostningerkr 18 232
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 407 969
  • EierformAndel
  • Byggeår1975
  • Soverom3
  • ArealP-rom 85 m²
  • Andel fellesgjeldkr 399 737
  • Felleskostnaderkr 9 925
  • Tomt18 430 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 1 990 000 (Prisantydning) 399 737 (Andel av fellesgjeld)   2 389 737 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   18 232 (Omkostninger totalt)   2 407 969 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Trykk på 360-ikonet for å oppleve boligen virtuelt.
- Utsikt. - Nye gulv. - Stor stue. - Nye heiser i bygget. - Oppusset bygg. - Borettslagsparkering. - Fastrente 2,65% på fellegjeld tom 14. jan. 2027. - Elsjekk er foretatt i tilknytning salg. To mindre avvik utbedret. - Virtuell visning: Trykk på 360 under nyttige lenker i annonsen -
Stor stue med nye gulv. Uten innsyn.

Lauritz Hervigs vei 25C H0704, Buskerud

  • Arealbeskrivelse
    Leilighet
    Bruksareal
    7. etasje: 85 kvm
    Primærrom
    7. etasje: 85 kvm Entré, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Bad, Kjøkken, Stue.



    Tomt
    18430m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiertomt for borettslaget. Opparbeidede fellesarealer. Parkering på felles gårdsplass.

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger i et veletablert boligområde. Det er kort vei til marka og god offentlig kommunikasjon. Det er ca. 9 min. gange til Kiwi Austadveien. Spar Kristensen ligger også i nærheten, som for øvrig har PostNord utleveringssted. PostNord har også pakkeboks like ved boligen. Med bil eller buss kommer en raskt til Strømsø senter med flere butikker, slik som Kremmerhuset, Jernia, apotek, frisør og konditori. Gulskogen Senter er et annet populært senter og det har en rekke butikker og restauranter. I Drammen sentrum har en gågater, Torget Vest og Magasinet. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Drammen museum, Drammen teater og spennende Union Brygge med Ypsilon bro anbefales. Den som er glad i aktivitet kan benytte seg av Galterudhallen, og Dumpa nærmiljøanlegg. Galterudhallen er en av Drammen kommunes nyeste haller, og det tilbys bl.a. åpen hall to dager i uken hvor hallen er åpen for alle som vil drive med gratis, uorganisert idrett. Dumpa nærmiljøanlegg inkluderer ny sti, skiløype, sandvolleyballbane, kunstgressbane med fotballmål, samt lekeområde med lekeplassutstyr. For den som foretrekker treningssenter, ligger både Evo Strømsø. Sats Base Strømsø og Bølgen treningssenter en kort kjøretur unna. I marka er det et godt opparbeidet lysløypenett som tar deg inn til idylliske turområder og badevann, f.eks. Blektjern. Det er også kort vei til flotte grøntområder på Bikkjestykket ved Austad gård. Fra Galterud er det merkede turløyper inn til Risdalstårnet med en fantastisk utsikt mot topper i hele seks fylker. Fra Fjell er det opparbeidet gang og sykkelsti til idrettsparken på Marienlyst og Drammensbadet som kan by på innen og utendørs badeland samt trening- og velværesenter. Vurderer du å flytte til Drammen? Mange som bor i Drammen pendler til Oslo og Kongsberg. Mange påpeker at Drammen de senere årene har hatt en rivende utvikling, selv om vi som har vokst opp her synes det alltid har vært fint å bo i byen vår Drammen. Spisestedene har fått seg et løft og det er mange aktiviteter å ta seg til. Test f.eks. Condelica som er konditori, café og restaurant. Vi har alpinløyper, trampolinepark, elvecruise, kino og Spiralen for å nevne noe. Om sommeren arrangeres det vanligvis St.Hansferiring på Holmenokken i Drammenselva, samt Elvefestival med en rekke artister og aktiviteter. Union Scene og Drammens teater byr på opplevelser gjennom hele året. Det er også et fint studentliv i Drammen med Universitetet i Sørøst Norge, Campus Drammen i spissen. Rekord Bar er populært for den som er glad i god drikke, hamburger, Shuffleboard, Flipperspill og gode venner. Friluftsmulighetene er mange og vi har sandstrender i sentrum hvor det er fint å bade. Rivaliseringen i fotball mellom Strømsgodset og Mjøndalen IF skaper engasjement og får utløp i Ælv Classico.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighetsbebyggelse i området.

    Barnehage/skole/fritid
    Se nabolagsprofil på hjemmeside og områdebeskrivelse.

    Skolekrets
    Se kommunens hjemmesider, samt nabolagsprofil på hjemmeside.

    Offentlig kommunikasjon
    Transport: Det er 1 min. gange til Fjell bo- og servicesenter busstopp: - 3 Fjell/Kastanjesletta tar 15 min. til Drammen busstasjon. - 3N går natt til lørdag og søndag fra Drammen til busstoppet. - 37 Skoger/Lier går fra samme busstopp. Reisetid med toget fra Drammen stasjon: - Asker, 13 min. - Lysaker, 25 min. - Skøyen, 28 min. - Nationaltheatret, 32 min. - Oslo S, 36 min. - Oslo Lufthavn Gardermoen, 62 min. - Mjøndalen, 8 min. - Kongsberg, 45 min. - Tønsberg, 36 min. - Torp, 57 min. Med bil tar det 55 min. til Sandefjord Lufthavn Torp og 90 min. til Oslo Lufthavn Gardermoen. Se mer på Brakars og Flytogets hjemmeside, samt på Google Maps. Minutter i cirkatall i annonse og salgsoppgave.

    Byggemåte
    Leilighet beliggende på Fjell i Drammen. Leiligheten er normalt vedlikeholdt. Oppgraderinger og utskiftninger må generelt sett påregnes. Utvendig. Støpt betongfundament som er glattpusset. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendige fasadeplater og teglstein. Flatt tak tekket med papp/folietekking. Taket er ikke nærmere besiktiget. Bygningen har malte trevinduer, med 2-lags glass. Ventil i toppkarm. Vinduer på 2 soverom er datostemplet 2023. De resterende vinduene i leiligheten er ikke datostemplet. Tett utgangsdør med kikkehull. Balkongdør m/2-lags isolerglass. Balkong med adkomst fra stue, oppført i betong og stål. Teppe på gulv. Takoverbygd. Tett rekkverk m/håndlist på topp. Innvendig. Overflater gulv har laminat. Overflater vegger har tapet eller strie. Himling har malte flater. Etasjeskiller av støpt betong/elementer. Det bemerkes at dette er en lukket konstruksjon, det er kun foretatt målinger av retthet. Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Hvite profilerte innerdører. Våtrom. Bad. Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 35mm. Det er nedsenk i dusjsone. Sluk av plast. Det er ikke synlig membran i sluk. Rommet har innredning med nedfelt servant,veggmontert toalett,dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. Det er mekanisk avtrekk via sentralt avtrekksanlegg. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det ble ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk på gulv/vegg på våtrom. Kjøkken. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Tekniske installasjoner. Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap. Stoppekran for kaldt og varmtvann på bad og kjøkken. Boligen har naturlig og mekanisk ventilasjon. Sentralt varmtvannsberedning Vannbåren varme via radiatorer i boligrom. Varmes via fjernvarme. Noe åpent og noe skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer og digital avleser i felles sikringsskap i gang. Det er montert seriekoblede røykvarslere. Brannslange i benkeskap på kjøkken. Tomteforhold. Grunnmasser av fjell, sprengsteinsfylling og pukk. Grunnundersøkelser er ikke foretatt. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport, datert 03.11.2023, av takstmann Thomas Bergodd for teknisk beskrivelse av eiendommen.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Når kjøpte du boligen? 2005 Hvor lenge har du eid boligen? 18 år og 2 mnd. 2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært Beskrivelse Alle bad ble pusset opp i 2013 av Fjellvang borettslag Arbeid utført av Borettslaget 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja Beskrivelse Fjellvang borettslag har oversikt 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Ja Beskrivelse Ved Fjellvang borettslag 4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært Beskrivelse Borettslaget Arbeid utført av Fjellvang borettslag 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært Beskrivelse Borettslaget Arbeid utført av Fjellvang borettskag 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja Beskrivelse Ja nå ved salget ved Fyrsentralen 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar Ja, kun av faglært Beskrivelse Ble utbedret i 2003 tror vi Arbeid utført av Fjellvang borettslag.

    Innhold
    7. Etasje: Entré/gang, 3 soverom, kjøkken, bad og stue.

    Standard
    Annet: Boligen er visningsvasket og vaskes lettere over til overtakelse. Støv og/eller merker etter oppheng av bilder mm må påregnes ved kjøp av bruktbolig. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått, tilstandsgrad, TG 3: Balkonger, terrasser og rom under balkonger Balkong med adkomst fra stue, oppført i betong og stål. Teppe på gulv. Takoverbygd. Tett rekkverk m/håndlist på topp. Vurdering av avvik: - Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. - Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Konsekvens/tiltak - Lokal utbedring må utføres. - Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Kostnadsestimat: Under 10 000 Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått, tilstandsgrad, TG 2: Innvendig Innvendige dører Hvite profilerte innerdører. Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. 7. etasje > Kjøkken Overflater og innredning Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Vurdering av avvik: ? Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. ? Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Konsekvens/tiltak ? Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. 7. etasje > Kjøkken Avtrekk Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: ? Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Konsekvens/tiltak ? Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator. ELKONTROLL I borettslaget er det krav om elkontroll i tilknytning salg av bolig. Det ble avdekket to avvik som ble utbedret/lukket 01.11.2023 av Granitor/PowerTech: 1. Stikkontakt mangler jordforbindelse. Sted: Kjøkken FEL §20 Beskyttelse mot elektriske støt ved normal bruk. Utbedring: Trukket jordleder og tilkoblet jord. Lukket av: Pts - Ertugrul Bayindirlioglu Utført: 01.11.2023. 2. Bryter har ødelagt deksel. Sted: kjøkken. Tiltak. Skadet elektrisk utstyr og apparater må utbedres (FEL §10, §36). Utbedring: Skiftet ut til ny bryter. Lukket av: Pts - Ertugrul Bayindirlioglu Utført: 01.11.2023. Rapport er inntatt som vedlegg i prospekt.

    Innbo og løsøre
    Evt. frittstående hvitevarer kan medfølge etter nærmere avtale. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Inkludert i husleia.

    Parkering
    Fjellvang borettslag har i dag 393 parkeringsplasser inklusive gjesteparkeringsplasser og 33 garasjeplasser(Fjellvang garasjelag), i eget garasjelag, til fordeling blant sine 528 leiligheter. Tildeling av plass gjøres etter ansiennitet på egen liste, det må påregnes ventetid. Ved tildeling av plass betales depositum til borettslaget. Søknad sendes til borettslagets styre. En andelseier, samt hustandsmedlemmene, kan kun disponere én parkeringsplass. Se vedtekter, parkeringsbestemmelser og informasjon fra borettslaget om tildeling av plass samt mer informasjon vedrørende parkering bak i prospekt. Øvrig fellesparkering skjer etter områdets bestemmelser. Elbilladere er under etablering tilknytning de ulike byggene. Fra vedtektene: "5-3 Kjøring og Parkering (1) Fjellvang borettslag har i dag 393 parkeringsplasser inklusive gjesteparkeringsplasser og 33 garasjeplasser (i eget garasjelag) til fordeling blant sine 528 leiligheter. (2) Parkeringsplasser disponeres av borettslagets styre som fordeler plassene etter søknad fra lagets andelseiere. Styret kan delegere denne myndighet. (3) Styret fører listen over de andelseiere som ønsker å få tildelt en midlertidig parkeringsplass. Andelseiere som ønsker å tegne seg på denne listen henvender seg styret. Når en parkeringsplass blir ledig, vil tildeling finne sted til ny bruker etter tidspunkt for oppføring på denne liste (ansiennitet etter tidspunkt for listeoppføring) Styret kan fravike ansiennitetsregelen i tilfeller hvor det er dokumentert at en bruker av helsemessige eller sosiale årsaker har særlig behov for en parkeringsplass (4) Tildelt parkeringsplass er en midlertidig rett til å få disponere en parkeringsplass på nærmere fastsatte vilkår (ingen «fast parkeringsplass»). Styret kan til enhver tid endre plassering (omfordele plassene) når borettslagets behov tilsier dette, for eksempel knyttet til en andelseiers særlige helsemessige eller sosiale forhold, motorvarmere eller el-bil lading (5) En tildelt plass kan hverken overdras, leies ut eller lånes ut. Vilkår og bestemmelser fremkommer av borettslagets parkeringsbestemmelser (6) Garasjeplasser administreres av garasjelagets leder. (7) Kjøring og parkering på borettslagets område skal foregå hensynsfullt og med forsiktighet, slik at det ikke oppstår fare eller lagets beboere blir unødvendig forstyrret".

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 990 000 (Prisantydning) 399 737 (Andel av fellesgjeld)   2 389 737 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   18 232 (Omkostninger totalt)   2 407 969 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Fjernvarme og elektrisitet. Gulvvarme på bad.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Energiattest er inntatt som vedlegg i salgsoppgaven.

  • Formuesverdi primær
    905803

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    3260889

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til bla. innboforsikring og innvendig vedlikehold.

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

    Andelsnummer
    509

    Part.obl.nr.
    954152189

    Part.obl.pålydende
    100

    Felleskostnader pr. mnd.
    9925

    Andel fellesgjeld
    399737

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-02-11T23:00:00Z

    Andel fellesformue
    73989

    Andel fellesformue per dato
    2022-12-30T23:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    Inkludert i felleskostnadene.

    Borettslaget
    Fjellvang Borettslag

    Borettslagets org.nr
    954152189

    Om borettslaget
    Borettslaget består av seks bygg med til sammen 528 leiligheter. Styreleder for borettslaget er KJell Olsen: kjell.fjellvangborettslag@outlook.com / 952 98 747. Garasjelag: Nihat Dogan 412 82 116. Viktig informasjon: 1. Beboere har vask av gang og trappen ned til neste etasje en uke. 2. Er det kuldegrader ute og det er åpne vinduer, skal radiatorene under åpne vinduer stå på 3. Det er ikke tillatt med gass eller kullgrill, kun elektrisk grill er tillatt. 4. Det er ikke tillatt å lagre brennbare stoffer som bensin, gasser og lignende på verandaene eller i boenheten for øvrig. 5. Forbud mot oppbevaring på fellesareal 6. I anledning eierskifte ønsker Fjellvang Borettslag å kontrollere at det elektriske anlegget i boligen er i forsvarlig vedlikeholdt stand, herunder at det ikke er foretatt ulovlige endringer av dette. Rapport er vedlagt i salgsoppgaven. Forrige ordinære generalforsamling ble avholdt 6. juni 2023. Vedtak: - Konstituering godkjent. - Årsmeldingen ble tatt til orientering. - Årsregnskapet viste overskudd på kr. 5 191 275,-. Resultat føres mot annen egenkapital i balansen. - Styrehonorar fastsatt. - Ny styreleder valgt for ett år. - Fire styremedlemmer valgt for to år. - Tre varamedlemmer og valgkomité for ett år. - Delegat til NBBO Gen Fors. Saker som er under arbeid: - Rehabilitering/gjenoppbygging etter brann i Lauritz Hervigs vei 25. - Installering av nye heiser i nr. 25, fra Schindler. - Etablering av elbilparkering. Ladeboks og avtale om abonnement på strøm må beboeren selv betale. - HMS. - Utetrapper. - Installering av nye brannskap, -slanger, stigeledninger mv. - Utarbeiding av brannteknisk rapport fra Mulitcosult. Det er angitt tilstandsgrad 1-3 hvor 3 utbedres snarest er under arbeid. Det er foretatt fortløpende vedlikehold i årene før. Se nærmere beskrivelse i innkalling til generalforsamling, samt andre dokumter knyttet til broettslaget, inntatt som vedlegg i prospektet. Se borettslaget og servicesentralens hjemmeside: www.fjellvangborettslag.no og www.fjellfyr.no

    Gebyr forkjøpsrett
    6992

    Forkjøpsrett
    Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart - Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager etter at borettslaget fikk melding om eierskiftet. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon. 

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 83987189110, Handelsbanken Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 19.10.2023: 2.65% pa. Antall terminer til innfrielse: 50.976,-. Saldo per 19.10.2023: 173 565 915,-. Andel av saldo: kr. 405 493,-. Første termin: 30.12.2018. Første avdrag: 30.12.2019, siste termin 30.11.2048. Fastrenter tom 14.01.2027.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Fremtind forsikring AS

    Polisenummer felles forsikring
    20657683

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Trappevask mv. Se mer info under punktet borettslaget.

    Dyrehold
    Dyrehold er ikke tillatt. En andelseier kan likevel holde dyr som utelukkende holdes inne, så som innekatt, marsvin, fugler m.v., så lenge slikt husdyrhold ikke er til sjenanse for borettslagets øvrige beboere. Søknad om dyrehold kan stilles til borettslaget og andelseier må inngå avtale om hundehold på flere betingelser. Se mer informasjon i vedtekter vedtatt 26.08.2021, samt husrordensregler.

    Eierskiftegebyr
    6215

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På andelen/eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 954 152 189/509 07.12.2006 - Dokumentnr Notert pant DATO FOR NOTIFIKASJON: 17.11.2004 PRIORITET: 2 BESITTER AV ANDELSBREV : NEDRE BUSKERUD BOLIGBYGGELAG ORG.NR: 952 527 827 PANTHAVER : NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE ORG.NR: 920 058 817 3301/23/86: 24.03.1972 - Dokumentnr: 1857 - Best. om vann/kloakkledn. Div. ledninger Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser 11.02.2005 - Dokumentnr: 2615 - Erklæring/avtale Drammen kommune gis ret til å ha liggende fiberopptiske kabler over eiendommen, samt rett til reparasjon og utskiftning mot tilbakeføring av terreng. Kablene må ikke overbygges uten samtykke fra Drammen kommune Kan ikke slettes uten samtykke fra Drammen kommune Med flere bestemmelser 08.12.1971 - Dokumentnr: 8298 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0602 Gnr:22 Bnr:129 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0602 Gnr:24 Bnr:6 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0602 Gnr:24 Bnr:7 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0602 Gnr:24 Bnr:16 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0602 Gnr:24 Bnr:19 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0602 Gnr:24 Bnr:20 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3005 Gnr:23 Bnr:54 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3005 Gnr:24 Bnr:27 22.09.1993 - Dokumentnr: 13675 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0602 Gnr:24 Bnr:7 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0602 Gnr:24 Bnr:16 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0602 Gnr:24 Bnr:19 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0602 Gnr:24 Bnr:20 01.01.2020 - Dokumentnr: 1604772 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0602 Gnr:23 Bnr:86

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 01.09.1971. Kommunen opplyser at det har skjedd adressendring og at ferdigattesten gjelder for Lauritz Hervigs vei 25. Det er utstedt ferdigattest for modernisering av bad/våtrom, samt nye vann- og avløpsrør, datert 22.10.2014. Det er utstedt ferdigattest for fasadeendring, datert 03.07.2003. Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for reparasjonsarbeidet av boliigblokk etter brann, oppgang C og D, datert 30.06.2023. Det ble den 22.12.2022 gitt ett-trinntillatelse i vedtak til reprasjonsarbeider med utskifting, reparasjon og montering av deler i brann- og lydskiller, balkongtak, parapeter, røyventilasjon av trapperom og heissjakter, brannvarslingsanlegg og ledelys, og slokkeutstyr i sak med saksnummer BYGG-22/02276-6. Betingelser for midlertidig brukstillatelse er at forskriftmessig sikkerhet i bruk skal være etablert. Vilkår for ferdigattest er: 1. Er det utført mindre, ikke søknadspliktige, endringer i frohold til godkjente tegninger, må ajourførte tegninger("som bygget") også sendes inn for ny godkjennelse. 2. Sluttrapport for avfall som viser hvordan bygnings- og avfallsavfallet er sortert og kvittering for avfall levert til mottak. 3. Oppdatert gjennomføringsplan for tiltaket må innsendes. Dokumenter og tegninger er inntatt som vedlegg i salgsoppgaven.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Kommuneplan/kommundelplan Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til/Plan (vedtaksdato)/Areal: Boligbebyggelse - Nåværende/Kommuneplan (5.10.2015)/18420,75m2 Offentlig eller privat tjenesteyting - Nåværende/Kommuneplan (5.10.2015)/9,41m2 Gjeldende regulering. Ligger eiendommen i et regulert område? Ja. PLANID/Plannavn (vedtaksdato)/Reguleringsformål/Areal 3005 060214-3 REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR ØVRE DEL AV FJELLSBYEN. (20.5.1954) Boliger 397,5m2 3005 060226-8 ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL AV FJELL-OMRÅDET. (4.9.1970) Boliger 2691,84m2 3005 060226-8 ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL AV FJELL-OMRÅDET. (4.9.1970) Felles grøntareal 9000,14m2 3005 060226-8 ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL AV FJELL-OMRÅDET.(4.9.1970) Felles parkeringsplass 4038,26m2 3005 060226-8 ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL AV FJELL-OMRÅDET.(4.9.1970) Gang-/sykkelvei 379,45m2 3005 060252-6 REGULERINGSPLAN/ENDRING FOR OMRÅDET KLEIVENE 153, SYKEHJEM PÅ FJELL. (24.6.1997) Offentlig bebyggelse 44,43m2 3005 060261-8 E 18 FRYDENHAUG - EIK (26.10.2004) Relaterte planer. PLANID/Plannavn (vedtaksdato) 060220190011 Detaljregulering for Holmestrandsveien 132-138 (26.4.2022) 060225-6 REGULERINGSPLAN FOR FORLENGELSE AV THOMAS SIMENSENS VEI FRA KLEIVENE TIL SKOGERVEIEN. (27.11.1968) 0602329 Detaljregulering for Fjell nordre (20.9.2016) 0602330 Detaljregulering for Fjell sentrum og Fjell skole (20.9.2016) Bebyggelsesplan. Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei. Regulering under arbeid. Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei Planforslag. Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei Kulturminner - Eiendommen har ingen treff i register(Det kan også bety ikke kartlagt). Flom og kvikkleire - Eiendommen er ikke avmerket på kommunens kart for dette. Støysoner - Veitrafikk og jernbane - Eiendommen ligger verken i gul eller rød sone iht T1442. Lden>55db/Lden>65db.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Grunnbeløp pr. 01.05.23: kr. 118 620,-. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 990 000 (Prisantydning) 399 737 (Andel av fellesgjeld)   2 389 737 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 6 992 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   18 232 (Omkostninger totalt)   2 407 969 (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    18232

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjon fastpris kr. 40 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 17 500,-, oppgjørshonorar kr 4 500,-, og visninger kr. 3 150,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter markedsføring, finn annonse, fotografering, plantegning, sikringspant, grunnbok, opplysninger fra kommunen, virtuell visning og kveldsvisning. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 3 000,- pr. time, begrenset oppad til til kr. 17 500,-. Alle beløp er inkl. mva.

Aleksander Myrvold

Megler

Aleksander Myrvold

99 00 75 42

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev