aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Gimleveien 14! En sjarmerende halvpart over en flate med frodig hage, usjenert terrasse og fin utsikt.
Velkommen til Gimleveien 14! En sjarmerende halvpart over en flate med frodig hage, usjenert terrasse og fin utsikt.

FJELLHAMAR Gimleveien 14

Flott halvpart over en flate med frodig hage og usjenert terrasse|Pent bad med sauna|Utsikt|Flere gode oppgraderinger

  • kr 4 750 000
  • BRA-i 134 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 4 750 000
  • Omkostningerkr 119 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 869 990
  • ObjektstypeTomannsbolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1952
  • Soverom3
  • Tomt870 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 4 750 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 118 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 119 990 (Omkostninger totalt) 135 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 137 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 869 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 885 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 887 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Gimleveien 14, en innbydende, innholdsrik halvpart i 1. etasje av tomannsbolig med familievennlig beliggenhet. Boligen ligger over en flate og er perfekt for familien som ønsker seg et praktisk hjem. Tomten har solrik "privat" hage med plen, epletre og blomster. I tillegg er det en skjermet terrasse på ca 22 kvm utenfor stuen ? perfekt for uteliv, grilling og kos. Stuen er lys og romslig med store vinduer med flott utsyn, varmepumpe og peisovn for ekstra hygge året rundt. Kjøkkenet er i klassisk stil med profilerte fronter, integrerte hvitevarer og en tilknyttet spisestue. Boligen har ellers 3 gode soverom, et eget vaskerom med toalett og et flott bad med både badekar, dusjkabinett og sauna. Alle rom er av god størrelse. Pen entré med skyvedørsgarderobe og god lagringsplass! Velkommmen!
Innenfor døren blir du møtt av en hyggelig entre med skyvedørsgarderobe for å enkelt rydde bort yttertøy.

Gimleveien 14, Akershus

  • Tomt
    870m²

    Beskrivelse av tomt
    Oppgitte tomteareal er felles for sameiet, og er et beregnet areal hentet fra matrikkelbrev. Eiendommen har seksjonsnummer 1 og en sameiebrøk på 58/100. Tomten disponeres i fellesskap og er opparbeidet med asfaltert og gruslagt gårdsplass, gressplen, hekk og diverse beplantning. Tomten er skrånet hvorav deler er inngjerdet. Boligen har velkomstterrasse på ca. 4,3 kvm og utenfor stuen er det terrasse på ca. 22 kvm, hvorav pergola er på ca. 8,4 kvm. Terrassen omkranses av levegg, noe som gir en skjermet og privat uteplass. Her er det plass til utemøblement, planter og lykter. De to seksjonen har muntlig avtale hva gjelder disponering av utearealer som er fellesareal. Boligen har derfor sin egen "prviate" hage på østsiden, adskilt fra naboen. Seksjon 1 (1.etasje) har sin inngang fra øst-siden og disponerer naturlig hageparsell på øst- og sør siden av huset. Seksjon 2 (2.etasje) har sin inngang på vest-siden av bygningen via trapp, og disponerer naturlig hage på vest-og sørsiden av bygningen. Garasje på nordsiden disponeres av seksjon 1 og carport disponeres av seksjon 2. Bod på hjørnet (nordøstlig hjørne) tilhører seksjon 2.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Fjellhamar i Lørenskog kommune. Boligområdet ligger i sørvendt, skrånende terreng og har gode solforhold. Det er også gangavstand til både togstasjon, skoler og butikker, i tillegg til flotte turområder i skogen og ved flere vann. Boligen ligger nært skogen, med en rekke turstier og spennende gravrøyser fra bronsealderen. I sommerhalvåret kan man fryde seg over varmt og deilig badevann i Vesletjernet eller Langvannet, som begge er tilrettelagt med strand og brygge. Det er også flere parkanlegg i nærområdet, blant annet Rådhusparken og Fjellhamardammen miljøpark. Kommunen stiller sterkt på idrettsfronten med tilbud som favner de fleste. Det er blant annet flere ballplasser, ishall bak Metro senter, golfbane på Losby, svømmehall og tennisbane ved Kjenn, samt flerbrukshall på Fjellsrud. I tillegg er det to flerbrukshaller og svømmehall på Fjellhamar. I Lørenskog sentrum, i tilknytning til bussterminalen og Metro kjøpesenter, ligger Lørenskog Hus - et flott, nyere kulturhus. Veiviseren ligger i kulturhuset og er en fin møteplass for kommunens innbyggere. Her er det kafé som er åpen hver dag, inkludert søndager, samt seniortreff og forskjellige aktiviteter. Aktivitetshuset Volt er en del av kulturhuset for ungdom fra 13 år og opp. På Volt kafé kan du kjøpe billig mat, møte venner, spille foosball, bordtennis, x-box eller bare slappe av. Kafeen har trådløst nett og ingen kjøpeplikt. I området ved Lørenskog stasjon finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken åpnet i 2020 og har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy! Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi Fjellhamar eller Coop mega inne på Fjellhamar Torg. Her inne finner du samtidig Europris, Apotek, frisør og kafee. Metro senter, Lørenskog Triaden senter og Strømmen storsenter ligger alle tre under 10 min unna med bil. Strømmen Storsenter har over 200 butikker og tilknyttede virksomheter, så her burde du kunne finne det meste. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innenfor rekkevidde.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Skolekrets
    Fra eiendommen er det gangavstand til Fjellhamarveien Barnehage, Fjellhamar barneskole, Fjellsrud ungdomsskole og Lørenskog videregående skole. Luhr barneskole fra 2017 ligger også i nærheten. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Mailand, Strømmen og Lørenskog, samt et godt utvalg av barnehager. Høyskolen i Oslo og Akershus ligger på Kjeller.

    Offentlig kommunikasjon
    Fjellhamar togstasjon ligger rundt 900 meter fra boligen, og herfra går det også buss. Lørenskog sentrum er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Fjellhamar tar det ca. 4 min til Strømmen Storsenter, 6 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 23 min til Oslo lufthavn.

    Byggemåte
    Fundamentert med støpt ringmur til antatt fjell. Yttervegger oppført som bindingsverk, kledd utvendig med stående og liggende trepanel. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Saltak av trekonstruksjoner, tekket med takshingsel og takstein. TG 3 Krypekjeller TG 3 vurderes da det måles forhøyede verdier i bjelkelag. Fuktmåling og ventilasjon TG 3 vurderes da det måles forhøyede verduer i yttervegg under terreng. TG 2 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet TG 2 vurderes da dreneringen har passert sin antatta forventede levetid på 30 år, samt noen uklarheter rundt støttemur. Terrengforhold Fall fra grunnmur vurderes ikke som tilstrekkelig. TG 2 vurderes da det er flatt rundt flere deler av boligen. Yttervegger TG 2 vurderes på bakgrunn av sprekk i kledning og puss/betong, råteskade ved å få kledningsbord, samt ingen museklosser bak kledning. Vinduer og ytterdører TG 2 vurderes da enkelte vinduer har passert sin forventede levetid, samt råteskader i treverket til sideglassfeltet. Merknad: Forventet levetid for vinduer og ytterdører er 40 år. Undertak, lekter og yttertekking (taktekingen) TG 2 vurderes da det er ukjent alder på takpapp. Merknad: Antatt forventet levetid for takpapp er 30 år. Balkonger, verandaer og lignende TG 2 vurderes da rekkverkshøyden til terrassen ved inngangsparti ikke tilfredsstiller dagens krav til høyde. Overflate vegger og himling TG 2 vurderes da flisene har passert over halvparten av sin levetid, samt sprekk i fuger. Merknad: Levetid for fliser er ihht. Byggeforskeriedatablad 700.320 20 år. Overflate gulv TG 2 vurderes da flisene har passert halvparten av sin levetid, samt bom i en flis og sprekk i silikon. Membran, tettesjiktet og sluk TG 2 vurderes da membranen har passert over halvparten av sin levetid. Overflate gulv TG 2 vurderes da flisene har passert av sin levetid, samt tilnærmet flatt fall fra sluk mot terskel. Membran, tettesjiktet og sluk TG 2 vurderes da det er ukjent alder og utførelse på membran, samt forhøyede fuktverdier på yttervegg under terreng. WC og innvendige vann- og avløpsrør TG 2 vurderes da store deler av vann- og avløpsrørene har passert sin anbefalte brukstid, samt ingen synlig lekkasjesikring fra sisterne. Ventilasjon TG 2 vurderes da det mangler tilluft til kjøkken og to soverom. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring TG 2 vurderes da det savnes samsvarserklæring på elbillader. TG iu Loft Det er ikke tilgang til loft fra denne delen av huset. For mer detaljert informasjon se eierskifterapport utarbeidet av takstmann Joachim André Mæhlum Kirkerud datert 11.10.24.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja. Noen utevegger rundt huset trenger drenering. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Installasjon av varmepumpe og to trådløs dimmer brytere. Arbeid utført av: Lørenskog Klima og Linje Elektro. Foreligger det samsvarserlæring (i henhold til forskrift om elektriske livspenningsanlegg)? Svar: Ja. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Stue - Intallasjon av varmepumpe. Levering av trådløs dimmer og mottaker for styring av lampepunkt + tildekke eksisterende koblingspunkt for gammel dimmer med lokk. Soverom - Levering av trådløs dimmer og mottaker for styring av lampepunkt. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja. Easy lader. Kjenner du til om det har vært uført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Installasjon av plast tak foran hovedinngangen. Arbeid utført av: Jula Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Svar: Ja. TIlstandsrapport fra 2023.

    Innhold
    - Innbydende halvpart - Familievennlig beliggenhet - Garasje og gruset gårdslass - Frodig hage med epletre - Ny terrasse oppført i 2021 - Skyvedørsgarderobe i entré - Kjøkken tilknyttet spisestue - Flere integrerte hvitevarer - Stuen fikk ny parkett i 2017 - Romslig stue, store vinduer (fra 2018) - Varmepumpe (fra 2024) og peisovn - Flislagt, pent bad fra 2010 - Badekar og dusjkabinett - Bad har tilknyttet sauna - Eget vaskerom med toalett - Boligen har tre fine soverom - Lagringsplass er i en bod - Flere nye vinduer i 2018 - Nye automatsikringer i 2018 Planløsning 1. etasje: Entré, gang, 3 soverom, stue, kjøkken, vaskerom, bad, sauna og bod.

    Standard
    Entré Boligen har et hyggelig inngangsparti med trapp, overbygg i plast, utbelysning og hvit inngangsdør med glassfelt. Taket av plast er lagd for å tåle en maksimal vekt på 50 kg. Her er det inngang til en tiltalende entré av god størrelse med klikklaminat på gulv, vegger med brystningspanel og gulvvarme for et lunt innemiljø. Sko og yttertøy kan ryddes unna i en skyvedørsgarderobe med speilfronter. Kjøkken og spisestue Kjøkkenet er et praktisk innredet rom med direkte adkomst til en fin spisestue. Spisestuen har spotter i himling og akkurat passe plass til et spisebord. Kjøkkenet er holdt i en klassisk stil som kler boligen godt med hvite, profilerte fronter, vitrineskap, benkeplate i heltre og oppvaskkum av stål. Fliser over benken gjør det lett å holde rent. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer i form av platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kjøl/frys og oppvaskmaskin, kjøl/frys. Stue Stuen er et meget pent rom med parkett fra 2017, spotter i himling med dimmelysbrytere og vegger malt i en dus, harmonisk fargetone. Store vindusflater gir meget behagelige lysforhold. Fra stuen er det også utgang til en godt skjermet, usjenert uteplass. Stuen er stor nok for møblering i flere soner, og med både luft-til-luft varmepumpe og flott peisovn byr stuen på et lunt innemiljø uansett årstid. Bad/wc og sauna Badet ble pusset opp i 2010 og gir et pent inntrykk med flislagte overflater, gulvvarme, downlights og mekanisk avtrekk. Badet har både veggmontert toalett, dusjkabinet og et innfliset badekar. Innredningen er i moderne stil med to gode skuffer, heldekkende servant, matchende veggskap og stort speil med belysning i overkant. Fra badet er det også direkte adkomst til sauna, så her ligger alt til rette for ekstra velvære og egenpleie. Saunaen har panelkledde vegger, plassbygde trebenker og badstueovn. Vaskerom/wc Boligen har et separat vaskerom som er praktisk utstyrt med toalett og mekanisk avtrekk. Vaskerommet har opplegg for vaskemaskin og en hvit innredning med profilerte skapfronter, heldekkende servant, høyskap og speil med lys. For øvrig har rommet flislagt gulv, malt tapet på vegger og flere smarte innredninger for tørking av klesvasken. Soverom og garderobe Boligen har tre soverom med god plass til dobbeltseng og skap, hvorav ett ligger innenfor badet. Her er det stor skyvedørsgarderobe langs den ene veggen og ny trådløs dimmelysbryter. Videre er det et soverom med skap og adkomst fra gangen, samt et romslig, lyst soverom som har adkomst fra stuen. Sistnevnte soverom er også utstyrt med varmekabler. Lagringsplass er i en bod tilknyttet gangen.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Eiendommen har integrert garasje med støpt dekke og manuell port i underetasjen, samt plass til parkering på gårdsplassen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 4 750 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 118 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 119 990 (Omkostninger totalt) 135 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 137 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 869 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 885 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 887 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Det er montert ny termostat på ett av soverommene.

    Energiklasse
    E

  • Kommunale avgifter
    29599

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info om eiendomsskatt
    Det er kommunal veg helt til du kommer mot innkjørsel til eiendommen. Der er det Privat veg. Offentlig vann og avløp.

    Formuesverdi primær
    1589903

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    6041630

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3222/107/1053/1: 08.11.1951 - Dokumentnr: 6061 - Rettigheter iflg. skjøte Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:3222 Gnr:107 Bnr:1053 Gjelder denne registerenheten med flere 09.06.1980 - Dokumentnr: 3262 - Bestemmelse om veg vestre parsell har rett til veg over østre parsells nord- vestre hjørne Overført fra: Knr:3222 Gnr:107 Bnr:1053 Gjelder denne registerenheten med flere 09.11.1981 - Dokumentnr: 7807 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:3222 Gnr:107 Bnr:2018 Bestemmelse om solidarisk ansvar for fellesledninger Overført fra: Knr:3222 Gnr:107 Bnr:1053 Gjelder denne registerenheten med flere 16.11.1981 - Dokumentnr: 7967 - Best. om adkomstrett vestre parsell har rett til kjøreadkomst over østre parsell Overført fra: Knr:3222 Gnr:107 Bnr:1053 Gjelder denne registerenheten med flere 22.09.1983 - Dokumentnr: 7057 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:3222 Gnr:107 Bnr:2126 Bestemmelse om solidarisk ansvar for fellesledninger Overført fra: Knr:3222 Gnr:107 Bnr:1053 Gjelder denne registerenheten med flere 10.05.1982 - Dokumentnr: 3140 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Sameiebrøk: 58/100 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 002 SEKSJONER 05.04.1994 - Dokumentnr: 4667 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:3222 Gnr:107 Bnr:995

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger "bevitnelse" på innflytting, dater 20.09. 1952. Denne er basert på godkjente tegninger fra 15.04.1950. Videre foreligger det midlertidig brukstillatelse på tilbygg til bolighus på 31 kvm. datert 25.09.1984. Eiendommen ble seksjonert i 1982. Sameiebrøk for denne enheten: 58/100. Videre foreligger det melding om mindre byggarbeider på eiendommen, som omfatter tilbygget soverom og terrasse, datert 17.11.1993. Kommunen opplyser her at de ikke har innsigelser mot gjennomføring av tiltaket. Etter samtale med kommunen forelå det ingen tillatelse fra nabo på at bygningsmassen kan oppføres nærmere enn plan og bygningslovens bestemmelser om minsteavstand fra nabogrense. Dette er vilkår for at tillatelsen er gjeldende. Det er bekreftet fra kommunen at tilbygget er godkjent når slik tillatelse foreligger. Tillatelse er hentet inn fra nabo og vil ligge vedlagt i denne salgsoppgaven, samt tinglyses på eiendommen i forbindelse med salget. Samtlige tegninger og tillatelser følger av salgsoppgaven.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Eiendommen har adkomst via privat vei. 

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er berørt av følgende: - Kvikkleire. Aktsomhetsområde for kvikkleire. - Radonutsatt område. Middels til lav aktsomhet.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 4 750 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 118 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 119 990 (Omkostninger totalt) 135 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 137 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 869 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 885 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 887 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    119990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Kamilla Schau

Eiendomsmegler / Partner

Kamilla Schau

41 73 04 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev