aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling ved Roger Glesnes har gleden av å presentere Løvåsbakken 146!
Aktiv Eiendomsmegling ved Roger Glesnes har gleden av å presentere Løvåsbakken 146!

FYLLINGSDALEN Løvåsbakken 146

Et flott og velholdt rekkehus med to store terrasser og fast garasjeplass m. lader! Attraktiv og sentral beliggenhet!

  • kr 5 350 000
  • BRA-i 127 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 5 350 000
  • Omkostningerkr 133 750
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 483 750
  • ObjektstypeRekkehus
  • EierformSelveier
  • Byggeår1982
  • Soverom3
  • Tomt190.6 m²
  • Eierform tomtEiet
  •   5 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 133 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 350 000,00))   152 890,- (Omkostninger totalt)   5 502 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 2.etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Løvåsbakken 146! Et flott og velholdt rekkehus med en attraktiv beliggenhet i et barnevennlig og veletablert boligområde i Fyllingsdalen. Bilen parkeres enkelt på sin faste garasjeplass hvor det også er elbillader. Kort vei til det du trenger i hverdagen. Her kan man flytte inn og trives i fra første stund! Litt om kvaliteter: - God planløsning - 2 terrasser (12,9 m² og 11,8 m²) - Varmepumpe fra 2023 - Godt med oppbevaringsplass i boder - Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer - Lekkert bad oppgradert i 2023 - 3 store soverom - Gangavstand til skoler, barnehager, dagligvare og busstopp - Kort vei til populære turterreng - Gangavstand til Oasen senter med bybanestopp Velkommen til visning - husk påmelding hos megler!
Trappen er malt i sort, noe som setter et moderne preg på rommet.

Løvåsbakken 146, Vestland

  • Tomt
    190.6m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er opparbeidet med asfaltert tilkomst, belegningsstein, bed og diverse beplantning.

    Beliggenhet
    Boligen har en sentral og fin beliggenhet i Fyllingsdalen med kort vei til servicetilbud og fasiliteter. Nærmeste dagligvarebutiker er Coop Extra Løvås og Rema 1000 Lynghaugparken som begge ligger innen kort avstand. For ytterligere servicetilbud bruker man ca. 15- 20 minutter til fots til Oasen, evt. i underkant av 5 minutter med bil. Senteret har byr på kaféer, restauranter, dagligvarebutikker, apotek, vinmonopol, klesbutikker m.m. Her finner man også nærmeste bybanestopp. Det er flere skoler og barnehager i nærheten: - Seljedalen skole (1-7 klasse) - Løvås Oppveksttun - skole (1-7 klasse) - Sælen Oppveksttun (1-7 klasse) - Fyllingsdalen videregående skole - Bergen Private Gymnas - Kidsa Løvåsbakken (0-5 år) - Seljedalen barnehage (1-5 år) Fyllingsdalen og lokalområdet er beriket med mangfoldige tur og treningstilbud. Her kan nevnes turer til Eikelisteinen, Løvstakken og Kanadaskogen. For en mer rolig tur kan man spasere rundt Ortunvatnen og i Lynghaugparken. For innendørs trening ligger Nr1 Fitness like ved leiligheten. Den nye sykkeltunnellen, Fyllingsdalstunnelen, er også et fint alternativ til innendørs trening. Til dagene uten bil finner man nærmeste bussholdeplass i Løvåsveien fra leiligheten, her går buss nr 18 ca. hvert 30 min til Bergen sentrum og andre nærliggende områder. Fra busstoppet Løvås som også ligger innen gangavstand går linje 4 til Flaktveit, Bergen Sentrum og Åsane. Det tar ca. 10 minutter med bil til Bergen Sentrum.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsaklig av boligbebyggelse.

    Byggemåte
    Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som pulttakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med takpapp. Opplysninger fra hjemmelshaver: - Kjøkkeninnredning fra 2007. - Innerdørene i underetasjen ble skiftet i 2022. - Gulvene i underetasjen ble lagt i 2022. - Parkettgulvene ble lagt i 2023. - Oppgradert overflatene og innredning på badet i 2023. - Varmepumpen ble installert i 2023. - Varmtvannsberederen er fra 2023. - Montert nye avtrekksvifter. - Se eget pkt. for vinduer og dører.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling ved Roger Glesnes har gleden av å presentere Løvåsbakken 146! Et flott og velholdt rekkehus med nydelig utsikt, og en attraktiv beliggenhet i et barnevennlig og veletablert boligområde i Fyllingsdalen. Bilen parkeres enkelt på sin faste garasjeplass hvor det også er elbillader. Kort vei til det du trenger i hverdagen. Her kan man flytte inn og trives i fra første stund! Boligen er innholdsrik og romslig med en planløsning som strekker seg over 3 plan. I løpet av de siste årene har eiendommen gjennomgått flere oppgraderinger. Her kan nevnes bl.a nye gulv i underetasjen (2022) nytt parkettgulv i stue og på kjøkken (2023), oppgradering av innredning og overflater på bad (2023) og ny varmtvannsbereder og varmepumpe (2023). Du møtes av et flott inngangsparti som er pent opparbeidet med steinheller og bed. Ved inngangspartiet er det en praktisk utvendig bod på ca. 5,6 m². 1.etasje: Lys og luftig entrè med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Videre i gangen ligger et praktisk toalettrom utført med fliser på gulv. Det inneholder toalett, speilskap og servant i møblement. I denne etasjen er det varmekabler i entré, gang og toalettrom. Boligens stue er lys og luftig hvor store vindusflater i samspill med god takhøyde skaper en luftig atmosfære. Trappen er malt i sort, noe som setter et moderne preg på rommet. Stuen lar seg enkelt møblere med sofa - og spisebordsgruppe. I stuen er det både peisovn og varmepumpe. Fra stuen er det utgang til en herlig terrasse på ca. 12,9 m² hvor varme sommerdager kan nytes. Her har du flott utsikt utover nærområdet og god plass til møblering av hagemøbler. Kjøkkenet består av en moderne innredning utført med slette sorte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt vask. Her er rikelig med skap - og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Integrerte hvitevarer er induksjonsplatetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Det er plass til spisebordsgruppe på kjøkken. I denne etasjen ligger det et soverom med plass til møblering av stor seng, nattbord og garderobeskap. Loft: Fra stuen er det trapp opp til et loft innredet som kontor. U.etasje: I boligens underetasje finner man 2 store soverom, bad, vaskerom og 2 boder. Det er gulvvarme i alle rom foruten om i bodene. Begge soverommene er av gode størrelser (12,1 m² og 11,6 m²) med god plass til ønsket møblering - dobbeltseng og nattbord. Begge soverommene har innebygde garderobeskap. Fra det ene soverommet er det utgang til en overbygget terrasse på 11,8 m². Her har man videre adkomst til grønn og fin plen. Badet er lekkert utført med mikrosement på gulv - og veggflater. Det inneholder dujshjørne med dører i klart glass, toalett og servant med skuffer under. Vaskerommet er utført med gulvbelegg og malte veggflater. Det inneholder opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og varmtvannsbereder. God oppbevaringsplass i bodene som er på 3,2 m² og 3,7 m².

    Standard
    Gulv: Badet har mikrosement, entré, gang og toalettrom har flislagte gulv, resterende rom har 1-stavs parkettgulv. Vegger: Badet har mikrosement, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Det er ikke observert grunnmursplast/knotteplast (utvendig fuktsikring) eller tilsvarende utvendig. Yttervegger: Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Jevnlig vedlikehold må påregnes. Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på de eldste vinduene og altandører bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene og altandører vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer og dører bør skiftes ved behov. Det er observert slitasje nederst på altandøren utvendig i underetasjen. Vedlikehold må påregnes. Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak: Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte. Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen): Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid. Balkonger, verandaer og lignende: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Bad Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluket skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Det er rustdannelser i sluket. Støpejernsluk er en risikokonstruksjon. Utskiftning bør påregnes innen rimelig tid. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på sluk- og avløpsløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. For utbedring må sluk og avløpsrør skiftes ut. Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på vannforsyningsrørene. Som følge av alder må rørene jevnlig kontrolleres for sprekker og lekkasjer. For utbedring må rørene skiftes ut.   Forhold som har fått TG3: Vaskerom Overflate gulv: Over forventete levetid for overflatene er overskredet på vaskerommet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det er påvist at vaskerommet er oppført etter eldre forskrifter. Utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre våtrom. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.- Vaskerom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og tettesjikt (gulvbelegg). Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk og tettesjikt skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Det er rustdannelser i sluket. Støpejernsluk er en risikokonstruksjon. Utskiftning bør påregnes innen rimelig tid. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Fast plass i felles garasjeanlegg med elbil-lader.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige

    Polisenummer
    83306470

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
      5 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 133 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 350 000,00))   152 890,- (Omkostninger totalt)   5 502 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Varmekabler i underetasjen utenom i boder, varmekabler i entré, gang og toalettrom i 1.etasje, vedovn og varmepumpe. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    17137

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Formuesverdi primær
    1032008

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3921631

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter», påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/23/271: 08.09.1981 - Dokumentnr: 20517 - Best. om adkomstrett Med flere bestemmelser
    Pliktig medlemskap av Løvåshaugen Velforening
    Kan ikke avlyses uten samtykke fra Anleggsseksjonen
    Gjelder denne registerenheten med flere
    20.01.1981 - Dokumentnr: 1320 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:4601 Gnr:23 Bnr:225
    18.03.1999 - Dokumentnr: 7087 - Grensejustering mot bnr. 292
    Gjelder denne registerenheten med flere
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1116854 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:23 Bnr:271
    08.09.1981 - Dokumentnr: 20517 - Best. om adkomstrett Med flere bestemmelser
    Pliktig medlemskap av Løvåshaugen Velforening
    Kan ikke avlyses uten samtykke fra Anleggsseksjonen
    Gjelder denne registerenheten med flere
    20.01.1981 - Dokumentnr: 1320 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:4601 Gnr:23 Bnr:225
    18.03.1999 - Dokumentnr: 7087 - Grensejustering mot bnr. 292
    Gjelder denne registerenheten med flere
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1116854 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:23 Bnr:271


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for tilbygg bolig, datert 19.08.2019. Det foreligger ferdigattest for boli, rekke 15, datert 30.03.1981. Dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente bygningstegninger mottatt fra kommunen. På godkjente tegninger er trapp opp til loft og loftet tegnet inn, men det foreligger ingen tegninger av selve innredning av loft. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens innredning av kontoret på loftet er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak.   Ovennevnte medfører at man ikke vet hvorvidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. En konsekvens av lovlighetsmangler kan for eksempel være at kommunen gir pålegg om tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst fra kommunal vei over i privat vei.

    Regulerings- og arealplanner
    Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: Fyllingsdalen. Boligfelt IX, Område C, endring. PlanID: 11750300 Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 23 bnr 314, endring av vegtrase. PlanID: 11750301. Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018 PlanID: 65270000 Arealformål: Byfortettingssone 100% Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Fyllingsdalen krigsminner 100% Planer i nærheten av eiendommen: Plannavn: Fyllingsdalen. Gnr 22, 23 og 24, Fyllingsdalen sentrale del. PlanID: 63860000: Hensikten med planarbeidet er å tilrettelegge for at området kan fortettes og utvikles som sentrums- og boligområder med høy tetthet og gode bymessige kvaliteter. Samtidig skal hovedtrekk i grønnstrukturen ivaretas og videreutvikles. Plannavn: Fyllingsdalen. Stormyra Boligfelt IX, Tomteareal E. PlanID: 3930100 PlanID: Fyllingsdalen. Gnr 22 Bnr 274 mfl., Spelhaugen. PlanID: 70390000 Selskapet Angarde AS ønsker å etablere et underjordisk energianlegg for fyring med biobrensel i tilknytning til sin planlagte utbygging i Spelhaugen. Det foreslås å plassere energianlegget i et fjellanlegg under nordre del av Holtet borettslag. Planutvidelsen omfatter selve fyringsanlegget inkludert underjordisk transportvei med inn-/utkjøring fra næringsområdet Spelhaugen. På bakgrunn av innspill fra Langheien Borettslag og Holtet borettslag ønsker Plan- og bygningsetaten i tillegg å vurdere muligheter for å etablere gangtilkomst via Holtet borettslag til det planlagte bybanestoppet i Spelhaugen. Kunngjøring av utvidelse av plangrense i vestre del av Spelhaugen. Kunngjøring og justering av plangrense jf vedtaket om deling av planområdet (30.03.2020), vil komme på et senere tidspunkt. Plannavn: Fyllingsdalen. Hovedåren fra Skarphaugen - Lauvå. PlanID: 11260000 Plannavn: Fyllingsdalen. Boligfelt IX. PlanID: 11750000 Plannavn; Fyllingsdalen. Gnr 22 bnr 874, Skjenhaugane PlanID: 70910000 Planforslaget omfatter sentrale deler av Fyllingsdalen og skal gi rammer og føringer for byutvikling, transformasjon, fortetting, restaurering og bevaring. Planens hovedformål er å legge til rette for et mer utadvendt og flerfunksjonelt bydelssenter med nye funksjoner, inkludert et mer finmasket gangnett, torg / møteplasser, kulturhus og boliger. Det legges til rette for boligbygging både i sentrumskjernen og den omkringliggende byfortettingssonen.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
      5 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 133 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 350 000,00))   152 890,- (Omkostninger totalt)   5 502 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    133750

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev