aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Solhellinga 42 D. Sentral perle.
Velkommen til Solhellinga 42 D. Sentral perle.

HAMAR Solhellinga 42D

HAMAR VEST - Innbydende rekkehus over 3 plan med flott standard. 3 soverom, 2 bad og garasje. Solrik uteplass

  • kr 4 330 000
  • BRA-i 159 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 4 330 000
  • Omkostningerkr 19 221
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 539 221
  • ObjektstypeRekkehus
  • EierformAndel
  • Byggeår1975
  • Soverom3
  • Tomt25 921 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 330 000 (Prisantydning) 190 000 (Andel av fellesgjeld) 4 520 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 981 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 221 (Omkostninger totalt)   4 539 221 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning kjeller
Innbydende rekkehus med sentralt beliggenhet i et rolig og veletablert borettslag på Hamar Vest. Boligen strekker seg over tre plan og fremstår med gjennomgående høy standard, etter en totalrenovering i 2009. Materialvalgene er av høy kvalitet, og boligen har et moderne og stilfullt preg. Her finner du tre romslige soverom, to moderne bad, en lys og innbydende stue, et velutstyrt kjøkken med profilerte fronter og plass til en liten spisegruppe, samt et praktisk vaskerom. Utenfor døren ligger velholdte grøntarealer, perfekt for avkobling og rekreasjon, og det er ingen gjennomkjøringstrafikk i området. Garasjeplass følger med andelen, og boligen tilbyr også gode solforhold. Merk deg dette: - 3 soverom - 2 bad - Garasjeplass inkludert - Gode solforhold
Stue

Solhellinga 42D, Innlandet

  • Tomt
    25921m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiertomt for borettslaget på ca. 25921 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

    Beliggenhet
    Rekkehuset ligger sentralt til i et rolig og veletablert borettslag på Hamar Vest. Her bor man med pent opparbeidede grøntarealer rett utenfor døren, hvor det ikke er gjennomkjøringstrafikk. Det er tre minutter gange til Storhamarsenteret hvor man finner to dagligvarebutikker, post-i-butikk, frisør, blomsterbutikk og restaurant. Fra leiligheten er det også kun 1 km til Maxi Storsenter med shoppingmuligheter. Hamar sentrum er ca. 2,5 km unna, og fra området er det hyppige bussavganger dit. For de som er glad i friluft er det kort vei til Furuberget med oppmerkede turstier sommer og vinter, i tillegg til lysløype på vinteren. Ridehusstranda og Domkirkeodden ligger også i gangavstand fra leiligheten. I området ligger også CC-amfi, treningssenteret Espern Express og Boligpartner arena.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Byggemåte
    Taket er tekket med asfaltpapp. Takrenner/nedløp og beslag i metall. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Pulttak i trekonstruksjon. Kompakttak. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass. Terrasse mot sør er fundamentert på betong. Konstruksjoner og synlige overflater i treverk. Takoverbygg over deler av konstruksjonen. Gulvflater av parkett og fliser. Veggflater med malte flater. Malte flater i himling. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn. Trapp i trekonstruksjon. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Trond Vangen ved Kontur takst. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Råteskadet terrassebord må skiftes. Behov for vedlikehold og utbedring. Innvendig - Overflater: Behov for vedlikehold og utbedringer. Lokal overflateskade i parkett på stue. - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kjøkken - Overflater og innredning: Ved enkle fuktsøk ble det ikke registrert unormale verdier. Hakk i benkeplate. Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Det er ikke gitt tilsandsgrad TG 3. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 14.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen. Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Totalrenovering av hele boligen i 2009. Alt av vann og avløp. 3 nye våtrom, hhv. vaskerom og 2 baderom. Arbeid utført av Jørstad AS og MS Kuna Bygg. Pkt. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, totalrenovering av hele boligen i 2009. Alt av vann og avløp. Pkt. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Ja, til borettslag m.m. Pkt. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Totalrenovering av hele boligen i 2009. Alt av vann og avløp. Arbeid utført av Jørstad AS. Pkt. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja, råteskade på en planke på terassen. Pkt. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Alt nytt elektrisk anlegg i hele boligen, inkl. sikringsskap 2009. Arbeid utført av Arne Hansen installasjon AS. Pkt. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. Pkt. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, dokumentasjon og kvitteringer foreligger fra utførende selskap. Pkt. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja, er tilgjengelig i borettslagets felles garasjeanlegg. Pkt. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Borettslagets ansvar. Arbeid utført av Borettslaget utfører dette.

    Innhold
    Kjeller: Gang, soverom, vaskerom, bad og bod. 1. etasje: Entré, allrom, kjøkken og stue. 2. etasje: Bad, gang og 3 soverom.

    Standard
    Rekkehus beliggende sentralt til i et rolig og veletablert borettslag på Hamar Vest. Her bor man med pent opparbeidede grøntarealer rett utenfor døren, hvor det ikke er gjennomkjøringstrafikk. Boligen har 3. etasjer, og har en gjennomgående god standard. Det er gjort gode valg av materialer som holder høy kvalitet. Boligen kan blant annet by på stor stue med utgang til sørvendt terrasse, romslig kjøkken, to bad og tre/fire soverom, hvorav et av disse har utgang til overbygd veranda. Eiendommen har et hyggelig inngangsparti, som tar deg inn i gangen. I gangen er det plass til å henge fra seg yttertøy i skyvedørsgarderobe. Gangen har gulvvarme. Inngangspartiet er tilknyttet en utvendig bod som har blitt brukt til largring. Fra gangen kommer du inn på kjøkkenet, som har godt med skap- og benkeplass. Boligen har et fint og lyst kjøkken, og innredning med profilerte fronter. Glass i enkelte av overskapene. Benkeplaten er av kompositt med fliser bak benken. Kjøkkenet har integrert platetopp, komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er også plass til en liten spisegruppe på kjøkkenet. Videre fra kjøkkenet kommer du inn i stuen. Her er det gode møbleringsmuligheter, med plass til både spisegruppe og TV-stue. Det er utgang fra stuen til en stor, sørvendt terrasse. På terrassen er det god plass til hyggelig utemøblement, hvor du kan nyte gode solforhold. Går man videre opp trappen til andre etasje er det tre soverom og et bad. To av soverommene er av god størrelse, hvorav et av rommene i dag benyttes som stue, og et mindre soverom som i dag benyttes som kontor. Badet i andre etasje er pent og romslig, og har flislagt gulv og flislagte vegger. Servantinnredning med underskap. Badet har boblebad og dusjhjørne med glassdør, og vegghengt toalett. Fliser på gulvet under og bak boblebad. Varme i gulv. Kjelleretasjen består av vaskerom, bad, soverom og bod. Soverommet i kjelleren er i bygningstegningene definert som arbeidsrom, og er ikke bruksendret/søkt godkjent som soverom. Badet i kjelleren har flislagt gulv og vegger. Servant med underskap og tilhørende speil. Dusjdører i klart glass og vegghengt toalett. Avtrekkvifte er det også på badet. Vaskerom med varmtvannsbereder, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Varme i gulvet. Innvendig overflater i boligen: Gulvflater: Parkett og fliser. Veggflater: Panel og fliser. Himlinger: Malte plater. For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

    Innbo og løsøre
    Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Garasjeplass i felles garasjeanlegg. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder eller langs tilstøtende gater.

    Forsikringsselskap
    IF skadeforsikring

    Polisenummer
    587546

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Modernisering: 2008: Ny inngangsdør ifb. 2009: Øvrige vinduer og dører byttet 2009: Våtrom totalrenovert. 2009: Vann og avløpsledninger totalrenovert. 2009: Totalrenovert kjøkken. Kjøkkenhuset AS 2009: El-anlegg totalrenovert. 2020: Nytt renovert tak i hele borettslaget. 2023: Innv. overflater totalrenovert 2009. Enkelte rom har fått overflatebehandling senere tid.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 330 000 (Prisantydning) 190 000 (Andel av fellesgjeld) 4 520 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 981 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 221 (Omkostninger totalt)   4 539 221 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming. Varme i gulv i entré, på begge bad og vaskerom.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Info kommunale avgifter
    Inngår i felleskostnadene.

    Formuesverdi primær
    1111638

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4224218

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest for bolighus i rekke datert 05.07.1974. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 28.04.1973. Entréen er bygget ut og samsvarer ikke med tegningene. I byggetegninger er soverom i kjeller definert som arbeidsrom, og rommet er ikke godkjent til varig opphold. Det er ikke søkt til kommunen om bruksendring for dette avviket. Kjøper overtar risiko og ansvar for å få innredning godkjent dersom kommunen skulle kreve dette.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har tilgang til offentlig vei gjennom privat adkomst. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Jønsrudløkka barnehage, med dato for ikrafttredelse 09.05.1990, planid 311. Reguleringsformål for eiendommen er park. Eiendommen omfattes også av endret reguleringsplan for et område rundt Presterudsenteret, med dato for ikrafttredelse 05.10.2005, planid 626. Formålet med planen er turveg og friområde. Eiendommen omfattes av kommuneplan for kommuneplanens arealdel 2018-2030 med planid 20170001, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse og friområde. Eiendommen ligger innenfor hensynssone for radon, høyspenning (inkl høyspentkabler) og krav vedrørende infrastruktur.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling i 20__ og målinger viser en verdi på Bg/m3. Kjøper overtar ansvaret for å iverksette radonreduserende tiltak, eventuelt ytterligere tiltak som følge av forhøyede verdier ved eventuelle nye målinger. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 330 000 (Prisantydning) 190 000 (Andel av fellesgjeld) 4 520 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 981 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 221 (Omkostninger totalt)   4 539 221 (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    19221

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt en fast provisjon på kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), oppgjørshonorar (kr 6.250,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 5.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Kjetil Gustavsen

Megler

Kjetil Gustavsen

90 99 63 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev