aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Rismovegen 11! En meget pen og velholdt eneboligeiendom med barnevennlig beliggenhet på Ekornrud, utenfor Jessheim sentrum.
Velkommen til Rismovegen 11! En meget pen og velholdt eneboligeiendom med barnevennlig beliggenhet på Ekornrud, utenfor Jessheim sentrum.

JESSHEIM Rismovegen 11

Stor frittliggende enebolig med 5 soverom, 2 bad, dobbel garasje, grillhytte og tomt på 1062 kvm - meget barnevennlig!

  • kr 7 800 000
  • BRA-i 270 m²
  • 5 soverom
  • Prisantydningkr 7 800 000
  • Omkostningerkr 214 140
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 8 014 140
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1964
  • Soverom5
  • Tomt1 062.4 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 7 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 195 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 800 000,00))   214 140,- (Omkostninger totalt)   8 014 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Velkommen til Rismovegen 11! En meget innholdsrik eneboligeiendom med stor tomt på over 1 mål med flott hage. Boligen inneholder entre, stort og flott Sigdal kjøkken med integrerte hvitevarer, spisestue, lys stue, hele 5 soverom, 2 fine bad og toalettrom og kjeller med flere rom og gode lagringsmuligheter. Stor terrasse med skjermet uteplass med tak og balkong i 2.etg. Dobbel garasje med innredet loft over. For øvrig godt med biloppstillingsplass på egen gårdsplass. Vedskjul og grillhytte i hagen. Eiendommen har en barnevennlig og tilbaketrukket beliggenhet på Ekornrud, ca. 1,5 km utenfor Jessheim sentrum. Her har du gangavstand til skole og barnehager, samt bussholdeplass i Algarheimsvegen. På Jessheim finner du alt av servicetilbud, samt gode kollektivforbindelser med tog til Oslo.
Terrassen er på ca 62 kvm og har trapp videre til hagen. Entreen til boligen går via terrassen, og det er terrasseadkomst også fra kjøkkensiden.

Rismovegen 11, Akershus

  • Tomt
    1062.4m²

    Beskrivelse av tomt
    En eller flere grensepunkter er ikke korrdinatfestet eller er koordinatfestet med lav nøyaktighet. Tomten er flat og pent opparbeidet. På fremsiden er det en romslig gårdsplass med beleggningsstein og gode parkeringsmuligheter. I bakkant av huset er det opparbeidet en flott hage med plen og beplantning.

    Beliggenhet
    Boligen er beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Ekornrud tett opp til Jessheim sentrum i Ullensaker kommune. Området har umiddelbar nærhet til turterreng, samt kort vei til barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er også kort vei til dagligvarebutikker, som bla. Extra Algarheimsvegen eller Meny og Rema 1000 Gystadparken. I Gystadparken er det også flere store næringskjeder som Bohus, Jysk, Jula og Gausdal Landhandleri. På andre siden av veien er bilbyen på Jessheim med forhandlere som bla. Toyota, Bilia, Sulland, Møller Bil og ikke minst Biltema og Mekonomen. Det er gang- og sykkelvei til sentrum, som har et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Jessheim Storsenter er et moderne kjøpesenter som for tiden er ett av Norges største med serveringssteder og ca. 140 butikker herunder en mengde kjedebutikker, samt flere spennende nisjebutikker. Jessheim Kommune- og kulturhus byr på konserter, teater, revyer, kunstutstillinger og 3 kinosaler. Ved UKI Arena/Jessheim stadion finner du fotballbane, friidrettsbane og Jessheim is- og flerbrukshall som åpnet dørene i 2014. Hallen huser blant annet håndballbaner, innebandybaner, volleyballbaner, løpebaner og styrkerom for å nevne noe. Ull/Kisa er Jessheims idrettslag, og de tilbyr bla. fotball, håndball, friidrett og innebandy. Jessheimbadet åpnet dørene i juni 2021, og byr på 25 meters svømmebasseng, stupebasseng, barnebasseng, boblebad, m.m. Det er også flere store treningssentre å velge mellom på Jessheim. Jessheimmarka i nærområdet byr på flotte turstier med soppløype og stolpejakt, samt oppkjørte skiløyper i vintersesongen. Videre er Nordbytjernet på andre siden av Jessheim et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med turveier for rullestolbrukere og folk med barnevogn. Nordbytjernet har flere badeplasser med strender, volleyballbaner, badebrygger og fiskebrygger. Fra tjernet går det løyper i skogområdet Vestmoen og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen. Det er også fotballbaner og tennisbane i dette området. Jessheim i Ullensaker kommune er en by som opplever en sterk befolkningsvekst. Kommunen vokser med ca. 1.000 innbyggere i året og har nå over 42.000 innbyggere. Befolkningsveksten stiller store krav til utvikling for å kunne ivareta gode tjenester også i fremtiden, og det jobbes kontinuerlig med å gjøre kommunen enda mer attraktiv. Avstander med bil: Jessheim sentrum ca. 6 min OSL Gardermoen ca. 13 min Lillestrøm ca. 35 min Oslo ca. 40 min For ytterligere informasjon se www.ullensaker.kommune.no

    Adkomst
    Fra Jessheim sentrum: Følg Algarheimsvegen over jernbanebrua og videre mot Algarheim. Ta rett frem i den første rundkjøringen, og følg veien videre i ca. 1 km. Ta så av mot Ekronrud på Ekronrudvegen til høyre. Ta så 5. vei til venstre etter noen hundre meter inn Rismovegen. Boligen vil være merket med Aktiv "Til-salgs" plakat.

    Bebyggelse
    Bebyggelsen i nærområdet består i det vesentligste av eneboliger, tomannsboliger og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Kort vei til Algarheim barneskole, og ca. 3 km til Gystadmarka ungdomsskole. Det finnes flere barnehager i området, både offentlige og private.

    Skolekrets
    Algarheim skolekrets.

    Offentlig kommunikasjon
    Fra Jessheim stasjon går det ofte tog til/fra Oslo. Nærmeste busstopp ligger i Algarheimsvegen ca. 600 meters gange fra boligen og heter Holm, herfra går det buss til/fra Jessheim sentrum og videre til Oslo lufthavn Gardermoen.

    Byggemåte
    Boligen er bygget på grunnmur av betong. Veggkonstruksjon av bindingsverk. Utvendig kledd med tømmermannskledning. Saltak er tekket med med aliminumsplater med immitasjon av takstein. Etasjeskiller av betong og trebjelkelag mellom m1. og 2. etasje. Vinduer med 3-lags glass. Stor terrasse på ca. 62 kvm oppført med impregnert bjelkelag og terrassebord. Rekkverk i tre. Balkong utenfor 2. etasje på ca. 7 kvm oppført i treverk. Frittstående dobbel garasje oppført med ringmur av leca og støpt betongplate. Vegger av trebindingsverk kledd med liggende og stående kledninger. Saltak av tre tekket med takstein. I loftsetasjen er det innredet og bygget til en balkong. Eldre vedskjul i hagen inndelt i to separate bodrom. Skjulet er oppført med bjelkelag på grunnen og består av trebindingsverk. Saltak dekket med takstein. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    - Lagt ny membran, varmekabler og fliser. Utført av Bidtnes Flis. - Elsjekk fra Eliva i 2020. Det foreligger rapport. - Lagt nytt tak på huset. Utført av Gran Consult.

    Innhold
    Planløsning: 1. etasje: Entré, kjøkken, stue, spisestue, bad og toalettrom. 2. etasje: Gang, bad og 5 soverom. Kjeller: Boder. Overflater: Gulv: Parkett og laminat. Fliser på bad i 1. etg og belegg på bad i 2. etg. Vegger: Malt panel og panelplater. Baderomsplater på vegger i begge bad. Himlinger: Malt panel. Kjøkken: Meget pent Sigdal kjøkken fra 2018, med mye skap- og benkeplass, samt kjøkkenøy. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter på over- og underskap og både steinbelagte og laminerte benkeplater. Kjøkkeninnredningen er delt i flere soner. I mellom innredningen finner du en trivelig eldre vedfyrt kokeplate. Det er integrerte hvitevarer i kjøkken som medfølger, herunder stekeovn, kombiovn, kjøleskuffer, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. Integrerte hvitevarer i kjøkken medfølger i handelen. Bad i 1. etasje: Fint bad i 1. etasje med flislagt gulv med gulvvarme, og baderomsplater på vegger. Badet er innredet med servant i baderomsinnredning, speil med belysning over, dusjhjørne med innfellbare dusjvegger og boblebadekar. Bad i 2. etasje: Pent bad i 2. etasje med belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Badet er innredet med vegghengt toalett, servant i baderomsinnredning med speil over, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Toalettrom: Toalettrom med laminat på gulv. Rommet er innredet med vegghengt toalett og servant i servantskap med speil og belysning over. Kort fortalt: - Innholdsrik enebolig over to plan og kjeller. - Entré/hall med plass til å henge fra seg yttertøyet. - Stort og fint kjøkken fra Sigdal med mye skap- og benkeplass, samt vedovn og kjøkkenøy. - Integrerte hvitevarer av god kvalitet. - Trivelig spisestue med peisovn. - Stue i to soner. - 5 gode soverom i 2. etasje. - Utgang fra hovedsoverom til balkong. - Pene bad i hver etasje. - Toalettrom. - Hele 6 boder i kjeller, med gode oppbevaringsmuligheter. - Den ene boden er innredet og benyttet som trimrom. - Stor terrasse på ca. 62 kvm med gode solforhold. - Skjermet del av terrassen med pergola og god plass til utemøblement. - Meget flott grillhytte med sittebenker og vinduer. - Dobbel garasje med innredet loftsrom og balkong. - Stor gårdsplass med belegningsstein og gode biloppstillingsmuligheter. - Skjul med to boder. - Stor tomt på ca. 1062 kvm. - Flott hage med plen og beplanting. - Eiendommen grenser til landbrukareal og har en god intern beliggenhet. - All oppussing er utført av fagfolk. - Meget fin og barnevennlig beliggenhet med kort vei til det meste.

    Standard
    Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: - Innvendig > Innvendige trapper - Trapp loftetasje: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverket er oppbevart i kjeller iht. eier. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Dette for å opprettholde god personsikkerhet. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på taket. Det anbefales for bedre personsikkerhet å montere snøfangere på taket over der personer vanligvis oppholder seg. - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ikke behov for utbedringstiltak. - Utvendig > Vinduer kjeller: Vinduer har nådd en alder (over 30 år), som erfaringsmessig tilsier at isoleringsevnen er svekket. For å lukke avviket må vinduer skiftes. - Utvendig > Balkong: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. - Utvendig > Terrasse: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. - Innvendig > Overflater: Det registreres knirk i laminatoverflater på kjøkken. Dette skyldes at innredningen og kjøkkenøy er plassert på gulv, som igjen medfører at gulvet ikke opprettholder naturlig bevegelse. Et tiltak kan være å kutte rundt fundamenter til innredningen, slik at gulvet igjen kan bevege seg. Det bemerkes at dette ikke er noen garanti for knirken forsvinner. - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger. - Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er ikke registrert eller opplyst om feil/mangler eller skader på pipen utover dette. Det bemerkes at dette ikke kan utelukkes på eldre piper. Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Det anbefales å gjøre nærmere undersøkelser. - Innvendig > Rom Under Terreng: Overflatesøk viser verdier opp mot faregrensen for sopp og muggutvikling. Det bemerkes at dette kan være sammensatt av flere forhold som drenering og ventilering av kjelleren. Det anbefales å holde konstruksjonene mot terreng under jevnlig oppsyn. - Innvendig > Innvendige trapper - Kjeller: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. - Innvendig > Innvendige dører: Dør til innerste soverom t.v. tar i karm ved lukking. Det anbefales justering av denne døren. - Våtrom > Loftetasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. - Våtrom > Loftetasje > Bad > Ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det bør etableres tilluft til våtrommet. - Spesialrom > 1. Etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Vurderingen av dette punktet gjelder den eldste delen av rørsystemet som er av kobber. Det er ikke påvist avvik på rør i rør anlegget. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Vurderingen av dette punktet gjelder den eldste delen av avløpssystemet. Det er ikke påvist avvik utover aldersavvik. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. - Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Grunnmursplast på grunnmuren har ingen klemlist. Dette kan medføre at vann trenger inn mellom plast og grunnmur. Det er målt forhøyede fuktverdier på vegg mot terreng i kjeller. Dette gir mistanke om svekket funksjon. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. - Tomteforhold > Terrengforhold: Terrenget heller noe inn mot grunnmur ved parkeringsområde. Det anbefales derfor en justering av terreng slik at det minsker faren for vannansamlinger inn mot grunnmur. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann- og avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Takstmann har ikke vurdert tilstands på tilliggende konstruksjoner til bad i 1. etasje, da badet er nyere enn 5 år. Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger. : Det er gjort mindre endringer i planløsningen. Det er åpnet mellom tidligere grovkjøkken og hovedkjøkken. Det er laget en større åpning mellom spisestue og kjøkken. Badet i 2.etg er flyttet fra eksisterende plassering. Toalettrom er innlemmet i nytt bad. Disse endringen er ikke søknadspliktige. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, avholdt 18.04.2024 av Eirik Kalheim. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Eier tegner eget abonnement for tv og internett på eiendommen.

    Parkering
    Parkering i tilhørende dobbel garasje, og for øvrig gode med biloppstillingsplass på egen gårdsplass.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige forsikring

    Polisenummer
    93531936

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    7 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 195 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 800 000,00))   214 140,- (Omkostninger totalt)   8 014 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Boligen varmes opp med vedovner i stue og kjøkken. Gulvvarme i spisestue og kjøkken. Varmekabler på bad i 1. etasje. Elektriske panelovner på soverom, stue, kjøkken, gang, toalett og bad i 2. etasje.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    27804

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter vil variere årlig.

    Info om eiendomsskatt
    Det er pt. ikke eiendomsskatt i Ullensaker kommune.

    Formuesverdi primær
    1846886

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    7387545

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Informasjon om formuesverdi er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator.

    Andre utgifter
    Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, tv/internett, forsikringer, m.m.

    Velforening
    Selger opplyser at det er pliktig medlemskap i Rismoen fellesanlegg.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3033/81/84: 20.04.1960 - Dokumentnr: 1429 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3033 Gnr:81 Bnr:52 22.12.2004 - Dokumentnr: 15702 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2020 - Dokumentnr: 1027459 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0235 Gnr:81 Bnr:84 Servituttene omhandler grensejustering med oppmålinger.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger midlertidig brukstillatelse for tilbygg/påbygg til bolig, datert 12.09.1996. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppføring av eneboligen. Kommunen opplyser at tegninger fra 1994 er innsendt i forbindelse med søknad om midlertidig brukstillatelse. Tilbygg var byggemeldt i 1979 med tilhørende byggetegninger, ombygging/påbygg i 1986 med bla. tilbygd stue, bad og karnapper i 1.etasje og soverom i 2. etasje. Garasje byggemeldt i kommunen 1975 og 2005 foreligger det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen ligger til offentlig vei. Det er privat veistubb inn til boligen, der eierne dekker kostander for snøbrøyting gjennom Rismoen fellesanlegg. Boligen er tilknyttet kommunalt vann og avløp via private stikkledninger. Det er privat pumpestasjon for Rismoen fellesanlegg.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er ikke kommuneplanen avsatt til nåværende boligbebyggelse. Vedtatt 23.03.2021. Naboeiendommen er avsatt i kommuneplanen til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. Jordet er fulldyrket.

    Adgang til utleie
    Hele boligen lan leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    7 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 195 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 800 000,00))   214 140,- (Omkostninger totalt)   8 014 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    214140

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,63 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16.450,- oppgjørshonorar kr 950,- og visninger kr 3.000,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 29.800,-. Utleggene omfatter foto, kommunale avgifter og tilstandsrapport. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 20.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Knut Magnus Betten

Megler

Knut Magnus Betten

90 10 07 21

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev