aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Skougaards Gate 8K
Velkommen til Skougaards Gate 8K

LANGESUND Skougaards gate 2K

Nyere, moderne leilighet (2018). 2 soverom. Stor solrik terrasse. Heis og garasje!

 • kr 2 190 000
 • BRA 86 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 190 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 149 832
 • EierformAndel
 • Byggeår2018
 • Soverom2
 • ArealP-rom 83 m²
 • Andel fellesgjeldkr 1 950 000
 • Felleskostnaderkr 15 212
 • Tomt640 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 190 000 (Prisantydning) 1 950 000 (Andel av fellesgjeld)   4 140 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   4 151 240 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Nyere leilighet med moderne standard og meget sentral og attraktiv beliggenhet i Langesund. Stor, delvis overbygget og usjenert terrasse som får rikelig med sollys. Heis og garasje! Kort gangavstand til Langesund sentrum, med "alt" av servicefunksjoner. Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet, hvor du kan nyte søndagsturer mot Tangen fort eller Steinvika, eller ta en skogstur på pent opparbeidede stier. Leiligheten ligger i byggets andre plan. På første plan er det felles inngang med dørcalling, heis og felles parkeringsgarasje. Leiligheten inneholder: Entré, stort og lys stue med utgang til stor og delvis overbygget, innglasset terrasse. Kjøkken og stue i åpen løsning. Bad, to soverom og bod. Parkeringskjeller med heis opp til leiligheten og egen bod.
Romslig stue med åpen kjøkkenløsning

Skougaards gate 2K, Telemark

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 86 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 83 kvm  Tomt
  640m²

  Beskrivelse av tomt
  Festet fellestomt på ca. 640 kvm. Pent opparbeidet uteområde ved inngang med brostein.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i Lagunen borettslag, et populært, nyere borettslag i Langesund sentrum. Leiligheten ligger sentralt og attraktivt til i Langesund, med gangavstand til "alt" av servicefunksjoner. Kort vei til restauranter, dagligvare, idrettsanlegg og skole, m.m. Det er i tillegg mange fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet. Her kan man nyte koselige søndagsturer ut mot sjøen til Tangen fort, Steinvika og Krogshavn, Kyststien eller ta turen til skogen med opparbeidede stier, lysløype m.m. Gode bussforbindelser i nærheten av leiligheten. Langesund er en livlig by, spesielt om sommeren! Festivaler som Shantyfestivalen, sjømat- og fiskefestival, revyfestival og rikelig med musikktilbud i form av hagefestivalen og konserter på Wrightegaarden. Etter sommeren er det både høst- og julemarked, som fyller sentrum med liv, selv i vintermånedene.

  Adkomst
  Se kartskisse. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består i hovedsak av boligbebyggelse og næringsbygninger.

  Byggemåte
  Den bærende konstruksjonen med brann og lydskiller består av betongcellekonstruksjon. Utvendig tekket med betong flater, trepanel og fiberpuss. Leilighetens vinduer består av tre-lags isolerglassvinduer. Innvendige overflater består av parkett og fliser på gulvflater. Malt gipsplater på veggflater og malt betong flater i himling. Utgang fra stue til romslig terrasse på ca. 48 m2. Boligen for øvrig gir et meget godt inntrykk i forhold til alder. Det er viktig å merke seg at bygningen er oppført i henhold til de byggeforskriftene/krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget.

  Innhold
  Leiligheten ligger i høy første etasje og inneholder: Felles inngang med dørcalling med bilde og heis. Entré, stort hovedrom med stue, kjøkken og spisestue i åpen løsning, bad, 2 soverom og bodrom/teknisk rom. Felles parkeringskjeller med heis opp til leiligheten og egen bod.

  Standard
  Nyere leilighet sentralt i Langesund med gjennomgående god standard. Gulv: Flis på bad, øvrige gulvflater har parkettgulv. Vegger: Flis på bad, for resterende flater er malte. Tak: Malt himling med spotter i entré, kjøkken og bad. Inngang i felles gang via dør med dørcalling eller garasjekjeller. Det er installert heis i bygget, som kan tas opp til leiligheten på andre plan. Gjennomgående nyere standard i hele bygget, som stod ferdig i 2018. Leiligheten ligger i høy første etasje. Inn i leiligheten kommer man først inn i lys entré med spotter i taket og dører inn til hovedrom og et av soverommene. Soverommet er lyst og trivelig. Det er av praktisk størrelse med gardrerobeskap. Inn i hovedrom er stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning med utgang til stor, solrik veranda. Spotter i taket på kjøkken, moderne innredet med innredning fra Sigdal og integrerte hvitevarer. Her er det godt med skap- og benkplass. God plass til både spisestue- og stuemøblement i hovedrommet, med mulighet for å innrede forskjellige soner. Den åpne løsningen skaper god flyt og et hyggelig miljø. Fra stuen har man inngang til en gang hvor du videre kommer inn til bad og det største soverommet. Flislagt bad med moderne trekk og farger med spotter i tak. Her er det godt med oppbevaringsplass i baderomsinnredning, i tillegg til opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Stort dusjhjørne og vegghengt toalett. Videre inn til hovedsoverom, som er romslig og lyst, med store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys. Her er det god plass til dobbeltseng og garderobeskap.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  TV og internett og vannbåren varme er inkludert i fellesutgiftene.

  Parkering
  I felles garasjeanlegg med mulighet for etablering av el-bil lader. Heis opp til leiligheten fra garasje.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 190 000 (Prisantydning) 1 950 000 (Andel av fellesgjeld)   4 140 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   4 151 240 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vannbåren-fjernvarme i entré, stue/kjøkken/spisestue og bad.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  876580

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3155688

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  1

  Part.obl.nr.
  920590691

  Felleskostnader pr. mnd.
  15212

  Andel fellesgjeld
  1950000

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesformue
  44876

  Andel fellesformue per dato
  2023-04-25T22:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Lagunen i Borettslag;

  Borettslagets org.nr
  920590691

  Forkjøpsrett
  Det foreligger vedtektsbestemt forkjøpsrett til borettslagets - og boligbyggelagets medlemmer. Forkjøpsretten avklares snares mulig etter aksept av bud.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men eiendommen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. For det tilfelle det er endelig avklart at erververen ikke godkjennes, kan borettslaget kreve andelen tvangssolgt, jf. lov om Burettslag § 4-8

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 12136540791, DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 29.03.2023: 4.05% pa. Antall terminer til innfrielse: 141 Saldo per 29.03.2023: 20 000 000 Andel av saldo: 1 950 000 Første termin: 30.09.2018Neste avdrag: 30.06.2038 ( siste termin 31.03.2058 ) Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2038 utgjøre ca kr 5 313,00 per måned for denne boligen Tilsluttet IN-ordning

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If... Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0003219230

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold må event. godkjenne av styret.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3813/106/1131: 10.05.1899 - Dokumentnr: 900111 - Festekontrakt - vilkår ÅRLIG AVGIFT NOK 15
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
  Overført fra: Knr:3813 Gnr:106 Bnr:276
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.11.1899 - Dokumentnr: 900261 - Festekontrakt - vilkår ÅRLIG AVGIFT NOK 180
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
  Overført fra: Knr:3813 Gnr:106 Bnr:276
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.03.2007 - Dokumentnr: 266679 - Festekontrakt - vilkår Årlig festeavgift: NOK 3 117
  Gjelder fra dato: 09/02-2007
  Tillegg til dagboknr. 13899/2000 på gnr. 106, bnr. 718
  Overført fra: Knr:3813 Gnr:106 Bnr:276
  Gjelder denne registerenheten med flere
  07.06.2018 - Dokumentnr: 855571 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3813 Gnr:106 Bnr:276
  21.06.2018 - Dokumentnr: 920874 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 1
  Formål: Samleseksjon bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 1602/1668
  Snr: 2
  Formål: Næring
  Sameiebrøk: 30/1668
  Snr: 3
  Formål: Næring
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 18/1668
  Snr: 4
  Formål: Næring
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 18/1668
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.01.2020 - Dokumentnr: 631972 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0814 Gnr:106 Bnr:1131
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig bukstillatelse datert 19.04.2017.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig. Private stikkledninger frem til kommunal tilknytning.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til bevaring av kulturmiljø og bolig- og forretningsbebyggelse.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt. Rødt egenerklæring om konsesjonsfrihet, fylles ut hos megler på kontraktsmøte.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 190 000 (Prisantydning) 1 950 000 (Andel av fellesgjeld)   4 140 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   4 151 240 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13 900,- oppgjørshonorar kr 5900,- og visninger kr 3 500, -.

Per Arne Sandersen

Megler

Per Arne Sandersen

95 99 80 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev