aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bålyveien 70
Velkommen til Bålyveien 70

LINDESNES Bålyveien 70 322

Spangereid/ Båly - Flott ferieleilighet med tilknyttet hotellrom på Lindenes havhotell. Flott utsikt mot "Under".

 • kr 2 200 000
 • BRA 68 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 200 000
 • Omkostningerkr 71 142
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 271 142
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2010
 • Soverom3
 • ArealP-rom 68 m²
 • Tomt11 285 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-)) 71 142,- (Omkostninger totalt) 2 271 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger leilighet + hotellrom
Vi har for salg en flott ferieleilighet med tilknyttet hotellrom på Lindenes havhotell. Leiligheten ligger fint til på Båly med flott utsikt mot Under. Her er uteplass på begge sider av bygget, slik at man har både morgensol og ettermiddagssol. Tilkomst via heis og trapp. Lys og trivelig leilighet som holder en god standard. Leiligheten inneholder: gang, stue med åpent til kjøkken og utgang til lufteveranda. 2 soverom, bad/ vaskerom. Hotelldel: Bad, entré og soverom. I tillegg er det utvendig bod med til leiligheten Hotellrommet har pliktig utleie fra 15/9 til 15/6 hvert år. Lindesnes har idag blitt en attraktiv feriedestinasjon, som har nærhet til det meste! Her er vakker skjærgård og fine friluftsområder. Masse aktiviteter og opplevelser både for store og små gjennom hele året.
Åpen løsning til kjøkken med plass til spisegruppe

Bålyveien 70 322, Agder

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  1. etasje: 50 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 50 kvm Vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom

  Hotellrom
  Bruksareal
  1. etasje: 18 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 18 kvm Hotellrom og bad  Tomt
  11285m²

  Beskrivelse av tomt
  11285 kvm eiet tomt som er felles for sameiet og hotellet. Tomten er opparbeidet med flotte uteområder og asfalterte parkeringsplasser.

  Beliggenhet
  Lindesnes er en attraktiv feriedestinasjon, som er kjent for sin skjærgård med friluftsområder av nasjonal verdi, og for å ha Norges høyeste årsmiddeltemperatur. Her er masse aktiviteter og opplevelser både for store og små gjennom hele året. Kort avstand til det meste! Halvtime kjøretur til Lyngdal som bl.a. har flott badeland, flere sandstrender, fine butikker, restauranter m.m. og Mandal som bl.a. har Norges flotteste strand Sjøsanden, butikker, Amfisenter, restauranter m.m.

  Adkomst
  Fra Stavanger er det ca. 182 km til Båly. Følg E-39 til Lyngdal. Ta av på RV 464 og ta deretter til høyre på RV 43. Følg denne til skilt mot Agnefest/Spangereid. Følg skilting mot Spangereid og videre til Båly. Fra Kristiansand er det ca.70 km til Båly. Følg E39 til Vigeland og til høyre i rundkjøringen inn på RV 460. Kjør over Vigelandsbroa og ta til venstre i neste rundkjøring. Følg RV 460 videre til Spangereid, og ta av mot Båly

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse, fritid og gårdsbruk.

  Offentlig kommunikasjon
  Bussforbindelse 0,9 km. (11 min i gåavstand). Kristiansand Kjevik flyplass 1 time og 17 min med bil.

  Byggemåte
  Se vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger kjøpte eiendommen i 2010. Det er en sak med sopp/råte i utvendige terasse konstruksjon. Dette jobbe sameiet med å utbedre. Hotellrommet må leies ut til hotellet minst 9 mnd pr år. Se avtale. Det er avtale med Havhotellet og sameie som er viktig å sette seg inn i samt forstå rettigheter og forpliktelser

  Innhold
  Leiligheten inneholder: Bad/vaskerom, gang, stue/kjøkken og 2 soverom. Hotellrom: Bad, entré og soverom. I tillegg er det utendig bod med til leiligheten Er en stor dør mellom leilighet og hotellrom som kan åpnes. Hotellrommet har pliktig utleie fra 15/9 til 15/6 hvert år. Se også avsnitt - UTLEIE. Konferer med megler for nærmere detaljer.

  Standard
  Lys og trivelig leilighet med tilknyttet hotellrom. Leiligheten har en god standard og praktisk planløsning. Gang: Malt tak, malte vegger og parkett på gulv. Stue/ kjøkken: Malt tak, malte vegger og parkett på gulv. Stue med åpent til kjøkken. Fra stua er dør ut til lufteveranda med nydelig utsikt! Soverom 1: Malt tak, malte vegger og parkett på gulv. Hovedsoverom med flott utsikt! Soverom 2: Malt tak, malte vegger og parkett på gulv. Bad: Malt tak, fliser på vegger og flislagt gulv med varmekabler. Baderom innredet med vegghengt toalett, dusj på gulv og servant. Opplegg for vaskemaskin. Leiligheten har en separat hotelldel i tilknytning til leiligheten med pliktig utleie fra 15/9 til 15/6 hvert år. Hotelldelelen inneholder: Soverom: Malt tak, malte vegger og parkett på gulv. Bad: Malt tak, fliser på vegger og flislagt gulv med varmekabler. Baderom innredet med vegghengt toalett, dusj på gulv og servant. Leilighet og hotellrom selges fullt møblert og med hvitevarer. AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Det er avvik: En del slitasje på bærekonstruksjoner og selve dekke av terrassebord. Innvendig > Radon Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Tv-pakke (grunnpakke) medtatt i felleskostnader.

  Parkering
  Parkering på felles parkeringsplass for sameiet. Her er 12 ladestasjoner for El-bil.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige

  Polisenummer
  85298855

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-)) 71 142,- (Omkostninger totalt) 2 271 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Hovedsakelig elektrisk, varmekabler i gulv på begge bad.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  3958

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Avløp: kr. 2 354,- Vann: kr. 1 604,- De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi sekundær
  990000

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Velforening
  Sameiets navn er Sameiet Lindesnes Resort. Sameiet er opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst 30. juni 2010. Den fysiske rådigheten til eierne av boligseksjonene skal være begrenset ved avtale om pliktig utleie av hotellrommet i perioden 15. september til 15. juni hvert år. Utleieplikten kan ikke reduseres - ved vedtektsendring eller på annen måte - uten tilslutning fra Lindesnes kommune. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4205/451/433/20: 13.03.2008 - Dokumentnr: 216068 - Bestemmelse om bebyggelse Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:4205 Gnr:451 Bnr:433
  Gjelder denne registerenheten med flere
  06.11.2008 - Dokumentnr: 900784 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighetshaver: Glitre Nett AS
  Org.nr: 982 974 011
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Bestemmelse om bebyggelse
  Bestemmelse om adkomstrett
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4205 Gnr:451 Bnr:433
  Gjelder denne registerenheten med flere
  06.11.2008 - Dokumentnr: 900817 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Glitre Nett AS
  Org.nr: 982 974 011
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om bebyggelse
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4205 Gnr:451 Bnr:433
  Gjelder denne registerenheten med flere
  27.10.2009 - Dokumentnr: 811496 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Glitre Nett AS
  Org.nr: 982 974 011
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Bestemmelse om bebyggelse
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4205 Gnr:451 Bnr:433
  Gjelder denne registerenheten med flere
  28.10.2009 - Dokumentnr: 814531 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Glitre Nett AS
  Org.nr: 982 974 011
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om bebyggelse
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4205 Gnr:451 Bnr:433
  Gjelder denne registerenheten med flere
  30.06.2010 - Dokumentnr: 482823 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 20
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 68/6994
  Snr. 2 - 78 har pliktig utleie av hotellrom fra 15. september til 15. juni hvert år.
  Rettighetshaver: Lindesnes kommune, org.nr. 964966664


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Foreligger ferdigattest for bygget

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innenfor regulert område, regulert til kombinert formål; hotell/forretning/parkering. Reguleringsplan 90. Egenerklæring om konsesjonsfrihet må foreligge og må undertegnes kjøper og kommunen.

  Adgang til utleie
  Hotellrommet er utleid 9 mnd i året gjennom Lindesnes Havhotell. Leieinntekter kan her være i overkant av kr. 20.000,-. Leieinntektene for hotellrommet vil variere avhengig av belegg. Hotellrommet har pliktig utleie fra 15/9 til 15/6 hvert år.( 9 mnd.). Ved oppgradering av hotellrommet vil leieinntektene fra hotellrommet belastes med en kostnad på ca. Kr. 6500,-. Konferer med megler for nærmere detaljer.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Lindesnes kommune har nullkonsesjon og kjøper undertegner egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-)) 71 142,- (Omkostninger totalt) 2 271 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  71142

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr. 52.250,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 4.000,- oppgjørshonorar kr. 4.000,- og visninger kr. 2.500, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Marita Lervik

Megler

Marita Lervik

40 17 42 19

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev