aktiv-eiendomsmegling
Leiligheten er gjennomgående moderne, malt i tidsriktige delikate farger og har rikelig med naturlig lys. Gulvene har en-stavs parkett, for utenom badet og vaskerommet som selvsagt har fliser.
Leiligheten er gjennomgående moderne, malt i tidsriktige delikate farger og har rikelig med naturlig lys. Gulvene har en-stavs parkett, for utenom badet og vaskerommet som selvsagt har fliser.

NESTTUN Sundts veg 93

Nydelig 2-roms leilighet på herskapelige Skjoldnes med sol og nydelig utsikt!

  • kr 4 200 000
  • BRA-i 55 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 4 200 000
  • Omkostningerkr 119 612
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 326 476
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2021
  • Soverom1
  • Felleskostnaderkr 2 941
  • Tomt4 892.7 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 200 000,- (Prisantydning) 6 864,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 172,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,00))   119 612,- (Omkostninger totalt)   4 326 476,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Sundts veg 93. En strålende to-roms leilighet på nye, moderne og herskapelige Skjoldnes. Leiligheten er gjennomgående moderne, malt i tidsriktige delikate farger og har rikelig med naturlig lys. Gulvene har en-stavs parkett, for utenom badet og vaskerommet som selvsagt har fliser. Terrassen er av god størrelse og utsikten er nydelig. Dette er med andre ord en bolig du absolutt ikke vil gå glipp av! Litt om kvaliteter: - En-stavs parkettgulv - Solrik terrasse - Stort soverom - Balansert ventilasjon - Gangavstand til sjø- og båtliv - Gangavstand til buss og bybane - Aktivitetstilbud rett utenfor døren - Kort vei til Bergen Sentrum Velkommen til visning - husk påmelding hos megler!
Leiligheten har åpen stue og kjøkkenløsning, med god plass til både sofa- og spisebordsgruppe.

Sundts veg 93, Vestland

  • Tomt
    4892.7m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiertomt for borettslaget/aksjelaget/eierseksjonssameiet. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger sentralt til på attraktive Skjoldnes, innerst i Nordåsvannet med utsikt til Marmorøyene, Troldhaugen og Kyrkjetangen. Det nye boligområdet er anlagt på eiendommene til de to herskapelige villaene Villa Skjoldnes og Konow Lund Villaen, mellom Skiparviken og Skjoldabukten. Her kan du nyte det gode liv bare noen få minutters kjøretur fra Bergen sentrum. Uteområdet i sameiet er flott opparbeidet og fremstår som en park med blant annet sittegrupper, karpedam, ballbinge og tennisbane. Det er også restaurant og lounge i sameiet som kan benyttes av beboerne. Fra Konow Lund Villaen med resturant/cafe er det sti ned til prosjektets eget nøst og strandområde ved Nordåsvennet. I Skjoldnes sitt eget sjøhus ved Nordåsvannet er det kanoer og kajakker tilgjengelig for beboerne som du kan låne til flotte opplevelsesturer på Nordåsvannet. Nærmeste bybanestopp, Mårdalen, er kun en kort gåtur unna. Ved Mårdalen finner du også dagligvarebutikken Rema 1000. Tilkomsten til Skjoldnes er via Sundts veg fra Nesttun sentrum. På Nesttun har man tilgang til flere servicetilbud og fasiliteter som blant annet Nesttun Amfi med et utvalg av butikker, vinmonopol, treningsstudio, dagligvarebutikk og kafeer. Ellers kan gågaten på Nesttun by på flere butikker og restauranter, samt apotek og blomsterforhandlinger. Her finner man også offentlige tjenestetilbud som lege, tannlege, bibliotek m.m. Er man på utkikk etter ytterligere servicetilbud er det også kort vei til Lagunen Storsenter som tilbyr det meste man måtte behøve av servicetilbud, og fasiliteter som kino, spisesteder, treningssenteret SATS m.m. Ved Lagunen finner du også Lagunen terminal. Her i fra kan du raskt og enkelt ta både buss og Bybanen til der du måtte ønske. Det er ellers kort kjøreavstand til Bergen Lufthavn Flesland, Fana Golf og de store arbeidsplassene på Kokstad og Sandsli.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Barnehage/skole/fritid
    Det er flere gode skoler og barnehager like i nærheten. Her kan blant annet nevnes: Skoler: - Steinerskolen på Skjold (1-10 kl.) - Skjold skole (1-7 kl.) - Hop skole (8-10 kl.) - Rå skole (8-10 kl.) - Rådalslien skole (8-10 kl.) - Nordahl Grieg videregående skole - Sandsli videregående skole Barnehager: - Ramstad barnehage (0-5 år) - Rosenhagen Steinerbarnehage (1-5 år) - Skjold barnehage (0-5)

    Byggemåte
    Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong, stål- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med trepanel og fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie. Taket er ikke besiktiget.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Sundts veg 93. En strålende to-roms leilighet på nye, moderne og herskapelige Skjoldnes. Leiligheten er gjennomgående moderne, malt i tidsriktige delikate farger og har rikelig med naturlig lys. Gulvene har en-stavs parkett, for utenom badet og vaskerommet som selvsagt har fliser. Terrassen er av god størrelse og utsikten er nydelig. Dette er med andre ord en bolig du absolutt ikke vil gå glipp av! Du møtes av en lys og luftig entré med innebygget speilgarderobe. Her i fra kommer du direkte til samtlige rom i boligen. Leiligheten har åpen stue og kjøkkenløsning, med god plass til både sofa- og spisebordsgruppe. Rommet er malt i tidsriktige og moderne farger og har godt med naturlig lys i fra boligens store vinduer og skyvedør. Fra stuen har du direkte adkomst til boligens herlige og store terrasse. Med god plass til utendørs møbler og hyggelige sosiale sammenkomster, er dette et sted du vil trives hele året! Kjøkkenet finner du i sin velegnede plass i rommet og er innredet med sorte slette fronter, laminat benkeplate, oppvaskkum og ventilator. Over benkeplaten er det også benyttet malte flater. Godt med skapplass og stor benkeplate bidrar til å holde kjøkkenet rent og pent. Like ved kjøkkenet er det plass til et spisebord. Her kan gjestene nyte en bedre middag med god utsikt, for samtidig å holde samtalen gående med kokken. Soverommet er av god størrelse og har plass til både stor seng, nattbord og ønsket garderobeløsning. Her er det også store vinduer som gir godt med naturlig lys. Badet er lekkert helfliset og inneholder vegghengt toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter og dusjdører i klart glass. Vegg i vegg med badet finner du leilighetens praktiske vaskerom. Vaskerommet har fliser på gulv og er utstyrt med opplegg for vaskemaskin. Rommet har også god plass til oppbevaring. Leiligheten disponerer også en bod i underetasjen.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    TV/internett er inkludert i felleskostnadene.

    Parkering
    Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Garasjeplass kan kjøpes utenom dersom ønskelig. Konferer ansvarlig megler for mer informasjon.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Betaling av EL bil lading blir fakturert 2 ganger årlig. Seksjonseier på faktureringstidepunktet er ansvarlig for avregningen.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 200 000,- (Prisantydning) 6 864,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 172,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,00))   119 612,- (Omkostninger totalt)   4 326 476,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Vannbåren gulvvarme i gangen, badet og steun, balansert ventilasjonsanlegg. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    10340

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Formuesverdi primær
    877774

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    3511095

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader» og «kommunale avgifter», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    57/4491

    Felleskostnader pr. mnd
    2941

    Felleskostnader inkluderer
    Felleskostnadene dekker driftskostnader, kommunale avgifter/eiendomsskatt, vedlikehold samt også avdrag og renter lån.

    Andel fellesgjeld
    6864

    Andel fellesgjeld år
    2023

    Andel fellesgjeld per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Andel fellesformue
    9013

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Sameiet har ingen felles lån.

    Forkjøpsrett
    Det praktiseres ikke forkjøpsrett.

    Styregodkjennelse
    Det er ikke krav til styregodkjenning ved overtagelse.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Sameiets forsikringsselskap
    Fremtind Forsikring AS

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Sameiets vedtekter begrenser ikke adgangen til dyrehold. Naborettslige regler gjelder.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/40/1009/3: 02.08.1887 - Dokumentnr: 900047 - Erklæring/avtale BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
    Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1009
    Gjelder denne registerenheten med flere
    21.09.1962 - Dokumentnr: 305716 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde
    Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1009
    Gjelder denne registerenheten med flere
    31.07.2017 - Dokumentnr: 824611 - Bestemmelse om veg Veirett for fremtidig utskilt parsell fra gnr. 40 bnr. 1825
    Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1009
    Gjelder denne registerenheten med flere
    31.07.2017 - Dokumentnr: 824721 - Bestemmelse om veg Veirett for fremtidig utskilt parsell fra gnr. 40 bnr. 1825
    Overført fra: Knr:4601 Gnr:40 Bnr:1009
    Gjelder denne registerenheten med flere
    17.01.2023 - Dokumentnr: 57941 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Trolltinden Advokater AS
    Org.nr: 890 396 712
    Elektronisk innsendt
    20.06.2023 - Dokumentnr: 643852 - Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver: Bergen Kommune
    Org.nr: 964 338 531
    Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
    Gjelder denne registerenheten med flere
    20.06.2023 - Dokumentnr: 643852 - Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner Rettighetshaver: Bergen Kommune
    Org.nr: 964 338 531
    Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
    Bestemmelse om terreng og bebyggelse
    Gjelder denne registerenheten med flere
    08.11.2021 - Dokumentnr: 1402804 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
    Snr: 3
    Formål: Bolig
    Tilleggsdel: Bygning
    Sameiebrøk: 57/4491


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger midlertidig brukstillatelse for hele tiltaket datert 05.03.21, vedrørende nybygg blokk/bygård/terrassehus. Det foreligger ferdigattest datert 08.04.22, vedrørende oppføring mur/støyskjerm.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Boligen har tilkomst via privat veg.

    Regulerings- og arealplanner
    Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 17340000 Plannavn: FANA. GNR 40 BNR 55 MFL., SKJOLDNES BOLIGOMRÅDE Ikrafttrådt: 18.06.2012 Dekningsgrad: 99,8 % PlanID: 62000000 Plannavn: YTREBYGDA/FANA. GNR 119 MFL.,ENDRING AV REGULERINGSPLAN E 39/RV 580 RÅDAL - SØRÅS Ikrafttrådt: 19.09.2012 Dekningsgrad: < 0,1 % (4884,8 m²) Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen): PlanID: 17340000 Reguleringsformål: Boligbeb. - blokkbebyggelse Dekningsgrad: 73,1 % PlanID: 17340000 Reguleringsformål: Annet uteoppholdsareal Dekningsgrad: 25,8 % PlanID: 17340000 Reguleringsformål: Friområde Dekningsgrad: 0,7 % PlanID: 17340000 Reguleringsformål: Kjøreveg Dekningsgrad: 0,3 % PlanID: 62000000 Reguleringsformål: Annen veggrunn, tekn. anl. Dekningsgrad: 0,1 % PlanID: 17340000 Reguleringsformål: Gangveg - gangareal - gågt. Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Reguleringsplaner under grunnen: PlanID: 17340000 Plannavn: FANA. GNR 40 BNR 55 MFL., SKJOLDNES BOLIGOMRÅDE Ikrafttrådt: 18.06.2012 Dekningsgrad: 46,2 % PlanID: 62000000 Plannavn: YTREBYGDA/FANA. GNR 119 MFL.,ENDRING AV REGULERINGSPLAN E 39/RV 580 RÅDAL - SØRÅS Ikrafttrådt: 19.09.2012 Dekningsgrad: 9,4 % Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen): PlanID: 17340000 Reguleringsformål: Garasjeanl. for bolig- og fritidsbeb. Dekningsgrad: 46,2 % PlanID: 62000000 Reguleringsformål: Annen veggrunn, tekn. anl. Dekningsgrad: 9,4 % Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Arealformål: Bebyggelse og anlegg Beskrivelse: Ytre fortettingssone Dekningsgrad: 92, 8 % PlanID: 65270000 Arealformål: Bebyggelse og anlegg Beskrivelse: Øvrig byggesone Dekningsgrad: 6,5 % PlanID: 65270000 Arealformål: Grønnstruktur Beskrivelse: Grønnstruktur Dekningsgrad: 0,7 % Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Komponisthjemmene Dekningsgrad: 90,3 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekninsgrad: 34,0 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 63,6 % Kommunedelplan(er): PlanID: 15700000 Plannavn: FANA. KDP NY-PARADIS, HOP, NESTTUN, NESTTUN VEST Ikrafttrådt: 15.01.2001 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 15700000 Arealformål: Boligområder Dekningsgrader: 99,8 % PlanID: 15700000 Arealformål: Boligområder Dekningsgrad: 0,2 % Restriksjonsområder i kommunedelplan: PlanID: 15700000 Restriksjonstype: Krav om reguleringsplan Dekningsgrad: 100,0 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 9585000 Plannavn: FANA. GNR 40 BNR 94 MFL., SKJOLD FELT B 12 PlanID: 9580000 Plannavn: FANA. DEL AV GNR 40, SKJOLD PlanID: 70300000 Plannavn: FANA. GNR 40 BNR 1007 MFL., NORDGARDSVEGEN PlanID: 71510000 Plannavn: FANA. GNR 40 BNR 94 OG 693, NORDGARDSVEGEN Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 40/67 - Enebolig - Igangsettingstillatelse - 11.01.2023 40/67 - Enebolig - Igangsettingstillatelse - 11.01.2023 40/67 - Garasjeuthus anneks til bolig - Igangsettingstillatelse - 11.01.2023 40/445 - Enebolig - Rammetillatelse - 28.11.2023 40/961 - Garasjeuthus anneks til bolig - Rammetillatelse - 26.05.2020 40/1732 - Garasjeuthus anneks til bolig - Igangsettingstillatelse - 04.01.2022 40/112 - Påbygg - Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. - Igangsettingstillatelse - 18.10.2021 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 200 000,- (Prisantydning) 6 864,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 172,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,00))   119 612,- (Omkostninger totalt)   4 326 476,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    119612

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,12 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- og oppgjørshonorar kr 7 990,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 31 980,-. Utleggene omfatter innhenting av kommunale opplysninger, annonsering, søk eiendomsregister og elektronisk signering, innhenting av opplysninger fra forretningsfører og utskrift av heftelser/servitutter (avg. fritt) pr stk. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2900,- per time for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev