aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Agmund Bolts vei 37 - presentert av Lars-Erik Lindgreen v/ Aktiv Eiendomsmegling
Velkommen til Agmund Bolts vei 37 - presentert av Lars-Erik Lindgreen v/ Aktiv Eiendomsmegling

OSLO Agmund Bolts vei 37

Lys og lekker 3-roms med vestvendt balkong - Sentral beliggenhet - Gjennomgående planløsning - Usjenert i høy 1. etasje

  • kr 4 300 000
  • BRA-i 62 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 4 300 000
  • Omkostningerkr 9 221
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 492 221
  • EierformAndel
  • Byggeår1952
  • Soverom2
  • Andel fellesgjeldkr 183 000
  • Felleskostnaderkr 4 071
  • Tomt30 968 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 4 300 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 183 000 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 483 000 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 981 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 221 (Omkostninger totalt) 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 492 221 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 499 421 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 502 221 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Velkommen til Agmund Bolts vei 37, en lys og praktisk 3-roms med solrik, vestvendt balkong. Her bor du meget sentralt med kort avstand til fasiliteter som dagligvareforretninger, treningssenter, kaféer og offentlig kommunikasjon. Det er også fine turområder i nærheten som for eksempel Alnaelva og kort vei til Østmarka som byr på rikelig med turstier sommer- og vinterstid. Boligen er gjennomgående med funskjonell planløsning som inneholder entré/gang, bad to soverom, separat kjøkken og stue med ildsted og utgang til balkong. Høydepunkter: - Solrik, vestvendt balkong - Sentral beliggenhet, men samtidig nærhet til marka - Gjennomgående planløsning - Tre romslige boder på til sammen 14 m² - Store vindusflater som gir rikelig med dagslys - Ildsted i stuen - Veldrevet borettslag

Agmund Bolts vei 37, Oslo

  • Tomt
    30968m²

    Beskrivelse av tomt
    Pent opparbeidet fellesareal med grøntområder, lekeplasser og flere felles sittegrupper.

    Beliggenhet
    Godt skjermet beliggende leilighet i etablert og veldrevet borettslag på Teisen, like ved Helsfyr og Etterstad. Området er barnevennlig med store friområder og lekeplasser. Det er barnehage på området i Agmund Bolts vei 24. En sykkeltur langs Alnaelva er absolutt å anbefale, og terrenget er stort sett veldig lettsyklet. Turen går i spennende og variert elvelandskap og veksler mellom tursti, grusvei og partier med asfalt. Alnaelva byr på en av Oslos fineste turveier og gir mange opplevelser fra Oslos 1000 år gamle historie. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall. Langs elven er det variert vegetasjon, stedvis rikt dyre- og fugleliv og mange spor av gammel og ny industri. Det er kun 5 minutters kjørevei til Østensjøvannet med flott turvei rundt vannet og et rikt fugleliv. I samme område byr Østmarka på et mylder av turmuligheter, enten man er til fots, på sykkel eller ski. Det finnes flere bade- og fiskevann, samt markastuer som byr på servering. I tillegg er det kun 5 minutters gangavstand til treningssenter på Valle Hovin og Buldresenter på Brynseng. Gang/sykkelavstand til klatrefelt på Hellerud (ca. 3 km.) Servicetilbud: Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud, har Tveita Senter er rikt og variert utvalg med 73 butikker. Bryn Senter ligger også rett i nærheten med sine 42 butikker. Alnasenteret er landets største faghandelssenter med store varehus og serviceenheter. Området gir mulighet for meget god offentlig kommunikasjon via buss, T-bane, tog og flybuss. Nærmeste holdeplass er Teisenkrysset som ligger kun 2-3 minutter fra boligen. Her går blant annet flybussen som tar deg til raskt til Oslo Lufthavn. Fra T-banestasjonene på Helsfyr og Bryn, kommer du til Oslo sentrum på omtrent 7 minutter. Det finnes også togstasjon på Bryn. Med bil fra Teisen tar det ca. 5 min til Manglerud, 5 min til Alnabru, 7 min til Oslo S og 30 min til Oslo Lufthavn. Fra eiendommen er det gangavstand til Bryn barneskole og Fyrstikkalleen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Etterstad videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Barnehage/skole/fritid
    Bryn skole (1-7 kl.) Brynseng skole (1-7 kl.) Teglverket skole (1-10 kl.) Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) Valle Hovin videregående skole Hartvig Nissen skole Teisen Vest barnehage (1-2 år) Hovinenga barnehage (1-5 år) Valle Hovin barnehage (1-5 år)

    Skolekrets
    Bryn skole

    Offentlig kommunikasjon
    Teisenkrysset (Totalt 16 ulike linjer) Brynseng (Linje 1, 2, 3, 4, 5) Bryn stasjon (Linje L1) Sinsenkrysset 6 min (Linje 12, 17) Oslo S (Totalt 24 ulike linjer)

    Byggemåte
    Grunnmur i betong. Yttervegger i betongkonstruksjon, med pusset og malte overflater. Valmtak i trekonstruksjon, tekket med takstein.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Har du kjennskap til eiendommen? Ja Når kjøpte du boligen? 2020 Har du bodd i boligen siste 12 måneder? Ja Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, det var lekkasje i et rør bak veggen til WC. Dette ble fikset av rørleggerfirma i regi av borettslaget sin forskning. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært Beskrivelse: Det gjelder lekkasjen i et rør bak WC. Det var forsikringsak, og dette firmaet utførte arbeidet med å skifte rør, samt flislegge veggen bak WC på nytt. Arbeid utført av: C.M. Mathiesen Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja Beskrivelse: Fjerne ledning langs dørkarm mellom gang og stue, og koble til strøm fra annet uttak. Arbeid utført av: Elektro Nettverk Service AS Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja, skiftet blandebatteri på kjøkken selv (med hjelp av venn som hadde gjort det mange ganger selv).@ Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært Beskrivelse: Alle vinduer og balkongdører i hele borettslaget ble byttet ut i 2018 Arbeid utført av: Husker ikke navnet Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? Ja, det har vært rotter i gaten noen steder har vi fått vite fra vaktmester. Jeg har aldri sett rotter i gatene selv.

    Innhold
    Entrè: En hyggelig entrè ønsker deg velkommen. Her har du tilgang til boligens øvrige rom og har plass til ønsket møblement. Kjøkken: Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Belysning under overskap. Laminat benkeplate med nedfelt kum i kompositt. Stekeovn, platetopp, kjøl/frys og oppvaskmaskin er integrert i innredningen. Kjøkkenet er pusset opp med nye fronter, benkeplate, vask, kjøleskap, komfyr og platetopp i 2020. Stue: Stuen er av god størrelse med utgang til solrik, sydvestvendt balkong på ca 8 kvm. Her er det enkelt å innrede etter eget ønske. Soverom 1: Hovedsoverommet er malt i moderne farger og er av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsning. Soverom 2: Perfekt som gjesterom eller barnerom. Plass til garderobe, seng og øvrig møblement. Bad: Badet er pusset opp i 2005 i regi av borettslaget og har dusj på gulv med dører i herdet glass. Veggfestet klosett med innebygget sisterne. Servant. Opplegg for vaskemaskin.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Ledningsnett for santitær: Ledningsnett for vanntilførsel med rør-i-rør. Fordelerstokk er lokalisert bak luke i overskap i badet. Synlig drensåpning fra fordelerstokk ut i badet. Ledningsnett for vanntilførsel i eldre kobberør i kjøkken. Avløpsrør i plast, skjult i konstruksjonen. Stoppekran er lokalisert på fordelerstokk. Vanntrykk og funksjon på avløp er testet og funnet ok. Er hovedstoppekran funksjonstestet? Ja. Hovedstoppekran er testet og funnet tilfredsstillende. Er det fremvist dokumentasjon på utførelse? Nei. Vurdering Ved tidspunkt for oppussing av kjøkken var det krav om automatisk vannstopper i forbindelse med vanninstallasjoner i rom uten sluk. I dette tilfellet er det ikke montert automatisk vannstopper. Forholdet kan gi større risiko for vannskade ved en eventuell lekkasje. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av nevnt forhold, samt alder sett i lys av forventet levetid på deler av ledningsnettet. Eldre ledningsnett vil på generelt grunnlag ha noe høyere risiko for lekkasjer. Tilstanden er vurdert ut fra alder og enkle visuelle observasjoner, da undertegnede ikke har spesialisert kompetanse på området. Kun boligens innvendige røranlegg er vurdert, mens store deler av ledningsnettet er skjult i konstruksjonen og kunne ikke inspiseres ved befaringen. Ved behov for en mer detaljert kontroll, må fagkyndig med spisskompetanse engasjeres. Ventilasjon: Oppdriftsventilasjon med ventil i bad og kjøkken. Kullfilterventilator i kjøkken. Spalteventiler i vinduer. Friskluftsventiler i soverom. Luftespalte under dør mot våtrom. Er boligens luftveksling funnet tilfredsstillende ved hjelp av papir eller lignende? Nei. Denne boligen er utstyrt med et oppdriftsventilasjonssystem, som påvirkes av både eksterne og interne klimaforhold. Dette fører til at luftsirkulasjonen innad kan variere. Slike variasjoner i luftstrømmen er vanlige og forventede karakteristikker for boliger med dette type ventilasjonssystem. Vurdering: Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet ovennevnte punkt i forbindelse med tilstrekkelig luftveksling. Begrenset ventilasjon kan på generelt grunnlag føre til økt fuktighet og redusert luftkvalitet. Gulv- og veggoverflater, vanntett sjikt og sluk: Sluk i plast. Gulv og vegger er flislagte. Er det ved tilfeldig stikktakning registrert tegn til bom (hulrom) under flis? Nei, det er ikke registrert. En banketest ble utført på tilfeldige fliser, og denne testen avslørte ingen tydelige tegn på hulrom under disse flisene. Er fall mot sluket og høyde på vanntett sjikt i døråpning funnet tilfredsstillende? Ja. Det er registrert tilfredsstillende fall mot sluket og høydeforskjell mellom slukrist og terskel i døråpning. Gulvets fall og høyde på sluk er kontrollert punktvis med linjelaser. Slike stikktakninger vil ikke avsløre alle eventuelle ujevnheter på et gulv. Avslutning mellom membran og terskel er skjult i konstruksjonen og kan derfor ikke undersøkes. Er det dør eller vindu i våtsonen direkte eksponert for vannsøl? Nei. Vurdering: Tg 2 er gitt på grunn av alder på vanntett sjikt sett i lys av forventet levetid og normal bruksslitasje. Det vanntette sjiktet har oppnådd en alder som øker risiko for skader/følgeskader. Elektrisk anlegg: Sikringsskap i felles gang med jordfeilautomater. Anlegget er i hovedsak skjult i konstruksjonen. Varmekabler er ifølge eier lagt i badet, samt varmefolie i stue, kjøkken og entré. Er det fremlagt en tilsynsrapport fra DLE (det lokale el-tilsynet) eller en annen kvalifisert elektrofaglig person i løpet av de siste fem årene? Nei. For å avdekke om det er behov for at en elektrofaglig person utfører en el-kontroll, ble det utført en forenklet kontroll av anlegget basert på kontrollpunktene nedenfor. Spørsmål til eier: Når ble anlegget installert eller sist totalt rehabilitert? Anlegget er av ukjent dato. Spørsmål til eier: Løses sikringer ofte ut? Nei, men det har skjedd ved bruk av flere komponenter i kjøkken. Spørsmål til eier: Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget? Nei. Spørsmål til eier: Finnes det kursfortegnelse og er antallet sikringer i samsvar med denne? Ja. Spørsmål til eier: Foreligger samsvarserklæring på utførte arbeider etter år 1999? Nei. Er det ved uten demontering funnet synlige tegn til termiske skader på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Nei. Er det funnet synlige tegn på løse kabler? Nei.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Hvitevarer på kjøkken medfølger. Det gis ingen garanti på disse.

    TV/Internett/bredbånd
    TV og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

    Parkering
    Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Dersom du ønsker plass, kan du søke om dette på https://vibbo.no/teisen-vest/tema/parkering. Det er kun beboere som disponerer bil som har rett til å leie plass. Borettslaget har p-plasser med ladestasjon, strømuttak og vanlige p-plasser. Vanlig P-plass kostet 250,- kr måneden. P-plass med motorvarmer 350,- kr måneden (NB: det er IKKE lov å lade hybrid- eller elbil på disse plassene). P-plass med ladestasjon kostet 400,- kr måneden + 1,9 kr/kWh

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 4 300 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 183 000 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 483 000 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 981 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 221 (Omkostninger totalt) 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 492 221 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 499 421 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 502 221 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Boligen har elektrisk oppvarming og peis. Varmekabler i bad. Varmefolie i stue, kjøkken og entré

    Info strømforbruk
    Eier har hatt strømkostnader på i gjennomsnitt litt over 1 000,- pr. md.

    Energiklasse
    F

  • Formuesverdi primær
    984312

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3740386

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    65

    Part.obl.nr.
    952427512

    Felleskostnader pr. mnd.
    4071

    Andel fellesgjeld
    183000

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-09-30T22:00:00Z

    Andel fellesformue
    47322

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Borettslaget
    Teisen Vest Borettslag

    Borettslagets org.nr
    952427512

    Om borettslaget
    Teisen vest borettslag - et stort borettslag på 469 leiligheter, registrert i det norske brønnøysundregisteret med organisasjonsnummer 952427512. Borettslagets hjemmesider : www.teisenvest.no

    Forkjøpsrett
    Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon. 

    Styregodkjennelse
    Det kreves ikke styregodkjennelse av ny eier.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Regnskap for 2023 viser et overskudd på 3 201 801,- Budsjett for 2024 viser et forventet overskudd på 1 524 000,- Disponible midler pr. 31.12.23 var 5 709 649,- Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Borettslaget har ett lån i Handelsbanken med restsaldo på ca. 82 mill. Lånet har pr. 08.10.24 flytende rente på 5,3%

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 ? tolv? måneder regnet fra oppsigelsesdato.

    Borettslagets forsikringsselskap
    If skadeforsikring

    Polisenummer felles forsikring
    80237

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt iht. borettslagets vedtekter. 

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/132/71: 18.02.1972 - Dokumentnr: 2934 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Televerket Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. Gjelder denne registerenheten med flere 16.07.1986 - Dokumentnr: 42992 - Erklæring/avtale Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. 09.09.1986 - Dokumentnr: 55650 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk 26.11.2008 - Dokumentnr: 957730 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Hafslund Celsio AS Org.nr: 977 296 919 Tidsubegrenset rett til vederlagsfritt å legge fjernvarmerør - 2xDN 500 Kan kun slettes av hjemmelshaver og rettighetshaver i fellesskap Med flere bestemmelser 21.09.2009 - Dokumentnr: 697280 - Erklæring/avtale Vedtak av visse vilkår vedrørende utskillelse/bebyggelse av denne matrikkelenhet Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Gjelder støyskjerm for OBOS Prosjekt A/S. Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og Bygningsetaten i Oslo. 04.02.2011 - Dokumentnr: 95496 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Hafslund Celsio AS Org.nr: 977 296 919 Gjelder plassering av fjernvarmerør Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. 22.07.1953 - Dokumentnr: 9748 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:132 Bnr:1

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest i 1952     

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Det er en pågående plansak om detaljregulering av Tvetenveien 11/Timms reperbane. Det er planer om å bygge boliger. Se link til forslagsstiller planbeskrivelse: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showfile.asp?jno=2023163217&fileid=11123192

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 4 300 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 183 000 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 483 000 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 981 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 221 (Omkostninger totalt) 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 492 221 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 499 421 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 502 221 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    9221

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt 1 % provisjon, kr 15 000,- for tilrettelegging, kr 6 990,- for oppgjør og kr 2 500,- pr. visning. I tillegg kommer kostnader til f.eks. markedsføring, tilstandsrapport og foto.

Lars-Erik Lindgreen

Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner

Lars-Erik Lindgreen

90 62 25 10

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev