aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ammerudveien 25
Velkommen til Ammerudveien 25

OSLO Ammerudveien 25

Lekker 3-roms | Trappefri adk med heis | Varmtvann/fyring inkl. i felleskostn. | Balkong | Felles takterrasse

  • kr 4 990 000
  • BRA 68.2 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 4 990 000
  • Omkostningerkr 8 440
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 998 440
  • EierformAndel
  • Byggeår2023
  • Soverom2
  • ArealP-rom 66 m²
  • Andel fellesgjeldkr -
  • Felleskostnaderkr 4 587
  • Tomt4 300 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 990 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   4 990 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 8 440 (Omkostninger totalt) inkludert boligkjøperforsikring   4 998 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse
Lekker 3-roms leilighet i nye Ammerud Stasjon. Leiligheten er i 3 etasje med solrik balkong og heis til etasjeplan. Leiligheten består av entré, bad/wc, 2 soverom og åpen stue/-kjøkkenløsning med adkomst til syd/vestvendt balkong.
  • Ny, lekker 3-roms
  • Man kan betale heler eller deles av fellesgjelden
  • Lyse og delikate farge- og materialvalg
  • Varmtvann og fyring inkl i felleskostnadene
  • Sentral beliggenhet
  • Boligen har balansert ventilasjon
  • Tilhørende kjellerbod
  • Praktisk bod i leiligheten
  • Ingen dokumentavgift
  • Felles takterrasse
  • Felleskostnadene idag er satt ut i fra at alle fellesgjeld er innfridd
  • Det er nå satt inn komfyr og vaskemaskin i kjøkken
  • Kombinert smørebod og sykkelverksted
Lekkert kjøkken fra HTH i modellen ZP Focus i farge Leire

Ammerudveien 25, Oslo

  • Arealbeskrivelse

    Bruksareal
    3. etasje: 68,2 kvm
    Primærrom
    3. etasje: 66 kvm Entré, Stue/kjøkken, 2 soverom og bad/wc
    Sekundærrom
    3. etasje: 2,2 kvm Bod

    Tilleggsareal
    Sekundærrom
    -1. underetasje: 5 kvm Bod i kjeller



    Tomt
    4300m²

    Beskrivelse av tomt
    Utearealene er tilrettelagt for et godt og praktisk hverdagsliv. Det er lagt opp til flere hyggelige samlingsplasser og muligheter for utfoldelse for alle beboerne. Bygg B og C har store felles takterrasser med sittegrupper, pergolaer og beplantning. Gårdsrommet er utarbeidet i samarbeid med landskapsarkitekt, her er alt nøye planlagt og tilrettelagt for utendørs opphold. Uteområde får sittegrupper og lekeapparat hvor beboerne får mulighet til å treffes i trivelige omgivelser. Det lages en barnevennlig lekeplass med sandkasse, huske og klatrestativ. I tillegg blir det fin plen som kan benyttes til lek og ballspill. I underetasjen blir det boder, parkeringsanlegg og sykkelparkering, enkelt sykkelverksted og smørebod.

    Beliggenhet
    Attraktiv beliggenhet i Ammerud Stasjon, et nybygget prosjekt bestående av to bygg med til sammen 59 leiligheter. Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 som ligger på bakkeplan i borettslaget eller Kiwi rett over veien. Det er heller ikke lang fra Ammerud Stasjon til nærmeste kjøpesenter. På Grorud Senter og Kalbakken Senter finner du både butikker, frisør, apotek, kafé, pizzeria, vinmonopol og bibliotek. Det er heller ikke langt til Oslo sentrum som byr på en rekke handlegater og kjøpesenter. Dersom du liker å ferdes ute i naturen er dette området et aldri så lite eldorado. Her er det fine tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer som vinter rett utenfor døren, enten du liker å spasere eller er ivrig mosjonist. Gå langs Alnaelva helt ned til Økern. Ta en matbit med noe godt i glasset hos nyåpnede Tatie Lillomarka har et rikt tilbud av turmuligheter, og det er mange hytter som er ypperlige turmål. Du kan gå fra hytte til hytte og nyte flott natur og god mat på turen. Mange av hyttene i Lillomarka er betjent og har servering i vinterhalvåret. En fin rute er for eksempel fra p-plassen på Ammerud ?Lilloseter? Sinober?tilbake til Ammerud. Lillomarka har flere fine utsiktstopper som er perfekte turmål. Disse turene passer veldig bra for barnefamilier eller for deg som ønsker å ta en rask ettermiddagstur ute i naturen. Turforslag om du ønsker spektakulær utsikt er Røverkollen og utkikkstårnet der. I sommerhalvåret er det alltid fint å ha bademuligheter innen rekkevidde. Oslo er en by som både kan by på badevann og badestrender. For deg som bor på Ammerud Stasjon er det ikke langt til nærmeste badevann. Vesletjern og Badedammen er idylliske vann som ligger kun en 15 minutters spasertur fra Ammerud Stasjon. Disse vannene er veldig barnevennlig, i tillegg settes det ut badebrygge. Ammerud har et aktivt og variert idrettsmiljø. Du finner etablerte miljøer for blant annet innebandy, langrenn, orientering og svømming, I nærområdet har du både idrettshall, flerbrukshall og svømmehall, i tillegg til flere treningssentre.

    Adkomst
    Enkel adkomst fra vei. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighetsbebyggelse i området.

    Barnehage/skole/fritid
    Barnehager: Ammerudlia barnehage (0-5 år) 10 min. 120 barn 0.7 km Skogkanten barnehage (3-5 år) 10 min. 14 barn 0.7 km Ammerudenga barnehage (0-5 år) 10 min. 105 barn 0.8 km Skoler: Ammerud skole (1-7 kl.) 11 min. 566 elever, 27 klasser 0.8 km Rødtvet skole (1-7 kl.) 15 min. 451 elever, 32 klasser 1.1 km Grorud skole (1-7 kl.) 15 min. 334 elever, 16 klasser 1.1 km Apalløkka skole (8-10 kl.) 11 min. 445 elever, 30 klasser 0.8 km Groruddalen skole (8-10 kl.) 22 min. 322 elever, 15 klasser 1.7 km Bjerke videregående skole 5 min. 464 elever 3.9 km Stovner videregående skole 6 min. 700 elever, 45 klasser 3.8 km

    Skolekrets
    Grorud skole

    Offentlig kommunikasjon
    Kollektivtilbudet rett utenfor døren med T-banen som tar deg til Jernbanetorget i Oslo sentrum på et drøyt kvarter. I tillegg har du 31-bussen som går gjennom byen helt til Fornebu med hyppige avganger. Du har også enkel og kort reisevei den andre retningen mot Oslo Lufthavn Gardermoen.

    Byggemåte
    Alle bærekonstruksjoner er av betong og stål. Isolerte yttervegger av tre og betong. Fasader av teglstein, fasadeplater og trepanel etter arkitektens material- og fargevalg. Yttertak belegges med sveiset sort papp eller tilsvarende. Områder med sedumdekke og tremmegulv på felles takterrasser der dette er vist på utomhusplan. Trykkimpregnert spaltegulv på balkonger. Betongheller på markterrasser. Betongdekke på svalganger. Rekkverk og håndløpere i lakkert/malt stål eller aluminium med glassflater. Balkonger, markterrasser og svalganger er å anse som utvendig konstruksjon slik at mindre ansamlinger av vann og drypp fra overliggende balkong/svalgang må påregnes. Det leveres skillevegger i treverk på markterrasser/balkonger/ svalganger der dette er vist på tegning. Det vil oppføres felles takterrasser på deler av taket på både Bygg B og Bygg C, og to private takterrasser på Bygg B. Disse vil få dekke av trykkimpregnert spaltegulv/prydgress/sedum. Rekkverk og håndløpere i lakkert/malt stål eller aluminium med glassflater iht tegning. Det leveres benker og pergola som vist på utomhusplan. En frostsikker utekran per felles takterrasse/privat takterrasse. Det vil bli ført opp lufting av soil og ventilasjonsavkast over tak, dette vil kunne gi lukt og støy. Prosjektet oppføres i henhold til teknisk forskrift TEK 17. Informasjonen er innhentet fra Fredensborg bolighåndbok.

    Standard
    Vegg: Overflater er belagt med fliser på baderom ellers malte slette flater i øvrige rom. Tak: Overflater er belagt med malt gips/betonghimling med innfelte downlights på baderom og entré. Gulv: Overflater er belagt med 1-stavs hvitlakkert eikeparkett og fliser på bad. Entré: Lys entré med plass til kommode, skoskap, knagger eller annen oppbevaring. Porttelefon med videokamera. Teknisk rom/ bod med dør hvor ventilasjonsaggregatet er plassert. Stue med utgang til balkong: En lys og pen stue med parkett på gulv. God plass til både sittegruppe og spisebord. 2,60 m under taket gir en god romfølelse. Skyvedør ut til balkong. Adkomst fra stue til en syd/- vestvendt balkong med tregulv på ca. 9 m². Balkongen er for øvrig utstyrt med utelys og strømuttak. Gode solforhold. Åpen stue og kjøkken løsning: Et moderne kjøkken fra HTH i en delikat gråbeige farge, som går ton i ton med benkeplaten. Overskap med integrert LED-gripelist kombinert håndtak, og nøytrale håndtak på underskap i antrasitt. Armatur fra Tapwell i krom utførelse med et rundt design. Tek.stikk for komfyr og platetopp (separat) 25 ampere til platetopp. Stikk til kombiskap, oppvaskmaskin og ventilator. Bad: Et rålekkert bad med tidsriktige fliser. Baderomsinnredning fra HTH med heltrukken hvit benkeplate med plass til vaskemaskin. Nice speilarmatur med dimmer i samme bredde som servant. Underskap med god oppbevaringsplass. Vegghengt klosett og dusjnisje med herdet klart glass og krom og innsvingbare dører. Dusj og servantbatteri i krom fra Tapwell. Malt gipshimling med innfelte downlights og flislagte veggflater. Gulvet er belagt med fliser og gulvvarme. 2 soverom: Leiligheten har 2 fine soverom. Arealeffektive løsninger med plass til seng med tilhørende møblement og mulighet for garderobeløsning. På hovedsoverommet er det montert tv- og data uttak. Kjekt å vite: Plast rør i rør system. Brannslokningsapparat og røykvarslere i boligen. Underjordisk garasjeanlegg for biler og sykler, med heis opp til alle etasjer Kombinert smørebod og sykkelverksted. Det følger en sportsbod i felles bodanlegg i U1. Felles takterrasse: Det er felles takterrasse i Bygg B og C. Alle leilighetseiere har rett til bruk av de felles takterrassene. Utstyr: Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Fjernvarme. Rør-i-rør. Automatisk slukkeanlegg. Enkelte riss i overgang tak vegg og hjørner vil forekomme og er normalt da bygget bruker til på å sette seg til grunnen.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Telia er leverandør av kabel-tv og bredbånd.

    Parkering
    Det selges av og til plasser i anlegget. Priser har ligget rundt 350 -400 000,- Parkeringsplassene er tinglyst som tilleggsdel til samleseksjon bolig, og kjøpere av parkeringsplass får en vedtektsfestet bruksrett. Bruksrett til parkeringsplass kan kun overføres/selges sammen med borettslagsandelen den er knyttet til. Parkeringsplassene kan leies ut internt i borettslaget.

    Radonmåling
    Det er å anta at utbygger har fulgt krav i Teknisk forskrift (Tek17): § 13-5. Radon Bygning med rom for varig opphold skal ha radonsperre mot grunnen. Det er ikke foretatt målinger.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 990 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   4 990 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 8 440 (Omkostninger totalt) inkludert boligkjøperforsikring   4 998 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Leilighetene oppvarmes fra sentralanlegg med radiatorer plassert i oppholdsrom. Badene blir levert med gulvvarme (elektrisk eller vannbåren). Det planlegges felles berederanlegg plassert i teknisk rom i garasje/bodanlegg med vannmåler til hver leilighet. Kostnader til fjernvarme inngår i felleskostnadene, herunder kostnader til varmt tappevann i leilighetene, radiatoranlegg etc Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Avtrekk til ventilasjon føres over tak. Ventilasjonsaggregat i hver leilighet, plassert i gang eller over kjøkkenvifte. Det vil bli omluft- eller avtrekksventilator fra kjøkken.

    Info strømforbruk
    Boligen er ikke bebodd så det foreligger ikke informasjon på dette.

    Energiklasse
    unknown

  • Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert). Oslo kommune har eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør tre promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret, og eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-ognaring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/om-eiendomsskatt-i-oslo Eiendomsskatt for boligen er foreløpig ikke fastsatt. Eiendomsskatt vil påløpe i tillegg til felleskostnadene.

    Andelsnummer
    14

    Part.obl.nr.
    929343794

    Felleskostnader etter avdragsfri periode
    23375

    Felleskostnader pr. mnd.
    4587

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-03-25T23:00:00Z

    Kommentar fellesgjeld
    Borettslaget vil søke om å inngå avtale med OBOS om IN-ordning (individuell nedbetaling fellesgjeld). Fellesgjeld er den gjeld borettslaget har overfor långiver. Andelseierne har ikke noe personlig ansvar for fellesgjelden, men hver andelseier er med på å betjene fellesgjelden ved å betale sine felleskostnader til borettslaget. IN-ordningen åpner for at den enkelte andelseier kan nedbetale boligens andel av fellesgjelden. Innbetaling innenfor IN-ordningen gir andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjonen i renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld. Innbetaling fra andelseier går til nedbetaling av borettslagets fellesgjeld. Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres to ganger i året med minimum kr 60.000 per innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Det presiseres at en nedbetalt andel fellesgjeld ikke kan reverseres. Det må inngås egen avtale mellom borettslaget og andelseier som vil innbetale. Det vil tilkomme et administrasjonsgebyr ved inngåelse av avtale. Det vil ikke være mulig å foreta nedbetaling før borettslaget er fullt ut innflyttet og fellesgjelden er etablert med den nødvendige sikkerhet.

    Borettslaget
    Ammerud Stasjon Borettslag

    Borettslagets org.nr
    929343794

    Om borettslaget
    Leiligheten tilhører Ammerud Stasjon Borettslag som består av til sammen 59 andeler/leiligheter fordelt på 2 bygg(B og C). I 1. etasje i Bygg C oppføres næringslokale planlagt brukt som dagligvarebutikk. Det vil bli garasjeanlegg i U1 under Bygg B, Bygg C og store deler av utomhusanlegget, med parkeringsplasser, boder, sykkelparkering og tekniske rom. Det vil bli felles takterrasser på Bygg B og Bygg C. To av leilighetene i Bygg B får privat takterrasse. Ammerud Stasjon borettslag Ammerud Stasjon Borettslag vil bestå av totalt 59 leiligheter/andeler. Hver leilighet som inngår i borettslaget vil utgjøre en andel med tilknyttet enerett til bruk av én bruksenhet med tilhørende balkonger, terrasser, boder og eventuell parkeringsplass, samt rett til bruk av borettslagets fellesarealer. Antallet andeler/leiligheter i borettslaget kan bli justert i forbindelse med utbyggingen, herunder som følge av sammenslåing av leiligheter. Borettslaget skal montere opp videoovervåking i fellesområdene. Borettslaget vil bli organisert iht. lov om burettslag av 6. juni 2003 nr 39 («borettslagsloven»). Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jfr. borettslagsloven § 4-1. Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke leiligheten. Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget. Andelseieren kan med styrets godkjenning overlate bruken av hele leiligheten til andre innenfor de rammer som følger av borettslagsloven og vedtektene. Borettslaget er pliktig til å avholde årlige generalforsamlinger hvor regnskap og budsjett fremlegges. Borettslagets styre har ansvaret for at eiendommen til borettslaget forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av generalforsamlingen. Hver andel har én stemme i generalforsamlingen. Borettslaget vil bli etablert av utbygger. Borettslaget vil overta eiendomsrett til sin andel av eiendommen ved at borettslaget kjøper og senere fusjonerer inn tomteselskapet Ammerudveien 19?25 AS (org.nr. 916 349 114). Tomteselskapet er et søsterselskap til utbygger. Utbygger vil inngå avtale om overdragelse av de ferdig oppførte leilighetene til borettslaget før overtakelse. Ammerud Stasjon eierseksjonssameie Som følge av at Bygg C inneholder et næringslokale vil eiendommen bli seksjonert i henhold til lov om eierseksjoner av 22. juni 2018. Eierseksjonssameiet er planlagt å bestå av to seksjoner; én samleseksjon bolig bestående av leilighetene i Ammerud Stasjon Borettslag med borettslaget som eier, samt én næringsseksjon bestående av næringsarealene i 1. etasje i Bygg C. Vedtekter Det er utarbeidet utkast til vedtekter for borettslaget og eierseksjonssameiet. Vedtektene regulerer forholdet mellom henholdsvis andelseierne og seksjonseierne, herunder ansvar for drift og vedlikehold samt fordeling av drifts- og vedlikeholdskostnader. Utkast kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldende vedtekter. Utbygger tar forbehold om endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige i perioden frem til overtakelse, jf. Også forbehold tatt innledningsvis i utkastene til vedtekter. Generalforsamlingen beslutter om det skal utarbeides husordens- og/eller trivselsregler for borettslaget. Næringslokale I 1. etasje i Bygg C vil det etableres et næringslokale. Dette planlegges driftet som dagligvarebutikk, men dette er ikke endelig avklart. Næringslokalet vil få nødvendige tekniske installasjoner på tak og i fasader. Installasjonene er i hovedsak ventilasjons- og kjøletekniske installasjoner med tilhørende kanaler og vifter. Næringslokalet vil få tekniske rom plassert i U1 og 1. etasje. I næringslokalet er det også planlagt varemottak, se utomhusplan. Det må påregnes noe støy og lukt forbundet med virksomheten. Nabobygg Eksisterende Bygg A skal bevares, men utgjør ikke en del av prosjektet eller borettslaget. Det vil måtte påregnes at det kan oppføres balkonger på begge sider av bygget og tekniske installasjoner på taket i forbindelse med planlagt oppgradering av Bygg A. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det skal oppføres hjørnebalkonger på Bygg A på fasaden mot gavl på Bygg B. Hjørnebalkongene er illustrert på utomhusplanen. Det vil i tillegg bli opparbeidet lekeplass, gangsoner, trafo og p-plasser rundt Bygg A som illustrert på utomhusplanen. Etasje på Bygg C Leilighetene i Bygg C ligger over næringslokalet. Næringslokalet strekker seg under gårdsrommet mellom Bygg B og Bygg C. Dette gir en etasjeforskjell mellom forsiden og baksiden av Bygg C. Leilighetene som ligger over næringslokalet vil ligge på samme plan som taket av næringslokalet. Disse leiligheten vil få inngang via utearealer som etableres på gårdsrommet mellom Bygg B og Bygg C. Det etableres innvendig parkering som en del av prosjektet, samt at man beholder utvendig parkering foran kommende Bygg C. Det etableres 33 parkeringsplasser i garasjeanlegg i U1, som i sin helhet tilbys solgt til andelseierne i borettslaget. Det etableres ikke gjesteparkeringsplasser. Det etableres nedkjøring med garasjeport på gavl av Bygg B som vist på utomhusplan. Det må påregnes noe støy i forbindelse med inn- og utkjøring. Parkeringsplassene selges av utbygger til fastpris med fortrinnsrett for de største leilighetene, jfr. prisliste. Eventuelle usolgte p-plasser vil bli lagt ut for salg til høystbydende på et senere tidspunkt. Bruksrett til parkeringsplass kan kun overføres/selges sammen med borettslagsandelen den er knyttet til. Parkeringsplassene kan leies ut internt i borettslaget. 20 utvendig parkeringsplasser foran Bygg C vil tildeles næringsseksjonen. 10 utvendige parkeringsplasser vil tilhøre Bygg A på eget bnr. etter fradeling, og vil ikke inngå i prosjektet/borettslaget. Bygg A vil få tinglyst rett til adkomst over fradelt grunn foran Bygg C. Utbygger vil beholde eiendoms-/bruksretten til å fritt disponere over eventuelle usolgte parkeringsplasser, herunder ved utleie eller salg til andre enn andelseiere. Usolgte parkeringsplasser kan bli etablert som en eller flere næringsseksjoner med utbygger eller den utbygger utpeker/selger til som eier. Garasje- og bodanlegg Det følger en sportsbod i felles bodanlegg i U1 til hver leilighet. Leiligheter med areal over 50 kvm BRA får en sportsbod på minimum 5 kvm, og leiligheter med areal under 50 kvm BRA får en sportsbod på minimum 2,5 kvm. Man må påregne at bodanlegg vil kunne plasseres i all hovedsak under Bygg C. Bodene er planlagt etablert som tilleggsareal til borettslagets samleseksjon, med tilhørende vedtektsfestet bruksrett for leilighetseierne. Utbygger vil fordele boder før overtakelse.

    Forkjøpsrett
    Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

    Styregodkjennelse
    Det foreligger styregodkjennelse i borettslaget

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Borettslaget har enda ikke hatt sitt første driftsår og det foreligger således ikke noe regnskap.

    Avdragsfrie år
    10

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Borettslaget har lån i OBOS-Banken: Restgjeld kr 207 906 000,- Rente 5,5 % per Mars 2024 Avdragsfrihet: 10 år Lånets varighet 40 år IN-ordning: ja (se nærmere informasjon under punktet "borettslaget) IN-ordning Borettslaget vil søke om å inngå avtale med OBOS om IN-ordning (individuell nedbetaling fellesgjeld). Fellesgjeld er den gjeld borettslaget har overfor långiver. Andelseierne har ikke noe personlig ansvar for fellesgjelden, men hver andelseier er med på å betjene fellesgjelden ved å betale sine felleskostnader til borettslaget. IN-ordningen åpner for at den enkelte andelseier kan nedbetale boligens andel av fellesgjelden. Innbetaling innenfor IN-ordningen gir andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjonen i renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld. Innbetaling fra andelseier går til nedbetaling av borettslagets fellesgjeld. Etter overtagelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres to ganger i året med minimum kr 60.000 per innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Det presiseres at en nedbetalt andel fellesgjeld ikke kan reverseres. Det må inngås egen avtale mellom borettslaget og andelseier som vil innbetale. Det vil tilkomme et administrasjonsgebyr ved inngåelse av avtale. Det vil ikke være mulig å foreta nedbetaling før borettslaget er fullt ut innflyttet og fellesgjelden er etablert med den nødvendige sikkerhet.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget vil søke om å inngå avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader ("GBF"). Avtale om GBF innebærer blant annet at OBOS Factoring AS vil: -Betale borettslaget summen av de månedlige felleskostnadene, både drifts- og kapitalkostnader, på en fast dato hver måned. -Ta ansvaret for innkreving av felleskostnadene i sin helhet, og overta risikoen for tap ved mislighold, inntil 5G. -Overta borettslagets legalpant i andelen. Premien for sikring utgjør cirka 1 % av borettslagets felleskostnader. Premien er hensyntatt i budsjettet for felleskostnadene. Oppsigelsestiden for avtalen er seks måneder. Dersom forretningsføreravtalen med OBOS sies opp vil avtalen om GBF opphøre umiddelbart. Alternativt vil det bli søkt om annen sikringsordning f.eks. Borettslagenes Sikringsordning via NBBL. Selger vil være ansvarlig for felleskostnader for eventuelle usolgte leiligheter per ferdigstillelse. Avtale om GBF kan tidligst etableres når samtlige andeler er solgt.

    Borettslagets forsikringsselskap
    TRYG

    Polisenummer felles forsikring
    8689812

    Dyrehold
    Begrenset dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til vesentlig ulempe for naboene. Et eksempel er hunder som piper, uler og bjeffer når de blir forlatt alene hjemme. Dette er ikke tillatt og vil medføre krav om fjerning. 11.2 Båndtvang gjelder hele året på borettslagets fellesarealer. 11.3 Beboere med ansvar for hund skal fjerne hundens avføring fra fellesarealer umiddelbart. 11.4 Lekeplasser skal skjermes spesielt av hensyn til hygiene og barnas miljø.

    Eierskiftegebyr
    6215

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    En servitutt er en rettighet/forpliktelse eller bestemmelse. Denne kan være både positiv og negativ. Bestemmelsen innskrenker en eiers rett til å fritt bestemme over egen eiendom. F.eks en nabo som gir en annen nabo rett til å kjøre over sin eiendom. En servitutt etableres i all hovedsak ved inngåelse av en avtale, enten skriftlig eller muntlig, mellom de berørte partene, men den kan også være etablert på andre måter På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende heftelser som følger eiendommens matrikkel: Følgende heftelser er tinglyst på borettslagets eiendom: Mange generelle servitutter som ikke vil påvirke bruken av leiligheten. 1918/901074-1/105 Bestemmelse om veg 07.06.1918 Forbud mot generende bedrift. Med flere bestemmelser Overført fra: 0301-93/20. Gjelder denne registerenheten med flere 1943/8848-2/105 Bestemmelse om bebyggelse 24.11.1943 Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om veg Overført fra gnr 93 bnr 173. Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 1944/8524-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 12.12.1944 Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 1963/2653-1/105 Skjønn 27.02.1963 Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 1970/14437-1/105 Erklæring/avtale 31.08.1970 Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr TAKREKLAME Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 2013/1106528-2/200 Best. om vann/kloakkledn.19.12.2013 Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420 Bestemmelse om kummer o.l. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757. Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E. Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 2013/1106528-3/200 Elektriske kraftlinjer 19.12.2013 Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420 Bestemmelse om nettstasjon. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Bestemmelse om kommunale installasjoner. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757. Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E. Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 2013/1106528-4/200 Bestemmelse om gjerde 19.12.2013 Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420 Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757. Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E. Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 2013/1106528-5/200 Erklæring/avtale 19.12.2013 Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420 Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757. Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E. Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 2013/1106528-6/200 Bestemmelse om veg 19.12.2013 Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420 Bestemmelse om avståelse av grunn til veiutvidelse, adkomst m.m. Opprinnelig tinglyst 27.05.1987 med dokumentnummer 32757. Gjeninnført etter tgl § 18. 19.12.2013 K.B.E. Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 2020/3412993-1/200 Bestemmelse om veg 01.12.2020 21:00 Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420 Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 2023/299197-1/200 Bestemmelse om adkomstrett 21.03.2023 21:00 Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:93 Bnr:669 Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 2023/299197-2/200 Bruksrett 21.03.2023 21:00 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:93 Bnr:20 Snr:1 og 4 Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:93 Bnr:669 Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420 Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 2023/299197-4/200 Bestemmelse om vann/kloakk 21.03.2023 21:00 Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE, Org.nr: 958935420 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:93 Bnr:669 Bestemmelse om grøfter/kummer Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Overført fra: 0301-93/20 Gjelder denne registerenheten med flere 2023/974972-1/200 Bestemmelse om vann/kloakk 08.09.2023 21:00 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om gjensidige rettigheter. Gjelder denne registerenheten med flere 2023/974972-2/200 Bestemmelse om fiber-, data- og telekabel 08.09.2023 21:00 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om gjensidige rettigheter. Gjelder denne registerenheten med flere 2023/974972-3/200 Bestemmelse om adkomstrett 08.09.2023 21:00 rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:93 Bnr:669 Snr:3 og 4 Bestemmelse om rømningsvei. Gjelder denne registerenheten med flere 2023/987914-1/200 Felles pantedok bor.innsk 12.09.2023 21:00 BELØP: NOK 138.634.000 Panthaver: Andelseiere I Ammerud Stasjon Borettslag Org.Nr. 929 343 794 Jfr. Lov Om Borettslag §2-11 1. Ledd Lnr: 20038349 2023/987914-2/200 ** Prioritetsbestemmelse 12.09.2023 21:00 Veket for: Beløp: NOK 207.906.000 Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for oppføring av boligbygg med parkeringskjeller datert 09.02.2024. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger byggetegninger fra utbygger.

    Vei, vann og avløp
    Vei: Offentlig Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett.

    Regulerings- og arealplanner
    Boligen ligger i et område regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål - bolig/forretninger/institusjon (omsorgsboliger)/kontor/bevertning. S- 4758 REGULERINGSBESTEMMELSER FOR AMMERUDVEIEN 19-25, GNR. 93 BNR. 20. Vedtatt av Oslo Bystyret 12.12.2012. stadfestet med endring av Miljøverndepartementet 06.11.2013. Pågående plansaker: Saksnr. 201602519: Ammerudveien 20 - 22 - Detaljregulering til nytt offentlig ettersyn - Boligprosjekt Forslagsstiller ønsker å utvikle planområdet med boliger og samtidig beholde det østre næringsbygget. De foreslår ny bebyggelse i 8-14 etasjer, og påbygg på eksisterende bygg på 3 etasjer. Foreslåtte høyder og utnyttelse medfører et vesentlig brudd med skalaen i området. Forslaget bidrar ikke til ønsket stedsutvikling. PBE anbefaler ikke forslaget. Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201602519

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 990 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   4 990 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 8 440 (Omkostninger totalt) inkludert boligkjøperforsikring   4 998 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    8440

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 35 000 ,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 18 000 ,- oppgjørshonorar kr  7 000,- Visninger kr 5 000 for de 4 første deretter 1 000,- pr stk,-. Markedspakke er satt til 19.990,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Marius Wang

Megler

Marius Wang

46 82 88 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev