aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Manglerudveien 11!
Velkommen til Manglerudveien 11!

OSLO Manglerudveien 11

Tiltalende 3-roms endeleilighet m/solrik balkong |VV, TV og internett inkl|IN-ordning|Kort vei til kollektiv og senter

  • kr 3 625 000
  • BRA-i 64 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 625 000
  • Omkostningerkr 7 625
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 475 625
  • EierformAndel
  • Byggeår1951
  • Soverom2
  • Andel fellesgjeldkr 843 000
  • Felleskostnaderkr 9 496
  • Tomt8 241 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 625 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 843 000 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 468 000 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 6 385 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 625 (Omkostninger totalt) 14 825 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 17 625 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 475 625 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 482 825 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 485 625 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Manglerudveien 11 - En lys andelsleilighet med solrik balkong beliggende tilbaketrukket, men samtidig sentralt på Høyenhall/Manglerud. Butikker, senter og offentlig kommunikasjon finner du innen gangavstand. Verdt å merke seg: - Endeleilighet - Solrik balkong på 7 m² - Fransk balkong på soverommet - Varmtvann er inkludert - Rehabilitert fasade, tak, dører og uteområde. Mye nødvendig arbeid utført - Pent bad fra 2005/2006 i regi av brl. - IN-ordning - Godt med lagringsplass i to boder (kjeller- og loftbod) - Kort vei til Manglerudsenter, t-bane, buss mm. - Nattbuss og buss til sentrum stopper utenfor døren - Nær Svartdalsparken og Østmarka - Mulighet for leie av biloppstillingsplass/garasje - Fellesvaskeri - Kiwi, Rema og søndagsåpne Manglerud Mat i umiddelbar nærhet
Fra stuen har du utgang til den praktfulle balkongen.

Manglerudveien 11, Oslo

  • Tomt
    8241m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiet tomt på 8 241 m². Tomten er pent opparbeidet med gressplener, variert vegetasjon, sittegrupper og lekeplasser samt asfalterte gang- og stikkveier.

    Beliggenhet
    Leiligheten har en svært attraktiv og usjenert beliggenhet. Området har et bredt utvalg av forretnings- og servicetilbud, med Manglerud Senter i umiddelbar nærhet. Bryn og Lambertseter senter er også kun noen få minutters kjøretur unna, og byr på enda flere butikker og tjenester. Offentlig kommunikasjon er lett tilgjengelig, med T-banen fra Manglerud til Jernbanetorget som tar kun 12 minutter. Området har også et godt bussnettverk med rute 23, 78 og 70. For mer informasjon om rutetilbud, besøk Ruter.no. For den treningsglade finnes det flere treningssentre i nærheten, blant annet Fresh Fitness på Manglerud Senter og både Fresh Fitness, SATS og Pumphouse på Ryen. For hyggelige utflukter i nærområdet er det kort gangavstand til Høyenhallparken og Andedammen, hvor det arrangeres aktiviteter som skøytekarneval, Høyenhall Rock, fakkeltog og St. Hans-feiringer. Området har bevart sine åpne og rolige omgivelser med grønne lunger og store fellsesarealer, som gir et fredelig bomiljø. Det er gode tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten, blant annet ved Østensjøvannet, kjent for sitt rike dyre- og fugleliv. Gang- og sykkelstier langs vannet leder deg videre til Østmarka, som byr på et stort nettverk av turløyper sommer som vinter, flere bade- og fiskevann, samt Østmarksetra som et naturlig møtested. I tillegg er Ekebergsletta lett tilgjengelig med flotte turmuligheter, ridesenter, minigolf, dyrepark og idrettsanlegg. Området er svært barnevennlig med kort vei til barnehager og skoler på alle trinn. Manglerud Idrettsanlegg, med innendørs fotballbane, ishall og utendørs kunstgressbane, samt to golfsimulatorer, tilbyr et bredt spekter av aktiviteter gjennom hele året. Rett ved Manglerud skole er det et stort nyåpnet bad og aktivitetshus.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Skolekrets
    Høyenhall

    Byggemåte
    Bygningen stod ferdig i 1951 og er oppført etter byggetidens byggeforskrifter og metoder. Den tilfredsstiller ikke nødvendigvis alle de krav som dagens byggeforskrifter stiller til bl.a. tetthet, ventilasjon og varmeisolering. Rapporten begrenser seg til boligen/leiligheten og det som normalt vil omfattes av eiers selvstendige vedlikeholdsansvar som eier. Normalt utgjør dette alt innenfor boligens/leilighetens yttervegger. Tilstandsrapporten tilstandsvurderer derfor ikke bygningens fellesdeler som for eksempel tak, yttervegger, grunnmur, drenering, og felles tekniske installasjoner. De undernevnte punktene har blitt merket med TG 2 eller TG 3; UTVENDIG Inngangsdør - TG 2 VÅTROM Overflater Gulv - TG 2 Sluk, membran og tettesjikt - TG 2 Ventilasjon - TG 2 KJØKKEN Avtrekk - TG 2 TEKNISKE INSTALLASJONER Vannledninger - TG 2 Ventilasjon - TG 2 Elektrisk anlegg - TG 2

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja Beskrivelse; Det ble målt for høye verdier av fukt i tak etter at leiligheten over hadde en vannlekkasje fra oppvaskmaskinen. Vegg mellom kjøkken og bad, samt takene på disse ble berørt. Dette ble tatt hånd om av forsikringsselskapet til borettslaget og arbeidet er gjort av fagkyndige som sikret at de berørte områdene er tørket opp, overskap på kjøkken ble byttet og arbeidet er avsluttet. Se egen dokumentasjon. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar; Ja, kun av faglært. Beskrivelse; Dette er firmaet som Gjensidige brukte for å rette opp lekkasjen. Arbeid utført av Recover Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar; Ja, kun av faglært. Beskrivelse Det ble gjort fornying av avløpsrør i hele borettslaget i 2024. Dette går ikke spesifikt på denne leiligheten, men alle i sameiet. Arbeid utført av Firma på oppdrag i regi av borettslaget. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar; Ja, kun av faglært. Beskrivelse De-/remontering av elektrisk på kjøkken, samt downlights på bad i forbindelse med tørking. Arbeid utført av EBR Elektro. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja Beskrivelse; Vi leier garasje med lading gjennom borettslaget. Dette må søkes om og følger ikke automatisk med leiligheten. Vi opplevde kort ventetid. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar; Ja, kun av faglært Beskrivelse: Tak ble byttet i regi av borettslaget før vi flyttet inn. Fasade på bygg er også nylig renovert i regi av borettslaget. Tak på kjøkken og bad ble slipt ned og åpnet for tørking i 2024. Alt arbeid er gjennomført av Recover. Dokumentasjon/målerapport medfølger i egenerklæringen. Arbeid utført av Firma på oppdrag i regi av borettslaget utvendig på bygget, samt Recover innvendig i leiligheten. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja Beskrivelse: Borettslaget har laget en plan for arbeider frem mot år 2055. Nyeste planlagte arbeid skal gjennomføres i år 2037 og er overflatebehandling av fellesområder. Andre arbeid som er til vurdering fremkommer av årsrapporten til borettslaget. Dette er et veldrevet borettslag der mye nødvendig arbeid allerede er gjort. Tilleggskommentar: Badet ble pusset opp i 2005 i borettslagets regi. Sluk ble da byttet. På byggene er også piper, drenering og diverse vinduer (2011) byttet i byggets levetid og fremkommer i årsrapporten til borettslaget. Det er og byttet ut belysning med LED lamper. Balkongdøren på hovedsoverommet er litt hard å lukke, men fungerer fint.

    Standard
    Se bildetekst for nærmere beskrivelse av standard.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Følgende medfølger salget: Komfyr,kjøleskap og oppvaskmaskin.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Borettslaget har en felles avtale om grunnpakke TV og bredbånd.

    Parkering
    Det er 38 faste betalte parkeringsplasser, og egne P- kort gjelder for disse. Det er 61 garasjer som leies ut etter venteliste. Alle garasjene har ladepunkt for EL-kjøretøy

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 625 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 843 000 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 468 000 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 6 385 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 625 (Omkostninger totalt) 14 825 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 17 625 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 475 625 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 482 825 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 485 625 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Boligen blir varmet opp med elektriske panelovner. Strømforbruket var i 2023 på 5219 kwh.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Formuesverdi primær
    1124138

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4271723

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Info formuesverdi
    Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under kommunale avgifter, påløper kostnader til for eksempel fyring, strøm, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    84

    Part.obl.nr.
    950526181

    Felleskostnader pr. mnd.
    9496

    Andel fellesgjeld
    843000

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-09-30T22:00:00Z

    Kommentar fellesgjeld
    Det er IN-ordning på lånene.

    Andel fellesformue
    7918

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Borettslaget
    Manglerud Borettslag

    Borettslagets org.nr
    950526181

    Om borettslaget
    Borettslaget vant bærekraftspris i 2020 for all rehabiliteringen og håndteringen av overvannet som har blitt til den fine dammen - der det også er fisker! Se link for info: https://enerhaugen.com/obosbaerekraftpris2020/ Større vedlikehold og rehabilitering de siste årene: 2024: -Oppstart av prosjekt rør-i-rør. 2020: -Nye inngangsdører til oppgangene med nytt video-callingssystem. -Skiftet ut gamle maskiner i vaskeriene, innført betalingssystem. Malt vaskerier. 2019 - 2020: -Rehabilitering av samtlige balkonger 2018: -Drenering av uteområde for å få bukt med alt overvannet med tilhørende drensbasseng er ferdig. -Bytte til led- lys i alle fellesområder med sensor. -Vinduer på fellesområder som loft/kjeller er byttet. Resterende gamle vinduer/ balkongdører i leilighetene ble byttet. -Byttet postkasser i alle blokkene. -Malt alle oppganger. 2018 - 2020: -Vår nye park med avdekket fjell, vanndammer, beplanting og sitteplasser er ferdig. Hele uteområdet er rehabilitert. 2018 - 2019: -61 nye garasjer med El-billadning er satt opp og i bruk. 2017: -Satt opp nye avfallsstasjoner. -Drenere rundt blokkene i Manglerudveien 2 - 16 -Byttet alle brannvarslere i leiligheter/fellesområdene til nye gjennom GET Safe. Brannvarslere er knyttet opp mot en vaktsentral. -Oppstart av vedlikeholdsprosjektet på blokker og utomhusområdet Piper, tak ned til undertak, nye takrenner, ny bekledning, nye innepiper, vindusutskiftning, oppussing fellesområder, nye lys inne og ute, bortledning av overvann til basseng. Nytt utvendige områder, nye lekeområder. 2017 - 2020: -Samtlige blokker rehabilitert. 2016: -Bytte av dører på loft og i kjellere til brannsikre dører. -Reparert og byttet ut steiner ved inngangspartiene ved Manglerudveien 2-16. -Oppgradert 4 P- plasser til EL- bil plasser. -Tatt ned og bygget opp mur ved vaktmestergarasjen. 2014: -Drenering av Steinborgveien. 2012: -Legging av varmekabler i alle takrenner med unntak av Svartdalsveien 50 og over inngangen til butikken. 2011: -Skiftet ut alle gamle vinduer og balkongdører.

    Gebyr forkjøpsrett
    6385

    Forkjøpsrett
    Det foreligger forkjøpsrett av eiendommen.

    Styregodkjennelse
    Det foreligger styregodkjennelse av ny andelseier.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i regnskapet.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenr Type Restsaldo Restløpetid Term Avdr.frihet Type Rente * HUS601-11342108 A 3.942.690,- 3 år 2 Flyt 4,71% * OBOS05-98207983047 A 118.167.791,- 37 år 12 Flyt 5,45% * OBOS06-98207983055 A 54.699.011,- 37 år 12 Flyt 5,45%

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring

    Polisenummer felles forsikring
    87808209

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i vedtekter og husordensregler. Dette vil bli vedlagt i salgsoppgaven.

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Dugnad må påberegnes.

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt, etter Styrets tillatelse. Kriterier er at andelseier skal ha god grunn til å holde dyr, samt at dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige naboer (Husleielovens § 5-2).

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    1981/4599-1/105 17.02.1981 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. Beløp: NOK 463 400 Panthaver: ANDELSEIERNE I BORETTSLAGET LØPENR: 7279780 ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 1985/10568-1/105 21.02.1985 ** FORHØYELSE FORHØYET TIL NOK 785,800 2000/59972-1/105 12.10.2000 ** DIVERSE PÅTEGNING Mortifisert 3/10-2000 i sak nr.1402A 2001/22215-1/105 24.04.2001 ** NEDKVITTERING BELØPET ER NEDKVITTERT TIL: Beløp: NOK 754 300 Gjelder: 301-148-186-0-0 anr 0 aktiv 301-148-227-0-0 anr 0 aktiv 301-148-231-0-0 F anr 0 aktiv 2002/52877-1/105 15.08.2002 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2002/52873-1 2005/10796-1/105 16.02.2005 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2005/10795-1 2005/80927-1/105 25.11.2005 ** FORHØYELSE FORHØYET TIL NOK 757,700 1986/43020-2/105 16.07.1986 RETTIGHETER IFLG. SKJØTE Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Bestemmelse om veg GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2002/52873-1/105 15.08.2002 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 23 240 000 Panthaver: HUSBANKEN ORG.NR: 942 114 184 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE 2018/486460-1/200 28.02.2018 21:00 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA: OSLO KOMMUNE ORG.NR: 958 935 420 2021/1269846-1/200 12.10.2021 09:16 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 130 000 000 Panthaver: OBOS-BANKEN AS ORG.NR: 911 986 884 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE ELEKTRONISK INNSENDT 2021/1269847-1/200 12.10.2021 09:16 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 56 550 000 Panthaver: OBOS-BANKEN AS ORG.NR: 911 986 884 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE ELEKTRONISK INNSENDT 2023/1121456-1/200 11.10.2023 13:40 PANTEDOKUMENT Beløp: NOK 2 000 000 Panthaver: OBOS-BANKEN AS ORG.NR: 911 986 884 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE ELEKTRONISK INNSENDT

    Vei, vann og avløp
    Offentlig.

    Adgang til utleie
    Framleie må godkjennes av styret. Andelseieren har ansvaret overfor borettslaget for alle skader og ulemper som borettslaget eller beboere får av framleier. Andelseieren har også ansvar for at framleier retter seg etter borettslaget husordensregler. Framleier må ikke flytte inn før godkjenning fra styret foreligger

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Ikke aktuelt.

    Kommentar konsesjon
    Ikke aktuelt.

    Kommentar odelsrett
    Ikke aktuelt.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 625 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 843 000 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 468 000 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 6 385 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 625 (Omkostninger totalt) 14 825 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 17 625 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 475 625 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 482 825 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 485 625 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    7625

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag på 0.9% av kjøpesummen. Aktivtreff med Finn - Ekstra digital annonsering 6 990 Garantipremie/inneståelse 3 000 Kommunale opplysninger 1 500 Oppgjørshonorar 6 990 Stor markedspakke på Finn - Ink ukens bolig 17 990 Søk eiendomsregister og elektronisk signering 1 490 Tilretteleggingsgebyr 22 900 Visninger per stk. 3 490

Tommy Stenseth

Eiendomsmegler / Partner

Tommy Stenseth

94 84 97 57

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev