aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Odins gate 3A - Presentert av Richard Dante v/Aktiv eiendomsmegling
Velkommen til Odins gate 3A - Presentert av Richard Dante v/Aktiv eiendomsmegling

OSLO Odins gate 3A

Norges fineste 1-roms? | Innbydende og tiltalende toppleilighet| Sjelden anledning | Lave FK

  • kr 4 790 000
  • BRA-i 31 m²
  • Prisantydningkr 4 790 000
  • Omkostningerkr 122 460
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 972 318
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1900
  • Soverom -
  • Felleskostnaderkr 2 420
  • Tomt556.1 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 790 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 59 858 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 4 849 858 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 121 220 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 122 460 Omkostninger totalt 132 860 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 135 660 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 972 318 Totalpris. inkl. omkostninger 4 982 718 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 985 518 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Odins gate 3A, en totalrenovert (23/24) 1-roms i et sentralt og attraktivt boligområde på Frogner! Meget lekker og tiltalende 1-roms leilighet beliggende i sentrale og attraktive omgivelser på Frogner, med nærhet til alt du trenger i hverdagen. Området er ypperlig for den som vil bo rolig og usjenert, men ha kort vei til det meste: Kollektivtilbud, restauranter, butikker, treningssentre, turområder eller studiested. Her kan du flytte rett inn! Kort fortalt: - Totalrenovert i 2023/2024 - Skreddersydde og plassbygde løsninger - Beliggende i svært attraktive omgivelser - Lave felleskostnader med TV og internett inkludert - Perfekt førstegangskjøp - Attraktiv utleieobjekt - Ingen forkjøpsrett - Nærhet til "alt" Velkommen til visning!
Kjøkkeninnredningen har en fin kombinasjon av skap- og benkeplass for både oppbevaring og matlaging

Odins gate 3A, Oslo

  • Tomt
    556.1m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er omkranset av variert vegetasjon

    Beliggenhet
    Odins gate 3A har en meget sentral og populær beliggenhet i hjertet av Frogner. Denne leiligheten er perfekt for deg som ønsker å bo svært sentralt med alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet! I kort avstand fra boligen finner du et godt utvalg av dagligvarebutikker og andre servicefasiliteter. Ellers kan Bygdøy Allé og Frognerveien by på hyggelige kafeer, restauranter, andre spisesteder og spesialbutikker. I tillegg ligger apotek, vinmonopol, treningssenter etc. en kort spasertur fra leiligheten. Hva med å besøke vinbaren Enoteca, en italiensk perle i Bygdøy Allé. Her kan du nyte god Italiensk mat og vin i lune og intime omgivelser. Her får du Italienske klassikere. Det sies at deres sagnomsuste pizza alene er verdt et besøk. Her kan du ta et avbrekk fra hverdagen og nyte mat og vin utenom det vanlige. Ellers har du De La Casa, Vineria Venti Due, Michaels, Kolonihagen og Feinschmecker, for å nevne noen, i umiddelbar nærhet. I området finner du også Frogner kino og Gimle kino. Dette er to tradisjonsrike kinosaler som ligger hhv. i Frognerveien 30 og i Bygdøy Allé 39. Kinoene er kjent for kunst- og kvalitetsfilmer helt siden de åpnet i hhv. 1926 og 1939. Her får du også høy service og komfort, med øl. og vinservering i foajeen. Frogner kino gjenåpnet høsten 2019 etter en omfattende rehabilitering. Fra boligen er det kort avstand til Vestkanttorget og Frognerparken med gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Hundepark i Frognerparken samt store åpne områder for fritidsbruk. På Vestkanttorget er det bruktmarked hver lørdag og kommunen setter opp en minigjenbruksstasjon hver torsdag. Det er også gangavstand til Majorstuen, Nasjonalteateret, Vika, Aker Brygge, Solli Plass, Skøyen samt flere av de høyere utdanningsinstitusjonene i Oslo som for eksempel Høyskolen og Tannlegehøyskolen. Frognerparken og Slottsparken gir flotte rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Bygdøy med turstier og bademuligheter ligger også innenfor rimelig gå - eller sykkelavstand. Ellers går buss 30 fra Frogner kirke direkte til badestranda på Huk.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Barnehage/skole/fritid
    Uranienborg skole Majorstuen skole Ruseløkka skole Kristelig gymnasium Fagerborg skole Olso Handelsgymnasium Wang toppidrett Schafteløkken Menighets barnehage Frogner International Pre-School Fredrikke barnehage

    Skolekrets
    Boligen tilhører Uranienborg skolekrets. Dette er både barneskole og ungdomsskole. Flere videregående skoler i nærområdet med OPS, Wang, Oslo Handelsgymnasium og Vika i kort reisevei fra boligen. Gangavstand og kollektiv transport til universitet, høgskole og privatskoler.

    Offentlig kommunikasjon
    Meget god offentlig kommunikasjon i nærområdet sørger for at det er lett å komme seg rundt i byen. Nærmeste trikkestopp er Elisenberg, mens nærmeste busstopp er Frogner kirke og Vigelandsparken bussholdeplass. Det er gangavstand ned til tog og T-banestasjonen på Nasjonalteateret hvor for eksempel flytoget tar deg til Oslo lufthavn Gardermoen. Det er også gangavstand til Majorstuen hvor du finner T-bane, buss og trikk som tar de i alle retninger i byen.

    Byggemåte
    Det er i hovedsak ikke foretatt tilstandsvurdering av bygningsdeler som er underlagt sameiets ansvarsområde. Det gjelder i hovedsak yttervegger, takkonstruksjon, drenering, grunnmur, grunn/fundamenter, felles trapper og trapperom, balkonger/terrasser, etasjeskiller, piper og fyringsanlegg. Nevnte bygningsdeler er vurdert i den grad de har tilknytning til leiligheten, som eks. overflater på innside av yttervegger mot leiligheten, overflate på pipe i leiligheten, etc. Utvendige bygningsdeler: - Grunnmur naturstein/murverk. - Yttervegger i murverk med pusset og malte overflater. - Saltak i trekonstruksjon, tekket med takplater i metall. Innvendige bygningsdeler: - Felles trapper i stålkonstruksjon. - Etasjeskiller i trebjelkelag. - Dørcalling.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Har du kjennskap til eiendommen? Ja Når kjøpte du boligen? 2023 Hvor lenge har du eid boligen? 1 år, 1 måned Har du bodd i boligen siste 12 måneder? Ja Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: De har utført membran og flisarbeid Arbeid utført av: Størmer mur og bygg AS Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, ny smøremembran Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært Beskrivelse: Alt rørlegger arbeider, oppkobling nytt utstyr, omlegging av avløp og vann, nytt fordeler skap, varmtvannsbereder, water guard osv. se boligmappa for mer. Arbeid utført av: Løvås Rør AS Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja, det var skjeve gulv, det er revet gammelt gulv og avrettet under renovering. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært Beskrivelse: komplett nytt anlegg og skjult kabel føringer, flyttet sikringsskap inn i leiligheten Arbeid utført av: Elektro Team AS Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, utført kontroll av EL-anlegg.

    Innhold
    Entrè: Enkel adkomst til femte etasje via felles trapperom med plassbygd garderobeskap for å henge fra seg yttertøy og plass til å sette fra seg sko. Kjøkken: Stilren kjøkkeninnredning fra 2024. Kjøkkenet her plassbygd/skreddersydd av VILLASNEKKERIET AS, og holder en god standard. Kjøkkenøy med avrundede hjørner. Innredning med glatte, eikfiner fronter. Corian benkeplate med underlimt kum i rustfritt stål. Malte veggflater over benkeplaten. Belysning over kjøkkenøy via pendellamper med glasskupler. Kjøkkenet har integrert induksjonstopp, innebygd stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Stue: Arealeffektiv stue med plass til sofa og tilhørende møblement. TV på vegg kan justeres i retning sovealkove, stue og kjøkken. Store vindusflater som slipper inn godt med lys. Store, plassbygde garderobeskap. Sovealkove: Alkove med plass til dobbeltseng. Bad: Totalrenovert i 2023. Innredningen er skreddersydd av møbelsnekker. Servantskap med glatte, fabrikklakkerte fronter. Corian benkeplate med nedfelt servant. Speilskap på vegg over servant. Belysning på benk via LED stripe under skap. Opplegg for vaskemaskin. Dusjhjørne med glassvegg, kantsluk (i sone), regnfallsdusj og termostatstyrt blandebatteri. Veggmontert klosett. Malt i moderne fargepaletter. Flislagt gulv med termostatstyrtte varmekabler. Bod: Med boligen følger en loftsbod i samme etasje på ca. 4 kvm. gulvareal.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Vinduer: Vinduer med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 2002. Det bør på generelt grunnlag påregnes at vinduer har behov for justering med jevne mellomrom. Vurdering av avvik: ? Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vindusglass er hele og det ble ikke observert punkteringer. Ved befaringen ble det foretatt stikkprøvekontroll på åpne- og lukkemekanismer til enkelte vinduer. Det ble registrert at et av vinduene subber i karm. Punkterte glass kan være vanskelig å avdekke med sikkerhet under forskjellig type vær og lys. Det utelukkes ikke at det kan forekomme punkterte glass som ikke ble registrert på befaringstidspunktet. Det påpekes at vinduer er over 20 år gamle og har oversteget forventet levetid. Likevel oppfyller bygningsdelene tiltenkt funksjon. TG 2 er gitt som en påpekelse da vinduer har høy alder med høyere sannsynlighet for punktering samt noe redusert isoleringsevne sammenlignet med dagens/nye vinduer. Bygningsdelene oppfyller tiltenkt funksjon men utskiftning må påregnes på sikt. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Stue/Kjøkken - Avtrekk: Avtrekksventil på vegg. Kjøkkenventilator med kullfilter over stekesone. Eventuelle filter i kjøkkenventilatoren bør rengjøres/skiftes regelmessig for å unngå at fett fester seg og skaper brannfare. Tilstandsgrad er satt ut fra dagens løsning. Eventuell endring av løsningen vil kunne gi endret tilstandsgrad. Vurdering av avvik: ? Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Ingen tiltak er nødvendig pr. dags dato da ventilasjon av denne typen er en relativt vanlig type løsning i eldre bygg/bygårder. For evt. montering av mekanisk avtrekk må det undersøkes hos styret og i borettslagets/sameiets vedtekter om det lar seg montere. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Ventilasjon: Leiligheten er basert på naturlig ventilasjon. Avtrekk via ventiler. En god måte å oppnå ventilasjon vil derfor være ved åpning av vinduer. For å fremme et sunt inneklima, anbefales det regelmessig og effektiv lufting ved å åpne vinduer strategisk i 5-10 minutter flere ganger daglig. Unngå innendørs tørking av klær og vær nøye med lufting etter aktiviteter som øker fuktighet, som dusjing eller matlaging, for å forhindre muggsopp. Hold rom oppvarmet til minst 18-19 grader for å unngå kondens og muggvekst, og vurder plassering av varmekilder for optimal temperaturfordeling. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Naturlig ventilasjon gis på generelt grunnlag tilstandsgrad 2 da dagens strenge krav til ventilasjon ikke er oppfylt, til tross for at denne typen ventilasjon er normalt for boliger/leiligheter bygget i denne tidsperioden. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Det er pr. idag ikke behov for tiltak da løsningen fungerer som tiltenkt. Endret bruk kan endre behovet for endring av ventilasjonsløsningen. Bygningen har den naturlige ventilasjon som var vanlig på byggetiden. Ventilasjonsløsningen er enklere enn det som benyttes i dag. Kapasitet og mengde luftutskiftning er ikke kontrollert da det krever eget utstyr for måling og det hører ikke inn under en nivå 1 undersøkelse. Det kan være at borettslag/sameie har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Hvitevarer på kjøkken medfølger.

    Moderninseringer og påkostninger
    Hele leiligheten er pusset opp i tidsrommet 2023/2024. Leiligheten bærer preg av skreddersydde og plassbygde løsninger, og arbeidet er utført av møbelsnekker.

    TV/Internett/bredbånd
    Sameiet har avtale med Telia som inkluderer kabel-TV og bredbåndstjenester.

    Parkering
    Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering sone A i området.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 790 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 59 858 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 4 849 858 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 121 220 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 122 460 Omkostninger totalt 132 860 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 135 660 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 972 318 Totalpris. inkl. omkostninger 4 982 718 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 985 518 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming. Gulvvarme via folie i gulv. Varmekabler på bad.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr 0,-. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

    Formuesverdi primær
    1019304

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3873354

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    35/1815

    Felleskostnader pr. mnd
    2420

    Felleskostnader inkluderer
    Herav Renter og avdrag kr. 563,- Kabel-TV-avgift kr. 517,- Felleskostnader kr. 1340,- Felleskostnader inkluderer felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, trappevask, m.v.

    Andel fellesgjeld
    59858

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-08-29T22:00:00Z

    Andel fellesformue
    7145

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Om sameiet
    Sameiet består av 22 boligenheter. Sameiet Odins gate 1 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 991 966 862, og ligger i bydel Frogner i Oslo kommune. Inntekter: Driftsinntekter i 2023 var til sammen kr 1 017 404,- Kostnader: Driftskostnadene i 2023 var til sammen kr 729 970,-. Resultat: Resultatet for 2023 inklusive finansielle inn- og utbetalinger gav et overskudd på kr 99 262,-. Budsjett: Det er budsjettert med et overskudd på kr. 104 542,- før betaling av avdrag for 2024. Disponible midler: Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2023 kr 479 775,- Vedlikehold: 2021 - Rensing av luftekanaler, tømming av sandfang 2020 - Nytt calling anlegg 2019 - Fasadeoppussing mot bakgården 2019 - Oppgradering av GET fellesanlegg For mer vedlikeholdshistorikk, se årsmøtepapirene vedlagt i salgsoppgaven.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenummer: 94927031315, Handelsbanken Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 30.08.2024: 7.49% pa. Antall terminer til innfrielse: 172 Saldo per 30.08.2024: 2 964 836 Andel av saldo: 59 858 Første termin/første avdrag: 01.01.2019 ( siste termin 01.12.2038 )

    Styregodkjennelse
    Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

    Sameiets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring ASA

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Det er ingen begrensninger mot husdyrhold i sameiets vedtekter eller husordensregler. Det er ikke tillatt å lufte husdyr i bakgården iht. husordenreglene §12.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/212/693/12: 02.08.1898 - Dokumentnr: 903212 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om benyttelse Overført fra: Knr:0301 Gnr:212 Bnr:693 Gjelder denne registerenheten med flere 30.06.1959 - Dokumentnr: 510374 - Erklæring/avtale Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:212 Bnr:693 Gjelder denne registerenheten med flere 14.10.1994 - Dokumentnr: 58241 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 12 Formål: Bolig Sameiebrøk: 35/1815

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger expeditions-dokument på vaaningshus fra 1898.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Pågående reguleringssaker i området: Elisenbergløkken - Midlertidig forbud mot tiltak Saksnummer 202108843 - Reguleringssak Mottatt sak 27.05.2021 Pågående nærliggende byggesaker: Odins gate 2 B - Etablering av utveksling i bærende vegg Saksnummer 202456537 - Byggesak Mottatt sak 21.05.2024 Status Tillatelse gitt Thomas Heftyes gate 39 A - Oppføring av balkong Saksnummer 202455629 - Byggesak Mottatt sak 29.04.2024 Status Tillatelse gitt Bygdøy allé 63 A - Odins gate 1 B-C - Rehabilitering, fasadeendring, påbygg og ombygging av bygård Saksnummer 202306516 - Byggesak Mottatt sak 13.04.2023 Status Rammetillatelse gitt Bygdøy allé 63 C - Utvidelse av restaurantlokale, uteservering og fasadeendring Saksnummer 202312526 - Byggesak Mottatt sak 22.08.2023 Status Rammetillatelse gitt For mer informasjon, se www.pbe.no.

    Adgang til utleie
    Ved utleie av leilighet skal leietakers navn og dato for innflytting meddeles styret skriftlig.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 790 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 59 858 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 4 849 858 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 10 400 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 121 220 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 122 460 Omkostninger totalt 132 860 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 135 660 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 972 318 Totalpris. inkl. omkostninger 4 982 718 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 985 518 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

    Omk. kjøper beløp
    122460

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 400,- oppgjørshonorar kr 6 990,- og visninger kr 2 875, - pr visning. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 34 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva

Richard Dante

Megler

Richard Dante

91 74 30 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev