aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Gjeilevegen 81!
Velkommen til Gjeilevegen 81!

DOKKA Gjeilevegen 81

Trivelig enebolig med god solgang og fin utsikt - 3 soverom - nærhet til gode turmuligheter.

  • kr 1 300 000
  • BRA-i 111 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 1 300 000
  • Omkostningerkr 33 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 333 740
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1978
  • Soverom3
  • Tomt2 020 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 1 300 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 32 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 33 740 Omkostninger totalt 48 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 51 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 1 333 740 Totalpris. inkl. omkostninger 1 348 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 1 351 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Enebolig med landlig og rolig beliggenhet i Dæhlibygda. Det er ca 10 km til Landsbyen Dokka hvor man finner dagligvare, shoppingmuligheter, kaféer og spisesteder. Dokka byr også på sosiale marked og hyggelige arrangementer året rundt. Eiendommen ligger forholdsvis usjenert plassert i terrenget med flott utsikt og god solgang. Skrånende tomt opparbeidet med plen og beplantning. Boligen har koselig stue i vinkel, hvor man har god mulighet for møblering av både spisebord og sofagruppe. Kjøkkenet har plass til et lite spisebord hvor man kan nyte utsikten. Boligen har godt med naturlig lys inn. Vedovn som varmer godt på kjølige kvelder. Utgang til romslig veranda hvor man kan nyte frisk luft, solfylte dager og fin utsikt. Inneholder 3 soverom. Eldre bad. Behov for oppgraderinger.
Lun og god atmosfære med vedfyring.

Gjeilevegen 81, Innlandet

  • Tomt
    2020m²

    Beskrivelse av tomt
    Romslig tomt opparbeidet med plen, hageanlegg og gruset gårdsplass. Tomt ligger syd-vendt i skrånende terreng. Tomtestørrelse på ca 3055 m2 er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens mattrikkelkart. Usikre grenser. Avviker fra skylddeling. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Etablert dato: 24.03.1977. Skylddeling. Bruksnavn: HEGGELI Arealet fra skylddeling da eiendommen ble utskilt viser et areal på 2020 m2.

    Beliggenhet
    Boligeiendom beliggende i Dæhlibygda i Nordre Land Kommune, ca 10 km fra Landsbyen Dokka. Eiendommen ligger forholdsvis usjenert plassert på oversiden av Gjeilevegen hvor det fra boligen er flott utsikt og god solgang. Rolig område med spredt enebolig og landbruksbebyggelse. Området kan by på gode tur- og rekreasjonsmuligheter med store markaområder i umiddelbar nærhet. Dokka er kommunens administrasjons- og handelssenter og her finnes flere små kjøpesentre og diverse butikker, samt hyggelige kaféer og spisesteder. I Dokka finnes også lege, tannlege, vinmonopol, apotek, frisør, bank, post i butikk, bensinstasjoner mv. For den aktivitetslystne kan landsbyen tilby bl.a. flere treningssentre, stadioner med ballbaner, Dokkahallen og svømmehall. Landsbyen Dokka er en levende landsby som byr på forskjellige arrangementer hele året. Her arrangeres bl.a. vintermarked, landsbymarkeder, landsbyfest og julemarked. Dokka Camping arrangerer flere dansefester og konserter i løpet av året. Uteliv finner man også på Milano eller hos Pizzabakeren. Eller man kan ta med venner eller familie på en spennende kino. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

    Adkomst
    Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

    Bebyggelse
    Det er boligbebyggelse i området rundt.

    Byggemåte
    Enebolig oppført ca. 1978. Boligen har renoveringsbehov da det er utført lite etter byggeår og det er lekkasjer i tak som har gitt følgeskader inn i huset, slitt bad og høy fukt i kjeller. Taket er tekt med shingel fra byggeår. Takrenner, nedløp og beslag fra byggeår. Boligen er over grunnmur oppført i bindingsverk som er kledd med malt trepanel. Loft besiktiget fra luke i himling da det ikke var tilkomst til hele loftet grunnet mange lagrede gjenstander. Takstoler av tre hvor det er isolert mot varm sone med mineralull. Ut fra taklekkasjer som har pågått over tid så er det påregnelig med fuktighet i isolasjon og neon skjolder/skader på takstoler. Boligens vinduer er fra byggeår og datering viser at dem er produsert i 1976. Adkomstdør med glassfelt og verandadør er fra byggeår. Veranda ut fra stue mot sør-vest har adkomst fra stue og fra terreng. Opplyst at denne er bygd ny rundt 1990. Opplyst at boligen er fundamentert på fjell. Drenering opplyst fra byggeår. Ingen synlig fuktsikring. Grunnmur av betong med krypkjeller. Boligen ligger i skrånede terreng. Iht. tilstandsrapport datert 15.08.2024 av Morten Lie. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

    Innhold
    VELKOMMEN TIL GJEILEVEGEN 81! - en landlig beliggende bolig med fin utsikt. Boligen inneholder: Kjøkken, stue, 3 soverom, bad, toalettrom, gang og vindfang, samt boder.

    Standard
    Denne sjarmerende eneboligen ligger idyllisk til i landlige omgivelser i Dæhlibygda, bare 10 km fra Landsbyen Dokka. Her finner du alt du trenger av dagligvarebutikker, shoppingmuligheter, kaféer og hyggelige spisesteder. Dokka er også kjent for sine sosiale markeder og arrangementer som skaper en varm atmosfære gjennom hele året. Eiendommen har en skjermet beliggenhet med flott utsikt og utmerkede solforhold. Tomten er skrånende, pent opparbeidet med plen og diverse beplantning, noe som gir et harmonisk og naturskjønt uttrykk. Huset har en koselig stue i vinkel, som gir god plass til både spisebord og en sofagruppe. De store vinduene slipper inn rikelig med naturlig lys, noe som skaper en lys og trivelig atmosfære. Kjøkkenet har plass til et lite spisebord hvor du kan nyte både morgenkaffen og den vakre utsikten. Boligen varmes godt opp av en vedovn som gjør kalde kvelder ekstra koselige. Fra stuen er det utgang til en romslig veranda, perfekt for å nyte den friske lufta, solrike dager og den fantastiske utsikten over landskapet. Boligen inneholder tre soverom, men det er verdt å merke seg at badet er av eldre dato og at det er behov for oppgraderinger på eiendommen. Dette gir deg imidlertid muligheten til å sette ditt eget preg på hjemmet og skape ditt drømmehus i naturskjønne omgivelser. Dette er en perfekt eiendom for deg som søker ro, natur og nærhet til det sosiale livet i Dokka. KJØKKEN: Kjøkken med innredning fra byggeår hvor fronter ble oppgradert i 2013 da det også ble lagt gulv. Ventilator montert over plass for komfyr som fører avtrekk ut. BAD/ VASKEROM: Bad: Fra byggeår med belegg på gulv, tapet på vegger. Innredet med dusj på vegg og servant. Badet har stor slitasje/skader som tilsier at det må påregnes nytt bad. Det er ikke utført hulltaking da det er påvist skader på badet / huset som tilsier at det er påregnelig å finne fuktskader bak overflater. Toalettrom: Ved siden av badet. Innredet med toalett og servant på vegg. Avtrekksventil i himling. Malte vegger og himling. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater hovedsaklig fra byggeår, men lagt noe nytt laminatgulv senere tid på kjøkken og stue. Trebjelkelag mot krypkjeller. Krypkjeller under boligen med luke i grunnmur under veranda for adkomst. Innvendige dører hovedsaklig fra byggeår med malte/behandlede overflater. DIVERSE UTSTYR: Boligen har naturlig ventilering med vindu- og veggventiler. Varmepumpe luft til luft er montert. Opplyst at denne ble montert ny i 2013. Benkebereder fra byggeår er montert i kjøkkenskap. Kapasitet ca 140 liter ut fra informasjon på produktet. Elektrisk anlegg fra byggeår. Skap med skrusikringer er plassert i bod. Det er montert røykvarslere med batteridrift og brannslukningsapparat i boligen

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Boligen er noe oppgradert innvendig etter byggeår, men generelt slitt og bærer preg av manglende vedlikeholdt/oppgradering. Boligen må anses som oppussingsobjekt da det er lekkasjer i tak og dette har på godt over en tid og skader på badet. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Tilbygg/ modernisering: 1990 Modernisering: Veranda 2013 Modernisering: Montert varmepumpe luft til luft 2013 Modernisering: Oppgradert kjøkken med fronter og gulv Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Vurdering av avvik: ? Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er lekkasjer i taket og detet har pågått over tid. Midlertidig forsøkt tettet, men det kommer inn vann i boligen når det regner. Fra loftsluke er det synlig dagslys slik gjennom undertaket slik at det må påregnes lekkasjer flere steder. Da loft var fylt opp med gjenstander, så er det kun besiktiget fra luke og det er synlige skader etter lekkasjer. Konsekvens/tiltak: ? Taktekkingen må skiftes eller utbedres. Det må påregnes utbedring av undertak og ny taktekking. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Vurdering av avvik: ? Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er observert fukt- råteskader i konstruksjnen og endel sjevheter som indikerer at ny veranda må bygges. Konsekvens/tiltak: ? Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Bygge ny veranda. Innvendig > Overflater: Vurdering av avvik: ? Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. ? Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Da det har vært tak lekkasjer over tid så er det noe skader i overflater etter vann som har kommet inn. Konsekvens/tiltak: ? Overflater må utbedres eller skiftes. Innvendig > Innvendige dører: Vurdering av avvik: ? Enkelte av innvendige dører har betydelige skader ? Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er skader som iht opplyst skyldes hund. Konsekvens/tiltak: ? Det er påregnelig med utskiftning av flere innvendige dører Våtrom > Etasje > Bad > Generell: Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: ? Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tomteforhold > Drenering: Vurdering av avvik: ? Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. ? Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. ? Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Høy fukt i kjeller indikerer at drenering og fukitsikring ikke fungerer. Konsekvens/tiltak: ? Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. ? Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Tomteforhold > Terrengforhold: Vurdering av avvik: ? Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. ? Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Konsekvens/tiltak: ? Det bør foretas terrengjusteringer. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Nedløp og beslag: Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik i beslagløsninger. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Glipper i overgang taktekking og beslag. Taknedløp har noen skader og generelt slitte renner, nedløp og beslag. Konsekvens/tiltak: ? Påviste skader må utbedres. Det er påregnelig å skifte ut når taket renoveres. Utvendig > Veggkonstruksjon: Vurdering av avvik: ? Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. ? Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Kontruksjoen er begrenset ventilert. Observert lokalt skade i trepanel. Generelt slitte overflater. Konsekvens/tiltak: ? Råteskadet trekledning må skiftes ut. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. ? Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Vann fra taket kommer inn og gir skader. Konsekvens/tiltak: ? Det må gjøres nærmere undersøkelser. ? Påviste skader må utbedres. Utvendig > Vinduer: Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. ? Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Konsekvens/tiltak: ? Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. ? Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Utvendig > Dører: Vurdering av avvik: ? Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Konsekvens/tiltak: ? Dører må justeres. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Vurdering av avvik: ? Det er registrert symptom på sopp/råte. ? Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er i kjeller observert mye fukt på stubbeloftsplater som indikerer at det kan være skader i bakenforliggende konstruksjoner. Konsekvens/tiltak: ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. ? Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Innvendig > Radon: Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: ? Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Pipe er over tak og i kjeller ikke pusset. Det er i kjeller noe bekkutslag som indikerer fuktvanding i pipe. Alder tilsier at det er påregnelig med oppgradering av pipe/innerrør. Innvendig > Krypkjeller: Vurdering av avvik: ? Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. ? Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er høy fukt i kjeller. Ventiler i kjeller var ved befaring avstengt. Konsekvens/tiltak: ? Overvåk konstruksjonen jevnlig. Avviket kan medføre behov for tiltak, men bør observeres over tid. Det anbefales tiltak med kjeller grunnet høy fukt. Våtrom > Etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Vurdering av avvik: ? Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Konsekvens/tiltak: ? Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Kjøkken > Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Generelt slitt kjøkken hvor det er påregnelig med utskifting da det lokalt er noen mindre skader. Spesialrom > Etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon: Vurdering av avvik: ? Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. ? Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Generelt slitte overflater Konsekvens/tiltak: ? Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. ? Lokal utbedring må utføres. Toalettrommet er generelt slitt og må påregnes oppgradert samtidig med badet. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er observert noe irr på rør. Konsekvens/tiltak: ? I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. ? I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmesentral: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Vurdering av avvik: ? Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: På generelt grunnlag anbefales kontroll av eldre anlegg. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Vurdering av avvik: ? Innsiden av grunnmuren har misfarging. Grunnmuren er noe slitt i overflater og det er noe fuktvandring i denne. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Vurdering av avvik: ? Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. ? Foreta kontroll av brønnvann. Tomteforhold > Septiktank: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert.

    Parkering
    På egen tomt.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige

    Radonmåling
    Det er ingen kjent radonsperre eller foretatt målinger. Eiendommen ligger i et område med Radon aktsomhet - Særlig høy. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er begjært tvangssolgt og at salget derfor reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 11. Oppdragsansvarlig er oppnevnt av Tingretten som medhjelper ved salget.   Interessenter plikter å undersøke eiendommen grundig før bud inngis. Eventuelle feil og mangler som kunne vært oppdaget ved slik undersøkelse, vil normalt ikke kunne påberopes av kjøper som mangel senere. Ved tvangssalg kan det variere i hvilken utstrekning eier selv bistår med aktuelle opplysninger til kjøper og medhjelper. Medhjelper vil derfor ofte ikke kjenne eiendommen utover de opplysninger som følger av denne salgsoppgaven med vedlegg.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 300 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 32 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 33 740 Omkostninger totalt 48 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 51 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 1 333 740 Totalpris. inkl. omkostninger 1 348 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 1 351 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  • Oppvarming
    Elementpipe fra byggeår med fotbeslag over tak. Sotluke i krypkjeller. Vedovn i stue. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Dersom røykvarsler eller brannslukningsutstur er utgått på dato, defekt eller mangler i boligen ved visning vil heller ikke dette medfølge boligen ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 2021. Utført. Siste dato for feiing: 2024. Utført. Kommentar fra kommunen: Ikke fastmontert takstige. Avvik: Røykvarsler er feil plassert, skal monters i tak min 50 cm fra vegg.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    9000

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker eiendomsskatt, feiing, renovasjon og slam. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023: Eiendomsskatt 1 386,00 kr Feiing 540,00 kr Renovasjon 3 000,00 kr Slam 3 116,25 kr Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

    Formuesverdi primær
    378879

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    1439739

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3448/41/192: 24.03.1977 - Dokumentnr: 2186 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3448 Gnr:41 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 441582 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0538 Gnr:41 Bnr:192 20.04.1977 - Dokumentnr: 2783 - Bestemmelse om vannrett Rettighet hefter i: Knr:3448 Gnr:41 Bnr:1 Bestemmelse om vannledning Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. 28.07.1978 - Dokumentnr: 5279 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3448 Gnr:39 Bnr:1 Rettighet hefter i: Knr:3448 Gnr:39 Bnr:39 Rettighet hefter i: Knr:3448 Gnr:40 Bnr:2 Gjelder denne registerenheten med flere Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud. Eiendommen selges fri for pengeheftelser.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 157785516 - Enebolig (111) - 1 boenhet Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg enebolig, datert 26.07.1978. Det foreligger byggetillatelse for nybygg enebolig, datert 02.03.1978. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

    Vei, vann og avløp
    VEI: Privat felles adkomsvei med grusdekke. Parkering på egen tomt. Kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av veg. V/A: Offentlig vann: Nei Offentlig avløp: Nei Privat septikanlegg: Ja VANN: Boligen har privat vann fra brønn som iht opplyst er velfungerende og gir godt vann. Opplyst at brønn ligger hos en annen grunneier ovenfor boligen. Ikke utført måling av kvalitet. Det er ingen opplysninger om at vann har redusert funksjon, men eldre anlegg må i de fleste tilfeller påregnes vedlikeholdt. Private vannanlegg vil måtte ha vedlikehold og det er viktig å følge med slik at ikke overflatevann trenger inn i anlegget. Dette vil i så fall gi en dårlig kvalitet og fare for forurensning. AVLØP: Privat avløp med kummer og antatt spredegrøfter som antas å være fra opprinnelig byggeår 1978 iht opplyst. Det ble ved befaring opplyst at avløpsanlegget fungerer tilfredsstillende ut fra dagens bruk for beboer/eier. Opplyst at det er betongkummer og spredegrøfter. Private avløpsanlegg vil måtte ha vedlikehold og det er viktig å følge med slik at ikke overflatevann trenger inn i anlegget. Dette vil i så fall gi en dårlig kvalitet og fare for forurensning. Det er ingen opplysninger om at avløp har redusert funksjon, men eldre anlegg må i de fleste tilfeller påregnes rehabilitering. Det er lovpålagt å sørge for at avløpsanlegget oppnår fastsatte rensekrav, og dette er huseiers ansvar. Alvorlighetsgraden for utslipp av urenset kloakk fra mennesker er stor. Det kan inneholde farlige bakterier, parasitter og virus, og i tillegg fører det til begroing i bekker og elver, som videre fører til oksygentap og påvirker livet i vannet negativt. Levetiden for spredegrøfter er vanligvis vurdert til +/- 20 år. Anleggets alder tilsier at det må påregnes vedlikehold/oppgradering av anlegget. Det anbefales at kommunen kontaktes for ytterligere informasjon om tilstand og evt. Dimensjonering av nytt avløpsanlegg på eiendommen.

    Regulerings- og arealplanner
    Gjeldende regulering/kommuneplan med bestemmelser: Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel er gjeldende og er avsatt til LNFR formål (Lanbruks, naturog friluftsformål samt reindrift) Gjeldende bestemmelser og retningslinjer og kartutsnitt kan sees hos megler. Kommentar fra kommunen: Eiendommen ligger innenfor hensynsone for lokalt verdifulle kulturlandskap H550_3 (Dæhli ? Thomlebygda), se rettningslinje R25. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Kjøper må undertegne på egenerklæring om konsesjonsfrihet da eiendommen er på over to mål.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Handelen reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven.    Etter tvangsfullbyrdelsesloven § 11-39 har kjøper kun begrenset adgang til å påberope eventuelle mangler ved eiendommen. Eiendommen overtas i den stand den befinner seg. Lov om avhending av fast eigedom får ikke anvendelse ved tvangssalg.   I følge tvbl. § 11-39 foreligger en mangel når:  (a) formuesgodet ikke svarer til opplysninger om vesentlige forhold som medhjelperen har gitt, og som kan antas å ha innvirket på kjøpet.  (b) medhjelperen har forsømt å gi opplysning om vesentlige forhold som denne måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, såfremt unnlatelsen kan antas å ha innvirket på kjøpet, eller  (c) formuesgodet er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med.    Dersom mangel foreligger, kan kjøperen kreve prisavslag. Kjøperen kan ikke heve kjøpet på grunn av mangler. Erstatning kan bare kreves av medhjelperen dersom denne har utvist skyld eller det foreligger annet særskilt rettsgrunnlag. Kjøpesummen må betales selv om prisavslag kreves.   Loven har særskilte regler om prisavslag og om fremgangsmåten ved mangelskrav.   Det utstedes ikke kjøpekontrakt ved tvangssalg. Stadfestelseskjennelsen er bekreftelsen på at handel er kommet i stand.   Når et bud er rettskraftig stadfestet og kjøpesummen innbetalt, skal retten på kjøperens begjæring utstede skjøte, jfr. tvangsfullbyrdelsesloven § 11-3. Skjøtet blir så sendt til medhjelper.  Dersom kjøper helt eller delvis har innbetalt kjøpesummen via låneinstitusjon vil denne normalt kreve at medhjelper innestår for at pantedokumentet får tinglyst rett prioritet i eiendommen. Medhjelper sørger for tinglysing av skjøte og pantedokument. Utstedelse av blankoskjøte er ikke mulig.

    Budgivning
    Bud inngis skriftlig på vedlagt budskjema. Det gjøres spesielt oppmerksom på at budet må som hovedregel være bindende for budgiver i minimum 6 uker. For andelsleiligheter er bindingstiden minimum 3 uker. Retten kan unntaksvis ta hensyn til bud med bindingstid ned til 15 dager. For nærmere informasjon se budskjema samt vedlagt informasjonsskriv.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 300 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 32 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 33 740 Omkostninger totalt 48 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 51 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 1 333 740 Totalpris. inkl. omkostninger 1 348 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 1 351 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    33740

    Betalingsbetingelser
    Kjøpesum inkludert omkostninger skal være innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen oppgjørsdato. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.   Det er spesielle regler for hvordan oppgjøret skal foretas ved tvangssalg. Oppgjør skal skje på en bestemt oppgjørsdag. Oppgjørsdagen er vanligvis tre måneder etter at medhjelper har forelagt et bud for Tingretten for stadfestelse. Betaler ikke kjøper på oppgjørsdagen, påløper renter i henhold til bestemmelsen i tvangsfullbyrdelsesloven § 11-27. Betalingsplikt inntreffer allikevel ikke før to uker etter at stadfestelseskjennelsen er rettskraftig, men dersom dette tidspunkt er senere enn oppgjørsdagen, løper en rente på 6 % p.a. i det mellomliggende tidsrom. Betaler ikke kjøper innen betalingsfristen, plikter kjøperen å betale forsinkelsesrente etter forsinkelsesrenteloven § 3 (1).   Er eiendommen fraflyttet kan medhjelper, dersom kjøper ønsker det, tillate at overtakelse skjer før oppgjørsdato. Skal eiendommen overtas før oppgjørsdato må hele kjøpesummen betales av kjøper før innflytting kan skje. Eventuell innflytting før ankefristens utløp skjer på kjøpers risiko. Dersom en anke ikke er avgjort før oppgjørsdagen inntrer, forskyves betalingsplikten. Kjøper må velge mellom å betale kjøpesummen til oppgjørsdato eller betale renter i henhold til bestemmelsene i tvangsfullbyrdelseslovens § 11-27 frem til betalingsplikten inntrer.   Når kjøper er blitt eier, plikter saksøkte (tidligere eier) og hans husstand å fraflytte eiendommen. Flytter ikke saksøkte frivillig når kjøper skal overta eiendommen, kan kjøper uten gebyr kreve utkastelse etter at kjøper har innbetalt kjøpesummen. Kjøper blir ansvarlig for eventuelle sideutgifter f.eks. til bortkjøring og lagring av inventar. Begjæring om utkastelse kan sendes Namsmannen i den rettskrets eiendommen ligger i.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Det er ikke tegnet boligselgerforsikring.

    Boligkjøperforsikring
    Ingen mulighet til å tegne boligkjøperforsikring.

    Meglers vederlag
    Medhjelpers vederlag og rett til dekning av utlegg er fastsatt i forskrift til tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 3.

Lene Bergum Pettersson

Megler

Lene Bergum Pettersson

98 63 05 64

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev