aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til vakre Storåsveien 11A
Velkommen til vakre Storåsveien 11A

OSLO Storåsveien 11A

Flott tomannsbolig med fantastisk uteplass. Meget god standard og tidsriktige, smarte løsninger. Garasje. Familievennlig

  • kr 7 500 000
  • BRA-i 136 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 7 500 000
  • Omkostningerkr 208 042
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 708 042
  • ObjektstypeTomannsbolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1952
  • Soverom2
  • Tomt1 555 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 7 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   206 640,- (Omkostninger totalt)   7 706 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen strekker seg over tre plan. Loftet er innredet med en gang, loftsrom og et toalett-rom. Arealene tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold, bl.a. takhøyde og lysforhold. Det er ikke søkt om bruksendring for dagens bruk av loftet.
Velkommen til vakre Storåsveien 11A - en innholdsrik, romslig og lekker tomannsbolig. Boligen ligger på en solrik tomt med spesielt flott uteplass - stor terrasse i flere nivåer. Her vil store og små kunne nyte et flott hjem med mye boltreplass, både inne og ute. Her bor dere stille og rolig i et veletablert og barnevennlig nabolag på Nordstrand, med kort vei til flotte turområder. Likevel bor dere i nærheten av alt dere måtte trenge i hverdagen ellers, og barna får trygg gangvei til skole og fritidsaktiviteter. Sommerdukkerten kan tas på Ljansbadet, og på vinteren kan skiene spennes på Sloreåsen alpinbakke, like ved. - Smart og fleksibel planløsning med store rom - den perfekt for en barnefamilie - Delikat bad (2015) og separat toalettrom - Lekkert kjøkken (2015) - Garasje og p-plass
I hovedetasjen får dere et sosialt og romslig oppholdsrom med gode lysforhold.

Storåsveien 11A, Oslo

  • Tomt
    1555m²

    Beliggenhet
    Boligen har en familievennlig beliggenhet i veletablerte omgivelser. Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 Hauketo som ligger ved Hauketosenteret. Senteret byr på blant annet dagligvare, apotek, treningssenter, fysioterapaut og trafikkskole. For større innkjøp anbefales Meny på Sæter Torg. Her finnes også et variert servicetilbud som cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. Sæter er selve hjertet på Nordstrand. På Lambertseter er Lambertseter Senter, med sitt rikelige utvalg av over 80 butikker og flere spisesteder, samt Vinmonopol, Deichmanns bibliotek og Symra Kino. For aktive hverdager Nærområdet byr på flere flotte badeplasser langs Bunnefjorden med bl.a. Ulvøya, Nordstrand Bad, Sæterstrand badeplass, Katten, Fiskevollbukta og Hvervenbukta. Ljanselva byr på kilometervis med flotte tur- og rekreasjonsområder. Videre kan Skredderjordet by på lek og moro for store og små, sommer som vinter. Deilige sommerdager kan nytes med aktiviteter som fotball og volleyball, mens vinterdagene suser forbi med skøyter på beina. Området byr på flere morsomme vinteraktiviteter, som alpinbakker på Sloreåsen og i Leirskallen. Det er heller ikke langt til Østmarka med flotte turmuligheter året rundt. Sist men ikke minst har Ekebergsletta et rikt utvalg av aktiviteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m. Kort vei til langt unna Med toget fra Hauketo stasjon er reisetiden inn til Oslo S kun 10 minutter, og i nærområdet passerer det flere busslinjer som enkelt tar deg til alle byens kanter. Med bil har du kort og enkel vei ned til E18 Mosseveien og utenom rushtid noen få minutters kjøring videre til sentrum. Barnehager og skoler Det er et stort utvalg av barnehager og skoler i nærområdet, og et rikholdig fritidstilbud med lokale idrettslag, foreninger, frilufts- og rekreasjonsområder. Boligen sokner til Ljan skolekrets.

    Adkomst
    Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Byggemåte
    Tak tekket med takstein. Yttervegger over terreng med bindingsverk. Utvendig kledd med liggende trepanel. Takkonstruksjon i tre. Etasjeskiller i trebjelkelag. Nye tak-arker i 2. etg. Grunnmur oppført i støt betong. Leca grunnmur i tillbygg. Vinduer Små soveromsvinduer i arker fra 2020. De store soveromsvinduene er fra 2011. Stort loftsvindu fra 2016. Øvrige vinduer i boligen fra 1983 med 3-lags isolerglass. Dører Hovedinngangsdør fra 2012. Malt dør med glassfelt. Balkongdør fra 1983, med 3-lags isolerglass. Balkong Utgang fra stuen til balkong på ca. 5,5 kvm. Balkong tettet med sinktekking. Rekkverkhøyde målt til ca. 94 cm. Det er montert markise. Terrasse Utgang fra stuen til romslig terrasse i tre-konstruksjon, bygget i hovedsak oppe på taket til garasjene. Denne er på ca. 65 kvm. Terrassebord har kun normal bruks/værslitasje. I tillegg to mindre terrasser bygget i terrenget. Utvendige trapper Tretrapp til boligens inngang. Tretrapp til øvre hage-del. Garasje Garasje oppført i 1965. Garasjen er oppført med støpt betong i gulv/vegger og tak. Tak er tekket med eldre papp. Ledd-port med elektrisk motor på åpner. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport for ytterligere teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Arbeidsrapport vedlagt. Arbeid utført av Esati Prosjekt Entreprenør Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Banemembran. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Innsigt av vann - vegg fundamentert på fjell. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Byggmeldt og ferdigattest blir i disse dager ferdigstilt av Archi AS (arkitekt). Arbeid utført av Takfornying Innlandet AS. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Isolert og innredet loft. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Mangler ferdigattest for Tak-ark. Dette forventes ferdigstilt av Archi AS og sendt til PBE snarest.

    Innhold
    Boligen har inngang via trapp opp fra gårdsplassen. Inngangspartiet har rikelig med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Det er også direkte utgang til deres nye uteplass. Trapperommet fører oss opp til hovedetasjen. En etasje som byr på romslige, flotte oppholdsrom med god plass til hyggelige selskap. En delvis åpen stue- og kjøkkenløsning gjør det enkelt å holde oversikt til en hver tid. Kjøkkenet har gode arbeidsflater og deilige middager kan severes i etasjens egne spisestue. Mellom disse rommene er en lys og flott stue. Her er det plass til en hyggelig sofakrok og det er utgang til en herlig balkong. Badet er pent flislagt og har lekker innredning. Boligens to soverom ligger vegg-i-vegg og begge er av svært god størrelse. Loftsetasjen er innredet som en loftsstue og en liten arbeidsplass. Den gode størrelsen gir mange bruksmuligheter, alt etter behov. I tillegg byr etasjen på et flislagt vaske- og toalettrom. Den store uteplassen er virkelig en fryd for familien. Her har barna trygg boltreplass, mens foreldrene kan holde utkikk. Det er rikelig med plass til sittegrupper, grill, leker og det som hører en uteplass med. Det at terrassen strekker seg over flere plan gjør det ekstra morsomt å utforske hver eneste krok. På vår- og sommerhalvåret blir dette som et ekstra oppholdsrom med mer plass til lek og sosiale lag. Bilen kan enkelt parkeres i deres egne garasje. Garasjeporten åpnes enkelt med en elektrisk port. Når gjestene kommer på besøk er det god plass til å parkere på den asfalterte gårdsplassen, som forøvrig deles med den andre halvparten.

    Standard
    Kjøkkenet Kjøkkeninnredning fra Ikea (2015) med hvite, høyglansede fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er opplegg for oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer med stekeovn og koketopp. Ventilator ført til yttervegg. Baderom Boligens baderom ble pusset opp i 2015, og det er fremvist dokumentasjon med en enkel beskrivelse av arbeidene. Flislagte veggflater og gulv med fliser og rullestein i dusjsonen. Badet er innredet med dusj med dusjvegg i glass, veggmontert klosett, servant og baderomsinnredning. Kommentar fra takstmann: Det ble registrert at det er lagt en plastfolie inne i konstruksjonen, inn mot badet. Dette er en ikke anbefalt/god løsning da man vil få to tettesjikt inne i veggkonstruksjonen. Denne plastfolien ble sannsynlig satt opp for en del år siden, før badet ble oppusset. Dette kan skape fuktproblem da det vil være noe og naturlig fuktvandring inne i veggkonstruksjonen som kan bli stående mot plastfolien, og ikke bli naturlig luftet/tørket ut. Det ble så gjort fuktmålinger i konstruksjonen, på veggplate inne i hullet. Det ble her registrert utslag om viser mulig fukt i konstruksjonen. Det er i midler tid noe usikkerhet rundt målingen, da det ikke er kjent hvordan materiale som det området jeg gjorde fuktmålingene, består av. Toalettrom på loft Fliser på gulv og vegger, samt malt skråtak. Innredet med gulvstående klosett, servant og opplegg for vaskemaskin. Annet Varmtvannstank er oppgitt å være montert samtidig med kjøkken, og er da antatt å være fra 2015. Den er plassert i hjørneskap i kjøkken, og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Pipe og ildsted Vedovn montert i stuen. Innvendige overflater Gulvflater med laminat, malt tregulv og tregulv i deler av loft. Vegger med malte flater, malt glassfiberstrie og panel i deler av loft. Himling med tak-ess plater, malte flater og panel i deler av loft. Innvendige dører Hvitmalte fyllingsdører fra 2015. 1 dør med glassfelt. Loft har en gammel dør. Innvendige trapper Trapp fra entre og til 2. etg: Vangetrapp i trekonstruksjon. Malt utførelse. Trapp fra 2. etg. og til loft: Vangetrapp i trekonstruksjon. Malt utførelse. Registerte avvik iht. tilstandsrapporten TG 3 - Store eller alvorlige avvik Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Hvis det måles over 3 cm. skjevhet totalt inne i et valgt rom, blir dette vurdert til TG-3 i rapporten. Loft: Det er her målt 3,5-4 cm. skjevhet i loftsrommet. 2. etg: I stue er det målt totalt retnings-avvik i rommet på ca. 3,5 cm. Skjevhet i gang inn mot pipeløp. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det ble registrert at det er lagt en plastfolie inne i konstruksjonen, inn mot badet. Dette er en ikke anbefalt/god løsning da man vil få to tettesjikt inne i veggkonstruksjonen. Denne plastfolien ble sannsynlig satt opp for en del år siden, før badet ble oppusset. Dette kan skape fuktproblem da det vil være noe og naturlig fuktvandring inne i veggkonstruksjonen som kan bli stående mot plastfolien, og ikke bli naturlig luftet/tørket ut. Det ble så gjort fuktmålinger i konstruksjonen, på veggplate inne i hullet. Det ble her registrert utslag om viser mulig fukt i konstruksjonen. Det er i midlertid noe usikkerhet rundt målingen, da det ikke er kjent hvordan materiale som det området jeg gjorde fuktmålingene, består av. Måleren kan slå ut ulikt, avhengig av materiale. Registrert fukt skal alltid vurderes til TG-3. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er generelt dårlig ventilasjon i boligen. Gjennomgang/kontroll av ventilasjon anbefales utført. På oppføringstidspunktet ble det benyttet naturlig oppdriftsventilasjon. Med naturlig oppdriftsventilasjon vil til-luft til boligen tilføres med spalteventiler i vinduer eller ventiler i yttervegger. Avtrekk fra boligen gjøres med avtrekksventiler i kjøkken og bad, ført ut over yttertak via luftekanaler. Naturlig oppdriftsventilasjon blir i rapporten alltid vurdert til TG-2. Fra kjøkken er det ikke permanent avtrekk, ført ut over yttertak. Det er montert en ventilator over koketopp, ført ut gjennom yttervegg. Ned denne løsningen vil det kun være avtrekk når ventilatoren er i bruk. Dette vurderes til TG-2. Det er ikke etablert avtrekksventilasjon fra bad eller wc. Dette vurderes til TG-3 i rapporten. Konsekvens: Konsekvens er at det blir dårlig inneklima i boligen. TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak Utvendig > Taktekking Det er ikke kjent når taket ble lagt om. Forventet brukstid for betong-takstein er ca. 50-60 år. Hvis mer enn halvparten av forventet brukstid for taket er oppbrukt, vil det bli gitt TG-2. Så langt jeg kan se visuelt, vurderes taket totalt sett til TG-2. Utvendig > Veggkonstruksjon Panelen er malt utvendig i senere tid. Stedvis er det noe værslittasje. Det er også enkelte steder med blæring fra tidligere bruk av linolje. Utvendig > Balkongdør Det er bruks/vær-slitasje på dørterskel og på døren. Utvendig > Vinduer Forventet brukstid på vinduer er fra 40-60 år, avhengig av bruk og værforhold m.m. De fleste vinduene er nå ca. 40 år, og vurderes til TG- 2. Ifølge selger fungere alle vinduene. Utvendig > Balkong Rekkverk skal vurderes etter dagens regelverk. Rekkverkhøyde er målt til ca. 94 cm. Det kommenteres at dette er noe mindre en dagens krav som er på min. 100 cm. for balkonger som er inntil 10 meter over bakkenivå. Det vil ikke være krav om å oppgradere rekkverket til dagens krav, men skal i følge forskriftskrav kommenteres i rapporten. Sink-tekkingen på balkongen ser ut til å være noe eldre. Eksakt alder er ikke kjent. Konsekvens: Utettheter i tekking/skjøter, kan medføre lekkasjer. Utvendig > Terrasse Enkelte terrassebord på de øvre terrassene er noe løse og må festes. Det kommenteres at det er avvik i utforming av rekkverk, opp mot dagens krav. Rekkverket på hoved-terrasse over garasjen er bygget så det er mulig med klatring opp på rekkverket. Bruks/værslitasje på rekkverket. På de mindre terrassene kommenteres det at ikke montert rekkverk. De ligger ca. 60-65 cm. over terreng/terrassegulv. Det skal da egentlig være montert rekkverk. Om dette forholdet skal vurderes til TG-2 eller TG-3 er noe uvist, og i denne rapporten blir dette vurdert til TG-2. Under terrassen er det tekket med papp ned mot garasjen. Denne pappen ser ut til å være av noe eldre dato. Det ble registrert fukt i tak nede i garasjen. Dette er beskrevet nærmere under garasjen. Utvendig > Utvendige trapper Trapp til inngang: Trappen har blitt litt skjev. Det bemerkes at rekkverk ikke tilfredsstiller dagens sikkerhetskrav. Innvendig > Innvendige trapper Det er ikke montert håndløper på vegg i trappeløp. I nedre del av trapp i 1. etg. er det et parti uten rekkverk. Det er ikke veldig høyt sprang ned til gulv, men dette blir kommentert. Det bemerkes at det er lav takhøyde fra gulv til tak øverst i trapp til loft. Det ble her målt 125 cm. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad Avviket gjelder plassering av vindu i dusjsonen. Dette er et sjekkpunkt i rapporten. Tekniske installasjoner > Vannledninger Det bemerkes at vare-rør på rør i rør opplegget til kjøkken og wc, ikke er tettet i enden. Det er ikke montert automatisk vann-stopper i kjøkken og på wc. Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner Avviket gjelder opplegg vaskemaskin. Det er montert en vaskemaskin i rommet. For vanninstallasjoner i rom uten sluk, f.eks. vaskemaskin, skal det være montert automatisk vann-stopper. Dette er ikke gjort i dette tilfellet. Rørgjennomføring for vann-rør er under servanten. Det bemerkes at denne rør-gjennomføringen er noe ufagmessig utført. Vann-rørene til servanten ikke klamret/festet, og er noe løse. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringsskap plassert i entre. Sikringer: Automatsikringer. 10 amp: 1 kurs. 13 amp: 4 kurser. 15 amp: 6 kurser. 25 amp: 1 kurs. Dels skjult, dels åpent el-anlegg i boligen. Det er gjort div. el-arbeider. Dette omfatter bl.a. bad, kjøkken og enkelte andre elarbeider. Selger opplyser at de ikke har samsvarserklæring for disse arbeidene, og at alle arbeider i deres eiertid er utført av fagpersoner. Det anbefales alltid kontroll av el-anlegget da takstmannen ikke har autorisasjon innen kontroll av el-anlegg. Dette blir vurdert med TG-2 i rapporten. Vurdering med TG-2 betyr nødvendigvis ikke at det er vesentlige feil/mangler ved anlegget, men dette må kontrolleres av fagpersoner. Arealer 1. etasje: 8 m² / 8 m² 2. etasje: 110 m² / 110 m² Loft: 18 m² / 18 m² Totalt: 136 m² / 136 m² Kommentar fra taktsmann Det er ikke fremvist ferdigattest eller brukstillatelse for arbeidene med bygging av arker da utførende firma gikk konkurs før de fikk søkt om dette. Selger opplyser at det er en pågående søknads-prosess for å få brukstillatelse/ferdigattest. Inngangsparti ble bygget. Det ble oppgitt feil opplysninger fra kommunene om at dette ikke er søknadspliktig, og det ble derfor ikke gjort. Bygging av tilbygg vil være et søknadspliktig tiltak. Loftet er i dag innredet med en gang, et stort loftsrom, og et toalett-rom. Arealene tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold, bl.a. takhøyde og lysforhold. Det er ikke søkt om bruksendring for dagens bruk av loftet. Rømningsvei fra loft Det er montert et vindu som tilfredsstiller krav til størrelse for et vindu som benyttes til rømning. Det er en stigeløsning som man kan henge på vinduet, så man kan rømme ned til balkong i 2. etg. Om denne løsningen vil bli godkjent som rømningsvei, er ikke vurdert av takstmannen. I tillegg toalett-rom på loft Dette rommet har for lite takhøyde til å være målbart areal og blir derfor ikke beskrevet under rominndelingen. Det opplyses at boligen ikke har innvendig lagringsplass med boder. Loftet kan benyttes til lagring.

    Innbo og løsøre
    Selger tar med seg følgende: - Vaskemaskin - Taklamper Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    2020 Ombygging Det ble bygget to arker i dagens soverom. 1984 Tilbygg Tilbygg ble oppført. 2020 Tilbygg inngangsparti Inngangsparti ble bygget. Det ble oppgitt feil opplysninger fra kommunene om at dette ikke er søknadspliktig, og det ble derfor ikke gjort. Bygging av tilbygg vil være et søknadspliktig tiltak.

    Parkering
    Parkering i egen garasje i tillegg til biloppstillingsplass på asfaltert gårdsplass.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    7 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   206 640,- (Omkostninger totalt)   7 706 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Det er basert på elektrisk oppvarming. Det er montert enkelte elektriske panelovner. Elektrisk gulvvarme i bad.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    18623

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, renovasjonsgebyr , samt vann- og avløpsgebyr og fordeles slik: Eiendomsskatt 4 120,00 Feie-og tilsynsgebyr 127,52 Renovasjonsgebyr 3 491,83 Vann-og avløpsgebyr 10 884,04 Totale avgifter 18 623,39 Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Info om eiendomsskatt
    Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Formuesverdi primær
    1919074

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    6908666

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/194/328/2: 02.08.1944 - Dokumentnr: 6012 - Bestemmelse om deleforbud Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:194 Bnr:328 Gjelder denne registerenheten med flere 04.09.1950 - Dokumentnr: 9587 - Bestemmelse om gjerde Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn Bestemmelse om vannledning Overført fra: Knr:0301 Gnr:194 Bnr:328 Gjelder denne registerenheten med flere 30.11.1951 - Dokumentnr: 14470 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om kloakkledning Overført fra: Knr:0301 Gnr:194 Bnr:328 Gjelder denne registerenheten med flere 14.10.2015 - Dokumentnr: 948736 - Bestemmelse om veg Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven Storåsveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:194 Bnr:328 Gjelder denne registerenheten med flere 14.04.2016 - Dokumentnr: 331659 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 1/3

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Ifølge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Kommentar fra takstmann: Det er ikke fremvist ferdigattest eller brukstillatelse for arbeidene med bygging av arker da utførende firma gikk konkurs før de fikk søkt om dette. Selger opplyser at det er en pågående søknads-prosess for å få brukstillatelse/ferdigattest. Loftet er i dag innredet med en gang, et stort loftsrom, og et toalett-rom. Arealene tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold, bl.a. takhøyde og lysforhold. Det er ikke søkt om bruksendring for dagens bruk av loftet. Rømningsvei fra loft. Det er montert et vindu som tilfredsstiller krav til størrelse for et vindu som benyttes til rømning. Det er en stigeløsning som man kan henge på vinduet, så man kan rømme ned til balkong i 2. etg. Om denne løsningen vil bli godkjent som rømningsvei, er ikke vurdert av takstmannen. I tillegg toalett-rom på loft: Dette rommet har for lite takhøyde til å være målbart areal og blir derfor ikke beskrevet under rominndelingen. Det opplyses at boligen ikke har innvendig lagringsplass med boder. Loftet kan benyttes til lagring.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål med gjeldende bestemmelser: Byggeområde for boliger, S-4220, 15.03.06. Se reguleringsbestemmelser. Off. ettersyn 6.4-30.05.22 (202102096/202300230) Midlertidig forbud mot tiltak (202204703/202304720)

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    7 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   206 640,- (Omkostninger totalt)   7 706 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    208042

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  24.900,- oppgjørshonorar kr  4990,- og visninger kr  3890, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  1010,-. Utleggene omfatter tinglysing av pantedokument kr 585,- og lisens meglersendter. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid kr. 3490,- pr. time, oppad begrenset til kr 34.000,- i tillegg til utlegg  Alle beløp er inkl. mva. 

Stein Christian Dykesteen

Megler

Stein Christian Dykesteen

48 99 20 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev