aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Thorvald Meyers gate 79A!
Velkommen til Thorvald Meyers gate 79A!

OSLO Thorvald Meyers gate 79A

Delikat 3-roms i klassisk bygård-Solrik vestvendt balkong-kveldsol-Moderne Kjøkken & Bad fra 2020-V.vann inkl - Peis

  • kr 6 700 000
  • BRA-i 78 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 6 700 000
  • Omkostningerkr 1 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 970 240
  • EierformAndel
  • Byggeår1870
  • Soverom2
  • Andel fellesgjeldkr 269 000
  • Felleskostnaderkr 5 500
  • Tomt502 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 6 700 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 269 000 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 6 969 000 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 1 240 Omkostninger totalt 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 6 970 240 Totalpris. inkl. omkostninger 6 977 440 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 6 980 240 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
En klassisk og lys 3-roms med en svært sentral beliggenhet mitt på Grünerløkka! I umiddelbar nærhet finnes fasiliteter som offentlig kommunikasjon, matbutikker, kafeer, restauranter, parkområder m.m. Leiligheten kan bl.a. by på klassiske detaljer som god takhøyde, stukkatur i tak, store vinduer, teglstein og original tregulv. Herlig vestvendt balkong med kveldsol som vender inn mot hyggelig bakgård. Boligen ble i 2020 oppgradert med bl.a. nytt delikat kjøkken og lekkert nytt bad. Velkommen! Høydepunkter:
  • Klassisk bygård fra 1800-tallet
  • Delikat kjøkken fra 2020 og lekkert bad fra 2020
  • Vestvendt balkong med kveldsol fra (kl 12 til solnedgang sommertid)
  • Koselig peis i stue og kjøkken
  • Store vinduer som gir mye lys
  • Varmtvann inkl i Felleskost
  • To boder
  • Store vindusflater som gir mye lys og en god romfølelse.

    Thorvald Meyers gate 79A, Oslo

    • Tomt
      502m²

      Beskrivelse av tomt
      Felles gårdsrom som er pent opparbeidet med gressplen og annen beplantning, hellelagte gangarealer og sittegrupper. Adkomst via avlåst portrom.

      Beliggenhet
      Leiligheten har en sentral og flott beliggenhet i et meget attraktivt område i hjertet av Grünerløkka. Det finnes flere parker og grøntarealer i nærheten - blant annet Grünerhagen, Olaf Ryes plass, Birkelunden, Nedre Foss park, Sofienbergparken, Iladalen og Cubaparken. I tillegg har man Akerselva et steinkast unna, med fine turområder opp mot Torshov, Nydalen og til nordmarka. Meget godt med servicetilbud og et stort utvalg av handlemuligheter i nærområdet. Søndagsmarkedene i Birkelunden park og på Blå er et hyggelig helgeinnslag. Grünerløkka er kjent for et variert og spennende utvalg av restauranter og kaféer, og byr på en rekke gode matopplevelser. Delicatessen, Le Benjamin, Trattoria Popolare og Markveien mat- og vinhus ligger rett rundt hjørnet. Ellers hyggelige uteserveringer som f.eks. Blå, Südøst eller BAR Vulkan. Mathallen på Vulkan er virkelig verdt et besøk. Grünerløkka Minigolfpark som ligger like ved tilbyr uteaktiviteter, vinterstid er det snowboardpark og akebakke i Grünerhagen Park. For øvrig har man en rekke aktiviteter i nærområdet som treningssenter, laksefiske og kajakkpadling ved Akerselva, klatrehall på Vulkan m.m. For innendørs sport anbefales SATS-anlegget på Schous plass i umiddelbar nærhet eller SATS Ringnes Park. I Ringnes Park er også flotte Ringen Kino, Meny, blomsterforretning og apotek - blant annet. Innen kort gangavstand finnes holdeplass for trikk og buss, herfra kommer du deg enkelt rundt i byen. Gangavstand til sentrum med ca. 5 minutters gange til Youngstorget via populære Torggata, samt ca. 15 minutters gange til Bjørvika. Dette er en bolig for deg som liker å bo sentralt med nærhet til det meste!

      Adkomst
      Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

      Bebyggelse
      Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

      Barnehage/skole/fritid
      Barnehager: - Gaia barnehage (1-5 år) 4 min - Nedregate barnehage (1-5 år) 4 min - Grünerhagen barnehage (1-5 år) 5 min Skoler: -Lakkegata skole (1-7 kl.) 9 min -Møllergata skole (1-7 kl.) 11 min -Sofienberg skole (8-10 kl.) 10 min -Wang Ung Oslo (8-10 kl.) 8 min (kjøretur) Videregående skoler: -Hersleb videregående skole 6 min -Elvebakken videregående skole 7 min Treningssenter: - Sofienbergparken balløkke 6 min -Grïnerhagen - ballbane-3 6 min -EVO Grünerløkka 1 min -Varer/Tjenester: -Markveien Senter 4 min -Boots apotek Grünerløkka 4 min

      Skolekrets
      Leiligheten sogner til Møllergata skole

      Offentlig kommunikasjon
      Buss: Herslebs gate (Linje 11N, 12N, 30 ) 4 min gangavstand. Trikk: Schous plass (Linje 11, 12, 18 ) 0 min gangavstand T-Bane: Oslo S ( Totalt 24 ulike linjer) 20 min gangavstand

      Byggemåte
      Bygård oppført i bærende murkonstruksjoner. Fasaden er pusset og malt. Skråtakskonstruksjon i tre. 2- lags isolerglass i trerammer. Vinduene er sidehengslede. Brannsertifisert (B 30) og lydklassifisert (35 db) inngangsdør. Tofløyet balkongdør med glassfelt. Balkong i stål med rekkverk i stålkonstruksjon. Gulvet har platting i tre. Underliggende konstruksjon er ikke tilgjengelig for inspeksjon.

      Sammendrag selgers egenerklæring
      Har du kjennskap til eiendommen? Ja. Når kjøpte du boligen? År 2017 Hvor lenge har du eid boligen? Antall år 6 Antall måneder 10 I hvilket forsikringsselskap har du tegnet villa/husforsikring? Forsikringsselskap: If Skadeforsikring Polise/avtalenr. 403590 1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskrivelse: Noen sprekker i flisene 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Renovert hele badet. Arbeid utført av: Scanflis AS 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: I forbindelse med renoveringen ble alt fornyet. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Sprekker i fasade på B- bygget er tettet og hele bygget følges opp Murbyen. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Beskrivelse: Gulv i stue er skjevt. Øvrige gulv er rettet. Og generelt er himlingen i leiligheten skjev. Slik er det i eldre bygg 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse I forbindelse med oppussing av kjøkken og bad i 2020. Arbeid utført av: KW Elektro 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar Ja, kun av faglært Beskrivelse: I B- bygget Arbeid utført av: Murbyen 27. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Det ble utbedret for soppskader i B-bygget i fjor. Det er ikke oppdaget lignende i A. I vinter var det rotter i kjelleren, men etter tetting og oppfølging fra Anticimex har det ikke vært tegn til flere på lenge. Borettslaget har avtale om oppfølging om nødvendig med Anticimex.

      Innhold
      Intervju med selger: Hvordan er parkeringsmulighetene? Gateparkering. Beboerparkering koster kr. 5940,- pr. år for bensin, diesel, hybrid og ladbar hybrid, kr. 2000,- pr. år for elbil. Når kjøpte dere eiendommen? 2017. Hva var avgjørende for valget deres? Beliggenhet, lysforhold, balkong og størrelse. Hvorfor skal dere flytte? Vi flytter fordi vi trenger større plass. Hva har dere likt spesielt godt med boligen og kommer til å savne mest? Lyset, naboene og nærheten til alt. I tillegg elsker vi de klassiske detaljene. Hva har dere likt best med området? Grünerløkka passer for alle. Er det noe dere ikke er fornøyd med? Nei. Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området? Vår og sommer yrer det av herlig liv i området, spesielt i parken. I leiligheten er det fantastisk lys, og solnedgangen er magisk fra balkongen. Om våren blomstrer det store kirsebærtreet utenfor balkongen, og vi og naboene pynter bakgården til sommeren. Om sommeren leker barna i bakgården, og vi spiser ofte ute på gresset. Kjøkken og stue er sval på de varmeste dagene, i og med at solen er der om morgenen, så det er deilig å komme hjem etter en varm arbeidsdag. Om høsten har bakgården et vakkert løvtre med de nydelige høstfarger. Om vinteren ser vi soloppgangen fra stuen og kjøkkenet, og det er spesielt koselig i Markveien med de nye gatelysene, og julestemning i alle butikkvinduene. Til slutt - beskriv boligen med tre ord! Lys, sentral og sjarmerende.

      Standard
      Entré: Fin entré med hengeplass til ytterklær og dørcalling på vegg ved inngangsdør. Malt himling og vegger i lyse ferger og laminat på gulv. Stue: Romslig stue med og store vindusflater som gir mye lys og en god romfølelse. Plass til sofagruppe, uttak til kabel-tvm, klassisk originalt tregulv, Malt himling, stukkatur i tak og malte vegger. Stuen varmes opp gjennom koselig vedovn. Himlingshøyde er ca. 308 cm. Kjøkken: Lekkert IKEA-kjøkken fra 2020 med mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og tre benkeplate med oppvaskkum og ett greps svingbart blandebatteri. Videre er det er installert komfyrvakt og lekkasjestopper. Induksjon koketopp, innebygget stekeovn i høyskap. Integrert kjøleskap/fryser og oppvaskmaskin. Klassisk originalt tregulv, malt himling, stukkatur i tak, malte vegger og tegl på vegg. På kjøkkenet er det også en koselig vedovn. Himlingshøyde er ca. 280- 297 cm. Bad: Rålekkert bad fra 2020 med dusjnisje med glassvegg, servant med ett greps blandebatteri og vegghengt toalett. Membran ble lagt av Protan AS. Underskap og vegg med speil med lys. Opplegg for vaskemaskin under benkeplate. Malt glatt himling med, fliser på veggene og flislagt gulv. Varme i gulvet på badet. Soverom I: Fint soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Plass til kommode og oppebevaringsmuligheter. Fra soverommet har man også direkte utgang mot solrik balkong som slipper inn mye lys. Malt glatt himling, tegl på vegg og laminat på gulv. Fra soverom (Nr. I) er det inngang til soverom (Nr. II). Mulighet for oppvarming gjennom frittstående elektrisk varmeovn på gulv. Soverom II/Barnerom: Soverom med plass til seng og tilhørende møblement. Plass til kommode og oppebevaringsmuligheter. Svært vindu som slipper inn mye lys som gir en god romfølelse. Malt glatt himling, tegl på vegg og laminat på gulv. Soverommet passer godt til å innrede som barnerom. Balkong: Solrik og vestvendt balkong på ca. 3,6 m², med meget koselig utsyn mot til borettslagets stille bakgård. Plass til lite bord og stol og annet passende møblement. Meget gode solforhold med sol fra ca kl:12: 00 til solnedgang (sommertid). Ventilasjon: Naturlig ventilasjon. Spalteventiler i vinduer. Kullfiltervifte på kjøkkenet. Avtrekksventil på badet. Bad og kjøkken er vurdert i egne punkter. Det største soverommet har ingen ventilering utover åpning av vindu/balkongdør. -Bad: Elektrisk styrt vifte. Overstrømning under døren for tilluft. -Kjøkken: Ventilator med kullfilter. Spalteventil i vinduet. Bod: I tillegg disponerer leiligheten 2 boder, en loftsbod og en kjellerbod. Loftsbod på ca. 5 m². Kjellerbod er ikke målbar grunnet høyde. Høyden er ca. 152 cm. på det laveste og ca. 175 cm. på høyeste. Gulvarealet er på ca. 8,5 m². Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2: INNVENDIG: Pipe og ildsted: Vedovn i stuen med glassdør. Peisplate i messing. Eier opplyser at ovnen fungerer som den skal. Eldre vedovn på kjøkkenet. Peisplate i glass. Det er opplyst at ovnen ikke har vært i bruk av nåværende eller foregående eier. Feieluke/sotluke lokalisert i kjeller og på loft. Det foreligger ingen informasjon om mangler eller påbud (som for eksempel fyringsforbud). Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Ovnen på kjøkkenet er ikke brukt på flere år. Konsekvens/tiltak ? Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Dette vil typisk være borettslagets ansvarsområde. Det er ikke den enkelte beboer som skal undersøke pipeløpet. Testfyring av ovnen på kjøkkenet kan eventuelt utføres. Innvendige dører To fløyet dør mellom stue og kjøkken. Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Eldre dør. Skjeve dørblad. Døren lukke ikke som den skal. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Det er antagelig vanskelig å skulle utbedre eksisterende dør og for et godt resultat må døren byttes. VÅTROM> BAD Flislagt bad med dusjnisje med glassvegg, servant med ett greps blandebatteri og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin under benkeplate. Det er utført fuktsøk på overflater uten at unormale verdier ble avdekket. Eier opplever ikke problemer med badet. Badet er rehabilitert i 2020. Det er fremvist dokumentasjon i form av sjekkliste og bildedokumentasjon på membran. Membran ble lagt av Protan AS. Undersøkelsene baserer seg på synlige og tilgjengelige bygningsdeler. Overflater vegger og himling Fliser på veggene. Malt glatt himling med downlights. Vurdering av avvik: ? Det er påvist sprekker i fliser. Se bilder,(side 9 i tilstandsrapport) Konsekvens/tiltak ? Våtrommet fungerer med dette avviket. Kjøpere må vurdere selv om fliser skal byttes. Det har liten praktisk betydning og har ingenting med tetting/fuktsikring å gjøre. Avviket er vurdert som estetisk. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Overflater Gulv Flislagt gulv med gulvvarme (elektrisk). Punktsjekk med vater viser fall mot sluk på hele gulvet. Høyde fra overkant slukrist til underkant terskel er ca. 45 mm. Høyde på terskel er ca. 55 mm. Ved testing av dusjen renner vannet mot sluket. Vurdering av avvik: ? Det er påvist sprekker i fliser Konsekvens/tiltak ? Våtrommet fungerer med dette avviket. Kjøpere må vurdere selv om flis skal byttes. Det har liten praktisk betydning og har ingenting med tetting/fuktsikring å gjøre. Avviket er vurdert som estetisk. Sanitærutstyr og innredning Innredning med servant og underskap med ett greps blandebatteri. Dusjbatteri med hånddusj og regnskogdusj. Opplegg for vaskemaskin under benkeplate. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dreneringsåpning i sisternen for synliggjøring av eventuelt lekkasjevann. Vurdering av avvik: ? Det er påvist skader på innredning. Gjelder på hjørnet av servantskapet mot dusjen. Glassveggen i dusjen er for kort og er årsak til fuktbelastningen på servantskapet. Glassveggen dekker ikke skapet og skapet vil bli vått hver gang man dusjer. Se bilde (side 10 i tilstandsrapport). Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Det kan forsøkes å slipe og male/spraymale overflaten. Eventuelt må skapet byttes. KJØKKEN Avtrekk Ventilator med kullfilter. Spalteventil i vinduet. Vurdering av avvik: ? Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Kjøkken har omluftsløsning (kullfilter). Gjeldende fagstandard (NS 3600), krever mekanisk avtrekk fra kokesonen for å kunne gi TG 1. Konsekvens/tiltak ? Det er vanskelig å etablere andre løsninger. Borettslag/sameier tillater vanligvis ikke tilkobling av vifter på eksisterende ventilasjonsanlegg. Dette er ikke hensyntatt i fastsettelse av tilstandsgrad (TG). TG settes med henvisning til gjeldende fagstandard (NS 3600). Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad TEKNISKE INSTALLASJONER Ventilasjon Naturlig ventilasjon. Spalteventiler i vinduer. Kullfiltervifte på kjøkkenet. Avtrekksventil på badet. Bad og kjøkken er vurdert i egne punkter. Det største soverommet har ingen ventilering utover åpning av vindu/balkongdør. Naturlig ventilasjon må ikke forveksles med balansert eller mekanisk ventilasjon. Naturlig ventilasjon baserer seg på termisk oppdrift (varm luft stiger) og vil ikke tilfredsstille dagens krav. Vurdering av avvik: ? Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det største soverommet er ikke ventilert utover åpning av vindu/balkongdør. I denne sammenheng skal det vurderes som avvik selv om det i prinsippet ikke er noe i veien for å åpne vindu/dør. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Det burde vært flere ventiler i vegger for bedre tilførsel av friskluft. Det er likevel ikke noe i veien for å benytte vinduer som kilde til friskluft selv om det er vurdert som avvik i denne sammenheng. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Forhold som har fått TG3: INNVENDIG Etasjeskille/gulv mot grunn Boligen har etasjeskille i trebjelkelag. Det er utført målinger med laservater over to meters lengde og gjennom hele rom på to tilfeldige steder/rom i boligen. Det er målt avvik utover toleransekravene angitt i gjeldende fagstandard (NS 3600) i stuen. Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter.Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. ? Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er også synlige skjevheter i etasjeskillet til etasjen over. Årsaken er antagelig setninger i grunnen. Det er ikke uvanlig at det forekommer skjevheter i eldre gårder som denne i større eller mindre grad. Det er målt ca. 72 mm. avvik gjennom hele stuen. Dette er relativt mye. Konsekvens/tiltak ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Eventuell oppretting kan utføres ved å fore opp gulvet. Kontakt snekker/entreprenør for vurdering og eventuelt prising av tiltak. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

      Innbo og løsøre
      Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

      Hvitevarer
      Hvilke hvitevarer skal medfølge? Svar: Vaskemaskin kan medfølge om ønskelig. Hvitevarer på kjøkken følger selvsagt med. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

      Moderninseringer og påkostninger
      Nytt kjøkken IKEA: 2020 Nytt bad: 2020

      TV/Internett/bredbånd
      Internett leveres over fiber av GlobalConnect. Installert i 2022. Gjennom GlobalConnect står man fritt til å velge den TV-leverandøren man selv ønsker.

      Parkering
      Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Beboerparkering: Området er en del av ordningen beboerparkering. Dvs. at man med beboerkort kan parkere "gratis" døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5940,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 2000,-. For mer info se https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/priser-for-beboerparkeringstillatelse/#gref

      Radonmåling
      Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger erikke relevant. Det finnes fire aktsomhetsgrader: Usikker, moderat til lav, høy og særlig høy. I følge radonkart over dette området er området vurdert med moderat til lav aktsomhetsgrad. (http://geo.ngu.no/kart/radon/).

      Prisantydning inkl. omkostninger
      6 700 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 269 000 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 6 969 000 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 1 240 Omkostninger totalt 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 6 970 240 Totalpris. inkl. omkostninger 6 977 440 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 6 980 240 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

    • Oppvarming
      Oppvarming: Vedovn i stuen og kjøkkenet. Varme (elektrisk) i gulvet på badet. Det er opplyst at ovnen i stuen og varmen i gulvet på badet fungerer som det skal, men at ovnen på kjøkkenet ikke har vært i bruk. Elektrisk frittstående varmeovn på gulvet i soverom.

      Info strømforbruk
      Selger opplyser om at strømforbruket det siste året (2023) har vært 7 289 kWh og 6563 kwh for år 2022. Merk at dette vil variere fra husholdning til husholdning.

      Energiklasse
      F

      Info energiklasse
      Energikarakteren angir hvor energieffektiv boligen er, inkludert oppvarmingsanlegget. Energikarakteren er beregnet ut fra den typiske energibruken for boligtypen. Beregningene er gjort ut fra normal bruk ved et gjennomsnittlig klima. Det er boligens energimessige standard og ikke bruken som bestemmer energikarakteren. A betyr at boligen er energieffektiv, mens G betyr at boligen er lite energieffektiv. En bolig bygget etter byggeforskriftene vedtatt i 2010 vil normalt få C.

    • Formuesverdi primær
      1634059

      Formuesverdi primær år
      2022

      Formuesverdi sekundær
      6209422

      Formuesverdi sekundær år
      2022

      Info formuesverdi
      De beregnede boligverdiene beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Beregningene baserer seg på en modell ut fra størrelsen på bolig, boligtype, boligprisene i området for denne boligtypen, boligens alder og geografisk plassering. Formuesverdi beregnes ut fra hvordan type bolig det er snakk om: primærboliger (boligen du selv bor i): Formuesverdien settes til 25 prosent av beregnet markedsverdi for boliger med markedsverdi under 10 millioner kroner primærboliger med markedsverdi over 10 millioner kroner: Opp til 10 milloner kroner verdsettes til 25 prosent av beregnet markedsverdi. Det over 10 millioner verdsettes til 50 prosent av beregnet markedsverdi i 2022 og til 70 prosent av markedsverdi i 2023. sekundærboliger (utleieboliger mv): Formuesverdien settes til 100 prosent av beregnet markedsverdi i 2023 (95 prosent i 2022).Se skatteetaten for mer informasjon: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/

      Andre utgifter
      -Strøm -Innboforsikring -Kabel-TV/fibernett -Eiendomsskatt Kjøper må velge hastighet selv og betale for det selv. Med fiber nett inkludert i felleskostnad så får man i praksis 0-Megabite. Skal man ha hastighet så må man bestille den hastighetspakken man ønsker ha selv. Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se:https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/ eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom. Eiendomsskatten betales 4 ganger i året og er beregner til kr 6353 i året for denne andelen.

      Andelsnummer
      4

      Part.obl.nr.
      955250915

      Felleskostnader pr. mnd.
      5500

      Andel fellesgjeld
      269000

      Andel fellesgjeld per dato
      2024-07-31T22:00:00Z

      Andel fellesformue
      18932

      Andel fellesformue per dato
      2023-12-30T23:00:00Z

      Kommentar kommunale avgifter
      Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

      Borettslaget
      BORETTSLAGET THV MEYERSG 79

      Borettslagets org.nr
      955250915

      Om borettslaget
      Borettslaget består av 7 andelsleiligheter seksjoner. Borettslaget Thv Meyersgt 79 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 955250915, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune. Thv Meyersgt 79 borettslag er et frittstående samvirkelag som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne. Forretningsførsel og revisjon: Det presiseres at OBOS kun er regnskapsfører for boligselskapet, og avtalen omfatter utelukkende regnskapsførsel og innkreving. Det betyr at OBOS ikke besitter informasjon om eventuelle planlagte rehabiliteringer, vedlikeholdsprosjekter, låneopptak, endringer i felleskostnader, parkering/garasje etc. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Miglena Todorova. Borettslagets revisor er YR. Perioden som har vært Større vedlikeholdsprosjekter: Vannskade i oppgang B Endring i avtaler: Rentokil og Anticimex Spesielle uforutsette hendelser gjenom året: Rotter KOMMENTARER TIL BUDSJETT FOR 2024 Større vedlikehold: I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr. 0,- til større vedlikehold plan for økonomien legges av nytt styre høsten 2024. Er planlagt noen større vedlikeholdsplaner?: I følge styret er det per dags dato (16.09.2024) ikke planlagt noen større vedlikeholdsplaner, men bygget er fra 1800-tallet så vedlikehold av mur og fasade må påregnes på sikt.

      Forkjøpsrett
      Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

      Styregodkjennelse
      Borettslag har vedtektsfestet at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

      Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
      Resultat 2023 Årsresultatet vises i resultatregnskapet som et overskudd stort kr. 26 119,- som foreslås ført mot egenkapital, slik at udekket tap reduseres. Disponible midler 2023. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) viser borettslagets likviditet. Disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Disse er positive (kr.95 575,- per 31.12.2023) ved årsslutt. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

      Lånebetingelser fellesgjeld
      Borettslaget har 2 lån: Lånenr.: OBBK01-98207893986 Type: A Restsaldo: 1.277.970,- Restløpetid: 26 år 2 md. Terminer pr. år:12 Rente type: Flyt Rente: 6,20% Andel restsaldo: 183.741,- Kapitalkostnad: 1.201 Lånenr.: OBOS03-98208000136 Type: A Restsaldo: 564.492,- Restløpetid: 22 år 5 md. Terminer pr. år: 12 Rente type: Flyt Rente: 6,20% Andel restsaldo: 82.217,- Kapitalkostnad: 568,- Lånebetingelser fellesgjeld er pr. 01.08.2024

      Sikringsordning fellesgjeld
      Sikringsordning fellesgjeld: Nei Sikringsordning er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

      Borettslagets forsikringsselskap
      If Skadeforsikring

      Polisenummer felles forsikring
      403590

      Vedtekter/husordensregler
      Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter. Dokument vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Borettslaget har ikke husordensregler.

      Beboernes forpliktelser og dugnader
      BEBOERS FORPLIKTELSER: Borettslaget har ikke ansatt vaktmester. Hver beboerenhet har vaktmesteransvar hver 7e uke. Ansvaret innebær: *Sommer - Feiing - Vanning - Gressklipping *Vinter -Snømåking. DUGNAD: Borettslaget har to årlige dugnader, en på vår og en på høst

      Dyrehold
      Husdyrhold er tillatt etter søknad hos styre.

      Eierskiftegebyr
      6385

    • Tinglyste heftelser og rettigheter
      På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/228/521: 24.02.1862 - Dokumentnr: 900010 - Opprettelse av matrikkelenheten OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE
      31.03.1982 - Dokumentnr: 503644 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
      Snr: 1
      Formål: Næring
      Sameiebrøk: 1/5
      Snr: 2
      Formål: Bolig
      Sameiebrøk: 4/5
      EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER
      Gjelder denne registerenheten med flere


      Ferdigattest/brukstillatelse
      Det foreligger ferdigattest for bruksendring av deler av råloft til bolig, som utvidelse av eksisterende leilighet i 3. etasje datert 2019. Det foreligger ferdigattest for ferdigattest for fire balkonger med tilhørende fasadeendringer, datert 2019. Det foreligger ferdigattest bruksendring leil til butikk mm datert 1983. Det foreligger ferdigattest for sammenslåing av leil på loft,bad/wc i 1,2 og 3 etg datert 1983. Det foreligger (Uattestert) ekspidisjonsdokument for Innr vannklossetter datert 1936. Megler har ettersøkt ferdiattest/ekspidisjonsdokument for boligblokk. Finnes ikke i Oslo saksinnsyns arkiv.

      Vei, vann og avløp
      Vei: Offentlig, kommunal vei Vann: Offentlig, kommunal tilknytning. Privat stikkledning på egen eiendom Avløp: Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

      Regulerings- og arealplanner
      Eiendommen er regulert til bolig med tilh. anlegg i reguleringsplan Reguleringsplan S-2366. S-2366: Endret regul.plan med reg.best. for kvartalene Markveien - Leirfallsgata - Thorvald Meyers gate og Nordre gate på Søndre Grunerløkka. Vedtatt av: Miljøverndepartementet, 22.11.1978. Merknader: Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.9.15,Kommuneplan 2015. KDP-17: Kommunedelplan for torg og møteplasser. Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning, 22.04.2009 Kommuneplanen fra 2015 til 2030. Oslo kommune vedtok en ny kommuneplan 23. september 2015 som gjelder fram til 2030.Dette har betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For mer info om kommuneplan se: https://www.oslo.kommune.no/politikk/kommuneplan/tidligere-kommuneplandokumenter/#gref Pågående byggesaker: Saksnummer: 202304006-Thorvald Meyers gate 79 A - Montering av varmepumpe- Tillatelse gitt-Siste dokument i saken datert 01.09.2023 Saksnummer: 202315178-Thorvald Meyers gate 81 - Bruksendring til bolig i 2. - 4. etasje - Igangsettingstillatelse gitt-Siste dokument i saken datert 01.09.2023 Saksnummer: 202316789-Thorvald Meyers gate 68 - Oppføring av bolig og næringsbygg med parkeringskjeller - Venter på tilleggsdokumentasjon-Siste dokument i saken datert. 24.05.2024 Saksnummer: 202458111-Thorvald Meyers gate 68 - Oppføring av bolig og næringsbygg med parkeringskjeller - Venter på tilleggsdokumentasjon- Siste dokument i saken datert. 09.07.2024 Saksnummer: 202453915-Thorvald Meyers gate 66 - Tetting av seks vinduer på fasade sør- Tillatelse gitt- Siste dokument i saken datert.15.04.2024 Saksnummer: 202309339- Thorvald Meyers gate 73 A - Riving og etablering av nye balkonger- Rammetillatelse gitt-Siste dokument i saken datert. 13.10.2023 Saksnummer: 201920634- Thorvald Meyers gate 73 - Endring av bærekonstruksjoner i bygg - Fasadeendring- Tillatelse gitt- Siste dokument i saken datert.27.04.2022 Saksnummer:202309340- Thorvald Meyers gate 73 C - Fasadeendringer, fornyelse av brannbalkonger og påbygg- Rammetillatelse gitt-Siste dokument i saken datert. 20.10.2023 Saksnummer:202459130- Korsgata 24 A - Oppføring av virksomhetsskilt på fasade - Northern Playground- Tillatelse gitt-Siste dokument i saken datert Siste dok. 05.09.2024 Saksnummer: 202317019-Korsgata 24 A - Riving av bærevegg - H0302- Tillatelse gitt- Siste dokument i saken datert- 05.01.2024 Saksnummer: 202119117-Markveien 50 A - Utbygging av loft - Igangsettingstillatelse gitt - Siste dokument i saken datert- 29.08.2024 Saksnummer: 201401832-Markveien 50 - Oppdeling av bruksenhet- Tillatelse gitt- Siste dokument i saken datert 07.12.2023 Saksnummer: 201803126- Markveien - Forlengelse av midlertidig bruksendring av trafikkareal - Fjerning av parkeringsplasser mellom Søndre gate og Sofienberggata -Tillatelse gitt-Siste dokument i saken datert 23.05.2024 Saksnummer: 202307188- Torggata og Søndre gate - Bylivsgatetiltak- Tillatelse gitt-Siste dokument i saken datert 17.08.2023 Saksnummer: 202310465- Leirfallsgata - Oppføring av bysykkelstativ - ID 02-505- Søknad om ferdigattest under behandling-iste dokument i saken datert. 01.08.2024 Saksnummer: 202109520-Schous plass 10 - Oppføring av pylon - Deichman Grünerløkka- Tillatelse gitt- Siste dokument i saken datert. 17.07.2023 Saksnummer: 202453300-Schous plass 10 - Ventilasjonsanlegg og rehabilitering av inngangsparti - Deichman Grünerløkka- Rammetillatelse gitt- Siste dokument i saken datert. 23.08.2024 For mer info om regulering-/arealplaner se Oslo kommune Saksinnsyn: https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/?mode=saksinnsyn Bevaringsverdig: Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig. Gul liste er Byantikvarens oversikt over kulturminner med eller uten formelt vern. Eiendommen kan ha en eller flere statuser, som har forskjellig betydning for en eventuell plan- eller byggesak For mer info om gule liste se: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/kulturminner-og-bevaring/gul-liste/#gref

      Adgang til utleie
      Det er begrenset adgang til å leie ut bolig i borettslag. Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut deler av boligen til andre uten godkjenning, jf. borettslagsloven § 5-4. Med styrets godkjenning og dersom nærmere angitte vilkår er oppfylt, kan boligen leies ut for opptil 3 år, jf. borettslagsloven §§ 5-3 til 5-10.

      Legalpant
      Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    • Lovanvendelse
      Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

      Budgivning
      Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

      Omk. Kjøper beskrivelse
      6 700 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 269 000 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 6 969 000 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 500 Tinglysningsgebyr pantedokument -------------------------------------------------------- 1 240 Omkostninger totalt 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 6 970 240 Totalpris. inkl. omkostninger 6 977 440 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 6 980 240 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

      Omk. kjøper beløp
      1240

      Betalingsbetingelser
      Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

      Hvitvaskingsreglene
      Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

      Personopplysningsloven
      Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

      Boligselgerforsikring
      Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

      Boligkjøperforsikring
      Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

      Meglers vederlag
      Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum inkl. f. gjeld for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19 900 -, oppgjørshonorar kr 7 000,- og visning/overtagelse per stk kr 3 900, -. Markedspakken er 18.990,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg.

    Fredrik Markeland

    Megler

    Fredrik Markeland

    91 24 60 82

    Send e-post

    Få beskjed når lignende
    boliger kommer for salg

    Få en verdivurdering

    Siste boliger

    Meld deg på vårt nyhetsbrev