aktiv-eiendomsmegling

PORSGRUNN Huken 6

Romslig lokale med mye potensial, beliggende "midt i sentrum" - Behov for oppgradering - Stor utvikling i området.

  • kr 2 870 000
  • BRA-i 392 m²
  • Prisantydningkr 2 870 000
  • BRAP-rom 392 m²
  • Omkostninger -
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 870 000
  • ObjektstypeForretningseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1940
  • Felleskostnader pr. mndkr -
  • Tomt -
  • Eierform tomtEiet
  • Næringssalg 2 870 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 71 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 72 990 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 942 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kristoffer Ingebretsen v/Aktiv Porsgrunn har gleden av å presentere Huken 6. En romslig og sentrumsnær eiendom med mange muligheter. Eiendommen ligger i Huken, i Porsgrunn sentrum. Området består av næringseiendommer og boliger. I dag er gaten lite trafikkert og ligger svært sentralt og rolig til. Innvendige går eiendommen over 2 etasjer i tillegg til full kjeller. Eiendommen har tidligere vært brukt som kontorer, skole, og bla. trykkeri. Det kreves godkjenning av kommunen for å gjøre om til bolig, og dette er en søknadsprosess. Huken 6 er regulert til forretning/bolig/kontor (sentrumsformål). Velkommen til visning. Minner om påmelding via annonsen.

Huken 6, Telemark

  • BRA
    392m²

    BTA
    nullm²

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger sentralt i Porsgrunn sentrum med alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Her har du gangavstand til et godt utvalg av restauranter og butikker. Fra Down Town kjøpesenter til Osebro er det etablert promenade langs elven. Det er gode bussforbindelser med holdeplass i nærheten.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Konstruksjon
    Boligen er etablert på oppfylte steinmasser/pukk på løsmasser. Grunnmur i gråsteinsmur. Yttervegger i reisverk tekket utvendig med liggende trepanel. Vinduer består av to lags isolerglass vinduer og noen enkle vinduer med rammer og karmer i trevirke. Etasjeskiller i tradisjonelt tre bjelkelag. Valmet plassbygget takverk bærende på yttervegg og innervegg. Tak tekket med krum betong takstein. Takrenner i lakkert stål. Innvendige overflater består består av fritt eksponert reisverk og bjelkelag. Potensielle kjøpere må beregnes oppgraderinger.

    Innhold
    Kristoffer Ingebretsen v/Aktiv Porsgrunn har gleden av å presentere Huken 6. En romslig og sentrumsnær eiendom med mange muligheter. Eiendommen er regulert til forretning/bolig/kontor (sentrumsformål). Eiendommen ligger i Huken, i Porsgrunn sentrum. Området består av næringseiendommer og boliger. Rett i nærheten gikk "gamle veien" gjennom Crøgerlia frem til Porsgrunnsbrua. I dag er gaten lite trafikkert og ligger svært sentralt og rolig til. Innvendige går eiendommen over 2 etasjer i tillegg til full kjeller. Eiendommen har tidligere vært brukt som kontorer, skole, og bla. trykkeri. Det kreves godkjenning av kommunen for å gjøre om til bolig, og dette er en søknadsprosess. Boligen er strippet innvendig ned til reisverk. Nye overflater må beregnes etablert med isolering av yttervegger og tak. Eiendommen har behov for oppgraderinger for å sette bygget til dagens standard. Det er ingen leieforhold på eiendommen. Er du på utkikk etter en svært sentrumsnær eiendom mye mye potensial? Velkommen til visning. Minner om påmelding via annonsen.

    Standard
    Fra tilstandsrapporten: Tg2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak Utvendig > Taktekking Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Dører Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Tg2: Avvik som kan kreve tiltak Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Utvendig > Vinduer Innvendig > Overflater Innvendig > Radon Innvendig > Rom Under Terreng Tekniske installasjoner > Vannledninger Tomteforhold > Drenering Tg3: Store eller alvorlige avvik Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Utvendig > Utvendige trapper Innvendig > Innvendige trapper Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

    Parkering
    Biloppstillingsplass på egen eiendom.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Beskrivelse av tomt
    Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  • Oppvarming
    Hovedsakelig elektrisk oppvarming. Eldre varmepumper (ingen garanti).

    Info strømforbruk
    Dagens eiere har ikke bebodd eiendommen og har derfor ingen informasjon om strømforbruk å legge til grunn.

    Energiklasse
    G

  • Info kommunale avgifter
    Kr. 31.824,- inkluderer eiendomsskatt/næring på Kr. 13.392,- pr. år.

    Info vannavgift
    Det er installert vannmåler på eiendommen.

  • Ferdigattest/brukstillatelse
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4001/200/1127: 15.02.1994 - Dokumentnr: 2408 - Skjønn Felles adkomstveg Sak 13/85B v/Skien og Porsgrunn byrett Gjelder denne registerenheten med flere Så langt megler kan se har ikke denne noen vesentlig betydning for dagens bruken av eiendommen. Ikke innhentet. 03.02.2023 - Dokumentnr: 126029 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4001 Gnr:200 Bnr:1128 03.02.2023 - Dokumentnr: 126029 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:4001 Gnr:200 Bnr:1128 Naboen (Huken 6B) 200/1128 har veirett over eiendommen vestre side som markedet i servitutten. Servitutten kan fås ved henvendelse til megler. Det gis rett til å legge vann og kloakkledninger over tomten.

    Ferdigattest/brukstillatelse datert
    Det forlegger innflytningsattest datert 15/3-1940, da som klasseværelse og skole. Det foreligger teninger med bruksendring fra kontor til undervisningslokale fra 1991. I dag fremstår eiendommen som revet inn til panelet, klar for oppbygging. Av den grunner stemmer ikke plantegninger med dagens bruk. Se vedlagte tegninger.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vann og avløp. Vannmåler er installert. Atkomst fra kommunal veg. Naboen har atkomstrett/veirett over denne tomta, frem til sin egen tomt, Huken 6B.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanene er avsatt til bevaring kulturmiljø, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, flomfare, gul sone iht. T-1442 og sentrumsformål ? nåværende. Eiendommen ligger under reguleringsplanen «Jønholt, del av Sentrumsringen med tilliggende veger og arealer (4.6.1986)» og er regulert til bolig/forretning/kontor, felles avkjørsel. (Plan id 4001 326). Reguleringsplanen ligger vedlagt å må leses i sin helhet. Eiendommen ligger under reguleringsplanen «Fv 356 Raschebakken (12.12.2019) og er regulert til bolig/forretning/kontor og veg. (Plan id 4001 390). Reguleringsplanen ligger vedlagt å må leses i sin helhet. BYA=40% i følge reguleringsplanen. Relaterte planer: Det er igangsatt en reguleringsplan. Plannr. og navn: 2009 Hukenkvartalet. Det kun en svært liten del av tomtens vestre side som er/blir påvirker av «2009 Hukenkvartalet», se vedlagt kart. Svar fra Prosjektutvikler på mail 22.10.2024: "Planområdet for detaljreguleringsplanen for Hukenkvartalet begrenser seg innenfor gatene Huken, Crøgerlia og Raschebakken. Hverken innkjøring i Huken eller utkjøring fra Crøgerlia blir påvirket av nyutviklingen i forhold til Huken 6. Reguleringsplanen legger opp til fortetting og nybygg i kvartalet som helhet, men mest fokus mot Raschebakken og sentrum/ Downtown/ Franklintorget. Parkeringsplassen som ligger i krysset Huken/ Raschebakken vil etterhvert også bygges igjen for å utfylle kvartalet som helhet. Det er slik jeg ser det ingen påvirkning for eiendommen du forhører deg om, dog blir det selvfølgelig mer attraktivt i område som helhet når et sentrumskvartal som dette utvikles videre, det er jo bra for alle. Lykke til med salget."

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.  Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, tilstandsrapport/takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt.  Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.   Salget forutsettes gjennomført mellom profesjonelle parter og eiendomsmeglingsloven § 6-7 fravikes.  Ved en eventuell mangelsvurdering fravikes avhendingsloven § 3-9, slik at det kun kan gjøres gjeldende at det foreligger mangel: - dersom selger ikke oppfyller sin opplysningsplikt, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-7, eller - dersom selger har gitt uriktige opplysninger, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-8. Risikoen for eventuelle skjulte feil som angitt i avhendingsloven § 3-9 siste punktum, tilligger etter dette kjøper.   Når det gjelder rapporter fra tredjemenn som gjelder eiendommen (tekniske rapporter, grunnanalyser, tilstandsrapport/takst etc.), og som er vedlagt salgsoppgaven og kontrakt eller fremlagt av selger i forbindelse med transaksjonen, så er selger ukjent med ufullstendigheter eller feil i dokumentene. Skulle dokumentene likevel vise seg å være ufullstendige eller inneholde feil, så fravikes prinsippene i avhendingsloven § 3-7 og § 3-8, slik at selger bare svarer for eventuelle feil som selger selv likevel hadde faktisk kunnskap om. Avhendingslova § 4-19 fravikes. Risikoen for eventuelt skjulte feil, tilligger etter dette kjøper.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. kjøper beskrivelse
    Næringssalg 2 870 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 71 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 72 990 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 942 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

Kristoffer Ingebretsen

Eiendomsmegler

Kristoffer Ingebretsen

40 19 19 19

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev