aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Holtaåsen 20 H!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Holtaåsen 20 H!

RÅDAL Holtaåsen 20H

Lekker enebolig i fine omgivelser på Sørås! Garasje m/elbillader|Oppgradert de siste årene |Terrasse med nydelig utsikt

  • kr 9 490 000
  • BRA-i 146 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 9 490 000
  • Omkostningerkr 293 890
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 9 783 890
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1967
  • Soverom3
  • Tomt734.3 m²
  • Eierform tomtEiet
  •   9 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 490 000,00))   256 390,- (Omkostninger totalt)   9 746 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning - hovedetasje
Aktiv Eiendomsmegling v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Holtaåsen 20H. En strålende enebolig på Sørås med umiddelbar nærhet til alt en måtte ønske! Boligen er moderne og har gjennomgående gode kvaliteter. Her kan blant annet nevnes store luftige rom, romslig kvalitetskjøkken og flott utsikt fra en herlig terrasse. Boligen går over to etasjer + loft og blindkjeller. - Oppgradert de siste årene med bla. ny kledning (2021/2023), nye vinduer og tak (2014) - God plass til parkering i garasje og på tomt. Elbillader i garasje. Carport. - Gangavstand til dagligvarebutikk, Lagunen Storsenter, barnehager og skoler - Deler av underetasjen er i dag utleid som kontor for kr 10 000,- pr måned. Ta kontakt med megler for mer informasjon. Velkommen til en hyggelig visning!

Holtaåsen 20H, Vestland

  • Tomt
    734.3m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er opparbeidet med plen og terrasser. Gruset gangarealer rundt boligen. Treplatting ved inngangsparti. Carport.

    Beliggenhet
    Boligen har en sentral beliggenhet på Sørås. Området med kort vei til både Lagunen Storsenter, skoler og barnehager og gangavstand til natur er på mange måter perfekt for alle og enhver! Nærmeste dagligvarebutikk, KIWI Sørås, finner du rett i nærheten og kan by på et godt strålende tilbud. Omkringliggende finner en også butikker som Rema 1000 Råstølen, Bunnpris Steinsviken og Rema 1000 Lagunen. For ytterligere flere butikker og et større tilbud er det ca. 5 minutter med bil til Lagunen Storsenter. Her finner du blant annet restauranter, vinmonompol, dagligvarebutikker, klesbutikker, kaféer og mye mer. For den tur- og treningsglade er det flere strålende muligheter like i nærheten. Her kan nevnes blant annet Fana stadion, Fana Golfklubb, Zinken Hopp Idrettshall og Søråshøgda kunstgress. Skulle en ønske å gå turer i terreng, eller vandre langs gatene kan turer opp til Stendafjellet, langs ved Apeltunvatnet, i Hordnesskogen og mot Sandsli passe til alle formål. På en ellers grå dag kan SATS Lagunen, EVO Nordås og Aktiv365 Sandsli AS alle by på en herlig treningsopplevelse innendørs. Til Bergen sentrum er det ca. 15-20 minutter med bil.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Eiendommen ligger i et etablert boligområde med samme type bebyggelse. Eneboliger, tomannsboliger og flermannsboliger i området. Enebolig over to plan samt loft oblindkjellerg . Garasje innbygd i boligen. Trimrom og kjeller med egen inngangsdør.

    Barnehage/skole/fritid
    I område er det flere gode skoler og barnehager like i nærheten. Her kan blant annet nevnes: Skoler: - Zinken Hopp skole (6-7 kl.) - Søråshøgda skole (1-7 kl.) - Skjold skole (1-7 kl.) - Rå skole (8-10 kl.) - Rådalslien skole (8-10 kl.) - Apeltun skole (1-7 kl.) - Nordahl Grieg videregående skole - Sandsli videregående skole - International School of Bergen Barnehager: - Eventus Kvernslåtten barnehage (0-5 år) - Espira Rå barnehage (0-5 år) - Vindharpen barnehage (1-5 år) - Helgatun barnehage - Råtun barnehage

    Offentlig kommunikasjon
    Nærmeste busstopp, Storheia, finner en like rundt svingen og byr på rute nr. 22 og 99. For ytterligere flere ruter og alternativ kollektivtransport er det kort vei til Lagunen terminal. Fra Lagunen kan du ta busser mot alle retninger samt også Bybanen både mot Flesland og Bergen sentrum.

    Byggemåte
    Taktekking: Yttertaket er tekket med betongtakstein. Nedløp og beslag: Takrenner og nedløp av metall til drensrør. Veggkonstruksjon: Trekonstruksjoner med liggende malt trekledning. Dobbel falset 6» trepanel. Lufting i kledningen. Det er ikke registrert musebånd i kledningen. Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjoner er takstoler og tresperr med sutak av kryssfinèr. Vinduer: Boligens vinduer består av 2-lags pressglass i trekarmer. Dører: Malt ytterdør med glassfelt til boligen. Altandør av tre med glassfelt fra stue til utearealer. Skiftet i 2012. Malt ytterdør fra vaskerom til utearealer.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Easee Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? - Har leid ut et rom med egen inngang som kontor for 10000kr pr mnd Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? - Egen inngang ikke forbundet med resten av huset. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? - Skatt For ytterligere informasjon se vedlagt egenerklæringsskjema.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Holtaåsen 20H. En strålende enebolig på Sørås med umiddelbar nærhet til alt en måtte ønske! Boligen er moderne og har gjennomgåendee gode kvaliteter. Her kan blant annet nevnes store luftige rom, romslig kvalitetskjøkken og flott utsikt fra en herlig terrasse. Boligen går over to etasjer + loft og blindkjeller. Hovedetasje: Den åpne stue- og kjøkkenløsningen er av god størrelse, er malt i lyse moderne farger og har store vinduer som gir godt med naturlig lys. Her er god plass til både sofagruppe og langbord. Fra stuen har du også direkte utsikt til boligens romslige balkong med plass til møblering. Her kan du nyte kaffen med herlig utsikt hele året! Kjøkkenet har innredning med slette fronter, nedfelt stålvaskebeslag og laminat benkeplate. Av hvitevarer finner man innebygd stekeovn og mikrobølgeovn og integrert oppvaskmaskin. Den praktiske kjøkkenøyen fungerer fint til ulike diverse bruksområder og er meget anvendelig som både ekstra benkeplass og spiseplass. Alle tre soverommene i etasjen er av god størrelse, har plass til stor seng, nattbord og garderobeinnredning. To av soverommene har i tillegg integrert garderobeinnredning. Vinduene gir godt med naturlig lys og skaper en fin atmosfære. Boligen har to fullverdig baderom som begge ligger i hovedetasjen. Badene er fra 2014 og inneholder dusj, vegghengt toalett og servant. På det ene badet er det dobbeltservant. Begge bad er helfliset og har varme i gulv. Boligen har også et separat og praktisk vaskerom. Vaskerommet er utstyrt med utslagsvask i stål og opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet er fra 2014 og har varme i gulv. Underetasje: Etter å ha parkert bilen i egen garasje er det første som møter deg en romslig entré, med god plass til å henge fra seg både jakker og sko. En praktisk skyvedørsgarderobe i glass bidrar til å enkelt oppbevare klærne og holde gangen ryddig. I denne etasjen finner man også en koselig tv-stue og en praktisk bod. Ved siden av garasjen finner du også to romslige boder med god plass til oppbevaring. Den ene boden er i dag benyttet som treningsrom. Deler av boligen er i dag utleid som kontor for kr 10 000,- pr måned. Rommet har egen inngang og er ikke forbundet med resten av boligen. Ta kontakt med megler for mer informasjon. Oppgraderinger utført de siste årene: 2014: Nye vinduer og yttertak 2014: Oppgradert bad, vaskerom og kjøkken 2014: Ny drenering og ekstra isolasjon 2014: Oppgradert VVS og elektrisk 2020: Nytt avløpsrør og kum 2021/2023: Ny kledning Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Kledning står delvis for nære bakke. Eier opplyser at det er lagt liggende trebjelker mellom mur og kledning. Det er ukjent løsning i forhold til luftingen av kledningen med denne løsningen. Tiltak: Musebånd/lusing må etableres. Lokal utbedring bør foretas for å øke avstanden mellom terreng og bordkledning. Lokal utbedring må utføres. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Utvendig > Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er små sår og merker i noen vinduer/karmer. Slitasje på vindusposter. Tiltak: Vinduer må justeres. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Lokal utbedring av avvik. Utvendig > Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Litt oppsprekk mellom karm og vegg. Det er skader på dørkarm til ytterdør. Tiltak: Dører må justeres. Lokal utbedring av avvik. Innvendig > Overflater: Stedvis noe hull i vegger som er tettet. Sprekk i overganger flere steder. Skade på vegg under trapp. Noe slitasje på vegger og gulv. Merker etter fukt på parkett ved altandør i stue. Tiltak: Maling av overflater. Lokal utbedring av avvik. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt skjevheter på ca 28 mm over stuegulvet. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Innvendig > Pipe og ildsted: Det er noe sprekk i puss på pipe over tak. Tiltak: Ompussing av pipe over tak. Innvendig > Rom Under Terreng: Synlig fjell i blindkjeller. Slike konstruksjoner har risiko for at fukt kan trekke langs fjellet. Dette må hensynstas ved bruk av krypkjeller som bare er egnet til lagring av fuktbestandig ting. Det er noe saltutslag i kjellerrom mot terreng. Eier mener dette er fra før dreneringen ble utbedret. Tiltak: Konstruksjoner bør kontrolleres over tid. Innvendig > Krypkjeller: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Tiltak: Ut ifra visuelle observasjoner fra de besiktigede områdene, gir det grunnlag for å forsøke å foreta grundigere undersøkelser i de mindre tilgjengelige områdene. Det kan ikke utelukkes skader i disse områdene. Ut ifra tilstanden i de besiktigede områdene er det ikke påvist unormale forhold, men det vil være usikkerhet rundt de mindre tilgjengelige områdene. Krypkjeller under vaskerom bør kontrolleres. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Innvendig > Innvendige dører: Det er noen små sår og merker på noen dørblader og karmer. Tiltak: Lokal utbedring av avvik. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Det er påvist avvik i fuger. Svertesopp er registrert. Sprekk i fuger mellom vegg og himling. Tiltak: Det må foretaes lokal utbedring. Overflater må rengjøres. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv: Svertesopp er registrert. Det er påvist avvik i fuger. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Svertesopp i fuger. Noe dårlige fuger. Lav terskel til badet. Tiltak: Overflater må rengjøres. Det må foretaes lokal utbedring. Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Våtrom > 1. etasje > Bad 2 > Overflater vegger og himling: Det er påvist avvik i fuger. Tiltak: Det må foretaes lokal utbedring. Våtrom > 1. etasje > Bad 2 > Overflater Gulv: Det er påvist avvik i fuger. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Svertesopp er registrert. Svertesopp i fuger. Stedvis noe dårlige fuger. Stedvis bom på fliser. Tiltak: Det må foretaes lokal utbedring. Overflater må rengjøres. Våtrom > 1. etasje > Bad 2 > Sluk, membran og tettesjikt: Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Overflater vegger og himling: Det er ikke påført våtromsmaling på overflater. Noe slitasje på overflater. Noe sprekk på overflater. Tiltak: Våtromsmaling må påføres vegger og himlinger for å tilfredstille forskrift til våtrom. Lokal utbedring av avvik. Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Overflater Gulv: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Noe små sår på fliser. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Lokal utbedring av avvik. Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Kjøkken > 1. etasje > Stue med kjøkkendel > Overflater og innredning: Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Det er litt merker etter vannsøl på gulv ved kjøleskap/oppvaskmaskin. Litt dårlig fuger bak vask. Noe merker på fronter under vask. Tiltak: De påviste skader må utbedres. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Avrenning fra skap er ikke lagt til gulv som tåler vann eller har sluk. Det er rustmerker i skapet. Det er ikke observert stoppekran i boligen. Tiltak: Det bør lages avrenning til gulv som tåler vann. Det har vært fuktighet i skapet som er grunnen til rustmerker. Dette bør kontrolleres over tid. Det bør gjøres mer undersøkelser angående stoppekran til boligen. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tekniske installasjoner > Varmesentral: Varmepumpen fungerte ikke under befaringen. Tiltak: Eier skal gjøre tiltak på varmepumpen. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Tomteforhold > Drenering: Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Det er noe saltutslag i kjellerrom mot terreng. Eier mener dette er fra før dreneringen ble utbedret. Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Tomteforhold > Terrengforhold: Det er stedvis at terreng faller mot grunnmur. Tiltak: Stedvis terreng justeringer bør utføres. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering i garasjen og på gruset biloppstillingsplass.

    Forsikringsselskap
    Fremtind

    Polisenummer
    23709405

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
      9 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 490 000,00))   256 390,- (Omkostninger totalt)   9 746 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Gulvvarme på badene, vaskerom, kjellerstue og entrè/trapperom. Varmepumpe i stue.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    26531

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr og renovasjonsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Årlig velavgift
    1500

    Velforening
    Det betales kr 1500,- i året til veilag.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/119/987: 03.02.1943 - Dokumentnr: 300372 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 02.09.1968 - Dokumentnr: 305388 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:325 Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere Gnr. 119 bnr. 325 har veirett i felles vei fra hovedvei og frem til parsellen. Parsellens gjerdeplikt gjelder. 10.07.1970 - Dokumentnr: 305344 - Skjønn Elektriske kraftlinjer Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 13.07.1978 - Dokumentnr: 15358 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:415 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere Gnr. 199 bnr. 45 har felles vann- og kloakkledninger fra felles kum på eiendommen, gnr. 119 bnr.75 og frem til offentlige vann- og kloakkledninger. 10.09.1979 - Dokumentnr: 20283 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere Bergen kommune har felles vann og kloakkledninger fra sine respektive eiendommer og frem til offentlige ledninger. Samtlige eiere gir herved hverandre gjensidig rett til å føre vann og reparasjoner på ledningene når dette er nødvendig. For forvoldt skade i den anledning kan kreves erstatning etter skjønn. Eierne har felles vedlikeholdsplikt i den del av fellesledningene de selv har nytte av. 02.06.1982 - Dokumentnr: 12213 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere Gnr. 119 bnr.75, bnr. 321, bnr. 415, bnr. 426 og bnr. 427 har felles vann og kloakkledninger fra sine respektive eiendommer og frem til offentlige ledninger. Samtlige eiere gir herved hverandre gjensidig rett til å føre vann og kloakkledninger over sine eiendommer samt foreta ettersyn og reparasjoner på ledningene når dette er nødvendig. For forvoldt skade i den anledning kan kreves erstatning etter skjønn. Eierne har felles vedlikeholdsplikt i den del av fellesledningene de selv har nytte av. Denne erklæringen kan ikke avlyses uten samtykke av Bergen kommune ved Anleggs seksjonen. 16.04.1985 - Dokumentnr: 11499 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:3 Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere Gnr. 119 bnr. 3 gir gnr. 119 bnr. 75 rett til å anlegge og ha liggende vederlagsfritt kloakkledning fra eksisterende fellesledning. 11.06.1986 - Dokumentnr: 18789 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:407 Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 30.03.2009 - Dokumentnr: 228784 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:415 Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:892 Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:907 Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 04.03.2013 - Dokumentnr: 179922 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:415 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 04.03.2013 - Dokumentnr: 179922 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:427 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 04.03.2013 - Dokumentnr: 179922 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:892 Snr:1 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 04.03.2013 - Dokumentnr: 179922 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:892 Snr:2 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 04.03.2013 - Dokumentnr: 179922 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:907 Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 03.03.2017 - Dokumentnr: 193154 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:415 Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:427 Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere Eiendommene gnr. 199 bnr. 415 og 427 har fått tilknytningsrett til vann- og avløpsledning på eiendom gnr. 199 bnr. 75. 05.05.2017 - Dokumentnr: 472872 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver er 2 fremtidig utskilte parseller fra gnr. 119 bnr. 75 Bestemmelse om drift og vedlikehold Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere De to omsøkte parsellene har benevnelsene BF-1 og BF-2. BF-1 og BF-2 gis veirett over gnr. 119 bnr. 75 frem til den kommunale veien Holtaåsen. BF-1 og BF-2 har rett til og ha liggende vann- og avløpsledninger over gnr. 119 bnr. 75. 05.05.2017 - Dokumentnr: 472872 - Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver er 2 fremtidig utskilte parseller fra gnr. 119 bnr. 75 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 05.05.2017 - Dokumentnr: 472872 - Bestemmelse om kloakkledning Rettighetshaver er 2 fremtidig utskilte parseller fra gnr. 119 bnr. 75 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 05.05.2017 - Dokumentnr: 472872 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver er 2 fremtidig utskilte parseller fra gnr. 119 bnr. 75 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Overført fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Gjelder denne registerenheten med flere 22.06.2017 - Dokumentnr: 668702 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4601 Gnr:119 Bnr:75 Elektronisk innsendt 01.01.2020 - Dokumentnr: 1841034 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:119 Bnr:987

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 30.12.1971. Arbeidets art: 1 etasjeres våningshus av tre. Det foreligger tillatelse til endring datert 09.07.2021, for anlegging vei/parkering og tilbygg til eksisterende enebolig mot vest av terrasse med pergola, utvendig bod under terrasse og forstøtningsmur med tilhørende terrenginngrep. Det foreligger ferdigattest datert 27.04.2022 for anlegging av murer. Her refereres det til søknad om ferdigattest mottatt 11.04.2022 og tillatelse på vilkår datert 03.02.2022. Det er ikke mottatt byggetegninger av boligen innvendig. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Det foreligger godkjente bygningstegninger av fasade. Konferer megler.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har tilkomst via kommunal vei til privat vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse ihht. reguleringsplan på grunn. PlanID: 62540000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 75, HOLTAÅSEN Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 19.10.2016 Dekningsgrad: 100,0 % Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen): PlanID: 62540000 Reguleringsformål: Boligbebyggelse Dekningsgrad: 100,0 % PlanID: 62540000 Reguleringsformål: Veg Dekningsgrad: < 0,1 % (0,3 m²) Reguleringsplaner under grunnen: PlanID: 62000000 Plannavn: YTREBYGDA/FANA. GNR 119 MFL.,ENDRING AV REGULERINGSPLAN E 39/RV 580 RÅDAL - SØRÅS Ikrafttrådt: 19.09.2012 Dekningsgrad: 62,7 % Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen): PlanID: 62000000 Reguleringsformål: Annen veggrunn, tekn. anl. Dekningsgrad: 46,8 % PlanID: 62000000 Reguleringsformål: Kjøreveg Dekningsgrad: 15,9 % Hensynssoner (Reguleringsplaner under grunnen): PlanID: 62000000 Sonetype: Andre sikringssoner Dekningsgrad: 62,7 % Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: PlanID: 30150003 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 75, 362, RÅ - SØRÅS Ikrafttrådt: 15.07.1983 PlanID: 30150002 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 362, RÅ - SØRÅS Ikrafttrådt: 14.12.1982 PlanID: 30150004 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 75, HOLTAÅSEN 18 Ikrafttrådt: 23.03.1994 Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Byfortettingssone Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 9,9 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 6440000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 68, 215, 225, 220 OG 201, RÅ PlanID: 30150000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 3 OG 75, GNR 120 BNR 10, RÅ-SØRÅS PlanID: 30530000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 119 BNR 30, RÅ Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 119/284 - Enebolig - Rammetillatelse - 24.05.2022 119/1016 - Enebolig - Rammetillatelse - 05.07.2021 119/1016 - Garasjeuthus anneks til bolig - Rammetillatelse - 05.07.2021 119/394 - Enebolig - Bygning godkjent for riving/brenning - 29.07.2020 119/394 - Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. - Rammetillatelse - 29.07.2020 119/699 - Enebolig m/hybel/sokkelleil. - Igangsettingstillatelse - 01.12.2022 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordende støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandling av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagsstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
      9 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 490 000,00))   256 390,- (Omkostninger totalt)   9 746 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    293890

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900,- oppgjørshonorar kr 6 900,-, visninger kr 2 900,-, grunnpakke kr 10 000,- og markedspakke,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 3 125,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 20 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Fredrik Tøsdal

Megler

Fredrik Tøsdal

93 02 14 97

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev