aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Renåtangen hyttefelt!
Velkommen til Renåtangen hyttefelt!

RENDALEN Renåtangen 60

Trivelig, enkel hytte i herlige naturomgivelser! Umiddelbar tilgang til flotte fjellområder.

  • kr 990 000
  • BRA-i 42 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 990 000
  • Omkostningerkr 43 980
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 033 980
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår2008
  • Soverom2
  • Tomt -
  • Eierform tomtFestet
  • 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 075,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   43 890,- (Omkostninger totalt)   1 033 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Vi har gleden av å presentere denne enkle og lettstelte hytta, midt i et eldorado av flotte friluftsområder! En svært koselig og velholdt hytte med stor terrasse og to soverom, samt tilhørende uthus med dusj og toalettrom. Frittstående bod. Det er nytt 220 v solcelleanlegg (kraftanlegg) i hytta. Umiddelbar tilgang til turstier i fjellområdene, samt jakt- og fiskemuligheter på våren, sommeren og høsten. Det er kun en kort kjøretur til Renåfjellet Alpinanlegg med tilgang til et nytt og moderne alpinanlegg og over 70 km ferdig preparerte skiløyper. Med fantastiske skiforhold, jakt-og fiskemuligheter, samt muligheten for nydelige fjellturer, bærplukking og sykkelturer om sommeren, er dette ypperlig for den aktive familien året rundt.
Hyggelig overbygget inngangsparti tilknyttet den store, solrike terrassen!

Renåtangen 60, Innlandet

  • Tomt
    nullm²

    Beskrivelse av tomt
    Punktfestet tomt. Et punktfeste er en festeavtale hvor arealet som festeavtalen gjelder ikke er målt opp og med tomtegrenser, men angitt som et punkt i kartet på bortfesters/grunneiers eiendom. Bebyggelsen må plasseres slik at punktet kommer innenfor grunnmuren for hovedbygget. Tomten skråner mot nordøst og består av naturtomt. Gruset innkjøring og parkering. Bortfester er Statskog SF. Det er etablert festekontrakt gjeldende fra og med 2007. Årlig festeavgift utgjør kr 8 690,-. Årlig serviceavgift utgjør kr 700,-. (Fra 1/10-23 til 30/9-24). Festeavgiften reguleres hvert 5. år. Neste regulering av festeavgiften vil skje i 2027 i henhold til endringer i konsumprisindeksen. Det er mulighet for innløsning av tomten. Første mulighet for innløsing vil bli i 2037. Bortfester har ikke forkjøpsrett. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at ved utløp/forlengelse av festeforholdet etter tomtefestelovens § 33, kan bortfester kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (såkalt engangsløft) slik at den svarer til 2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten.

    Beliggenhet
    Hytta har en fin og luftig beliggenhet ved Renåfjellet, og har en skjermet tomt omringet av furuskog. Området er kjent for sine fine fjellområder med enkel tilgang til toppene for både små og store. Det er en kort kjøretur på ca. 20 minutter til Alpinanlegget i Renåfjellet. Her er det 2 skiheiser med 3 nedfarter på tilsammen 4000 meter. Alpinanlegget har snøproduksjons-anlegg som gir et mer snøsikkert anlegg. I bunnen av bakken er det varmestue, kiosk, pub, og skiutleie. I tillegg er det oppkjørte langrennsløyper som tar deg gjennom skog og opp til fjellet. For sykkelentusiaster finnes det milevis med skogsbilveier som er tilpasset for både tur og trening. I området er det også flere tjern og småsjøer med gode fiskemuligheter, perfekt for de som ønsker naturopplevelser i fjellene rundt gjennom hele året. Flere gamle pilegrimsleder går gjennom Rendalen, og en av dem er merket med det offisielle pilegrimsmerket. Åkrestrømmen som ligger helt i nordenden av Storsjøen, ca. 18 km unna hytta, tilbyr offentlig badestrand. Her har du også flere servicetilbud, inkludert bensinstasjon, butikk og hotell. Det er ca. 25 mil i bil fra Oslo. Til svenskegrensa og "Gränsbua" som ligger i Flöttingen er det ikke mer enn 1 times kjørertur.

    Byggemåte
    Byggegrunn antatt med jord - morenemasser. På denne type konstruksjon er det normalt at det ikke er etablert drenering. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Gulvflater med parkett. Yttervegger av laftet tømmer, samt bindingsverk kledd med villmarkspanel. Innvendig vegger med panel og laftet tømmer. Himlinger med panel. Saltakkonstruksjon. Tretakkonstruksjon. Åstak. Takflatene er tekket med pappshingel. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: -Veggkonstruksjon: Konstruksjonene har skjevheter. Det er ikke behov for utbedringstiltak. -Veggkonstruksjon 2: Panel er ført helt ned mot vannbrett, fare for fuktopptrekk og forvitringer. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. -Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. -Overflater: Glippe i overgang parkett/gulvlist i entré/gang. Parkett er ikke ført under gulvlist. Det er ikke behov for utbedringstiltak. -Overflater 2: Overflater med panel og laftet tømmer. Himlinger med panel. Tidligere vindu bak teppe på vegg i kjøkken/stue. Åpning er tettet. -Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 25 mm i stue/spisestue. -Grunnmur og fundamenter: Ikke etablert frostsikring i grunnen. Normalt med noe tele som vil påvirke fundamentene og bjelkelag. Dette gir utslag i skjevheter i konstruksjonen. Skjevheter er beskrevet under frittbærende dekker Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter -Avtrekk: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja. Beskrivelse: Har hatt mus i utebod vinteren 2022. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Nytt solcelleanlegg, inverter og lednings- og stikkontaktnett inne i hytta. Arbeid utført av: Engerdal Elektro.

    Innhold
    Hytta inneholder: Delvis overbygd inngangsparti med adkomst til entré. Gang med adkomst til to soverom, kjøkken og stue med adkomst til terrasse. Uthus med do, dusjrom og bod. Frittstående bod.

    Innbo og løsøre
    Solcellepanel fra 2021, tilknyttet aggregat. (220 volt). Fjernstyring montert i entré Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Biloppstillingsplasser på tomt.

    Diverse
    Iht. opplysninger fra kommunen er det ikke foretatt tilsyn/feiing av piper/ildsted. Det er heller ikke registrert pålegg/mangler. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 075,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   43 890,- (Omkostninger totalt)   1 033 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Hytta varmes opp med vedfyring.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    1562

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 1 562,- for 2024. I disse inngår renovasjon som faktureres 2 ganger i året. Kommunen krever ikke inn eiendomsskatt i 2024. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og feievesen ved varsel om tilsyn.

    Formuesverdi sekundær
    225000

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Offentlige/kommunale avgifter» og "Beskrivelse av tomt", påløper kostnader til for eksempel fyring/brensel, forsikring og innvendig/utvendig vedlikehold.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3424/9/3/5: 17.03.2008 - Dokumentnr: 225288 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Årlig festeavgift: NOK 6 000 Gjelder fra dato: 30/11-2007 Tomteverdi: NOK 150 000 Pant for forfalt festeavgift Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier Gjelder denne registerenheten med flere 17.03.2008 - Dokumentnr: 225288 - Forkjøpsrett Gjelder feste Rettighetshaver: Statskog Glomma AS Org.nr: 930 040 649 07.12.2007 - Dokumentnr: 1010227 - Registrering av festenr. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3424 Gnr:9 Bnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 1037055 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0432 Gnr:9 Bnr:3 Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det ble utstedt ferdigattest for hytta i 2010. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er hovedsoverommet definert som bad og deler av kjøkkenet definert som soverom. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst fra privat vei. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett. Hytta har ikke innlagt vann/avløp. Nærmeste vannpost er rett over veien for hytta. Gråvann føres ut i terreng

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Renåtangen hyttefelt, fra 2016. Reguleringsformål for eiendommen er bebyggelse og anlegg, samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur, grønnstruktur, landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift, bruk og vern av sjø og vassdrag, samt områder med hensynssone.

    Adgang til utleie
    På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger på utleie i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er konsesjonsfri.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 075,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   43 890,- (Omkostninger totalt)   1 033 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    43980

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt en provisjon på kr 49.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), markedspakke (kr 12.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 10.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Line M Strøm

Megler

Line M Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev