aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Mosserødveien 17 B - Presentert av Thomas Otterbech v/ Aktiv Eiendomsmegling
Velkommen til Mosserødveien 17 B - Presentert av Thomas Otterbech v/ Aktiv Eiendomsmegling

SANDEFJORD Mosserødveien 17B H0101

Leilighet på bakkeplan med 2 soverom, garasjekjeller og rikelig med bodplass. IN-Ordning på fellesgjeld

  • kr 2 400 000
  • BRA-i 81 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 2 400 000
  • Omkostningerkr 11 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 195 240
  • EierformAndel
  • Byggeår2020
  • Soverom2
  • Andel fellesgjeldkr 2 784 000
  • Felleskostnaderkr 16 816
  • Tomt2 346 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 400 000 (Prisantydning) 2 784 000 (Andel av fellesgjeld)   5 184 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   5 195 240 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
2d plantegning
Denne eiendommen har en attraktiv og sentral beliggenhet på Mosserød, og den tilbyr enestående tilgang til alle fasiliteter innenfor et kort avstandsradius. Med barnehager, skoler, shoppingmuligheter og turområder alle i nærheten, er det en ideell beliggenhet for familier og enkeltpersoner som verdsetter bekvemmelighet og en aktiv livsstil. Leiligheten har en tiltalende og moderne standard med 2 komfortable soverom, perfekt for både en liten familie eller enkeltpersoner som trenger ekstra plass. Den fine uteplassen gir muligheter for avslapning og utendørsaktiviteter rett utenfor døren, mens det pene kjøkkenet og badet bidrar til et behagelig bo miljø. Med tilgang til en praktisk garasjekjeller samt tilhørende bod, er det rikelig med lagringsplass for personlige eiendeler og utstyr.
Stue og kjøkken er i åpen løsning

Mosserødveien 17B H0101, Vestfold

  • Tomt
    2346m²

    Beskrivelse av tomt
    Fellestomt. Eiendomsgrensene er markert som "nøyaktig" og "svært nøyaktig". Et bygg på nabotomten (gbnr. 39/116) ser tilsynelatende ut til å være bygget noe over tomtegrensen. Se vedlagte kart i salgsoppgaven.

    Beliggenhet
    Velkommen til Mosserødveien 17 B - en perle av en leilighet med en svært tiltalende og funksjonell planløsning. Denne boligen ligger idyllisk til i starten av Mosserødveien, i utkanten av Sandefjord sentrum. Med sin sentrale beliggenhet er det kort avstand til lokale butikker på Mosserød, samt videre til handelsområdene Hasle og Pindsle, som begge byr på et variert og omfattende utvalg utenfor bykjernen. Fra denne boligen er det enkelt å ta seg til sentrum både til fots og med bil. En avslappende spasertur tar deg gjennom vakre omgivelser langs veien, og på under en halvtime når du sentrum. For de som søker naturopplevelser, er Hjertås med sine kjente lysløyper og vakre skogsområder et populært valg. Med kort avstand til E-18 er det også enkelt å komme seg til andre byer med bil, perfekt for de som pendler eller ønsker å utforske området. Og for de som foretrekker kollektivtransport, befinner denne leiligheten seg ideelt plassert mellom togstasjonen og flyplassen, noe som gjør det praktisk for både reiser og daglig pendling. Mosserød barneskole ligger i 5 minutters gangavstand fra boligen. Er du lærer som jobber der eller har barn som går der, så kan dette passe fint. Alt i alt ønsker vi deg velkommen til en leilighet som kombinerer det praktiske med vakre omgivelser, og som tilbyr det beste av det Mosserød har å by på.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Mosserød er et variert boligområde som hovedsakelig består av eneboliger, men det har vært en økning i antall leiligheter i området de siste årene. Denne blandingen av boligtyper gir Mosserød en unik dynamikk og tiltrekker seg et mangfold av beboere med ulike behov og preferanser når det gjelder boformer. Selv om eneboliger har dominert landskapet tradisjonelt sett, har tilveksten av leiligheter tilført en ny dimensjon til Mosserød. Denne utviklingen har beriket nabolaget og tiltrukket både unge profesjonelle, familier og eldre som søker en mer vedlikeholdsfri livsstil uten å måtte gi avkall på kvaliteten på boforholdene. Med et voksende antall leiligheter tilbys nå flere alternativer for de som ønsker å bo i Mosserød, samtidig som nabolaget beholder sitt særegne preg og sin karakter. Dette gjør Mosserød til et attraktivt sted å bo for en bred demografisk skare, og det gir et levende og inkluderende lokalsamfunn hvor folk kan trives og føle seg hjemme uavhengig av boligpreferanser.

    Barnehage/skole/fritid
    I nærområdet rundt Mosserødveien 17 B finner du et mangfold av barnehage- og skoletilbud som bidrar til å skape et familievennlig miljø. Barnehager som Mokollen naturbarnehage, Mosserød barnehage og barnehagen på Åbol tilbyr varierte pedagogiske tilbud og et trygt miljø for barnas utforskning og læring. For barn som går på barneskolealder, er Mosserød barneskole et nærliggende alternativ. Denne skolen legger vekt på å skape et inkluderende læringsmiljø hvor barna kan utvikle seg faglig og sosialt. Med sitt fokus på elevens trivsel og læring, er Mosserød barneskole et populært valg blant foreldre i området. Når det gjelder ungdomstrinnet, tilbyr Breidablikk ungdomsskole et bredt spekter av faglige og sosiale aktiviteter som bidrar til å forberede elevene på videre studier og voksenlivet. Skolen har et engasjert lærerkorps og moderne fasiliteter som støtter opp under elevenes læring og utvikling. Samlet sett utgjør disse barnehage- og skoletilbudene et sterkt fundament for familielivet i Mosserød-området, og de bidrar til å skape et levende og inkluderende lokalsamfunn hvor barn og unge kan vokse opp og blomstre.

    Skolekrets
    Mosserød skolekrets.

    Offentlig kommunikasjon
    Boligen på Mosserødveien 17 B nyter godt av utmerkede transportforbindelser som gjør det enkelt å komme seg rundt i Sandefjord og til nærliggende områder. Retter ved boligen finner du en busstopp med en rute som tar deg direkte til sentrum, noe som gjør det praktisk for daglige gjøremål, shopping eller andre ærend. For de som foretrekker togreiser eller skal til Torp flyplass, er det enkelt å komme seg til både togstasjonen og flyplassen fra sentrum. Sandefjord sentrum har et velfungerende tognettverk som forbinder byen med omkringliggende områder og byer, og det er også mulig å ta tog til Torp flyplass for de som skal ut og reise. Med disse transportalternativene tilgjengelig rett utenfor døren, er det enkelt å komme seg rundt uten behov for bil, noe som gjør Mosserødveien 17 B til et ideelt sted for de som verdsetter praktisk og tilgjengelig transportinfrastruktur.

    Byggemåte
    Praktisk borettslagsleilighet oppført i 2020. Leiligheten er over et plan med tilkomst fra felles trappegang. Alle leilighetens bygningsdeler er fra byggeår og har god restlevetid. Det ble på befaringen ikke registrert vesentlige feil eller mangler ved leiligheten. Leiligheten bærer preg av forsiktig bruk. Det kan konkluderes med at leiligheten fremstår i god stand. Utvendig: Leiligheten har malte trevinduer med tre-lags glass. Leiligheten har malt isolert ytterdør mot felles trappegang. I leiligheten er det en heve skyve terrassedør med glassfelt. Til leiligheten er det en 13 m2 markterrasse med tilkomst fra stue. Terrassen har Royalimpregnert terrassegulv og rekkverk med glasser. Terrassen er overbygget. Innvendig: Leilighetens innvendige overflater består av: Gulv: Parkett og fliser. Vegg: Slette malte flater. Tak: Slette malte flater. Leilighetens etasjeskiller og gulv mot parkeringskjeller er antagelig bygget i betong og lettbetong ellementer. Leilighetens innvendige dører er av type slette malte finerdører. Våtrom: Leilighetens bad består av vaskeservant i innredning, gulvmontert wc, dusjnisje med glassdører og opplegg for vaskemaskin. Gulvvarmei gulv. Badet er ventilert med mekanisk ventilasjon i tak og luftespalte i dørterskel. Rommets innvendige overflater består av fliser på gulv og vegg, og slette malte flater i tak. Det er foretatt hulltaking og fuktmåling i tilliggende konstruksjon til våtrommet uten at det ble påvist fukt inne i konstruksjonen. Kjøkken: Kjøkken i åpen løsning med stue. Kjøkeninnredning med slette malte fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum, mekanisk ventilator og opplegg for vaskemaskin. Fliser mellom benkeskap og overskap. Spesialrom: Toalettrom med tilkomst fra gang. I rommet er det enkel vaskeservant i innrerdning og veggmontert wc. Rommets innvendige overflater består av fliser på gulv og slette malte flater på vegg. Tekniske installasjoner: Leiligheten har vann og avløpsrør i plast. Leiligheten er ventilert med balansert ventilasjonsanlegg med varmegjennvinning. Leiligheten får varmtvann fra Nilan varmeanlegg som varmer tappevann og vann til gulvvarme. I leiligheten er det vannbåren gulvvarme. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Informasjon ovenfor er hentet fra tilstandsrapport avholdt 21.03.2024 av Thorbjørn Andersen. Se vedlagt rapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    - Det er risse i stuetaket. Se vedlegg i salgsoppgave for fullstendig egenerklæringsskjema.

    Innhold
    I første etasje av Mosserødveien 17 B finner du en velplanlagt og funksjonell boligflate på totalt 81 kvadratmeter. Her møtes du av et lyst og luftig oppholdsrom som kombinerer stue og kjøkken, skapt for samvær og hyggelige stunder. Gangen fører deg videre til de ulike rommene, og her finner du også et praktisk bad som tilfredsstiller dine behov for komfort og bekvemmelighet. Denne etasjen inkluderer også 2 soverom som gir rom for avslappende netter og personlig plass. I tillegg finner du et separat toalettrom for ekstra praktisk bruk. For oppbevaring av eiendeler og nødvendigheter, er det tilgjengelige boder både i gangen og i garasjekjelleren. Med til sammen 3 kvadratmeter disponibel plass, gir disse bodene mulighet for organisert oppbevaring og orden i hverdagen. Samlet sett tilbyr første etasje en gjennomtenkt og komfortabel boflate som imøtekommer behovene til moderne livsstil, med et fokus på funksjonalitet, komfort og praktiske løsninger. Romfordeling: Gang 11,25 m2 Bad 8,9 m2 Soverom 12,76 m2 Soverom 7,56 m2 Toalettrom 1,63 m2 Stue/kjøkken 39 m2 Bod 3,1m2. Boden har tilkomst fra felles gang. Til leiligheten er det en garasjeplass i felles garasjekjeller. Arealangivelser er hentet fra vedlagt tilstandsrapport avholdt 21.03.2024 av Thorbjørn Andersen.

    Standard
    Denne leiligheten, oppført i 2020, tilbyr en moderne og pen standard som appellerer til bekvemmelighet og stil. Med slette, rene vegger og parkettgulv i oppholdsrommene, skapes en følelse av romslighet og tidløs eleganse. Parkettgulvene legger til et snev av varme og skaper en innbydende atmosfære, mens de slette veggene gir en blank lerret for personlig dekor og stil. Badet og vaskerommet er utformet med høy kvalitet og estetisk appell i tankene. Det flisbelagte badet utstråler eleganse og funksjonalitet med sitt lekre design og moderne innredning. De flislagte veggene og gulvet gir et rent og sofistikert utseende, samtidig som de er lette å rengjøre og vedlikeholde. Vaskerommet gir praktisk plass til huslige gjøremål, med tilgang til alle nødvendige fasiliteter og god lagringsplass. Samlet sett tilbyr denne leiligheten en komfortabel og stilig boopplevelse, hvor moderne design og praktiske løsninger forenes for å skape et hjem som både imponerer og inspirerer. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2:  Våtrom > Etasje > Bad > Overflater Gulv: Hovedgulv har mindre fall til sluk en 1:100. Det er for lite oppkant ved dørterskel for at hovedgulv kan ha fall til sluk på mindre en 1:100 på hovedgulv. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Våtrommet fungerer med avviket. Våtrom > Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det mangler dokumentasjon på membranarbeider. Konsekvens/tiltak: - Andre tiltak: Dokumentasjon bør fremskaffes. Forhold som har fått TG3: Ingen.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Dette medfølger: - Oppvaskmaskin - Komfyr og platetopp - Kjøleskap Dette medfølger ikke: - Taklamper

    Hvitevarer
    Dette kjøkkenet fra Sigdal er et eksempel på kvalitet og funksjonalitet som går hånd i hånd med stil. Med integrerte hvitevarer som kjøleskap/fryser, ovn, platetopp og oppvaskmaskin, tilbyr det en sømløs og moderne løsning som bidrar til en ryddig og harmonisk kjøkkenestetikk. Sigdal er kjent for sitt fokus på håndverk og materialkvalitet, og dette kjøkkenet er ingen unntak. Med smarte løsninger og innovative detaljer gir det både eleganse og praktiske fordeler. De integrerte hvitevarene sikrer en enhetlig og strømlinjeformet look, samtidig som de sparer plass og gir en ryddig følelse. Med dette kjøkkenet blir matlaging og opphold på kjøkkenet en glede, og det skaper et inspirerende og funksjonelt sentrum i hjemmet. Det moderne designet og de praktiske løsningene gjør det til et perfekt sted for både hverdagslige måltider og sosiale sammenkomster. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Nytt i 2020

    TV/Internett/bredbånd
    Borettslaget har avtale med Altibox for TV og Internett. Grunnpakke Tv- og Internett fra Altibox er en tilleggstjeneste som automatisk faktureres sammen med felleskostnadene.

    Parkering
    1 plass i garasjeanlegg. Det er etablert et Zaptec fellesanlegg for el bil lading i parkeringsskjeller, nye beboere må selv betale kostadene med å koble seg til dette anlegget.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 400 000 (Prisantydning) 2 784 000 (Andel av fellesgjeld)   5 184 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   5 195 240 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Vannbåren gulvvarme i gang og stue. Elektriske varmekabler på bad og toalettrom. Varmegjennvinning på ventilasjonsanlegg.

    Energiklasse
    A

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Formuesverdi primær
    1044653

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3969680

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Felleskostnader, innboforsikring, strøm. Obs: Dette er ikke en uttømmende liste.

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    9

    Part.obl.nr.
    923090517

    Felleskostnader pr. mnd.
    16816

    Andel fellesgjeld
    2784000

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-03-26T23:00:00Z

    Kommentar fellesgjeld
    Dersom fellesgjeld(IN-Ordning) nedbetales til kr. 0,- så blir månedlig fellesutgift kr. 3.508,- + 499 for bredbånd/TV. Avdragsfritt fellesgjeld til år. 2040

    Kommentar kommunale avgifter
    Fellesregning sendes borettslaget i 12 terminer. Det betales kommunale avgifter for renovasjon, vann og avløp.

    Borettslaget
    Mosserød Hage Borettslag

    Borettslagets org.nr
    923090517

    Om borettslaget
    Borettslaget består av 2 bygg med 8 andelsleiligheter i hvert bygg. Styreleder er Vidar Grini. Revisor er KPMG. På generalforsamling i 2023 ble borettslagets søppelanlegg tatt opp for orientering. Siste forslag til løsning fra Inter Eiendom av borettslagets nye søppelanlegg ble akseptert og godkjent. Inter Eiendom sørger for godkjennelse av nytt søppelanlegg fra Sandefjord Kommune.

    Forkjøpsrett
    Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet. Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Regnskapet for 2022 viste et resultat på kr. 18 920,- i underskudd mot et budsjett på 0. Budsjettet for 2023 var kr. 0,-. Det er ikke holdt generalforsamling i 2024, så resultat for 2023 og budsjett for 2024 foreligger ikke enda.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenummer: 24807941220, SpareBank 1 Sørøst-Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 27.03.2024: 5.49% pa. Antall terminer til innfrielse: 186 Saldo per 27.03.2024: 39 647 000 Andel av saldo: 2 784 000 Første termin: 30.12.2021 Neste avdrag: 30.12.2040 ( siste termin 30.06.2070 ) IN-lån | Flytende rente, kvartalsvise terminer. Avdragsfritt til 30.09.2040. Avdrag på dette lånet legges inn i felleskostnadene fra oktober 2040 (gjelder ikke de som har andel saldo lik 0). IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2040 utgjøre ca kr 3 134,00 per måned for denne boligen.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

    Borettslagets forsikringsselskap
    If Skadeforsikring NUF

    Polisenummer felles forsikring
    SP3763315

    Vedtekter/husordensregler
    - Andelseieren skal behandle boligen, andre rom og annet areal med tilbørlig aktsomhet. Bruken av boligen og fellesarealene må ikke på en urimelig eller unødvendig måte være til skade eller ulempe for andre andelseiere. - En andelseier kan med styrets godkjenning gjennomføre tiltak på eiendommen som er nødvendige på grunn av funksjonshemming hos en bruker av boligen. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn. - Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. - Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slik som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg-, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer. - Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendig kloakkledning både til og fra egen vannlås/sluk og fram til borettslagets felles-/ hovedledning. Andelseier skal også rense eventuelle sluk på verandaer, balkonger o l. - Andelseieren skal holde boligen fri for insekter og skadedyr. - Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig skade, herunder skade påført ved innbrudd og uvær. - Oppdager andelseieren skade i boligen som borettslaget er ansvarlig for å utbedre, plikter andelseieren straks å sende melding til borettslaget. - Borettslaget og andre andelseiere kan kreve erstatning for tap som følger av at andelseieren ikke oppfyller pliktene sine, jf borettslagslovens §§ 5-13 og 5-15. - Borettslaget skal holde bygninger og eiendommen for øvrig i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på andelseierne. Skade på bolig eller inventar som tilhører laget, skal laget utbedre dersom skaden følger av mislighold fra en annen andelseier. - Felles rør, ledninger, kanaler og andre felles installasjoner som går gjennom boligen, skal borettslaget holde ved like. Borettslaget har rett til å føre nye slike installasjoner gjennom boligen dersom det ikke er til vesentlig ulempe for andelseieren. - Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskifting av termoruter, og ytterdører til boligen eller reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, sluk, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler. - Andelseieren skal gi adgang til boligen slik at borettslaget kan utføre sin vedlikeholdsplikt, herunder ettersyn, reparasjon eller utskifting. Ettersyn og utføring av arbeid skal gjennomføres slik at det ikke er til unødig ulempe for andelseieren eller annen bruker av boligen. - Andelseier kan kreve erstatning for tap som følge av at borettslaget ikke oppfyller pliktene sine, jf borettslagslovens § 5-18. - Andelseiers brudd på sine forpliktelser overfor borettslaget utgjør mislighold. Som mislighold regnes blant annet manglende betaling av felleskostnader, forsømt vedlikeholdsplikt, ulovlig bruk eller overlating av bruk og brudd på husordensregler. - Hvis en andelseier til tross for advarsel vesentlig misligholder sine plikter, kan borettslaget pålegge vedkommende å selge andelen, jfr. borettslagslovens § 5-22 første ledd. Advarsel skal gis skriftlig og opplyse om at vesentlig mislighold gir laget rett til å kreve andelen solgt. - Medfører andelseierens eller brukerens oppførsel fare for ødeleggelse eller vesentlig forringelse av eiendommen, eller er andelseierens eller brukerens oppførsel til alvorlig plage eller sjenanse for eiendommenes øvrige andelseiere eller brukere, kan styret kreve fravikelse fra boligen etter tvangsfullbyrdelseslovens kapittel 13. Dette er kun et utdrag fra vedtektene. Se vedlegg i salgsoppgave for utfyllende reglement.

    Dyrehold
    Det er ikke tillatt med husdyr i borettslaget.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3907/39/20: 22.01.2024 - Dokumentnr: 1006050 - Bestemmelse om bebyggelse Kan ikke slettes uten samtykke fra: Sandefjord Kommune Org.nr: 916 882 807 Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m 02.10.1924 - Dokumentnr: 900038 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3907 Gnr:39 Bnr:7 01.01.2020 - Dokumentnr: 1616722 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0710 Gnr:39 Bnr:20 24.07.2020 - Dokumentnr: 2790098 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:3804 Gnr:39 Bnr:148 01.01.2024 - Dokumentnr: 361447 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3804 Gnr:39 Bnr:20

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for 2 leilighetsbygg, datert 09.02.2021. Det foreligger innvendige tegninger, datert 06.12.2018. Det foreligger fasadetegninger, datert 08.02.2019. Det foreligger innvendige tegninger av parkeringskjeller, datert 06.12.2018.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Eiendommen har adkomst via privat vei.  Kjøper må påregne kostnader for montering av vannmåler da Sandefjord kommune vil innføre dette på alle eiendommer i kommunen.

    Regulerings- og arealplanner
    Kommuneplan/ Kommunedelplan: Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen (21.09.2023) er avsatt til: - Ras- og skredfare - Gul sone iht. T-1442 (gjennomsnittlig støybelastning) - Hensyn friluftsliv - Boligebebyggelse, nåværende Reguleringsplan: Eiendommen ligger i et regulert område med planID 20160016 plannavn Mosserød Hage (21.06.2018) hvor reguleringsformålet er: - Uteoppholdsareal - Utforming - Boligbebyggelse, blokkbebyggelse Eiendommen er også innenfor regulert område med planID 20170016 hvor reguleringsformålet er frisikt.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Bruksoverlating skal godkjennes av styret. Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Ingen boplikt i Sandefjord

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 400 000 (Prisantydning) 2 784 000 (Andel av fellesgjeld)   5 184 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   5 195 240 (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    11240

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 50000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16000,- oppgjørshonorar kr 6900,- og visninger kr 3000, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket kostnader ifm utført arbeid. Alle beløp er inkl. mva. 

Thomas Peder Otterbech

Megler

Thomas Peder Otterbech

97 08 70 56

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev