aktiv-eiendomsmegling
Eiendommen har ca. 24 m strandlinje mot Lyseren
Eiendommen har ca. 24 m strandlinje mot Lyseren

SPYDEBERG Hemnesveien 289

Velholdt og fin hytte med ca. 24 m strandlinje til populære Lyseren i Spydeberg. Strøm. Off. vann og avløp. Anneks.

  • kr 3 300 000
  • BRA-i 56 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 300 000
  • Omkostningerkr 101 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 401 640
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1952
  • Soverom2
  • Tomt420 m²
  • Eierform tomtFestet
  • 3 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,00))   101 640,- (Omkostninger totalt)   3 401 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planillustrasjon
Velkommen til Hemnesveien 289 - En perle av en fritidseiendom ved populære Lyseren i Spydeberg! Eiendommen har en unik kombinasjon av velholdt hytte og fantastisk beliggenhet. Ca. 24 m strandlinje kan få eiendommer skilte med. Her er det bare å nyte sommerdagene fra den overbygde verandaen, terrassen, hagen, vannkanten eller aktiviteter i vannet. Hytta innbyr til å kunne være et samlingssted med sine store utomhusarealer. Stua som har store vinduer og deilig utsyn til Lyseren. 2 soverom i hytta. Anneks med ekstra soveplasser. Strøm. Vedovn. Off. vann og avløp nytt i 2019. Bad/vaskerom og eget toalettrom ble bygget nytt i 2019. Hytta ble forøvrig påbygd/ombygd i 2012. Kjøkken fra 2012. Taktekke, utvendig panel og vinduer fra 2012. Bomvei ut til hyttefeltet.

Hemnesveien 289, Østfold

  • Tomt
    420m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommens grunnareal er angitt i ca. størrelse da eiendommen ikke har vært oppmålt i nyere tid. Original festekontrakt av 1961 angir tomtens avgrensning og arealavvik kan derfor forekomme. Det kan virke til at f.eks. terrasseplattingen ligger noe utenfor eiendommens nedslåtte jernrør som angir tomtegrenser. Eiendommen er dels flat og dels skrående. Opparbeidet med plenareal og diverse beplantning. Eiendommen ligger mot vannet og det er etablert brygge (ikke søkt om). Rett til båtfeste følger av gjeldende festekontrakt. Parkering skjer på oppmerket parkeringsplass som driftes av hyttevelforeningen i samarbeid med grunneier. Eier disponerer 2 stk. plasser på felles parkeringsplass. Sti/gangvei de siste ca. 135 meter fra parkeringsplass frem til hytta.

    Beliggenhet
    Hemnesveien 289 har en helt unik beliggenhet i vannkanten ved Lyseren i Spydeberg. Eiendommen har flere gode uteplasser med sol fra tidlig morgen til kvelden. Utsikten over vannet er upåklagelig. Her har du vidstrakt utsyn over Lyseren. Egen brygge med båtplass samt terasseplatting på ca. 16 kvm i tillegg til overbygd veranda på ca. 14 kvm. Beliggenheten er upåklagelig og du har kjørevei frem til p-plass og ca. 100 m gange på fin sti frem til hytta. Lyseren er en perle av en innsjø som strekker seg fra Spydeberg til Enebakk og har "5 store øyer, Storøya, Bukkøya og Grindøya i Spydeberg kommune, samt Åkerøya og Bergsøya i Enebakk kommune. Storøya og Bukkøya har ingen hyttebebyggelse, mens Grindøya har mye hyttebebyggelse og Åkerøya er bebygd med totalt 6 hytter. Bergsøya er ubebygd. Øyene er populære hele året for utflukter." Se https://www.lysereninfo.no/om-lyseren Her kan du spasere rett ut og ta morgenbadet fra din egen tomt! Ønsker du å oppsøke badeplass har du både populære Hallerudstranda og Granodden badeplass. Lyseren er et eldorado for rekreasjon og yppelig til en tur med kanoen eller kajakken. Mange tenker området som et sommersted, men her har du også skihytta med kunstsnøanlegg ikke mange minuttene med bil fra hytta. Skimtefjell er forøvrig et veldig fint turområde både sommer, høst og vinter. Selgers svar på spørsmålet; Hva har dere likt spesielt godt med eiendommen?; "Det er hele pakka med strandlinje, båt og bading".

    Adkomst
    - Se kartreferanse i nettannonsen. - Hemnesveien er bomvei og adkomst til hytta må avtales på forhånd

    Bebyggelse
    Eiendommen består av en hytte oppført på 50-tallet, påbygd og ombygd i 2012. I 2019 ble det gjort ytterligere oppgraderinger med bl.a. bygging av nytt toalettrom og bad/vaskerom i forbindelse med tilkobling til offentlig trykkvannsanlegg på feltet. Frittliggende anneks med bod i bakkant av bygget. Eiendommen fremstår som velholdt og fin med mye innvendig og utvendig standard fra 2012 og 2019.

    Byggemåte
    Hytta er oppført i 1 etasje, påbygd og ombygd i 2012. Yttervegger har bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret og delvis nye yttervegger fra 2012. Utvendig stående bordkledning fra 2012 (på både opprinnelig del og ny del) Saltak tekket med asfalt takbelegg fra 2012. Takrenner og nedløp nytt i 2012. 2-lags isolerglass/energiglass vinduer fra 2012. Terrassedør fra 2012. Bad/vaskerom ble bygget nytt i 2019. Talettrom var også nybygd i 2019. Kjøkkeninnredningen er fra 2012. Automatsikringer i strømskapet. Mursteinspipe og vedovn i gangen. Veranda på 14 kvm vendt mot øst, delvis takoverbygget. Frittliggende terrasse på ca. 16 kvm Annekst/uthus har enkel fundamentering. Yttervegger er av bindingsverk, utvendig treklending og saltak tekket med takshingel. Tregulv og innvendig panel på vegger og i himling. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 1/7-2024 av Moen takst AS for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Innhold
    Hytta inneholder 1. etasje: Gang - entré - 2 soverom - åpen stue og kjøkkenløsning - separat toalettrom - kobinert bad/vaskerom. Anneks på ca. 10 kvm: Et stort, åpent rom med flere sengeplasser. I bakkant av annekset er bod med lagringsplass. Ny dør i 2023 og vindu fra 2013. TERRASSER - Veranda på ca. 14 m², vendt mot øst, med tilgang fra stue og hage. - Verandaen har delvis takoverbygget, og det er montert belysning og stikkontakt. - Frittliggende terrasse på ca. 16 kvm med gode solforhold. - Brygge og ca. 24 m strandlinje. (Bryggen er ikke søkt om). KJØKKEN - Kjøkken med åpen løsning mot stue, hvor det er plass til spisegruppe. - Innredningen er fra 2012, og har profilerte fronter i mørkbrun tone og laminerte benkeplater. - Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr og platetopp samt frittstående kjøl- og fryseskap. - Kjøkkenvasken av rustfritt stål, er nedsenket i benkeplaten og inneholder vaskekum. - Kjøkkenventilatoren er plassert over plass til komfyr og er ført ut i det fri. BAD - Bad/vaskerom med løsninger fra 2019. - Dusjkabinett, utslagsvask med kran samt opplegg til vaskemaskin. - Belegg på gulv og baderomsplater på vegger. - Elektriske varmekabler i gulv. - Elektrisk vifte for ventilering av rom. TOALETT - Separat toalettrom ombygget i 2019 - Rommet er innredet med servantinnredning samt gulvmontert klosett. - Elektriske varmekabler i gulv. TEKNISKE INNSTALLASJONER - Varmtvannstanken er på ca. 200 liter, fra 2019, er plassert i gangen. - Sikringsskap med automatiske sikringer. - Utekran - Vann og avløpsrør nytt i 2019 ifbm. tilkobling til kommunalt trykkavløp. - Utebelysning på solcelle. Utelyset på veranda har dimmer og bryter. INNVNEDIGE OVERFLATER - Gulv: Tregulv i oppholdsrom. Belegg på bad og toalettrom. - Vegger: Panel i stue/kjøkken, gang og soverom. Baderomsplater på bad. - Himlinger: Panel. - Dører: Innvendig dører fra 2013

    Standard
    UTVENDIG Eiendommen gir et god helhetsinntrykk med noen anmerkninger fra takstmanns befaring. Tilstandsrapport er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Nedløp og beslag - det mangler snøfangere på taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Veggkonstruksjon - det er ingen eller lite lufting i nedkant av kledning mot grunnmur Takkonstruksjon/loft - begrenset ventilering av takkonstruksjon. Påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Veranda/terrasse - åpninger i rekkverk er ikke i hht. dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyden er for lav i forhold til dagens krav. Konstruksjonene har skjevheter. Krypkjeller - påvist misfarging på trevirke i kryperom under hytta, trolig som følge av for høy luftfuktighet over tid Drenering - Pipe og ildsted - Det er påvist sprekker og/riss i pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Ytterdører - utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm, dvs. at kald trekk kan oppstå. Innvendige dører - dør til ett soverom er vanskelig å åpne/lukke (bør justeres) Bad/vaskerom med sluk/membran - noe vanskelig adkomst til sluket, som er plassert under kabinettet. Belegg er ikke ført tilstrekkelig opp rundt gjennomføringer i gulvet. Toalettrom, overfalter og konstruksjon - toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Mekanisk avtrekk bør etableres. Vannledninger - det er irr på vannrør synlig i fordelerskap. El-anlegg - Foreligger ikke dokumentasjon på alle arbeider utført på det elektriske anlegget. Radon - det er ikke foretatt radonmåling og bygget er heller ikke utført med radonsperre.   Forhold som har fått TG3: - Gulv mot grunn/etasjeskille - ved kontroll ved hjelp av punktlaser ble det målt planhetsavvik.

    Innbo og løsøre
    Eiendommens selges møblert slik den fremstår ved visning med noen få unntak. Selger tar med seg følgende løsøre/møbler, hageverktøy og tilbehør som vil være fjernet til overtagelse; - 2 store rotitting stoler med skammel og bord - 2 brune små rotitting stoler med bord rundt - Stort maleri - 2 lykter - Rotting blomster kasser høye - Løvblåser - Kappsag - 2 blå potter - Kniver på veggen - Båt og motor kan medfølge etter nærmere avtale.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det blir foretatt vasking av hytta til visning og eiendommen vil bli overlevert uten ytterligere rengjøring til overtagelse. Strømforbruk pr. år: ca. 8000 kWh. Internett tilgjengelighet: nei, men det ligger bredbånd ca. 7m fra hyttevegg. Hvordan er parkeringsmulighetene. Selger har disponert 2 P-plasser på felles parkeringsplass (merkede plasser).

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,00))   101 640,- (Omkostninger totalt)   3 401 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming med varmekabler i gulv på toalettrom og bad samt vedfyringsmulighet i vedovn i gangen. Feiing og tilsyn ble sist utført 18.06.2024 med anmerkning om plassering av røykløp; «Mulig det er 1 side innkledd i yttervegg, men usikker på om det er luftepipe på denne siden. Kan se sånn ut, men vanskelig utifra kledningen».

    Info strømforbruk
    Selgers forbruk har vært på ca. 8000 kWh pr. år

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    7773

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Fakturert beløp 2023 utgjorde 7.773, 25 for avløp, feiing og vann. Hytterenovasjon pålydende kr. 3.400,- for 2023 tilkommer. Eier betaler også en årlig avgift til hyttevél for veiavgift/snømåking m.m. Ca kr. 1600,- pr. år. (Alle hytteeiere på feltet må være medlem i vellet).

    Info formuesverdi
    Formuesverdi for inntekståret 2022: kr. 69 850,-.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3118/470/13/68: 09.11.1961 - Dokumentnr: 2496 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 10 år ÅRLIG AVGIFT NOK: 80 BESTEMMELSER OM FORLENGELSE BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN MED FLERE BESTEMMELSER Gjelder denne registerenheten med flere. Festekontrakten ble fornyet i 2001 - men denne er ikke tinglyst. 01.01.2020 - Dokumentnr: 242791 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0123 Gnr:70 Bnr:13 Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2024 - Dokumentnr: 119391 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3014 Gnr:470 Bnr:13 Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er gitt ferdigattest for tilbygg på eksisterende fritidsbolig i 2014. Det foreligger ikke ferdigattest fra opprinnelig bygg i 1952, men kommunen har opplyst at dette ikke vil få noen konsekvenser for ny eier. Det foreligger godkjente tegninger fra 14.05.2012 som er i samsvar med dagens planløsning på hytte og anneks.

    Vei, vann og avløp
    Vann og avløp er tilknyttet offentlig nett via privat fordelingsnett. Kommunen oppfordrer ny eier til å sette seg inn i bruk av trykkløpsanlegg for Lyseren (mer info. ligger tilgjengelig på kommunens hjemmesider) Private veiadkomst - veien ut til feltet har bom.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. eiendommen ligger innunder sikringssone da Lyseren er drikkevannskilde. Diverse restriksjoner gjelder blant annet båt (hastighet /motorstørrelse).

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,00))   101 640,- (Omkostninger totalt)   3 401 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    101640

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Lena Axelsson

Megler

Lena Axelsson

97 17 06 01

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev