aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Lingavegen 82.
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Lingavegen 82.

STRANDEBARM Lingavegen 82

STRANDEBARM | Nydelig hytte i Lingavegen | Attraktiv beliggenhet | Flott sjøutsikt

  • kr 2 390 000
  • BRA-i 72 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 2 390 000
  • Omkostningerkr 78 890
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 468 890
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1986
  • Soverom3
  • Tomt875.8 m²
  • Eierform tomtFestet
  • 2 390 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,00))   78 890,- (Omkostninger totalt)   2 468 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Lingavegen 82. Dette er en flott hytte i et etablert hyttefelt på Linga i naturskjønne omgivelser. Eiendommen er vendt mot sørvest med flott utsikt over Hardangerfjorden mot Varaldsøy. I umiddelbar nærhet er det mange gode turområder. Like nedenfor hyttefeltet er det opparbeidet et felles badeområde hvor en kan nyte varme sommerdager. Nærmeste dagligvarebutikk er i Strandebarm, som er ca. 7 minutter unna med bil. Man kommer seg til Norheimsund på ca. 30 minutter, hvor en har det meste en skulle trenge av servicetilbud. Hytten ligger ca. 1 time og 30 minutter fra Bergen sentrum. Kort fortalt: - Nydelig sjøutsikt. - Flott fritidsbolig med 3 soverom. - Stor og god terrasse. - Hems.
Stuen er på hele 22 kvm og gir den gode hyttefølelsen vi alle leter etter. Og se på de vinduene som rammer inn utsikten til et nydelig bilde.

Lingavegen 82, Vestland

  • Tomt
    875.8m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er plassert i lett skrående terreng, opparbeidet med sti og noe beplanting. Festetid frem til 31.12.2032.

    Beliggenhet
    Fritidsbolig som ligger fint til i et etablert hyttefelt på Linga i naturskjønne omgivelser. Fritidsboligen ligger i et attraktivt hyttefelt ved Strandebarm ved Kvam Kommune. Ca. 30 minutter unna har man Norheimsund som har alt en skulle trenge av servicetilbud. Eiendommen har en flott sjøutsikt over Hardangerfjorden. Fritidsboligen ligger en kort spasertur til sjøen og fine badeforhold. Det er også gode fiskemuligheter for entusiasten og høye topper som Kråkenos og Vesoldo, som byr på fantastisk utsikt over nærområdet. Eiendommen har gangadkomst. Det går skogsvei inn til eiendomsgrensen og hyttelaget har parkeringsplass ca. 200 m fra hytten. Det er også ca. 10 minutter med bil til preparerte skiløyper på Haukås og ca. 45 minutter til Kvamskogen hvor du har preparerte skiløyper og alpin.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning. Eiendommen har gangadkomst. Det går skogsvei inn til eiendomsgrensen og hyttelaget har parkeringsplass ca. 200 m fra hytten.

    Bebyggelse
    Det er spredt bebyggelse i nærområdet. Fritidsboligen ligger i et etablert hyttelag.

    Byggemåte
    Utvendig: Taktekkingen består av pappshingel. Takkonstruksjonen består av sperrekonstruksjon med saltak. Det er bindingsverk konstruksjon med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass. Innvendig: Vegger og himling av trepanel. Innvendig gulv av furugulv. Furu fyllingsdører. Kjøkken med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt stålvask. Bad: Bad med vinylbelegg og laminat på gulv. Baderomsplater på vegg og trepanel i himling. Tomteforhold: Byggegrunn av fjell og faste masser.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Maling av tak og lagt nytt gulv. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Mus i ytterbod ved overtakelse i 2020. Dette ble utbedret med fornying av musebørster i hele fritidsboligen og det har ikke vært et oppdaget mus i ettertid. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Beising av hele fasaden med Drygolin nordic extreme i 2020. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Det er forventet at hytteeier er medlem i Linga hyttelag som drifter felles vannanlegg med borehull og pumpehus. Medlemskontingent for 2023 var NOK 2500,- pr. år. Fritidsboligen er oppført på festetomt, se salgsoppgave for nærmere opplysninger.

    Innhold
    Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Lingavegen 82. Dette er en flott hytte i et etablert hyttefelt på Linga i naturskjønne omgivelser. Dette er en hytte en kan bruke hele året, det er like koselig her på vinterstider som det er på sommerstider. Eiendommen er vendt mot sørvest med flott utsikt over Hardangerfjorden mot Varaldsøy. I umiddelbar nærhet er det mange gode turområder. Like nedenfor hyttefeltet er det opparbeidet et felles badeområde hvor en kan nyte varme sommerdager. Nærmeste dagligvarebutikk er i Strandebarm, som er ca. 7 minutter unna med bil. Man kommer seg til Norheimsund på ca. 30 minutter, hvor en har det meste en skulle trenge av servicetilbud. Hytten ligger ca. 1 time og 30 minutter fra Bergen sentrum. Når man kommer inn i fritidsboligen møter man en entre hvor en kan kle av seg uttertøy og ta steget inn i den lune hytten. Her blir man møtt av lyse og moderne farger. På høyre side her finner man badet. Dette rommet måler 4,4 kvm og er utstyrt med toalett, vask og dusjkabinett. Videre kommer man inn i stuen med store vinduer som rammer inn utsikten som et bilde. Stuen er på hele 22 kvm og gir den gode hyttefølelsen vi alle leter etter. Her kan man slappe av og nyte freden en hytte skal gi med en god kopp kaffe. Det er en åpen stue/ kjøkken løsning som er en sosial løsning. Det er her god plass til sofagruppe og spisegruppe. Kjøkkenet er 7,7 kvm stort og har profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt stålvask. Herfra kommer man ned til 2 soverom. På soverom 1 er det plass til en dobbeltseng og annet soveromsmøbelement, og måler 8,3 kvm. Det neste soverommet er per i dag utstyrt med en etasjeseng med to sengeplasser. Det er perfekt for når man får besøk og trenger et sted for dem til å sove. Dette soverommet måler 5,6 kvm. Går man nå tilbake og mot hemsen, finner man det tredje og siste soverommet. Dette måler 5,6 kvm og har plass til en enkeltseng/ etasjeseng og annet soveromsmøbelement. Videre kommer man til den flotte hemsen på 10 kvm. Her kan man nyte den fantastiske utsikten og den flotte naturen som Linga har å by på. Her kan man trekke seg tilbake med en god bok eller spille brettspill med resten av familien. Det store vinduet på hemsen gir en utrolig fint inntrykk og mye naturlig lys inn på hemsen. Ute på terrassen har man 24,5 kvm som en kan nyte til alle årstider. Det er fantastisk utsikt mot Harangerfjorden. Her har du god plass til en spisegruppe og forskjellige terrassemøbelement.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Gjelder synlig spor etter mus på loft hvor det også er avvik relatert fuktsperre mellom varm og kald sone. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Utvendig > Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utvendig > Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes oppgradering på sikt. Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er noen dårlige overganger. Tiltak: Overgangene kan gi fuktskader. Anbefaler lokal utbedring. Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Innvendig > Andre innvendige forhold: Utformingen av rekkverket gjør det mulig for små barn og klatre på det. Tiltak: Det anbefales å gjøre tiltak. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Tiltak: Anbefaler jevnlig tilsyn. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er uegnede materiale i våtsone. Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Våtrom > 1. etasje > Bad > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Avtrekk: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Tiltak: Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Tiltak: Alle eldre anlegg bør med jevne mellomrom ha en utvidet uavhengig kontroll. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Rør/ledninger helt eller delvis synlig utendørs. Fare for frost. Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Anbefaler jevnlig tilsyn. AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater - Gulv: Det er bruksslitasje ut over normal slitasjegrad. Noe knirk ved trapp. Tiltak: Fungerer med dette avviket. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.   Forhold som har fått TG3: Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Forhold som har fått TGIU: Våtrom > 1. etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt.Hulltaking er ikke foretatt da eier har ikke akseptert dette.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er parkering ca. 200 meter fra hytten.

    Forsikringsselskap
    Frende

    Polisenummer
    653683

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Fritidsboligen er oppført på festetomt, se salgsoppgave for nærmere opplysninger. Det er forventet at hytteeier er medlem i Linga hyttelag som drifter felles vannanlegg med borehull og pumpehus. Medlemskontingent for 2023 var NOK 2500,- pr. år. Kontigenten dekker for medlemskap i hyttelaget, inkludert serviceavtale vannanlegg, felles forsikring, felles strøm, samt vedlikehold av felles vei, vann og avløp.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 390 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,00))   78 890,- (Omkostninger totalt)   2 468 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Elektrisk Varmepumpe Ved

    Energiklasse
    E

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    2704

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Renovasjon blir levert av ekstern aktør, BIR. Årlig renovasjonsgebyr er kr 1 610,-.

    Formuesverdi sekundær
    605420

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Årlig velavgift
    2500

    Velforening
    Linga Hyttelag

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4622/101/35: 30.12.1988 - Dokumentnr: 5853 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste ÅRLIG AVGIFT NOK 3,500 - Festetid frem til 31.12.2032. - Festeavgift gitt kr 3 500 pr kalenderår. - Felles vannforsyningsanlegg. - Toalett skal være tørrklosett basert på biologisk nedbrytning. Fester sine plikter: - Opparbeiding av felles kai. båtoppslagsplass og naust. - Opparbeiding av stier i hytteområdet. - Fremføring av elektrisk kraft og telefon til hyttene. - Eventuelle andre tiltak som naturlig bør ordnes av festerne i fellesskap. - Vedlikehold av alle tiltak nevnt under dette punkt. Det er pliktig for fester å være medlem i hyttelaget. 30.12.1988 - Dokumentnr: 5853 - Festekontrakt - vilkår ÅRLIG AVGIFT NOK 3,500 - Festetid frem til 31.12.2032. - Festeavgift gitt kr 3 500 pr kalenderår. - Felles vannforsyningsanlegg. - Toalett skal være tørrklosett basert på biologisk nedbrytning. Fester sine plikter: - Opparbeiding av felles kai. båtoppslagsplass og naust. - Opparbeiding av stier i hytteområdet. - Fremføring av elektrisk kraft og telefon til hyttene. - Eventuelle andre tiltak som naturlig bør ordnes av festerne i fellesskap. - Vedlikehold av alle tiltak nevnt under dette punkt. Det er pliktig for fester å være medlem i hyttelaget. 30.09.1986 - Dokumentnr: 3543 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4622 Gnr:101 Bnr:2 - Viser tomtegrenser. 01.01.2020 - Dokumentnr: 1879878 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1238 Gnr:101 Bnr:35

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. - Det er noe innvendig ombygging. Terrasse er utvidet, det er ikke lenger badstu, kjøkken er flyttet til vegg mot soverom og døren til soverommet er flyttet til under hems. Det foreligger ingen doumentasjon på endringene. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Andre dokumenter mottatt av kommunen: - Tegninger datert 12. april 1986, godkjent av Kvam Bygningsråd 13. mai 1986. - Kartutsnitt/ situasjonsplan datert 12. april 1986, godkjent av Kvam Bygningsråd 13. mai 1986. Byggeår er ikke opplyst fra kommunen, så det er tatt bakgrunn i igangsettingstillatelsen i matrikkelrapporten.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet privat vannett. Eiendommen har vannforsyning via hyttelagets brønn i området. Eiendommen er tilknyttet privat avløpsnett. Eiendommen har avløp via hyttelagets septiktank, med overløp til grøft e.l. Eiendommen har ikke veiadkomst. Eiendommen har gang adkomst. Det går skogsvei inn til eiendommen og hyttelaget har parkeringsplass ca. 200 m fra hytten. Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg ulovlige og grunnvannstand og øvrige forhold kan medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke gitt opplysninger om at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommuner kan foreta kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære fremtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg. Kjøper overtar risiko og ansvar for nevnte forhold, herunder også for videre bruk.

    Regulerings- og arealplanner
    Området er regulert til byggeområde for hytter.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 390 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,00))   78 890,- (Omkostninger totalt)   2 468 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    78890

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 35 000 ,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9 900 ,- oppgjørshonorar kr 6 500 ,- og visninger kr 2 500 , -, markedspakke kr 15 900,-, kommunale opplysninger kr 5 900,- og trykte salgsoppgaver kr 1 500,-. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr  10 000 ,- for utført arbeid.  Alle beløp er inkl. mva. 

Fredrik Vatle

Megler

Fredrik Vatle

47 64 63 05

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev