aktiv-eiendomsmegling
Velkomen til Beinavikjo 21D - Presentert av Elisabeth Nonås Fylkesnes i Aktiv Eiendomsmegling Sunnhordland. Leilegheita er renovert i 2023, og det er bl.a satt inn nye vindauge, golv, veggar, nytt kjøkken og nytt bad.
Velkomen til Beinavikjo 21D - Presentert av Elisabeth Nonås Fylkesnes i Aktiv Eiendomsmegling Sunnhordland. Leilegheita er renovert i 2023, og det er bl.a satt inn nye vindauge, golv, veggar, nytt kjøkken og nytt bad.

USKEDALEN Beinavikjo 21D

Renovert og moderne frittliggande leilegheit med storslått sjøutsikt og god planløysing | 3 soverom og 2 etg|

  • kr 2 290 000
  • BRA 100 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 2 290 000
  • Omkostningerkr 70 292
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 360 292
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2012
  • Soverom3
  • ArealP-rom 91 m²
  • Felleskostnaderkr 1 800
  • Tomt2 162.5 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 290 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,00))   70 292,- (Omkostninger totalt)   2 360 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Illustrert planteikning, heile bustaden. Avvik kan forekomme.
Velkomen til Beinavikjo 21D - Presentert av Elisabeth Nonås Fylkesnes i Aktiv Eiendomsmegling Sunnhordland Leilegheita er renovert i 2023, og det er bl.a satt inn nye vindauge, golv, veggar, nytt kjøkken og nytt bad. Det er bygd på med ny entre, vaskerom og terrasse i frå lotsetasjen. Leilegheita går over to etasjer og inneheld: 1.etg.: Entre, bad, vaskerom, open stove- og kjøkenløysing, soverom Loftsetasje: Gang, 2 soverom og toalettrom Verdt å merke seg - Moderne og nyoppussa - Nytt kjøkken - Nytt bad + toalettrom - 3 soverom - Storslått sjøutsikt
Velkomen inn! Eigedommen har ein romsleg entre med plass til å henge frå seg yttertøy og sko.

Beinavikjo 21D, Vestland

  • Arealbeskrivelse
    Leilegheita
    Bruksareal
    2. etasje: 64 kvm Entre, stove/kjøken, soverom, bad og vaskerom
    3. etasje: 27 kvm Loftsetasjen: Gang, 2 rom, toalettrom
    Primærrom
    1. etasje: 64 kvm
    2. etasje: 27 kvm

    Utendig bod
    Bruksareal
    1. etasje: 9 kvm Boda ligger under leilegheita.



    Tomt
    2162.5m²

    Beskrivelse av tomt
    Areal felles tomt Tomta er fint opparbeidd med kaianlegg og brosteinslagte parkeringsareal

    Beliggenhet
    Leilegheiten ligg flott til i Beinavikjo med panoramautsikt over fjord og fjell. Frå frokostaltanen kan du nyta synet av dei mektige fjella i Uskedalen og frå altanen ved stova kan oppleva dei vakraste solnedgangane eller observera det skiftande veret langs fjorden. Det er gangavstand til eit utval av butikkar i sentrum. Uskedalen ligg sentralt i Kvinnherad, og det er kort køyreveg til både til Husnes som er regionsenter og har eit godt utval av butikkar og servicetilbod, og til Rosendal som er kommunesenter og har eit utval av butikkar og servicetilbod. Uskedalen er godt utgangspunkt for turar ved sjøen og i fjellet, med mange av dei flotte fjelltoppane i Kvinnherasfjella i gangavstand frå bustaden. Med eigen båtplass ligg alt til rette for at ein kan nytta fjorden så mykje ein ynskjer.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Veletablert bustadområde med einebustader, tomannsbustader og småhus.

    Byggemåte
    Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner og nedløp i metallutførelse Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Yttervegger over grunnmur med bindingsverkmontert med 6" bindingsverk, vindsperre, leker og liggende bordkledning. Isolert med 15cm mineralull. Kledning retning sørvest på gavlvegg ny år 2023 Bygningen har PVC vinduer med 2-lags glass og 3 lags glass. 3-lags pvc vindu i front stuedel montert 2023- Nye vindu i tilbygg år 2023, pvc- utførelse Øvrige vindu med kvitmalte trekarmer- 2lags glassfelt- datert 2007 Bygningen har malt hovedytterdør. Ny ytterdør i kvitmalt utførelse- år 2023. Balkongdør i gavl på loft i pvc, 3-lags glassfeltutførelse, ny år 2023. Balkongdør på langvegg i stuedel, kvitmalt treutførelse, ny år 2023. Balkong med tilkomst fra stuedel oppført år 2023- montert med impregnerte trebjelker og terrassebord- glassrekkverk. Balkong med tilkomst fra loft- oppført år 2023. Underliggende sveiset takpapp, terrassebord og malt rekkverk Balkong med tilkomst fra utvendig bod- støpt betongplate- malt rekkverk i frontnettingrekkverk i bakkant. Balkong fra byggeåret Treplatting ved hovedinngang ny år 2023 Det er ikke forelagt Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Utvendige overflater som inngår som fellesdeler for bygningen er ikke vurdert- utover det som er beskrevet i denne rapporten. Vinduer og dører som gjelder for leiligheten er ansatt med tilstandsbeskrivelse.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Leilegheita er oppgradert i 2023 med nytt bad, kjøkken og påbygg. Påbygg er utført av Halsnøy Trelast. Bad er utført av seljar som har jobba som rørlegger. Elektrisk r oppgradert av BKS power&automation. Det foreligger samsvareklæring.

    Innhold
    Velkomen til Beinavikjo 21D - Presentert av Elisabeth Nonås Fylkesnes i Aktiv Eiendomsmegling Sunnhordland Leilegheita er renovert i 2023, og det er bl.a satt inn nye vindauge, golv, veggar, nytt kjøkken og nytt bad. Velkomen inn! Eigedommen har ein romsleg entre med plass til å henge frå seg yttertøy og sko. Leilegheita har ei open stove- og kjøkenløysing. Det er store vindauge i front med storslått utsikt utver sjøen og nærområdet. Det er god plass til både sofagruppe og etestove. Det er terrassedør ut frå stova til terrassen i front av leilegheita. Kjøkenet er eit flott og moderne kjøkken med slette frontar og laminat benkeplate. Kjøkenet er utstyrt med oppvaskmaskin, platetopp, steikeomn og kjøl/frys Badet er frå 2023 og har varmekablar i golvet. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, servant i møbel og dusjhjørne. Det er separat vaskerom i leilegheita. Hovudsoverommet er av god storleik med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløysing. Det er to soverom og eit toalettrom i loftsetasjen i leilegheita. Det er og ein terrasse over inngangspartiet med ugang frå loftsetasjen. I framkant av stova så har ein solrik terrasse med plass til solstol og grill. Det er og ein terrasse over inngangspartiet med ugang frå loftsetasjen. Leilegheita ligg over garasjeanlegget og er ein frittliggande leilegheit i sameige. Boda til leilegheita ligg i etasjen under leilegheita, og har inngang i begge ender. Fellearealet til sameige består av eit flott opparbeida område på kaien med sitteplass og bademoglegheiter. Det er fleire i sameige som har kjøpt eller leigd båtplass.

    Standard
    innvendig Golv: Laminat Vegg: malte plater. Innvendige tak: Himlingsplater. Innfelte leddspotter Loftsetasje: Overflater med laminat, vegger med malt strietapet, malt strie i skråhimling, malte plater i flat del av himling Etasjeskiller er av betongdekke. Loftsetasjen med trebjelkelag. Ny betongstøp og isolasjon og varmekabler- år 2023, med unntak av på soverom Boligen har malt tretrapp. Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Formpresset utførelse Bad: Vegg; Baderomsplater Taket: Himlingsplater Golv: Vinylbelegg. Elektriske varmakablar. Innreia med : innreiing med servant, vegghengt toalett og dusjveggar/hjørne. Vaskerom: Golv: Vinylbeleg. Elektriske varmekablar. Vegg: Baderomsplater Toalettrom i 2.etasje Golv: Belegg Veggar: Ein gjer merksam på at det som regel vil vera diverse mindre hol i overflater etter bilete/hyller osb, og noko misfarging/skjolder der bilete/hyller/ møblar osb. har vore plassert. På golv vil det som regel vera diverse slitasje, og noko misfarging/riper osb der møblar har vore plassert. Dette vert ansett som normalt for ein brukt bustad. Eigedommen er gjennomgått av ein bygningskyndig og det er utarbeida ein tilstandsrapport av Raymond Bård Olsen. Denne er vedlagt salsoppgåva. Følgjande er gitt tilstandsgrad 3 i tlilstandsrapporten. Utvendig > Nedløp og beslag Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 - Utvendig i sameige er sameige sitt ansvar, og ikkje kvar enkelt seksjonseigar. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Gå til side Brannslokkeappatat montert Kostnadsestimat: Under 10 000 Brannslokkeappatat montert 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja 4. Er det skader på røykvarslere? Ukjent Følgjande er gitt tilstandsgrad 2 i tlilstandsrapporten. Utvendig > Andre utvendige forhold Vurdering av avvik: - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l.for fellesdeler i bygget. Konsekvens/tiltak - For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Lokal ujevnhet i hjørne utvendig på bad mot stuedel. Lokal ujevnhet på overflate gulv i gangdel på loftsplanet. Konsekvens/tiltak - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad Innvendig > Innvendige trapper - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak - Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. - Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Innvendig > Innvendige dører Det er påvist andre avvik: - Dør til soverom loft stopper i skråtak- bør monteres med dørstopper eller lignende - Det må foretas tiltak for å lukke avviket Våtrom > 1.Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Konsekvens/tiltak - Innhent dokumentasjon, om mulig. Våtrom > 1.Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Konsekvens/tiltak ? Innhent dokumentasjon, om mulig. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringskap med jordfeilautomater- montert år 2023 Varmekabler i gulv 1 etasje med unntak av på soverom

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevarene eventuelt kan anses som integrerte. Hitevarer på kjøkken følger med.

    Moderninseringer og påkostninger
    Takstmann skriv følgjande: Bygget ble oppført år 2012- oppført med leilighet med hovedplan ogl oft- underetasje med bod. Tilbygget år 2023 i gavlvegg med inngangsparti og vaskerom, samt balkong fra soverom loftsplan. Leilighet er godt påkostet på innvendige overflater- nye våtrom og nytt kjøkken 2023. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. For nærmere beskrivelse av konstruksjoner og overflater vises det til innholdet i denne rapporten. - Nytt balansert ventilasjonssystem

    TV/Internett/bredbånd
    Fiber

    Parkering
    Parkering på sameige sin eigedom

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Vifte på vaskerommet blir innstallert av seljar før overtakelse.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 290 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,00))   70 292,- (Omkostninger totalt)   2 360 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Elektriske varmekablar på bad og vaskerom.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    5348

    Kommunale avgifter år
    2022

    Info kommunale avgifter
    Renovasjon- og slamgebyr kr 1312,50 Avløp kr 4 035,08

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatt kr 1 623,00

    Formuesverdi primær
    368108

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    1325190

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

    Sameiebrøk
    1/20

    Felleskostnader pr. mnd
    1800

    Felleskostnader inkluderer
    Felles straum, forsikring, vedlikehald utvendig, renovasjon for felles (ein andel for sameige og ein ligg i komunale avgifter) og felles gjeld. Felleskostnadane er planlagt øke til kr. 1.900,- frå 01.05.2024

    Om sameiet
    Sameige Sameiga Uskedal Brygge består av 20 seksjoner. Seksjon nr. 1 til 12 er boligseksjoner i totalrenovert eldre bygg. Seksjon nr. 13 til 16 er boligseksjoner i og ved nyoppført garasjebygg. Dette gjelder for Beinavikjo 21D og seksjon nr. 17 til 21. er boligseksjoner i eget nybygg der det tidligare var oppført sjøbod/naust. Snr. 2 og 3 vart slått sammen i 2019. Sameige har ein utvendig vedlikehaldsplan.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Sameiet har eit felles som blir betjent av felelskostnnadane. Lånet er pr. november på kr. 569.921,- og har nedbetalingstid på 20 år.

    Forkjøpsrett
    Det er ikke forskjøprett.

    Styregodkjennelse
    Det er ikke krav til styregodkjenning.

    Sameiets forsikringsselskap
    If

    Vedtekter/husordensregler
    Vedtektene til sameige ligger vedlagt i salsoppgåva I punkt 1.6 fstår følgjande: Uskedal Brygge as planlegger videre utbygging av boliger og fritidsboliger i området, og sameierene kan ikke motsette seg eller legge inn protester på den byggeaktiviteten som vil komme i forbindelse med dette.

    Dyrehold
    Det er tillatt med husdyr, men ein skal søke til sameiet for å informere. Eier har ansvar for dyrehaldet selv. Dyr skal ikke være til sjenanse for andre bebuara.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4617/122/28/15: 17.06.1950 - Dokumentnr: 1892 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Skuldskifte for eigedommen i 1950. 17.06.1950 - Dokumentnr: 1892 - Bestemmelse om veg Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Skuldskifte for eigedommen i 1950. 30.07.1966 - Dokumentnr: 3002 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:41 Bestemmelse om kloakkledning Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Målebrev og rettigheter for utskilt tomt. 16.04.1975 - Dokumentnr: 2742 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:60 Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Målebrev for nabotomt. Nabotomt for sameige har vegrett på eksisterande veg. 16.04.1975 - Dokumentnr: 2743 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:61 Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Målebrev for nabotomt. Nabotomt for sameige har vegrett på eksisterande veg. 09.12.2002 - Dokumentnr: 11312 - Best. om båt/bryggeplass Rettshavar: Kjell Arnesen f.14-04.56, Trygve Arnesen f09.10.57, Terje Arnesen f.07.12.61 og Jens Jørgen Arnesen f.02.12.64. Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Skøyte med bestemmelser om båtplass for tidligare eigara av tomta, samt rett til å ta båten på land og sjøsette. 10.01.2005 - Dokumentnr: 254 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:45 Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Bestemmelser ifm. utbygging for Uskedalen brygge. 10.01.2005 - Dokumentnr: 254 - Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Bestemmelser ifm. utbygging for Uskedalen brygge. 17.03.2006 - Dokumentnr: 2793 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:65 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Dokumentet finnes ikkje i kartverket sine arkiv. 17.03.2006 - Dokumentnr: 2793 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:10 Rettighetshaver: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:60 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Dokumentet finnes ikkje i kartverket sine arkiv. 17.03.2006 - Dokumentnr: 2799 - Rett til utskilt tomt Med flere bestemmelser Rettshavar: USKEDAL BRYGGE AS Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Dokumentet finnes ikkje i kartverket sine arkiv. 17.03.2006 - Dokumentnr: 2799 - Erklæring/avtale Bestemmelse om veg Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser Rettshavar: USKEDAL BRYGGE AS. Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Dokumentet finnes ikkje i kartverket sine arkiv. 17.03.2006 - Dokumentnr: 2807 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:45 Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere - Dokumentet finnes ikkje i kartverket sine arkiv. 22.03.2006 - Dokumentnr: 2885 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere - Seksjoneringen 06.04.2017 - Dokumentnr: 305558 - Kjøpekontrakt Rettighetshaver: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 Snr:11 Gjelder carport - Ifm. carport for snr. 11 ------ 22.03.2006 - Dokumentnr: 2885 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 15 Formål: Bolig Sameiebrøk: 1/21 Avjerd om tilleggsdel, sjå under servituttar. Gjeld seksjon nr. 1-12, 15,17-21. 05.04.2019 - Dokumentnr: 408511 - Reseksjonering Snr: 15 Formål: Bolig Sameiebrøk: 1/20 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt Sammenslåing av seksjoner Endring av tilleggsdel Endring av sameiebrøk Endring av fellesareal - Gjelder for snr. 2, 3, 5, 6 og 7. Seksjon 2 og 3 slås saman. Eit tilleggsareal som høyrte til snr. 15 er omgjort til fellesareal. Seksjon 15 har fortsatt tilleggsareal i 2.etasje + bod under leilegheit. ----- Eiendommens rettigheter: 17.06.1950 - Dokumentnr: 1892 - Bestemmelse om vannledn. Rettighet hefter i: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:5 Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 10.01.2005 - Dokumentnr: 254 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:45 Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 - Bestemmelser ifm. utbygging for Uskedalen brygge. 17.03.2006 - Dokumentnr: 2807 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:45 Føresegn om båt-/bryggjeplass Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4617 Gnr:122 Bnr:28 - Dokumentet finnes ikkje i kartverket sine arkiv.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 18.12.2012 - Bustadutbygging med 16 husvære. Telegrafbygget ? Bygg A inneheld 12 husvære, Garasjebygg - Bygg B inneheld 3 husvære og Garasjebygg - Bygg C inneheld 1 husvære På byggeteikningane så er det innteikna med 1 soverom, bad og kjøkken. I dag er det bygd på med entré og vaskerom. Soverom er flytta inn og kjøkken der soverom var. Det er og trapp til hems der ein i dag har to rom. Halsnøy Trelast har bygd på entre, vaskerom og terrasse utenfor loftsrom. Det blir sendt inn dokumentasjon til kommune for å byggemelde. Tiltaket er godkjent hos kommunen og sameige. Det er utstedt ferdiattest 28.02.2024 ifm. bruksendring av loftsetasje til to soverom og toalettrom.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp. EIendommen er ikke tilknyttet offenlig vann. Det er komunal veg til sameige, og privat veg vidare på sameige si tomt og vidare.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen følger kommuneplan med formål boligbegyggelse. ID 20140002

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut, men det er krav til å infoemre styret i sameie om utleige. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 290 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,00))   70 292,- (Omkostninger totalt)   2 360 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    70292

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 990,- og oppgjørshonorar kr 7 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  47 500,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 38 916,-. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Elisabeth Nonås Fylkesnes

Megler

Elisabeth Nonås Fylkesnes

97 06 16 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev