aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Gamlevegen 5.
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Gamlevegen 5.

YTRE ARNA Gamlevegen 5

YTRE ARNA | Innholdsrik enebolig med mye potensiale | Flott sjøutsikt | Rolig og trygt nabolag |

  • kr 2 790 000
  • BRA-i 225 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 2 790 000
  • Omkostningerkr 70 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 860 990
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1947
  • Soverom3
  • Tomt801.8 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 2 790 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 69 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 990 (Omkostninger totalt) 86 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 88 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 860 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 2 876 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 2 878 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Gamlevegen 5. Dette er en stor enebolig med oppussingsbehov og med stort potensiale. Huset har en flott beliggenhet i et rolig og trygt nabolag i Ytre Arna. Eiendommen er lett skrående med parkeringsplass på egen tomt. Den har blant annet en stor terrasse, hvor en kan nyte finværsdagene. Huset har stort potensiale med sin store grunnflate og areal. Her kan en skape et godt hjem til storfamilien og bo sentralt i Ytre Arna med kort vei til Indre Arna, Åsane og Bergen sentrum.
Videre inn er det første man ser stuen med sine 32,4 kvm. Her er det god plass til sofagruppe og tv- stue.

Gamlevegen 5, Vestland

  • Tomt
    801.8m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er plassert i lett skrående terreng, opparbeidet med parkering og ankomst vei. Tomteareal er tatt utgangspunk i fra matrikkelrapporten.

    Beliggenhet
    Fra eiendommen har man pen utsikt over Sørfjorden og videre mot Osterøy. Gangavstand til busstopp og kort vei til skole, barnehage, butikk, Øyrane Torg samt togforbindelse til blant annet Bergen sentrum. Ca. 10 minutters kjøring til Åsane sentrum. Nærmeste dagligvarehandel ligger bare noen minutter unna.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Barnehage/skole/fritid
    Skoler i nærheten: - Ytre Arna skule (1-7 kl.) 26 min å gå og 5 min med bil. - Kyrkjekrinsen skole (1-10 kl.) 10 min med bil. - Garnes ungdomsskule (8-10 kl.) 12 min med bil. - Arna videregående skole 11 min med bil. Barnehager i nærheten: - Kidsa Festtangen (0-5 år) ca. 15 min å gå og 5 min med bil. - Ytre Arna barnehage (1-5 år) ca. 26 min å gå og 5 min med bil. - Indre Arna barnehage (0-5 år) 7 min med bil. Dagligvare: - Coop Prix Ytre Arna 4 min med bil. - Rema 1000 Øyrane Torg 7 min med bil. Fritidsaktiviteter i nærheten: - Arna Stadion 6 min med bil. - Arna Idrettspark 8 min med bil. - NOVA treningssenter Ytre Arna 5 min med bil.

    Byggemåte
    Utvendig: Taktekkingen består av skifer fra byggeår. Pipe over tak, pusset og malt. Renner og nedløp av aluminium. Takkonstruksjonen består av sperrekonstruksjon med saltak. Det er undertak av trebord. Vinduer med 1.lagsglass og isolert 2-lagsglass. Ytterdør, kjellerdør og balkong dør med glassfelt. Terrasse i trekonstruksjon. Innvendig: Innvendig gulv med ulike overflater, parkett, laminat og furugulv. Himling av malte plater og trepanel. Innvendig gulv med ulike overflater, betonggulv, furugulv og gulvteppe. Støpt gulv mot grunn og etasjeskille i trebjelkelag. Det er heltre trapper. Tomteforhold: Antatt byggegrunn av fjell og faste masser. Grunnmur av støpt betongmur. Forstøtningsmur mot parkeringsplass.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskrivelse: Fukt våtrom kjeller. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Installert ny varmtvannsbereder 2024. Arbeid utført av: Arna VVS Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Har vært fukt i kjeller tidligere, bedret seg da nabo drenerte på sin tomt. Saltutslag på murvegger. Råte i gulvplanker i kjellerrom. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Skiftet kledning på østvendt vegg pga. fukt. Arbeid utført av entreprenør Jostein Garnes AS. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Nytt elektrisk anlegg i 2018. Arbeid utført av: Korsvold elektroinstallasjon. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Kontroll av el-anlegg i 2017 med pålegg om å skifte hele det elektriske anlegget. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Bygd terrasse ved egeninnsats og dugnad.

    Innhold
    Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Gamlevegen 5. Dette er en stor enebolig med oppussingsbehov og med stort potensiale. Huset har en flott beliggenhet i et rolig og trygt nabolag i Ytre Arna. Eiendommen er lett skrående med parkeringsplass på egen tomt. Den har blant annet en stor terrasse, hvor en kan nyte finværsdagene. Huset har stort potensiale med sin store grunnflate og areal. Her kan en skape et godt hjem til storfamilien og bo sentralt i Ytre Arna med kort vei til Indre Arna, Åsane og Bergen sentrum. Boligen er svært innholdsrik med sine fire etasjer. I boligens underetasje/ kjeller er det et stort, uforløst potensiale. Her har man en stor etasje med sine 68 kvm. I denne etasjen har man blant annet et bad på 4,9 kvm, kjellerrom på 14,2 kvm og flere uinnredde kjellerrom. Den står per i dag som en grovkjeller og hvor det må påregnes at den trenger å oppgraderes. I boligens 1. etasje kommer man inn i entreen på 4,7 kvm. Videre inn er det første man ser stuen med sine 32,4 kvm. Her er det god plass til sittegruppe og tv- stue. Her er det også peis til å varme opp huset på kalde vintersdager. Vinduene i stuen gir mye naturlig lysinnslipp og en flott utsikt over Sørfjorden. Kjøkkenet er også i denne etasjen. Det måler 22,4 kvm og har godt med plass til lagring. Her har du også spisestuen. Badet er i denne etasjen også, dette måler 4,6 kvm og er utstyrt med toalett, dusjkabinett og benkeskap med 2 stk nedfelt porselen servant. Videre kommer man opp i boligens 2. etasje. Denne etasjen er stor og måler i totalt 65 kvm. Her har man 3 soverom på henholdsvis 16,1 kvm, 14,2 kv og 10,9 kvm. Soverommene er med andre ord store og har plass til det en skulle ønske seg av soveromsmøbelement. Det er også en stue i denne etasjen som måler 11,4 kvm. I denne stuen har man også en peis som varmer godt opp. Denne stuen kan være veldig god løsning for barnefamilien. Siste etasjen i boligen er loftet. Dette er uinnredet, men har tidligere hatt to soverom. Dette var fra den tiden da Arne fabrikker stuet inn så mange arbeidere som de kunne i hvert hus som ble bygget i Ytre Arna. Loftet har skråvegger, men man kan gå oppreist også i denne etasjen. Rommene måler 3,8, 7,9 og 5 kvm. Utvendig har man en stor terrasse på 59 kvm som en kan nyte på fine sommersdager. Her kan man grille og kose seg til solen går ned.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2 - AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Forhold som har fått TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp. Takrenner har punktvise lekkasjer. Tiltak: Det må påregnes oppgraderinger. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Anbefaler jevnlig vedlikehold og det må påregnes oppgradering på sikt. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Konstruksjonene har skjevheter. Tiltak: Anbefaler videre undersøkelse. Utvendig > Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. De eldre vinduene er klar for utskiftning. Er et knust vindu i underetasje. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utvendig > Dører: Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er noe bruksslitasje. Tiltak: Dører med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele døren eller kun selve glassene. Dører må justeres. Anbefaler jevnlig vedlikehold Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket er målt ti 0,9 m, dagens krav er 1,0 m. Terrassen og rekkverket har noe bruksslitasje. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Tiltak: Anbefaler jevnlig vedlikehold. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Det mangler puss på deler av pipen. Noe sotmerker på pipen. Tiltak: Anbefaler jevnlig vedlikehold og tilsyn. Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er liten frihøyde i trappeløp. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det bør gjøres lokale tiltak. Innvendig > Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Tiltak: Lokal utbedring må påregnes. Enkelte dører er klar for utskiftning. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Badet fremstår med noe brukssltiasje. Det er noe manglende finish. Tiltak: Badet fungerer med dette avviket. Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Fortsatt bruk av dusjkabinett anbefales. Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist skader på innredning. Det er noe bruksslitasje på baderomsmøæbelet. Tiltak: Badet fungerer med dette avviket, men det må påregnes oppgradering på sikt. Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er påvist fuktskjolder i overflater. Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Det må påregnes oppgraderinger. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Tiltak: Alle anlegg bør med jevne mellomrom ha en utvidet uavhengig kontroll. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Tiltak: Anbefaler videre undersøkelse og lokal utbedring. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.   Forhold som har fått TG3: Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Betongtrapp har mindre sprekker/skader. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Anbefaler jevnlig vedlikehold. Innvendig > Overflater - Underetasje: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er målt 18 wt-% fuktighet i himlingen i underetajsen. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Anbefaler videre undersøkelse. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagt. Det er påvist fuktighet i oppforet tregulv i underetg/kjeller, og det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Det er registrert typisk "kjellerlukt". Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt årsak og omfanget på eventuelle skader. Våtrom > Underetasje > Bad > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > Underetasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det er i hulltakingen påvist fukt/råteskader. Tiltak: Badet/våtsonen står foran utbedring. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det må foretas utbedring av fallforhold. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning. Tomteforhold > Drenering: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Prisestimat gjelder videre undersøkelse Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Det anbefales jevnlig tilsyn.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Biloppstillingsplass på egen eiendom.

    Forsikringsselskap
    KLP

    Polisenummer
    47822254

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 2 790 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 69 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 990 (Omkostninger totalt) 86 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 88 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 860 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 2 876 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 2 878 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    - Peiser. - Varmepumpe. - Elektronisk oppvarming.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    21668

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Eiendomsskatt er også inkludert i de kommunale avgiftene.

    Formuesverdi primær
    1012188

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3846313

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: BESTEMMELSE OM GJERDE - 26.06.1946 Doknr. 501566 - Skjøte med bestemmelse om at gjerdeplikten påhviler kjøper. - Vegrett for vegen nedenfor huset. REGISTRERING AV GRUNN - 11.06.1946 Doknr. 501415 - Oppmåling og skyldelingsforretning. OMMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING - 01.01.2020 Doknr. 3776

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998. Tegningene stemmer ikke overens med dagens bruk. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.     Utvendige endringer: - Utvendig er det en ikke byggemeldt terrasse som er bygget de senere år. - Det er også gjort en fasadeendring hvor det takopplettet på ene siden av taket var en trekant ark. Denne er nå firkant ark. - Det er per i dag ikke balkong i boligen da nåværende eier har tatt den bort på grunn av slitasje. Balkongdøren er tettet igjen. Innvendige endringer: - Det er vanskelig å tolke hvor bad og toalett er tegnet inn på originaltegninger. Det kan se ut som at det er lagt opp til bad i kjelleretasjen under trappen. Det er i dag våtrom og opplegg til toalett ved entre i kjeller. Det er også bad i 1. etasje i gang inn til kjøkken og stue. - I tegningene er det gjort en hel del endringer i 1. etasje. Her har det tidligere vært flere rom, men nå er 2 vegger i stuedelen revet ned slik at rommet er større. Badet i denne etasjen er også bygget inn i det ene rommet. Gangen mellom stue, kjøkken og bad er også ny i forhold til originale tegninger. - I tegninger er det tegnet inn et kjøkken i 2. etasje på det ett av rommene som i dag blir brukt som soverom. Andre dokumenter mottatt av kommunen: - Tegninger av nybygg bolig datert 04.01.1946. - Byggeanmeldelse nybygg bolig datert 24.01.1946. Godkjent på vilkår 01.03.1946. Byggeår er ikke opplyst fra kommunen, så det er tatt bakgrunn i når eiendommen ble tatt i bruk fra matrikkelrapporten.   

    Vei, vann og avløp
    Vann og avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Tilkomst via offentlig vei.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er uregulert, men avsatt til bebyggelse og anlegg ifølge kommuneplanen. Kommuneplaner på grunnen: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttredelse: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Hensynssonetype: KpFareSone Hensynssonenavn: H310_1 Beskrivelse: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred Dekningsgrad: 100% Kommunedelplan på grunnen: PlanID: 16060000 Plannnavn: ARNA. KDP YTRE ARNA Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 17.09.2001 Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 16060000 Arealstatus: Nåværende Arealformål: Boligområde Dekningsgrad: 100% Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 302/210 i Peter Jebsens veg 89 Bygningsnr: 300747892 Bygningstype: Enebolig Status: Rammetillatelse Dato: 07.06.2019 Saksnr: 201905039 - Her er det foreløpig ikke blitt bygget. Ligger på nedsiden av vegen for Gamlevegen 4.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 2 790 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 69 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 990 (Omkostninger totalt) 86 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 88 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 860 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 2 876 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 2 878 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    70990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 39 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 19 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 5 900,-, salgsoppgave kr 2 450,-, visninger kr 1 500,- og tinglysingsgebyr kr. 500,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 10 000. Alle beløp er inkl. mva

Fredrik Vatle

Eiendomsmeglerfullmektig

Fredrik Vatle

47 64 63 05

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev