ÅLEN Morkavegen 5
Oppgradert enebolig med en stor og landlig tomt | Bad og kjøkken fra 2024 | Ingen boplikt
- kr 1 430 000
- BRA-i 155 m²
- 4 soverom
- Prisantydningkr 1 430 000
- Omkostningerkr 37 100
- Totalpris inkl. omkostningerkr 1 467 100
- ObjektstypeEnebolig
- EierformSelveier
- Byggeår1949
- Soverom4
- Tomt1 113.3 m²
- Eierform tomtEiet
- 1 430 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 35 750 (Dokumentavgift) 260 (Panteattest kjøper) 545 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 545 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 900 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 37 100 (Omkostninger totalt) 53 000 (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet) 55 800 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 1 467 100 (Totalpris. inkl. omkostninger) 1 483 000 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet)) 1 485 800 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Meld deg på visning!
Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Ludvig Bøgseth har gleden av å presentere Morkavegen 5- en oppgradert enebolig med landlig beliggenhet ca. 6 kilometer fra Ålen sentrum.
Kvaliteter det er verdt å merke seg:
Stor og frodig tomt på over 1100 m².
35 minutter med bil til Røros, og ca. 90 min. til Trondheim.
6 kilomter til Ålen sentrum hvor du finner "alt" en familie trenger i hverdagen.
Oppgradert og påkostet enebolig
4 soverom
Bad og kjøkken fra 2024
Ingen boplikt
Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding!
Morkavegen 5, Trøndelag
- Tomt
1113.3m²
Beskrivelse av tomt
Tomten er flat og på over 1 100 m², med rikelig gressplen, prydbusker og naturlig vegetasjon. Her er det god boltreplass for både barn og voksne. Uteområdet inkluderer en eldre utebod, sittegruppe og tørkestativ. Det er også gruset adkomst og gode parkeringsmuligheter. Tomten fremstår som usjenert og idyllisk, men noe oppgradering og vedlikehold bør påregnes. Eiendomsgrensene er opplyst av komunen til å være mindre nøyaktige. Det tas forbehold om at oppgitt tomteareal kan avvike fra faktisk areal ved en eventuell senere oppmåling. Kjøper oppfordres til å sette seg inn i gjeldende situasjonskart og eventuelt kontakte kommunen for nærmere informasjon.
Beliggenhet
Boligen ligger ca. 6 kilometer fra Ålen sentrum. Med bil bruker man ca. 35 minutter til Røros sentrum og ca. 90 minutter til Trondheim. Eneboligen har en flott beliggenhet med tilgang på helårs turterreng rett utenfor døra. Eiendommen har en flat og frodig tomt på over 1100 m². I sentrum av Ålen finner man "alt" man trenger i hverdagen for hele familien. Hov skole er for elever fra 1. til 10. klasse og ligger i Ålen sentrum. I tillegg finner man barnehage, butikker, restauranter, treningssenter, idrettsanlegg, alpinanlegg og masse mer.
Adkomst
Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
Byggemåte
ENEBOLIG Enebolig oppført over 4 plan (kjeller, 1. etasje, 2. etasje og loft). Grunnmur er oppført i betong, naturstein og lettklinkerblokker. Veggkonstruksjon er av tre og har liggende og stående kledning. Taket har saltaksform og er tekket med metallplater og papp. Etasjeskillere er av trebjelkelag, og det er støpt gulv i kjeller. Vinduer er med koblet glass og enkelt glass, samt 2-lags og 3-lags isolerglass. UTHUS Uthus oppført i én etasje. Grunnmur er oppført i naturstein. Veggkonstruksjon er oppført i tre og er kledd med stående panel. Taket har pulttaksform og er tekket med metallplater. Gulvet er av trebjelkelag. GARASJE Garasje oppført i én etasje. Grunnmur er oppført i naturstein. Veggkonstruksjon er oppført i tre og er kledd med stående panel. Taket har saltaksform og er tekket med metallplater. Gulvet er av trebjelkelag. Vinduer med enkelt glass.
Sammendrag selgers egenerklæring
2 - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja Beskrivelse: Helt nytt bad. 2.1 - Redegjør for årstall og hva som ble gjort: Beskrivelse: 202, helt nytt bad. 2.2 - Ble tettesjukt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja Beskrivelse: Helt ny 2.3 - Hvem er arbeidet utført av? Beskrivelse: Bergstaden VVS AS: Lars Peder Jensås 2.4 - Er arbeidet, eller deler av arbeidet, utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad? Svar: Nei 2.5 - Er forholdet byggemeldt? Svar: Ja 10.1 - Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Svar: Ja Beskrivelse: Takrenne og avløp er helt nye 10.2 - Hvem er arbeidet utført av? Svar: Husets eier 11 - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner? (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja Beskrivelse: Ny kabling og 2 nye varmepumper 11.1 - Hvem er arbeidet urført av? Beskrivelse: Ren Røros 11.2 - Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja Beskrivelse: Ren Røros
Innhold
ENTRÉ Innvendig fremstår entréen som lys og innbydende med lyse panelvegger og laminat på gulv. Det er gulvvarme og godt med plass til møblering og garderobeløsninger. Videre innover i gangen finner man en sjarmerende trapp i heltre og skap, som gir praktiske oppbevaringsmuligheter og karakter til inngangspartiet. STUE OG KJØKKEN Stuen har en romslig og sosial utforming med delvis åpen løsning mot spisestue. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys og fin utsikt til hagen. Rommet har lyse vegger med enkelte kontrastfelt, laminatgulv og plass til både sofagruppe og spisebord. Det er montert varmepumpe og vedovn for god oppvarming. Kjøkkenet har en rett kjøkkeninnredning med moderne fronter og integrerte hvitevarer. Overflatene er holdt i nøytrale toner med veggflater i delvis tapet og panel. Innredningen virker oppgradert og funksjonell, med godt med skap- og benkeplass. BAD Badet fremstår moderne og er oppgradert med praktiske løsninger. Det har grå baderomsplater på vegg, mørkt gulvbelegg og dusjnisje med glassvegg. Innredningen består av servant med underskap, speil med belysning og vegghengt toalett. Vindu og mekanisk avtrekk sørger for god ventilasjon, og rommet har plass til vaskemaskin. SOVEROM Alle soverommene ligger i boligens andre etasje. Det er totalt fire soverom, alle med lyse vegger, enstavs laminatgulv og store vinduer som gir godt med lys og utsyn. Det største soverommet har to vinduer og plass til dobbeltseng og garderobe. De øvrige rommene varierer i størrelse og kan benyttes som barnerom, kontor eller gjesterom. Ett av rommene er innredet som loftstue/kombinasjonsrom med ekstra møbleringsmuligheter. KJELLER Støpt gulv og pusset overflate på vegger. Plater i himling. Inndelt i en gang og fire boder.
Standard
Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2: GRUNNMUR OG FUNDAMENT Det er stedvis sprekker og riss i grunnmur. Noe større sprekker i murer på tilbygg enn på opprinnelig del. Det vurderes ikke konstruksjonsmessig fare ved sprekkene. Slike sprekker kan antyde bevegelser i grunnen. Det er også registrert noe avflassing/slitasje i puss i den opprinnelige delen av grunnmuren. Anbefalt tiltak: Det anbefales å foreta en gjenpussing av sprekker i grunnmur. Observasjoner anbefales over tid for å bekrefte eller avkrefte en negativ utvikling. Tiltak kan vurderes deretter VINDUER OG DØRER Vinduer med koblet glass er slitte i overflatene. Eldre vindu i 1. etasje har isolerglass som er mer enn 30 år gamle. Dette øker risikoen for punktering. Enkelte innerdører har større skjevheter mot karm. Omramminger på dører og vinduer mangler overflatebehandling. Flere vinduer mangler beslagløsning over vannbrett. Det er risiko for at vann kan trekke inn i konstruksjonen over vinduene. Anbefalt tiltak: Jevnlig vedlikehold av eldre vinduer er påregnelig som følge av alder og slitasje. Jevnlig kontroll av eldre isolerglass anbefales med tanke på økt risiko for punktering. Utskiftinger vurderes fortløpende om punktering skulle oppstå. Enten selve glasset, eller hele vinduet. Justering av skjeve innerdører anbefales. Det må påregnes overflatebehandling av omramminger utvendig. Det anbefales å etablere tilfredsstillende løsning med beslag over vinduene utvendig. Dagens løsning gir en risiko for at nedbør kan trekke inn på baksiden av omrammingen og inn i konstruksjonen. YTTERVEGGER Lufting i nedkant av kledning mangler eller er begrenset. Undersøkelsen er foretatt fra bakkenivå med tilfeldige stikktakninger med kniv for kontroll av råteskader. Det er påvist spredte råteskader/sprekker i bordkledningen. Skadene er i hovedsak i bunn av kledningsbord. Slike skader oppstår gjerne over tid ved manglende vedlikehold. Anbefalt tiltak: Med tanke på begrenset lufting, er det ikke registrert behov for tiltak i dag, men ved større utskiftinger eller vesentlig endring i bruk av boligen bør lufting etableres/utbedres. Dårlig lufting av kledning kan medføre fuktskader i veggen på grunn av sen uttørking av fukt i veggen, som kan oppstå på grunn av inndriv av nedbør og kondensering. Vær oppmerksom på dette. Som følge av beskaffenhet har deler av kledning behov for ekstra vedlikehold og enkelte kledningsbord må påregnes skiftet. Omfanget av nødvendige utskiftinger er ikke vurdert men er relativt godt synlig. LOFT Det er begrenset/dårlig ventilering av loftsetasjen. Det blir registrert fuktmerker ved gjennomføringer i taket i loftsetasjen, samt stedvis misfarging i treverk. Ikke registrert råte eller mugg ved befaringen. Det anbefales rekkverk rundt loftsluken, men dette vil også komme an på bruken av rommet. TGIU settes for møneloft over tilbygg, da dette ikke har adkomst og ikke kan inspiseres ved befaringen. Anbefalt tiltak: Nærmere undersøkelser av fuktmerker/misfarging i konstruksjonen anbefales. Det bemerkes at det kan være behov for å etablere dampsperre opp mot loft, da dette kan mangle på grunn av alder. Manglende dampsperre og kan medføre at fukt går opp på loftet, og fører til kondensering. Lufting/ventilering av loftsetasjen bør forbedres. Det anbefales å etablere inspeksjonsmulighet av møneloft over tilbygg. Utbedringskostnad: Ikke oppgitt RENNER OG NEDLØP Det er ikke etablert raftbeslag på opprinnelige delen. Dette kan medføre ekstra fuktbelastning på takfot/forkantbord. Anbefalt tiltak: Raftbeslag bør etableres på opprinnelig del. TAKKONSTRUKSJON På grunn av sikkerhetsforhold er det valgt å ikke bevege seg ut på taket. Kontrollen er foretatt fra stige og fra bakkenivå utvendig. Kombinasjon med bratt takvinkel og takstige hengt over mønet gjør at det kan være vanskelig å kontrollere taket uten sikkerhetsutstyr. Det registreres tegn på noen skjevheter/ujevnheter over opprinnelig del. På grunn av at kontrollen er foretatt fra stige og bakkenivå, er det vanskelig kontrollere takflatene tilstrekkelig. Det er ikke etablert noen luftespalter inn til opprinnelig del. Anbefalt tiltak: Det anbefales å etablere fluenetting i spalter oppunder gesims ved tilbygg. Konstruksjonen bør undersøkes nærmere med tanke på skjevheter. Det er ikke registrert tegn på svikt eller skader som følge av skjevhetene ved kontroll inne på loftet. Lufting av takkonstruksjonen på opprinnelig del bør forbedres for å redusere risikoen for fuktskader pga. kondensering på loft og isdannelse på taket. TAKTEKKING På grunn av sikkerhetsforhold er det valgt å ikke bevege seg ut på taket. Kontrollen er foretatt fra stige og fra bakkenivå utvendig. Kombinasjon med bratt takvinkel og takstige hengt over mønet gjør at det kan være vanskelig å kontrollere taket uten sikkerhetsutstyr. Det blir registrert svakheter og slitasje i metallplater. Tekkingen på opprinnelig del er av en alder hvor tettheten er usikker. Tekking over tilbygg er ikke ferdigstilt. Det er registrert utettheter mot beslag mot bunn av tekkingen, da pappen buler opp noe. Anbefalt tiltak: Omlegging av opprinnelig tekking bør planlegges i årene som kommer. Det må ferdigstilles tekking over opprinnelig del. Nærmere undersøkelser med tanke på nødvendige utbedringer anbefales. KJØKKEN ? AVTREKK Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Omluftsvifter trekker ikke fukt ut fra rommet ved matlaging. Anbefalt tiltak: I tillegg til omluftsvifte anbefales det etablert mekanisk avtrekk ut på vegg. Eventuelt kan viften skiftes med en mekanisk avtrekksvifte over kokesonen med kanal ut. Omluftsvifter gjenvinner kun luften i rommet, og fører ikke fukt fra koking/steking ut. TRAPP TIL 1. ETASJE Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk. Rekkverket er lavere enn 90 cm. Trappen oppleves å ha smale inntrinn, og kan oppleves ubehagelig å gå i. Anbefalt tiltak: Det anbefales å redusere åpninger i rekkverk slik at disse ikke overstiger 10 cm. Dette for bedre sikkerhet for små barn og dyr. Bygget er av en alder hvor det ikke var krav om 90 cm høyde på rekkverket. Forhøying er ikke et krav, men for å lukke avviket må det være 90 cm over gulvet. Ut fra egne ønsker kan det vurderes tiltak på trapp med tanke på korte inntrinn. ELEKTRISK ANLEGG I kjeller er det registrert enkelte eldre stikk, brytere og ledninger. Disse har ingen dokumentasjon. Dokumentasjonen på det som ble utført i 2024 er forsøkt hentet ut, men ikke forelagt på grunn av ferietid hos utførende firma. Anbefalt tiltak: Det kan være behov for en kontroll av anlegget i kjelleren, da dette er av eldre dato og kan ha usikker restlevetid/utførelse. Samsvarserklæring på utført arbeid bør fremskaffes. VARMTVANNSBEREDER Bereder er på 100 liter og er plassert i kjeller. Varmtvannsberederen er plassert i rom med sluk for avledning av eventuelt lekkasjevann. Berederen har passert 20 år og har usikker restlevetid. Anbefalt tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved bereder. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. BAD ? OVERFLATER Fallforhold til sluk og høydeforskjell mellom topp sluk og topp membran ved dør er tilfredsstillende. Det vurderes god vannsikkerhet mot tilstøtende rom. Det registreres litt manglende vedheft/luftbobler på belegget i dusjsonen. Dette er ikke omfattende, og det er ingen skader, men det er et avvik utover normalen. Vindu er plassert i våtsonen. Karmlist og foringer på vindu er ikke fuktbestandig og vil kunne svelle, misfarges og brytes ned ved fuktbelastning. Bruksvann kan trenge inn og bak listene. Dette kan føre til råte, muggvekst og behov for utskiftning. Anbefalt tiltak: Det kan forsøkes å lime ned luftbobler i belegget. På grunn av vindu i våtsone med materialer som ikke tåler vann, anbefales det å ta i bruk et dusjkabinett. Om ikke må det lages tilstrekkelig sikring/løsning mot bruksvann fra dusjing. BAD ? MEMBRAN, TETTESJIKT OG SLUK Det mangler fugemasse i bunn av våtromsplater i overgang mot bunnlist i våtsonen iht. krav i leggeanvisning. Avviket kan føre til at det trekker fukt oppunder platekanter over tid. Rundt rørføringer i gulv er det kun lagt silikon, uten krympet belegg rundt rørene. Silikonfugemasse er ikke godkjent som tett løsning over tid. Anbefalt tiltak: Sørg for å påføre tilstrekkelig silikon i overgang mellom bunnlist og våtromsplater i våtsone. Sørg for god tetting rundt rørføringer i gulv for bedre sikkerhet. Erfaringsmessig sett krymper silikonfugemasse over tid, og erstatter ikke en tett membran/mansjett eller belegg som strammer godt rundt rørene. UTVENDIG TRAPP Strekkmetalltrapp: Åpninger i rekkverket er større enn 10 cm. Det er lavt rekkverk. Måles til ca. 84 cm. Det registreres riss/sprekkdannelser i pilarene. Virker ikke å være til risiko for konstruksjonssikkerheten. Betongtrapp: Trappen har lav overhøyde mot overliggende trapp. Det er noen sprekker/riss i sideveggene, samt i platået nederst mot dør til kjeller. Virker ikke å være til risiko for konstruksjonssikkerheten. Det er ingen håndløpere i trappen. Anbefalt tiltak: Strekkmetalltrapp: Det anbefales å redusere åpninger i rekkverk slik at disse ikke overstiger 10 cm. Krav til høyde på rekkverk i trapper er 90 cm. Anbefales forhøyet, selv om dette ikke var kravet ved byggeåret. Riss/sprekker anbefales gjenpusset for å se om det er under utvikling eller stabilt. Betongtrapp: Om mulig, bør overhøyden økes. Dette kan medføre tiltak på overliggende trapp. Riss/sprekker anbefales gjenpusset for å se om det er under utvikling eller stabilt. Håndløper anbefales montert på begge sider i trappeløpet for bedre sikkerhet ved bruk. Forhold som har fått TG3: ROM UNDER TERRENG Vegger og gulv trekker fukt. Det er synlig saltutslag i overflater, samt fuktmerker og misfarging. Dette er tegn på svikt i drenering/fuktsikring. Ut fra byggeår på opprinnelig del er det ikke etablert noen fuktsikring av denne muren. Fundamenter og kjellergulv er med bakgrunn i byggeår og byggemetode på oppføringstidspunktet etablert direkte mot grunnmasser uten fuktsperre på undersiden. Det vil derfor være påregnelig at kjellergulv og nedre del av grunnmur trekker fukt. Flere ventiler er midlertidig tettet på befaringsdagen. Dette vil bidra til å øke fuktnivået i etasjen. Det er høy relativ fuktighet i etasjen. Måling viser 70% RH ved 15 grader. Dette øker risikoen for muggvekst på overflater. I tidligere salgsoppgave er det nevnt at det er registrert muselort, som indikerer aktivitet fra skadedyr. Undertegnede registrerte ingen vesentlig muselort, men det gjøres oppmerksom på forholdet. Det er stedvis råte i treverk i etasjen, særlig i stubbegulv. Usikkert omfang inn i etasjeskilleren, men det er opplyst i tidligere salgsoppgave å være utført noen utbedringer av skader i etasjeskiller. Usikkert omfang på dette, men det er blant annet lagt en H-bjelke innunder gulvet i den ene boden. Anbefalt tiltak: Det er viktig med god utlufting i etasjer med slik fuktpåkjenning. Ventiler må frigjøres mot sommerhalvåret, da det er høy risiko for kondensering og påvist høyt fuktnivå i kjelleren. Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene. Angitte kostnader er satt for nærmere undersøkelser av skadeomfanget før eventuelle utbedringer. Det utelukkes ikke at det kan påløpe ekstrakostnader. Mus kan gnage på treverk, isolasjon og ledninger, noe som kan føre til dårlig energieffektivitet, brannfare og vannskader. Det kan være hensiktsmessig med en nærmere gjennomgang av kjelleren, da det kan være vanskelig å påvise eventuelle skjulte feil. Tiltak vurderes deretter. Utbedringskostnad: 10 000 - 50 000 UTSTYR PÅ TAK Det mangler snøfangere på taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er etablert en takstige i jern/stål. Takstigen er en stige med bøyle over mønet uten forankring ned i konstruksjonen og er ikke en godkjent løsning. Takstige må være innfestet i konstruksjonen. Anbefalt tiltak: Takstigen må festes i topp og bunn. Snøfanger anbefales montert for å lukke avviket. Ved glatt taktekking bør snøfangere være etablert for bedre sikkerhet mot snøras der hvor personer kan oppholde seg, selv om det ikke var krav ved byggeår. Utbedringskostnad: Under 10 000 ETASJESKILLE OG GULV PÅ GRUNN Det registreres råte og forhøyet fuktnivå i stubbegulv og enkelte bjelker fra kjeller. Gulvet er delvis etablert ut over tykke kjellermurer, og dermed er kontrollen noe begrenset. Det vil komme fukt opp av grunnen under her, og det er risiko for skader. Totale avvik over rommenes lengde (stikkprøver): I stue er det målt totalt høydeforskjell på ca. 30 mm. I det ene soverommet i 2. etasje er det målt totalt høydeforskjell på ca. 15 mm. Lokale avvik innenfor 2 meters avstand (stikkprøver): I gang i 1. etasje og gang i 2. etasje er største lokale avvik målt til ca. 11 mm. Gulvene i boligen har enkelte merkbare skjevheter. Anbefalt tiltak: Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene. Angitte kostnader er satt for nærmere undersøkelser av skadeomfanget før eventuelle utbedringer. Se eventuelle kostnader i sammenheng med forhold nevnt i "Rom under terreng". For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom gulv en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Utbedringskostnad: Ingen umiddelbar kostnad ILDSTED/SKORSTEIN På grunn av sikkerhetsforhold er det valgt å ikke bevege seg ut på taket for kontroll av pipe over tak. Kontrollen er foretatt fra stige og fra bakkenivå utvendig. Kombinasjon med bratt takvinkel og takstige hengt over mønet gjør at det kan være vanskelig å kontrollere pipa uten sikkerhetsutstyr. Det er påvist rennemerker fra den ene sotluka. Det er registrert noen sprukkede steiner og fuger i den ene pipa i kjeller. Pipene er tildekt utover det som er tillatt. Det skal være 4 synlige sider på teglpiper. Det er en del beksot på den ene pipa på loftet. Den andre pipa er tildekt av isolasjon og ikke nærmere kontrollert på loft. Anbefalt tiltak: Det anbefales å etablere pipehatt for å hindre inndriv i pipe, og påfølgende avrenning fra luke. Sprekker i pipe bør undersøkes nærmere og eventuelt utbedres. Pipevanger må gjøres tilgjengelig på 4 sider. Eventuelt kan det vurderes rehabilitering, som kan være hensiktsmessig på grunn av alder. Ved riktig rehabmetode kan kravet senkes til 2 synlige sider. Utvendig beksot på pipe tyder på at det også kan være ev del beksot i pipeløpet. Pipebrann oppstår når tjæresot, kalt beksot, antennes og begynner å brenne. Beksot antennes lett. For å fjerne beksot må fyringsmønsteret endres eller skorsteinen må mekanisk fjernes ved at skorsteinen/pipa freses. Dette gjøres ved bruk av drill som festes til nylonstenger med kjetting, wire eller plastfibere i enden. Utbedringskostnad: Under 10 000 KJELLERTRAPP Det er ikke etablert hverken rekkverk eller håndløper i trappen. Åpninger mellom trinn er over 10 cm. Anbefalt tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Det anbefales å redusere åpninger i trinn slik at disse ikke overstiger 10 cm. Håndløper anbefales på begge sider i trappeløpet for bedre sikkerhet ved bruk. Utbedringskostnad: Under 10 000 DRENERING Det er ikke kjent om det er noen drenering under bakken, men denne vil i så fall være av eldre dato. Med bakgrunn i byggeår er det ikke fuktsperre på grunnmur på opprinnelig del, og det er heller ikke registrert tegn på at dette skulle være etablert. Tilbygget har synlig fuktsperre rundt grunnmur utvendig. Terrenget rundt boligen er av naturtomt, samt gruset biloppstillingsplass. Takvann ledes til terreng. Vegger og gulv trekker fukt. Det er synlig saltutslag i overflater, samt fuktmerker og misfarging. Dette er tegn på svikt i drenering/fuktsikring. Ut fra byggeår på opprinnelig del er det ikke etablert noen fuktsikring av denne muren. Fundamenter og kjellergulv er med bakgrunn i byggeår og byggemetode på oppføringstidspunktet etablert direkte mot grunnmasser uten fuktsperre på undersiden. Det vil derfor være påregnelig at kjellergulv og nedre del av grunnmur trekker fukt. Grunnmursplast på tilbygget har ingen klemlist. Plasten er noe slitt, ut fra det som er synlig. Fuktsikring av grunnmursplast på tilbygget har nådd en alder med usikker tetthet. Terrenget er delvis flatt eller har dårlig fall ut fra grunnmur. Flatt terreng kan medføre at overflatevann ikke renner tilfredsstillende bort fra bygningen. Takvannet ledes delvis til flatt terreng. Anbefalt tiltak: Fukten er ikke kritisk siden kjelleren ikke er innredet. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Klemlist på grunnmursplast bør etableres for god tetthet mot muren. Det bør foretas terrengjusteringer for å lede overflatevann tilfredsstillende bort fra grunnmur.
Innbo og løsøre
Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
Hvitevarer
Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
TV/Internett/bredbånd
Det er mulig å koble seg på fiber fra Telenor. Ta kontakt med Telenor for ytterligere informasjon. https://www.telenor.no/privat/internett/
Parkering
I garasje samt oppstillingsplasser på egen tomt.
Forsikringsselskap
Gjensidige
Polisenummer
93019498
Diverse
AREAL Arealoppmåling er foretatt av takstmann etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling. De forskjellige rom i boligen er beskrevet etter dagens bruk av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken av rommet kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Benevnelsen av de enkelte rom fastsettes etter skjønn fra takstmannen. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. D-NUMMER Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Søknad om D-nummer sendes til Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Kartverket oppbevarer skjøtet inntil kjøper har fått D-nummer av skatteetaten. Skjøtet vil bli tinglyst så snart Kartverket har mottatt kjøpers D-nummer fra Skatteetaten. Søknad om D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte kan medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket. Kjøper må i disse tilfellene ta forbehold i bud om at D-nummer blir gitt, samt at dette kan medføre forsinket utbetaling til selger. Kontakt megler for informasjon før budgivning. SALGSSUM Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
Prisantydning inkl. omkostninger
1 430 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 35 750 (Dokumentavgift) 260 (Panteattest kjøper) 545 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 545 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 900 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 37 100 (Omkostninger totalt) 53 000 (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet) 55 800 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 1 467 100 (Totalpris. inkl. omkostninger) 1 483 000 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet)) 1 485 800 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. - Oppvarming
Elektrisk oppvarming, vedovn og varmepumpe.
Energiklasse
unknown
Info energiklasse
Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. - Kommunale avgifter
11391
Kommunale avgifter år
2025
Info kommunale avgifter
Kommunale avgifter og gebyrer fordeles på følgende poster: - Renovasjon: Kr 6 000 - Abonnemetsgebyr slam: Kr 1 288 - Slamtømming hvert 2. år: Kr 1 409 - Eiendomsskatt: Kr 2 201 - Feie- og tilsynsgebyr: Kr 493 Fakturert beløp for 2024 var på kr 11 082. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
Info om eiendomsskatt
Eiendomsskatt utgjør kr 2 201 for 2025, og betales sammen med kommunale avgifter.
Formuesverdi primær
359646
Formuesverdi primær år
2023
Formuesverdi sekundær
1438584
Formuesverdi sekundær år
2023
Velforening
Eiendommen er en del av Morakvegen veilag. Kostnaden per år varriere, men er på ca. 3.500 kr.
Tilbud lånefinansiering
Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. - Tinglyste heftelser og rettigheter
Det er ingen tinglyst heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver.
Ferdigattest/brukstillatelse
I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. BYGGETEGNINGER Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvorvidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. En konsekvens av lovlighetsmangler kan for eksempel være at kommunen gir pålegg om tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. UTHUS/UTEBOD Det gjøres oppmerksom på at to uthus/uteboder på eiendommen delvis er oppført på naboeiendommen (gnr. 121, bnr. 5). Det foreligger per dags dato ingen tinglyst avtale om dette. Kjøper overtar eiendommen med dette forholdet, og må selv avklare eventuelle konsekvenser med naboen og/eller kommunen.
Vei, vann og avløp
VEI Privat vei. Eiendommen er en del av Morkavegen veilag som består av 18 brukere - 11 oppsittere og 7 hytteeiere. Kostnadene blir fordelt ut i fra avstand til offentlig veg. Kostnaden variere noe ut i fra vedlikeholdsbehov sommer og vinter. De siste årene har eier av Morkavegn 5 betalt ca. kr 3 500 per år til veilaget. VANN Vann fra Ålen Vassverk. Kostnadene faktureres per halvår, og for 2024 var årskostnaden på kr 5 313. AVLØP Privat avløp/septiktank. Kostnader knyttet til tømming blir belastet gjennom de kommunale avgiftene.
Regulerings- og arealplanner
Eiendommen er underlagt Kommuneplanens arealdel 2026 med ikrafttredelse 05.05.2021, og ligger i et område som er avsatt til LNFR (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon. REGULERING UNDER ARBEID Det er igangsatt følgende planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen: - KP2026, Kommuneplanens arealdel 2026. Ta kontakt med kommunen ved spørsmål til ovennevnte planleggingsarbeid.
Adgang til utleie
Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Eiendommen er per dags dato utleid frem til 21.08.2025.
Legalpant
Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer. - Lovanvendelse
Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Budgivning
BUDGIVNING I FORBRUKERFORHOLD Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. BUDGIVNING UTENFOR FORBRUKERFORHOLD Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
Omk. Kjøper beskrivelse
1 430 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 35 750 (Dokumentavgift) 260 (Panteattest kjøper) 545 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 545 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 900 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 37 100 (Omkostninger totalt) 53 000 (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet) 55 800 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 1 467 100 (Totalpris. inkl. omkostninger) 1 483 000 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring - fem års varighet)) 1 485 800 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Omk. kjøper beløp
37100
Betalingsbetingelser
Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjo Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.
Hvitvaskingsreglene
Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.
Personopplysningsloven
Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
Boligkjøperforsikring
Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 900/5 100/5 800 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.
Meglers vederlag
Det er avtalt fastpris stor kr 53 000 for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 950, oppgjørshonorar kr 5 990 og visninger kr 1 990 per stk. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
Dokumenter
