aktiv-eiendomsmegling
Grunnkart
Grunnkart

BRUMUNDDAL Nerkvernvegen

Stor tomt på etablert boligfelt sentralt i Brumunddal. Kort veg til skoler, barnehager og sentrum. Ingen byggeklausul.

  • kr 2 000 000
  • Prisantydningkr 2 000 000
  • Omkostningerkr 69 140
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 069 140
  • ObjektstypeTomt
  • EierformSelveier
  • Tomt1 364 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 50 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 000 000,00))   69 140,- (Omkostninger totalt)   2 069 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Stor tomt på etablert boligfelt på Nerkvern i Brumunddal. Tomta er på over 1,3 mål og ligger i et lett skrånende terreng. Den er opparbeidet med plen og diverse bepplantning. Det er ca. 1,5 km til Brumunddal sentrum med både jernbanestasjon, kjøpesenter med diverse butikker, spisesteder og kaféer. Gangavstand til både barnehager og skoler for alle alderstrinn.
Tomta ligger i et etablert boligområde i Brumunddal, ca. 1 km fra sentrum.

Nerkvernvegen, Innlandet

  • Tomt
    1364m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiertomt på ca. 1.364 m². Tomten er opparbeidet med plen, trær og diverse beplantning. Kjøper besørger opparbeiding av tomten. Det gis ingen garanti for grunnforholdene på tomten. Dette betyr, for eksempel, at kjøper bærer risikoen for eventuelle behov for masseutskiftninger. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger på Nerkvern i Brumunddal i et barnevennlig og rolig område med kort vei til både skole og barnehage. Mørkved skole ligger kun noen minutters gange unna, nærmeste barnehage heter Fredheimvegen barnehage og ligger ca. 600 meter unna. Eiendommen ligger heller ikke langt fra ungdomsskole og videregående som ligger ca. 3 km unna. Her bor man sentralt samtidig som det er skjermet. Bort til sentrum er det kun ca. 1,3 km og her finner man et bredt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Mølla Storsenter har flere butikker og et variert servicetilbud og gågata kan tilby flere kafeer, restauranter og klesbutikker. Det er kun ca. 800 meter til nærmeste dagligvarebutikk. Det er også kort veg til buss- og togstasjon som tar deg til blant annet Hamar, Oslo, Lillehammer og Trondheim. Like utenfor inngangsdøren finner man turområder hele året, enten du vil rusle ned til Mjøsa, langs elva eller ta deg en topptur til Høsbjør, Bangsberget eller Bjørgeberget som kan by på utsikt på toppen. Om vinteren er det også oppkjørte skiløyper rett i nærheten. Mjøsparken er et relativt nytt området nede ved Mjøsa i Brumunddal. Her ligger verdens høyeste trehus, Mjøstårnet, med både restaurant og bar. Videre er området opparbeidet med blant annet badestrand, skateanlegg, basketbane og lekepark. Dette er et flott og populært anlegg både for store og små. For den idrettsglade ligger Sveum idrettspark, med både fotball- og tennisbaner, kun ca. 1,5 km fra eiendommen. Fra eiendommen er det kort vei til alt man trenger i en hektisk hverdag. Det er kun ca. 13 km inn til Hamar sentrum og ca. 11 km til Rudshøgda som har blant annet Coop Obs og Coop Obs Bygg. Til IKEA som ligger i Nydalen er det ca. 8 km.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 50 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 000 000,00))   69 140,- (Omkostninger totalt)   2 069 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Info kommunale avgifter
    Med unntak av eiendomsskatt, vil løpende offentlige/kommunale avgifter først trå i kraft i det eiendommen (tomten) blir bebygget. Tomten registrert fradelt 31.05.2023 og eiendomsskatten er derfor ikke beregnet per salgsoppgavedato. Eiendomsskatt vil utgjøre 4 promille av eiendommens skattegrunnlag (fastsettes ved "taksering"). Fra denne eiendomsskattetaksten trekkes det fra 30%. Summen man da sitter igjen med, er beregningsgrunnlaget for eiendomsskatt. For 2024 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.): - Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 8.779,-. - Forbruk vann: Kr 35,16,- per kubikk. - Forbruk kloakk: Kr 39,71,- per kubikk. - Renovasjon: Kr 5.584,- (middels beholder - 140 liter). - Feie- og tilsynsgebyr: Kr 658,- (feiing 1 pipeløp hvert 2. år). Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatt beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse. 

    Info formuesverdi
    Ligningsverdi fastsettes først etter ferdigstillelse. Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistret pr. 1. januar) og 100% for sekundærboliger (alle andre boliger). Ligningsverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal. For ytterligere informasjon oppfordres interessenter til å ta kontakt med Skatteetaten.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen: - Dagboknr. 3282, tinglyst den 23.11.1955. Gjelder rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om vann/kloakkledning, gjerde, veg og flere bestemmelser. - Dagboknr. 3017, tinglyst den 26.06.1964. Gjelder bestemmelse om vann/kloakkledning. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.   Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

    Vei, vann og avløp
    Tomten vil få direkte adkomst fra Nerkvernvegen. Eventuelle bygninger på tomten vil bli tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Kjøper må selv påkoste tilknytning og graving fra nærmeste tilknytningspunkt og frem til egen tomt/bolig. Tilknytningsavgift for vann er for Ringsaker kommune 2024 opplyst å skulle utgjøre kr. 63.750,- Tilknytningsavgift for avløp er for Ringsaker kommune 2024 opplyst å skulle utgjøre kr. 63.750,-.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen omfattes av eldre reguleringsplan for Brumunddal, fra 1948. Det er ikke opplyst reguleringsformål for eiendommen. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Ringsaker 2022-2026, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.   Eiendommen ligger i område for kommuneplan under arbeid. Gjelder kommuneplan for 2024-2040. Planlegging er igangsatt. Det jobbes stadig med regulering i kommunen. Ta kontakt med Ringsaker kommune for mer informasjon.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er en ubebygget tomt, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med vedlegg og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen.    Dersom eiendommen har et mindre areal enn kjøperen har regnet med, utgjør dette likevel ikke en mangel med mindre arealet er vesentlig mindre enn det som er opplyst av selgeren eller selgers medhjelpere, eller disse har opptrådt særlig klanderverdig, jf. avhendingsloven § 3-3 (1).   Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (1) fravikes, og hvorvidt et arealavvik karakteriseres som en mangel, vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 000 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 50 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 000 000,00))   69 140,- (Omkostninger totalt)   2 069 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    69140

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har ikke utarbeidet en egenerklæring i forbindelse med salget.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt en fast provisjon på kr 20.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), oppgjørshonorar (kr 6.250,-), markedspakke (kr 12.500,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 5.500,-,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Dokumenter

Fredrik Lien

Eiendomsmegler/Salgsleder/Partner

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev