aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Kvalvik har gleden av å presentere Havengvegen 21.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Kvalvik har gleden av å presentere Havengvegen 21.

BUVIKA Havengvegen 21

Flott enebolig med garasje og romslig, lettstelt tomt | Kort vei til barnehage, skole og sentrum | 20 min til Trondheim

  • kr 3 670 000
  • BRA-i 199 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 3 670 000
  • Omkostningerkr 92 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 762 990
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1975
  • Soverom4
  • Tomt893.4 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 670 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 91 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 92 990 (Omkostninger totalt) 108 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 110 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 762 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 778 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 780 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/Marius Kvalvik har gleden av å presentere Havengvegen 21. Denne flotte eneboligen er perfekt for en familie som ønsker et lyst og trivelig hjem med god plass. Pent opparbeidet tomt, to gode terrasser og en soveromsbalkong gjør at du kan nyte dagen utendørs. Inne finner du en god planløsning med både stue, kjellerstue og to bad. Luft-til-luft varmepumpe fra 2024 og vedovn gir et lunt, energibesparende hjem. Verdt å merke seg: - Familievennlig beliggenhet - 8 min på sykkel til barneskole - 3 min å gå til bussholdeplass - Tomten er på nesten 900 kvm - Frodig hage med store plenarealer - Garasje på over 40 kvm - Bad oppgradert i 2012 - Oppgradert kjellerstue i 2024 - Store, nyere vinduer i hovedstuen - Lagringsplass i to boder Velkommen til visning!
Stuen har vedovn montert foran en steinkledd brannvegg, noe som bidrar til rommets trivelige atmosfære.

Havengvegen 21, Trøndelag

  • Tomt
    893.4m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er på romslige 893 kvm og er fint opparbeidet med en velstelt hage, støttemur ved gårdsplassen, støpt mur ved kjellernedgangen og gruslagt gårdsplass. Hagen er frodig med stort plenareal, trær, vintergrønt og vakre prydbusker. I 2010 ble det oppført en praktisk redskapsbod i trekonstruksjon med tak i pappshingel.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et landlig, sjønært og barnevennlig boligområde i Buvika i Skaun kommune. E39 går gjennom Buvika og sørger for enklere adkomst til tettstedet og de øvrige deler av kommunen. I Buvika finner man Extra og Kiwi, samt frisør, interiørbutikk, bensinstasjon, kafé og restaurant. Det er ca. 5,5 km til Børsa med legekontor og apotek. Skulle du ønske en shoppingtur tar det ca. 17 min til Melhus, 19 min til City Syd på Tiller, 23 min til Amfi på Orkanger og 25 min med bil til Trondheim sentrum.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra boligen er det ca. 1,8 km, eller 8 min på sykkelsetet til Buvik barneskole. Det er ellers skolebussordning til Skaun ungdomsskole som ligger på Børsa. Videregående skoler som Skjetlein og Melhus ligger ca. ett kvarters kjøretur unna med bil, og det er bare ca. 130 meter til Oterhaugen barnehage. Ved barneskolen ligger Skaunhallen vegg-i-vegg, og i hallen avholdes det ulike arrangementer gjennom året - alt fra dansegalla til ølfestival. For øvrig har Buvik IL har tilbud innen ski og fotball. Det er kort vei til fotballbane, kunstgressbane og lekeplass, samt Maxgym treningssenter med åpningstider fra 6-23 alle dager. Fra boligen er det kort avstand til gode tur- og rekreasjonsområder. Buvikmarka lokker med fine turmuligheter og skihytta ligger ca. 50 min å gå fra boligen. Få minutter å gå fra boligen fra boligen finner du den fine strandpromenaden som du kan følge langs fjorden. I tillegg er det kort vei til lakseelva Vigda. Nydammen (ca. 3,2 km unna) er et populært badevann, mens Djupsjøen har svært gode fiskeforhold. I tillegg må Øysand Camping nevnes.

    Offentlig kommunikasjon
    Kollektivtilbudet i Buvika består av buss og nærmeste holdeplass er Havenget, som ligger ca. 250 meter unna. Buss 310 fra Buvikkrysset E39 og buss 410 fra Havenget har hyppige avganger til og fra Trondheim sentrum i rushtiden.

    Byggemåte
    Takstmann Rune Normannseth opplyser om følgende byggemåte: Enebolig er oppført i en etasje over kjeller. Grunnmur er oppført i lecastein. Veggkonstruksjon er oppført i bindingsverk, utvendig kledd med en kombinasjon av stående og liggende trepanel. Taket har saltaksform, tekket med metallplater. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 2-lags isolerglass.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Badet ble satt opp av en snekker og rør og elektrisk arbeid ble utført av fagfolk. Fliser er utført av Blikkenslager. Rørlegger og elektrisk arbeidet er utført på faktura. Arbeid utført av Snekker, rørlegger, elektriker. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. Bad og toalett var tidligere delt, men slått sammen til et rom. Alt ble byttet. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Svar: Nei, 3. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Svar: Ja. Trolig 20-30 år siden, ble utbedret av kommunen. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Det ble lagt ny drennering på øvre side av huset med hovedinngang (2017). Innleid firma utførte selve jobben. På egeninnsats spylte vi drennsrør fra opprinnelsesåret, som ble oppfattet i orden. Arbeid utført av Gravefirma. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja. Vinteren 2023 kom det vann inn i kjeller fra terrenget, som ble utbedret av forsikringsselskap. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja. Gulvet i garasje er sprukket opp. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja. Det er en sprekk i veggen i boden 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Sikringskap er oppgradert siden opprinnelsesåret. Elektrisk arbeid på bad 1 etasje (ca 2012) og nye varmekabler på gulvet i kjellerstuen (2023). Ny varmepumpe (2023). Arbeid utført av Elektriker. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært. Pipebeslag er byttet ca 10 år siden. Arbeid utført av Blikkenslagger. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Svar: Ja. Pga av vannskade i kjeller vinteren 2023, ble det laget en rapport på årsaken til vanninntrenging. Utbedringer av kjellerstue, syrom, og bod er utførte av fagfolk fra og Forsikringsselskapet fremtind. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja. Innkjørselen ned fra postkasser vedlikeholdes av 4 husstander, men veien er kommune eid. Kun muntlig avtaler mellom husene. TILLEGGSKOMMENTAR Det er blitt dyrket mye potet og div grønnsaker i hagen , siden opprinnelsen, og tilført mye egen kompost jord

    Innhold
    ENTRÉ I 2017 ble det oppført en stor veranda på hele 30 kvm ved inngangspartiet. Verandaen har markise, hvitmalt rekkverk og levegg i ene enden for en usjenert uteplass. Entreen ligger tilknyttet en romslig gang og er et meget hyggelig rom å komme hjem til hvitmalt veggpanel, hvit inngangsdør med frostet glassfelt og stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Boligen har også egen inngang i kjelleretasjen. KJØKKEN Kjøkkenet ligger i eget rom med funksjonell innredning, vinduer over benken og plass til frokostbord. Innredningen har profilerte fronter som i senere år er blitt malt i en rolig grønntone. I tillegg er det åpne hyller, fliser over benken og nedfelt skylle- og oppvaskkum. Kjøkkenet har nisje for komfyr med ventilator i overkant og opplegg for oppvaskmaskin. STUE Stuen oppleves som et innbydende rom med god plass til både sofagruppe, tv-møbel og spisebord. Kombinasjonen av enstavs gulv, lyse vegger, hvitmalt spilevegg mot trappen og steinkledd vegg i bakkant av vedovnen gir rommet en trivelig atmosfære. Store vinduer slipper inn rikelig med naturlig lys og det er utgang til en veranda på 19 kvm med trapp ned til hagen. KJELLERSTUE Stuen er i typisk «kjellerstue-stil» med panelte overflater, steinlagt brannvegg og flere høytsittende vinduer. Det er også fin belysning og tretrapp til stuen i etasjen over. BAD/WC/VASKEROM Eneboligen har et bad i første etasje og et eldre bad i kjelleretasjen. I 2012 ble bad og toalettrom i første etasje slått sammen og er i dag et pent bad med flislagt gulv, våtromsplater på vegger og mekanisk avtrekk. Innredningen har godt med oppbevaringsplass bak hvite, profilerte fronter og over den heldekkende servanten er det både speil og belysning. For øvrig har badet et toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. WC/VASKEROM I kjelleretasjen ligger et bad og kombinert vaskerom med eldre standard. Våtrommet har flislagt gulv, trepanel på vegger og naturlig lys fra et høytsittende vindu. Videre er det et toalett, et dusjkabinett og en varmtvannsbereder på ca. 200 liter som var ny i 2012. Innredningen er hvit og har profilerte fronter, heldekkende servant og speil med belysning. SOVEROM OG GARDEROBE Eneboligen har tre gode soverom i første etasje og et meget pent innredet rom på 13 kvm i underetasjen som er benyttet som soverom. I første etasje ligger soverommene i samme ende av boligen, alle med plassbygde skap og enkel adkomst til badet. Rommene er på henholdsvis 6,5, 10 og 10,5 kvm. Hovedsoverommet er meget trivelig med utgang til 6,5 kvm balkong. Lagringsplass er i to kjellerboder og utvendig redskapsbod.

    Standard
    TILSTANDSGRADER Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. FORHOLD SOM HAR FÅTT TG2 DRENERING Det ble ikke observert eller opplyst om fuktproblematikk, men drenering på hoveddelen er fra byggeåret og med bakgrunn i alder kan det ikke gis noen garanti for dreneringens tilstand. GRUNNMUR OG FUNDAMENT Det registreres sprekk/ riss på innervegg på bod i kjeller. Dette er ikke uvanlig og vurderes ikke å ha vesentlig konstruksjonsmessig betydning slik dette fremstår i dag. Det gjøres også oppmerksom på at storparten av grunnmuren er innvendig utlektet. Det er ikke mulig å kontrollere grunnmurens innvendige side for sprekker eller skader i disse områdene. Det anmerkes det store sprekker setningsavvik på støpt garasjegulv. Det ble likevel ikke registrert skader på ringmuren. TG 3. STØTTEMUR Det registreres skjevhet/ retningsavvik på stttemur ved garasje som antas og skyldes jordtrykk eller telebelastning. Videre er det noe sprekkdannelser på støttemur ved kjellernedgang. Rekkverk mangler også. Nivåforskjell på mer enn 0,5 meter der det er hardt underlag som f.eks. betong, asfalt, steinheller, må også sikres med rekkverk, gjerde eller liknende. Anbefalte tiltak: Tiltak vurderes å være påregnelig. Videre bør rekkverk etableres ved kjellernedgang ihht til krav. ROM UNDER TERRENG Ved fuktmåling i treverk i forbindelse med hulltaking, måles et fuktinnhold som er opp mot faregrensen for utvikling av skader. Ingen synlige skader eller vesentlige utslag på fritt eksponerte murer. Påforede vegger mot terreng er imidlertid bygget med bruk av diffusjonstett papp som dampsperre. Dette øke risikoen for magasinering av fukt med påfølgende skadeutvikling. TG 2. Anbefalte tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen for å se utvikling over tid. BALKONG Det registreres et hellingsavvik på ca. 4 cm på balkong ved stue, men ingen tegn til skader med behov for tiltak. Rekkverket blir målt til 75 cm og er lavere enn forskriftskravet på 100 cm. Anbefalte tiltak: For å lukke avviket må høyden på rekkverket heves til dagens krav på 100 cm. VINDUER OG DØRER Vinduer fra byggeåret har følgelig aldringsmessige slitasjer, men det ble ikke registrert skader eller behov for tiltak utover normalt vedlikehold. TG 2 er satt med bakgrunn i alder (isolerglass over 30år) og det vil være risiko for at vindusglass punkterer. TG 1 på nyere vinduer/ glass. Anbefalte tiltak: En utskifting av vinduer fra byggeåret er påregnelig etterhvert. TAKTEKKING Ingen tegn på lekkasjer blir registrert, men tekkingen har nådd en alder som gjør tettheten i tiden som kommer usikker. Det gjøres også oppmerksom på at enkelte skruer er løse/ mangler da med fare for fuktinntrekk. Pipebeslag og luftehatter er av nyere dato. UTSTYR PÅ TAK Det er kun montert snøfangere på en side. Krav: Er det et tak med glatt overflate, som takplater eller glatt takstein, må det være montert snøfangere. Det er krav til snøfangere på steder hvor personer og husdyr normalt oppholder seg. Dette omfatter alt areal som ligger inntil byggverket, slik som vei, fortau og utearealer. Det gjelder også balkonger og terrasser som ikke er avsperret. I området rundt en bygning må en anta at personer kan oppholde seg og barn leke, så lenge området ikke er fysisk avsperret.? Anbefalte tiltak: For å lukke avviket må det etableres snøfanger i henhold til dagens krav. TRAPP Det er for stor avstand mellom trappetrinn og for stor avstand mellom rekkverksspiler (over 10 cm). Det mangler også håndløper på veggen. Trappen vurderes til å fungere som tiltenkt. Anbefalte tiltak: For å lukke avviket må åpninger reduseres. AVLØPSRØR Det ble ikke registrert behov for tiltak, men avløpsanlegg fra byggeåret har passert halvparten av forventet brukstid (30-60 år). TG 1 settes på nyere deler. VANNLEDNINGER Det ble ikke registrert behov for tiltak, men vannrør fra byggeåret har passert halvparten av forventet brukstid (30-60 år). TG 1 settes på nyere deler. ELEKTRISK Boligen har et eldre elanlegg uten dokumentasjon. Det er også et krav at huseier skal oppbevare dokumentasjon på alle arbeider utført på anlegget etter 01.01.1999. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Anbefalte tiltak: Boligen har et eldre elanlegg uten dokumentasjon. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person, og nødvendige tiltak vurderes deretter. BAD FØRSTE ETASJE Sluket er et plastsluk og ingen tegn på skader blir registrert. Kontrollen er følgelig begrenset og det forventes da at membran er benyttet som fuktsikring bak og under flis og er påført på en fagmessig god måte etter leggeanvisning. Det er ikke synlig tettesjikt rundt rørføringer i vegg til servant. Anbefalte tiltak: For å lukke avviket må det fuges i overgang vegg/ våtromsplater under vasken. WC er løs og silikonfugen mot gulv er sprukket. Utover dette ble det ikke registrert skader med behov for tiltak. Anbefalte tiltak: For å lukke avviket må WC festes bedre. VASKEROM/DUSJ Rommet er av eldre dato og har følgelig synlige slitasjer. Rommet holder ikke dagens krav til våtrom, men forholdet vil likevel ikke medføre vesentlig risiko for skader. Dette grunnet at rommet ikke er tiltenkt regelmessig bruk av fritt vann på overflater(dusjkabinett). Rommet vurderes til å utfylle sin funksjon, dagens bruk tatt i betraktning. Hulltaking er foretatt, men kontroll ble noe begrenset grunnet støttemur på bakenforliggende vegg til dusjsonen. Anbefalte tiltak: Det anbefales en forsiktig bruk av rommet og fritt vann på gulvet bør unngås. FORHOLD SOM HAR FÅTT TG3 BAD FØRSTE ETASJE Det er ikke tilfredsstillende fall til sluk. Det måles tilnærmet flatt gulv fra dør til dusjsone. Begrenset fall i dusjsonen. Videre danner gulvskinne for dusjhjørne en sperre mot sluk og ingen hindring ved dør. Anbefalte tiltak: Det anbefales å utføre tiltak ved dørterskel som et forebyggende tiltak ved en større lekkasje. Det anbefales også å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    - Redskapsbod fra 2010 - Bad/WC sammenslått i 2012 - Varmtvannsbereder fra 2012 - Balkongdør i stue og ytterdør er fra 2017 - Store stuevinduer skiftet i 2014 - Resterende vindusglass i 1. etasje skiftet 2021 - Vindu på soverom i kjeller er av nyere dato - Kjelleretasje oppgradert sist i 2024 - Varmepumpe fra 2024 i stue - Byttet gulv i kjeller

    Parkering
    Det er parkering i en romslig tilknyttet garasje og på egen gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Forsikringsselskap
    Fremtind Forsikring

    Diverse
    AREAL Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). SALGSSUM Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. FULLMAKT Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver(e) (selger(e)) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig. D-NUMMER Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Søknad om D-nummer sendes til Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Kartverket oppbevarer skjøtet inntil kjøper har fått D-nummer av skatteetaten. Skjøtet vil bli tinglyst så snart Kartverket har mottatt kjøpers D-nummer fra Skatteetaten. Søknad om D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte kan medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket. Kjøper må i disse tilfellene ta forbehold i bud om at D-nummer blir gitt, samt at dette kan medføre forsinket utbetaling til selger. Kontakt megler for informasjon før budgivning.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 670 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 91 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 92 990 (Omkostninger totalt) 108 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 110 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 762 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 778 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 780 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Eneboligen er elektrisk oppvarmet med luft-til-luft varmepumpe fra 2024 plassert i stuen. I tillegg er det montert vedovn i stuen.

    Energiklasse
    E

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    20386

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er beregnet til følgende årsbeløp i 2024: - Vann abonnement bolig kr 4 268 - Kloakk abonnement bolig kr 5 060 - Forbruk vann kr 1648 - Forbruk kloakk kr 2 148 - Feiing hvert fjerde år kr 452 - Akonto vann kr 1 909 - Akonto kloakk kr 2 410 - Innbetalt vann kr -1 581 - Innbetalt kloakk kr -2 060 - Eiendomsskatt kr 6 131 I tillegg betales et årlig gebyr på kr 4 100 til Remidt for renovasjon, fordelt på 4 terminer.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatten faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

    Formuesverdi primær
    864992

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3286968

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 27.01.1976 - Dokumentnr: 303 - Fradelingsdokument DENNE EIENDOMMEN ER FRADELT FRA GNR 4 BNR 37 HOVEDBRUKET ER UTGÅTT ATTEST OM OPPMÅLING ER FREMLAGT.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Midlertidig brukstillatelse er utstedt 21.04.1975 Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Dagens bruk av boligen er ikke i samsvar med byggegodkjente tegninger. Tilbygd garasje er ikke med på godkjente tegninger fra kommunen. Eier har imidlertid framvist godkjent søknad/ byggetillatelse for garasje, slik at dette vurderes å være i orden. Videre er bad/WC er sammenslått og trapp er flyttet fra gang til stue. En eier kan etter plan- og bygningsloven gjennomføre mindre bygningsmessige endringer i boenheten uten at dette utløser krav om byggesøknad. Kjeller: Oppholdsrom som soverom, kjellerstue er benevnt som blindkjeller og hobby-rom. Rommene er bygd uten søknad om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. En søknad om bruksendring er nødvendig når du skal endre bruken av et rom eller bygning fra en godkjent bruk til et annen. En bruksendring er et søknadspliktig tiltak. Som eier av en bolig kan du komme i direkte ansvar overfor kommunen hvis ikke nødvendig tillatelse til bruksendring foreligger.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning og offentlig vei. Eiendommen har privat avløpsnett.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er underlagt reguleringsplan ''Havenget'' til boligformål. Reguleringsplan med tilhørende bestemmelser kan ses i salgsoppgaven.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 670 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 91 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 92 990 (Omkostninger totalt) 108 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 110 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 762 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 778 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 780 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    92990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 40 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 950,- oppgjørshonorar kr 4 950,- og visninger kr 2 990, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtal. Alle beløp er inkl. mva.

Marius Kvalvik

Daglig leder | Eiendomsmegler

Marius Kvalvik

46 30 00 46

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev