aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fjelltjednvegen 4!
Velkommen til Fjelltjednvegen 4!

ETNEDAL Fjelltjednvegen 4

Koselig, eldre hytte med anneks/uthus. Helårsvei og innlagt strøm. Behov for oppgradering/vedlikehold.

 • kr 600 000
 • BRA-i 76 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 600 000
 • Omkostningerkr 32 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 632 042
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1970
 • Soverom3
 • Tomt1 605.2 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 600 000,-))   32 042,- (Omkostninger totalt)   632 042,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Koselig, eldre hytte beliggende i Fjelltjednvegen 4, et stille og rolig område ned for Byfelliberget. Hytta ligger på eiet naturtomt i hellende terreng, ca. 760 moh, og har noe utsikt utover dalføret. I Byfellibygde er en omgitt av vakkert turterreng, og sommerstid kan en være heldig å finne både multer, blåbær og sopp. Prøv gjerne fiskelykken i et fjellvann, eller ta turen opp til Byfelliberget, Vardefjell eller Garin, som alle kan anbefales uansett årstid. Til Gamlestølen med servering, slalombakke, milevis med skiløyper m. m, er det ca. 25 km. Hytta har helårsvei og innlagt strøm, men den har behov for vedlikehold og oppgradering. På tunet er det også anneks/uthus med ett soverom. Se salgsoppgave og tilstandsrapport for utfyllende informasjon. Velkommen på visning!
En eldre, Jøtul peisovn gir god varme til rommene.

Fjelltjednvegen 4, Innlandet

 • Tomt
  1605.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Trivelig eiertomt beliggende i hellende skogsterreng. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. For denne eiendommen er alle grensene fiolett/lilla. Det gjøres oppmerksom på at tomtegrenser og tomteareal kan avvike ved nøyaktig oppmåling. Dette blir kjøpers ansvar og risiko å påse.

  Beliggenhet
  Koselig, eldre hytte med anneks/uthus beliggende i Fjelltjednvegen 4, en liten stikkvei med kun tre hytter. Området, som ligger ned for Byfuglifjellet, er stille og fredelig med spredt bebyggelse og fint turterreng. Hytta ligger på eiet naturtomt i hellende terreng, ca. 760 moh, og har noe utsikt utover dalføret I Byfellibygde er en omgitt av vakkert turterreng, og sommerstid kan en være heldig å finne både multer, blåbær og sopp. Prøv gjerne fiskelykken i et fjellvann, eller ta turen opp til Byfuglifjellet, Vardefjell og Garin, som alle kan anbefales uansett årstid. Til Gamlestølen med servering, slalombakke, milevis med skiløyper m. m, er det ca. 25 km. Hytta ligger omlag 8 km fra kommunesenteret Bruflat med bla. butikker, bank og bensinstasjon. Til Fagernes, med et bredt utvalg av butikker, serveringssteder, Valdres Folkemuseum og VLMS (Valdres lokal medisinske senter) m.m. er det ca. 40 km. Til landsbyen Dokka er det ca. 35 km.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre E18 til Sandvika, og deretter E16 til Bagn i Valdres. Fra Bagn tar en vegen over Tonsåsen til Bruflat. Alt. kan en kjøre over Hadeland til Dokka og videre til Bruflat. Fra Bruflat følger en Fv. 251 Etnedalsvegen ca. 2,3 km og tar til høyre inn på Byfellivegen. Kjør oppover ca.2,4 km og ta inn til venstre på Fjelltjednvegen. Kjør ca. 50 hold venstre og fortsett ca. 380 m fram til hytta som er merket "Aktiv"-til salgs! God tur!

  Bebyggelse
  Hytte og anneks/uthus.

  Byggemåte
  Informasjonen under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Eiendom med stor tomt, beliggende ovenfor Byfelibygde, i Etnedal kommune, ca. 760 moh. ENKEL BYGNINGSBESKRIVELSE: Fritidsbolig er oppført i 1 etasje. Byggeår 1970. Bygget er fundamentert på betongringmur. Bygget er oppført i bindingsverk med utvendig, stående kledning. Mønet takkonstruksjon tekket med bølgeblikk. Bygget bærer preg av sin alder. BEBYGGELSEN: Fritidsbolig med primærareal på 76 m² over ett plan. Terrasse utenfor hovedinngang. STANDARD: Fritidsbolig fra byggeår 1970. Standard: Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Se nærmere beskrivelse under konstruksjoner. Oppvarming består av vedfyring/strøm. Ventilasjon består av naturlig ventilasjon. El-anlegg med skrusikringer og i hovedsak åpent anlegg. OM TOMTEN: Eiet tomt på 1 605,2 m², som er flat/skrånende, naturtomt. Gruset parkeringsareal. Fritidsbolig - Byggeår: 1970 UTVENDIG Taktekkingen er av bølegblikkplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Trevinduer med 1+1 lags glass. Yttergrind inndelt i småruter. Terrasse i gavl, 9 m² med takoverbygg. Støpt trapp, med smijernsrekkverk. INNVENDIG Innvendig er det gulv av laminat, tregulv og belegg. Veggene har trepanel og malt trepanel. Innvendige tak har trepanel og beiset trepanel. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe. Peisovn i stue. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Anneks/uthus Byggeår: 1992 Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Anneks/uthus i 1 etasje, fra byggeår 1992. Bruksareal: 15 m². P-rom: 9 m². Takoverbygget terrasse i gavl, 8 m². Bygget inneholder soverom i anneksdelen, uthus, boder/lager. Fundamentert på betongringmur, innvendig bjelkelag med tregulv, bindingsverk med utvendig, stående kledning. Mønet takkonstruksjon tekket med bølgeblikk. Bygget er normalt vedlikeholdt.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja. Se bilder. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: Vindfang, stue, kjøkken, to soverom og toalettrom. Terrasse i gavl ,med takoverbygg, ca. 9 m² Anneks/uthus: Soverom og bod/lager. Takoverbygget terrasse i gavl, 8 m².

  Standard
  Koselig hytte og anneks/uthus beliggende i stille og fredelig område opp for Byfuglibygde. Eiendommen har helårsvei og det er innlagt strøm, men behov for vedlikehold og oppgradering. Bebyggelsen ligger på en trivelig eiet tomt i hellende skogsterreng. Her er det mulighet for lek og moro, og fin plass til parkering på egen tomt. Hytta har overbygd inngangsparti/terrasse med plass til en liten sittegruppe. Inne i hytta er det en åpen stue med fin plass til både sofa- og spisegruppe. Det er delvis åpent inn til en ekstra, liten stue med mange vinduer. Stuene varmes opp av en eldre, Jøtul peisovn. På kjøkkenet er det plass til en liten sittegruppe foran vinduet. Kjøkkenet har eldre innredning med malte, glatte fronter, og benkeplate av laminat. I innredningen er det laget plass til en liten gasskomfyr. På kjøkkenet er det det også kjøleskap med frysedel. I hytta er det to soverom hvor det dag er hhv. dobbeltseng og enkeltseng. På det ene soverommet er det skap. Hytta har vindfang med plassbygde garderobeskap og det inngang til enkelt toalettrom. Her er det servant med skap, 12 volts vannpumpe fra vannkanne og avløp til bøtte. Toalettløsning med mulltoalett. På tunet er det et hyggelig anneks/uthus fra 1992. Her er det overbygd terrasse/inngangsparti inn til soverom med fin plass til dobbeltseng. Fra terrassen er det egen inngang til bod med god lagringsplass til ved, ski ol. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. UTVENDIG Taktekking - TG 2 Taktekkingen er av bølegblikkplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Delvis rustdannelse på bølgeblikkplatene. Konsekvens/tiltak: - Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Taktekkingen bør skiftes. Veggkonstruksjon - TG 2 Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Vurdering av avvik: - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Konsekvens/tiltak: - Råteskadet trekledning må skiftes ut. - Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Takkonstruksjon/Loft - TG 3 Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Vurdering av avvik: - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. - Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Konsekvens/tiltak: - Lokal utbedring bør utføres. - Lufting/ventilering bør forbedres. Vinduer - TG 2 Trevinduer med 1+1 lags glass. Yttergrind inndelt i småruter. Vurdering av avvik: - Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Konsekvens/tiltak: - Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. - Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer. - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. - Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Dører - TG 2 Vurdering av avvik: - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: - Det må foretas lokal utbedring. - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Balkonger, terrasser og rom under balkonger - TG 2 Terrasse i gavl, 9 m² med takoverbygg. Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. - Ny tekking må legges - Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. INNVENDIG Etasjeskille/gulv mot grunn - TG 3 Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Det er registrert symptom på sopp/råte. - Det er påvist fuktskader i etasjeskiller Konsekvens/tiltak: - Påviste skader må utbedres. - Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. - Råteskadet treverk må skiftes. Radon - TG 2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted - TG 2 Boligen har mursteinspipe. Peisovn i stue. Vurdering av avvik: - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Konsekvens/tiltak: - Det må foretas lokal utbedring. Krypkjeller - TG 3 Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Vurdering av avvik: - Det er påvist skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. - Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. - Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. - Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Konsekvens/tiltak: - Skadet treverk må skiftes. - Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. - Ut ifra visuelle observasjoner fra de besiktigede områdene, gir det grunnlag for å forsøke å foreta grundigere undersøkelser i de mindre tilgjengelige områdene. Det kan ikke utelukkes skader i disse områdene. - Bedre ventilering må etableres. - Overvåk konstruksjonen jevnlig. Avviket kan medføre behov for tiltak, men bør observeres over tid. KJØKKEN Overflater og innredning - TG 2 Kjøkkenet har innredning med malte, glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap og gasskomfyr. Vurdering av avvik: - Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Gasskomfyr er ikke tilkoblet permanent gassflaske. Konsekvens/tiltak: - Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Tilkoblet permanet tilkoblet gassflaske i utvendig kasse på yttervegg. Avtrekk - TG 3 Det er ingen ventilering fra kjøkken. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist noen form for ventilering av kjøkkenrommet (lukket rom). Konsekvens/tiltak: - Det bør om mulig etableres mekanisk avtrekk ut. SPESIALROM TOALETTROM Overflater og konstruksjon - TG 3 Toalettrom med multoalett. Servant nedfelt i innredning. 12 voldts vannpumpe fra vannkann. avløp til bøtte. Gulvbelegg og badreomsplater på vegger. Sluk i gulvet, sprekker i gulvbelegg. Rommet er ikke godkjent som våtrom. Vurdering av avvik: - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. - Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. - Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Sprekker i gulvbelegg rundt sluket. Konsekvens/tiltak: - Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. - Lokal utbedring må utføres. - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. - Det bør etableres tilluft til toalettrom. Legge nytt gulvbelegg. TEKNISKE INSTALLASJONER Avløpsrør - TG 2 Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: - Det er påvist unormale luktforhold rundt avløpsanlegg. - Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger. Avløpsrør antatt fra sluk er 50 mm. Konsekvens/tiltak - Anlegget bør sjekkes av fagperson. Etablere godkjent avløp fra sluk. Branntekniske forhold - TG 3 Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? - Nei 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? - Nei 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? - Ja 4. Er det skader på røykvarslere? - Det er ikke synlige skader på røykvarsler. Røykvarsler er ikke demontert. TOMTEFORHOLD Drenering - TG 3 Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. - Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Konsekvens/tiltak - Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. - Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. - Lokal utbedring må utføres. - Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Grunnmur og fundamenter - TG 3 Bygningen har betongstein ringmur. Vurdering av avvik: - Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. - Grunnmuren har sprekkdannelser. - Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. - Det er registrert setningsskader/store riss/sprekker. Konsekvens/tiltak: - Påviste skader må utbedres. - Lokal utbedring må utføres Terrengforhold - TG 3 Flat/skrånende tomt. Vurdering av avvik: - Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Konsekvens/tiltak: - Det bør foretas terrengjusteringer. - Ytterligere undersøkelser anbefales Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges møblert som på visning. Løsøre og personlige eiendeler vil selger ta med seg. En eldre sofa, gyngestol, to stoler ved salongbord, dobbeltseng på ene soverommet og seng i anneks følger uansett ikke med i handelen. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Helårsparkering på egen tomt.

  Diverse
  Etnedal kommune opplyser at det har ikke vært utført feiing og tilsyn på eiendommen. Eiendommen overtas slik den fremstår på visning, og vil ikke bli ytterligere rengjort. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 600 000,-))   32 042,- (Omkostninger totalt)   632 042,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Peisovn i stue, ellers elektrisk oppvarming.

  Info strømforbruk
  Etna nett opplyser: - Anlegget ble kontrollert i 2016, ingen feil eller mangler - Ingen kjente feil eller jordfeilsaker på anlegget. - Forbruk i 2022 : 1548 kWt. Hittill i år: 1811 kWt 2021: ca 4000 kWt

  Energiklasse
  unknown

 • Info kommunale avgifter
  Kommuneale avgifter pr. år pr. 2023: Renovasjon pr. år: kr. 2 055,-. Brannsyn, feiing: kr. 396,80. Eiendomsskatt: kr. 1.313,-.

  Formuesverdi primær
  138379

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Bomavgift? Brøyting. Vedlikehold av vei. Frivillig løypeavgift. Vi oppfordrer alle til å betale løypeavgift for å sikre gode, oppkjørte skiløyper i området. I tillegg kommer kostnader til strøm og forsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3450/120/117: 05.09.1966 - Dokumentnr: 3003 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3450 Gnr:120 Bnr:7 01.01.2020 - Dokumentnr: 43067 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0541 Gnr:120 Bnr:117

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig brukstilllatelse eller ferdigattest på eiendommen. Jf. plan og bygningsloven § 21 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1 98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Lovlighet (tilstandsrapport) Fritidsbolig - Det foreligger ikke tegninger Anneks/uthus - Det foreligger ikke tegninger

  Vei, vann og avløp
  Helårsvei. Vann medbringes eller hentes i området. Mulltoalett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan vedtatt 12.09.2019. Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). - Nåværende. Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon. Kopi av Kommuneplan følger vedlagt i salgsoppgave.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 600 000,-))   32 042,- (Omkostninger totalt)   632 042,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  32042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 3,50 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev