aktiv-eiendomsmegling
Arøy - feriested med hytte, sjøbod og brygger. Spektakulær sjøutsikt og optimale solforhold.

Feriested med hytte, sjøbod og brygger. Spektakulær sjøutsikt og optimale solforhold. Innlagt vann/avløp.

 • 8 500 000
 • BRA 76 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING8 500 000
 • OMKOSTNINGER228 172
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER8 728 172
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 988
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 76 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 8 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  228 172,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 728 172,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fritidsboligen har alt på en flate og inneholder:
Gang, stue/kjøkken med utgang til terrasse, vaskerom og tre soverom.

Det er i tillegg en todelt bod øst for hytta, samt et eget naust ved sjøen.
Tomten er opparbeidet med terrasser som strekker seg rundt store deler av hytta, her er det storslått utsikt mot sjøen og havet.

Arøy 67, Vestfold og telemark

 • Eiendommen består av hytte fra ca. 1988, bod fra ca. 1990 og sjøbod/naust bygd i 2010. I tillegg disponerer eiendommen 1/4 av brygga, hvor det er god plass til båten samt gode bademuligheter fra badestige. Uteboden ligger på baksiden av hytta, og er praktisk for oppbevaring av blant annet redskap. Her er det også satt opp en utedusj. Rundt hytta er det store arealer med terrasse og plattinger, hvorav ca. 13 kvm er overbygd. Det ble lagt inn strøm i hytta på slutten av 90-tallet, og koblet til offentlig vann/avløp for 7-8 år siden.

  Inngangspartiet til hytta fører inn i hyttas vindfang og stue/kjøkken. Stue og kjøkken har åpen løsning, en god takhøyde og store skyvedører som fører ut til en stor vestvendt uteplass. I stuen er det åpen peis, som varmer godt. Kjøkkenet har en lys innredning med profilerte fronter, integrerte hvitevarer og benkeplate i eik. Fra alle kanter i stue og kjøkken kan du nyte den flotte sjøutsikten.

  Hytta inneholder tre soverom, alle beliggende i bakkant av hytta. To av rommene har plass til dobbeltseng, og det siste soverommet har hatt køyeseng. Toalettrom med wc og servant. Alle gulvene i hytta er originale furugulv, gulvet på toalettrommet er malt. På vegger er det panel, som er blitt malt i lyse farger.

  Boden som ligger bak hytta er på ca. 10 kvm. Boden er todelt og inneholder wc-rom og bod. WC-rom inneholder et ekstra toalett (snurredass) og opplegg for vaskemaskin. Bygget er oppført i ca. 1990, og er ikke godkjent innredet til varig opphold. På utsiden av boden er det bygd utedusj.

  Sjøbod/naust bygd i 2010. Eiendommen har sjøbod nr. 2 fra venstre (se pil på bildene). Sjøboden brukes som vinteropplag for vannsportutstyr (seilbrett, kajakker, vannski m.m). Det er store doble dører som kan åpnes ut mot sjøen. Nåværende eier har på sommerstid brukt sjøboden som en ekstra stue ved å sette opp bord og benker. Det gjøre oppmerksom på at sjøboder ikke er godkjent for varig opphold. Syd for sjøbodene er det en lang dypvannsbrygge. Denne egner seg godt for større båter, og disponeres av sameiet (de fire hyttene).


  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik og mindre avvik, som kan kreve tiltak eller ikke som ikke krever umiddelbare tiltak):
  - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
  tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Vinduer: Vindu med alders og bruksslitasje. Tiltak: Normalt vedlikehold, evnt vurdere fornying.
  - Utvendige dører: Dører med generell alders og værslitasje. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men man må påregne utskifting av dører, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.
  - Pipe/ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  - Krypkjeller: Det er registrert noe fukt i grunn under hytte, ut over dette er det ingen symptomer på svikt registrert. Terrenget leder ikke vann tilfredsstillende vegg fra bygget. Tiltak: Holde situasjonen under oppsyn. Evnt vurdere å montere ventiler i mur for og øke luftutskifting.
  - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.
  - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
  dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.
  - Terrengforhold: Terreng leder ikke vann tilfredsstillende vekk fra bygg. Det er terreng som skrår inn i krypkjeller. Tiltak: Det er ikke behov for noen umiddelbare kostnader, men jeg anbefaler jevnlig kontroll/oppfølging av krypkjeller.

  Forhold som har fått TG3 (store eller alvorlige avvik, som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid):
  - Terrasse: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
  - Utvendig trapp: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Ramberg Takst ved Knut Ramberg, datert 02.03.2022. Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.
 • I Kragerøskjærgårdens ytre øyrike ligger Arøy. Øya oppfyller alle ens ønsker om et skjærgårdsparadis; utsikt, stillhet, idylliske, små bukter, sandstrender, rødmalte naust og sjarmerende, gamle fiskerboliger.

  Arøy består av vakker natur med mye skog og flotte turmuligheter. Det var tidligere tollstasjon i Humlevika på Arøy, og på øya er det flere gamle stier som tollerne benyttet når de gikk sine daglige vaktrunder til tollvakthuset på toppen av øya. Går man fra eiendommen kommer man inn på disse stiene, og kan nyte utsikten fra denne toppen, kalt Vaktheia. Her er det vidstrakt utsikt fra Langesund til Portør. Det går også sti til "Brønnane" på utsiden av øya i retning Jomfruland. Her ligger det flere jettegryter.

  Arøy 67 ligger på vestsiden av øya, og har en attraktiv og helt usjenert beliggenhet. Eiendommen har en fantastisk sjøutsikt samt optimale solforhold fra morgen til sen kveld sommerstid.

  Det er ca 10 minutter med hurtiggående båt inn til Valle med bl.a. dagligvareforretning, restaurant og marina. Fantastiske Jomfruland, som ligger helt ytterst i Kragerøskjærgården, er kun noen få minutter unna. Omgivelsene på denne øya er unike for skjærgården, med blant annet en egen eikeskog, tette hvitveistepper og rullesteinstrender. Her kan man blant annet reise over for et måltid på Haga kafé eller Okidok.

  Sommerbyen Kragerø er også en kort båttur unna, med sitt yrende sommerliv. Her arrangeres sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø har i tillegg en rekke anerkjente spisesteder som f.eks Tollboden med sin fantastiske sjømat og pizza, Barekoza med sushi og japanske småretter og ferske reker rett fra fiskebrygga. I sentrum finner du trange smug med sjarmerende, lokale forretninger og Bondens marked som arrangeres annen hver lørdag
 • Området består av hovedsakelig hyttebebyggelse.
 • Til eiendommen kommer man sjøveien. Med egen båt, eller med taxibåt fra Kragerø eller Valle.
 • Ringmur er satt direkte på fjell og byggegrunn. Ringmur i blokker og betong. Det er åpent rundt hytte og drenering er naturlig på terreng. Plassbygd kjente konstruksjoner, oppført i bindingsverk, ukjent isolasjon og stående trekledning. Vinduer utført i tre med isolerglass. Dører utført i tre noen med glass. Saltak. Taksperrer i tre med undertak. Ukjent isolasjon. Topptekke med singel. Takrenner, nedløp, luftehatter og beslag i overflate behandlet stål. Terrasser oppbygd i tre og med rekker. Pusset elementpipe med murt peis. Vannrør utført i plast og kobber. Avløpsrør i plast. Stoppekran til vann under terrasse. Varmtvannsbereder i kjøkkenskap. Det er etabler utedusj i forbindelse med bod. Sikringsskap med automatsikringer. Måler som fjernavlese av Kragerø Energi.

  På eiendommen er det oppført hovedbygning med en etasje. Ut fra 1 etasje er det terrasser på totalt ca 159 m², hvor av ca 13 m² er overbygget. På eiendommen er det også ført opp bod. Eiendommen har del av felles brygge, dette gir gode fortøyningsmuligheter for båt. På denne brygga har eiendommen også egen sjøbod.
 • Hytta: Bra/P-rom: 76/76 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang, stue/kjøkken, wc, 3 soverom.

  Bod: Bra/BTA: 9/11 kvm.

  Naust: Bra/BTA: 14/15 kvm.
 • Vedovn i stua. Ellers elektrisk oppvarming.
 • Eiet tomt på ca. 1069 kvm ifølge målebrev fra Kragerø kommune. Tomten er opparbeidet med terrasser som strekker seg rundt store deler av hytta, samt store plattinger som hovedsakelig ligger på sør og nordvestsiden av hytta. Begge uteplasser har storslått utsikt mot sjøen og havet. Bak hytta er det laget en praktisk utedusj. Tomten består ellers av naturtomt i form av flotte svaberg, lyng og skog.

  Selve hytta er plassert på en kolle, ca. 37 høydemeter over havet. Dette gir ikke bare fantastiske utsiktsforhold, men også helt optimale solforhold fra morgen til sen kveld sommerstid. Den lille turen fra bryggen og opp til hytta er virkelig verdt det! Hytta ligger usjenert til, og bortsett fra nabotomten som er regulert inn så er alt areal rundt tomtene skjærgårspark.

  Nede ved sjøen disponerer eiendommen brygge og sjøbod i fellesanlegg. Bryggen disponeres av 4 eiere, som sammen har vedlikeholdsansvar. Det er satt ut en badestige på bryggen, samt at det er god plass til å legge båten ved brygga eller på moring. Syd for sjøbodene er det en lang dypvannsbrygge som egner seg for noe større båter. Sjøboden er på ca. 14 kvm, og har doble dører som kan åpnes mot sjøen. Bakerst i sjøboden er det laget en praktisk bod perfekt for verktøy, vester etc.
 • Kun adkomst med båt.
 • Eiendommen har offentlig vann og avløp (sommeranlegg). Det er private stikkledninger som ligger i terrenget ned til offentlig anlegg i sjø. Eiendommen har egen pumpekvern. Det er ført vann og strøm fra hytta og ned til de to naustene selger disponerer. Dette skal disponeres i fellesskap mellom eierne av de to naustene, utgifter til strøm og vedlikehold deles i 2. Omforent årsavgift for gnr. 27, bnr. 120 (nabotomten) settes til kr 1 000,- pr. år.
 • Formuesverdi kr 508 288 per 31.12.2019.
 • Kommunale avgifter utgjør kr 21 111,- pr. år 2021. Disse omfatter vann, kloakk, renovasjon, feieavgift, eiendomsskatt.
 • Ny eier må påregne seg faste løpende kostnader som forsikring, strøm og evt. TV/Internettløsning. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

  Det betales ca. kr. 6500,---7000,- pr. år for å åpne og lukke vann- og avløpsanlegget. Dette gjøres av en lokal rørlegger.
 • Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Dette er ikke uvanlig på eldre eiendommer.
  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

  Registering av grunn - dok.nr 3029 - tinglyst 12.09.1985
  Dette er målebrevet fra når tomten ble skilt ut i 1985. Målebrevet viser tomtens grenser og anslår areal til å være 1069,7 kvm.

  Bestemmelse om båt/bryggeplass - dok.nr. 3187 - tinglyst 24.09.1985
  Dette dokumentet gir rett til anvist bryggeplass på gnr. 27, bnr. 14. Bryggen er felles med bnr. 120, 122 og 123, og alt vedlikeholdsansvar fordeles på disse 4. Det står også at naust som settes opp skal fordeles på de fire eiendommene, og benyttes til fiskeredskaper etc.

  Tinglyste bestemmelser ligger vedlagt i prospekt.
 • Eiendommen ligger under "Reguleringsplan for del av Arøy", godkjent av Kragerø i 1986, men i praksis er det kommunens arealdelplan som er gjeldende. Eiendommen ligger mindre enn 100 meter fra sjøen, og må anses som fullt utbygd. I fm. reguleringsplanen ble det godkjent 4 tomter til fritidsbebyggelse, og godkjent oppført ett naust til hver tomt. 3 av tomtene er bebygd, den siste tomten eies av selger, og grenser til denne eiendom (tomten ligger nordøst for eiendommen.
 • Gnr. 27 Bnr. 121 i Kragerø kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Eiendommen er klar for overtagelse. Innbo og utstyr medfølger. Med mindre annet avtales er selger ikke ansvarlig for rydding/nedvask. Pyntegjenstander/antikviteter, personlige eiendeler, rotting solstoer (2 stk) og canal digital parabol med dekoder medfølger ikke.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. februar 2012 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Det følger av lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering at meglerforetaket er forpliktet til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen. For oppdragsgiver skjer dette i forbindelse med inngåelse av oppdraget, og for kjøper på tidspunkt for kontraktsinngåelse. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres, er meglerforetaket pålagt å avstå fra gjennomføring av oppgjøret. Partene er selv ansvarlig for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre, uten at det kan anføres et kontraktsrettslig ansvar overfor meglerforetaket.
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man kan gå ut ifra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,10 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. (Oppdragsgiver betaler oppgjørshonorar kr. 3800,-). I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke en markedsføringspakke på totalt kr 15 000, som omfatter bl.a. fotograf, utstillinger og prospekter. Markedsføringspakken inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr 50 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket dekning av utlegg og vederlag med totalt kr 10 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ingar Hartvig Nilsen
Ronny Jørstad

Megler

Ronny Jørstad

41 32 08 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev