aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling ved Solveig Granlund har gleden av å presentere Hauglia 3.
Aktiv Eiendomsmegling ved Solveig Granlund har gleden av å presentere Hauglia 3.

FLATEBY Hauglia 3

Familievennlig enebolig med alt på en flate | Barnevennlig beliggenhet | Uinnredet kjeller med potensiale | Solrik tomt

  • kr 3 990 000
  • BRA-i 183 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 3 990 000
  • Omkostningerkr 100 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 090 990
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1976
  • Soverom3
  • Tomt1 166.1 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 990 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 99 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 990 (Omkostninger totalt) 116 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 118 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 090 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 106 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 108 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning kjeller. Kjelleretasjen er uinnredet, men det er montert et stående klosett i et åpent rom ved trappenedgangen.
Hauglia 3 er en familievennlig enebolig med en meget barnevennlig beliggenhet i umiddelbar nærhet til barnehage, busstopp og treningssenter, samt kort vei til skoler, butikker og populære turområder. Eiendommen kan skilte med en romslig og solrik hage med boltreplass for små og store. Eneboligen fremstår med stilrene farge- og materialvalg samt god planløsning. Kjøkkenet har innredning fra Ikea og ble byttet i 2018 og badet ble totalrenovert i 2017. Badet fremstår som moderne og har innredning fra LinnBad. Videre har boligen en romslig stue med vedovn og utgang til terrasse, 3 soverom av god størrelse og entré. Kjelleren er uinnredet og har et stort potensiale. For ytterligere lagringsplass har man en isolert utebod med adkomst fra inngangspartiet. Velkommen til visning!
Plantegning 1. etasje Hauglia 3.

Hauglia 3, Akershus

  • Tomt
    1166.1m²

    Beliggenhet
    Boligen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Flateby i Enebakk kommune. Flateby er et tettsted i Enebakk kommune i Akershus, og ligger i den nordlige delen av Enebakk med grenser mot Oslo, Rælingen og Fet. Her har man Østmarka like ved med gode turmuligheter sommer og vinter. Kort vei til en rekke fasiliteter som matbutikk, postkontor, apotek, bensinstasjon m.m. Videre er det nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og gode servicetilbud. I tillegg er det kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, alpinanlegg, idrettshall, badeplass og ridesenter m.m Det er utsikt over Øyeren fra store deler av Flateby. Samfunnshuset er stedets sosiale samlingspunkt med et stort spekter av klubber og aktiviteter. For den aktivitetslystne ligger Streifinn idrettsanlegg 2 km fra boligen. Anlegget benyttes av Enebakk idrettsforening. Herfra er det innfallsport til Østmarka med gode turmuligheter både sommer og vinter. Flatebyhallen og Vidotta kunstgressbane ligger ca. 2,1 km unna. Videre er det kort vei til Atletico treningssenter og Melgård Hestesenter. Myrdammen ligger ca. 9 minutters bilkjøring fra boligen og er et flott friluftsområde, opparbeidet med turveier, toaletter, badebrygge, stupebrett og badevann. Fra parkeringsplassen på Myrdammen er det kort vei til fine turstier om sommeren og preparerte skiløyper om vinteren. Servicetilbud: Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra og Spar Flateby, som begge ligger innen kort avstand. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Flateby Grendesenter et godt og variert utvalg. Det er heller ikke langt til Strømmen Storsenter som i dag fremstår som ett av landets mest innholdsrike kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Det er også kort vei til Lillestrøm sentrum, samt Lørenskog med både Metro og Triaden kjøpesenter. Oslo sentrum ligger godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Med bil fra Flateby tar det ca. 12 min til Kirkebygda i Enebakk, 22 min til både Lillestrøm og Strømmen, 38 min til Oslo S og 48 min til Oslo lufthavn.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Byggemåte
    Enebolig med tekket saltak. Yttervegger i reisverk bekledd med panel. Etasjeskiller i trebjelkelag. Grunnmur i antatt Leca og støpt såle i betong. Taktekke av korrigerte blikkplater fra byggeår. Taktekking anses å ha sin tiltenkte funksjon uten negative avvik utfra alder tatt i betraktning. Nedløp, renner og beslag fra byggeår. Yttervegger i reisverk fra byggeår. Ingen dokumentasjon på underliggende konstruksjoner ble fremlagt der utførelser på underliggende konstruksjoner er ukjent. Takstoler/sperrer fra byggeår med undertak av bordtak. Ingen påviste eller synlige fuktindikasjon på befaringsdagen, men kommende lokale utbedringer kan ikke utelukkes på sikt. Fabrikkmalte trevinduer med isolerglass fra 2016. Vinduer fremstår med normal bruksslitasje og tiltenkt funksjon. Malte vinduer med isolerglass fra 1975 og 1 vindu på bad fra ukjent årstall. Vinduer med normal bruksslitasje med tanke på alder og fremstår med tiltenkt funksjon. Det ble ved befaring ikke oppdaget punkterte vinduer, Fabrikkmalt slett ytterdør med glassfelt. Dør fra 2005. Yale doorman kodelås. Dør fremstår med normal bruksslitasje og tiltenkt funksjon. Malt balkongdør med 2-lags isolerglass fra ca. 2005. Det ble ved befaring ikke oppdaget punkterte glass, men på grunn av alder på vinduene kan det allikevel ikke utelukkes punktering. Metalldør til utebod i kjeller. Dør fremstår med tiltenkt funksjon dog synlig rust. Terrasse med utgang fra stue på ca. 29 m². Trekonstruksjon fra eldre årstall dog nyere terrassebord iht. eier opplysninger. Rekkverkshøyde er på ca. 90 cm. Terrassen fremstår med tiltenkt funksjon dog mindre skjevheter der lokale utbedringer ikke kan utelukkes på sikt. Metalltrapp fra byggeår. Trapp fremstår med tiltenkt funksjon dog behov for modernisering. Innvendig: Vegger: Malte flater. Fliser på bad. Gulv: Laminat. Fliser på bad. Himlinger: Takess på innvendige takoverflater. Overflater med normal bruksslitasje. Etasjeskille av trebjelker med påliggende selvbærende plater/tregulv med påliggende overflate gulv.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Totalrenovert bad og lagt vannrør i rør i rør i august/september 2017 Arbeid utført av: Akershus VVS / k2 håndtverk - Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja Beskrivelse: Alt ble nytt i forbindelse med totalrenovering i 2017 - Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Svar: Ja Beskrivelse: Ved kraftig regn har det skjedd en gang i vårt eie at det har kommet tilbakeslag av avløpsvann. Denne gangen hadde det regnet mye over flere dager, og den aktuelle dagen regnet det kraftig hele dagen, hvorav terreng og kommunalerør ikke klarte å ta unna alt vannet som oppstod. Under forrige eier var det flere problemet med tilbakeslag fra kommunalt nett. Det ble rundt 2005 strømpekjørt ledninger av Enebakk kommune uten bedring av situasjonen, men de oppdaget da en "svakke" på ledningen, denne ble da rettet på og det ble satt inn en kum på gårdsplass med tilbakeslagsventil (gjort rundt 2010). Dette bedret da situasjonen betraktelig. Kommunen la rundt 2014/2015 en helt ny trasé med avløp/spillvann slik at hovedledningen ikke går gjennom og forbi Hauglia, men går lengre opp i boligfeltet. Det ble i samme momang som kommunen la om ledninger strømpekjørt ledninger i veien her på nytt av Enebakk kommune. - Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja Beskrivelse: Dårlig drenering rundt huset, noe som har medført fuktinnsig ved regnvåte perioder. - Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja Beskrivelse: Liten lekkasje ved luftehatt på taket. Dette ble oppdaget og tettet i 2014. Ingen problemer med dette siden da. - Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Svar: Ja Beskrivelse: Ved skifte av peisovn i 2018 ble det av firma som utførte jobben oppdaget at det var sprekk i pipeløp. Det ble da foretatt en rehabilitering av skorstein. - Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja Beskrivelse: Setningssprekker i grunnmur. Huset er hevet av tidligere eier i 1998 da det var skjevt. - Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja Beskrivelse: Mus på loft for ca 4 år siden. Satt opp musebånd rundt huset der det var store sprekker i kledningen. Ingen mus etter dette. - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar Ja, kun av faglært Beskrivelse: Skiftet sikringsskap til automatsikringer ved renovering av bad i 2017, alle kurser til badet ble da lagt opp nytt ( Mj elektro), skiftet alle kurser til kjøkken ved renovering i 2018 (strømsborg elektro), byttet inntakssikring, montert elbil lader(strømsborg elektro) Arbeid utført av: Strømsborg elektro og Mj elektro - Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja Beskrivelse: El kontroll i 2024. Feil på løse ledninger i kjeller, dette avviket ble lukket av strømsborg elektro. - Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja Beskrivelse: Innstallert av strømsborg elektro - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: Tettet selv lekkasje på tak ved luftehatt i 2014 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Svar: Ja Beskrivelse: Søkt om å bygge blokker ved eiendom ved innkjøringen til Hauglia. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Svar: Ja Beskrivelse: Midlertidig brukstillatelse fra 1976 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja Beskrivelse: Det er privat vei inn til eiendommen. Dette er det et spleiselag i gata om å betale for måking og vedlikehold av vei

    Innhold
    Entré Boligens inngangsparti er overbygd og på inngangsdøren er det montert Yale-doorman. Vel inne har man entré/gang med knaggoppheng og tilkomst til boligens kjeller. Malte flater på vegg og gjennomgående 1-stavs laminat på gulv. Kjøkken Kjøkkenet er i eget rom og har Ikea kjøkkeninnredning fra 2018. Innredningen er grå med profilerte fronter, laminat benkeplate, komposittvask og integrerte hvitevarer. Kjøkkenet er klassisk og tidløst med god skap- og benkeplass og det er plass til spisebord. Stue Stuen er av god størrelse og det er god plass til ulike møbleringssoner. I dag er stuen innredet med tv-stue del og spisestue. Fra stuen er det utgang til overbygd terrasse. Stuen har både vedovn og varmepumpe som gir lun varme på kalde dager og sval innetemperatur på varme sommerdager. Soverom Boligens 3 soverom er alle holdt i tidsriktig fargepalett og det er lagt 1-stavs laminat på gulv. Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe med god lagringsplass, mens de to andre soverommene har garderobeskap. Bad Totalrenovert baderom fra 2017 med fliser, dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i herdet glass, regnfallsdusj, wc, dobbelservant med innredning fra kvalitetsleverandøren LinnBad. Badet har praktisk benkeplate over vaskemaskin og tørketrommel noe som gir ekstra arbeidsflater.

    Standard
    TG3 - Store eller alvorlige avvik Innvendig > Innvendige trapper Vurdering av avvik: ? Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. ? Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak ? Rekkverk må monteres for å lukke avviket. ? Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Prisestimat er satt på grunnlag av lokale utbedringer. Utskiftning av trappen i sin helhet vil være i et høyere prisleie. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 TG2 - Avvik som kan kreve tiltak Utvendig > Taktekking Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Utvendig > Nedløp og beslag Vurdering av avvik: ? Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. ? Det er påvist avvik i beslagløsninger. ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Utvendig > Veggkonstruksjon Vurdering av avvik: ? Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. ? Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. ? Det er ingen musesperre i nedre kant av konstruksjon. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: ? Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. ? Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. ? Undertaket er misfarget. Utvendig > Vinduer - 2 Vurdering av avvik: ? Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. ? Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. ? Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Utvendig > Dører - 2 Vurdering av avvik: ? Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dørvrider er noe løs. Utvendig > Dører - 2 - 3 Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. ? Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. ? Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. ? Det er påvist rustskader i metalldeler i og rundt dører. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Vurdering av avvik: ? Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. ? Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. ? Konstruksjonene har skjevheter. Utvendig > Utvendige trapper Vurdering av avvik: ? Konstruksjonene har skjevheter. Innvendig > Overflater - 2 Vurdering av avvik: ? Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendig > Radon Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Rom Under Terreng Vurdering av avvik: ? Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. ? Det er avvik: Det ble indikert variable fuktverdier på nedre del av grunnmur og på støpt såle. Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2 Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2 Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Vurdering av avvik: ? Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Alle rom med manglende/redusert ventilering bør økt ventilering/ventilspalte opparbeides. Tomteforhold > Drenering Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. ? Det er avvik: Klemlist på fuktsikring mangler. Det opplyses om tilfelle om fuktflekker på gulv og vegg i bod i kjeller ved kraftig nedbør. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Vurdering av avvik: ? Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. ? Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. ? Grunnmuren har sprekkdannelser. Tomteforhold > Terrengforhold Vurdering av avvik: ? Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering på egen gårdsplass. Det er montert elbil-lader på husvegg.

    Forsikringsselskap
    Fremtind

    Polisenummer
    30785851

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 990 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 99 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 990 (Omkostninger totalt) 116 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 118 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 090 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 106 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 108 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Elektriske panelovner, gulvvarme på bad. Varmepumpe i stue. Peisovn fra 2018 i stue med pipeløp fra byggeår med rehabilitert pipeløp i 2018. Naturlig ventilasjon i boligen med ventilspalter på vinduer og veggventiler. Varmtvannsbereder ca. 200 L fra 2015 plassert i kjeller. Varmepumpe fra 2014. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter plassert på entré.

    Energiklasse
    F

  • Kommunale avgifter
    17589

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Vannavgiften faktureres separat fra Flateby Vannverk.

    Formuesverdi primær
    912536

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3467636

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og vannavgift, påløper kostnader til for eksempel brøyting, strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

    Vannavgift
    5504

    Vannavgift år
    2024

    Info vannavgift
    Eiendommen er tilknyttet privat vannverk: Flateby Vannverk SA. Det er en fast årsavgift på kr. 3.969,- pr år. I tillegg er det kr. 15,63 pr m3 i forbruksgebyr for forbruk under 200 m3 pr år og kr. 22,25 pr m3 for det som overstiger 200m3 pr år. Denne eiendommen har installert vannmåler. Alle priser inkl mva Det blir sendt ut faktura 2 ganger pr år.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3220/5/253: 20.10.2024 - Dokumentnr: 2118997 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Romerike Eiendomsmegling AS Org.nr: 926 743 023 Elektronisk innsendt 30.07.1975 - Dokumentnr: 4681 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3220 Gnr:5 Bnr:140 01.01.2020 - Dokumentnr: 1505519 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0229 Gnr:5 Bnr:253 01.01.2024 - Dokumentnr: 117288 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3028 Gnr:5 Bnr:253

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg, bolig datert 04.06.76. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: Det gjenstår en del mindre vesentlige mangler ved bygget i tilknytning til avsluttende arbeid. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Det foreligger godkjente byggetegninger datert 09.07.75 med følgende avvik: - Det er revet vegg mellom vindfang og entré - Revet vegg mellom entré og stue - Etablert bod ved å benytte deler av areal godkjent som soverom. - Utvidet bad/wc ved å benytte deler av areal godkjent som soverom.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp. Vann fra Flateby vannverk - privat vannverk. Eiendommen ligger til privat vei.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse, nåværende i kommuneplanens arealdel 2015-2027 og følger reguleringsplan "Flateby III" med plan-id: 322. Området ligger i et middels til lav aktsomhetsområde for radon.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 990 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 99 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 990 (Omkostninger totalt) 116 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 118 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 090 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 106 090 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 108 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    100990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr. 45 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16 000,- oppgjørshonorar kr. 6 500,- og visninger er inkludert. Alle beløp er inkl. mva. 

Solveig Granlund

Eiendomsmegler/Jurist

Solveig Granlund

95 15 19 83

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev