aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hareveien 25 - Stort oppussingsobjekt med mange muligheter. 3 garasjeplasser og over 1,6 måls tomt
Velkommen til Hareveien 25 - Stort oppussingsobjekt med mange muligheter. 3 garasjeplasser og over 1,6 måls tomt

OSLO Hareveien 25

Meget attraktiv og stor enebolig med 1,6 måls hjørnetomt mange muligheter. Dobbelgarasje. Oppussingsobjekt.

  • kr 14 400 000
  • BRA-i 265 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 14 400 000
  • Omkostningerkr 379 140
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 14 779 140
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1977
  • Soverom4
  • Tomt1 610.8 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 14 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 360 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 400 000,00))   379 140,- (Omkostninger totalt)   14 779 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Velkommen til denne romslige eneboligen på attraktive Kjelsås, beliggende på en stor hjørnetomt på over 1,6 mål. Boligen strekker seg over to plan og har stort potensiale for den rette eieren, men den trenger oppgraderinger for å møte dagens standarder. Med rikelig plass både ute og inne, er det store muligheter for å forme eiendommen etter egne behov og ønsker. Eiendommen inkluderer en dobbel garasje, pluss garasje i bygningskroppen og tilbyr god lagringsplass. Kjelsås er kjent for sitt rolige nabolag, med kort vei til offentlig kommunikasjon, matbutikker og flotte turmuligheter. Dette er en sjelden mulighet til å skape drømmehjemmet ditt! Velkommen til visning med Partner/Eiendomsmegler Christian Wahl, tlf: 408 00 445
Stue

Hareveien 25, Oslo

  • Tomt
    1610.8m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er flat og opparbeidet med grøntarealer og gruslagt oppkjørsel.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i en villavei på Kjelsås og har en fin beliggenhet med utsikt til Myrerjordet. Området er veletablert og utpreger seg med et godt bomiljø med et rikt utvalg av aktiviteter for store og små. Her bor man i et meget attraktivt og barnevennlig område, like ved trikk og buss, dagligvare og flotte turmuligheter i marka. Fra boligen er det kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Videre er det kort vei til både Storo og Nydalen. Det er umiddelbar nærhet til Lillomarka, og Linderudkollen sportsstue ligger ca. 4,5 kilometer unna. På toppen av Grefsenkleiva finner du populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt, samt fjorden og hovedstaden som glitrer i det fjerne, har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter. Trollvannskleiva ligger bak Grefsenkollen restaurant og er lett tilgjengelig i nærmiljøet. Innen ti minutters gange står du ved begynnelsen av Maridalsvannet med både skiløyper og sykkelstier innover Lillomarka og Nordmarka. Like nedenfor ligger Brekkedammen med populære friområder og idylliske badeplasser. Fra boligen er det kort vei til alpinanlegg i Grefsenkleiva, samt Grefsen Tennisklubb som har et flott anlegg med syv baner. I tillegg har Kjelsås Idrettslag tilbud innen blant annet basketball, fotball, håndball, langrenn, orientering og allidrett. Myrerjordet fotballbane ligger i umiddelbar nærhet til boligen og Muselunden med frisbeegolfbane i nærheten. Kort vei ned til Teknisk museum med moro for liten og stor. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Spar, Joker, Coop Prix, Kiwi og Rema. Det er ca. 1,7 km til Storo Storsenter som har et rikt og variert utvalg med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Oslo sentrum ligger også godt innenfor rekkevidde via bil og offentlig kommunikasjon.

    Adkomst
    Enkel adkomst fra vei. Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og lavblokker.

    Barnehage/skole/fritid
    Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I tillegg er det ca. 2 km til Handelshøyskolen BI som ligger i Nydalen.

    Skolekrets
    Boligen sogner til Kjelsås barneskole og Engebråten Ungdomsskole

    Offentlig kommunikasjon
    Buss: Gulldalen 8 min. Linje 56 Trikk: Grefsen stadion 9 min. Linje 11, 12 Tog: Kjelsås stasjon 15 min. Linje RE30, R31 T-bane: Storo 8 min. med bil Linje 4, 5

    Byggemåte
    Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon og stålvajere. Taktekkingen er av pappshingel. Takrenner og nedløpsrør av plast, og kappebordbeslag av plastbelagt stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående og liggende bordkledning. Malte trevinduer med 3-lags glass. Teak hovedytterdør. Malt/lakkert hovedytterdør i første etasje. Skyvebalkongdør i malt tre med 3-lags glass. Terrasse i trekonstruksjoner. Trapp av impregnerte trekonstruksjoner.

    Innhold
    Velkommen til denne romslige eneboligen i Hareveien 25, på attraktive Kjelsås, et sjeldent funn med enormt potensiale for den rette eieren. Beliggende på en stor hjørnetomt på over 1,6 mål, tilbyr denne eiendommen en unik mulighet til å skape ditt drømmehjem i et av Oslos mest ettertraktede områder. Her finner du en bolig som strekker seg over to plan, og som venter på en ny eier med visjoner og vilje til å gi den den oppgraderingen den fortjener. Boligen har et klassisk utseende, men trenger modernisering for å møte dagens standarder og komfortkrav. Dette gir deg som kjøper en enestående mulighet til å forme eiendommen etter dine egne behov og preferanser, enten du ønsker å bevare noe av den opprinnelige sjarmen eller oppgradere til et mer moderne uttrykk. Store, åpne rom med mye naturlig lys gir et godt utgangspunkt for å skape et hjem med personlig stil og høy funksjonalitet. Det er inngangsdør i begge etasjer, eget sikringsskap i hver etasje, som forenkler mulighetene for å lage en hybel løsning. Den imponerende hjørnetomten gir rikelig med plass til både hage, uteområder, og eventuelle fremtidige utbyggingsprosjekter. Med over 1,6 mål til rådighet kan du virkelig la kreativiteten blomstre, enten du ønsker å anlegge en frodig hage, bygge et basseng, eller lage flere uteplasser hvor du kan nyte solrike dager. Tomten er også ideell for barnefamilier, med god plass til lek og aktiviteter i trygge omgivelser. Eiendommen inkluderer en dobbel garasje som gir rikelig med plass til biloppbevaring, samt ekstra lagringsplass for sportsutstyr, hageutstyr eller andre eiendeler. Dette er et stort pluss for bilentusiaster eller for deg som trenger ekstra plass til lagring. Dette er i tillegg til den integrerte garasjen i huset. Beliggenheten på Kjelsås kan ikke overvurderes. Her bor man i et meget attraktivt og barnevennlig område, like ved buss, dagligvare og flotte turmuligheter i marka. Offentlig kommunikasjon, som trikk er lett tilgjengelig samt både buss og tog i nærheten som gjør det enkelt å komme seg til og fra byen. Matbutikker og andre dagligdagse fasiliteter ligger i umiddelbar nærhet, slik at du alltid har det du trenger rett rundt hjørnet. For den aktive, er det kort vei til flotte turmuligheter, enten du foretrekker skogsturer, sykling, skiturer eller en rolig spasertur langs Akerselva. Denne eneboligen på Kjelsås er en sjelden mulighet for deg som ønsker å skape et hjem i et av Oslos mest ettertraktede boligområder. Med riktig innsats og oppgradering kan dette bli en fantastisk bolig med sjel og sjarm, perfekt for både familieliv og rolige hverdager. Ikke la denne unike sjansen gå fra deg! Her kan du virkelig gjøre drømmer til virkelighet!

    Standard
    Enebolig over 2 etasjer: 2.etasje: Stue/spisestue: Stor stue med mange vindusflater som gir mye lys og en god romfølelse. God plass til både sofagruppe og spisestue. Elementpipe, anboret med en kombinert parafinovn og åpen murt peis av Mexistein. Utgang til veranda på 22 kvm. Himlingsplater, malte plater på veggene og belegg på gulv. Veranda: Stor og solrik veranda med plass til flere utemøblement. Sol til langt utover kvelden. Kjøkken: Kjøkkenet har innredning og benkeplater av laminat. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Himlingsplater, malte plater på veggene og belegg på gulv. Bad: Badet inneholder servant, klosett og badekar. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Ingen dokumentasjon. Folierte himlingsplater, våtromstapet på veggene og belegg på gulv. Vaskerom m/ klosett: Vaskerommet inneholder servant, klosett og opplegg for vaskemaskin. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Ingen dokumentasjon. Folierte himlingsplater, våtromstapet på veggene og belegg på gulv. Hovedsoverom/ Soverom I: Stort soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. God plass til garderobeløsning. Himlingsplater, malte plater på vegg og belegg på gulv. Soverom II: Koselig soverom med plass til seng og tilhørende møblement. Plass til garderobeløsning. Himlingsplater, malte plater på vegg og belegg på gulv. 1. etasje: Entré/ hall: Stor hall med god plass til garderobeløsninger. Malte plater i himling, tapet på vegger og teppe på gulv. Bad: Badet inneholder servant, klosett og dusjhjørne med forheng. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Ingen dokumentasjon. Himlingsplater, våtromstapet på veggene og belegg på gulv. Soverom III: Romslig soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Plass til garderobeløsning. Himlingsplater, malte vegger og teppe på gulv. Soverom IV: Koselig soverom med plass til seng og tilhørende møblement. Himlingsplater, malte vegger og teppe på gulv. Innvendig boder: Praktisk innvendig boder med hyller til oppbevaring. Plater i tak, murvegger og betonggulv. Garasje/Hobbyrom: Fin garasje med flere bruksmuligheter. Et hjemmeverksted, hobbyrom, treningsrom eller kun en garasje. Følgende TG2 er gjengitt fra tilstandsrapporten: UTVENDIG 1. Taktekking. Taktekkingen er av pappshingel. Taket er besiktiget fra taknivå. Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det registreres noe mosegroing. Årstall: 1996. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. 2. Veggkonstruksjon. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående og liggende bordkledning. Huset ble beiset i 2020. Vurdering av avvik: Det er ingen musesperre i nedre kant av konstruksjon. Fasadene har forskjeller av slitasje (kuving og tørkesprekker). Spikerhoder er stedvis brutt overflaten, noe som gjør at overflatene rundt spikerhodet er mer utsatt for oppsamling av skitt og fuktoppsug. Konsekvens/tiltak: Musesperre må etableres. Mulig tiltak kan være å fuge/sparkle over spikerhoder der de har brutt overflaten og overflatebehandle. 3. Takkonstruksjon/Loft. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon og stålvaiere. Punktet må sees i sammenheng med Taktekking Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er stedvis noe fuktskjolder og misfarging av svertesopp i undertak. Det registreres skjevheter av undergurter i stuen (synlig nedbøyning i stuen). Ved befaringen ble det indikert høye fuktverdier i et mindre lokalt område i rupanel ved nordgavl (jfr. «Taktekking»). Årsaken er til dette er blitt utbedret ved at det er skiftet ut vannbord og montert blikkbeslag. Konsekvens/tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Foreta ytterligere undersøkelser, og overvåk konstruksjonen jevnlig. 4. Vinduer. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Årstall: 1977. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vinduer har etterslep av vedlikehold, og noen vinduer tar imot karm. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Utføre vedlikehold, og foreta justeringer. 5. Dører. Bygningen har teak hovedytterdør. Vurdering av avvik: Det er avvik: Døren har elde og bruksslitasje. Dørblad tar imot karm/terskel. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Utføre vedlikehold og foreta justering. 6. Heve og balkongskyvedør. Bygningen har skyvebalkongdør i malt tre med 3-lags glass. Vurdering av avvik: Det er avvik: Døren har brukslitasje med noe oppsprukket trevirke. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Utføre jevnlig vedlikehold 7. Ytterdør andre etasje. Bygningen har malt/lakkert hovedytterdør i første etasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Døren har elde og bruksslitasje med etterslep av vedlikehold. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Utføre vedlikehold. Det er satt på metallplate i nedkant på dørblad utvendig. Mulig årsak kan være at døren har skader, og det anbefales nærmere undersøkelser. 8. Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Fra stuen er det utgang til en terrasse i trekonstruksjoner. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må rekkverk endres. 9. Utvendige trapper. Trapp av impregnerte trekonstruksjoner. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav for trapper må rekkverk endres. 10. GARASJE. Støpt gulv og yttervegger av lettklinkerblokker. Det er gipsplater i himlingen. Vurdering av avvik: Det er avvik: Garasjeporten kan ikke låses, og eier har stengt porten fra innsiden provisorisk. Brannklassifisert dør mellom garasjen og boligdelen mangler låsekasse. Det er stedvis små sprekkdannelser i gulvene. Garasjen ble benyttet som lagringsplass, så observasjonene er begrenset. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Foreta ytterligere undersøkelser, og utføre nødvendige tiltak slik at garasjeport blir funksjonell. Montere låsekasse/eventuelt skifte døren. Utføre vedlikehold. INNVENDIG 11. Overflater - underetasje. Gulv med tepper, men vindfanget har laminat. Vegger med malte plater og tapet. Himlinger med himlingsplater. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Man må forvente oppussing/utskiftninger. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000. 12. Overflater - første etasje. Gulv med belegg. Vegger med tapetserte plater. Himlinger med himlingsplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Overflater har en eldre standard med brukslitasje fra byggetiden. Det observeres synlig nedbøyning av himling i stuen (undergurter). Konsekvens/tiltak. Tiltak: Man må forvente behov for oppussing og modernisering for å imøtekomme dagens krav til standard. Den enkelte må vurdere omfang av tiltak. 13. Etasjeskille/gulv mot grunn. I underetasjen er det støpte gulv på oppfylte masser. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Vurdere å rette opp høydeforskjeller. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 14. Etasjeskille første etasje. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres knirk i deler av gulvene. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Utbedre knirk. Vurdere å rette opp høydeforskjeller. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: Under 10 000. 15. Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak. Det bør gjennomføres radonmålinger. 16. Pipe og ildsted. Boligen har elementpipe, anboret med en kombinert parafinovn og åpen murt peis av Mexistein. Merk; Stortinget vedtok forbud mot bruk av fossil fyringsolje i boliger fra 2020. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Konsekvens/tiltak Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. (Ifølge arvinger kan denne omgjøres til peisinnsats). 17. Rom Under Terreng. Gulvet er av betong og har teppe. Veggene har betong/mur og plater. Hulltaking er foretatt fra undersiden trapp. ? Det er avvik: Det observeres litt salt/kalk utslag på muren i boder og garasje. Det registreres bruk av diffusjon sperre på den varme siden i de utforede veggkonstruksjonene. Sintef Byggforsk anbefaler å ikke benytte diffusjonssperre i utforede veggkonstruksjoner i rom under terreng, da dette kan medføre magasinering av fukt i konstruksjonen. Det ble ikke indikert noen unormale høye fuktverdier i vegg i hulltakingen på befaringstidspunktet. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Overvåk konstruksjonen jevnlig, da utforede vegger og oppforet gulv i trekonstruksjon i rom under terreng er en risiko konstruksjon med hensyn til fuktskader. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. 18. Innvendige trapper. Boligen har malt tretrapp med teppe i trinnene. I følge kontaktperson skal trappen være over 100 år gammel. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappen har en eldre standard med bruksslitasje. Konsekvens/tiltak. Andre tiltak: Dersom trappen skal tilfredsstille dagens krav må det utføres tiltak. 19. Innvendige dører. Innvendig har boligen malte finèrdører. Vurdering av avvik: Det er avvik: Dørene har en eldre standard med brukslitasje. Slitte dørhåndtak/låsekasser. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Den enkelte må vurdere behov for tiltak TEKNISKE INSTALLASJONER 20. Vannledninger. Innvendige vannledninger er av kobber. Stoppekran plassert i skapet i det ene soverommet i underetasjen. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det anbefales at anlegget sjekkes av fagperson. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 21. Avløpsrør. Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det anbefales at anlegget sjekkes av fagperson. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. 22. Ventilasjon. Boligen har naturlig ventilasjon med enkelte luftevinduer. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Konsekvens/tiltak. Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det 23. Varmtvannstank. Varmtvannsbereder er innebygd i kjøkkenbenken, og antas å være på ca. 120 liter. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Varmtvannsbereder er skjult, og det anbefales ytterligere undersøkelser. 24. Elektrisk anlegg. Sikringsskap i underetasjen med skrusikringer. Sikringsskap i første etasje med strømmåler og diverse kurser med skrusikringer. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei TOMTEFORHOLD 25. Drenering. Dreneringen er fra 1977. Punktet må sees i sammenheng ?Rom under terreng? Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen ligger skjult under terreng, og er derfor ikke inspisert. Konsekvens/tiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. 26. Grunnmur og fundamenter. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Det er såleblokk under grunnmur av blokker. Vurdering av avvik: Det er avvik. Såleblokker ligger synlig upusset. Stedvis små sprekker/riss. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Utføre lokale tiltak/vedlikehold. 27. Utvendige vann- og avløpsledninger. Utvendige avløpsrør er antatt av plast. Utvendige vannledninger er antatt av jernrør. Det er offentlig avløp via private stikkledninger. Det er offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Vann og avløpsledninger er fra 1977. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg Følgende TG3 er gjengitt fra tilstandsrapporten: UTVENDIG 1. Nedløp og beslag. Takrenner og nedløpsrør av plast, og kappebordbeslag av plastbelagt stål. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Utvendige beslag har utettheter. Det registreres drypp fra takrenner. Det er ikke montert snøfangere. Det er ikke fremlagt dokumentasjon som tilsier at taket ikke trenger snøfangere. Krav om eventuell montering av snøfangere iht. forskriftskravet som gjaldt da denne bygningen ble oppført er funksjonsbasert. Det må således i det enkelte tilfelle vurderes hvorvidt forskriften skal anses som oppfylt eller ei. Konsekvens/tiltak: Utettheter i utvendige beslag må utbedres. Man må forvente behov for utskiftning av takrenner, nedløp og beslag. Det bør vurderes å montere snøfangere for å hindre risiko for snøras som kan medføre skade. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. VÅTROM 2. Bad 1 etasje. Generell. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Det er belegg på gulvet og våtromstapet på veggene. I himlingen er det folierte himlingsplater. Badet inneholder servant, klosett og badekar. TG 3 er satt på bakgrunn av at våtrommet har oversteget normal forventet levetid/brukstid, samt utførelse i forhold til dagens krav til våtrom. Badet har en eldre standard med brukslitasje fra byggetiden. Det er sprekker i tapetskjøter, og løs folie på himlingsplater. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. 3. Vaskerom m/ klosett 1 etasje. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Det er belegg på gulvet, og våtromsplater på veggene. I himlingen er det folierte himlingsplater. Vaskerommet inneholder servant, klosett og opplegg for vaskemaskin. TG 3 er satt på bakgrunn av at våtrommet har oversteget normal forventet levetid/brukstid, samt utførelse i forhold til dagens krav til våtrom. Vaskerommet har en eldre standard med brukslitasje fra byggetiden. Det er rørgjennomføringer i gulv uten tilfredsstillende hylse/mansjett. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000. 4. Bad underetasje. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Det er belegg på gulvet, og våtromstapet på veggene. I himlingen er det himlingsplater. Badet inneholder servant, klosett og dusjhjørne med forheng. TG 3 er satt på bakgrunn av at våtrommet har oversteget normal forventet levetid/brukstid, samt utførelse i forhold til dagens krav til våtrom. Badet har en eldre standard med brukslitasje fra byggetiden. Det observeres sprekker i tapetskjøter. Det dusjes direkte på vegger og gulv, noe som på generelt grunnlag kan være en risikoløsning med hensyn til fukt i bakenforliggende og underliggende konstruksjoner. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. 5. Kjøkken. Overflater og innredning. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og benkeplater av laminat. Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredningen er skadet/har betydelig skader. Konsekvens/tiltak Kjøkkeninnredningen må skiftes. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 TOMTEFORHOLD 6. Terrengforhold. Tomten er både skrånende og flatere arrondert. Vurdering av avvik: Det er avvik: Deler av terrenget har terrengfall inn mot husets grunnmur. Konsekvens/tiltak Tiltak: Sintef byggforsk anbefaler 1:50 fall 3 meter bort fra husets grunnmur. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Boligen har en frittstående dobbelgarasje, en enkel garasje i bygningskroppen samt god plass til parkering på egen eiendom.

    Diverse
    TEKNISKE INSTALLASJONER: - Innvendige vannledninger er av kobber. - Det er avløpsrør av plast. - Boligen har naturlig ventilasjon med enkelte luftevinduer. - Varmtvannsbereder er innebygd i kjøkkenebenken, og antas å være på ca. 120 liter. - Stråleovner på våtrommene. Ellers benyttes elektriske panelovner. - Sikringsskap i underetasjen med skrusikringer. - Sikringsskap i første etasje med strømmåler og diverse kurser med skrusikringer. - Boligen er utstyrt med brannslukningsapparat og røykvarsler. Kontaktperson opplyser at det finnes en nedgravd oljetank i terrenget, men at tanken aldri har blitt fylt med olje. Ved befaringstidspunktet ble det oppdaget vannlekkasje fra vannledning i første etasje, og fra avløpsrør over gulvet i underetasjen. Ved fuktsøk ble det indikert høye fuktverdier i gulvet i hallen og det ene soverommet i underetasjen, og det ble observert lokal fuktskade i himlingen i det ene soverommet i underetasjen. I etterkant av befaringen er årsaken til fuktskaden utbedret. Lokalt fuktskadet himling er utbedret ved at hele himlingen er byttet ut i følge eier. Teppet i underetasjen har ikke blitt skiftet, men eiere har fått utført nye fuktmålinger som viser at tidligere fukt er tørket ut. Det presiseres at eiendommen selges for et dødsbo. Dette innebærer at dødsboets arvinger ikke har noen mulighet til å ha konkret kjennskap til eiendommens beskaffenhet utover det som fremgår av takstdokumentet og salgsoppgaven, eller til eventuelle feil eller mangler som eiendommen kan ha utover det som fremgår av taksten. På denne bakgrunn er kjøper blitt oppfordret til å undersøke eiendommen spesielt grundig, gjerne med fagkyndig bistand for sin egen regning, for å få et så fullstendig faktisk grunnlag som mulig som forutsetning for sin beslutning om å kjøpe eiendommen til den pris han/hun er tilbudt. Ut i fra dette fraskriver selgeren seg ansvaret for de feil og mangler som eventuelt måtte foreligge, dog med den begrensning som følger av avhendingslovens ufravikelige bestemmelser. Det presiseres at eiendommen selges uten ytterligere ryddig (møbler tømmes i boligen) og rengjøring enn slik den fremsto ved kjøperens besiktigelse, og kjøperen har også tatt hensyn til dette ved avgivelse av sitt bud.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    14 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 360 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 400 000,00))   379 140,- (Omkostninger totalt)   14 779 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming og stråleovner på våtrommene

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    25938

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatten utgjør 2,8 promille av eiendommens skattegrunnlag, hvor grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

    Formuesverdi primær
    6201860

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    16533533

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/75/687: 28.04.1941 - Dokumentnr: 4329 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om benyttelse Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser 28.12.1976 - Dokumentnr: 28905 - Erklæring/avtale Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom 21.01.1941 - Dokumentnr: 658 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:75 Bnr:434 16.05.1975 - Dokumentnr: 927094 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: gnr 75 bnr 688 09.07.1976 - Dokumentnr: 15175 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:75 Bnr:1131 14.02.1977 - Dokumentnr: 3283 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:75 Bnr:1131

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest på enebolig

    Vei, vann og avløp
    Vei: Offentlig Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett

    Regulerings- og arealplanner
    Boligen ligger i et område regulert til byggeområde for boliger. S-2102 Reguleringsplan for trafikkområder og friområder på endel av Grefsenplatået (østre del), samt felles avkjørsler. Vedtatt av miljøverndepartementet den 29.12.1975 S-4220 REGULERINGSPLAN FOR SMÅHUSOMRÅDER I OSLOS YTRE BY,(SMÅHUSPLANEN). Ny § 6, 7, 8 ,9, 10, 12, 18 og 20, vedtatt 12.6.13. Ny § 9, 4. ledd og § 10, 1. ledd andre setning, vedtatt 17.3.15. BUK-sak 57/15. Vedtatt av bystyret 15.03.2006. Det er pt. vedtak om midlertidig forbud mot tiltak i småhusområder ref. saksnr. 202102096 . Pågående byggesaker: Saksnummer 202305849 - Kurveien 18 - Tilbygg av firemannsbolig. Siste dokument i saken datert 21.09.2023 Saksnummer 202456539 - Revefaret 13 C - Reparasjon av brannskille. Siste dokument i saken datert 04.06.2024 Saksnummer 202454497- Revefaret 13 B - Reparasjon av brann- og lydskille. Siste dokument i saken datert 26.04.2024 Pågående plansak: Saksnr. 202102096 - Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen)

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    14 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 360 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 400 000,00))   379 140,- (Omkostninger totalt)   14 779 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    379140

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Dødsbo
    Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

Christian Wahl

Megler

Christian Wahl

40 80 04 45

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev