aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kulsrudgutua 2 E.
Velkommen til Kulsrudgutua 2 E.

GJERDRUM Kulsrudgutua 2E

Familievennlig tomannsbolig med lekkert kjøkken og varmepumpe, 3 terrasser og romslig hage -rolig beliggenhet i endevei

  • kr 4 490 000
  • BRA-i 171 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 4 490 000
  • Omkostningerkr 113 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 603 490
  • ObjektstypeTomannsbolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1987
  • Soverom3
  • Tomt580.9 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 4 490 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 112 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 490 (Omkostninger totalt) 128 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 131 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 603 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 618 590 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 621 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1.etg
Velkommen til Kulsrudgutua 2E - Et innholdsrikt hjem over to plan med boltreplass for hele familien. Dette er en halvpart av en vertikaldelt tomannsbolig i et skjermet og barnevennlig nabolag på Gjerdrum. Her får dere blant annet flere flotte oppholdsrom, et bad i hver etasje, tre gode soverom og ikke minst flotte, solrike uteplasser. Bilen kan enkelt parkeres i garasjen, samt ytterligere pakeringsmuligheter på eiendommen. Området har fin tilknytning barnehager, skoler, Gjerdrum idrettspark, dagligvarebutikker og Romerikssenteret som ligger 10min unna med bil. Utover dette kan området by på gode turmuligheter sommer som vinter. Velkommen til visning- husk påmelding.
Terrassen ved inngangsparti er utstyrt med et utekjøkken som medfølger i salget.

Kulsrudgutua 2E, Akershus

  • Tomt
    580.9m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen er på 580,9m² og er skrånende mot nordvest. Eiendommen er godt opparbeidet med plenarealer, beplantninger, trær og gruslagt gårdsplass. Biloppstillingsplasser på egen eiendom og 1 garasjeplass i felles garasjerekke. Kommunen opplyser at eiendommens grenser er middels nøyaktige. Oppgitt areal er derfor med forbehold.

    Beliggenhet
    Kulsrudgutua 2E ligger i et skjermet og familievennlig nabolag i Gjerdrum kommune. Her bor dere i et populært nabolag med blant annet Romeriksåsen som en av mange gode naboer. Dette gir flotte turmuligheter sommer som vinter, med både badeplasser og skiløpyer i nærheten. Nærområdet Nærområdet byr på alt familien trenger i hverdagen. Her har barna trygg og kort vei til skole og barnehage, samt kollektivtransport og daglige servicetilbud kun en liten tur unna. I tillegg finnes det fotballbane, lekeplass, idrettshall og treningssenter. Ask har i tillegg et aktivt idrettslag. Idrettshallen er lokalisert i sentrum av Ask, like ved ungdomsskolen, og huser blant annet klatrevegg, samt innendørs skytebane. Flotte turområder året rundt Som nevnt ligger dette hjemmet i naturskjønne omgivelser med gode turmuligheter. Sommerdukkerten kan tas i Lysdammen, og på vinterstid kan skiene spennes på Kniplia Skisenter. Her finnes både alpinbakke, snowboardpark, hoppbakker, akebakke og en oppvarmet varmestue. I tillegg er det kort vei til Gjerdrum golfklubb som også har etablert et godt tilbud for barn- og unge. Service og fasilitetstilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Extra og Bunnpris Gjerdrum. Ask sentrum tilbyr også er godt servicetilbud med blant annet kulturhus, idrettshall, kafé, vinmonopol og diverse butikker. Det er heller ikke langt til Kløfta, Skedsmo, Jessheim, Lillestrøm og Strømmen. Kollektivtilbud I området tilbys det offentlig kommunikasjon med buss. Myragutua er nærmeste bussholderplass, kun få minutters gange hjemmefra. Skoler og barnehager Nærmeste barneskole er Gjerdrum barneskole (1 - 7 kl.), Gjerdrum ungdomsskole og OKS Videregående. I tillegg er det muligheter på Nannestad, Jessheim, Lillestrøm og Skedsmo videregående skoler. Kommunen har et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

    Byggemåte
    Bygningen ble oppført i 1987 og uthus/bod oppført i 1993. Bygningen er fundamentert med betongsåle/støpt betongdekke til ukjent byggegrunn. Drenssystemet rundt bygningen er fra byggeåret. Taktekking Yttertaket er tekket med Decra plater med undertak av rupanel, underlagspapp, sløyfer og lekter. Inspeksjon av yttertak er utført fra bakkeplan og innvendig kaldtloft der dette er mulig. Taktekking fra 2017/18 iht tidligere finn.no annonse. Nedløp og beslag Takrenner, nedløp og beslag er av type plastbelagt stål med varierende alder. Veggkonstruksjon Yttervegger er oppført i tradisjonelt bindingsverk utvendig kledd med trepanel fra byggeåret. Ytterkledningen er jevnlig utvendig overflatebehandlet. Takkonstruksjon/loft Takkonstruksjon er av type saltak. Råloft/kaldtloft luftet via raftet og med luker i gavlvegg. Takkonstruksjonen er lukket. Ukjent type takverk og tilstand. Vinduer Vinduer i tre med isolerglass hovedsakelig fra 2010 og1986. Stedvis synlig slitasje grunnet alder. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer av nyere dato. Dører Ytterdør i fabrikkmalt utførelse med glassfelt fra byggeåret. Kodelås. Terrassedører med isolerglass fra 1988 og 2020. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse ved adkomst på ca. 40 m². Rekkverk og pergola i tre. Utvidet i 2019. Utgang fra stue i 1. etasje til treterrasse på ca. 21 m² med rekkverk i tre og levegg mot nabo. Markterrasse utenfor underetasje på 29 m². Terrasse fra 2022 Viser til vedlagt tilstandsrapport

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja Beskrivelse Har oppdaget små maur på bad nede, men ikke mange. Og på 1 soverom langs vegg/under vindu, heller ikke mange. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja Beskrivelse Byttet ut hele sikringsskapet, til nytt i August 2019 Ble gjort av Elektriker gruppen. Vi satte også inn 4 nye kurser, for stikkontakter i kjøkken, lys i stue, flyttet tv uttak, komfyrvakt. . Det ble ført ny kontroll i 2020. 2023 byttet ut 2 stk jordfeilautomater, ny kursfortegnelse, opprettet jordforbindelse i stikkontakt på bad. Festet ledninger inne og ute. alt er sendt inn til Elvia serviceportal. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar Ja, kun av faglært Beskrivelse 2 nye plattinger - en foran huset, og en platting nede. satt også inn terrassedør i kjelleren. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja Beskrivelse Kommunen har planlagt og bygge boliger på skrå nedenfor boligen i løpet av fremtiden. Det skal ikke påvirke selve eiendommen. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja Beskrivelse det er opprettet et veilag for å utbedre veien. viser til vedlagt egenerklæringsskjema

    Innhold
    1. etasje Entré , Bad , Stue , Soverom , Kjøkken m/trapp Underetasje Bad/vaskerom , Toalettrom , Soverom , Soverom 2, Kontor , Kjellerstue , Bod , Bod 2, Hall m/trapp Utebod og garasje.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Nedløp og beslag Takrenner, nedløp og beslag er av type plastbelagt stål med varierende alder. Det bemerkes at kontrollen ble utført fra bakkenivå. Ingen store unormale avvik ble observert foruten normal bruksslitasje. Det var oppholdsvær på befaringsdagen slik at renner og nedløpsfunksjon er vanskelig å stadfeste med sikkerhet. Erfaringsmessig kan det ikke utelukkes dårlige skjøter og lekkasjer fra takrenner etc. Veggkonstruksjon Yttervegger er oppført i tradisjonelt bindingsverk utvendig kledd med trepanel fra byggeåret. Ytterkledningen er jevnlig utvendig overflatebehandlet. Normal tid for utskifting av trekledning er 40 - 60 år. Det må forventes at konstruksjonen ikke tilfredsstiller dagens krav til isolasjon og tetthet. Bygningen er trolig isolert etter byggeårets gjeldende krav til isolasjon. Dette kan følgelig ikke med sikkerhet stadfestes da dette ligger skjult i byggkonstruksjonen. Befaringen baserer seg på stikkprøver og utføres normalt sett fra bakkeplan. Takkonstruksjon/Loft Takkonstruksjon er av type saltak. Råloft/kaldtloft luftet via raftet og med luker i gavlvegg. Takkonstruksjonen er lukket. Ukjent type takverk og tilstand. Det tas forbehold om evt. skjulte feil i konstruksjonen grunnet manglende tilgang for inspeksjon. Ingen strakstiltak nødvendig. Generelt bør takkonstruksjon jevnlig overvåkes/kontrolleres for kondensskader, fukt o.l. Det tas forbehold om takverkets fullstendige tilstand grunnet begrenset tilgang for inspeksjon. Vinduer Vinduer i tre med isolerglass hovedsakelig fra 2010 og1986, Stedvis synlig slitasje grunnet alder. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer av nyere dato. Normal brukstid på 40 år er lagt til grunn for vurderingen. Dører Ytterdør i fabrikkmalt utførelse med glassfelt fra byggeåret. Kodelås. Stedvis synlig slitasje grunnet alder. Normal brukstid på 30 år er lagt til grunn for vurderingen. Terrassedør Terrassedører med isolerglass fra 1988 og 2020. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse ved adkomst på ca. 40m². Rekkverk og pergola i tre. Utvidet i 2019 Utgang fra stue i 1. etasje til treterrasse på ca. 21 m². Rekkverk i tre. Levegg mot nabo. Markterrasse utenfor underetasje på 29m². Terrasse fra 2022, Snø utvendig befaringsdag medførte at deler av terrassegulvet ikke kunne inspiseres og er kun omtrentlig målt. Overflater Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med laminat. Nytt gulv på det ene soverommet i u.etg i 2021 Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med malt panel og malte flater. Innvendige tak er hovedsakelig overflatebehandlet med malt panel. Overflater hovedsakelig fra varierende alder. Pusset opp kjellerstuen i 2020, det ene gjesterommet og vindfang i 2022. Overflater er en skjønnsmessig vurdering og TG er vurdert utfra om det er skader/større slitasje på overflatene. Stedvis noe hakk og merker må forventes i en brukt bolig og kommenteres ikke hvis det ikke er utover det som er å betegne som normal bruksslitasje. Det opplyses om at det bare er stedvis søkt etter bom i fliser. Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskillere i tre mellom etasjene og støpt betong dekke mot grunn. Nivellering av gulvoverflater ble utført i hovedrom som eksempelvis stue. Mindre skjevheter/helningsavvik i en bruktbolig er å anse som normalt og må forventes. Radon Det er ikke utført radontest av boligen. Statens strålevern anbefaler at radonnivået i boligen din er så lavt som det er praktisk mulig å få til. Det bør utføres tiltak for å redusere radonnivået når årsmiddel radonkonsentrasjon i ett eller flere oppholdsrom overstiger tiltaksgrensen på 100 Bq/m³. Radonnivået i oppholdsrom bør alltid være lavere enn grense- verdien på 200 Bq/m³. For boliger som leies ut er tiltaksgrensen på 100 Bq/m³ og grenseverdien på 200Bq/m³ et forskrifts krav. (strålevernforskriften § 6 femte ledd). Rom Under Terreng Det er fritt eksponert mur i bod med saltutslag, i den andre boden og wc er det limt plater direkte på grunnmur. Det er underetasje med innredede rom med utforede trevegger under terreng på bad/vaskerom og toalettrom, men det virker som plater er montert direkte utenpå grunnmur. Det er derfor ikke utført hulltaking.. Grunnmur under terreng er innredet med utforede vegger av organiske materialer. Denne løsningen avhenger av 100% fungerende drenssystem. Det kan ikke garanteres mot skjulte skader i den utforede konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det bemerkes begrenset inspeksjonsmulighet og erfaringsmessig anses innredet rom under terreng som en risikokonstruksjon grunnet høy skadefrekvens. På generelt grunnlag anbefales det jevnlig kontroll og det kan følgelig ikke garanteres mot skader skjult i konstruksjonen. Innvendige trapper Innvendig lukket tretrapp fra byggeåret. Teppe i trinn. Stedvis noe hakk og merker må forventes i en brukt bolig og kommenteres ikke hvis det ikke er utover det som er å betegne som normal bruksslitasje. Dagens forskriftskrav som gjelder: Rekkverkshøyde på min. 90 cm, åpninger i mellom rekkverksbord/-spiler og trinnene ikke er større enn 10 cm, samt håndløpere på begge sider av trappen. Innvendige dører Innvendige dører i profilert utførelse fra nyere tid. glassfelt i dør mellom stue og entre. Overflater vegger og himling Malt panel på vegger og i himling. Overflater Gulv Fliser på gulv. Gulvvarme. Det ble med krysslaser målt en helling på ca. 28mm topp overflate gulv ved døråpning til topp hovedsluk. I forskriften er det krav om at lekkasjevann skal ledes til sluk. Tilstrekkelig fall på våtromsgulv skal være min 1:100 fra gulv v/dørterskel til gulv ved slukrist (fallet må være jevnt fordelt i hele rommet), eventuelt med dusj skal lokalt fall i tillegg være min 1:50 80 cm ut fra nedslagsfeltet og sluk i dusj. Det skal alltid være min 25mm høydeforskjell fra topp slukrist til topp membran ved dør og oppkant på vegger. Oppkant ved dør kan være minimum 15mm. Det kan være rett badegulv uten fall mot minimum 10mm nedsenket dusj med minimum 1:100 lokalt fall i dusj, eller uten nedsenk og min. 1:50 lokalt fall i dusj. Sluk, membran og tettesjikt Sluket er av type plastsluk fra byggeåret. Ukjent type membran/tettesjikt. Normal tid før utskifting av gulv i våtrom med keramiske fliser og membran er 10 - 30 år. Generelt om membran på våtrom. Membran ligger som oftest skjult bak fliser eller annet overflatemateriale og kan være vanskelig å verifisere med sikkerhet. Om det er ført membran ned i sluk med klemring og om det er ført membranoppkant ved dørterskel kan derfor ikke verifiseres uten fysiske inngrep. Oppl. om membran er derfor basert på eiers oppl. og event. fremlagt bildedokumentasjon/faktura kvitteringer dersom dette foreligger. I de tilfeller det ikke foreligger dokumentasjon overlates ansvaret til selger.  Sanitærutstyr og innredning Benkeinnredning, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Ventilasjon Mekanisk avtrekk fra våtrom. Antatt normal brukstid for ventilasjonsaggregat og el. mekanisk avtrekksvifte 10 - 20 år. Overflater vegger og himling Våtromsplater på vegg. Malt panel i himling. Nye våtromsplater i dusjsone. Overflater Gulv Fliser på gulv. Gulvvarme. Det ble med krysslaser målt en helling på ca. 14mm topp overflate gulv ved døråpning til topp hovedsluk. I forskriften er det krav om at lekkasjevann skal ledes til sluk. Tilstrekkelig fall på våtromsgulv skal være min 1:100 fra gulv v/dørterskel til gulv ved slukrist (fallet må være jevnt fordelt i hele rommet), eventuelt med dusj skal lokalt fall i tillegg være min 1:50 80 cm ut fra nedslagsfeltet og sluk i dusj. Det skal alltid være min 25mm høydeforskjell fra topp slukrist til topp membran ved dør og oppkant på vegger. Oppkant ved dør kan være minimum 15mm. Det kan være rett badegulv uten fall mot minimum 10mm nedsenket dusj med minimum 1:100 lokalt fall i dusj, eller uten nedsenk og min. 1:50 lokalt fall i dusj. Sluk, membran og tettesjikt Sluket er av type plastsluk fra byggeåret. Ukjent type membran og alder. Generelt om membran på våtrom. Membran ligger som oftest skjult bak fliser eller annet overflatemateriale og kan være vanskelig å verifisere med sikkerhet. Om det er ført membran ned i sluk med klemring og om det er ført membranoppkant ved dørterskel kan derfor ikke verifiseres uten fysiske inngrep. Oppl. om membran er derfor basert på eiers oppl. og event. fremlagt bildedokumentasjon/faktura kvitteringer dersom dette foreligger. I de tilfeller det ikke foreligger dokumentasjon overlates ansvaret til selger. Ventilasjon Naturlig avtrekk fra våtrom. Overflater og konstruksjon Wc-rom u. etg. er utstyrt med servant med ett-greps bl. batteri og gulvstående. Det anbefales å etablere lekkasjestopper i rom med sanitære installasjoner uten sluk. Malt panel på vegger og i himling. Wc-rom fra byggeåret. Vannledninger Vannrør er av type fra kobber. Stoppekran og vannmåler plassert ved varmtvannsbereder på bad i underetasje. Vannrør i boligen er hovedsakelig fra byggeåret. Generelt: Boliger som er bygget etter 2010 skal ha lekkasjestopper i rom som kjøkken, egne toalettrom og bod med varmtvannsbereder. Kravet gjelder for rom som har vanninstallasjoner, men mangler sluk eller vanntett gulv. Kravet gjelder også ved rehabilitering av eldre boliger. Forventet brukstid for kobberrør/plastrør er 25-50 år. Forventet brukstid på galvanisert jernrør /soilrør er 30-60 år. Røranlegget i boligen er ikke nærmere kontrollert og tilstandsvurdert på befaringen, ut over det som er synlig i rommene. det er utført enkelte funsjonstesting av bl. batterier og vanntrykk i kran. En eventuell utvidet kontroll må utføres av en rørlegger. TG vurderes utifra normal forventet brukstid. Avløpsrør Avløpsrør er av type plast. Stakeluke er plassert i u.etg ved varmtvannsbereder og lufting over yttertak observert på kaldtloft. Avløpsrør i boligen er hovedsakelig fra byggeåret. Forventet brukstid for kobberrør/plastrør er 25-50 år. Forventet brukstid på galvanisert jernrør /soilrør er 30-60 år. Røranlegget i boligen er ikke nærmere kontrollert og tilstandsvurdert på befaringen, ut over det som er synlig i rommene. En eventuell utvidet kontroll må utføres av en rørlegger. TG vurderes utifra normal forventet brukstid. Ventilasjon Naturlig ventilasjon med stedvise klaffeventiler i yttervegg og lufteventiler i topp av vinduer. Bygningsdelen er iht. til datidens krav. Naturlig ventilasjon betyr at luftsirkulasjonen ikke er hjulpet av vifter og baserer seg kun på naturlig avtrekk gjennom ventiler og kanaler. Dette kan medføre dårlig luftsirkulasjon i boligen. Naturlig avtrekk var vanlig før og mange boliger har denne løsningen enda. Det stilles i nyere boliger krav til balansert ventilasjon av hensyn til inneklima og energieffektivitet. Elektrisk anlegg Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Drenering Drenssystemet rundt bygningen er fra byggeåret. Av naturlige årsaker er kontroll av drenering og drenerende masser begrenset. Normal tid før vedlikehold av drenssystem med drensledninger er 1 - 5 år. Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. Det bemerkes på generelt grunnlag at innredning av rom under terreng generelt sett er risikokonstruksjoner med erfaringsmessig hyppig skadefrekvens. Utvendige vann- og avløpsledninger Kommunalt vann. Privat stikkledning antatt fra byggeåret. Eier er selv ansvarlig for stikkledninger til påkoblingspunkt. Kommunalt avløp. Privat stikkledning antatt fra byggeåret. Eier er selv ansvarlig for stikkledninger til påkoblingspunkt. Det bemerkes at bunnledninger og deres plasseringer av den årsak følgelig heller ikke er kontrollert. Merk at private ledninger byttes/vedlikeholdes for eiers regning. TG vurderes ut ifra normal forventet brukstid. Takstmann har ikke vurdert noen forrhold til TG3 Viser til vedlagt tilstandsrapport

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Selger opplyser om: 2 sorte hyller i jern som henger på veggen på kjøkkenet som ikke følger med. Trampoline medfølger. Trådkurvsystem/elfasystem (ikke fastmontert) medfølger som står i boden i kjelleren. TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Integrerte hvitevarer medfølger. Hvitevarer utover dette medfølger ikke.

    TV/Internett/bredbånd
    Tilknyttet fiber fra Alt i boks. Eier tegner eget abonnement.

    Parkering
    Parkering i felles garasjerekke, samt muligheter for ytterligere parkering på eiendommen.

    Forsikringsselskap
    JBF

    Polisenummer
    1908029

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 4 490 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 112 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 490 (Omkostninger totalt) 128 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 131 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 603 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 618 590 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 621 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Vedfyring og elektrisk oppvarming av boligen. Gulvvarme på bad og hele u,etg utenom boder. Varmekilder er ikke funksjonstestet av takstmann og det er ikke foretatt kontroll om hvorvidt alle rom har en varmekilde.

    Energiklasse
    F

  • Kommunale avgifter
    25961

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Formuesverdi primær
    1377293

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    5233712

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett. Realsameie: Det er mnd. utgifter for parkering i felles parkeringsanlegg på 250kr. Denne faktureres kvartalsvis I tillegg er det en årlig kostnad for vedlikehold av veg på sommer og vinter.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    Heftelser i eiendomsrett: 1987/10057-1/8 15.12.1987 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. Rettighetshaver: Bygg og Trelast AS

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for Nybygg, Boligbygg datert 13.11.87. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: (fyll inn). 1. Takstige/trinn må monteres 2. Ovn nede må monteres 30cm fra vegg eller brannmur. 3. Fliser på WC må festes. Fuge ved røroppstikk må tettes. 4.Løse fliser på bad må festes Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tegninger datert 07.01.1986 er gjennomgått og det er enkelte avvik fra dagens bruk. Det er enkelte endringer av rominndeling og bruk av rommene i underetasjen, det er også utført enkelte fasadeendringer med flytting av dører/vinduer i underetasjen. Terrasse utenfor stue i 1.etasje er utvidet på tegninger datert 20.08.1991. Taktsmann opplyser: På generelt grunnlag er fasadeendringer og bygging av terrasser som ligger høyere i terreng søknadspliktig. Terrasser som ligger høyere enn 0,5 m over bakken beregnes med boligen i tomtens utnyttelsesgrad og er søknadspliktig. Omgjøring av rom for lagring til rom til varig opphold er søknadspliktig. I følge vedlagte byggetegninger er ett av soverommene og bod i underetasje slått sammen til kjellerstue. Vindfang u.etg er omgjort til kontor. Endringen er ikke byggemeldt/ søkt om. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.     Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Viktig info om området: Vi gjør oppmerksom på at eiendommen ligger i påvist kvikkleiresone med følgende vurderinger: Faregrad: Middels Konsekvens: Alvorlig Risiko: Risikoklasse 3 Vurderingsnivå: Mulig kvikkleire Informasjon hentet fra: https://temakart.nve.no/tema/kvikkleire Delareal 581 m ArealbrukBoligbebyggelse,Nåværende Delareal 581 m KPHensynsonenavnH910_21 KPDetaljering Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 4 490 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 112 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 490 (Omkostninger totalt) 128 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 131 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 603 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 618 590 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 621 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    113490

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr. 39 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16 000,- oppgjørshonorar kr. 6500,- og visninger kr. 3000, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr. 2500,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr. 25 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Kristina Birkeland

Eiendomsmegler/Daglig leder/ Fagansvarlig

Kristina Birkeland

91 10 27 84

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev