aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Marcus Thranes gate 1A!
Velkommen til Marcus Thranes gate 1A!

GJØVIK Marcus Thranes gate 1A H0202

Lys og koselig andelsleilighet med gangavstand til alle sentrumsfasiliteter.

  • kr 1 750 000
  • BRA-i 31 m²
  • Prisantydningkr 1 750 000
  • Omkostningerkr 19 222
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 974 638
  • EierformAndel
  • Byggeår1964
  • Soverom -
  • Andel fellesgjeldkr 205 416
  • Felleskostnaderkr 4 719
  • Tomt924.6 m²
  • Eierform tomtFestet
  • 1 750 000 (Prisantydning) 205 416 (Andel av fellesgjeld)   1 955 416 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 982 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 222 (Omkostninger totalt)   1 974 638 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Ett-roms andelsleilighet som fremstår i lyse og nøytrale farger. Med åpen løsning mellom kjøkken og stue får man en luftig og god romfølelse. Fin plass til et lite spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Her har man en fin frokostplass ved vinduet. Stuen har hyggelig sofakrok. Fra stuen er det utgang til praktisk balkong. Det er satt opp delevegger for å få en sovealkove som del av stue. Bad i mørke farger og med lys baderomsinnredning. Felles tomt for borettslaget. Parkering etter venteliste. Leiligheten ligger meget sentralt til med gangavstand til alle fasiliteter, her kan navnes dagligvare, shopping, aktivitetstilbud, arrangementer, kaféer og spisesteder. Nærhet til NTNU og Fagskolen, og gode studiemuligheter på Kallerud.
Koselig sofakrok.

Marcus Thranes gate 1A H0202, Innlandet

  • Tomt
    924.6m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles festet tomt som er flat og opparbeidet med plen, trær og busker. Asfaltert gårdsplass. Det er venteliste i borettslaget på parkeringsplass rett utenfor bygget. Dette går under ansiennitetsprinsippet. Gateparkering ellers. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Eiendommen ble etablert: 09.03.1939.

    Beliggenhet
    Leiligheten har sentral beliggenhet i Gjøvik med gangavstand til byens fasiliteter. I Gjøvik finner man diverse butikker i gågate, kjøpesenteret CC med utallige tilbud, rolige kaféer og smakfulle restauranter, bank og postkontor. I tillegg finner man bakeri, vinmonopol, frisør og treningssenter. Ønsker man en rolig kveld på byen kan Gjøvik by på en koselig film på kino eller en kveld på bowling. For den mer sosiale finnes bra med uteliv og utesteder i helgene. For den aktivitetslystne finnes mange friluftsmuligheter, her kan nevnes Fastland friluftsbad, Hovde ski og alpinanlegg med heis, tennisbane, Gjøvik klatrepark, Gjøvik stadion med ballbaner, Fjellhallen og Røverdalen svømmeanlegg. Kort veg til Mjøsa og fine turmuligheter langs Mjøspromenaden. Nærhet til NTNU og Fagskolen, og et flott studiemiljø på Kallerud. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

    Adkomst
    Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

    Bebyggelse
    Det er boligbebyggelse i området rundt.

    Byggemåte
    Boligen er fra ca. 1964 og tilbygd/ombygd/modernisert i 2012. Normal standard og god planløsning. Trevinduer med 3-lags energiglass. Kledd med alu utvendig. Fra 2023 i regi borettslaget. Ytterdør til felles gang med brann- og lydmotstand og kikkehull. Balkongdør i treverk med 3-lags energiglass. Fra 2023 i regi borettslaget. Blokk bygget med vegger i mur- og betongkonstruksjoner. Etasjeskille i betong/elementer. Det er felles inngang/trapperom. Trevinduer med isolerglass. Ytterdør til felles gang med brann-, lydmotstand og kikkehull. Balkongdør i tre med isolerglass. Balkong med utgang fra stue. Utført i stål og betongkonstruksjoner. Det er tett rekkverk i metall konstruksjoner. Balkongen er på ca. 3 kvm. Iht. tilstandsrapport datert 14.04.2024 av Eirik Lunn. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 2: Byttet listverk i tak, ny fuge mellom fliser og baderomsplater (Fibo) . Utført av bekjent med fagbrev som tømrer. Utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 11: Byttet alle lamper ekskludert utvendig og på bad til LED (inklusive dimmer). Lagt opp strøm på ny sovealkove. Egeninnsats da selger er elektriker med fagbrev og tilfredsstiller kravene som gjelder i FKE. Dokumenteres gjennom firma. Nord-Østerdal Elektroservice A/S. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 16: Utskifting av vinduer og dører samt nytt dekke, nedløp og rekkverk på balkong. Utført i regi av borettslaget. Gjøvik Byggservice AS. Utført av faglært. Tilleggskommentar: Ny sovealkove/ soverom oppført våren 2024. Egeninnsats og med hjelp av bekjent med fagbrev som tømrer.

    Innhold
    VELKOMMEN TIL MARCUS THRANES GATE 1A! Lys og innbydende andelsleilighet - gangavstand til alle sentrumsfasiliteter. Leiligheten inneholder: Stue/ kjøkken, bad, alkove og gang. Balkong mot vest. Biloppstillingsplasser på gårdsplass etter venteliste.

    Standard
    Denne sjarmerende ett-roms andelsleiligheten er innredet i duse og nøytrale farger, som skaper en følelse av lys og romslighet. Den åpne løsningen mellom kjøkken og stue gir en luftig atmosfære. Det er god plass til et lite spisebord i tilknytning til kjøkkenet, perfekt for hyggelige måltider eller en rolig frokost ved vinduet. Stuen har en koselig sofakrok, ideell for avslapning etter en lang dag, og utgang til en praktisk balkong, perfekt for å nyte frisk luft og solfylte dager. En smart utnyttelse av plassen inkluderer en sovealkove som del av stuen, skilt av delevegger for privatlivets skyld. Badet er elegant innredet i mørke farger, kontrastert med lys baderomsinnredning, og tilfører et moderne preg til rommet. Beliggenheten er enestående, med gangavstand til alle nødvendige fasiliteter som dagligvarebutikker, shoppingmuligheter, aktiviteter, arrangementer, kafeer og restauranter. Med felles tomt for borettslaget og parkering tilgjengelig etter venteliste, tilbyr denne leiligheten både komfortabelt boende og en praktisk livsstil i hjertet av byen. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med oppvaskkum/utslagsvask. Det er kitchenboard og belysning over benkeplate. Det er integrert koketopp og stekeovn. Det er plass til frittstående kjøleskap, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr. BAD/ VASKEROM: Baderomsinnredning med glatte fronter, heldekkende servant og speil over med tilhørende belysning. Dusjhjørne med glassvegger og vegghengt toalett. Det er varme i gulv, mekanisk avtrekk på vegg. Gulv: Fliser. Vegg: Baderomsplater. Himling: Himlingsplater. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat. Vegg: Malte treplater. Himling: Malt Betong. Malte glatte innvendige dører. Etasjeskille er utført i betong. Innvendige trapper mellom etasjer i felles arealet er utført i betongkonstruksjoner. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig ventilasjon. Det er mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. El-anlegg med automatsikringer/ skrusikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i felles gang. Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjøkkenbenk. Det er montert lekkasjestopper under kjøkkenbenk. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør. Alle hvitevarer på kjøkken med unntak av frittstående kjøleskap følger med i salget. Sofa i stue, kjøkkenbord og stoler, nattbord, stuebord (som vist i annonse (ikke tv-benk)) følger ikke med, men kan avtales med selger ut ifra et mellomlegg/tilleggspris. Stol (med pute) til balkong kan også stå igjen.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Innvendig er boligen renovert i ca. 2012. Utvendig bygg inklusiv dører og vinduer har blitt renovert i 2023, men er bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin brukstid. Bygningen er ca. 60 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til nye bygg. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er normalt ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler å sette seg inn i borettslaget sine vedtekter Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 2024 Modernisering Laget alkove. Egeninnsats. 2023 Modernisering Nye vinduer, balkongdør og utvendig vedlikehold på fasade. Uført i regi av borettslaget. 2023 Modernisering Ny Uført i regi av borettslaget. Inngangsdør. 2023 Modernisering Ny ruter og tvboks. I regi borettslaget 2019 Modernisering Nye beslag med låser til innvendig boder. Egeninnsats. Utført i regi av tidligere eier. 2016 Modernisering Satt inn automatsikringer, og alle taklys med dimmere. Uført av firma. Utført i regi av tidligere eier. 2016 Modernisering 4 stk. Innvendige persienner. Egeninnsats. Utført i regi av tidligere eier. 2012 Modernisering Ny kjøkkeninnredning. Uført av firma. Utført i regi av tidligere eier. 2012 Modernisering Nye innvendige vannrør. Uført av firma. Utført i regi av tidligere eier. 2012 Modernisering Strippet og bygget opp igjen badet. Uført av firma. Utført i regi av tidligere eier. 2012 Modernisering Oppgradert innvendige overflater. Egeninnsats. Utført i regi av tidligere eier. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Ingen punkter registrert. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Innvendig > Radon: Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. ? Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Statens strålevern anbefaler radonmåling i bolig, dette er påkrevet ved utleie. Mer info angående radon kan hentes hos kommunen og Statens strålevern, www.nrpa.no/radon. Våtrom > Etasje2 > Bad > Overflater vegger og himling: Vurdering av avvik: ? Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er et parti under servant det mangler baderomsplate. På grunn av manglende plate så tilfredsstiller ikke det krav til våtrom. Bør brukes med forsiktighet. Konsekvens/tiltak: ? Det må foretas lokal utbedring. ? Andre tiltak: Rommet fungerer med dagens tilstand med forsiktig bruk. Våtrom > Etasje2 > Bad > Overflater Gulv: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det finnes ingen dokumentasjon på prosjektering eller utførelse av rommet. Gulvet er tilnærmet flatt. Det er lokalt fall til sluk. Fall er ikke tilfredsstillende. Ukjent om oppkant ved dør er utført med membran. På grunn av de avdekkede forhold bør fritt vann på gulv/vegg unngås. Slitte og misfargede fuger er registrert. Sluk rist er løs. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Rommet fungerer med dagens tilstand. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden våtrommet fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre våtrom. Våtrom > Etasje2 > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Sluk av eldre dato. Forventet brukstid er forbigått. Sluk ristens ramme er løs. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden våtrommet fungerer i dag, men skader/ følgeskader kan oppstå på eldre sluk i våtrom. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Våtrom > Etasje2 > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Vurdering av avvik: ? Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Konsekvens/tiltak: ? Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Våtrom > Etasje2 > Bad > Ventilasjon: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er ikke tilluft under dør, dette anbefales etablert. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Tilluft i/under dør anbefales etablert. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad. Plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har alder mye å si. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare utbedringstiltak, men skader kan plutselig oppstå på eldre rør. Tidspunkt for når tiltak er påregnelig er vanskelig å si noe om. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Innvendig > Overflater: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Bruksmerker og noe slitasje er registrert. Synlig hull etter tidligere lamper. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Lokale utbedringer bør påregnes. Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. ? Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter i etasjeskiller er helt normalt byggeåret tatt i betraktning. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Skjevheter i etasjeskiller er helt normalt tatt byggeår i betraktning. Ingen umiddelbare tiltak må påregnes. Innvendig > Innvendige dører: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Enkelte dører bærer preg av bruksslitasje. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak siden dørene fungerer i dag, men avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer. Kjøkken > Etasje2 > Stue/kjøkken > Overflater og innredning: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er observert skader i benkeplate. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: I kjøkkenskap er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak utifra at anlegget fungerer i dag. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Ventilasjonen i boligen tilfredsstiller ikke dagens krav til klima og miljø. Boligen fungerer med dette avviket, men det bør vurderes energibesparende tiltak. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Ventileringen er ikke i henhold til dagens krav. Boligen fungerer likevel med dette avviket. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Innvendig > Andre innvendige forhold: Selger opplyser at leiligheten disponerer bod i felles kjeller. Rom som ligger utenfor boenheten, men som eier har påvist og/eller opplyst at tilhører boenheten, er oppmålt og inkludert i BRA-e. Det er ikke fremvist dokumentasjon på at rommet tilhører boenheten. Rom utenfor boenheten kan omdisponeres av borettslaget/sameiet og dette kan påvirke boligens BRA. Våtrom > Etasje2 > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Kontroll utført av sertifisert EL-kontrollør/takstmann anbefales derfor på generelt grunnlag. Det vil alltid kunne finnes avvik ved nøye gjennomgang av anlegget av fagperson selv om jeg ikke har sett dette eller kommentert det her. Kostnader til retting vil kunne påregnes.

    Parkering
    Parkeringplasser følger IKKE med leiligheter ved salg. Parkeringplass leies kun ut til andelseiere etter venteliste.

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 750 000 (Prisantydning) 205 416 (Andel av fellesgjeld)   1 955 416 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 982 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 222 (Omkostninger totalt)   1 974 638 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming består av strøm. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Dersom røykvarsler eller brannslukningsutstur er utgått på dato, defekt eller mangler i boligen ved visning vil heller ikke dette medfølge boligen ved overtagelse.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Formuesverdi primær
    398688

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    1515013

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Faste løpende kostnader: - månedlige felleskostnader inkl. kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - innboforsikring - generelle vedlikeholdskostnader

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    23

    Part.obl.nr.
    950696834

    Felleskostnader pr. mnd.
    4719

    Andel fellesgjeld
    205416

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-04-04T22:00:00Z

    Kommentar fellesgjeld
    Laget er ikke et IN-lag / Borettslaget har ikke vedtektsfestet mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

    Avdrag fellesgjeld
    241

    Rentekostnad fellesgjeld
    982

    Andel fellesformue
    28543

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale eiendomsgebyrer faktureres Marcus Thranesgate 1 Borettslag. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

    Borettslaget
    Marcus Thranesgate 1 Borettslag

    Borettslagets org.nr
    950696834

    Om borettslaget
    De viktigste sakene som er ferdig behandlet er: Rehabilitering av eiendommen og HMS-gjennomgang. De viktigste saker under behandling er: Rehabilitering av eiendommen. Det er i tillegg utført ulikt vedlikehold av mindre omfang parallelt med rehabiliteringen. Borettslaget har byttet vaktmester høsten 2023. Det er gjennomført HMS-runde med påfølgende lukking av avvik (branntetting av kabelgjennomføringer, nye branslukkere i trappeganger samt årskontroll brannslukkere i leiligheter), nymontering av seriekoblede brannvarslere i trappeoppganger). Det er byttet lamper både i kjeller og på fasade utvendig. Styreleder forteller at de i fjor har rehabilitert nye vinduer med støyglass, nye veranda fører, nye leilighetsdører, nytt gulv veranda, nye ventiler i vegg nede ved inngang, ny dør med elektrisk dørpumpe (også ned til kjeller) og nytt brikkesystem på disse dørene. I tillegg har fasaden blitt pusset og malt. Neste prosjekt er oppgradering av lamper i kjeller og trappegang. Utover dette følges vedlikeholdsplanen.

    Gebyr forkjøpsrett
    7982

    Forkjøpsrett
    Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Ved bruk av forkjøpsretten tilkommer et gebyr på kjøper på kr. 7.982,-. Ta kontakt med megler eller GOBB for nærmere informasjon.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 60308116959, Nordea Bank Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 05.04.2024: 5.76% pa. Antall terminer til innfrielse: 115 Saldo per 05.04.2024: 6 182 546 Andel av saldo: 205 416 Første termin/første avdrag: 31.03.2023 ( siste termin 31.12.2052 ) Flytende rente

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Leverandør av sikring: Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (v/Klare Finans AS) Varighet av avtalen/ oppsigelsesvilkår: Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring ASA

    Polisenummer felles forsikring
    86184189

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Det er pliktig medlemskap i Gobb for andelseier(ne). Kjøper må selv melde seg inn i GOBB og betale medlemskontingenten. Boboerne må sette seg nøye inn i ordensregler. Se vedlagt i prospekt.

    Dyrehold
    Iht. ordensregler: Hundehold er tillatt, men det er ikke lov å ha hunder bundet på gårdsplassen. Hunder som forstyrrer kan kan styret kreve fjernet.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Ingen rettigheter registrert.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 155597674 Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Det foreligger tillatelse til tiltak - frittstående søppelbod på Marcus Thranes gate 1, Gjøvik fra 2001. Det foreligger søknad om prinsippgodkjenning av tak over øverste balkong på Marcus Thranes gate 1 Borettslag fra 1982. Det foreligger byggeanmeldelse for Marcus Thranes gate 1 fra 1963. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk, med unntak av delevegger som i dag er satt opp som sovealkove.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig veg, med privat stikkveg inn til eiendommen. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

    Regulerings- og arealplanner
    Gjeldende arealplan med bestemmelser: Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032 med vedtaksdato 29.10.2020. Endringer godkjent 14. september 2023. Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende - Andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg Bestemmelses område Støysone: gul og rød sone iht T-1442 Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur Faresone: Flomfare Reguleringsplan 3407 05020371 - Fv. 172 Hans Mustadsgate - Marcus Thranes gate, del1 av gjennomgående sykkelveg skal fortsatt gjelde. Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan. Reguleringsplan (RP) 3407 05020371 - Fv. 172 Hans Mustadsgate - Marcus Thranes gate,del1 av gjennomgående sykkelveg vedtatt 26.11.2015. Formål: Boligbebyggelse Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5. Merknad fra kommunen: Kommuneplanens arealdel § 1-3 Reguleringsplaner som gjelder foran kommuneplanens arealdel. Reguleringsplaner vist med detaljeringssone H910 i plankartet. Reguleringsplanene som er listet opp nedenfor er vist med detaljeringssone H910 i plankartet (vannrett skravur), og skal fortsatt gjelde uendret foran kommuneplanens arealdel. Kommuneplanens bestemmelser og retningslinjer supplerer disse planene på tema som ikke er behandlet i reguleringsplanene (f.eks. støy, flomfare, krav til uteoppholdsarealer mm).

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 750 000 (Prisantydning) 205 416 (Andel av fellesgjeld)   1 955 416 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 982 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   19 222 (Omkostninger totalt)   1 974 638 (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    19222

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr. 30.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 30.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, forretningsfører, eierskifte, elektronisk signering, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 30.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Stensrud

Megler

Kenneth Stensrud

90 22 80 70

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev