aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Søsterveien 13!
Velkommen til Søsterveien 13!

HALDEN Søsterveien 13

Lekker og stilren selveier med gedigen overbygd veranda.

  • kr 2 680 000
  • BRA-i 50 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 2 680 000
  • Omkostningerkr 81 440
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 761 440
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1999
  • Soverom1
  • Felleskostnaderkr 900
  • Tomt1 730.4 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 680 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 680 000,00))   81 440,- (Omkostninger totalt)   2 761 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
All_floors_13_s_sterveien_halden_without_dim
Nå kan du sikre deg en ny og stilren selveier med lave driftskostnader. Moderne og behagelig med en sjelden, stor veranda med overbygg over det hele. Parkering. Inneholder: entre, bod, 1 soverom, dusj/wc/vaskerom, stue med åpen løsning til kjøkken. Utgang fra stuedel til en stor, overbygd veranda. Leiligheten holder en gjennomgående meget pen og tiltalende overflatestandard. Det er grålaserte enstavs eikelaminat på gulv. Slett, malt tapet på vegger. Mørkbeiset kjøkkeninnredning med innebygget komfyr, koketopp og oppvaskmaskin som alle medfølger i salget. Badet har fliser på gulv og vegg, varmekabler, dusj, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Søsterveien 13, Østfold

  • Tomt
    1730.4m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er seksjonert som fellesareal og består av felles parkering og felles hagedel.

    Beliggenhet
    Sentralt og samtidig tilbaketrukket fra sentrumskjærnen, med en høy og fri beliggenhet i Søsterveien. Fra leiligheten og den store verandaen er det utsikt over Shultzedalen og områdene videre over Os og Hofgårdløkka. Kort vei til busstopp på nedsiden, samt ca. 7min gange til bykjernen.

    Adkomst
    Direkte fra Søsterveien.

    Bebyggelse
    Veletablert boligområde bestående av eneboliger, leiligheter og småhus.

    Skolekrets
    Låby barneskole og Strupe Ungdomskole

    Offentlig kommunikasjon
    Gangavstand til bussholdeplass

    Byggemåte
    Bygget på støpt isolert plate. Vinduer har malte trekarmer med lakkert aluminiumskledning utvendig og 3-lags energiglass. Taktekking er fra byggeåret 1999. Opplysninsger om byggemåte er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

    Innhold
    Leiligheten ligger med utsikt over Dyrendal-Schultzedalen og videre over mot Os-området. Inneholder: entre, bod, 1 soverom, dusj/wc/vaskerom, stue med åpen løsning til kjøkken. Utgang fra stuedel til en stor, overbygd veranda.

    Standard
    Leiligheten holder en gjennomgående meget pen og tiltalende overflatestandard. Det er grålaserte enstavs eikelaminat på gulv. Slett, malt tapet på vegger. Mørkbeiset kjøkkeninnredning med innebygget komfyr, koketopp og oppvaskmaskin som alle medfølger i salget. Badet har fliser på gulv og vegg, varmekabler, dusj, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Opplysninger om eiendommen Boligbygg med flere boenheter Kjøkken Underetasje > Stue/kjøkken Avtrekk,TG2 Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Tiltak - Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Kostnadsestimat : Under 10 000 Tomteforhold Terrengforhold,TG2 Bygningen er oppført i skrått terreng og i følge kart grunnlag fra NVE er det risiko for marin leire i området. Vurdering av avvik: - Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område. - Eiendommen ligger i et område markert med mulighet for sammenhengende marin leire i henhold til kartportalen NVE, store deler av Halden har denne markeringen. Et eventuelt ras i området vil kunne få konsekvenser for eiendommen. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad Viser til vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Internett er inkludert i felleskostandene.

    Parkering
    Parkering på eget fellesareal.

    Radonmåling
    Eiendommen ligger i et område definert som moderat til lav aktsomhetsgrad.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 680 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 680 000,00))   81 440,- (Omkostninger totalt)   2 761 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Det er vannbåren oppvarming og varmt tappevann fra egen varmepumpe. Det er installert balansert ventilasjon integrert i varmepumpen.

    Energiklasse
    B

    Info energiklasse
    Energimerking er opplyst av selger. Det er ikke mottatt energiattest.

  • Kommunale avgifter
    20277

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Renovasjonsgebyr på kr 4385 vil tilkomme fra 1/5-24.

    Formuesverdi primær
    453621

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    1814483

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    53/446

    Felleskostnader pr. mnd
    900

    Felleskostnader inkluderer
    Disse inkluderer internett, bygningsforsikring og strøm i fellesareal.

    Om sameiet
    Sameiet er nyetablert i 2023 etter at boligen ble bygget om fra 4- til 6-mannsbolig. Det er foreløpig ikke etablert noe styre.

    Forkjøpsrett
    Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

    Styregodkjennelse
    Det kreves ikke styregodkjennelse av ny eier, men styret skal underrettes om overdragelser og leieforhold.

    Sameiets forsikringsselskap
    IF

    Dyrehold
    Det er tillatt med dyrehold. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3101/66/744/1: 13.12.2010 - Dokumentnr: 982519 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Halden Kommune Org.nr: 959 159 092 Bestemmelse om vann og kloakkledning Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:3101 Gnr:66 Bnr:744 Gjelder denne registerenheten med flere 02.06.2023 - Dokumentnr: 567978 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 1 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 53/446

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er gitt ferdigattest for bruksendring av kjelleren til to boenheter datert 23.05.2023. Det er gitt ferdigattest for innredning av underetasje til aktivitetsrom og kontor, dato ukjent antatt 2006. Det er gitt ferdigattest for gjenoppføring av bolig etter brann datert 09.06.2000. Det er gitt midlertidig brukstillatelse for nybygg/bolig og garasje datert 22.03.1999. Det er gitt ferdigattest for firemannsbolig datert 22.09.1959. Tilstandsrapport opplyser følgende om lovlighet, byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk: - Tegningene stemmer ikke helt med faktiske forhold. - Utvendig er det på tegninger vist at det skal være innglassede verandaer, det er kun oppført verandaer med glass rekkverk. - Innvendig viser tegningene av denne etasjen inngang til boenhet direkte fra felles trappegang, dette stemmer ikke med slik det er utført, det er laget et vindfang som også må benyttes av andre for adkomst til boder og teknisk rom. - Dør mellom vindfang og boenhet og mellom vindfang og felles trappegang er ytterdører med brann og lydklasse og er låsbare. Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde: - Fri høyde på dører er under 2 meter som er lavere enn dagens standard. - Etasjehøyder er ulike i de enkelte rom, fra laveste 2,23m til høyeste 2,36 meter.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. Det går en gangsti forbi eiendommen og til Busterudkleiva.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen følger reguleringsplan G519 Stangeløkka med formål bebyggelse og anlegg i henhold til kommuneplanens arealdel 2023-2035.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 680 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 680 000,00))   81 440,- (Omkostninger totalt)   2 761 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    81440

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 50 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 7990,- oppgjørshonorar kr 5500,- og markedspakke kr 15900, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 5940,-. Utleggene omfatter foto og servitutter.  Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 15 000,- for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Lars-Håkon Nohr

Megler

Lars-Håkon Nohr

90 60 98 09

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev