aktiv-eiendomsmegling
1.jpg
1.jpg

HIS Kirkeveien 164

Hisøy - His Terrasse - Siste Byggetrinn - Vestvendt og solrikt med fin utsikt - Salget er i gang - Allerede 22 solgt!

 • kr 3 250 000 - 7 190 000
 • Priser fra og tilkr 3 250 000 - 7 190 000
 • Andel Fellesgjeld fra og tilkr 0 - 0
 • Andel Innskudd inkl. fellesgjeld fra og tilkr 3 250 000 - 7 190 000
 • Omkostninger fra og tilkr 5 626 - 5 626
 • Total inkl omkostninger fra og tilkr 3 155 626 - 7 195 626
 • Felleskostnader per måned fra tilkr 1 860 - 3 330
 • Areal primærareal - fra og til0 - 0 m²
 • Areal bruksareal - fra og til0 - 111 m²
 • Tomt14 647 m²
 • EierformEierseksjon
 • MatrikkelGNR. 305 BNR. 1178
 • Informasjon om meglerforetaketDe Presno & Partnere AS Vestre Gate 2 4836 Arendal
 • OppdragsansvarligLeif Christian de Presno
 • Oppdragsnummer1409235005
 • Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger: Dokumentavgift beregnes av andel tomteverdi. Dette utgjør pr. leilighet Kr. 4.250,- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,- Tinglysingsgebyr og attestgebyr for hvert pantedokument kr. 585,- Gebyr for pantattest kr. 206,- Dokumentavgift beregnes av andel tomteverdi. Det gjøres oppmerksom på at det er tomtens verdi på tinglysingstidspunktet som legges til grunn for avgiftsberegningen. Opplyst dokumentavgift er beregnet ut fra dagens antatte tomteverdi. Justering av dokumentavgiften kan således forekomme og det er kjøper som ev. er ansvarlig for mellomværende. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter og gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
5.jpg

Kirkeveien 164, Agder

 • Om prosjektet
  Siste Byggetrinn - His Terrasse - Salget er i gang - Allerede 22 solgt! Et nytt og spennende prosjekt er under utvikling på attraktive Hisøy. Det opprinnelige stedsnavnet er Solåsen, noe som vel taler for seg selv! Her vil det i andre byggetrinn oppføres 35 flotte leiligheter med høy standard, gode solforhold og flott utsikt! Leilighetene vil få en tidsriktig og moderne utforming. Bygget blir oppført i en kombinasjon av tre/betong, og det er lagt vekt på store vindusflater som vil maksimere lysforholdene og utsikten. Det blir balkonger med glassrekkverk til leilighetene fra 2. etasje og oppover. Leilighetene i 1. etasje får terrasser på bakkeplan i tillegg til en liten hage med blomsterbed. Noen av endeleilighetene har to balkonger. Leilighetene i øverste etasje får takterrasser på inntil 62 kvm. Det vil bli lagt vekt på fine uteområder med grøntarealer i form av plener, beplantning og felles dyrkeområder! Hyggelig benk ved inngangsparti hvor man kan ta med seg en kaffe og slå av en prat med de øvrige beboerne. I tillegg blir det lekeplass og kinesiske treningsapparater til felles glede og benyttelse for beboerne. Det vil bli oppført garasjeanlegg i kjeller med tilhørende boder. Her kan man kjøre rett inn i garasjen, gå tørrskodd og ta heisen direkte opp til valgte etasje. Det vil også bli sykkelparkering i fellesanlegg kjeller. I tillegg vil det bli etablert utvendig sykkelparkering og gjesteparkering for både sykler og biler på uteområdet. Det vil også bli etablert et felles uteområde i bakkant av bygget med både lavvo og grillplass. Herfra vil man kunne gå rett ut i skogen fra 5. etasje, og følge stier videre opp til et flott utsiktspunkt på fjellet Solåsen. Her kan du virkelig komme deg fra sofa til natur på 1-2-3! Innvendig har man gode planløsninger, og her er det også mulighet for variasjoner utfra ønsket bruk. Eksempelvis kan det på noen leiligheter velges større stue, ett mindre soverom - eller motsatt. Disse valgene kan tas utfra egne behov. Også mulighet for tilvalg/endringer innenfor gitte rammer. Størrelse på leilighetene varier fra ca. 62 kvm til 111 kvm. Solåsen, His (His Terrasse) er et utbyggingsområde som skal utvikles over flere byggetrinn. Byggetrinn 2 består av 35 leiligheter og ligger på felt BBB1 i områdets reguleringsplan.

  Priser fra og til
  kr 3250000 - 7190000

  Omkostninger fra og til
  kr 5626 - 5626

  Garasje/parkering
  Det vil bli etablert parkering i kjeller med felles garasjeanlegg. Alle leilighetskjøpere vil få mulighet til kjøp av minst 1 parkeringsplass per leilighet. Pris pr. parkeringsplass: Kr. 280.000,-. Det vil være mulighet for montering av elbil lader i garasje. Dette kommer som tillegg og må bestilles av den enkelte beboer i tilvalgsrunder. Det vil være handicapplasser tilgjengelig i boligsameiet. Disse tildeles beboere som har særskilt behov for dette, dersom de har kjøpt p-plass. De beboerne som eventuelt får tildelt HC-plass uten særskilt rett til en slik plass, forplikter seg til og måtte avgi denne mot tildeling/ bytte til alminnelig plass, dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen til beboer med offentlig dokumentert behov for HC-plassen. Sykkelparkering ivaretas i fellesanlegg kjeller. Her vil det være ladepunkt for min 8 stk el-sykler. I tillegg vil det bli etablert utvendig sykkelparkering og gjesteparkering for sykler i uteområdet. Det gjøres oppmerksom på at parkeringsplasser, herunder størrelse og utforming av disse, vil måtte hensynta byggets grunnleggende konstruksjoner, herunder ved bruk av bæresøyler. Utbygger vil tilstrebe å finne en hensiktsmessig balansegang mellom bygningsmessige forhold, utforming av parkeringsplasser og et hensiktsmessig antall parkeringsplasser. Bredde og utforming av parkeringsplasser følger av funksjonskrav i teknisk forskrift. Parkeringsplassenes bredde og utforming vil variere i størrelse. Noen få parkeringsplasser vil kunne avvike fra anbefalt minimum størrelse som følger av ulike veiledere. Ved noen plasser vil det forekomme søyler. Utbygger forbeholder seg retten til fritt å tildele parkeringsplasser. Denne tildelingen utføres når utbygger anser det som hensiktsmessig.

  Boder
  Det leveres egen sportsbod i kjeller til den enkelte leilighet. Alle sportsboder vil bli merket med nummer på leiligheten den tilhører. Det leveres lys og stikkontakter på fellesanlegg i den enkelte bod. Rørføringer og kanaler i bodeareal kan forekomme. Fordeling av boder utføres når de bygningsmessige detaljer i kjeller er endelig avklart

  Fremdriftsplan og ferdigstillelse
  Planlagt byggestart i 2023/2024. Det tar forbehold om rammetillatelse, igangsettingstillatelse og tilstrekkelig forhåndssalg.

  Tomteareal
  14647m²

  Fellesareal/utomhus/infrastruktur
  Det vil bli lagt vekt på fine uteområder med grøntarealer i form av plener, beplantning og felles dyrkeområder! Hyggelig benk ved inngangsparti hvor man kan ta med seg en kaffe og slå av en prat med de øvrige beboerne. I tillegg blir det lekeplass og kinesiske treningsapparater til felles glede og benyttelse for beboerne. Det vil bli oppført garasjeanlegg i kjeller med tilhørende boder. Her kan man kjøre rett inn i garasjen, gå tørrskodd og ta heisen direkte opp til valgte etasje. Det vil også bli sykkelparkering i fellesanlegg kjeller. Her vil det være ladepunkt for 8 stk. el-sykler. I tillegg vil det bli etablert utvendig sykkelparkering og gjesteparkering for både sykler og biler på uteområdet

 • Kjøkken
  Lekkert kjøkken fra Strai - type Scala-Geiranger i hvit utførelse. Integrerte hvitevarer som kombinert kjøl/fryseskap, induksjon koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

  Bad
  Flislagt bad med servant i innredning, vegghengt toalett, innfellbare dusjvegger av laminert glass.

  Andre oppholdsrom
  Gulv: En stavs matt lakkert eikeparkett leveres i vindfang, gang, stue, kjøkken og soverom. Flislagt gulv på bad og toalettrom. Vaskerom/bod leveres med vinylbelegg med oppkant på vegg. Vegger Sparklede og malte betong/gipsvegger med 4 valgfrie farger. Bad og toalettrom leveres med flislagte vegger. Himling Sparklet og malt gipshimling.

  Garderobe-fasiliteter
  Det leveres ikke garderobeskap eller innredninger. Skap/skyvedørsgarderober og innredninger som er stiplet på tegninger leveres ikke, men er å anse som møbleringsforslag og utføres eventuelt som tilvalg for den enkelte kjøper

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Konstruksjon
  Leilighetene vil få en tidsriktig og moderne utforming med høy standard! Bygget vil bli oppført i en kombinasjon av tre/betong, og det er lagt vekt på mye vinduer som vil maksimere lysforholdene og utsikten. Energiforsyning fra energibrønner, det vil si jordvarme. Sammen med varmepumpeløsninger vil dette gi en god og energisparende funksjon for boligene. Det blir balkonger med glassrekkverk til leilighetene fra 2. etasje og oppover. Leilighetene i 1. etasje får terrasser på bakkeplan i tillegg til en liten hage med blomsterbed. Noen av endeleilighetene har to balkonger. Leilighetene i øverste etasje får store takterrasser. Det vil bli etablert parkering i felles parkeringskjeller hvor alle leilighetskjøpere vil få mulighet til kjøp av minst 1 parkeringsplass. Det leveres egen sportsbod i kjeller til den enkelte leilighet. Leilighetene leveres med høy standard, og det henvises til vedlagte bygningsmessige- og tekniske beskrivelse for His Solåsen. Det vil bli hele 5 ulike typer leiligheter å velge mellom, i tillegg til 4 unike og ulike inntrukne leiligheter med store terrasser i 5. og 6.etasje. Enkelte endeleiligheter mot yttervegg har to balkonger. Leilighets type A: BRA: 89,9 kvm Inneholder: Vindfang, gang, 3 soverom, stue/kjøkken, bad, bod og ekstra toalettrom. (Her er det også mulighet for større stue ved å fjerne soverom nr. 3 samt flytte kjøkkenet over på den andre siden). Dette anses som tilvalg. Pris må avtales med utbygger/entreprenør. Leilighets type B: BRA: 74,6 kvm Inneholder: Vindfang, gang, 2 soverom, stue/kjøkken, bad og separat vaskerom/bod. Leilighetstype C: BRA: 62,5 kvm Inneholder: Vindfang, 2 soverom, stue/kjøkken, bad og bod. Leilighetstype D: BRA: 98,8 kvm Inneholder: Vindfang, gang, 3 soverom, stue/kjøkken, 2 bad og separat vaskerom/bod. (Her er også mulighet for større stue ved å fjerne soverom nr. 3). Dette anses som tilvalg. Pris må avtales med utbygger/entreprenør. Leilighetstype E: BRA: 63,7 kvm Inneholder: Vindfang, 2 soverom, stue/kjøkken, bad og bod. Toppetasje, 5. etasje: Leilighet A0501: BRA: 107,9 kvm Inneholder: Vindfang, gang, 3 soverom, stue/kjøkken, 2 bad og separat vaskerom/bod. Takterrasse på 28,5 kvm. Leilighet A0502: BRA: 102 kvm Inneholder: Vindfang, gang, 3 soverom hvorav ett har walk-in closet, 2 bad og separat vaskerom/bod. Takterrasse på 62,2 kvm. Toppetasje, 6. etasje: Leilighet A0601: BRA: 80,9 kvm Inneholder: Vindfang, gang, 2 soverom, stue / kjøkken, bad og separat vaskerom/bod. Takterrasse på 17,5 kvm. Leilighet H0602: BRA: 111,2 kvm. Inneholder: Vindfang, gang, 3 soverom, walk-in garderobe, 2 bad og separat vaskerom. Takterrasse på 32,7 kvm.

  Fasade
  Yttervegger utføres generelt som lette bindingsverksvegger i tre, noen yttervegger i betong. Fasader er bygget opp med vedlikeholdsfrie sementbaserte smal format liggende plater e.l, i samspill med stående trekledning type Superwood e.l Farger etter arkitektens anvisninger. Vinduer leveres i utgangspunktet som malte 3-lags trevinduer med utvendig aluminiums bekledning. På grunn av dagslyskrav kan det bli nødvendig at noen soverom blir levert med 2-lags trevinduer for å gi bedre lysforhold i rommet. Levering og montering av screens (solavskjerming) er tilvalg.

  Yttertak
  Tekkes med asfaltpapp/takfolie

  Balkonger/terrasser/uteplasser
  Balkonger utføres i betong. Taknedløp fra balkonger er foreløpig ikke detaljert på plan- eller fasadetegninger. Dette detaljeres i detaljprosjekteringsfasen. Gulv utføres med Royal Imp 28 mm x 120mm eller lignende, som legges på trinnlyddempende tilfarere. Prinsipper for utforming av glass rekkverk fremgår av arkitektens tegninger. Private takterrasser bygges opp med oppforet tretilfarere og overflate av Royal Imp 28mm x 120 mm eller ligende på isolert og tekket takflate. Rekkverk som for øvrige balkonger

  Heiser
  Det leveres heis direkte fra garasjeanlegg og hovedinngang til alle etasjer. Det installeres maskinroms løse personheiser i tilknytning til trapperom. Heiskupeer leveres i henhold til beskrivelse utarbeidet av arkitekten, størrelse på kupeen er 1100mm x 2100mm. Hastighet 1,0 m/s. Heis utstyres med nødtelefonforbindelse

  Ventilasjon
  Det etableres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i hver leilighet. Aggregat plasseres på vegg i vask/bod. Det vil bli tilluft i stue/kjøkken og soverom, og avtrekk på kjøkkenvifte og i våtrom (bad, wc og bod/vask). Luftinntak på fasader. Avtrekksluft føres opp til avkastrister i takoppbygg på takflater/takterrasser, se tegninger fra arkitekt.

  Brannsikring
  Det installeres boligsprinkling i alle leiligheter. Rør monteres skjult over himling innvendig. Omfang sprinkling av svalganger og balkonger iht. gjeldende regelverk. Fellesarealer, boder og p-kjeller fullsprinkles. For hver enkelt leilighet leveres ett håndslokkeapparat. Det installeres heldekkende, sentralisert brannalarmanlegg for bygningene med automatisk varsling til offentlig brannvesen.

  Dører og vinduer
  Inngangsdør leveres iht. arkitektens valg, herunder farge, med nødvendige lyd- og brannkrav. Øvrige innvendige dører er av typen hvit, slett, lette dører, uten glass. Dette gjelder også skyvedører.

  Kabel-tv/bredbånd
  Det vil bli fremforhandlet avtale om leveranse av fiberlinjer inn i bygget. Detaljer rundt dette vil fremlegges når leverandør er valgt. I forbindelse med tilvalg vil det bli mulig å bestille flere TV uttak

  El-anlegg
  Kursopplegg og uttak iht. NEK400:2018 Elektriske installasjoner i boliger. Belysning som angitt i romskjema. Det installeres skjult anlegg i alle leiligheter til brytere, lyspunkter, stikkontakter mm. Det monteres stikkontakt og lys på alle balkonger. I fellesarealer vil deler av el-anlegget bli utført som åpent anlegg. Det blir individuell avlesing av strømmåler for den enkelte leilighet. Alt strømforbruk i fellesarealer som garasje, boder, utearealer registreres på en felles måler og kostnadene fordeles mellom leilighetene etter en omforent nøkkel av borettslagets styre. Endelige elektrotegninger vil bli fremlagt kjøper på et senere tidspunkt.

 • Info om eiendomsskatt
  Det vil bli fastsatt eiendomsskatt av Arendal Kommune når bygget er ferdigstilt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Info om formuesverdi
  Likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Likningsverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker. For mer informasjon se www.skatteetaten.no.

  Velforening
  Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

  Tilbud på lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Organisasjonsform
  Et sameie vil bli etablert i forbindelse med ferdigstillelse. Kjøpers rettigheter som medlem i et sameie følger av eierseksjonsloven (Lov om eierseksjoner av 16. juni 2017 nr. 65) og vedtektene. Sameiet har pantesikkerhet i hver seksjon for ubetalte krav og forpliktelser ovenfor sameiet (legalpant, dvs. ikke tinglyst pant), i medhold av eierseksjonslovens § 31. Sameiet vil bli ledet av et styre som velges blandt eierne. Dette styret skal ivareta alle saker av felles interesse for sameierne. Kjøper kan ikke eie mer enn 2 seksjoner i et sameie. Forretningsfører vil bli valgt ved etablering av Sameiet.

  Vedtekter/husordensregler
  Det er utarbeidet et utkast til egne vedtekter for sameiet. Husordensregler er opp til sameiet å vurdere etter sameiet er etablert.

 • Tinglyste heftelser/rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/305/1178: 04.09.1876 - Dokumentnr: 910006 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:1
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Gjelder denne registerenheten med flere
  04.08.1881 - Dokumentnr: 900114 - Bestemmelse om beiterett Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Gjelder denne registerenheten med flere
  09.04.1907 - Dokumentnr: 900129 - Erklæring/avtale Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Gjelder denne registerenheten med flere
  28.09.1916 - Dokumentnr: 906537 - Elektriske kraftlinjer Vedr AS Barbu
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.12.1916 - Dokumentnr: 906538 - Rettigheter iflg. skjøte Vedr grunneierrettigheter
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Gjelder denne registerenheten med flere
  25.10.1923 - Dokumentnr: 900290 - Rettigheter iflg. skjøte Grunneierrettigheter
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Gjelder denne registerenheten med flere
  29.01.1957 - Dokumentnr: 295 - Erklæring/avtale Rett til gårdsvei frafalles
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Gjelder denne registerenheten med flere
  30.01.1957 - Dokumentnr: 312 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Gjelder denne registerenheten med flere
  04.09.1957 - Dokumentnr: 2158 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.05.1983 - Dokumentnr: 3961 - Erklæring/avtale Rettighetshaver Aust-Agder Kraftverk
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Gjelder denne registerenheten med flere
  20.02.2023 - Dokumentnr: 187349 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Glitre Nett AS
  Org.nr: 982 974 011
  Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
  Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
  Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
  20.02.2023 - Dokumentnr: 187362 - Bestemmelse om jordkabel/jordkabelanlegg Rettighetshaver: Glitre Nett AS
  Org.nr: 982 974 011
  Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
  Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
  02.09.2022 - Dokumentnr: 973181 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4203 Gnr:305 Bnr:582
  01.11.2022 - Dokumentnr: 1233495 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68
  Bestemmelse om vedlikehold
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/305/1178: 04.09.1876 - Dokumentnr: 910006 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:1 Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Gjelder denne registerenheten med flere 04.08.1881 - Dokumentnr: 900114 - Bestemmelse om beiterett Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Gjelder denne registerenheten med flere 09.04.1907 - Dokumentnr: 900129 - Erklæring/avtale Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Gjelder denne registerenheten med flere 28.09.1916 - Dokumentnr: 906537 - Elektriske kraftlinjer Vedr AS Barbu Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Gjelder denne registerenheten med flere 19.12.1916 - Dokumentnr: 906538 - Rettigheter iflg. skjøte Vedr grunneierrettigheter Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Gjelder denne registerenheten med flere 25.10.1923 - Dokumentnr: 900290 - Rettigheter iflg. skjøte Grunneierrettigheter Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Gjelder denne registerenheten med flere 29.01.1957 - Dokumentnr: 295 - Erklæring/avtale Rett til gårdsvei frafalles Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Gjelder denne registerenheten med flere 30.01.1957 - Dokumentnr: 312 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Gjelder denne registerenheten med flere 04.09.1957 - Dokumentnr: 2158 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Gjelder denne registerenheten med flere 19.05.1983 - Dokumentnr: 3961 - Erklæring/avtale Rettighetshaver Aust-Agder Kraftverk Overført fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Gjelder denne registerenheten med flere 20.02.2023 - Dokumentnr: 187349 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Glitre Nett AS Org.nr: 982 974 011 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler 20.02.2023 - Dokumentnr: 187362 - Bestemmelse om jordkabel/jordkabelanlegg Rettighetshaver: Glitre Nett AS Org.nr: 982 974 011 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler 02.09.2022 - Dokumentnr: 973181 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:582 01.11.2022 - Dokumentnr: 1233495 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:68 Bestemmelse om vedlikehold Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

  Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
  Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse vil bli utstedt før innflytting.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Vann, vei og avløp
  Leiligheten vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen. Privat stikkvei fra Kirkeveien.

  Reguleringsplan og rammetillatelse
  Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2019-2029. Formål: Bebyggelse og anlegg, boligbebyggelse. Reguleringsplan: Kirkeveien 190 vedtatt 21.11.2019. Formål: Boligbebyggelse; blokkbebyggelse. Uteoppholdsareal Friområde. Det er vedtatt en områdeplan for His bydelsenter.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringsloven). Bustadoppføringsloven bruker betegnelsene entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene. Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Buofl. kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som næringsdrivende/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen som hovedregel reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger kan likevel velge å selge etter buofl., men dette må avtales særskilt ved avtaleinngåelsen. Når midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger og arbeidene er ferdigstilt, vil handelen reguleres av avhendingsloven. Buofl. kan ikke fravikes til ugunst for forbruker, jf. buofl. § 3.

  Salgsbetingelser og kjøpetilbud
  Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringslova), heretter kalt buofl. Bustadoppføringslova bruker betegnelsene entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene. Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Buofl. kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som næringsdrivende/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen som hovedregel reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93 (avhendingsloven). Selger kan likevel velge å selge etter buofl., men dette må avtales særskilt ved avtaleinngåelsen. Buofl. kan ikke fravikes til ugunst for forbruker, jf. buofl. § 3. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

  Betalingsbetingelser
  Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper. Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. Før noen del av kjøpesum blir utbetalt til selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustadoppføringslova §46. Det betales kr. 100.000,- ved inngåelse av kjøpekontrakt. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Beløpet kan for eksempel ikke innbetales med forbehold om at megler avgir inneståelseserklæring overfor Kjøpers bankforbindelse. Restbeløp innskudd/egenkapital samt omkostninger betales i god tid i forbindelse med overtagelsen

  Salg av kontraktsposisjoner
  Kontraktsposisjonen kan videreselges under forutsetning av at selger får dokumentasjon på at ny kjøper trer inn i kontrakten med de samme rettigheter og forpliktelser som opprinnelige kjøper. Det må også fremlegges tilfredsstillende finansieringsbekreftelse. Videresalg før selgers forbehold er avklart vil ikke bli akseptert. Ved videresalg påløper et administrasjonsgebyr med kr. 35.000,- inkl. mva. Kjøper kan ikke benytte boligprosjektets markedsmateriell i ev. markedsføring for transport av kjøpekontrakt uten selgers samtykke.

  Avbestilling
  Kjøp etter bustadsoppføringsloven innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av eventuell avbestilling. For avbestillinger som skjer før Selger har vedtatt byggestart er det avtalt et avbestillingsgebyr på 5 % av kjøpesummen. Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling

  Viktig informasjon
  Dersom oppgitt byggetid (inkludert ev. tidsforlengelse) overskrides, vil forsinkelse være å regne fra dette tidspunkt, med unntak som nevnt under.
  Selger skal overholde frister som er avtalte for overtakelse, og skal legge opp til en fremdrift som er tilpasset kjøpers forventninger. (jf. buofl. § 10).
  Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra ovennevnte tidsplan, så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser.
  Selger har rett til tilleggsfrist uten kompensasjon til kjøper etter reglene i bustadoppføringslova § 11. Forhold som gjelder her er:
  ? Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtakelse.
  ? Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktsavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga. noe kjøperen er ansvarlig for.
  ? Dersom det oppstår forsinkelser som er utenfor selger/entreprenørs kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.).

  Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve.

  Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve:
  1. dagmulkt
  2. heve avtalen
  3. kreve erstatning
  4. tilbakeholde deler av kjøpesum

  Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22.
  Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved ev. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse.

  Hvitvaskingsloven
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Kjøpekontrakt
  Etter avtaleinngåelse vil kjøper få tilsendt akseptbrev med utkast til kjøpekontrakt. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgaven med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og salgsbetingelser fra selger. Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper og selger vil senere inngå fullstendig kjøpekontrakt med endelige vedlegg. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først kan bli avklart i kjøpekontrakt.

Dokumenter

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev