aktiv-eiendomsmegling
Fasadebilde
Fasadebilde

HOMMERSÅK Limarka 58

Fritidseiendom - renoveringsobjekt

  • kr 300 000
  • BRA-i 27 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 300 000
  • Omkostningerkr 26 640
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 326 640
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår -
  • Soverom1
  • Tomt2 034 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 300 000,00))   26 640,- (Omkostninger totalt)   326 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har fått for salg en fritidseiendom med anneks i landlige omgivelser på Li på Hommersåk. Hytten har en usjenert beliggenhet i fjellsiden sør for andre hårnålsving i grusvei opp mot Lifjell. Flotte turområder i området såsom Lifjell og Dalevannet. Hytten er av eldre dato med anneks som er oppført i nyere tid (ikke ferdigstilt og er oppført delvis utenfor tomtegrense). Bygningsmassen fremstår i svært dårlig forfatning og må totalrenoveres. Annekset er ikke omsøkt og dermed ulovlig oppført. Krav om riving/tilbakeføring må påregnes. Velkommen til visning!
Innvendig bilde

Limarka 58, Rogaland

  • Tomt
    2034m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiertomt på ca. 2034 kvm. Eiendommen er ikke oppmålt i nyere tid. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Tomten er ovegrodd og har behov for rydding. Det påhviler eier gjerdeplikt som ikke er oppfylt og må påregnes utbedret.

    Beliggenhet
    Hytten har en usjenert beliggenhet i fjellsiden sør for andre hårnålsving i grusvei opp mot Lifjell. Flotte turområder i området såsom Lifjell og Dalevannet.

    Adkomst
    Adkomst til eiendommen skjer via felles sti fra gårdsvei. Da hytten ikke har vært i bruk de senere år er stien blitt overgrodd.

    Bebyggelse
    Eiendommens bygningsmasse består av eldre hytte i tillegg til et nyere oppført anneks som delvis er oppført utenfor tomtegrense (ikke ferdigstilt). Begge bygningene er i svært dårlig forfatning og totalrenovering må påregnes. Annekset er ulovlig oppført (ikke omsøkt/godkjent og må påregnes krav om riving).

    Byggemåte
    Tre

    Innhold
    1 etg: Gang/kjøkken, stue og soverom. Anneks: Ikke ferdigstilt (ulovlig oppført)

    Standard
    Hytten er av svært enkel standard og bærer preg av svært manglende vedlikehold. Totalrenovering må påregnes før hytten kan tas i bruk. Annekset har store fuktskader, er ulovlig oppført på eiendommen og må påregnes revet. Annekset er også oppført delvis utenfor tomtegrensen.

    Parkering
    Det medfølger ikke p-plass til eiendommen.

    Diverse
    Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er begjært tvangssolgt og at salget derfor reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 11. Oppdragsansvarlig er oppnevnt av tingretten som medhjelper ved salget.   Interessenter plikter å undersøke eiendommen grundig før bud inngis. Eventuelle feil og mangler som kunne vært oppdaget ved slik undersøkelse, vil normalt ikke kunne påberopes av kjøper som mangel senere. Ved tvangssalg kan det variere i hvilken utstrekning eier selv bistår med aktuelle opplysninger til kjøper og medhjelper. Medhjelper vil derfor ofte ikke kjenne eiendommen utover de opplysninger som følger av denne salgsoppgaven med vedlegg.  

    Prisantydning inkl. omkostninger
    300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 300 000,00))   26 640,- (Omkostninger totalt)   326 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Ingen funksjonell oppvarming på eiendommen i dag. Strømkabel i luftspenn til hyttevegg. Strømmen er frakoblet.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Ikke utarbeidet.

  • Kommunale avgifter
    3010

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Hytterenovasjon.

    Info formuesverdi
    Formuesverdi er forespurt, men ikke mottatt opplysninger fra kommune.

    Andre utgifter
    Kjente faste utgifter utover kommunale avgifter beløper seg til utgifter til strøm (er for tiden ikke tilkoblet) og forsikring. Det må også påregnes eventuelle utgifter til hytteforening hvis slik er oprettet i området.

  • Offentligrettslige pålegg
    Anneks som er oppført på eiendommen i nyere tid er ikke omsøkt og dermed ulovlig oppført. En konsekvens av dette kan feks. være at kommunen kan gi pålegg om riving/tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden.

    Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1108/110/123: 19.09.1949 - Dokumentnr: 204642 - Bestemmelse om gjerde Dokumentnr: 904517 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:1108 Gnr:110 Bnr:4
    01.01.2020 - Dokumentnr: 124142 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1102 Gnr:110 Bnr:123
    19.09.1949 - Dokumentnr: 204642 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:1108 Gnr:110 Bnr:4


    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken byggetegninger, midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på bygningene oppført på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Sandnes Kommune opplyser følgende om den eldre hytten som står på eiendommen: "Fritidsbolig (hytte) som er oppført før 1965 kan søkes erstattes i henhold til reglene i kommuneplanens bestemmelser (punkt 5.3 ? side 40). Bygninger som skal søkes erstattet må være brukbare. Det er ikke en helt tydelig regel på når hytter er «brukbare», og når bygningen må ansees som "tapt". Slik bildene du har lagt ved viser i dag, vil en nok kunne antyde at «hyttebygningen» kan fremstå som «brukbar»." (sitat slutt). Anneks som er oppført på eiendommen i nyere tid er ikke omsøkt og dermed ulovlig oppført. Det er også oppført delvis utenfor eiendomsgrense. En konsekvens av dette kan feks. være at kommunen kan gi pålegg om riving/tilbakeføring av det ulovlige tiltaket. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til samtlige forannevnte punkter herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

    Vei, vann og avløp
    Privat vei. Eiedommen er ikke tilknyttet offentlig vann/avløp og det er ikke innlagt vann. Sandnes Kommune opplyser at det i fremtiden må påregnes pålegg om tilknytning til kommunalt vann og avløp.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon. I tilelgg til ovennevnte ligger eiendommen iht. gjeldende kommuneplan også i følgende hensynsoner: H530 - Hensyn Frilutsliv H310_1 - Ras og skredfare Kommuneplan fås ved henvendelsle megler.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  • Lovanvendelse
    Handelen reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven.    Etter tvangsfullbyrdelsesloven § 11-39 har kjøper kun begrenset adgang til å påberope eventuelle mangler ved eiendommen. Eiendommen overtas i den stand den befinner seg. Lov om avhending av fast eigedom får ikke anvendelse ved tvangssalg.   I følge tvbl. § 11-39 foreligger en mangel når:  (a) formuesgodet ikke svarer til opplysninger om vesentlige forhold som medhjelperen har gitt, og som kan antas å ha innvirket på kjøpet.  (b) medhjelperen har forsømt å gi opplysning om vesentlige forhold som denne måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, såfremt unnlatelsen kan antas å ha innvirket på kjøpet, eller  (c) formuesgodet er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med.    Dersom mangel foreligger, kan kjøperen kreve prisavslag. Kjøperen kan ikke heve kjøpet på grunn av mangler. Erstatning kan bare kreves av medhjelperen dersom denne har utvist skyld eller det foreligger annet særskilt rettsgrunnlag. Kjøpesummen må betales selv om prisavslag kreves.   Loven har særskilte regler om prisavslag og om fremgangsmåten ved mangelskrav.   Det utstedes ikke kjøpekontrakt ved tvangssalg. Stadfestelseskjennelsen er bekreftelsen på at handel er kommet i stand.   Når et bud er rettskraftig stadfestet og kjøpesummen innbetalt, skal retten på kjøperens begjæring utstede skjøte, jfr. tvangsfullbyrdelsesloven § 11-3. Skjøtet blir så sendt til medhjelper.  Dersom kjøper helt eller delvis har innbetalt kjøpesummen via låneinstitusjon vil denne normalt kreve at medhjelper innestår for at pantedokumentet får tinglyst rett prioritet i eiendommen. Medhjelper sørger for tinglysing av skjøte og pantedokument. Utstedelse av blankoskjøte er ikke mulig.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 300 000,00))   26 640,- (Omkostninger totalt)   326 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    26640

    Betalingsbetingelser
    Kjøpesum inkludert omkostninger skal være innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen oppgjørsdato. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.   Det er spesielle regler for hvordan oppgjøret skal foretas ved tvangssalg. Oppgjør skal skje på en bestemt oppgjørsdag. Oppgjørsdagen er vanligvis tre måneder etter at medhjelper har forelagt et bud for Tingretten for stadfestelse. Betaler ikke kjøper på oppgjørsdagen, påløper renter i henhold til bestemmelsen i tvangsfullbyrdelsesloven § 11-27.   Er eiendommen fraflyttet kan medhjelper, dersom kjøper ønsker det, tillate at overtakelse skjer før oppgjørsdato. Skal eiendommen overtas før oppgjørsdato må hele kjøpesummen betales av kjøper før innflytting kan skje. Eventuell innflytting før ankefristens utløp skjer på kjøpers risiko. Dersom en anke ikke er avgjort før oppgjørsdagen inntrer, forskyves betalingsplikten. Kjøper må velge mellom å betale kjøpesummen til oppgjørsdato eller betale renter i henhold til bestemmelsene i tvangsfullbyrdelseslovens § 11-27 frem til betalingsplikten inntrer.   Når kjøper er blitt eier, plikter saksøkte (tidligere eier) og hans husstand å fraflytte eiendommen. Flytter ikke saksøkte frivillig når kjøper skal overta eiendommen, kan kjøper uten gebyr kreve utkastelse etter at kjøper har innbetalt kjøpesummen. Kjøper blir ansvarlig for eventuelle sideutgifter f.eks. til bortkjøring og lagring av inventar. Begjæring om utkastelse kan sendes Namsmannen i den rettskrets eiendommen ligger i.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår.

    Boligkjøperforsikring
    Boligkjøperforsikring er ikke mulig å tegne da dette er et tvangssalg.

    Meglers vederlag
    Medhjelpers vederlag og rett til dekning av utlegg er fastsatt i forskrift til tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 3.

Dokumenter

Eirik Johnsen

Eiendomsmegler MNEF/Fagansvarlig

Eirik Johnsen

95 44 59 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev