aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Fotlandsvegen 289!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Fotlandsvegen 289!

LONEVÅG Fotlandsvegen 289

3-r. leilighet i 2 etg på 87m²| Solrik balkong| Garasje og heis| Unik felles tomt | Fine omgivelser|Kort vei til Lonevåg

  • kr 1 990 000
  • BRA-i 87 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 1 990 000
  • Omkostningerkr 50 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 040 990
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1954
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 1 500
  • Tomt2 600.2 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 1 990 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 49 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 50 990 (Omkostninger totalt) 61 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 64 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 040 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 2 051 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 2 054 190 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Fotlandsvegen 289. Dette er en flott 3-roms leilighet som ligger usjenert til i rolige, landlige omgivelser like utenfor Lonevåg. Her får du en skjermet og barnevennlig beliggenhet, med kort avstand til det du måtte trenge i hverdagen. Leiligheten fremstår som innholdsrik og koselig med gjennomgående god standard og morderne fargevalg. Leiligheten har også en balkong hvor en virkelig kan nyte de gode solforholdene. Ellers kan det trekkes frem parkering i garasje, heis, stor fellestomt med gode parkeringsmuligheter og god boltreplass/lekeplass for barna. Leiligheten inneholder: Stue: 29,4 m². Kjøkken: 15,6 m². Soverom: 10,5 m² Soverom: 7,2 m². Bad/vaskerom: 7,4 m². Entrè: 7 m². Bod: 4,3 m² Bod i fellesanlegg og garasje.
Stuen er på hele 29,4 m².

Fotlandsvegen 289, Vestland

  • Tomt
    2600.2m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles tomt er opparbeidet med grøntareal, murer, asfalterte uteområder og trapper. Garasjer i rekke og stort felles parkeringsareal på felles tomt. Tomten er stor og flat samt noe begrodd enkelte steder. Tomten er ypperlig for barn, her kan en leke fritt og fint i trygge omgivelser. En kan spille ball, bruke lekeapparatene eller ha fri lek på den store tomten. Tomtarealet er hentet fra matrikkelrapport.

    Beliggenhet
    Fotlandsvegen 289 ligger usjenert til i rolige, landlige omgivelser like utenfor Lonevåg. Fra boligen har man kort avstand til både barnehage, ungdomsskole og videregående skole, noe som gjør området ideelt for familier med barn i alle alderstrinn. Videre kan det nevnes at bare fem minutter med bil fra boligen finner man Lonevåg sentrum, som er kommunesenteret i Osterøy kommune. Her er det et variert servicetilbud, med alt fra dagligvarebutikker og vinmonopol til treningssenter, bank og legekontor. For den turglade har man en rekke fine tur- og rekreasjonsmuligheter. Herunder pent tilrettelagte badeplasser, idrettsanlegg og flere turløyper i skog og fjell. Bare noen minutters gange fra eiendommen finner man blant annet Husavatnet, hvor det blant annet er tilrettelagt en familievennlig badeplass perfekt for sommerens varme dager. Noen avstander fra boligen: - 2,8 km til Lonevåg sentrum - 10,2 km til Valestrand sentrum - 18,7 km til Åsane sentrum, via Valestrand - 21,3 km til handlesenteret Øyrane torg i Indre Arna via Osterøybroen - 27 km til Bergen sentrum, via Valestrand - 46,5 km til Bergen lufthavn For ytterligere informasjon om avstander og nabolaget - se vedlagte nabolagsprofil.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. Adkomst til seksjonen via heis eller felles trapper. Leiligheten ligger i byggets 2 etasje

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

    Barnehage/skole/fritid
    Kort kjøreavstand til både skole og barnehage.

    Offentlig kommunikasjon
    Buss stopp i umiddelbar nærhet med avganger både mot Lonevåg og Fotlandsvåg.

    Byggemåte
    Vinduer: Hvite trevinduer med 2-lags glass. Dører: Inngangdsør i sort utførelse har 3 lags glass og sprosse, sidefelt og vindusfelt over døren. Balkongdør i hvit utførelse har 2- lags glass i sammen med vindusfelter Etasjeskille: Etasjeskille av trebjelkelag/betong.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? Mus i Garasje og ute bod. Bruker musefelle og fanger nokon i vinter halvåret.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Fotlandsvegen 289. Dette er en flott 3-roms leilighet som ligger usjenert til i rolige, landlige omgivelser like utenfor Lonevåg. Her får du en skjermet og barnevennlig beliggenhet, med kort avstand til det du måtte trenge i hverdagen. Leiligheten fremstår som romslig og praktisk med gjennomgående god standard og morderne fargevalg. Leiligheten har også en balkong hvor en virkelig kan nyte de gode solforholdene. Ellers kan det trekkes frem parkering i garasje, stor fellestomt med gode parkeringsmuligheter og god boltreplass/lekeplass for barna. Velkommen på visning! Entré: Når man trer inn i leiligheten, blir man møtt av en romslig entré som gir et godt førsteinntrykk. Her har man gode innredningsmuligheter med oppheng av yttertøy og oppbevaring av sko. Det er oppvarming med gulvvarme i entrèn. Stue: Stuen er av god størrelse på 29,4 m² med gode innredningsmuligheter for sofagruppe og spisebord. Veggene er gjort i en lys utførelse som kombinert med stuens store vindusflater skaper en luftig atmosfære. I stuen er det oppvarming med installert varmepumpe fra 2020. Fra stuen har man utgang til leilighetens solrike balkong som kan innredes med sittegruppe og beplantning. kjøkken/spisestue: Kjøkkenet har en praktisk plassering vegg-i-vegg med stuen. Innredningen består av fyllingsfronter i finer, fire overskapdører med glass og benkeplate i lamiant. Kjøkkenet er utstyrt med integrert hvitvarer som stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, hvor både stekeovnen og platetoppen er nye fra 2024. Rommet har et godt areal på 15,6 m² med naturlig plass til innredning av spisebord. Soverom: Leiligheten har to soverom på 10,5 m² og 7,2 m². Det største soverommet blir naturlig benyttet som hovedsoverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, garderobe og annet ønskelig soveromsmøblement. Soverom to har plass til standard soveromsinnredning og egner seg godt som barnerom, gjesterom og/eller kontor. Bad: Lyst, helfliset bad fra 2005. Badet er utstyrt med varmekabler i gulv, nedfelte servanter, toalett og dusjkabinett. Badet er praktisk og har opplegg til vaskemaskin. Bod/garasje: Egen utvendig bod på fellesareal og og garasje i rekke med fast plass.

    Standard
    Innvendige overflater: Innvendig er det gulver av parkett, fliser i vindfang. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Innvendig > Overflater: Parkett i stue har litt fargenyanser etter tidligere teppe, bom (hulrom) under noen fliser i vindfang. Veggene og tak har for det meste tilfredsstillende overflater, enkelte riss i overganger. Tiltak: Det vil være ulike krav til overflater, overflater må derfor vurderes ut fra hvilke krav en ny eier har til moderniseringsbehov. Ut fra tilstand vil det ikke være behov for umiddelbare utbedringer. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i område med lav/moderat forekomst av radon jmf. geokart. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det er ikke krav til radonmålinger. Radonmålinger er en anbefaling.   Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membranog tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Vinduer: Vinduer på vestsiden har utvendige malingsslitajer. Mangler en vindushaspe. Tiltak: Jevnlig vedlikehold anbefales utført frem til tid for utskifting av vinduer. Ny vindushaspe bør monteres. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Litt avstand mellom innfesting av rekkverk/bæring og murvegg som trolig skyldes ujevnheter på murvegger ved montering. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det vurderes å ikke være behov for utbedring nå, men anbefaler nærmere kontroll. Innvendig > Innvendige dører: Behov for mindre justeringer av ett par dører. Mangler styring på gulv for skyvedør til kjøkken. Tiltak: Justering anbefales. Styrebeslag for skyvedør bør monteres. Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling: Skruehull etter tidligere demontering bak dusjkabinett. Tiltak: Bør fuges for å tilfredsstille krav til våtrom i våtsone. Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv: Det er åpning i elastisk fuge mellom gulv og oppkantflis i hjørne bak dusjkabinett. Tiltak: Det må foretaes lokal utbedring. Fugen bør utbedres. Kjøkken > 2. Etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning: Litt ujevnheter og småsvellinger i skjøter på benkeplater. Tiltak: Fungerer med dagens avvik. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Mangler spalteventiler i vinduskarmer i kjøkken, er dekket på innsiden med utforinger og lister. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tanken er tilkoblet med kontakt i vegg. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Fast tilkobling for tanker med effekt på 2 kw ble standard fra 2010. Koblingen har ikke tilbakevirkende kraft, fast tilkobling er en anbefaling, men er avvik ut fra gjeldende forskifter. Forhold som har fått TGIU: Utvendig > Felles konstruksjoner: Felles konstruksjoner. Betongkonstruksjoner på faste masser/fjell. Yttervegger av mur/betong. Valmet takkonstruksjon av sperrer. Taktekket med tegltakstein. Snøfangere på taket. Felles konstruksjoner vurderes ikke på tilstandsnivå. Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking ble foretatt fra vindfang uten å påvise unormale forhold. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til under 8. Det er imidlertid ikke mulig å foreta hulltaking i den mest utsatte delen; dusjsonen grenser mot utforet vegg i betong samt betongvegg mot stue. Derfor gis TGIU, selv om hulltaking er foretatt i mindre utsatte områder.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Kjøleskapet på kjøkken følger ikke med. Både oppvaskmaskin, platetopp og komfyr følger med. Kjøleskapet i boden følger også med.

    Parkering
    Garasje i felles garasjeanlegg på felles tomt. Felles biloppstillingsplass med gode parkeringsmuligheter. Det er opplyst at det er lagt opp opplegg for elbilladere i garasjeanlegget. Det er ikke montert ladeboks.

    Diverse
    Opplyst om oppgradering/nytt elektrisk anlegg i november i 2004. Tidligere skole so er omgjort til leiligheter og sameie. Gymsalen som er i ene enda av bygget hører ikke til sameiet. Men selger opplyser at det foreligger en muntlig avtale om bruken og at sameiet i dag disponerer lokalet (avtalen kan selvfølgelig endre seg på sikt). Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 1 990 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 49 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 50 990 (Omkostninger totalt) 61 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 64 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 040 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 2 051 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 2 054 190 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Elektrisk. Varmepumpe fra 2020. Varmekabler i gang og på bad/vaskerom.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

  • Kommunale avgifter
    6493

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt. Renovasjon blir levert av ekstern aktør; BIR. Årlig renovasjonsgebyr er kr 2 662,92,-. I tillegg vil alle tømminger av restfallsbeholdere, ut over 6 stk pr halvår pr beholder, faktureres etterskudddsvis på neste terminforfall, og fordeles likt mellom alle seksjonene. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Formuesverdi primær
    579926

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2203719

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    86/797

    Felleskostnader pr. mnd
    1500

    Felleskostnader inkluderer
    Fellesutgifter innbetales til sameiets driftskonto og går primært til drift, vedlikehold og felles byggforsikring. Det dekker brøyting, trappevask og felles strømbruk på garasjer og i felles oppgang, pluss litt for sparing for uforutsette ting.

    Om sameiet
    Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling. Vi har ikke mottatt opplysninger fra sameiet, så opplysningene om sameiet er hentet fra selger.

    Styregodkjennelse
    Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

    Sameiets forsikringsselskap
    If Skadeforsikring NUF

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Kontakt megler for ønske om å få dokumentene tilsendt på mail. 

    Dyrehold
    Dyrehold må søkes til styret.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4630/15/23/6: 08.02.1950 - Dokumentnr: 538 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4630 Gnr:15 Bnr:23 Gjelder denne registerenheten med flere - Gjerdeplikt 15.05.1950 - Dokumentnr: 1933 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4630 Gnr:15 Bnr:23 Gjelder denne registerenheten med flere - Gjerdeplikt 11.07.1991 - Dokumentnr: 4510 - Bestemmelse om gjerde Gjerdeplikt,etter skjøte Overført fra: Knr:4630 Gnr:15 Bnr:23 Gjelder denne registerenheten med flere - Gjerdeplikt 10.01.2007 - Dokumentnr: 119268 - Bruksrett Rettighetshaver: Knr:4630 Gnr:15 Bnr:61 Rettighetshaver: Knr:4630 Gnr:15 Bnr:62 Til fellesareal. Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere - Eiendommen skal dekke alle utgifter knyttet til ordinær belysning. Utover dette står begge parter solidarisk ansvarlig for vedlikehold som kan knyttes mot felles trapperom. 10.01.2007 - Dokumentnr: 119268 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 6 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 86/797 10.01.2007 - Dokumentnr: 119268 - Bruksrett Rettighet hefter i: Knr:4630 Gnr:15 Bnr:61 Til boder. Med flere bestemmelser - Rett til å benytte boder plassert i gnr 15 bnr 61. 10.01.2007 - Dokumentnr: 119268 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:4630 Gnr:15 Bnr:23 Med flere bestemmelser - Rett til å benytte trappehuset i gnr 15 bnr 61. 04.10.2017 - Dokumentnr: 1087488 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:4630 Gnr:15 Bnr:38 Bestemmelse om rett til tilkobling på eksisterende borehull Gjelder denne registerenheten med flere - Rett til tilkobling på eksisterende borehull hos gnr 15 bnr 38.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest for bolig datert 15.02.2007, ferdigattest for bruksendring fra skole til bolig med leiligheter datert 28.07.2006 og ferdigattest for oppføring av garasje datert 18.02.2013. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Fasadetegning stemplet 03.03.2003 - Fasade - og plantegninger datert 28.02.2003 stemplet med godkjenning - Tegninger snitt stemplet med godkjenning 28.05.2003 - Midlertidig brukstillatelse for boliger datert 19.01.2006 - Plantegninger datert 12.09.2006 - Tegning sportsboder datert 12.09.2006 - Tegninger garasje stemplet med godkjenning 23.01.2012 Byggeår er hentet fra tilstandsrapport. Boligen er i senere tid bruksendret fra skole til bolig.

    Vei, vann og avløp
    Vei: Eiendommen har adkomst via offentlig vei til privat vei. Vann: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vann via felles brønn. Avløp: Avløp til felles septiktank.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er uregulert men avsatt til LNFR-areal etter kommuneplan. Hensynssone i kommuneplanen: Bevaring naturmiljø rundt Loneelvi. Det eksisterer planlegging som påvirker eiendommen. Kommuneplanens Arealdel er under revisjon, oppstart våren 2022. - Kommuneplanen sin arealdel er en overordnet og langsiktig arealplan som skal utgjøre et styringsdokument for arealpolitikken i Osterøy. Arealplanen skal vise hovedtrekkene i hvordan arealene i kommunen skal benyttes og vernes, og hvilke viktige hensyn som må tas vare på ved disponeringen av arealene. Planen skal gi grunnlag for langsiktig og positiv samfunnsutvikling i kommunen både med hensyn til næringsutvikling, bosetning og naturmangfold. - Planen skal være ei kunnskapsbasert forvaltningsverktøy for kommunen. Gjennom planarbeidet skal det utvikles langsiktige rammer for bærekraftig arealbruk, forvaltning og verdiskaping i Osterøy kommune. Planen og prosessen skal avklare ulike interesser og være konfliktførebyggende. - Kommuneplanens arealdel skal vise hvordan arealstrategien og andre føringer i samfunnsdelen blir omsett i konkret arealbruk. Planen skal óg vise hvilke hensyn som må tass ved disponering av arealene. Arealdelen består av kart, føresegner, retningslinjer og planskildring. Kart og føresegner er juridisk bindende. - Planen skal utgjøre et godt grunnlag for iverksetting av de bærekraftsmålene som ligger nedfelt i kommuneplanen sin samfunnsdel. Dette gjelder miljø.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 1 990 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 49 750 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 50 990 (Omkostninger totalt) 61 390 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 64 190 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 040 990 (Totalpris. inkl. omkostninger) 2 051 390 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 2 054 190 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    50990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,55 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 900 ,-, markedsføringspakke kr 21 900, -, oppgjørshonorar kr 7 990,-, søk eiendomsregister og elektronisk signering kr 1 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 5 900  ,- , visninger kr 3 900 ,- og tinglysingsgebyr kr 500 ,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 10 000,- . Alle beløp er inkl. mva

Jørn Tage Hereide

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev