aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Paradisveien 40 på Augland.
Velkommen til Paradisveien 40 på Augland.

LYNGDAL Paradisveien 40

Augland - Fantastisk landbrukseiendom på ca. 1070 dekar! Lang strandlinje, hyttetomter, båtanlegg, jaktrettigheter!

  • kr 8 250 000
  • BRA-i 160 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 8 250 000
  • Omkostningerkr 225 390
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 8 475 390
  • ObjektstypeLandbruk
  • EierformSelveier
  • Byggeår1850
  • Soverom4
  • Tomt1 070 000 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 8 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 206 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 250 000,00))   225 390,- (Omkostninger totalt)   8 475 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning første etasje
Vi har en attraktiv og idyllisk landbrukseiendom for salg på Augland i Lyngdal kommune. Eiendommen består av et våningshus fra 1850 som ble påbygd i 2006, en frittstående garasje i 2007 med innredet loft og driftsbygning fra 2004-06. Våningshuset er varsomt renovert. Her er det hentet fram mye av de orginale detaljene. som laftete vegger og gamle innerdører. Eiendommen består av 13 teiger. Totalt dyrket mark ca. 40 dekar. Beite på ca. 20 dekar. Skogen er på ca. 500 dekar. Resten annet markslag. Det er godkjennelse på 15 hyttetomter, småbåtanlegg i Lenefjorden, gode jaktmuligheter på storvilt og småvilt, flere utviklingsmuligheter og flere bruksmuligheter m.m. Dette er en sjelden mulighet for deg som vil bo tilbaketrukket samtidig kort vei til det meste, stort areal til dyrking m.m.
Solide gulv i heltre.

Paradisveien 40, Agder

  • Tomt
    1070000m²

    Beskrivelse av tomt
    Rundt boligen er det gruslagt innkjørsel og noe asfalt i gårdsrommet. Foran boligen er det en stor hage med prydbusker. Gårdstunet består av et våningshus, garasje med loft, eldre stabbur, en låve som delvis er rast sammen og en driftsbygning. Eiendommen består av: Gnr. 188 bnr. 6, 7, 41, 69 og 94, gnr. 189 bnr. 4, 5, 6, 36 og 49, gnr. 191 bnr. 3 Eiendommen består av mange teiger og inneholder: Gnr. 189 bnr. 4 er på ca. 112 dekar. Mye av dette området er rundt allerede utbygde og fradelte hytter/tomter. Gnr. 189 bnr. 5 og 6 er på samlet 330 dekar. Her pågår det en fradelingssak fra bnr. 5. Så ca. 200 dekar vil medfølge i salget av gården. Se kart for beskrivelse. Gnr. 189 bnr. 36. Båtplassen i Auglandsvannet. ca. 0,3 dekar. Gnr. 189 bnr. 49. Kun noe restareal rundt tidligere fradelte områder. ca. 0,3 dekar. Gnr. 188 bnr. 6. Hovedeiendommen rundt gården er på ca. 333 dekar. Av dette er 24 dekar dyrket mark, 7 dekar beite, 200 dekar skog og resten annet markslag. Lang strandlinje mot Lenefjorden. Ligger godkjennelse på småbåthavn. Se vedlegg. Gnr. 188 bnr. 7 er en sirkeleiendom som ikke er oppmålt. Ukjent størrelse. bnr. 6 ligger rundt denne eiendommen. Gnr. 188 bnr. 41. Finner ikke eiendommen på kart. Gnr. 188 bnr. 69 er på ca. 2 dekar og er restarealer mellom fradelte tomter/hytter. Gnr. 188 bnr. 94. ca. 0,4 dekar. Dette bnr. medfølger ikke og er solgt til en nabo. Gnr. 191 bnr. 3 er på ca. 423 dekar. Av dette er ca. 14 dekar dyrket mark, 13 dekar beite, 125 dekar skog og ca. 271 dekar annet markslag. Her ligger det en godkjent reguleringsplan Eikeland og Holta med ca. 15 tomter som er ferdig regulerte. Se kart og regulering. Deler av eiendommen har strandlinje til Lenefjorden og vannlinje til Auglandsvatnet. Deler av Hornsøya medfølger. Totalt er gården på ca. 1070 dekar. Totalt dyrket mark ca. 40 dekar. Deler av dyrket mark er utleid denne sommeren, men det foreligger ikke noen lengre utleie av jordene. Beite på ca. 20 dekar. Skogen er på ca. 500 dekar. Resten er annet markslag med ujevn bonitet.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger idyllisk til på Augland. Her er helt usjenert beliggenhet i vakre og landlige omgivelser. Augland har spredt bebyggelse og en del fritidsbebyggelse. Det er ca. 10 km til Lyngdal sentrum.

    Adkomst
    Fra Lyngdal: Ta inn på Eierslandsveien like ved Bondekompaniet og følg denne ca. 4 km. Ta så inn på Paradisveien til høyre og kjør til enden. Det er skiltet til Augland. Fra E-39: Ta inn på Kinnungslandsveien, for så å ta til venstre inn på Eierslandsveien. Følg denne til du ankommer Paradisveien. Det er skiltet til Augland. Se skilting fra Aktiv Eiendomsmegling. Denne veien er det en bom på som kan være låst.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse, fritidsbebyggelse og gårdsbruk.

    Barnehage/skole/fritid
    BARNEHAGER: Rom barnehage: 8.3 km Eplehagen barnehage: 9.8 km Nygård barnehage: 10.2 km SKOLER: Å barneskole: 9.1 km Berge barneskole: 12.8 km Årnes skole 13.5 km Lyngdal Kristne grunnskole: 13.5 km Lyngdal ungdomsskole 12.8 km Lyngdal videregående skole: 12.8 km KVS - Lyngdal: 15.4 km

    Skolekrets
    Å skolekrets.

    Offentlig kommunikasjon
    BUSS: Lene: 3,6 km

    Byggemåte
    Bygningen er oppført i tre. Veggene har tømmerkonstruksjon på opprinnelig del og vanlig reisverk på tilbygget. Opprinnelig del er blitt vindtettet, luftet og kledd på nytt med liggende dobbelfals kledning.

    Innhold
    Vi har en attraktiv og idyllisk landbrukseiendom for salg på Augland i Lyngdal kommune. Eiendommen består av et våningshus fra 1850 som ble pusset opp og påbygd i 2006, en frittstående garasje med innredet loft i 2007 og driftsbygning fra 2004-06. Våningshuset er varsomt renovet. Her er det hentet fram mye av de orginale detaljene. som laftete vegger og gamle innerdører. Boligen er delvis malt opp i tidsriktige farger og påbygget glir fint sammen med den eldste delen. Boligen inneholder: Entre, mellomgang. 2 stuer, kjøkken, soverom og bad/ wc. Loftet har en gang og 3 soverom. Kjelleren har en grovinngang med dusj, toalett, badstu, teknisk rom og lagerrom. Garasjen er delvis innredet men det gjenstår noe arbeid. Her er blant annet bad/ wc, disponibelt rom og to store rom på loftet. Driftsbygningen har god takhøyde med store kjøreporter og et disponibelt rom. På utsiden av boligen er det en stor hage med prydbusker og det går en liten grusveg opp til driftsbygningen. Eiendommen består av 13 teiger og har bl.a. fulldyrka jord på ca. 40 dekar, beite på ca. 20 dekar og ca. 500 dekar med produktiv jord. Eiendommen har strandlinje til Lenefjorden og vannlinje til Auglandsvatnet. Det medfølger også en del av Hornsøya. Fra Lyngdal sentrum er det ca. 10 km og i området er det spredt bebyggelse med en del fritidseiendommer. Dette er en unik sjanse til å oppnå drømmen om et gårdsbruk med en bygningsmasse som holder god stand. For den rette så ligger det et enormt potensiale for å å drive gården videre med mange muligheter. Det er gode jaktrettigheter til eiendommen. Det er konsesjon, boplikt, driveplikt og odel på eiendommen. Det er flere utviklingsmuligheter til eiendommen. Det er allerede innregulert 15 hyttetomter. Det er vedtatt småbåthavn i Lenefjorden. Velkommen!

    Standard
    Våningshuset ble påbygd og renovert i 2006. Driftbygning og garasje ble bygd i henholdsvis 2004 og 2007. Våningshus: 1.etasje: Entre/ hall Malt panel i tak med drager, laft og malt panel på vegger og heltre gulv. Åpent inngangsparti som er en del av mellomgangen. Mellomgang: Malt panel i tak med drager, laftete vegger og heltre gulv. Her er trapp til loft og tofløyet dør til hagen. Stue: Malt panel i tak med drager, malt panel på vegger og heltre gulv. Koselig stue med vedovn. "Piano" stue: Malte bord med drager, malt panel på vegger og heltre gulv. Liten, koselig stue. Kjøkken: Malt panel i tak med drager, malt panel på vegger og heltre gulv. Fint kjøkken som er tilpasset boligen på en fin måte. Her er plass til spisebord hvor man kan se ut på hagen. Oppholdsrom: Malt panel i tak med drager, maltpanel og laft på vegger, heltre gulv. I forlengelse av kjøkkenet er det et lite oppholdsrom med en flott etasjeovn. Herfra er det adkomst til kjeller. Entre/ gang: Panel i tak, panel på vegger og flislagt gulv. Praktisk gang som er en del av tilbygget. Her er sikringskapet plassert med automatsikringer. Bad/ wc: Panel i tak, flis på vegger og flislagt gulv med varmekabler. Badet er fra 2004 og inneholder servant, badekar, dusj og opplegg for vaskemaskin. Soverom 1: Panel i tak, tapet på vegger og heltre gulv. Soverommet har god størrelse med direkte adkomst til badet. Loft: Loftsgang: Malt panel i tak, laftete vegger og heltre gulv. Romslig gang med flott laft på vegger med masse historie. I taket er det et takvindu som gir fint lys i rommet. Soverom 2: Malt panel i tak, malt laft på vegger og malt heltre gulv. Stort soverom med skapplass og plassbygd seng. Soverom 3: Malt panel i tak, malt panel på vegger og furugulv, Soverommet har god størrelse med plassbygd seng. Soverom 4: Malt panel og plater i tak, malt panel på vegger og heltre gulv. Lite soverom. Kjeller: Grovinngang med dusj, toalettrom, badstue og teknisk rom. Rupanel i tak, rupanel på vegger og murgulv. Under påbygget er det en praktisk inngang med dusj, toalettrom og badstue. Grovkjeller: Bord i tak, murvegger og murgulv. Under den eldre delen er det en grovkjeller med lagringsplass. Det er åpent mellom den nye og eldste delen. Her er også trapp til hovedetasje. Garasje med loft: Flere rom her er påbegynt men ikke sluttført. Garasje: Gips i tak, gipsvegger og murgulv. Disp.rom: Panel i tak, panel på vegger og flislagt gulv. Sikringsskap er plassert her. Bad/ wc: Panel i tak, flis på vegger og flislagt gulv. Loft: Disp rom: Malt panel i tak, malt panel på vegger og heltre gulv. Her er utgang til balkong. Disp. rom: Panel i tak, panel på vegger og heltre gulv. Stort rom. Driftsbygning: Stor garasjedel med god takhøyde og store kjøreporter. Disp. rom: Rupanel i tak, rupanel på vegger og flislagt gulv. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK: Utvendige trapper: Vurdering av avvik: ? Det er ikke montert rekkverk. Skulle ha vært en sikring i rundt åpning til kjellertrapp på begge sider. Har vært noe sig ved eldre steintrapp. Konsekvens/tiltak ? Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: Under 10 000. Etasjeskille/gulv mot grunn: Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Opprinnelig del har størree skjevheter i de fleste rom og da spesielt på loftet. Konsekvens/tiltak ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Alle rom fungerer med dette avviket. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Innvendige trapper: Vurdering av avvik: ? Det er ikke montert rekkverk. Gjelder på begge trapper. Konsekvens/tiltak ? Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. Drenering - 2 Vurdering av avvik: ? Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. ? Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Konsekvens/tiltak ? Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Forstøtningsmurer: Vurdering av avvik: ? Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Konsekvens/tiltak ? Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Kostnadsestimat: Under 10 000 Utvendige vann- og avløpsledninger: Vurdering av avvik: ? Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. ? Det er avvik: Pumpe til grunnboret brønn er defekt i følge tilstedeværende. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: ? Foreta kontroll av brønnvann. Pumpe til brønn må skiftes. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. Forhold som har fått TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:  Dører - 2: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: En utvendig skade i nedre del av denne døren. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Gjennværende brukstid ansees som noe begrenset. Pipe og ildsted - 2: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Konsekvens/tiltak ? Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Rom Under Terreng: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Ble registert noe innsig av fuktighet og grovkjeller bør ventileres bedre. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Fungerer som en grovkjeller, men det bør opprettes bedre ventilasjon. Våtrom > Hoved > Bad/vaskerom > Overflater Gulv: Vurdering av avvik: ? Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Konsekvens/tiltak ? Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Våtrom > Hoved > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak ? Installering av tett dusjkabinett anbefales. ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Elektrisk anlegg: Se tilstandsrapport. Forhold som har fått TG2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Taktekking: Vurdering av avvik: ? Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Konsekvens/tiltak ? Lokal utbedring må utføres. Mose bør fjærnes for å unngå ekstra fuktbelastning på selve taksteinen. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Nedløp og beslag: Vurdering av avvik: ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. ? Det er avvik: Mangler et utvendig svillbeslag på ytterdør. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. ? Tiltak: Utvendig svillbeslag bør monteres. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Utvendig > Veggkonstruksjon: Vurdering av avvik: ? Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Gjelder kun på ene ytterhjørne. Konsekvens/tiltak ? Lokal utbedring bør foretas for å øke avstanden mellom terreng og bordkledning. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Takkonstruksjon/Lof: Vurdering av avvik: ? Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. ? Yttertaket har nedbøying. Er også noe missfarging på undertaket. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Vinduer - 2: Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Har vært en del kondesering på dette vinduet, som har resultert i fukt/kondensmerker på karm og ramme. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Noe vedlikehold må beregnes på dette takvinduet og utskiftning på noe sikt. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Radon: Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak ? Det bør gjennomføres radonmålinger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Våtrom > Kjeller > Dusjrom. > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Spesialrom > Kjeller > Toalettrom > Overflater og Vurdering av avvik: ? Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. ? Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak konstruksjon: ? Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. ? Det bør etableres tilluft til toalettrom. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Vannledninger: Vurdering av avvik: ? Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Konsekvens/tiltak ? Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad . Varmtvannstank: Vurdering av avvik: ? Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak ? Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

    Innbo og løsøre
    Alt av innbo og løsøre som står igjen på hele eiendommen til overtakelsen medfølger i salget.

    Hvitevarer
    Hvitevarer på kjøkken medfølger. Det ene kjøleskapet er defekt.

    Parkering
    Det er god plass til parkering på egen tomt og i garasje.

    Diverse
    Det er jaktrettigheter til eiendommen. Eiendommen er med i to jaktlag. Eiersland jaktlag og Lene jaktlag. Jan Leksbø er leder for Eiersland jaktlag. Det er mindre elg men økende kvoter på hjort. Kan jakte ett rådyr på egen eiendom. Lene jaktlag Jaktleder er Arnt Helge Drageland Det er elg, hjort og rådyrakt. Det er mindre elg men økende kvoter på hjort. Kommunen har følgende arealkrav: Lyngdal sør Elg 4000 dekar Hjort 2000 dekar Rådyr 300 dekar Det er vedlikeholdsplikt på flere veier. Det er en fredet tidligere kongsvei på eiendommen. Vedlagt landbrukstakst fra 2019 er utgått på dato. Det er også gjort endringer med tanke på tomter og arealer som ikke stemmer. Vedlegger den alikevel som mye info rundt bygningsmasse, skogen, rettigheter m.m. Det foreligger omfattende rapport/detaljregulering for Lindelia 2 som Asplan Viak lagte i 2017. Denne lagte grunnlaget for mye av det som er regulert i dag. Konf. megler hvis du ønsker å se denne. Det foreligger omfattende tinglyste rettigheter som er tinglyst på alle bnr. tilhørende gården. De vil medfølge slik de står. Dette er ett eget dokument som den enkelte interessent kan få tilsendt digitalt. Konf. megler. Håndtaket i peisovnen i stue er knekt. Ett vindu på garasjeloftet er ødelagt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver(e) (selger(e)) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig. Alt av innbo og løsøre som står igjen på hele eiendommen til overtakelsen medfølger i salget.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    8 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 206 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 250 000,00))   225 390,- (Omkostninger totalt)   8 475 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Det er to vedovner i boligen og varmekabler på bad/ wc.

    Energiklasse
    unknown

  • Info kommunale avgifter
    Fakturert beløp i 2023: Renovasjon 2 476,00 kr

    Formuesverdi primær
    165079

    Formuesverdi primær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver. De ligger i ett eget vedlegg. Konf. megler.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver

    Vei, vann og avløp
    Det er privatvei frem til eiendommen. Eiendommen har privat vann og avløp. Det er koblet til ny pumpe til den gamle brønnen. Det er to brønner til eiendommen.

    Regulerings- og arealplanner
    Kommuneplan for Lyngdal 2014 - 2025 arealdelel Delarealer Delareal 327 386 m Arealbruk LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende Delareal 55 m Arealbruk Fritidsbebyggelse,Framtidig OmrådenavnFB30 Delareal 25 965 m KPAngittHensyn Hensyn friluftsliv KPHensynsonenavnH530 Delareal 49 544 m KPHensynsonenavnH310 KPFare Ras- og skredfare Delareal 5 495 m Arealbruk Fritidsbebyggelse,Nåværende Delareal 53 424 m KPHensynsonenavnH910 KPDetaljering Reguleringsplan skal fortsatt gjelde Delareal 670 m ArealbrukSmåbåthavn,Nåværende Delareal 46 m ArealbrukBruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone,Nåværende Båthavn og hytter i Lindelia, gnr 188, bnr 7: Delareal 626 m Formål Kjøreveg Feltnavn KV Delareal 75 m Formål Badeplass/-område Feltnavn GB Delareal 319 m Formål Annen veggrunn - tekniske anlegg Feltnavn VT Delareal 175 m Formål Parkering Feltnavn P Delareal 117 m Formål Uthus/naust/badehus Feltnavn UN Delareal 161 m Formål Småbåtanlegg i sjø og vassdrag med tilhørende strandsone Feltnavn SBS Delareal 10 m Formål Friluftsformål Feltnavn LF Delareal 626 m Formål Kjøreveg Feltnavn KV Delareal 75 m Formål Badeplass/-område Feltnavn GB Delareal 319 m Formål Annen veggrunn - tekniske anlegg Feltnavn VT Delareal 175 m Formål Parkering Feltnavn P Delareal 117 m Formål Uthus/naust/badehus Feltnavn UN Delareal 161 m Formål Småbåtanlegg i sjø og vassdrag med tilhørende strandsone Feltnavn SBS Delareal 10 m Formål Friluftsformål Feltnavn LF Reguleringsplan for hytter - gnr 188/6,7 og 20/1: Delareal 108 m Formål Fritidsbebyggelse.

    Adgang til utleie
    Ingen utleiedel.

    Verneklasse/sefrak
    Det gjøres oppmerksom på at  er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen. Eiendommen er merket med gul trekant i SEFRAK- registeret. Gul trekant indikerer andre SEFRAK-objekter (ikke meldepliktige)

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Kjøper har risikoen og er ansvarlig for videresalg dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonslovens § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd (forhold som ligger på kjøpers hånd: Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. I det tilfelle konsesjon ikke gis på bakgrunn av for høy kjøpesum, kan selger kreve at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne. Men selger kan også trekke seg hvis kommunen kun godkjenner en lavere pris. Da er begge parter fri fra avtalen og partene dekker sine egne kostnader. Kjøper har konsesjonsrisikoen dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonsloven § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd. I slike tilfeller skal selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

    Kommentar odelsrett
    Det hviler odel på eiendommen. Alle kjente odelsberettigede har fraskrevet seg odelsretten. For umyndige barn, hvis foreldre har bedt om odelsfraskrivelse, er erklæringene nå inne hos Statsforvalteren for samtykke. Dersom odelsløsning benyttes iht. odelsloven § 40 heves avtalen mellom partene så snart ev. dom på odelsløsning foreligger. Kjøper kan i så tilfelle kreve erstattet eventuell differanse mellom kjøpesum og løsningssum fra selger. Selger stiller odelsgaranti etter nærmere avtale. Det er ett barn og to barnebarn av selger som har odel. Eiendommen er odelsjord og Kjøper er gjort kjent med at odelsberettige ikke har fraskrevet seg odelen. For å sikre Kjøper ved en eventuell odelsløsning settes 20 % av kjøpesummen på sperret konto i preskripsjonstiden, som er 6 måneder fra skjøte er tinglyst (+ 14 dager).

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    8 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 206 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 250 000,00))   225 390,- (Omkostninger totalt)   8 475 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    225390

    Betalingsbetingelser
    Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss. Ved kjøp av landbrukseiendom, herunder småbruk, er det kun forhold vedrørende våningshuset som omfattes av forsikringen. Ved kjøp av kombinasjonseiendom svarer HELP Forsikring bare for skader ved den delen av boligen som er regulert til boligformål.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  16.550,- oppgjørshonorar kr 6.000,- og visninger kr 2.500, -. samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Bjørn Skjæveland

Megler

Bjørn Skjæveland

95 79 73 31

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev