aktiv-eiendomsmegling
Velkommen inn i denne nydelige 3-roms loftsleiligheten, beliggende urbant til på Tøyen med kort vei til det aller meste av hva hovedstaden har å by på!
Velkommen inn i denne nydelige 3-roms loftsleiligheten, beliggende urbant til på Tøyen med kort vei til det aller meste av hva hovedstaden har å by på!

OSLO Åkebergveien 24B

Usjenert og nydelig 3-roms loftsleilighet på "Oslos tak" - Velutnyttet m/ gulvareal på 55 m2 - Privat takterrasse

  • kr 4 600 000
  • BRA-i 46 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 4 600 000
  • Omkostningerkr 1 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 791 803
  • EierformAndel
  • Byggeår1889
  • Soverom2
  • Andel fellesgjeldkr 190 563
  • Felleskostnaderkr 4 343
  • Tomt456 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 4 600 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 190 563 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 790 563 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 240 (Omkostninger totalt) 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 791 803 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 799 003 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 801 803 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Velkommen inn i en nydelig 3-roms loftsleilighet, beliggende urbant til på Tøyen. Leiligheten har et gulvareal på 55 m2, med en velutnyttet og sosial planløsning hvor det er godt med luft imellom de ulike sonene. Fra det sosiale allrommet er det utgang til en solrik og usjenert takterrasse - en herlig forlengelse av stuen på sommerstid. Loftet ble bygget ut i 2008 og har en lys og stilren standard deretter, med vegg- og takflater malt i 2024. I alle leilighetens rom er det overlys fra takvindu, som gir godt med naturlig lysinnslipp og en gjennnomgående, god atmosfære. Beliggenheten i toppetasjen gir et hyggelig utsyn fra "Oslos tak", samtidig som man bor privat til, skjermet for innsyn. Gode oppbevaringsmuligheter i kjellerbod.
Fra det sosiale allrommet er det utgang til en herlig takterrasse.

Åkebergveien 24B, Oslo

  • Tomt
    456m²

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger meget sentralt i Åkebergveien 24B på en høyde mellom Kampen, Tøyen og Grønland. Det er kort vei til alle servicefasiliteter og offentlig kommunikasjon. Tøyen T-bane (alle linjer) og bussholdeplass er like i nærheten, og det er kort avstand til Oslo bussterminal og til Oslo S. På Enerhaugen finner du dessuten nærmeste bysykkel-stativ, som gjør at du enkelt kan forflytte deg rundt i byen. Området er meget spennende og i rask utvikling. Byggingen av Fjordbyen med Barcode og Sørenga har vært et vellykket prosjekt og omtales som Oslos "hotspot". Fra Åkebergveien er det kun en 15 minutters rusletur eller 5 minutter på sykkel over broa til Barcode. Grønland og Teaterplassen er nemlig knyttet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer og som gir beboerne i Gamle Oslo rask og enkel adkomst til yrende liv kafé- og restaurantlliv i Barcode og sjølivet på Sørenga. Det har også skjedd mye spennende på Tøyen de siste årene. "Tøyenløftet" har sørget for at gamle fasader har blitt pusset opp, og mange nye, spennende spisesteder, barer og forretninger har funnet veien til området. Den populære restauranten og vinbaren Brutus/El Brutus, som ligger et par skritt fra leiligheten er absolutt å anbefale. Tøyen Torg bugner over av spennende matopplevelser og serveringssteder som for eksempel Postkontoret og Skatten. I nærområdet finner du også flere store matbutikker, hvorav den nærmeste er Coop Extra Borggata (120m å gå). Det er ellers kort vei til Grønland Basar med Vinmonopolet, slakter, bokhandel, klesbutikker og restauranter og en rekke frukt- og grønt butikker. De som ikke rekker å ta kaffekoppen hjemme, kan stoppe innom en av de mange kaffebarene i nærområdet. Kaffebrenneriet i den Gamle brannstasjonen ved politihuset, Stockfleths og Skatten er alle populære steder med godt utvalg. Du finner dessuten en rekke av hovedstadens særpregede grønne lunger i nærheten. En kort spasertur unna leiligheten ligger vakre Botanisk hage, med en hyggelig kafé og naturhistorisk museum. Litt lenger bort finner du Tøyenparken, der den stadig mer populære Øyafestivalen arrangeres. Parken egner seg godt både for både hygge og trening med store gressletter, stier og bakker. Videre er Ola Narr et sted med fine løpemuligheter. På kollen har man utsikt utover hele Oslo, og her finnes bratte bakker som brukes til skihopp og aking vinterstid. Det finnes i tillegg flotte turmuligheter både langs både Akerselva, Alnaelva og i Ekebergskrenten. Her i Åkebergveien bor du med andre ord tilbaketrukket, og samtidig med nærhet til "alt" som trengs, og sentrum er bare minutter unna til fots eller på sykkel. Her ligger alt til rette for en behagelig hverdag!

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Barnehage/skole/fritid
    Barnehager: Sommerfryd barnehage (1-5 år) 0.4 km Nonneseter idrettsbarnehage (0-5 år) 0.5 km Internasjonal kulturbhg. Åkeberg (3-5 år) 0.5 km Skoler: Tøyen skole (1-7 kl.) 0.6 km Vahl skole (1-7 kl.) 0.8 km Gamlebyen skole (1-7 kl.) 0.9 km Jordal skole (8-10 kl.) 0.9 km Sofienberg skole (8-10 kl.) 1.5 km Hersleb videregående skole, 16 min å gå Elvebakken videregående skole, 21 min å gå

    Skolekrets
    Åkebergveien 24B sogner til Tøyen skole. Elever går videre til Jordal skole.

    Offentlig kommunikasjon
    Nærmeste holdeplass; Buss fra Politihuset (Linje 37) 0.4 km T-bane fra Tøyen (Linje 1, 2, 3, 4, 5) 0.6 km Trikk fra Oslo Hospital (Linje 13, 19) 1 km Tog fra Tøyen stasjon (Linje RE30, R31) 1.3 km 1.4 km til Oslo S med 24 ulike linjer.

    Byggemåte
    Bygården er oppført med naturstein grunnmur og støpte kjellergulv. Bærekonstruksjon av teglstein med pusset og malt fasade. Etasjeskillere av trebjelkelag med isolasjon av stubbloftsleire. Saltakkonstruksjon i tre tekket med profil takplater. Taket ble ikke besiktiget på befaringsdag. Taket ble rehabilitert i 2013 hvor nytt yttertak ble montert. Gården har ett vesentlig behov for rehabilitering av fasader mot gate. Fasaden mot bakgård ble rehabilitert i 2016 hvor all murpuss ble fjernet utvendig og ny puss ble påført og malt. Fasaden mot bakgård har behov for lokale oppgraderinger.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Lekkasje ved Velux takvindu som repares i september 2024. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Beskrivelse: Takvindu med lekkasje utbedres i september 2024. Ved ekstrem kulde er det viktig å holde jevn stuetemperatur 20 grader i hovedrom slik at ikke vannrør fryser på kjøkkenavdelingen. Det har skjedd en gang når det ikke var varme i leiligheten og minus 20 utenfor. Tilleggskommentar: Utvendig fasade til gården skal pusses opp våren 2025.

    Innhold
    Leiligheten ligger i byggets 4. etasje (loft) og inneholder: Entré, bad/wc, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang takterrasse, 2 soverom. Nordøstvendt takterrasse på ca 4,3 m2. Utover leilighetens interne areal disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 4,8 m2 gulvareal, pluss ca 1,2 m2 gulvareal i separat rom med adkomst viajerndør, arealene er ikke målbare i henhold til NS3940`s bestemmelser for takhøyde.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   - Forhold som har fått TG2: * Balkong, terrasse, platting: Takterrasse. Oppsummering Rekkverkshøyden i front er målt til ca 126 cm fra topp gulvfliser. Dagens forskriftskrav på 120 cm. Fall/høydeforskjell målt fra topp gulvfliser ved døråpning til topp slukrist er ca 2,5 cm. TG-2 er satt med tanke på dårlig fall mot gulvsluk lokalt i området rundt slukrist hvor vann blir liggende på gulv, samt funksjonsfeil ved montering av plast gulvsluk med vannlås i terrassegulv utendørs, forholdet medfører at vann i vannlåsen fryser ved minusgrader og ekspanderer med økt fare for sprekkdannelser i gulvsluket og fuktvandring i konstruksjonen. Det er antatt montert varmekabel i nedløpsrør på yttervegg, men det ble ikke registrert varmekabel i gulvsluket montert i terrassegulv. Anbefalte tiltak Det anbefales å montere gulvsluk/avrenning fra terrassegulv uten vannlås. * Vinduer og dører. Oppsummering Eier opplyser om utbedring av fuktvandring gjennom takkonstruksjonen i overkant av ett takvindu og ned i stue i 2024. TG-2 er satt med tanke på fuktvandring i takkonstruksjonen registrert mellom takvindu og vindusramme i ett nedre hjørne av takvindu i ett soverom, at ett vindusgrep til takvindu i bad er vankelig/tungt å lukke, samt slarkete dørgrep i dør mot fellesareal. Anbefalte tiltak Det anbefales å utbedre overnevnte forhold. * Elektrisk. Oppsummering Elektrisk oppvarming. Dels skjult elektrisk anlegg i leiligheten. Sikringsskapet er plassert i entre med automatsikringer. Hovedsikringen sitter i hovedtavle i kjeller - fellesareal. Varmekabler i bad. Halogen downlight belysning i bad. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. Elanlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få til en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. TG-2 er satt med tanke på at det ikke er fremvist Samsvarserklæring på elektrisk arbeid utført i leiligheten etter 2008, at det ikke er foretatt kontroll av det elektriske anlegget i leiligheten de siste 5 år og manglende oppført kursfortegnelsen i sikringsskapet. Anbefalte tiltak Med bakgrunn i overnevnte bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. * Varmtvannsbereder. Oppsummering Bereder er plassert i rom uten sluk. TG-2 er satt med tanke på at varmtvannsbereder ikke er lekkasjesikret med f.eks Aquastop montert på kaldtvannsinntak eller waterguard med sensorsløfe montert på underliggende plate under varmtvannsbereder. Anbefalte tiltak Det anbefales å utbedre overnevnte forhold. * Ventilasjon. Oppsummering Det er ikke etablert avtrekksventilasjon i bad og kjøkken. Det er ikke montert tilluftsventiler gjennom yttervegger. Det er montert luftespalte i en vindusramme i stue, forøvrig luftespalter i vindusgrep til takvinduer. TG-2 er satt med tanke på manglende avtrekksventilasjon i bad og kjøkken som må ansees som en bygningsteknisk mangel, samt generell mangelfull ventilasjon og luftutveksling i leiligheten. Anbefalte tiltak Det anbefales å utbedre overnevnte forhold. * Våtrom: Bad/WC. Oppsummering av overflater Fall/hødeforskjell på baderomsgulv målt fra topp gulvflis ved dørterskel til topp slukrist i dusjsone er ca 1,4 cm. Gulv i bakkant av dusjvegger er i tilnærmet vater. Fall til gulvsluk i dusjsone tilfredstiller ikke krav til 1:50 fall. Terskelhøyde/oppkant i døråpning på baderomsside er målt til ca 2,5 cm. TG-2 er satt med tanke på at fall til gulvsluk i dusjsone ikke tilfredstiller krav til 1:50 fall, stedvis sprekk/rissdannelser i fugemasse mellom gulv- og veggfliser i dusjsone, sprekk/riss i en gulvflis og en mindre slagskade i gulvflis. Oppsummering av sanitærutstyr Manglende dusjstang i forbindelse med dusjbatteri. TG-2 er satt med tanke på at servantskap er stedvis vesentlig fuktpåvirket i form av svelling, at det ikke er etablert noen drensåpning for synliggjøring av eventuell lekkasje fra innebygget sisterne, og at det ikke er framlagt noen dokumentasjon på annen godkjent løsning. * Øvrig: Gulv. Oppsummering TG-2 er satt med tanke på at parkettgulv er preget av aldring og bruksslitasje, samt lokalt fuktpåvirket under takvindu i stue. * Øvrig: Innerdører. Oppsummering TG-2 er satt med tanke på at baderomsdør er fuktpåvirket i form av svelling i nedkant på baderomsside.   - Forhold som har fått TG3: * Våtrom: Bad/WC. Oppsummering av ventilasjon TG-3 er satt med tanke på at badet ikke er ventilert og ikke tilfredsstiller krav til våtrom. Manglende ventilering medfører en økt og uønsket fuktbelastning i rommet og dårlig inneklima. Anbefalte tiltak ventilasjon Det anbefales å utbedre overnevnte forhold. Utbedringskostnader ventilasjon: 10 000 - 50 000.

    Innbo og løsøre
    Selger opplyser at oppvaskmaskin medfølger, men at denne er av eldre dato. PAX garderobeskap i det ene soverommet medfølger også. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Global Connect. Internett er inkl. i husleien. Abonnement for TV eller linjeoppgradering av Internett må bekostes kjøper.

    Parkering
    Gateparkering etter gjeldende bestemmelser, samt beboerparkering i området - Sone C. Priser for beboerparkering: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/priser-for-beboerparkeringstillatelse/

    Diverse
    Selger har bestilt skifte av bryter til dimmer og termostat til bad samt komfyrvakt som vil bli installert ila. året (2024).

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 4 600 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 190 563 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 790 563 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 240 (Omkostninger totalt) 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 791 803 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 799 003 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 801 803 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming. Varmekabler i baderomsgulv.

    Energiklasse
    E

  • Formuesverdi primær
    1076702

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4091469

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    17

    Part.obl.nr.
    991785655

    Felleskostnader pr. mnd.
    4343

    Andel fellesgjeld
    190563

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-10-01T22:00:00Z

    Andel fellesformue
    16833

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    Inkl. i andelens felleskostnader.

    Borettslaget
    Borettslaget Åkebergveien 24

    Borettslagets org.nr
    991785655

    Om borettslaget
    Åkebergveien 24 borettslag består av 17 boliger og 1 næringslokaler. - Sameiets fordelingsnøkkel fordelt på næringsseksjon i 1. etasje mot Åkebergveien og borettslaget er hhv. 198/951 av 1149. Kostnader mellom Borettslag og næringsseksjon avregnes årlig.

    Forkjøpsrett
    Nei.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Regnskap og budsjett følger av "Inkalling til ordinær generalforsamling", datert 29.04.2024.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenummer: 12133102742, DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 02.10.2024: 5.64% pa. Antall terminer til innfrielse: 37 Saldo per 02.10.2024: 1 061 343 Andel av saldo: 82 275 Første termin/første avdrag: 30.12.2016 ( siste termin 30.12.2033 ) Lånenummer: 16365690638, DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 02.10.2024: 5.64% pa. Antall terminer til innfrielse: 90 Saldo per 02.10.2024: 2 149 531 Andel av saldo: 108 289 Første termin/første avdrag: 30.09.2022 ( siste termin 31.03.2047 )

    Borettslagets forsikringsselskap
    Gjensidige

    Polisenummer felles forsikring
    82985027

    Vedtekter/husordensregler
    Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgaven.

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Dugnad må på generelt grunnlag påregnes. Det er felles trappevask i borettslaget, og det bemerkes følgende i årsberetning: " Dette er en gjentagende (info)sak på generalforsamlingen, men må tas med i år også. Vi har felles trappevask. Dvs at vi vasker vår etasje hver 14.dag. Som tilsier ca vask hver 6. uke på de forskjellige leilighetene. Dette er viktig at vi gjennomfører både for trivsel og ikke minst for å holde det rent. Leier man ut en leilighet, så er det viktig at man viderefører denne infoen, og at vask da blir gjort av leietaker. Det er også viktig at vi skriver under på at vask er gjort (Det henger lister på dør i hver oppgang). Slik at man ser at det faktisk blir gjort."

    Dyrehold
    5. Dyrehold Det er tillatt med dyr i borettslaget. Men ved anskaffelse av husdyr, så ser borettslaget at det er greit å informere styret. Slik at styret kan informere videre til andre andelseiere, om nødvendig

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/231/9/2: 14.06.1927 - Dokumentnr: 921134 - Bestemmelse om bebyggelse Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. trapp m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:231 Bnr:9 Gjelder denne registerenheten med flere 06.07.1933 - Dokumentnr: 942721 - Best om garasje/parkering Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet Overført fra: Knr:0301 Gnr:231 Bnr:9 Gjelder denne registerenheten med flere 03.02.1988 - Dokumentnr: 8396 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver kvartal 26 01 05 Bestemmelse om bruksrett Med flere bestemmelser Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:0301 Gnr:231 Bnr:9 Gjelder denne registerenheten med flere 09.04.2008 - Dokumentnr: 284096 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Samleseksjon bolig Sameiebrøk: 951/1149

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Åkebergveien 24 A - B - Innredning leiligheter på loft - Ferdigattest - 2009 Åkebergveien 24 A og B - Ombygging av loft til 4 leiligheter - Ferdigattest - 2009 Åkebergveien 24 A - B - Fasadeforandring mm - Eks-dok (uattestert) - 1934 Åkebergveien 24 A - B - Fasadeforandring - Eks-dok (uattestert) - 1927 Åkebergveien 24 A - B - Vaaningshus - Bygningsanmeldelse (uattestert) - 1889 Bygningstegninger: Dagens planløsning er i samsvar med godkjente plantegninger utført av Arkitektgruppen AS, datert 29.12.2007, bortsett fra at ett soverom er inndelt i to soverom, at enkelte rom har en noe annen utforming ved lettvegger og enkelte mindre innredningsdetaljer.

    Vei, vann og avløp
    Vei: Kommunal vei videre inn til privat vei. Vann og avløp: Offentlig tilknyttet via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Åkebergveien 24B er regulert til bolig m. tilhørende anlegg, reg.best. S-2255. PÅGÅENDE PLANSAKER I NÆROMRÅDET - Saksnr 202305104. Gjelder Åkebergveien 11 - Nytt Oslo fengsel på Grønland.

    Adgang til utleie
    Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie til AirBnB og lignende utleieforetak, må opplyses om og godkjennes av styret i borettslaget. Annen utleie (egen eller gjennom utleiefortak), må også informeres om til styret. Dette for å ha kunnskap om hvem som bor i borettslagets andeler, av sikerhestmessige årsaker (som brann og lignende) eller man trenger å informere om saker som angår beboere.

    Verneklasse/sefrak
    Eiendommen er på gul liste under kategori for "lokalitet" og "enkeltminne".

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 4 600 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 190 563 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 790 563 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 240 (Omkostninger totalt) 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 791 803 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 799 003 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 801 803 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    1240

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget inkl. ev. andel fellesgjeld. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19390,-, oppgjørshonorar kr 6900,- og visninger kr 2800, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 16625,-. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag og avtalte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Kamilla Jæger

Partner / Eiendomsmegler

Kamilla Jæger

97 66 44 73

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev