aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Feltspatveien 39!
Velkommen til Feltspatveien 39!

OSLO Feltspatveien 39

Lys og lekker 2-roms med solrik balkong og pene overflater |Moderne kjøkken og bad

  • kr 3 890 000
  • BRA-i 54 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 3 890 000
  • Omkostningerkr 9 221
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 199 221
  • EierformAndel
  • Byggeår1953
  • Soverom1
  • Andel fellesgjeldkr 300 000
  • Felleskostnaderkr 3 943
  • Tomt62 448 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 890 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 300 000 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 190 000 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 981 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 221 (Omkostninger totalt) 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 199 221 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 206 421 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 209 221 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Feltspatveien 39 - En lys og tiltalende 2-roms med solrik balkong og store vindusflater. Leiligheten holder gjennomgående god standard, med delikate overflater, et moderne fargepalett og behagelig atmosfære. Åpen løsning mellom kjøkken og stue gir et sosialt allrom, og balkongen forlenger stuen i sommerhalvåret. Kort vei til Lambertseter senter, som i tillegg til de 80 butikkene og servicefunksjonene, inneholder Deichmanske bibliotek, Symra Kino, samt SATS treningssenter. Her har du "alt" du trenger. Verdt å merke seg: - Solrik balkong på ca. 8kvm - Moderne kjøkken og bad - Gjennomgående lekre overflater - TV, internett og varmtvann (a-konto) inkl. - Tre boder på til sammen ca. 9 kvm - To minutters gange til T-bane - Kort vei til flotte turmuligheter - Ingen dokumentavgift
Fra stue har du adkomst til flott balkong.

Feltspatveien 39, Oslo

  • Tomt
    62448m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiet tomt for borettslaget på ca. 62.448 m². Fellesareal er pent opparbeidet med gressplen- og grøntområder, beplantning, prydbusker og trær. Fine sittegrupper og lekeareal, samt asfaltert adkomst, internveier og parkeringsareal.

    Beliggenhet
    Etterspurt intern beliggenhet, med store grøntarealer og kort avstand til butikker, kjøpesenter og offentlig kommunikasjon via buss eller T-bane. Mot øst er leiligheten vendt mot stille skogsområde, uten innsyn eller forstyrrende trafikk. Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Kiwi som ligger 200-300 meter fra boligen. For ytterligere butikker og servicetilbud ligger Lambertseter Senter ca. 1,2 km nord for leiligheten. Dette er et relativt nytt og moderne senter som gjenåpnet høsten 2010, med ca. 83 butikker, Deichmann bibliotek, vinmonopol og egen kino (Symra) mm. Senteret har ca. 700 parkeringsplasser og direkte atkomst til Lambertseter T-bane stasjon. Området gir gode mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. Bergkrystallen T-banestasjon ligger ca. 200 meter unna med linje 1 (Bergkrystallen - Helsfyr - Frognerseteren) og linje 4 (Bergkrystallen - Ringen - Vestli). T-banen tar deg til sentrum på ca. 20 minutter. Det er 8 avganger i timen mellom kl. 07.00-19.00. Fra Bergkrystallen T- bane går også nattbussen, N4. Fra Langbølgen går buss 79 (Holmlia-Grorud T). Se Ruter.no for å planlegge din reise. Lambertseter er et hyggelig og attraktivt boområde for barn og voksne som også kan tilby gode rekreasjons- og treningsmuligheter. I nærområdet er det et godt og allsidig idrettsmiljø som består bl.a. av håndball, fotball, alpint og allsport. Lambertseter fotball og friidrettsanlegg samt Lambertseter svømmehall ligger kun en spasertur fra leiligheten. Rundt sørsiden av Lambertseter går det også en lokal lysløype/tursti i skogen på ca. 2 km. To av de nyeste og største treningssentrene til Sats med bl.a. SPA fasiliteter ligger på Lambertseter. Det er videre kort vei til Ekebergsletta, samt Østensjøvannet og Østmarka med flotte skiløyper og gode turmuligheter året rundt. Fra eiendommen er det også kort vei til fjorden med flere populære badeplasser langs Bunnefjorden, inkludert lokale Nordstrand Bad, Sydstranda på Ulvøya og Hvervenbukta. Lambertseter er konstruert med en anti-urban planform. Det finnes ingen trange gater og lukkede områder. Samlingspunkter som Lambertseter senter, Lambertseter idrettsbane og lokale friområder er konstruert for sosialisering, med åpne og lyse områder plassert strategisk mellom boligblokkene. Frode Rinnan, som også er kalt arbeiderbevegelsens husarkitekt , har vært med på planleggingen av Lambertseter. Han så for seg blokkene med muligheter for forandring, med leiligheter som hadde en enkel og fornuftig planløsning. Mange av Lambertseters leiligheter, på tvers av borettslag, har en lik planløsning, og størrelsen på de opprinnelige leilighetene er vanligvis mellom 40 og 90 kvm (for det meste 2-, 3- og 4-roms).

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Byggemåte
    Lavblokk på 4 etasjer, kjeller og loft som er oppført med bærende konstruksjon i mur og betong og leilighetenes etasjeskillere i betong. Utvendige fasader med teglsteinsforblending, pussisolerte malte overflater og beiset panel mot balkonger. Yttertak i saltak konstruksjon med kaldtloft og tekket med betongtakstein. Det er ingen nøyaktig kjennskap til hvilken type byggegrunn det er på eiendommen. Antatt fundamentert på støpte såler på fast grunn eller faste, komprimerte masser. Store deler av leiligheten ble modernisert/pusset opp i 2016. Badet ble rehabilitert i 2015/2016 i regi av borettslaget. Det er god standard over innredninger, overflater og utstyr, men naturlig vedlikehold må påregnes noen steder. Det er i 2017/18 utført rehabilitering av yttertak, balkonger og fasader i borettslaget.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært (S-bygg). Alle badene i borettslaget ble renovert i regi av borettslaget i 2016 ref.prosjekt 2140102128 leil. 2128. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Alle badene i borettslaget ble renovert i regi av borettslaget i 2016 ref.prosjekt 2140102128 leil. 2128. Er arbeidet byggemeldt? Alle badene i borettslaget ble renovert i regi av borettslaget i 2016 ref.prosjekt 2140102128 leil. 2128. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært (AK elektro AS). Alle badene i borettslaget ble renovert i regi av borettslaget i 2016 ref.prosjekt 2140102128 leil. 2128. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Leilighet pusset opp i 2016. det ble lagt nytt gulv og vegger ble renovert(gippsplater). Vegg mellom kjøkken og stue ble revet.

    Innhold
    Entré, åpen kjøkkenløsning, stue med utgang til balkong, bad/wc og soverom. I tillegg disponerer leiligheten tre boder på til sammen ca. 9 kvm.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: - Kjøkken: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). - Rommet har kun naturlig avtrekk og vil kun være effektivt ved vind og større temperaturforskjeller inne og ute. Tilstandsgrad 2 er satt selv om løsningen tilfredsstiller forskriften ved byggeåret. - Det er fuktskade i gulvet ved veggen mot balkongen, ved oppvaskmaskinene og i entré. For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

    Innbo og løsøre
    Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem er borettslagets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Gateparkering etter gjeldende regler. Borettslaget har garasjeplasser og parkeringsplasser til utleie. Det er venteliste. Ny eier kan sette seg på venteliste etter at vedkommende har overtatt boligen, henvendelse til ; styret@bergkrystallen.no Parkeringsplass som leies av borettslaget følger ikke boligen i forbindelse med salg. I forbindelse med salg av bolig må leieforholdet sies opp.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Dagens bruk av boligen er ikke i samsvar med byggegodkjente tegninger. Det er fjernet en vegg mellom stue og kjøkken. Det er fjernet en bod, og utvidet badet i regi av borettslaget.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 890 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 300 000 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 190 000 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 981 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 221 (Omkostninger totalt) 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 199 221 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 206 421 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 209 221 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming. Varmekabler på badet. Felles varmtvann.

    Energiklasse
    G

  • Formuesverdi primær
    1081291

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4108904

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert). Oslo kommune har eiendomsskatt, og noen leiligheter er påvirket av dette. Det må derfor påregnes at eiendomsskatt kan påløpe. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. I borettslag, boligsameier og boligaksjeselskap vil eiendomsskatten skrives ut til borettslaget, boligsameiet eller boligaksjeselskapet og deretter bli fordelt på de enkelte eiere. Dette kan medføre økning i felleskostnadene.

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    257

    Part.obl.nr.
    950201746

    Felleskostnader pr. mnd.
    3943

    Andel fellesgjeld
    300000

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-10-07T22:00:00Z

    Andel fellesformue
    9857

    Andel fellesformue per dato
    2024-12-30T23:00:00Z

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Borettslaget
    Bergkrystallen Borettslag

    Borettslagets org.nr
    950201746

    Om borettslaget
    Bergkrystallen Borettslag består av 482 andelsleiligheter. Styrets e-postadresse: styret@bergkrystallen.no. Borettslaget har avtale med vaktmester om daglig drift og vedlikehold. Vaktmester kan kontaktes på vaktmester@bergkrystallen.no. Borettslaget har avtale om renhold av fellesarealene en gang per uke. Det er tillatt å holde hund i Bergkrystallen borettslag. For hundeholdet gjelder bestemmelser beskrevet i vedlagte husordensregler. Individuell avregning av varmtvann er vedtatt innført av generalforsamlingen. Ista avregner forbruk av varmtvann (felles beredere i kjeller) en gang i året, normalt per 30.05. Tilgodebeløp refunderes andelseiers konto, eventuelt merforbruk innkreves via husleien eller på egen faktura. Måler må avleses ved flytting fra borettslaget. Dekodere for mottak av digitale TV-signaler er borettslagets eiendom, og skal stå igjen i boligen i forbindelse med salg. Dersom andelseier ønsker strøm til fryser i boden sin, må det søkes styret om dette. Strømtillegg vil bli ilagt felleskostnadene. Nytt låneopptaket på 10 millioner, hvorav 5 millioner er tatt ut i juni 2024. Resterende låneramme er planlagt tatt ut i 2025. Midlene skal benyttes til rehabilitering/vedlikehold. Felleskostnadene ble økt med 10% fra og med 01.07.2024. Større vedlikehold i regi av borettslaget: 2023 Laget fiber kabel Giga bit hastighet inn til alle husstander. 2022 - Nytt brannvarslingssystem. 2021-2023 - Klargjøring for innkobling av fiber. 2020-2021 - Utskifting av vinduer og balkongdører. Oppstart høsten 2020, ferdigstillelse våren 2021. 2019 - Individuell avregning av varmtvann. 2018-2021 - Ventilasjon på baderom Utbedring av feil på ventilasjonskanalene er påbegynt. 2020/2021 - Firmaet PEWI utfører arbeidet. 2017-2018 - Omtekking av tak med stålplater og vask av tak med betongtakstein. 2017-2018 - Rehabilitering av piper. Piper over tak mures om, ikke alle, men etter tilstand. Innvendig piperehabilitering. 2017-2018 - Vask og utbedring av fasader. Vask av balkongplater og fasade, lokale utbedringer. 2017-2018 - Overflatebehandling av balkonger. 2017-2021 - Utomhus/grøntplan. Generalforsamlingen vedtok i 2014/2015 en grøntplan/utomhusplan, som medfører at uteområdes settes i stand. 2017-2018 - Vask av tak med betongtakstein. Omtekking av tak med stålplater og vask av tak med betongtakstein. 2017 - Oppstart av arbeid med rehabilitering av piper, tak, balkonger og fasade. 2015 - Oppstart av utemiljøprosjekt. 2013-2016 - Våtromsrehabilitering. 2015 - Taket på Kiwibygget rehabilitert. 2013-2015 - Drenert langs alle langblokker fra Bergkrystallen 1-37, samt Feltspatveien 43-45 og 56. 2013-2014 - Etablert søppelbrønner. 2013-2016 - Alle rør skiftet. Etablert felles varmtvann. 2012 - Skiftet overlys/takluker i punktblokkene. Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie). Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

    Gebyr forkjøpsrett
    7981

    Forkjøpsrett
    Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, tar kontakt med OBOS for å få oppgitt e-postadresse som kan benyttes. Meldingen må være mottatt av OBOS innen den fastsatte fristen. Meldefristen vil være normalt 5 virkedager etter at boligen er kunngjort i OBOS-annonse i Aftenposten og/eller på www.obos.no. Hvis OBOS mottar din melding om forkjøp etter at fristen er gått ut, kan du ikke kreve å få overta boligen på grunnlag av forkjøpsretten. Gjør du bruk av forkjøpsretten, trer du inn i en allerede inngått avtale og kjøper boligen til den avtalte pris på avtalte vilkår. Finansieringen må være i orden, og den må i sin helhet dokumenteres skriftlig. Er det flere medlemmer som vil benytte forkjøpsretten, får den med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Andelseiere i det borettslaget boligen tilhører går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dersom flere i borettslaget vil benytte forkjøpsretten, blir normalt botiden i borettslaget avgjørende.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenummer: HANBA6-83987222134 Restsaldo: 148.518.019,- Andel restsaldo: 278.972,- Restløpetid: 38 år 5 md. Rente: 5,55%, flytende Avdragsfrihet t.o.m: 01.01.2025 Estimert endring etter avdragsfrihet: 178,- Lånenummer: HANBA7-83987242135 Restsaldo: 4.874.078,- Andel restsaldo: 9.155,- Restløpetid: 9 år 8 md. Rente: 5,55%, flytende Lånenummer: HUS602-11472555 Restsaldo: 6.171.837,- Andel restsaldo: 11.610,- Restløpetid: 6 år 6 md. Rente: 4,71%, flytende

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Protector Forsikring

    Polisenummer felles forsikring
    2316256

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt så fremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/159/115: 09.11.1953 - Dokumentnr: 14925 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk 02.08.1958 - Dokumentnr: 8660 - Bestemmelse om bebyggelse ang. utsalgskiosk Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet 30.11.1962 - Dokumentnr: 15388 - Bestemmelse om bebyggelse ang. frysebokshus Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet 12.03.1964 - Dokumentnr: 3332 - Erklæring/avtale Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 02.12.1986 - Dokumentnr: 78659 - Erklæring/avtale Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Med flere bestemmelser 28.05.2001 - Dokumentnr: 28920 - Leieavtale Leietid: 10 år Fra dato: 01/02-2001 Leie: NOK 12 000 pr. år Rettighetshaver: Riks Rent AS Org.nr: 982 941 954 ---------- Prioritetsbestemmelse Veket for: Pantedokument 2003/42128-1/105 18.09.1952 - Dokumentnr: 11169 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:159 Bnr:1 15.11.1956 - Dokumentnr: 918225 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: gnr.159 bnr 148

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest datert 03.04.1957 vedrørende våningshus. Det foreligger ferdigattest datert 23.03.1984 vedrørende utskiftning av vinduer og balkongdører. Det foreligger ferdigattest datert 27.09.1995 vedrørende tillegsisolering nye balkonger m.m boligblokk. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningsloven. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. 

    Regulerings- og arealplanner
    Leiligheten er regulert til boligformål. Eiendommen ligger i et området regulert til byggeområde for boliger med reguleringsbestemmelser S-438, vedtatt 16.05.1952. Mot vest er området regulert til friområde. Det foreligger planer om bebyggelse av Bergkrystallen Torg. Eiendoms- og byfornyelsesetaten foreslår å omregulere Bergkrystallen torg, et område inntil Bergkrystallen T-banestasjon, fra sporvognsområde og parkeringshus for boliger til byggeområde for boliger; kombinert bebyggelse bolig, kontor/forretning, bevertning, tjenesteyting; barnehage og torg. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. Pågående byggesaker pr 14.10.2024. Glimmerveien 44 A - Fasadeendring. Saksnr: 202118805. Glimmerveien 5 - Bryting av brannskille, bytte grenrør H0101. Saksnr: 202313373. Bergkrystallen - Oppføring av to boligbygg - Nye Bergkrystallen Torg. Saksnr: 202304813. Steinspranget 11 - Nye gjennomføringer av vann- og avløpsledninger i forbindelse med flytting av kjøkken - H0101. Saksnr: 202015005. Det anbefales å sette seg inn i pågående plan- og byggesaker under planinnsyn på Oslo kommunes nettsider.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 890 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 300 000 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 190 000 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 981 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 221 (Omkostninger totalt) 16 421 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 19 221 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 199 221 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 206 421 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 209 221 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    9221

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19 390,- oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger kr 2 800,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte vederlag og utlegg i henhold til oppdragsavtale.  Alle beløp er inkl. mva. 

Karianne Amlie

Partner / Eiendomsmegler

Karianne Amlie

97 75 72 59

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev