aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Grønskjeret 2B.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Grønskjeret 2B.

TERTNES Grønskjeret 2B

TERTNES | Flott 3-roms eierleilighet fra 2010 | Carport & parkeringsplass| Balkong & gode solforhold | Nær buss & skole

  • kr 3 490 000
  • BRA-i 80 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 490 000
  • Omkostningerkr 88 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 578 490
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2010
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 1 000
  • Tomt909.6 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 490 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 87 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 490 (Omkostninger totalt) 98 890 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 101 690 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 578 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 588 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 591 690 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Grønskjeret 2B ? En flott 3-roms selveierleilighet i attraktivt område på Tertnes. Bygget er oppført i 2010, og leiligheten har hovedsakelig kvaliteter fra byggeår. Diverse: -Lave felleskostnader -Carport med lader til elbil -Plass til 2 biler utenom carporten -Nordvestvendt balkong med sol til ca. 22:00 midtsommers -Sørvendt uteplass ved inngangspartiet med gode solforhold -Boder ved inngangspartiet, samt oppbevaringsplass i carport -Leiligheten kvalifiserer til grønt boliglån med energikarakter B -Store vinduer og god takhøyde i stuen. -Innvendig bod «skjult» bak skyvedør i entré -Bad og separat vaskerom -Like ved skole, barnehage, buss og badeplass -Kort kjørevei til Åsane Storsenter og Horisont -Kort veil til Kiwi
Rommet oppleves luftig og deilig med store vindusflater kombinert med god takhøyde.

Grønskjeret 2B, Vestland

  • Tomt
    909.6m²

    Beskrivelse av tomt
    Leiligheten disponerer arealet utenfor inngangspartiet og rundt carporten. Inngangspartiet er opparbeidet med belegningstein, og ellers gruset innkjørsel.

    Beliggenhet
    Grønskjeret 2B har en meget attraktiv beliggenhet på Tertnes. Her finner man bussholdeplass, barneskole og barnehage like ved, samt at det er kort gangavstand til butikk (Kiwi). Det tar ellers ca. 7-8 minutter med bil til Åsane Storsenter, Horisont kjøpesenter, bussterminal m.m. På varme sommerdager kan en gå ned til Grønnskjæret friluftsområde med badeplass på ca. 2-3 minutter. Området har flere plasser som egner seg bra til fiske og båtliv for de interesserte. Tertnes er et populært og veletablert boligområde i Åsane Her har en nærhet til alt man trenger i hverdagen m.m. Ukeshandelen tas enkelt på Kiwi Tertnes kun minuttet unna med bil. Dersom en vil skikke i klesbutikker, eller ta en hyggelig matbit, kan en med ca. 7-8 minutter bak rattet ta turen til et av Åsane sine kjøpesentre. Her finner man bibliotek, en rekke restauranter, diverse butikker, apotek, vinmonopol, tannlege, Åsane Arena m.m. Like ved Åsane Storsenter ligger det kollektive knutepunktet - Åsane terminal. Her går det hyppige avganger til Bergen sentrum, Haukeland sykehus, Arna og mer. Fra boligen er det et steinkast til nærmeste busstopp som har avganger til Åsane terminal. Her går det i tillegg buss direkte til og fra Bergen sentrum på morgen og ettermiddag, godt alternativ dersom en jobber i byen. For den aktive har Åsane og Tertnes et mangfold av muligheter. Det er flere fotballag i nærområdet og rikelig med fotballbaner og ballbinger. Åstveit idrettspark og Åstveithallen ligger i gang- og sykkelavstand fra leiligheten. Åsane Arena ligger ved Horisont kjøpesenter og er en nyere aktivitetshall som tilbyr håndball, volleyball, kampsport, ishockey, squash samt en meget god klatrehall med tilbud til alle aldre. Her finnes det muligheter til enhver person! Hvis en vil ta en tur i frisk luft en ettermiddag trenger man ikke reise langt. Det er enkelt å komme seg til Geitanuken og Ulsetvarden ved å gå fra ytterdøren til leiligheten. Det tar ca. 45-50 min å gå til Geitanuken fra ytterdøren. Ved kjøretur på ca. 7-10 minutter kan en stige Veten, Høgstefjellet, Telleviksfjellet m.fl. Dette er flotte turer i hverdagen.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av eneboliger og boligbebyggelse.

    Skolekrets
    Skoler og barnehager i nærheten: - Grønskjeret barnehage (200m) - Kidsa Tertitten (200m) - Tertnes skole (100m) - Åstveit skole (1,7km) - Tertnes videregående skole (2km) - Åsane videregående skole (4km)

    Byggemåte
    Tak: Taket er tekket med pvc duk fra byggeår. Pulttak av sperrekonstruksjoner. Veggkonstruksjon: Yttervegger er oppført i isolert bindingsverk med innvendig dampsperre og platekledning. Utvendig vindtetting, lekter og liggende dobbelfalset kledning. Vinduer: Vinduer med 2-lags glass i malte trekarm fra 2010 Dører: Hvit glatt ytterdør med isolerglass fra 2010. Nordan balkongdør med 2-lags glass i malt trekarm fra 2009. Hvite glatte dører innvendig i leiligheten. Etasjeskille: Etasjeskiller av bjelkelag i tre.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? I 2018 oppstod det en lekkasje fra en kobling i rørskapet, som førte til at vann rant inn i veggen og ned til naboens bod. Lekkasjen oppstod fordi flisleggeren hadde fliset igjen overløpsrøret. Dette ble raskt håndtert gjennom husforsikringen hos Trygg, og rørleggerfirmaet SSG Norge i Eidsvåg ble engasjert. De åpnet overløpsrøret, skiftet pakning, og tørket samt reparerte veggen. I høst 2024 ble det oppdaget en ny dråpe og irr på samme sted i rørskapet. Rørleggerfirmaet Laksevåg VVS skiftet pakningen igjen. Ifølge rørleggeren kan dette skje når pakninger eldes. Det var ingen fuktighet ellers i rørskapet. Det anbefales at ny eier jevnlig sjekker dette området for å sikre at pakningene holder seg intakte, spesielt etter hvert som de blir eldre. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Arbeid i forbindelse med lekkasje i rørskapet i 2018. Se vedlagt rapport. Skifte av endeplugg i rørskap i 2024. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Om sommeren har det vært noen sukkermaur ved trappen og blomsterbedet ute. De er få og holder seg imidlertid kun utendørs og kommer ikke inn i boligen. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? For to år siden ble det observert noen sølvkre eller skjeggkre, og det ble satt ut feller. Det har ikke vært noen observasjoner siden. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Installasjon av elbilader i carporten i 2019. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja, i carporten. Laderen ble installert av firmaet som leverte den, med en egen kurs i sikringsskapet. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Huset ble malt utvendig av eierne i sameiet i 2023. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Det foreligger brukstillatelse for bygget fra da det var nytt i 2010. Ferdigattest er ikke utstedt. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Leilighetene i underetasjen har iht Sameieavtalen ekslusiv bruksrett til fellesarealet i front av deres leiligheter. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? For omtrent 5 år siden ble det installert en sperre mot skadedyr av profesjonelt firma etter at en naboen nede til venstre fikk et skadedyr inn via kloakksystemet. Ingen observert siden. Tilleggskommentar: Carport må vaskes og kan ikke spyles med hageslange/høytrykkspyler da større vannmengder vil renne ned langs veggen til ytterdøren til naboen under.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Grønskjeret 2B ? En flott 3-roms selveierleilighet fra 2010 i attraktivt område på Tertnes. Parkering: Det er plass til en bil i carporten og ellers to biler rundt carporten. Det er montert lader til elbil i carporten som vil medfølge. Entre: Entré med oppheng for yttertøy. Her er skyvedører til garderobeløsning og inn til bod. Stue / kjøkken: Leiligheten har en romslig og åpen stue- og kjøkkenløsning. Rommet oppleves luftig og deilig med store vindusflater kombinert med god takhøyde. I stuen er det utgang til en herlig balkong som er nordvestvendt med sol til ca. 22:00 midtsommers. . Kjøkken: Kjøkkenet har god skap- og skuffeplass, samt benkeplass til matlaging og oppbevaring av kjøkkenutstyr. Her er integrerte platetopp med induksjon, stekovn og mikro. Det er opplegg for kjøleskap og oppvaskmaskin. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger med unntak av løse småapparater og fryseboks. Soverommene: Boligen har to soverom på henholdsvis 13,4 m² og 9,3 m². Hovedsoverommet kan skilte med god takhøyde og stort garderobeskap med god oppbevaringsplass. Her er ellers god plass til dobbeltseng, nattbord og kommoder. Soverom2 har nymalte vegger. Her er plass til seng, nattbord, og arbeidspult. Bad/wc: Badet er helfliset med varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med servant m/skap, belyst speil, toalett og badekar med dusj. Vaskerom: Praktisk med separat vaskerom. Her er opplegg for vaskemaskin og utslagsvask. Bod/lagringsplass: Skyvedør fra entré til innvendig bod med god lagringsplass. Utvendig sportsbod på 5 m²ved inngangspartiet. Lagringsplass i carport. Alt i alt en flott 3-roms leilighet i et attraktivt boligområde.

    Standard
    Bygget og leiligheten er oppført i 2010, og leiligheten har hovedsakelig kvaliteter fra byggeår. Leilighet med flere gode kvaliteter, god planløsning og med gjennomgående normal standard. Innredning og overflater har normal bruksslitasje iht alder. Innvendige overflater: Gulvene er belagt med: parkett og flis Innvendige vegger er bekledd med: malt platekledning og flis Himlinger består av: malt platekledning Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Veggkonstruksjon: TG er satt på bakgrunn av lokal slitasje på kledning og vindskier Tiltak: Lokale utbedringer må påregnes. Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Flere tilsetninger har lokale fuktskader Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Sår i parkett i flere rom. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Våtrom > 1.etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Våtrom > 1.etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Ikke fremlagt dokumentasjon på utførelsen i sluk, utførelse av membran eller produkter brukt på våtrommet. Ikke synlig vannlås Tiltak: Innhent dokumentasjon på utførelse av tettsjikt samt produkter benyttet på våtrommet. Innhent dokumentasjon vedrørende vannlås. Eier har ikke opplyst om svikt eller lukt fra avløp. Våtrom > 1.etasje > Vaskerom > Overflater vegger og himling: Ikke faglig utførelse Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak Våtrom > 1.etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Ikke fremlagt dokumentasjon på utførelsen i sluk, utførelse av membran eller produkter brukt på våtrommet. Tiltak: Innhent dokumentasjon på utførelse av tettsjikt samt produkter benyttet på våtrommet Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Tiltak: Vurdering av el.anlegg er basert på en standard sjekkliste og visuell befaring. Takstmannen har ikke fagkompetanse på område og tilstandsgrader settes ut fra standard (NS 3600). Det anbefales kontroll ( NEK 405 - 2-3) av el.anlegg av autorisert elektrikerfirma. Store deler av anlegget er skjult. Forhold som har fått TG3: Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Skjevheter og svikt i fundamenter til forstøtningsmur ved oppstillingsplass Tiltak: Fundamenter og forstøtningsmur må utbedres. Forhold som har fått TGIU: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvitevarer på kjøkken medfølger med unntak av løse småapparater og fryseboks.

    TV/Internett/bredbånd
    Fiber fra Telenor.

    Parkering
    Parkering for en bil i carport. Her er også montert lader til elbil som vil medfølge. Det er også plass til 1 bil ved siden av carporten + 1 bil foran carporten.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 490 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 87 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 490 (Omkostninger totalt) 98 890 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 101 690 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 578 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 588 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 591 690 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Varmekabler på bad. For øvrig elektrisk oppvarming.

    Energiklasse
    B

    Info energiklasse
    Leiligheten kvalifiserer til grønt boliglån.

  • Kommunale avgifter
    12347

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.

    Formuesverdi primær
    919114

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3492633

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    1/4

    Felleskostnader pr. mnd
    1000

    Felleskostnader inkluderer
    Felleskostnader inkluderer husforsikring i Tryg og bufferkonto til utgifter i sameiet.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 04.05.2010 - Dokumentnr: 319028 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 4 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 1/4 - Seksjonering med godkjenning fra byggeår.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig datert 03.09.2010. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Erklæring vedrørende rett til å legge spillvannsnett, datert 101.11.2006 - Kart over vann- og avløpsledning, datert 08.03.2007 - Avtale om tillatelse til å legge privat vann- og avløpsledninger, datert 13.03.2007 - Tillatelse til fradeling av boligtomt, datert 14.03.2007 - Forhåndsuttalelse fra VA-etaten, datert 30.04.2007 - Beskrivelse angående nabovarsel, datert 03.05.2007 - Tillatelse til avkjørsel - dispensasjon fra byggegrense mot veg med mer, datert 28.06.2007 - Søknad om dispensasjon fra byggegrense, datert 08.08.2007 - Snittegning, datert 12.11.2007 - Dokument vedrørende boenheter, datert 17.12.2007 - Søknad om tillatelse til tiltak, med opplysninger om tiltakets ytre rammer og boligspesifikasjon, datert 11.03.2008 - Avslag på søknad om oppføring av 4-mannsbolig, datert 01.04.2008 - Situasjonsplan, datert 29.04.2008 - Plan-, snitt- og fasadetegninger, datert 29.04.2008 - Innsending av nye tegninger, med opplysninger om tiltakets ytre rammer og bygningsspesifikasjon, datert 03.06.2008 - Tillatelse i ett trinn til oppføring av 4-mannsbolig m/ 2 carporter, datert 17.06.2008 - Søknad om endring av tillatelse, med vedlegg, datert 08.12.2008 - Tillatelse til endring, datert 11.12.2008 - Kontrollerklæring datert 10.10.2009 - Plan- og langdeprofil ledninger, datert 16.04.2010 - Plan- og snittegning stakekum, datert 16.04.2010 - Situasjonsplan VA-plan, datert 16.04.2010 - Søknad om endring av tillatelse, med vedlegg, datert 02.06.2010 - Søknad om tillatelse til tiltak, med søknad om fritak for nabovarsel, datert 10.06.2010 - Tillatelse til tiltak, etablering av ledningsanlegg for spillvann og overvann, datert 21.06.2010 - Kontrollerklæring, datert 16.07.2010 - Anmodning om midlertidig brukstillatelse for hele tiltaket, datert 20.08.2010 - Ferdigattest for etablering av ledningsanlegg for spillvann og overvann, datert 23.11.2011

    Vei, vann og avløp
    Vei: Tilkomst via offentlig vei. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

    Regulerings- og arealplanner
    Deler av eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplaner på grunnen. Eiendommen er avsatt til bebyggelse og anlegg - øvrig byggesone etter kommuneplanen. Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 3560000 Plannavn: ÅSANE.TERTNES, BEKKJARVIKVEIEN Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 12.10.1976 Dekningsgrad: 35,9 % - Arealet er regulert til boliger. Planid: 63910000 Plannavn: ÅSANE. GNR 186 BNR 143, GRØNSKJERET BOLIGOMRÅDE Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 25.01.2017 Saksnr: 201323275 Dekningsgrad: 13,6 % - Arealet er regulert til boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse og annen veggrunn, teknisk anlegg. Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg - øvrig byggesone. Hensynssoner i kommuneplanen: Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 54,4 %. Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 3570001 Ålannavn: ÅSANE. GNR 186 BNR 27-29,TERTNES, NESVEIEN - Mindre reguleringsendring av høyde for Nesveien og tilliggende parkeringsplasser. Planid: 62070000 Plannavn: ÅSANE. GNR 186 BNR 5 MFL.,TERTNESFLATEN Saksnr: 201117877 - Formålet med planen er å legge til rette for ny boligbebyggelse, forbedret veg og kortere og mer sikker skolevei. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 186/142 - Gjelder Grønskjeret 1. Bygningsnr: 139657985-2 Endring: Tilbygg Bygningstype: Tomannsbolig, horisontaldelt Status: Igangsettingstillatelse Dato: 29.12.2023 Saksnr: 202311647

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Utleie må godkjennes av sameiets styre i henhold til sameiets sameieavtale.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 490 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 87 250 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 10 400 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 490 (Omkostninger totalt) 98 890 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 101 690 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 578 490 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 588 890 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 591 690 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    88490

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, søk eiendomsregister og elektronisk signering kr 1 500,-, aktiv treff kr 4 000,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 5 900,-, salgsoppgave kr 2 450,-, visninger kr 2 500,- og tinglysingsgebyr kr. 500,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 10 000,-. Alle beløp er inkl. mva

Marius Hagen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Marius Hagen

99 54 05 96

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev