aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Mosseveien 18A!
Velkommen til Mosseveien 18A!

OSLO Mosseveien 18A

Strøken 3-R i klassisk bygård! Bad (2024). Kjøkken (2021). Rosett/stukkatur. Peis. 3 meter takhøyde. Idyllisk bakgård!

  • kr 5 990 000
  • BRA-i 66 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 5 990 000
  • Omkostningerkr 150 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 140 990
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1894
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 3 656
  • Tomt694.9 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Prisantydning: Kr. 5 990 000,- Dokumentavgift til staten 2,5 % av kjøpesummen: Kr. 149 750,- ved prisantydning Tinglysningsgebyr for skjøte: Kr. 500,- Tinglysningsgebyr for hvert pantedokument: Kr. 500,- Panteattest, per stk.: Kr. 240,- Sum omkostninger ekskl. forsikring: Kr. 150 990,- ved prisantydning Total kjøpesum inkludert gebyrer og avgifter: Kr. 6 140 990,- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Valgfri HELP boligkjøperforsikring fra kr. 10 400,- opptil kr. 13 200,- kommer i tillegg. Det tas forbehold om endringer i offentlig gebyrer, satser etc

Meld deg på visning!

Påmelding
Takstmanns plantegning.
Velkommen til Mosseveien 18A - en moderne og påkostet 3-R midt mellom Gamlebyen, Bjørvika og Ekeberg! Kvaliteter: - Klassisk bygård - Gjennomgående i 3. etg med nydelig utsikt - Nytt bad i 2024, kjøkken fra 2021 - Nye overflater og ny peis i 2020 - Over 3 meter takhøyde - Rosett, stukkatur og dype vinduskarmer - Gulvvarme i alle rom - 2 gode soverom - Smarte løsninger med lagring i tak, hems og plassbygget hylle - 2 eksterne boder - Parkeringsleie i sameiet - Prisbelønnet felles bakgård Boligen er en skjult perle i sentrumskjernen, omkranset av flere av byens fineste parker. Her bor man godt og tilbaketrukket i et nabolag med masse sjarm og sjel. Gangavstand til Sørenga og Munch Brygge med umiddelbar nærhet til "alt" av restauranter, kaféer og uteliv. Dette er en sjelden mulighet!
Godt bevart rosett i stue. Raus takhøyde på ca. 3,14 meter.

Mosseveien 18A, Oslo

  • Tomt
    694.9m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiet tomt med asfaltert innkjøring og parkeringsplasser på forsiden av bygget. Lukket felles bakgård som er pent opparbeidet med planter, prydbusker og frukttrær.

    Beliggenhet
    Sentralt og aktivt beliggende midt mellom Gamlebyen, Bjørvika og nederst i Ekebergåsen med full nærhet til både pulserende byliv og flotte parker. Leiligheten ligger ved foten av Ekebergskrenten i Bydel Gamle Oslo med gangavstand til blant annet Sørenga, Barcode og Oslo sin sentrumskjerne. Området har hatt en spennende utvikling de siste årene med blant annet utbygging av Fjordbyen, Operaen, Bjørvika og Kværnerbyen. Nå pågår arbeid med Follobanen, og når denne står helt ferdig vil Middelalderparken utvides og binde sammen Gamlebyen og Sørenga på en helt ny måte. Foruten Middelalderparken, har nærområdet flere parker og fine rekreasjonsområder. Fra leiligheten er det også gangavstand til Svartdalsparken, Byskogen, Grønlandsparken samt Ruinparken/Minneparken, for å nevne noen. En kort trikketur eller gåtur opp bakken finner man populære Ekebergparken som åpnet høsten 2013. Parken inneholder skulpturer og kulturminner av blant annet Salvador Dalí, Per Ung og Auguste Renoir. Her har man gangstier og friområder oppgradert med nytt dekke og belysning og har blitt et yndet turmål for mange både på dag- og kveldstid. Parken har vekket enorm interesse, også blant utenlandsk presse. Kombinasjonen av natur og kunst er enestående. For den aktive er Ekebergsletta perfekt med sine lysløyper om vinteren, turstier, fotballbaner og EKT Rideskole og Husdyrpark. Blir du sulten på turen, kan du ta turen innom ærverdige Ekebergrestauranten eller Karlsborg Spiseforretning som er lokalisert på Ekeberg. Nærmeste dagligvare er KIWI i Ekebergporten som ligger ca. 250 meter unna boligen og deretter Bunnpris som er lokalisert ca. 400 meter unna boligen, begge butikkene er noen få minutters gange fra leiligheten. For et enda bredere utvalg med det lille ekstra når det gjelder matvarer, så kan man ta turen til Gamle Oslo Delikatesse som ligger ca. 10 minutters gangavstand fra leiligheten. Ønsker du heller å ta turen ut på restaurant eller kafé har du et bredt utvalg i nærområdet. Sørenga og Barcode har en hel del nyere restauranter å tilby, her er det noe for enhver smak - enten du ønsker meksikansk, italiensk, kinesisk, indisk, norsk husmannskost, sjømat eller en god burger. Resten av bydel Gamle Oslo har også et mangfoldig utvalg av godt etablerte og hyggelige kafeer og restauranter. Boligen ligger nær offentlig kommunikasjon. Oslo Hospital er nærmeste trikkestopp hvor linjene 13 og 19 går, mens Ladegården er nærmeste bussholdeplass. Begge stoppestedene ligger kun noen minutters gange fra boligen. Det er også enkelt å sykle eller gå fra boligen til Oslo Sentralstasjon og resten av Oslo Sentrum. Velkommen til Mosseveien 18A!

    Adkomst
    Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved annonserte visninger. Se for øvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

    Byggemåte
    Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport datert 15.08.2024, utført av Theodor Bugge Østlie for ytterligere beskrivelse av eiendommen se vedlagt rapport. Utvendige bygningsdeler: Grunnmur i murverk. Yttervegger i pusset og malt murverk. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Innvendige bygningsdeler: Etasjeskiller i trebjelkelag. Trapper i smijern- og trekonstruksjon. Dørcalling. Ytterdører: Entrédør i brannklasse B30 med 35 desibel lydmotstand. Vinduer: Vinduer med tolags isolerglass, produsert i 1992. Ildsteder: Peisovn med glassdør i stuen. Overflater pipe: Pusset og malt teglsteinspipe med brannmur i stue. Ledningsnett for sanitær: Ledningsnett for vanntilførsel med rør-i-rør. Fordelerskap er lokalisert over himling i badet. Synlig drensrør fra fordelerskapet ut i badet. Avløpsrør i plast, skjult i konstruksjonen. Stoppekraner for varmt- og kaldtvann er lokalisert i fordelerskap. Automatisk vannstopper i kjøkken. Varmtvann: Varmtvannsbereder på 99 liter, produsert i 2023. Berederen er montert over himling i bad. Fast tilkoblingspunkt for strøm. Ventilasjon: Elektrisk avtrekksvifte mot kanal for oppdriftsventilasjon i bad. Kullfilterventilator i kjøkken. Spalteventiler i vinduer i kjøkken og et soverom. Friskluftsventil på yttervegg i stue og et soverom. Luftespalte under dør mot våtrom. Elektrisk anlegg: Sikringsskap med jordfeilautomater, montert i himling i entré. Adkomst via luke med stige i himling. Anlegget er i hovedsak skjult i konstruksjonen. Varmekabler er ifølge eier lagt i bad. Varmefolie er i følge eier lagt i øvrige rom. Hulltaking: Det er ikke utført hulltaking, da badet er oppført for mindre enn fem år siden og selger har fremvist dokumentasjon. Hulltaking med fuktmåling er derfor i samsvar med Tryggere Bolighandel ikke utført. Følgende har blitt tildelt tilstandsgrad 2 i ovennevnte rapport: - Vinduer: Alder sett i lys av forventet levetid og normal slitasje. Eldre vinduer har generelt normalt økt varmetap og i noen tilfeller nedsatt funksjonsevne. - Innvendige dører: Alder sett i lys av forventet levetid og normal slitasje. - Etasjeskiller: Påviste skjevheter, men det er ikke ansett som nødvendig å iverksette tiltak. Gitt bygningens eldre alder, er det vanlig å forvente skjevheter og ujevnheter som en naturlig konsekvens av aldringsprosessen i eldre bygninger. - Ventilasjon: Kjøkkenet mangler avtrekksventilasjon, noe som vil påvirke ventilasjonen i boligen. Kullfilterventilator er ikke tilstrekkelig forsert avtrekk. Begrenset ventilasjon kan på generelt grunnlag føre til økt fuktighet og redusert luftkvalitet.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema som er vedlagt denne salgsoppgave: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Svar: Ja, kun av faglært. Revet alt, bygget på nytt februar 2024. Arbeid utført av Bademiljø. Dokumentasjon vedlagt. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Svar: Ja. Revet alt, bygget på nytt februar 2024. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Svar: Ja, kun av faglært. Bad: Nytt bad februar 2024. Kjøkken: Montert waterguard under våtsone kjøkken, samt koblet div rør Arbeid utført av Bademiljø på bad og Noir rørleggerservice. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Svar: Ja. Noe fukt i tak på felles loft. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Svar: Ja. Gammel bygård, skjeve gulv. Murbjelke i oppbevaringsloft i leilighetens gang har sprekker. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. BB Elektro: Det elektriske på det nye badet El-com: byttet sikringsskap Ufaglært/egeninnsats: resten av anlegget ink. varmefolie Ekeberg Elektro: Gjennomgang av hele det elektriske anlegget i leiligheten. Montering av ny komfyrvakt. Se vedlegg for mer detaljert beskrivelse. Arbeid utført av BB Elektro, El-com, Ekeberg Elektro. Dokumentasjon vedlagt. 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Svar: Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Svar: Ja. Ekeberg Elektro: Gjennomgang av hele det elektriske anlegget i leiligheten. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Svar: Ja, kun av faglært. Arbeid er utført i regi av sameiet, antas utført av faglærte. Ta kontakt med styret for mer info. Arbeid utført i regi av sameiet. 26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? - Svar: Ja. Har vært snakk om oppussing av trappeoppgang. Men ikke noe tidsperspektiv. 27. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? - Svar: Ja. Har vært rotter ute i bakgården, er satt ut rottefeller. Også satt feller i kjeller. Tilleggskommentar: - Det har kommet matlukt fra vifte på bad et par ganger. - Det er varmefolie under klesskap på soverom. - Alle gulv og vegger(gipsplater) er byttet ut i perioden 20-24. - Kjøkkenet er pusset opp 2021. - Gang har fått nytt tak. - Gjesterom har fått ny hems. - Nye skyvedører satt på kjøkken. - Ny plassbygd bokhylle i stue. - Byttet ut peis 2020 av fagfolk. - Gulv knirker.

    Innhold
    Leiligheten ligger flott til i byggets 3. etasje og inneholder: Entré/gang med hems for lagring, stue, separat kjøkken, soverom I, soverom II med hems og bad/ wc. I tillegg disponerer leiligheten 1 loftsbod på ca. 3 kvm og 1 kjellerbod på ca. 3 kvm i sameiets fellesarealer. Sameiet har en stor og flott felles bakgård som er kun tilgjengelig for beboerne, samt sykkelbod og 1 fellesbod i oppgang B som kan benyttes av samtlige beboere.

    Standard
    INNBYDENDE ENTRÉ Romslig inngangsparti som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. God plass til å sette fra seg yttertøy og sko med en praktisk nisje for oppbevaring. I entréen er det også tilgang til et lagringsrom via luke i taket. LUFTIG STUE MED UTSIKT Lys og innbydende stue med store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys. Flott og velholdt rosett og stukkatur i himling. Generøs himlingshøyde i stuen er målt opp til ca. 3,14 meter av takstmann. Stuen har god plass til å møblere med sofagruppe, spisebord og stor TV om ønskelig. Praktisk plassbygget hylle for oppbevaring og interiør. Fra stuevinduene har man nydelig utsikt mot Bjørvika, Sørenga og Middelalderparken. Flott peisovn som både brukes til oppvarming og skaper en hyggelig stemning i rommet. SOVEROM I Delikat og lunt hovedsoverom med god plass til å møblere etter egne behov. Soverommet er i dag innredet med stor dobbeltseng (210 cm x 210 cm), nattbord på hver side av sengen og romslig garderobeskap. Pen og usjenert utsikt fra soveromsvindu. Klassiske detaljer som rosett, stukkatur og to-fløyet dobbeltdører gir rommet ekstra særpreg. Originalt har soverommet adkomst fra både stue og entré. Hvis garderobeskap fjernes, vil man kunne ta i bruk adkomst fra entré. DELIKAT KJØKKEN Lekkert og gjennomført kjøkken pusset opp i 2020 med flotte detaljer. Lyse veggoverflater skaper et herlig fargespill med skapfronter i en dus og varm grønntone. Innredningen består av glatte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt kum. Ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer inkluderer stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, samt kjøl- og fryseskap. Frittstående kombi vask-/tørkemaskin. Alle hvitevarer vil medfølge. SOVEROM II MED HEMS Leilighetens andre soverom er av god størrelse og passer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor. Rommet er i dag innredet som et kontor og en hemsløsning som ble fornyet i 2020. Fine møbleringsmuligheter med plass til både seng, skrivebord, skap og annet ønsket møblement. NYTT BAD/WC Meget lekkert baderom nyoppusset i februar 2024. Tidløs baderomsinnredning inkluderer servant med med skap, vegghengt speilskap med belysning, vegghengt wc og dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbar glassdør i herdet glass. Elektriske varmekabler i gulv. OVERFLATER GULV Laminat fra 2020 i alle rom. Fliser lagt i 2024 på bad/wc. VEGGER Malte flater fra 2020 i alle rom. Fliser lagt i 2024 på bad/wc. TAK Sparklet og malte overflater fra 2020/2021 med stukkatur og rosetter i soverom og stue. Takessplater i kjøkken og soverom II. Sparklet og malte plater i entré og på bad/wc. FELLES BAKGÅRD Idyllisk bakgård pent opparbeidet med planter, prydbusker og frukttrær. Stor fiskedam med fontene, prydhøns, drivhus, trehus, lekeapparater, og trampoline til hygge for beboerne. Sittegrupper og utegrill. Hellelagt gårdsplass. Sameiet har blitt tildelt utmerkelser for bakgården i Friluftetatens hagekonkurranse i 1999 og 2005.

    Innbo og løsøre
    Frittstående fryseboks i entré og taklamper i entré og hovedsoverom vil ikke medfølge. Philips Hue smartlys følger med i alle rom i leiligheten (med unntak av stue og hovedsoverom). Elektriske smartrullegardiner (IKEA) i stue og begge soverom vil medfølge. Garderobeskapene i begge soverom vil også medfølge. Varer leveres uten noen form for garantier, ut over eventuell gjenværende leverandørgaranti.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Alle leilighetene i sameiet har fått installert fibernett fra PowerTech. Grunnpakke for tjenesten er inkludert i månedlige felleskostnader. Den enkelte sameier står fritt til å velge sin egen leverandør av kabel-tv tjenester og tegne egen avtale.

    Parkering
    Sameiet disponerer 7 parkeringsplasser som kan leies for kr. 500,- per måned. Plassene blir tildelt etter ansiennitet. Det er beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplasser regulert til beboerparkering for kun kr. 5 950,- pr. år for bensin, diesel og hybridbiler. For el-biler koster det kr. 2 000,- per år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

    Radonmåling
    Eier er ansvarlig for at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Bare leiligheter med bakkekontakt, eller i etasjen over dette, bør måle radon. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

    Diverse
    Seksjonseier må selv stå for kostnader forbundet med eget strømforbruk, innbo- og løsøreforsikring og eventuelt andre påløpte kostnader som ikke dekkes av månedlige felleskostnader. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har befart boder og sameiets fellesarealer. Selger har lest og godkjent innholdet i salgsoppgaven.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Prisantydning: Kr. 5 990 000,- Dokumentavgift til staten 2,5 % av kjøpesummen: Kr. 149 750,- ved prisantydning Tinglysningsgebyr for skjøte: Kr. 500,- Tinglysningsgebyr for hvert pantedokument: Kr. 500,- Panteattest, per stk.: Kr. 240,- Sum omkostninger ekskl. forsikring: Kr. 150 990,- ved prisantydning Total kjøpesum inkludert gebyrer og avgifter: Kr. 6 140 990,- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Valgfri HELP boligkjøperforsikring fra kr. 10 400,- opptil kr. 13 200,- kommer i tillegg. Det tas forbehold om endringer i offentlig gebyrer, satser etc

  • Oppvarming
    Leiligheten er oppvarmet ved peisovn i stue, og for øvrig elektrisk oppvarming. Varmefolie lagt i gulv i entré, stue, kjøkken og begge soverom. Elektriske varmekabler i gulv på bad/ wc.

    Info strømforbruk
    Nåværende eier har hatt et gjennomsnittlig strømforbruk på ca. 300-400 kWh om sommeren og ca. 900-1 200 kWh om vinteren. Kostnader vil variere etter abonnement og forbruk.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Energimerket angir boligens energistandard. Energimerket består av en energikarakter og en oppvarmingskarakter, se i figuren. Energimerket symboliseres med et hus, hvor fargen viser oppvarmingskarakter, og bokstaven viser energikarakter. Energikarakteren angir hvor energieffektiv boligen er, inkludert oppvarmingsanlegget. Energikarakteren er beregnet ut fra den typiske energibruken for boligtypen. Beregningene er gjort ut fra normal bruk ved et gjennomsnittlig klima. Det er boligens energimessige standard og ikke bruken som bestemmer energikarakteren. A betyr at boligen er energieffektiv, mens G betyr at boligen er lite energieffektiv. En bolig bygget etter byggeforskriftene vedtatt i 2010 vil normalt få C. Oppvarmingskarakteren forteller hvor stor andel av oppvarmingsbehovet (romoppvarming og varmtvann) som dekkes av elektrisitet, olje eller gass. Grønn farge betyr lav andel el, olje og gass, mens rød farge betyr høy andel el, olje og gass. Oppvarmingskarakteren skal stimulere til økt bruk av varmepumper, solenergi, biobrensel og fjernvarme.

  • Info om eiendomsskatt
    Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2020 er fastsatt til 3 promille og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

    Formuesverdi primær
    1240384

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4713460

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Info formuesverdi
    Med primærboliger menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærboliger menes alle andre eiendommer herunder fritidseiendommer, pendlerboliger og utleieobjekter.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    53/970

    Felleskostnader pr. mnd
    3656

    Felleskostnader inkluderer
    Fibernett, trappevask, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold m.m. Beløpet er opplyst av forretningsfører, og avhenger av de avtaler som sameiet til enhver tid har inngått. Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører. Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene. Sameiet kan ha tatt beslutninger om endring/økning i felleskostnader etter at markedsføringen til eiendommen har blitt utarbeidet. Sameiet har vedtatt en 3 % økning i felleskostnader, og dette vil utgjøre ca. kr. 110,- månedlig økning for denne seksjonen slik at nye månedlige felleskostnader vil være kr. 3 766,-.

    Andel fellesformue
    28212

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Om sameiet
    Sameiet Mosseveien 18 består av 15 seksjoner og har ingen ansatte. Det er avtale om renhold av trapper i fellesoppganger. Sameiets eiendommer er forsikret og forsikringen dekker bygningene og fellesarealer. Ved bruk av sameiets boligforsikring ved skader oppstått inni den enkelte seksjon, er det seksjonseier som selv må stå ansvarlig for å dekke egenandelen. Sameiet skal ikke stå ansvarlige for å dekke de økonomiske utgiftene ved skader oppstått i den enkelte seksjon. Den enkelte seksjonseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre. OBOS tok over jobben som sameiets forretningsfører i 2021, og sameiet benytter seg av OBOS sin beboerportal Vibbo. Beboerne i sameiet sørger for vedlikehold av fellesarealer og bakgården i fellesskap. Sameiet har et hyggelig bomiljø med blant annet årlig 17. mai feiring og heising av flagget i den flotte bakgården. Det fremkommer av sameiets årsmøteprotokoll for 2024 at det ble installert felles brannvarslingsanlegg ved våren 2024. Det gjenstår en felles gjennomgang av systemet i regi av leverandør/installatør. Videre nevnes det i protokollen at det er planlagt å installere nye låser i dørene til sameiets felles bakgård. Låsene vil være kodelås, og og alle sameierne vil bli opplyst om kodene før installasjon. Ifølge tidligere salgsoppgave utførte sameiet følgende vedlikeholdsarbeid i 2003: - Oppgradert trappeoppgang. - Drenering og isolering av grunnmur mot bakgård. - Ny puss på fasaden mot bakgården og gavlen mot Mosseveien 20.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Sameiet har ikke felles lån. Sameiet hadde tidligere et privat felleslån som ble betjent av samtlige sameiere gjennom månedlige felleskostnader. Låneopptaket ble tatt opp i forbindelse med at sameiet kjøpte bakgården som de tidligere leide. Forretningsfører opplyser at lånet ble nedbetalt i november 2021.

    Forkjøpsrett
    Det foreligger ingen forkjøpsrett på eiendommen.

    Styregodkjennelse
    Sameiet praktiserer ikke styregodkjennelse av nye eiere. Dog skal styret underrettes skriftlig om alle overdragelser.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    I henhold til sameiets årsmøteprotokoll for 2024 ble det vedtatt en 3 % økning i månedlige fellesutgifter. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Sameiets forsikringsselskap
    Tryg forsikring

    Vedtekter/husordensregler
    Vedtekter er innhentet og kan sees hos meglerforetaket. Husordensregler har ikke blitt oversendt av forretningsfører/sameiet. Bestemmelser i vedtekter som er verdt å bemerke seg: Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet. Forbudet gjelder også erverv av boligseksjoner der erververens nærstående allerede eier to seksjoner i sameiet, eller erverv av aksjer eller aksjeandeler i et selskap som eier boligseksjoner i sameiet. Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon. Ved utleie av seksjon er seksjonseier forpliktet til skriftlig å melde fra til styret om utleie. Meldingen skal inneholde fullstendig navn på leietaker, leieforholdets lengde og seksjonseiers adresse og telefonnummer. Meldingen sendes styret senest samtidig med at leieforholdet tiltres. Utskifting av vinduer og ytterdører, oppsetting av markiser, endring av fasadekledning, endring av utvendige farger eller lignende, skal skje etter en samlet plan vedtatt av årsmøtet. Skal slikt arbeid utføres av seksjonseierne selv, må det kun skje etter forutgående godkjenning av styret. Tilbygg/påbygg og andre endringer av bebyggelsen som etter eierseksjonsloven krever årsmøtets samtykke, må ikke igangsettes før samtykke er gitt. Dette gjelder selv om bygningsmyndighetene har gitt tillatelse til igangsettelse. Søknad til bygningsmyndighetene må godkjennes av styret før søknad kan sendes.

    Beboernes forpliktelser og dugnader
    Det avholdes dugnad i sameiet. I henhold til sameiets vedtekter: Styret skal i henhold til dugnadsinstruks gi alle sameierne mulighet til å bidra på frivillige arbeidsoppgaver. Sameiere som utfører frivillige arbeidsoppgaver, får en reduksjon i fellesutgiftene som tilsvarer det denne arbeidsinnsatsen sparer i utgifter for sameiet. Dugnadsintruksen fastsettes for et år av gangen med 2/3 flertall på det ordinære sameiermøtet.

    Dyrehold
    I henhold til sameiets årsmøteprotokoll for 2024 er det kun tillatt med husdyrhold for seksjonseiere. Det er ikke tillatt for leietakere å holde husdyr.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkludert reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene følger eiendommen ved salg og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse. Servitutter i grunn: 30.08.1892 - Dokumentnr: 900483 - Erklæring/avtale Forbud mot generende bedrift Overført fra: Knr:0301 Gnr:235 Bnr:28 Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt et attestert ekspedisjonsdokument for våningshus datert 1886, et uattestert ekspedisjonsdokument for garasje datert 1929 og et uattestert ekspedisjonsdokument for innredning av wc datert 1936. Ekspedisjonsdokumenter er brev som ble sendt andre etater for å innhente innspill disse måtte ha til byggeprosjektet. Slike dokumenter er i seg selv ingen ferdigattester, men ble brukt til å påføre statusopplysninger i saken. Noen ekspedisjonsdokumenter har en dato for ferdigattestering. Kommunen opplyser at det er rimelig å tro at saken er ferdigattestert dersom slik dato er påført, selv om det ikke finnes noen egen ferdigattest i arkivene. Er ikke dato utfylt i ekspedisjonsdokumentet, kan man ikke gå ut i fra at tiltaket ferdigattestert. Megler har ikke ytterligere informasjon om dette forholdet og på grunn av byggets alder anses det for å være uten betydning. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. 

    Regulerings- og arealplanner
    Boligen er regulert til bolig, og området rundt er regulert til bolig, industri, vei, spesialområde bevaring, jernbane, friområde, park og allmennyttige formål. Bebyggelsen står oppført på Byantikvarens "Gule liste," med status spesial område for bevaring. Dette innebærer at reguleringsbestemmelsene setter begrensning på endringer av fasade mm. For mer informasjon se www.byantikvaren.oslo.kommune.no. Pågående byggesaker i nærområdet: 202311723 - Mosseveien 20 - Loftsutbygging 202314529 - Mosseveien 20 - Rehabilitering av skorsteiner med Isodor Støp 202212233 - Kongsveien 16 - Endring i bærekonstruksjon 202205614 - Kongsveien 16 - Fasadeendring - Oppføring av balkonger 202103307 - Mosseveien - Midlertidig omlegging av vei i forbindelse med Follobanen 201908402 - Mosseveien 19 B - Loenga - Oppføring av to tekniske bygg for jernbaneanlegg og telemast - Follobanen 202110791 - Mosseveien 19 B - Etablering av rampe for adkomst til kulvert - Follobanen 202014885 - Mosseveien 19 B - Riving av bygg 202452872 - Mosseveien 19 B - Installasjon av solcelleanlegg på tak 202108317 - Lohavn felt D5 - Oppføring av midlertidige brakker 200806975 - Oslo gate 39 B - Oppføring av skilt 202309675 - Ekebergveien 1 A-C - Oppføring av nybygg og rehabilitering av eksisterende bebyggelse - Oslo Hospital 201708323 - Grønlikaia - D8 - Sørenga - riggområde - Ekeberg- og Svartdalstunnelen 202458099 - Grønlikaia - Etablering av riggområde 202305121 - Lohavn - Etablering av midlertidig vei 202309608 - Lohavn felt D2 - Oppføring av Bjørvika skole 202456305 - Rostockgata 99 - Oppføring av bolig- og næringsbygg 202314133 - Rostockgata - Tekniske anlegg og veioverbygging mellom felt B8b og B9 Pågående plansaker i nærområdet: 202009402 - Grønlikaia - Dialogfase i plansak - Bymessig utvikling, boliger, nye gater og byrom 201610264 - Loenga Felt D5-D5-D7. GNR. 234 BNR.101. Hensikten er å avklare rammene for utvikling av Felt D5, samt å legge til rette for en omregulering av Rostock gata gjennom Lohavn. 202308043 - Oslo gate 17 og 21 m.fl. - Detaljregulering - Barnehage og boliger

    Adgang til utleie
    Sameiet har ingen begrensninger i forhold til utleie. Dog må sameiets styre underrettes skriftlig om alle leieforhold senest samtidig med at leieforholdet tiltres.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Prisantydning: Kr. 5 990 000,- Dokumentavgift til staten 2,5 % av kjøpesummen: Kr. 149 750,- ved prisantydning Tinglysningsgebyr for skjøte: Kr. 500,- Tinglysningsgebyr for hvert pantedokument: Kr. 500,- Panteattest, per stk.: Kr. 240,- Sum omkostninger ekskl. forsikring: Kr. 150 990,- ved prisantydning Total kjøpesum inkludert gebyrer og avgifter: Kr. 6 140 990,- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Valgfri HELP boligkjøperforsikring fra kr. 10 400,- opptil kr. 13 200,- kommer i tillegg. Det tas forbehold om endringer i offentlig gebyrer, satser etc

    Omk. kjøper beløp
    150990

    Betalingsbetingelser
    Kjøpesum samt omkostninger innbetales senest per overtagelsesdato. Kjøper er selv ansvarlig for at alle innbetalinger er meglerforetaket i hende til avtalt tid og må selv påse at eventuell bankforbindelse er informert om dette.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,7% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 19 390,- oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger kr 2 800,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.

Blanca Gravador

Megler

Blanca Gravador

99 10 01 68

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev