aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Refstadsvingen 7 - Presentert av Aktiv Eiendomsmegling v/ Fuat Demirbas!
Velkommen til Refstadsvingen 7 - Presentert av Aktiv Eiendomsmegling v/ Fuat Demirbas!

OSLO Refstadsvingen 7

Lys og stilren 2-roms med nydelig utsikt over Oslo by og fjord - Solrik balkong - Heis - Attraktiv beliggenhet

  • kr 3 750 000
  • BRA-i 53 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 3 750 000
  • Omkostningerkr 19 221
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 087 221
  • EierformAndel
  • Byggeår1961
  • Soverom1
  • Andel fellesgjeldkr 318 000
  • Felleskostnaderkr 6 126
  • Tomt29 760 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 750 000 (Prisantydning) 318 000 (Andel av fellesgjeld) 4 068 000(Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 981 (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 19 221 (Omkostninger totalt) 4 087 221 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse med mål - Refstadsvingen 7
Velkommen til Refstadsvingen 7 - En lys og stilren 2-roms med nydelig utsikt over byen og fjorden - Gode turmuligheter Leiligheten: - Nydelig utsikt over byen og fjorden - Sydvendt balkong på ca. 8 kvm - Koselig stue med gode innredningsmuligheter - Lyst og separat kjøkken, rikelig med skap- og benkeplass - Stort soverom med gode garderobeskap - Lekkert bad oppusset i 2016 med opplegg for vaskemaskin - 2 boder på totalt 6 m². - Enkel adkomst til leilighet med heis - Vv, fyring, tv og internett inkl. - Mulighet for leie av p-plass Området: - 12 min til Oslo S - God offentlig kommunikasjon - Gangavstand til flere dagligvareforretninger - Kort vei til flere skoler og barnehager samt tur- og aktivitetsmuligheter Velkommen til en hyggelig visning!
Stuen kan enkelt innredes med både sofagruppe og spisegruppe samt annet ønsket møblement.

Refstadsvingen 7, Oslo

  • Tomt
    29760m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiet tomt som har gressplen, busker, trær og sitteplass.

    Beliggenhet
    Leiligheten ligger i et rolig og veletablert boligområde på Bjerke. Her har du umiddelbar nærhet til dagligvareforretninger, aktivitetstilbud og gode tur-og rekreasjonsmuligheter. Dette gjør at området er et velegnet sted å bo for både barn og voksne. Bjerke er et meget sentralt, attraktivt og trivelig boligområde med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. Leiligheten har en god beliggenhet like ved Bjerkedalen park. Parken er en skjult perle hvor kommunen har satset stort. Parken ble åpnet i oktober 2013 og består av 40 mål med fasiliteter som badedam, barnehage, ballplass, paviljong, utekafé, opparbeidede grøntområder, sandvolley bane samt skøytebane og akebakke på vinterstid. Parken har allerede rukket å sikre seg flere høythengende priser. I 2016 ble parken kåret til "Norges beste uterom" og i 2015 vant parken Oslo bys arkitekturpris, som det første grøntanlegget noensinne! Umiddelbar nærhet til dagligvareforretninger som COOP, Rema 1000 og KIWI. I tillegg Bibliotek i nærheten. For øvrig ligger nye Årvoll senter med blant annet Rema 1000, apotek, frisør etc i nærområdet. Du finner også noen restauranter, samt en bensinstasjon i nærområdet. Det er i tillegg kort vei til Linderudsenteret med sine 47 butikker og Vinmonopol, og Storo storsenter ca. 7 minutters kjøretur unna som er et av Norges største kjøpesenter. For den treningsglade er det gangavstand til flere store og små treningssentre. Kort vei til Lillomarka som representerer en fantastisk mulighet for rekreasjon, sommer som vinter. Her finner du sykkel- og turstier, gangveier, bademuligheter og klatrefelt. Om vinteren er Grefsenkleiva alpinanlegg kun 20 minutters gåtur unna. Langrennsløypene er også i gangavstand og om det er en dårlig vinter, sikrer Linderud langrennsarena gode skiforhold gjennom hele sesongen. Det er et god tilbud på skoler og barnehager i område. Du finner Refstadsvingen, Brokbekk og Sofus barnehage som alle ligger ca. 5 minutters gange fra boligen. Av skoler har du blant annet Årvoll skole (1-10kl.) og Refstad skole (1-7kl.), samt Bjerke og Kuben videregående skole. Området Bjerke/Økern/Løren/Risløkka er et av de mer spennende i Oslo, da det foreligger store planer for området. Økern er under full utvikling med bærekraftig og fremtidsrettet bysentrum som inkluderer 163.000 kvm med bl.a svømmehall, kino, boliger, kultur, kontor og hotell, i tillegg til å bygge et av Oslos ledende handelshus. Økern blir med det et moderne sentrum, et knutepunkt med T-bane og 13 busslinjer og et tyngdepunkt i den nye Hovinbyen.

    Adkomst
    Se vedlagte kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Byggemåte
    Blokken fremstår med yttervegger i pusset konstruksjon. Leilighetens etasjeskille i betong. Yttertak i flat konstruksjon, antatt tekket med papp og beslag.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar Ja, kun av faglært Beskrivelse Utført i 2016 Arbeid utført av Sans bygg Er arbeidet byggemeldt? Svar: Ja Beskrivelse Arbeidet ble utført av borettslaget, så jeg regner med det. 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja Beskrivelse Mener det ble gjort kontroll av Elektro Sivert installasjon i 2016, men ikke sikker.

    Innhold
    9. etasje: Entré , Stue , Kjøkken , Bad , Soverom 1. etasje: Kjellerbod på 1,7m², 13. etasje: Loftsbod på 4,3m²

    Standard
    Vinduer Årstall: 2014 Vinduer i boligen fremstår med 2-lags glass i trerammer. Dører Årstall: 1990 Entredør i laminert utforming med B-30/ 35db klassifisering. Entredør fremstår med normal funksjonalitet. Innvendige dører Innvendige dører fremstår med: profilerte dørblader i malt utførelse. Dørblader, dørvridere og karmer, fremstår med normal funksjonalitet. Boligens bad Årstall: 2015 Badet er bygget i 2015, oppført i regi av Sans bygg AS. Det foreligger ferdigattest på oppføring av alle bad hos plan og bygg. Ferdigattest er datert 16.08.2016. Innredning og garnityr på bad fremstår med: Veggmonterte dusjdører, servant med underskap, speilskap med lys over, opplegg for vaskemaskin og veggmontert wc. Takflate er belagt med malte plater og innfelte lys, veggflater er belagt med fliser. Gulvet er belagt med fliser og underliggende gulvvarme. Overflater fremstår med normal funksjonalitet, Det er på badegulvet målt 40 mm. høydeforskjell fra døråpning til slukrist. Fall på gulv tilfredsstiller kravet fra teknisk forskrift på byggetidspunktet. Lokalt fall i dusj vil føre dusjvann til sluk. Det er i tillegg gjort enkle punktmålinger av gulvet på befaringen, svanker kan forekomme. Sluk i plast plassert i dusjssonen, hjelpesluk er plassert under servantskap.. Det er synlig banemembran i hovedsluk. Røropplegg på bad fremstår med: vanntilkobling med Pex-rør, samleskap med rørkurser og stoppekran er plassert over wc Ventilasjonssystemet på bad fremstår med: Mekanisk avtrekk fra ventil, det er spalte under dørblad for tilluft. Boligens balkong Adkomst til balkong fra stue, med gulvareal på ca.7,5m². Gulvet er belagt med terrassebord på støpt betongdekke. Boligens kjøkken Kjøkkeninnredning fra fremstår med glatte fronter. Heltre benkeplate med oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Lys under overskap, ventilator med kullfilter. Integrerte hvitevarer med: komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Det er montert komfyrvakt over platetopp. Det er egne stoppekraner på vannrør på kjøkken. Stoppekraner er testet og fungerer som de skal. Det er montert Waterguard i benkeskap på kjøkken. Innredning fremstår med normal funksjonalitet. Det er kun skjønnsmessig slitasje, ingen grunn for tiltak Ventilasjon i boligen Ventilasjon i boligen fremstår med: Naturlig avtrekk fra spalter og ventiler i vinduer/yttervegg. Varmtvannstank Varmtvannsbereder er plassert i fellesareal, og er ikke befart av Takstmann. Overflater vegger og himling Takflate er belagt med malte plater og innfelte lys, veggflater er belagt med fliser. Forhold som har fått TG3: Ingen forhold har fått tildelt tilstandsgrad 3.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Tv og internett inkl. i felleskostnadene. Grunnpakke fra Telia.

    Parkering
    Borettslaget har parkeringsplass og garasjeplass som leies ut etter ventelisteprinsippet, for øvrig vanlig gateparkering etter gjeldene regler.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger opplyser at borettslaget har foretatt radonmåling i 2022 og målinger viser en verdi innenfor akseptable grenser. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 750 000 (Prisantydning) 318 000 (Andel av fellesgjeld) 4 068 000(Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 981 (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 19 221 (Omkostninger totalt) 4 087 221 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Oppvarming ved fjernvarme via radiatorer i leiligheten. Det er underliggende gulvvarme på badet.

    Energiklasse
    E

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Formuesverdi primær
    1000267

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3801013

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    225

    Part.obl.nr.
    948183382

    Felleskostnader pr. mnd.
    6126

    Andel fellesgjeld
    318000

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-02-29T23:00:00Z

    Andel fellesformue
    21833

    Kommentar kommunale avgifter
    Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

    Borettslaget
    Bjerke Borettslag

    Borettslagets org.nr
    948183382

    Om borettslaget
    Borettslaget består av 303 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Bjerke Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948183382, og ligger i bydel Bjerke i Oslo kommune Gårds- og bruksnummer: 85 173, 175, 180 Første innflytting skjedde i 1961. Tomten ble kjøpt i 1986. Styrets arbeid Styrets arbeid i perioden: Styret har siden forrige periode gjennomført 14 møter, 18 befaringer med leverandører, skrevet to uttalelser, gjennomført dugnad og holdt styrerommet åpent hver onsdag med unntak av 17.mai. Det er i perioden gjennomført kontroll og bytte av alle brannslukningsapparat i borettslaget, fullført digitalisering av parkeringssystemet, utbedret rekkverk utenfor Refstadsvingen 3 og 5, skiftet alle lyspærer i fellesområder til energieffektive og startet opp arbeid med støyvegg i samarbeid med Statens Vegvesen. Fremtidige planer: Styret planlegger for å utbedre søppelhåndteringen i borettslaget fra konteinere til nedgravde sjakter. Styret vil fortsette arbeidet i forbindelse med støyveggen i tillegg til å utrede gjerdemuligheter mot Refstadveien. Borettslaget er godt vedlikeholdt og styret ser ingen nødvendighet for store vedlikeholdsprosjekter de nærmeste 3 årene. Det er store planer i nærområdet, og derfor følger styret nøye med og leser lokale planforslag og vil fortsette med uttalelser. Større vedlikehold og rehabilitering 2023 Heldigitalisert parkeringssystemet, utbedret rekkverk utenfor nr. 1, 2 og 5, startet forprosjekt støyvegg og byttet alle brannslukkingsapparater. 2022 Oppgradert lekeplass lavblokkene 2021 Oppgradert uteområde foran lavblokkene 2021 - 2023 Brannvarslingsanlegg med direkte kobling brannvesen 2021 - 2023 Rehabilitering heiser høyblokkker 2021 - 2023 Nye inngangstrapper i 1, 2 og 5 2017 Vask fasade mot Trondheimsveien i 1-7 2016 Avsluttet rehabiltering våtrom 2015 Byttet og malt inngangspartier 1-5. 2015 Nye ringeklokker høyblokkene 2015 Oppgradert sentralvarmeanlegg med nytt renseanlegg og luftutskiller 2015 Start rehabilitering våtrom 2014 Ny uteplass med grill 2014 Asfaltering av gangvei i RS2 2014 Fullført utskifting av alle porttelefone 2014 Byttet inngangspartiene lavblokk 2014 Nye vinduer/balkongdører 2012 Nye heisstoler høyblokkene 2012 Sanering gamle fryserom 2011 Nye porttelefoner i lavblokken Kjøp av traktor 2010 Oppgradering av vamtvannssirkulasjonen Trefelling ved lavblokken 2008 Utskifting hoved-eltavler i høyblokkene Omtekking av tak i lavblokken Trappehusene høyblokkene malt Vaskerier malt, elektr anlegg oppgradert Asfaltering/skilting P-plasser 2006 Nye fasader og nye balkonger Oppgradering av lekeplass 2003 Felling trær Trondheimsveien. Ny Eltavle 2002 Utskifting av låsesystem. Maling inngangsparti 2001 Skifting av tak på høyblokkene 2000 Maling av trappeoppganger lavblokk. Maling av trappeoppganger i lavblokken. Maling av garasje/redskapshus. Utført kontroll av brannslokkere i alle leiligheter i aug/sep. 1999 Utskifting av gulvbelegg og vifter i høyblokkene 1998 Asfaltering av gangveier 1997 - 1998 Rehabilitering av en del fasader 1996 Dataovervåking heisene Rehabilitering sentralvarme 1995 Rehabilitering av heisene Reklamasjonsarbeider på balkonger Sirkulasjonspumper til varmeanlegget skiftet 1994 Reklamasjonsarbeider ferdig 1992 Asfaltering gangveier, innganger Asfaltering av alle gangveier, innganger og tørkeplasser 1990 Brannsikringsutstyr montert i samtlige leiligheter Rehabilitering av fasader 1989 - 1993 Rehabilitering av grøntanleggene 1988 Overgang til fjernvarme 1986 Utskifting av vinduer og balkongdører Utskifting av vinduer og balkongdører i alle leiligheter. Nye inngangsdører i alle leiligheter. Nye tak på blokkene.

    Gebyr forkjøpsrett
    7981

    Forkjøpsrett
    Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Andelseier har forkjøpsrett etter ansiennitet i borettslaget.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling. Borettslaget hadde i 2022 et positivt årsresultat på kr. 3 199 900,-

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Lånenummer: HUS601-11498722 Type: Annunitet Restsaldo: 40.279.173,- Restløpetid: 13 år 2 md. Termin pr. år: 2 år Type rente: Flyt Rente: 4,49% Lånenummer: OBOS01-98207930296 Type: Annunitet Restsaldo: 71.412.118,- Restløpetid: 20 år 11 md. Termin pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 5,59%

    Sikringsordning fellesgjeld
    Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Fremtind Forsikring AS

    Polisenummer felles forsikring
    2984956

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    De beboere som ønsker det, kan anskaffe hund. Betingelsene for dette er at borettslagets skjema for dyrehold undertegnes. De plikter som følger av dette skjemaet må overholdes strengt. Særlig skal nevnes båndtvang (hele året) på borettslagets eiendom, samt plikt til umiddelbar fjerning av ekskrementer. Brudd på reglene for dyrehold kan medføre plikt til fjerning av dyret, eller salg av boretten. Det er ikke tillatt å holde katt med unntak av en rendyrket innekatt, erklæring om dyrehold i borettslaget må undertegnes. Katt i pensjon er ikke tillatt. Mindre dyr (fugler o.l.) som holdes "innenfor" leiligheten og ikke på annen måte er til sjenanse for naboene, kan anskaffes og holdes uten godkjenning. Ved tvil kontaktes styret før anskaffelse.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ferdigattest fra 1965.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområde for bolig S-981 12.06.62 og Byggeområde for bolig Trydeboliger S-923 07.07.61. I Refstadveien 102 bygges det et nytt boligprosjekt, kalt "Pilar". Prosjektet i Refstadveien vil bestå av 2- til 4-roms leiligheter (35 ? 132 kvm). Pilar Bjerke er et punkthus på 12 etasjer. Antatt ferdigstillelse 2026. Prosjektet kan være av betydning for eiendommen som selges og bør lese nøyere på plan og bygningsetatens sider. Sjekk ut her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/main.asp?text=refstadveien+102&doSearch2=S%F8k+i+sak+

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 750 000 (Prisantydning) 318 000 (Andel av fellesgjeld) 4 068 000(Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 7 981 (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 19 221 (Omkostninger totalt) 4 087 221 (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    19221

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 24 900,- oppgjørshonorar kr 6 990,- og visninger kr 3 490,- pr stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 9 865,-. Utleggene omfatter tinglysing av pantedokument, opplysninger fra forretningsfører og eierskiftegebyr til forretningsfører. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 3 490,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 34 900,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Fuat Demirbas

Megler

Fuat Demirbas

93 62 64 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev