aktiv-eiendomsmegling
Velkommen!
Velkommen!

OSLO Tante Ulrikkes vei 46A

Stor 3-roms med gjennomgående god planløsning i veletablert borettslag, heis og garasje. Barnevennlig.

  • kr 3 290 000
  • BRA-i 70 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 290 000
  • Omkostningerkr 3 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 577 244
  • EierformAndel
  • Byggeår1970
  • Soverom2
  • Andel fellesgjeldkr 283 504
  • Felleskostnaderkr 6 121
  • Tomt47 241.5 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 290 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 283 504 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 573 504 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 2 500 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 3 740 (Omkostninger totalt) 10 940 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 13 740 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 577 244 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 584 444 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 587 244 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse
Velkommen til Tante Ulrikkes vei 46A! Stor leilighet med god planløsning, adkomst via heis. Borettslaget har en sentral og barnevennlig beliggenhet på Stovner med kun ca. 5 minutter gange til Stovner senter med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud, samt buss og T-bane forbindelse. Fra leiligheten er det kort vei til Stovner barneskole med SFO. Haugenstua ungdomsskole. Borettslaget er omkranset av hyggelige grøntområder og er ikke utsatt for gjennomgangstrafikk. Det er fine tur- og sykkelstier i nærområdet. Fasiliteter: - God planløsning - Innvendig bod + bod i kjeller - Garasjeplass - Heis - Innglasset balkong - Veletablert borettslag - Sentralt på Stovner - Barnevennlig - Turterreng - TV/internett inkl. i fellesutgiftene
Stuen har videre utgang til innglasset balkong som gir en forlengelse på stuen.

Tante Ulrikkes vei 46A, Oslo

  • Tomt
    47241.5m²

    Beskrivelse av tomt
    Borettslaget fester tomten. Bortfester er Oslo Kommune. Festeavtalen er inngått i 1969 for en periode på 90 år og utløper i 2059. Iht. festekontrakten har Oslo kommune forkjøpsrett. Tomten er opparbeidet med plenarealer, lekeareal, prydbusker og annen beplantning. Området har asfalterte gangveier.   Dersom transport av festekontrakt krever godkjennelse fra bortfester, er det en forutsetning for salget at bortfester gir godkjennelse. 

    Beliggenhet
    Kombinasjonen av fredelige, grønne omgivelser i et samtidig sentralt bomiljø gjør dette til en attraktiv bolig. Borettslaget har en sentral og barnevennlig beliggenhet på Stovner med kun ca. 5 minutter gange til Stovner senter med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud, samt buss og T-bane forbindelse. Det er i tillegg liten nærbutikk inne i borettslaget, i umiddelbar nærhet til boligen. Fra leiligheten er det kort vei til Stovner barneskole med SFO. Haugenstua ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Borettslaget er omkranset av hyggelige grøntområder og er ikke utsatt for gjennomgangstrafikk. Det er fine tur- og sykkelstier i nærområdet og kort vei til lekeplass, golfbane, idrettshall, ridesenter, Liabakken Skisenter, idrettsanlegg med fotball- og løpebane, samt Lillomarka med turstier, badevann og lysløype. Nærmeste treningssenter er STOLT trening på Stovner senter og på Rommen, Fitness 24seven på Haugenstua, samt Sats og Bare Trening på Kalbakken. Stovner Frisbeeklubb ble stiftet 7. august 1985 og har siden den gang skrevet lang historie med både Norges-, Europa- og Verdensmestere på både dame-, herre- og junior siden. I dag fremstår klubben som en av landets beste og mest meritterte klubber og kan skilte med hele 3 lokale baner. Stovner Diskgolfpark, Forsheimer DiskGoldpark og Stovner Junior Doskgoldpark. Alle diskgolfparker er åpne og gratis i bruk. Det eneste du trenger er en frisbee! For mer informasjon se https://www.stovnerfrisbee.no Det er kort vei til offentlig kommunikasjon. På Stovner senter ligger T-banens linje 4 og 5. I tillegg til T-banen er det gode bussforbindelser fra Stovner, med linje 64 og 65 til Furuset samt 67 til Galgeberg. Med egen bil tar du deg enkelt ut på Østre Aker vei til E6. For øvrig er det ca. 15 km til Oslo sentrum, og kjøreturen tar rundt 25 minutter med bil. Bydel Stovner tilbyr følgende skoler: Barneskoler: Vestli skole, Stovner skole, Stig skole og Høybråten skole. Barne- og ungdomsskoler: Rommen skole, Haugen skole. Ungdomsskoler: Tokerud skole, Haugenstua skole og Stasjonsfjellet skole. Videregående skole: Stovner vgs.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Byggemåte
    Boligbygg fra 1970. 3-roms andelsleilighet beliggende i høyblokkens 8. etasje av 9 etasjer og kjeller. Malte/ lakkerte trevinduer med isoler glass. Glass er stemplet med produksjonsår 2017. Luftespalter i vindusramme. Innglasset balkong med skyvevinduer ikke isolerglass. Overflatene består av laminat og fliser på veggene. Antatt dekke i betong. Det gjøres oppmerksom på at dette er en "nivå 1" rapport, dvs. kun en visuell befaring, uten åpning av konstruksjoner/bygningsdeler. Ved åpning av konstruksjon vil visse feil og mangler kunne avdekkes. Rapporten er i hovedsak avgrenset til innvendig i selve leiligheten. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 11.09.2024 av QAP Consulting AS for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: 2013 Byttet ut vasken med skap i baderommet. 2014 Byttet ut dusjkabinett. 2022 Byttet ut vegg varmevifte. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Nei 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Svar: Nei 3 Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Svar: Ja Beskrivelse: Opplevde tett i sluk. Viktig å bruke avløprenser hver tredje måned for å unngå bli tett. 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja Beskrivelse: Borettslag byttet ut utvendig ventilasjon og baderom ventilasjon. Målerbytter er utført av Hafslund nett i 2017 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: Malt kjøkken vegg og tak, bod rom vegg og tak og alle dører i 2024. Ny kjøkken vifte i 2024. Malt innvendig vegg og tak i 2022. Ny taklampe stua, kjøkken og store soverommet i 2022. Nytt laminatgulv på stua i 2022. Byttet ut Intrigert mikrobølge og stekeovn i 2021 Nytt Parkett gulv i kjøkkenet 2020. Borettslag byttet ut tre vinduer i 2016. Lagt vegg trepanel balkong på ene side. Fast montert Garderobeskap i to soverommet fra Garderobemannen i 2013, fikset med egeninnsats.

    Innhold
    8. etasje: Gang , stue , kjøkken , to soverom , bad , bod og innglasset balkong. I tillegg disponerer leiligheten garasjeplass og bod i kjeller.

    Standard
    Lettstelt leilighet med flott utsikt i veletablert borettslag. Leiligheten har en god planløsning og har en sentral beliggenhet på Stovner. Overflater: Fliser og laminat på gulv, vegger består av malt strie. Himling av malt betong. Entré: Leiligheten har en praktisk gang med flislagt gulv og garderobeskap for oppbevaring av yttertøy. Stue: Romslig og lys stue med plass til sofakrok og spisebord. Stuen har videre utgang til innglasset balkong som gir en forlengelse på stuen. Balkongen har plass til utemøblemang hvor flott utsikt kan nytes. Kjøkken: Takhøy kjøkkeninnredning fra Ikea i rød/meron profilerte fronter, flere av overskapene med glass. Inneholder benkeplate i heltre, rustfri oppvaskkum, integrerte hvitevarer (bortsett fra kjøleskap), platetopp og opplegg for oppvaskmaskin. Fliser over benk. Kjøkkenet byr på god skap - og benkeplass. Det er plass til et hyggelig kjøkkenbord. Stort vindu gir godt med lys inn i rommet. Bad: Flislagt bad av eldre årgang, derfor behov for renovering. Badet inneholder toalett, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin/tørketrommel og servant med innredning. Soverom: Leiligheten inneholder to gode soverom, begge med skyvedørsgarderobe. Leiligheten inneholder en innvendig bod for lagring, i tillegg disponerer leiligheten bod i kjeller. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Vinduer: Malte/ lakkerte trevinduer med isoler glass. Glass er stemplet med produksjonsår 2017. Luftespalter i vindusramme Rammefargen (hvit). Vurdering av avvik: - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Værslitte vinduer og dører fra nyere tid. Terrassedøren og et vindu i stuen har karm og rammer i tre fra nyere tid byggeperioden, men med glass som er skiftet ut senere. Punktert glass er bare synlig under spesielle omstendigheter, og det utelukkes ikke at det kan forekomme punktert glass som ikke ble registrert på befaringstidspunktet. Konsekvens/tiltak: - Vinduer må justeres. - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Anbefaler å smøre åpningmekanismer eller ytterligere undersøkelser på hvilken tak som gir optimal gange. To av vinduene "butter" i vinudskarmen. Anbefaler ytterligere undersøkelser Dører: Entredør type B-30/db35 som er brann- og lydklassifisert. Merknad: Normal bruksslitasje, og enkelte sår. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. - Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Både inngangsdøren og balkongdøren bærer preg av bruks- og slitasjemerker. Konsekvens/tiltak: - Dører må justeres. - Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Innglassetbalkong med skyvevinduer ikke isolerglass. Overflatene består av laminat og fliser på veggene. Antatt dekke i betong. På befaringsdagen er balkongen fylt opp med esker. Høyde fra gulvet til vinduskanten er 0,9 m. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er avvik: - TEK17 § 12-15 omhandler utforming av rekkverk. (3) sier følgende: Balkonger, terrasser, tribuner, passasjer og lignende skal ha rekkverk med høyde a) minimum 1,2 m der nivåforskjellen er mer enn 10,0 m b) minimum 1,0 m der nivåforskjellen er innenfor 10,0 m. Det er værslipte markiseduker. Det er også registert bom på enkelte flisene. Konsekvens/tiltak: - Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Bygningsdelen er del av byggets fellesareal. Ytterligere undersøkelser anbefales. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Overflater: Gulvet: Består av fliser og laminat. Vegg: Består av betong og gips. Overflatene er mat strie. Himling: Består av betong som er mslt i hvitt farge. Overflatene bærer preg av bruks - og slitasjemerker. Vurdering av avvik: - Overflater med normal bruksslitasje/slitasje. Det ble registrert bom (hulrom) og sprekkdannelser på enkelte av gulvflisene i entre og kjøkken. Konsekvens/tiltak: - Oppussing og oppgradering må påregnes ved et eierskifte. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller i betong. I stue er det er målt ca. 15 mm høydeforskjell på gulv gjennom hele rommet og målt ca. 29 mm høydeforskjell over en lengde på ca. x m. Målepunkter er tatt punktvis i hjørne og midt på gulvet og svanker eller ujevnheter utover målte punkter kan forekomme. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble registrert skjevheter/plan- og helningsavvik på gulvflatene. I slike bygninger av denne alderen må man regne med skjevheter på gulvflatene. Det presiseres at det var store møbler som seng og sofa, samt annet løsøre på befaringstidspunktet, som opptar en del av gulvarealet i boligen. Konsekvens/tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Innvendige dører: Eldre dører malt i hvitt farge. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. - Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist andre avvik: - Enkelte dører tar i karmen. Den ene døra mangler håndtak og låsekasse. - Dørene har bruks - og slitasjemerker. Baderomsdøra har svelling. Konsekvens/tiltak: - Lokal utbedring må påregnes. - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. - Enkelte dører må justeres. Det er påregnelig å skifte enkelte dører. Kostnadsestimat: Under 10 000 Overflater vegger og himling (bad): Flisene er av eldre årgang. Himlingen har spotter intaket. Vurdering av avvik: - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). - Det er påvist sprekker i fliser. - Heksesot/støvkondens på overflate Det er registrrt sot over døra antatt pga. varmeovn/stråleovn. Flere av flisene Konsekvens/tiltak: - Overflater må rengjøres, for å fjerne heksesot/støvkondens, årsak må og fjernes/elimineres. - Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Overflater Gulv (bad): Flisene er av eldre type. Vurdering av avvik: - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er avvik. Konsekvens/tiltak: - Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Sanitærutstyr og innredning: Innredning: vask med skuffer og skap med speil. Toalett og dusjkabinet Vurdering av avvik: - Det er påvist kondens på toalettsisterne. Dette kan skyldes feil på flottøren. - Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. - Det er påvist skader på innredning. Det er avvik: - Dusjkabinett trenger justering. Er ikke festet godtnok Konsekvens/tiltak: - Lokal utbedring må utføres. - Det må gjøres nærmere undersøkelser og utbedring. Ventilasjon (bad): Avtrekk tilkoblet byggets felles avtrekkskanal. Ingen tilluft inn til badet. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør Konsekvens/tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Overflater og innredning (kjøkken): Kjøkkeninnredning type Ikea med (rød/meron) profilerte/glatte fronter, flere overskap med fronter i glass, benkeplater i heltre, rustfri oppvaskkum med avrenningsplate, ventilator i stålhette uten kullfilter, opplegg for oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer. Fliser over benkeskap. Vurdering av avvik: - Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Eldre innredning som ble montert for ca. 20 år siden med normal bruksslitasje, slitasje, svelling og som mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Som blant annet automatisk lekkasjestopper og komfyrvakt. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner på befaringsdagen. I hht. Byggforsk byggedetalj 700.300 levetider for kjøkkeninstallasjoner i boliger: - kjøkkeninnredninger 20-60 år. - blandebatterier byttes normalt pga. drypplekkasjer, funksjonssvikt eller umoderne design 10-25 år, anbefalt brukstid 15 år. - avtrekksviftr anbefales skiftet ut etter 15 år. Kjøkkenet mangler en skapdør på underskap (under vasken). Enkelte skuffene har treg gange og bør sjekkes ytterligere. De fleste håndtakene bør byttes på skuffene og skapene. Konsekvens/tiltak: - Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Andre tiltak: - Påviste skader må utbedres. Utskifting/utbedring av kjøkkenet må påregnes. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Avløpsrør: Vurderte avløpsrør er de som er internt i leiligheten og synlige, som i kjøkkenbenken og servant skapet på badet. Skjulte felles avløps stammer o.l er ikke vurdert, da dette anses som fellesområder. Vurderingen er basert på alder og avrenning ved samtidig tapping. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det bør etableres sluk / avløp til vaskemaskinen. Mer enn halvparten av forventet brukstid på de eldre avløpsledningene er oppbrukt. Forventet levetid på soilrør er 30-60 år. Forventet levetid på plastrør er 25 - 50 år. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Anbefales kontrollert av autorisert rørlegger Ventilasjon: Ventilasjon er antatt fra byggeåret. Tilluft gjennom ventiler over vinduene og avtrekk fra byggets fellesavtrekkskanal. Vurdering av avvik: - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. - Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Konsekvens/tiltak: - Bedre ventilering må etableres. Forhold som har fått TG3: Sluk, membran og tettesjikt (bad): Vurdering av avvik: - Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. - Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. - Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. - Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Konsekvens/tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. - Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Opprettholde dusjkabinett er nøvendig. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Avtrekk (kjøkken): Kjøkkenventilator uten kullfilter. Vurdering av avvik: - Det er registrert avvik med avtrekk. - Kjøkkenet mangler styrt tilluftsventilering. Avtrekksvifte er ikke tilkoblet noen form for avtrekkskanal. Avtrekksvifte er heller ikke av typen med kullfilter. NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Eldre ventilator. Opprinnelig avtrekk er plassert inne i overskap. Konsekvens/tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. - Ventilatoren må skiftes. Det bør etableres avtrekkskanal som er koblet til veggventilen mot vindet, eller alternativt bør det monteres avtrekksvifte med kullfilter. Kjøkkenet fungerer med disse avvikene. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Vannledninger: Varierende årgang. Vannrør i kobber fra byggeår, kobber med plastkappe. Hoved-/stoppekran lokalisert i badet ved toalett. Røranlegget i boligen er ikke nærmere kontrollert og tilstandsvurdert på befaringen, ut over det som er synlig i rommene. En eventuell utvidet kontroll må utføres av en rørlegger. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Det drypper fra rørskjøter. - Det er irr på rør. Det ble registert drypp fra stoppekrane i leiligheten (badet). Konsekvens/tiltak: - Utette rørkoblinger må skiftes/utbedres. - Vannrør må skiftes. - Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. - Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Anbefaler å utbedre drypp fra stoppekrana Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2 -18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. På befaringstidspunktet hadde ikke selgeren nøkkelen til sikringsskapet, og derfor kunne ikke takstingeniøren inspisere det Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei Spørsmål til eier 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Ukjent 6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Nei 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei Generelt om anlegget: Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Ukjent Inntak og sikringsskap 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ukjent 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja På badet er det noen kabler kun i wago. bør undersøkes. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

    Innbo og løsøre
    Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Garasjeplasser medfølger leiligheter. Parkeringsplasser medfølger ikke leiligheter og må leies av borettslaget ved å søke til styret.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 290 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 283 504 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 573 504 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 2 500 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 3 740 (Omkostninger totalt) 10 940 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 13 740 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 577 244 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 584 444 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 587 244 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming via panelovner.

    Energiklasse
    F

  • Formuesverdi primær
    986125

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3747274

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    205

    Part.obl.nr.
    951151513

    Felleskostnader etter avdragsfri periode
    For lån 1636.77.0884 er det foretatt en stipulering av hva økning i felleskostnader vil tilsvare når avdrag inntreffer. For denne andelen er det stipulert en økning med 224 kr i mnd på fellesugiftene.

    Felleskostnader pr. mnd.
    6121

    Andel fellesgjeld
    283504

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-09-09T22:00:00Z

    Andel fellesformue
    23207

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Borettslaget
    Fossumsletta Borettslag

    Borettslagets org.nr
    951151513

    Om borettslaget
    Nedre Fossum Gård var i drift og bebodd frem til 1965. Allerede to år senere startet byggingen av Fossumsletta Borettslag. Fra 1995-2000 ble det gjort arbeid i forbindelse med fasadene i borettslaget. Dette ble også gjort i 2013, og ble ferdigstilt i 2017. Vinduene ble byttet 2015/2016, og i 2019 ble det besluttet å skifte all innendørs belysning i fellesarealene. Dette ble utført av Karl H. Strøm. Ved det som tidligere het Nerfossum Husmanssplass (nå Gule Stua) står Dyre Vaas bronseskulptur «Gull og Fole». Avdukningen av skulpturen «Flammen» i midten av borettslaget ble gjort i 1971. I august 2021 var kronprinsen på besøk i Fossumsletta Borettslag. Fossumsletta Borettslag fremstår i dag som et stort og veldig godt borettslag på Stovner. Det består av 387 leiligheter, flere hundre garasje- og parkeringsplasser, fine grøntområder og mange nasjonaliteter. Et yrende liv!

    Gebyr forkjøpsrett
    2500

    Forkjøpsrett
    Ved overdragelse av andel har andelseierne i borettslaget eller personer som andelseier har tegnet andel sammen med forkjøpsrett for seg selv eller for slektninger i rett- eller oppstigende linje, søsken, adoptivbarn eller andre som faktisk står i adoptivbarns stilling. Melding med ønske om bruk av forkjøpsrett skal gis til borettslagets styre. Slik melding anses fremkommet når den er lagt i borettslagets postkasse. Meldingen skal inneholde opplysninger om hvem som har blitt ny eier, kjøpesummen og andre vilkår som kan være av betydning for forkjøpsberettigede. Oppfordring til alle som har forkjøpsrett om å melde seg til borettslaget skal kunngjøres ved oppslag. Fristen for å melde seg er fem hverdager regnet fra kunngjøringen. Den som ikke melder seg innen fristen har mistet sin rett til å gjøre gjeldende forkjøpsrett. Fristen for å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 20 kalenderdager regnet fra borettslaget fikk melding om at andelen har skiftet eier. Fristen er likevel bare 5 hverdager etter at melding om endelig eierskifte er kommet frem dersom borettslaget har fått forhåndsvarsel om at andelen kan komme til å bli overdratt.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Borettslagets økonomiske situasjon var i 2023 preget av høye kostnader til blant annet baderomsrenoveringer og uforutsette vedlikeholdsbehov. Dette har bidratt til et negativt resultat, og en ytterligere reduksjon i borettslagets negative egenkapital. Borettslagets styre har valgt å budsjettere for 2024 med rom for at det skal påløpe like store uforutsette kostnader som i 2023, til tross for at dette er svært usannsynlig. Ref. budsjett 2024. Videre er det avklart med borettslagets långiver at borettslaget kan låne opp midler på kort tid ved behov, og det er vurdert dithen at andelene i borettslaget har lav andel av fellesgjeld relativt til leilighetenes markedsverdi. Borettslaget har også anledning til, og vurderer fortløpende, økning i fellesutgifter i 2024. Med dette er forutsetning om fortsatt drift lagt til grunn for årsregnskapet.

    Avdragsfrie år
    Lån 1636.77.70884 er avdragsfritt til og med 31.12.2025.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Fellesgjeld for hele selskapet: Beskrivelse: 2242 - Lån 1636.54.59936 - DNB Geldende rente: 5,75% Registrert lånebeløp på selskapet: 14 428 836,50 Registrert lånesaldo på leiligheten: 37 381,62 Lånetype: Annuitetslån Årlige terminer: 4 Registrert utløpsdato: 20.04.2052 Beskrivelse: 2243 - Lån 1636.77.70884 - DNB Geldende rente: 5,70% Registrert lånebeløp på selskapet: 95 000 000,00 Registrert lånesaldo på leiligheten: 246 122,02 Lånetype: Annuitetslån Årlige terminer: 4 Registrert utløpsdato: 31.12.2046 Lån 1636.77.70884 er avdragsfritt til og med 31.12.2025.

    Borettslagets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring ASA

    Polisenummer felles forsikring
    90979726

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Hund, fugl og innekatt er tillatt etter søknad om godkjenning fra styret. Katt er forbudt, det er likevel tillatt å holde innekatt. Hunder skal bære lagets registreringsskilter, påført lagets navn og registreringsnummer. Hunder må holdes i bånd innenfor boområdet, og kun luftes av personer over 12 år på dertil egnede steder utenfor boområdet. Greier ikke en hundeeier å overholde disse plikter, kan styret pålegge at vedkommende innen 2 måneder må opphøre med å holde hund. For eksisterende kattehold gjelder samme regler som for hold av hund.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/101/57: 07.07.1951 - Dokumentnr: 8141 - Skjønn Gjelder feste Rettighetshaver: Statnett Sf Org.nr: 962 986 633 Bestemmelse om byggeforbud Dok.tgl. m/dbnr. 8141 - 8152 Overført fra gnr 112 bnr 2 Gjelder denne registerenheten med flere ---------- Transport Fra: Vinstra Kraftselskap Da Org.nr: 944 001 751 Til: Statnett Sf Org.nr: 962 986 633 01.10.1970 - Dokumentnr: 16464 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 90 år ÅRLIG AVGIFT NOK 48 000 BESTEMMELSER OM FORLENGELSE BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT 24.01.1896 - Dokumentnr: 900370 - Erklæring/avtale AVSTÅELSE AV GRUNN TIL VEGANLEGG TIL OSLO KOMMUNE OVERFØRT FRA GNR 101 BNR 5 Overført fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 Gjelder denne registerenheten med flere 01.10.1909 - Dokumentnr: 900225 - Erklæring/avtale FRAVIKELSESKJENNELSE OVER GRUNNAVSTÅELSE TIL AL GLOMMENS TRESLIPERI Overført fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 Gjelder denne registerenheten med flere 01.10.1909 - Dokumentnr: 900226 - Erklæring/avtale FRAVIKELSESKJENNELSE OVER GRUNNAVSTÅELSE TIL AS GLOMMENS TRESLIPERI OVERFØRT FRA GNR 101 BNR 5 Overført fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 Gjelder denne registerenheten med flere 11.01.1924 - Dokumentnr: 901123 - Erklæring/avtale FRAVIKELSESKJENNELSE I ANL EKSPROPRIASJON AV GRUNN TIL ELEKTRISKE LEDNINGER Overført fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 Gjelder denne registerenheten med flere 08.03.1938 - Dokumentnr: 2555 - Erklæring/avtale Bestemmelse om vann/kloakkledning Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 Gjelder denne registerenheten med flere 04.07.1951 - Dokumentnr: 7955 - Erklæring/avtale BEST OM KLOAKKLEDNING VEDTAK AV OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKREGLEMENT Overført fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 Gjelder denne registerenheten med flere 10.08.1951 - Dokumentnr: 9360 - Erklæring/avtale BEST OM KLOAKKLEDNING VEDTAK AV OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKREGLEMENT Overført fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 Gjelder denne registerenheten med flere 14.09.1967 - Dokumentnr: 12269 - Erklæring/avtale VEDTAK AV OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKREGLEMENT KAN IKKE SLETTES U/SAMT FRA OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKVESEN Overført fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 Gjelder denne registerenheten med flere 16.11.1967 - Dokumentnr: 15978 - Erklæring/avtale RETT FOR OSLO LYSVERKER TIL TRAFOSTASJON OVERFØRT FRA GNR 101 BNR 32 Overført fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 Gjelder denne registerenheten med flere 06.08.1968 - Dokumentnr: 11310 - Erklæring/avtale RETT FOR FREMT UTSK PARSELLER TIL Å LEGGE VANN OG KLOAKKLEDN OVER HVERANDRES PARSELLER KAN IKKE SLETTES U/SAMT FRA OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKVESEN Overført fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 Gjelder denne registerenheten med flere 01.10.1970 - Dokumentnr: 16464 - Festekontrakt - vilkår Festetid: 90 år ÅRLIG AVGIFT NOK 48 000 BESTEMMELSER OM FORLENGELSE BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT 13.07.1972 - Dokumentnr: 11960 - Erklæring/avtale RETT FOR OSLO LYSVERKER TIL TRAFOSTASJON 20.07.1972 - Dokumentnr: 12284 - Erklæring/avtale RETT FOR OSLO LYSVERKER TIL TRAFOSTASJON 05.10.1968 - Dokumentnr: 14828 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30 07.03.1969 - Dokumentnr: 990155 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: GNR.100 BNR.41. GNR.101 BNR.58. 18.02.1993 - Dokumentnr: 7552 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 18.02.1993 - Dokumentnr: 7555 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 18.02.1993 - Dokumentnr: 7561 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 11.02.1971 som omfatter boligblokken. Ferdigattset datert 26.05.1997 omfatter fasaderehabilitering. Ferdigattest datert 05.09.2011 omfatter reparasjon av bygningstekniske installasjoner. Ferdigattest datert 17.04.2023 omfatter reparasjon av bygningstekniske installasjoner (utskifting av heiser) Ferdigattest datert 31.03.2023 omfatter reparasjon av bygningstekniske installasjoner (utskifting av heiser)

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kommuneplanen fra 2015-2030: Oslo kommune vedtok en ny kommuneplan 23. september 2015 som gjelder fram til 2030. Dette har betydning for en rekke av vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Kommuneplan: KDP-17: Kommunedelplan for torg og møteplasser. Reguleringsplan: 38667: Regulering av tunnelbanen øst for vei 5357 fram til sentret på Tokerud, samt regulering av vei 8010 mellom vei 1394 og vei 1406. S-5172: Detaljregulering med konsekvensutredning og med reguleringsbestemmelser for Aasta Hansteens vei 2 m.fl. V130505: Aasta Hansteens vei 10.Mindre vesentlig endring av S-2016, Felt B Byggegrensen utvides mot sør, maksimal høyde økes og felles avkjørsel får justert linjeføring. V140275: Endret regulering av snuplass i Tante Ulrikkes vei (vei 8010) S-2016: Endret reguleringsplan for gnr.99 bnr.1 m.fl. gtnr.100 bnr.1 m.fl gnr.101 bnr.30 Stovner sentrum - tomt for offentlige bygninger - byggeområde for boliger og forretninger, trafikkområder og friområder m.v. S-4709: DEL AV FOSSUMVEIEN OG LINJEPARKEN VED STOVNER SENTER mm. Detaljregulering for del av gnr. 99 bnr. 1, gnr. 100 bnr. 1 og 63,gnr. 101 bnr. 30, 104 og 138. S-1401: Endret reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for gnr.101 bnr.1 m.fl. - felt G i stadfestet reguleringsplan for Tokerudområdet. S-1798: Endret reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for gnr.99 bnr.3, gnr,100 bnr.1 m.fl. - Stovner sentrum med byggeområde for boliger og forretninger, tomt for offentlig bygninger, trafikk- område og friområde (felt D m.m. i Tokerudplanen).

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 290 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 283 504 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 573 504 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 2 500 (Gebyr avklaring forkjøpsrett) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 3 740 (Omkostninger totalt) 10 940 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 13 740 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 577 244 (Totalpris. inkl. omkostninger) 3 584 444 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 3 587 244 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    3740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Danyal Razzaq

Eiendomsmeglerfullmektig/Partner

Danyal Razzaq

91 92 26 99

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev