aktiv-eiendomsmegling
Liljavegen 43 er en fin og velhold fritidseiendom
Liljavegen 43 er en fin og velhold fritidseiendom

SANDER Liljavegen 43

Innholdsrik helårshytte ca. 70 min fra Oslo! Innlagt strøm, vann og avløp * Bilvei helt frem * Solrik og stor tomt

  • kr 2 200 000
  • BRA-i 61 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 2 200 000
  • Omkostningerkr 56 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 256 240
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1750
  • Soverom3
  • Tomt2 522 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 200 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 55 000 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 56 240 Omkostninger totalt 71 340 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 74 140 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 256 240 Totalpris. inkl. omkostninger 2 271 340 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 274 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning - Hytte
Velkommen til Liljavegen 43! Liljavegen 43 er en fin helårshytte med innlagt strøm, vann, avløp og bilvei helt frem. Åpen og skjermet beliggenhet med gode solforhold. Historiske omgivelser, flotte turområder og bademuligheter rett i nærheten. Kort vei til Kongsvinger med alle bymessige fasiliteter, og til Sverige (Charlottenberg 5mil). Kun 1t fra Gardermoen. Ca. 2 mil til Norges flotteste golfbane. Her kan hyttedrømmen endelig oppfylles! Pent opparbeidet tomt med gressplen og div. beplantninger. Det er låve, uthus og anneks på tomten. I låven finnes snekkerverksted. Perfekt for deg som ønsker en plass for å pusle litt i fred og ro. Men ønsker du litt mer fart i sakene så finnes her også en festsal slik at du kan invitere venner på en skikkelig låvefest! Velkommen på visning!
Velkommen inn!

Liljavegen 43, Innlandet

  • Tomt
    2522m²

    Beskrivelse av tomt
    Gruset parkeringsplass på utsiden av gjerdet, dette er ikke inne på eiendommen. Stor hage med plen rundt hytta og mellom bebyggelsen. Mye beplantning med bed, trær og busker. Levegg på to sider av tomten og ellers gjerde rundt eiendommen. Heller fra entré til bakside av hytta. Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Deler av gjerde, og liten del av andre bygg er utenfor tomtegrensen. Se vedlagt grunnkart.

    Beliggenhet
    Hytten er beliggende i naturskjønne omgivelser i nærheten av Odals Værk. Meget rolig og solrikt område med flotte tur- og fritidsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter. Ca 13 km til Skarnes med forretninger, spisesteder, offentlige kontorer m.m., og ca 12 km til Kongsvinger med alle bymessige fasiliteter. Ca. 85 km til Oslo og ca. 48 km til svenskegrensen. Sør-Odal kommune har et aktivt lag-/foreningsliv innenfor flere områder, og her finnes også flere attraksjoner som f.eks Skarnes lekeland med fine opplevelser for de minste, aktivitetspark SIAP med vannskiarena, galleri Lyshuset/Silkeveven, Odalstunet med levende bygdemuseum, Odals Værk med sine syv fredede bygninger og mye mer.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Omgivelsene består hovedsakelig av skogs- og landbruksarealer samt noe spredt bebyggelse.

    Byggemåte
    Taktekking med betongtakstein og takplater av metall. Undertak ble ved forrige salg opplyst å være av papp. Takrenner av tre med innvendig beslag. Det er hovedsakelig ikke taknedløp, men ser ut som ett nedløp innebygget i tre på bakside. Isbordbeslag av metall. Opprinnelig del er oppført av tømmer. Tilbygget del er oppført av bindingsverk. Fasader på tilbygget del er kledd med tømmermannskledning. På nederste del av tømmervegger er det påmontert beslag utenpå tømmer. Takkonstruksjoner bygget som sperretak. Kaldt loft som er isolert med mineralull. Vinduer av tre med koblede glass. Tett entredør av tre. To-fløyet verandadør av tre med koblede glass. Veranda er dels fundamentert med grunnmur av betong og dels rett på terreng. Veranda er bygget av trekonstruksjoner. Anneks byggeår 1992: Bygget er punktfundamentert på pilarer av tre. Oppført av byggesett av lafteplank. Gulvkonstruksjon av bjelkelag og takkonstruksjon av sperretak. Tak er tekket med takstein. Lik takrenneløsning som på fritidsbolig. Vindu av tre md koblede glass. Entredør av tre med glassfelt. Innvendig er det laminatgulv på gulv, og trepanel på vegger og i himling. Bygget har innlagt strøm. Låve byggeår 1750: Opprinnelig del er punktfundamentert og har gulvkonstruksjon av bjelkelag av tre. Tilbygget del med støpt plate på mark. Vegger er oppført av bindingsverk og takkonstruksjon er bygget av sperrer. Bygget er opplyst å være delvis isolert. Fasader er kledd med trekledning og tak er tekket med takplater av metall. Det er ikke takrenner på bygget. Dører og porter av tre. Vinduer av tre med enkle glass og med isolerglass. Innvendig er det ett rom med malt betonggulv, malte vegger og trepanel i himling. Ett rom med gulvbelegg og malte flater på vegger og i himling. Største rom med gulvbelegg på gulv, brystningspanel og malte flater på vegger og malte flater i himling. Enkel trapp av tre uten rekkverk eller håndløper. 2. etasje er under innredning. Bygget har innlagt strøm og eget sikringsskap med automatsikringer. Stedvis innfelte lys. Det er stedvis diverse avvik på innvendige overflater. Utettheter i tak som følge av gamle skruehull. Tilbygg / modernisering: Tilbygget. Modernisering og oppgradert innvendig og utvendig. Opplyst ved forrige omsetning. Uthus: Bygget har støpt plate på merk, vegger av bindingsverk og takkonstruksjon av sperrer. Fasader er kledd med trekledning og tak er tekket med takstein. Det er ikke takrenner og beslag på bygget. Innvendig er det gulvbelegg på gulv, tapet på vegger og i himling. Bygget har innlagt strøm til lys og stikkontakt. Det er varmekabler i gulv. Eldre strømmåler, ukjent om denne er i bruk. Innlagt enkelt vann og avløp. Råte på nederste steinlekt på takkonstruksjonen. Kledning går helt ned i bakken, medfører fare for råteskader.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    09. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Det har vært mus noen vintere.

    Innhold
    Hytte 61 kvm BRA-i: entré, kjøkken, stue, bad, gang og tre soverom. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

    Standard
    Kjøkken Eldre kjøkkeninnredning med servant med speilfronter, det er ikke skapdører på overskap. Nyere innredning fordelt på to vegger med speilfronter og heltre benkeplate. Løsning med avsatt plass til hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Bad Bad av eldre dato med fliser på gulv, på vegger er det fliser i dusjsone og for øvrig trepanel og i himling er de takessplater. Ventilering med elektrisk avtrekksvifte. Rommet er innredet med åpen dusjløsning med forheng, servant, toalett og speilskap. Tekniske installasjoner Vanninntak og stoppekraner i kasse på bad. Vannrør av kobber av eldre dato. To gummislanger i kjøkkenbenk. Det er begrenset vanntrykk. Avløpsrør av plast av eldre dato. Bygget har naturlig ventilering med veggventiler. Pumpe og trykktank av eldre dato i kasse på bad. Varmtvannsbereder er innebygget i kjøkkenbenk og er ikke inspisert. Bryter på utsiden av innredningen. Hovedsakelig åpent lagt elektrisk anlegg. Det er varmekabler i gulv i entre, på bad, i stue og på kjøkken. Sikringsskap i gang med hovedsakelig jordfeilsautomater. Sikringsboks med automatsikringer i kjellerrom. Det er opplyst at dette er sikringer for oppvaskmaskin og varmekabler. Det har skjedd noen ganger at sikringer i kjellerom går. Det er installert trådløst bredbånd fra Telenor. Det er flere brannvarslere og brannslukker i boligen. Innvendig Innvendige overflater med skiferstein, laminat, tregulv og fliser på gulv, trepanel på vegger og takessplater i himlinger. Gulv på tilbygget del ser ut til å være av bjelkelag av tre, med luft under bjelkelaget. Gulvkonstruksjoner i opprinnelig del av betong. Det er ukjent med isolering i konstruksjonene. Pipe av tegl. Sotluke er ikke observert. Murt åpen peis og vedovn av eldre dato. Lite rom under opprinnelig del med betonggulv. Vegger av lettklinker og treplate i himling. Dører av tre med speilfronter. Tomteforhold Det er ukjent byggegrunn. Det er ukjent med drenering rundt bygget. Opprinnelig del er fundamentert med grunnmur tilsynelatende av betong og naturstein. Tilbygget del er fundamentert med pilarer, det ser ut som noe enklere fundamentering med murblokker lenger inn under bygget. Eksakt alder på stikkledninger er ikke kjent kjent, men er av eldre dato. Eksakt alder og løsning er ikke kjent, men anlegget er av eldre dato. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten: Kjøkken: - Overflater og innredning: Skade på hengsel på benkeskap på eldre innredning. Noen bruksmerker på overflater på eldre innredning. Konsekvens/tiltak: Utbedring av hengsel på skapdør. - Avtrekk: Halvparten av forventet brukstid er passert. Testet OK. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for tiltak. Bad: - Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Konsekvens/tiltak: Renovering av rommet. Tekniske installasjoner: - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Kan se ut som det har vært utetthet under kjøkken. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er ikke ventilering fra stue. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Kostnadsestimat: Under 10 000. - Andre VVS-installasjoner: Pumpe og trykktank av eldre dato i kasse på bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden VVS-installasjonen(e) fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre VVS-installasjoner. - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Innvendig: - Overflater: Helhetlige overflater med normal slitasje. Stedvis bom i fliser, for eksempel på veg inn til kjøkken. Noen støtmerker i fliser. Det er plassert flere garderobeskap mot yttervegger, medfører fare for skjulte kondensskader. Konsekvens/tiltak: Det er foreløpig ikke nødvendig med tiltak, men behov for tiltak grunnet bom i fliser kan oppstå på sikt. - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Vanskelig å se godt inn under bjelkelag på tilbygget del. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Ildsteder er av en slik alder at behov for tiltak kan oppstå. Konsekvens/tiltak: Det er ikke observert eller opplyst om behov for tiltak. - Rom under terreng: Det er noen sprekker i vegger. Det er fuktinnhold i treverk i rommet på over 20 vektprosent. Fuktinnhold i treverk på over 20 vektprosent medfører fare for utvikling av sopp og råte. Det kan finnes skjult råteskade i lem. Konsekvens/tiltak: Det bør utføres tiltak for å bedre de klimatiske forhold slik at fuktinnholdet i treverket synker til godt under 20 vektprosent. Utvendig: - Veggkonstruksjon: Det er stedvis misfarging på fasader. Løsning med beslag montert utenpå tømmer er sårbare for at vann kan trenge inn bak beslaget. Dersom vann trenger inn bak beslag er det stor risiko for at råte vil utvikle seg over tid. Dersom løsningen beholdes er det viktig at overgangen vedlikeholdes og holdes tett. Tilstand på tømmer bak beslag er ukjent. Det finnes naturlig nok sprekker og mindre punktvise råteskader i tømmervegger. Med tømmerkonstruksjoner er det risiko for at det kan finnes skjulte skader i overgang mellom gulv og vegg. Stedvis slitasje og avskaling på vannbrett og omramming rundt vinduer. Del av lafteknute har falt av på ett hjørne. Konsekvens/tiltak: Den utette løsningen med beslag nederst på tømmervegger synes eget sårbar og det anbefales ny eier å etablere en mer helhetlig og vanntett løsning for beskyttelse a den nederste delen av tømmervegger. - Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Konstruksjonene har skjevheter. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. - Vinduer: Vinduer har passert halvparten av forventet brukstid. Enkelte vinduer har noe slitasje og oppsprekking i kitt. Konsekvens/tiltak: Vedlikehold og utskifting av kitt etter behov. - Dører: Entredør: Dørblad tar i karm. Dørblad tetter ikke helt mot karm. Verandadør: Dørblad tar i karm. Det er ikke pakning på dør. Konsekvens/tiltak: Entredør: Justering/tilpasning. Verandadør: Justering/tilpasning. Montering av pakning dersom det oppleves trekk. Tomteforhold: - Grunnmur og fundamenter: Stedvis avskaling av maling på grunnmurer. Masser under grunnmurer støtes ett sted opp av EPS-isolasjon. Konsekvens/tiltak: Vedlikehold av overflater på grunnmurer. Det bør etableres en sikrere løsning for støtte av masser under grunnmur der hvor det er EPS. - Terrengforhold: Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. - Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende punkter har fått TG3 i tilstandsrapporten: Bad: - Helhetsvurdering: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eksempler på avvik: Innredninger og armaturer nærmer seg forventet brukstid. Det er trepanel i våtsoner på vegg. Det er bom i fliser. Stedvis sprekker i hardfuger. Det er sprekk i noen fliser. Stedvis synlige fuktpåkjenninger på treverk. Det er ikke synlige tegn til bruk av membran. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000. Tekniske installasjoner: - Elektrisk anlegg: Flere utsparinger med åpne koblinger og tvinnede skjøter i kjellerrom. Utfyllelse av punkter under elektrisk anlegg er utført på bakgrunn av informasjon fra eier og observasjoner under den bygningsmessige befaringen av boligen. Undertegnede er ikke el-takstmann og det elektriske anlegget er ikke helhetlig kontrollert. Det anbefales innhenting av en utvidet el-kontroll utført av autorisert foretak. Kostnadsestimat gjelder for el-kontroll. Kostnadsestimat: Under 10 000. Utvendig: - Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er hovedsakelig ikke taknedløp fra takrenner. Det er ikke montert takfotbeslag. Det er flere utettheter, mosevekst og stedvis råte på takrenner. Det kan finnes råte i trekonsoller for takrenner, flere har sprekker og løs innfesting. Avskaling av farge på isbordbeslag. Noe avskaling på pipebeslag. Ukjent tetting mellom tak over entre og vegg. Konsekvens/tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Utskifting av takrenner og montering av taknedløp og takfotbeslag. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Grunnmur glir noe ut på enden. Det er slitasje på gulv. Det er råte på ytre del og nest ytterste gulvsperre på del som ligger på terreng. Ut fra byggemetoden kan det finnes skjulte skader. Noe råte på rekkverk ved entre. Konsekvens/tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Vedlikehold av overflater. Det er foreløpig ikke nødvendig med tiltak for mur, men dette kan oppstå på sikt. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Hvitevarer medfølger.

    Moderninseringer og påkostninger
    Det ble ved forrige omsetning opplyst at opprinnelig del av bygget stammer fra 1700-tallet. Tilbygg / modernisering: 1974 - Ombygget og tilbygget. Opplyst ved forrige omsetning. 1995 - Pusset opp og malt innvendig. Opplyst ved forrige omsetning. 2018 - Beiset tømmerfasader. Opplyst ved forrige omsetning. 2019 - Lagt ny taktekking. Opplyst ved forrige omsetning. 2019 - Oppgradert gjerde. Opplyst ved forrige omsetning. 2019 - Oppgradert kjøkken. Utført i regi av dagens eier.

    TV/Internett/bredbånd
    Det er installert trådløst bredbånd fra Telenor.

    Parkering
    Det er bilvei helt frem til hytten og gode parkeringsmuligheter.

    Forsikringsselskap
    DNB Fremtind

    Polisenummer
    21394680

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Møbler og det meste av inventar medfølger. Robotgressklipper, gressklipper, gassgrill og bålpanne medfølger.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 200 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 55 000 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 56 240 Omkostninger totalt 71 340 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 74 140 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 256 240 Totalpris. inkl. omkostninger 2 271 340 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 274 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming med elektriske panelovner og vedfyring. Det er varmekabler i gulv i entré, på bad, i stue og på kjøkken. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    1757

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter fakturert i 2023: Renovasjon kr. 1 293,76,- Slam kr. 462,40,- Fritidsboliger i Sør-Odal har ingen fast avgift for slamtømming, eier må selv bestille tømming ved behov og bli etter fakturert for dette. Prisene finner man i gebyrregulativet. Dette ihht. Givas.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr. 721,- Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

    Formuesverdi primær
    712500

    Formuesverdi primær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    1941/1377-1/13 07.10.1941 FREDNINGSVEDTAK GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 3415 GNR: 6 BNR: 1 2009/358782-2/200 20.05.2009 ** PRIORITETSBESTEMMELSE VEKET FOR: FESTEKONTRAKT - VILKÅR 2008/760564-2 2004/5181-1/13 02.09.2004 FORPAKTNINGSAVTALE Forpaktningen gjelder i 10 år regnet fre 01.04.04 Forpaktningsavgift kr. 220.000,- pr. år for den faste eiendommen og kr. 48.000,- for carport gård, carport sag og potetager. Bestemmelse om regulering. Bestemmelse om riksveg 2 Rettighetshaver Håkon A. Ellevold født 22.11.66 Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 3415 GNR: 6 BNR: 1 EIENDOMMENS RETTIGHETER Servitutter: 2012/167966-1/200 28.02.2012 BESTEMMELSE OM VEG Rettighet hefter i: KNR: 3415 GNR: 6 BNR: 1

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge opplysninger fra kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det foreligger ikke bygningstegninger i kommunens arkiver. Fritidsbygg, garasje, anneks til fritidsbolig er registrert tatt i bruk hos kommunen. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.        Fritidsboligen og låve er SEFRAK-registrert.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst via privat vei. Liten sum i året for brøyting og vedlikehold av veien. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har egen brønn og septiktank.

    Regulerings- og arealplanner
    LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, nåværende.

    Adgang til utleie
    Fritidseiendommen kan i sin helhet leies ut.

    Verneklasse/sefrak
    Fritidsboligen og låve er SEFRAK-registrert.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 200 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 55 000 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 56 240 Omkostninger totalt 71 340 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 74 140 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 2 256 240 Totalpris. inkl. omkostninger 2 271 340 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 2 274 140 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    56240

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,63% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  9 000,- oppgjørshonorar kr  6 900,- og visninger kr  2 500, - per stk.. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 39 000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Erdvile Stepana

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Erdvile Stepana

92 26 84 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev