aktiv-eiendomsmegling
Velkommen!
Velkommen!

SKJETTEN Riihimækiveien 9

Velholdt og innholdsrik 4 roms med garasjeplass og innglasset balkong.

  • kr 3 820 000
  • BRA-i 96 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 3 820 000
  • Omkostningerkr 1 240
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 073 017
  • EierformAndel
  • Byggeår1975
  • Soverom3
  • Andel fellesgjeldkr 251 777
  • Felleskostnaderkr 6 492
  • Tomt6 581.2 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 3 820 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 251 777 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 071 777 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 240 (Omkostninger totalt) 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 073 017 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 080 217 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 083 017 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Innholdsrik og arealeffektiv 4-roms med god planløsning. Perfekt for deg som ønsker et lettstelt leilighet i et veletablert og hyggelig borettslag på Skjetten. Fra leiligheten er det nærhet til alt av kommunikasjon og gode servicetilbud, med kort avstand til både servicefasiliteter, buss og marka. Meget familievennlig område med bl.a. flere lekeplasser og store grøntområder. Fasiliteter: - Utsikt ut mot fine grønt arealer - Kabel tv/bredbåndstilknytning - Garasjeplass - Innglasset balkong - 3 soverom - Eget vaskerom - Familievennlig - Sentralt - Turterreng
Balkong
  • Tomt
    6581.2m²

    Beskrivelse av tomt
    Felles eiet tomt for borettslaget opparbeidet med gressplen, beplantning, prydbusker, trær, sittegrupper og lekeplass. Asfaltert adkomst, internveier og parkeringsareal.

    Beliggenhet
    Leiligheten har en særdeles god beliggenhet i Skjettenbyen grensende mot friareal og grøntområder. Fra leiligheten er det nærhet til alt av kommunikasjon og gode servicetilbud, med kort avstand til både servicefasiliteter, buss og marka. Meget familievennlig område med bl.a. flere lekeplasser og store grøntområder. Det er i tillegg kort avstand til E6- aksen Oslo- Gardermoen og bymessige fasiliteter i Lillestrøm. Skjetten kan by på flotte rekreasjonsmuligheter sommer som vinter, i tillegg til en rekke aktivitetstilbud og idrettsklubber. Det sies at Skjetten er det eneste norske sted som er utstilt på en arkitektonisk avdeling i Norge. Skjettenbyen i nordre del av Skjetten ble bygget ut tidlig på 1970-tallet, og består av lavblokker og modulære rekkehus. Veiene i Skjettenbyen, deriblant Riihimäkiveien, er oppkalt etter Skedsmos vennskapskommuner (Riihimäki, Finland). Skjetten Nærsenter er i gåavstand (3- 4 minutter) fra Riihimäkiveien 9 med et godt og variert utvalg av forretninger. Strømmen Storsenter ligger også i nærområdet og fremstår i dag som ett av landets mest innholdsrike kjøpesenter. Det er også kort vei til Lillestrøm sentrum med handlegater, shoppingsenter, kino, kulturhus og utesteder, samt Lørenskog med både Metro og Triaden kjøpesenter. Oslo sentrum ligger godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Skjetten Sportsklubb har et bredt tilbud av idretter for store og små. Det er flere kunstgressbaner på Skjetten, gymsaler og svømmehall. Om vinteren er det lysløype ved Gamle Skjetten. Det er også kort vei til Lillestrøm/Strømmen, der en finner aktivitetstilbud i alle varianter, og flere treningssentre. Lillestrøm er sentrum i Skedsmo og her finner man alle bymessige tilbud, som kino, kulturhus, forretninger, servicetilbud, kjøpesenter, Nebbursvollen friluftsbad, caféer og puber- /utesteder. En kort sykkeltur unna ligger Nebbursvollen Friluftsbad som er Lillestrøms populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk m.m. Området har også asfalterte gang og sykkelveier i naturskjønne omgivelser langs Nitelva. Lillestrøm og Rælingen har gode fritidstilbud hele året med blant annet golfbaner, badeanlegg, turmuligheter, og skiløyper. Området har asfalterte gang- og sykkelveier i flotte omgivelser langs Sagelva. Kort avstand til barnehager og skoler. Gjellerås skole ble tatt i bruk ved skolestart høsten 2008. Skolen er fullt rehabilitert med nyere tilbygg som rommer gymsal, samlingssal og musikkrom. Alle klasserom har digitale tavler. Uteområdene er pusset opp, med lekeapparater og beplantet med grønne vekster. Skjetten barneskole ligger også sentralt til med godt kollektivtilbud og i nærheten av skog og mark. Skolen stod ferdig i 1956, men ble rehabilitert i 2009. Ungdomskolen heter Stav skole og ligger i overkant av Gjellerås barneskole.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Byggemåte
    Boligblokk over 4 etasjer oppført 1975. Fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt faste masser/grunn. Støpt betongsåle. Bærende konstruksjoner og leilighetsskillende vegger i støpt armert betong. Etasjeskiller i prefabrikkerte betongelementer med synlig vskjøt. Yttervegger i murverk/betong og utfyllende bindingsverk. Fasader er kledd med fasadeplater i stein-/betongelementer (frilagt singel). Flat takkonstruksjon antatt tekket med takmembran/asfalttakbelegg. Taket ble ikke besiktiget. Adkomst til leiligheten via felles oppgang med gangareal i betong med belegg og trapp i betong med terrazzo, stålrekkverk og malte overflater. Malte trevinduer med 2-lags glass datert 2006 i stue og PVC vinduer med 2- lags glass datert 2008 i alle soverom. Brann- og lydklassifisert entredør med kikkehull (Swedoor, B30/35db). PVC balkongskyvedør med 2-lags glass datert 2009. Utgang fra stue til nordvestvendt innglasset balkong på ca. 14 m². Balkongdekke i betong belagt med pvc-/plastfliser e.l og teppe. Rekkverk i aluminium/stål med plater og glassfelt. Innglassing med skyvbare glassfelter. Endevegger i malt betong og malt trepanel mot stue. Det er montert strømuttak og utelampe.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    19 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Svar: Ja Beskrivelse Bad og våtrom skal pusses opp i 2025 26 Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar: Ja Beskrivelse Etter oppussing av bad

    Innhold
    2. etasje: Entré, 3 soverom, kjøkken, stue, gang, bad, bod og vaskerom/wc. Leiligheten disponerer i tillegg en liten utvendig bod.

    Standard
    Overflater: Flislagt gulv i entré. Hovedsaklig laminatgulv i øvrige rom. Gulvbelegg i innvendig bod. Vegger med malt tapet/glassfiberstrie, malte plater og malt mur/betong. Himlinger med malte betongelementer. Stue: Lys og minimalistisk stue med god plass til både sofaseksjon og spisebord. Fra stuen har leiligheten utgang til innglasset balkong med utsikt over felles grøntarealet. Store vindusoverflater gjør stuen en en luftog og lys atmosfære. Kjøkken: Ikea kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter og laminerte benkeplater. Kjøkkenet har takhøye skaper og god belysninger under skapene. Praktisk flislagt vegg mellom over - og underskap. Kjøkkkenet inneholder nedfelt oppvaskkum i stålm Siemens glasskeramisk platetopp, Whirlpool mikrobølgeovn og Samsung stekeovn. Integrert kjøle/fryseskap. Kjøkkenet har delvis åpning til stue. Bad: Lyst bad med belegg på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Badet inneholder dusjkabinett, nedfelt servant med skapinnredning, og skapspeil. Til info skal badet renoveres i regi av borettslaget i nærmeste fremtid, en flott mulighet for deg som ny eier å få en flunkende nytt bad. Vaskerom/wc: Enkelt og romslig vaskerom med opplegg til vaskemaskin, toalett, servant og skyllekum. Et rom med mye potensiale. Skyvedørsgarderobe med speildører i hovedsoverom. Fristtstående garderobeskap med hvite profilerte fronter i ett soverom. Soverom: Leiligheten inneholder hele 3 gode soverom, hvorav 2 av soverommene har garderobeskap. Ellers har leiligheten lagrinsplass i innvendig og utvendig bod. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Dører: Brann- og lydklassifisert entredør med kikkehull (Swedoor, B30/35db), ukjent årstall. Vurdering av avvik: - Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Entredøren tar i terskel/karm og er vanskelig å låse. Konsekvens/tiltak: - Dører må justeres. Normalt ettersyn og vedlikehold må påregnes. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Overflater: Gulv: Flislagt gulv i entré. Laminatgulv i gang, kjøkken, stue og i alle tre soverom. Gulvbelegg i innvendig bod. Vegger: Hovedsakelig malt tapet/glassfiberstrie, malte plater og malt mur/betong. Himlinger: Malte betongelementer med synlig v-fuge/skjøt. Vurdering av avvik: Laminatgulvet har stedvis svelleskade i skjøter. Stedvis glippe mellom laminatgulv og fotlist. Stedvis synlige bruksmerker på veggflater og himlinger. Konsekvens/tiltak: - Normalt ettersyn og overflatevedlikehold må påregnes på sikt. Ny eier vurderer selv behovet for innvendige oppgraderinger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller i betong. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist retningsavvik. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er på tilfeldige steder oppmålt til ca. 23 mm i stue og kjøkken. Målepunkter er tatt punktvis i hjørner, ved midtvegg og yttervegg samt midt på gulvet. På generelt grunnlag opplyses det at ved kjøp av eldre/brukt bolig må det påregnes noe skjevheter. Konsekvens/tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radon aktsomhetsgrad for området er moderat til lav. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det var ikke krav til radonsperre da bygningen ble oppført. Fra og med 1. juli 2011 ble det påbudt med radonsperre i alle nye bygninger der mennesker oppholder seg, med mindre konstruksjonen er utformet slik at det ikke er nødvendig. Konsekvens/tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Innvendige dører: Heltre furu fyllingsdører. Lakkerte karmer og døgerikter. Mindre bruksmerker er å forvente ved kjøp av brukt bolig. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Stedvis synlige bruksmerker på dører, karmer og listverk. Enkelte dører tar i terskel/karm. Konsekvens/tiltak: - Enkelte dører må justeres. Normalt ettersyn og vedlikehold må påregnes på sikt. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Overflater og innredning: IKEA kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter og laminerte benkeplater. Takhøy/oppforet innredning. Nedfelt oppvask-/skyllekum i rustfritt stål og ettgreps kjøkkenarmatur. Flislagt vegg over kjøkkenbenk og benkebelysning oppunder overskap. Kjøkkenventilator i børstet stål med kullfilter. Opplegg og plass for oppvaskmaskin. Integrert IKEA kjøle-/fryseskap, Siemens glasskeramisk platetopp, Whirlpool mikrobølgeovn og Samsung stekeovn. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plast. Varmtvannsbereder i benkeskap. Kjøkkenet ble satt inn av tidligere eier, ukjent årstall. Innredningen ble malt i 2023. Normal funksjonalitet. Ingen synlige tegn til lekkasjer ved lett tilgjengelige steder. Mindre bruksmerker er å forvente ved kjøp av brukt bolig. Iht. Byggforsk byggedetalj 700.320 levetider for kjøkkeninnredninger i boliger: Kjøkkeninnredninger 20-60 år. Blandebatterier byttes normalt ved drypplekkasje, funksjonssvikt eller umoderne design 10-25 år, anbefalt brukstid ca. 15 år. Avtrekksvifter anbefales skiftet ut etter 15 år. Vurdering av avvik: - Synlig bruksslitasje på enkelte fronter og benkeplater. Slitasje/svelleskade på bunnplate i kumskapet. Slitt/misfarget silikonfuge mellom benkeplate og fliser. Konsekvens/tiltak: - Normalt ettersyn og vedlikehold må påregnes på sikt. Ny eier vurderer selv behovet for innvendige oppgraderinger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Avtrekk (kjøkken): Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Mekanisk avtrekk til felles luftekanal/sjakt. Vurdering av avvik: - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Konsekvens/tiltak: - Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. - Det er vanskelig å etablere andre løsninger. Avtrekk fra kjøkken er løst iht. hva som er vanlig for denne typen bolig. Generelt: Løsningen fungerer, men det bemerkes at avtrekk/ventilasjonen er enklere enn de løsninger som anbefales i dag og det er av den grunn vanskeligere å ha tilfredstillende luftkvalitet eller muligheter for utskiftninger av luft. Ny forskrift tar utgangspunkt i dagens krav hva angår avtrekk fra kjøkken. Det kan være at borettslaget har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslaget før det eventuelt kan gjennomføres. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Vannledninger: Vannrør i kobber fra byggeår. Stoppekran er lokalisert i vaskerom/wc. Rørføringer og rørenes tilstand kan være vanskelig å gi en fullstendig vurdering av da disse for det meste ligger skjult i vegger og konstruksjoner, eller er innkasset. Røranlegget er ikke nærmere kontrollert og tilstandsvurdert på befaringen, ut over det som er synlig i rommene. En eventuell utvidet kontroll må utføres av en rørlegger. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Avløpsrør: Avløpsrør i pvc/plast fra byggeår. Hovedstrekk i soil-/støpejern fra byggeår. Rørføringer og rørenes tilstand kan være vanskelig å gi en fullstendig vurdering av da disse for det meste ligger skjult i boligens vegger og konstruksjoner eller er innkasset. Undertegnede har ikke vurdert, kun beskrevet røranlegget av den grunn at dette krever spesielt utstyr og kompetanse. Alder, fortetting og brudd kan være risikomomenter i et hvert anlegg. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Varmtvannstank: Ca. 120 liters Oso varmtvannbereder fra 1995 plassert i benkeskap i kjøkken. Undertegnende har begrenset kompetanse til å vurdere varmtvannsberederens eksakte tilstand. Normalt vil fabrikkår indikere tilstanden og samtidig forventet levetid ut fra en gjennomsnittsbetraktning. Normalt intervall for utskifting av varmtvannsbereder, elektrisk er mellom 15 og 25 år. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år For varmtvannsberedere med effekt på 1500 W eller mer er det krav til til direkte tilkobling til det elektriske anlegget (fast tilkobling). Kravet tredde i kraft i 2010. Grunnen til at kravet er innført, er at tilkobling via stikkontakt innebærer en fare for varmgang og brann. Konsekvens/tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Andre installasjoner: Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmekilder ble ikke funksjonstestet ved befaring, det antas at disse fungerer som forventet. Vurdering av avvik: - Eldre panelovner med redusert effekt. Forventet levetid på en panelovn er 15-20 år. Konsekvens/tiltak - Normalt ettersyn og vedlikehold må påregnes på sikt. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 230 V systemspenning. Det elektriske anlegget er av varierende årgang med enkelte oppgraderinger i senere tid. Delvis skjult og delvis åpent montert elanlegg. Delvis jordet og delvis ujordet anlegg. Sikringsskap: 50 A overbelastningsvern, digital strømmåler og 10 fordelingskurser med jordfeilautomater. Det antas at det er tilstrekkelig kapasitet til normal bruk. Det ble ikke opplyst om feil eller mangler ved det elektriske anlegget på befaringsdagen. Det foreligger ingen eltilsynsrapport de siste 5 år. Det anbefales på generelt grunnlag gjennomgang av det elektriske anlegget ved overtakelse av brukt bolig. En eventuell kontroll må utføres av en autorisert el-takstmann eller en godkjent kontrollør. Som følger av manglende tilsyn i senere tid og manglende samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget som er montert etter år 1999, er TG2 satt iht. NS 3600. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei Spørsmål til eier 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. 1975. Ukjent sist gang det elektriske anlegget ble totalt rehabilitert. Trolig fra byggeår. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. Det foreligger ingen informasjon/dokumentasjon. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Sikringsskapet er oppgradert med ny innmat i senere tid, ukjent årstall. Utført av Partner Elektro AS. Det foreligger ingen samsvarserklæring. Merk at det er eiers plikt å sørge for at det elektriske anlegget til en hver tid er godkjent. Samsvarserklæring skal foreligge ved alle nye installasjoner etter 01.01.1999. Samsvarserklæringer er pålagt dokumentasjon som skal oppbevares av eier i hele anleggets levetid. Eksisterer det samsvarserklæring? Nei 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? Ukjent 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei Generelt om anlegget 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei Inntak og sikringsskap 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Det foreligger ingen eltilsynsrapport de siste 5 år. Det anbefales på generelt grunnlag gjennomgang av det elektriske anlegget ved overtakelse av brukt bolig. En eventuell kontroll må utføres av en autorisert el-takstmann eller en godkjent kontrollør. Som følger av manglende tilsyn i senere tid og manglende samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget som er montert etter år 1999, er TG2 satt iht. NS 3600. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad Forhold som har fått TG3: Generell (bad): Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Baderom fra byggeår med gulvbelegg, vegger kledd med malt tapet/glassfiberstrie og himling med malte betongelementer. Baderomsinnredning med laminerte profilerte fronter, heldekkende servant i kompositt e.l, ettgreps servantarmatur, speilskap og spot-/overbelysning. Dusjkabinett med glassfronter, skyvedører, dusjbatteri og hånddusj. Mekanisk avtrekk. Oppvarming med panelovn. Vurdering av avvik: - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet har originalt sluk fra byggeår. Sluket var ikke tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen. Våtrommets tettesjikt/membran er det originale gulvbelegget fra byggeår. Røranlegget er fra byggeår. Synlig slitasje på overflater, innredning og sanitærutstyr. Lekkasje fra avløp under servant. Defekt spotbelysning over speil. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG3 for rommet er satt med bakgrunn i alder. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak: - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Merknad: Borettslaget har vedtatt utskiftning av avløpsrør og våtromsrehabilitering, og antar oppstart tidlig sommer 2025. Det påregnes at styret vil søke om et lån på ca. 100 millioner, som vil medføre at fellesgjeld vil øke for alle andeler med ca. kr 420.000,-. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Generel (vaskerom/wc)l: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Wc/vaskerom fra byggeår med gulvbelegg, vegger kledd med malt tapet/glassfiberstrie og himling med malte betongelementer. Wc-del med gulvmontert toalett, vegghengt porselenservant, servantarmatur, speil og belysning, samt vaskerom-del med skyllekum i rustfritt stål, blandebatteri og oppleggg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Vurdering av avvik: - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet har originalt sluk i støpejern fra byggeår. Sluket har rustdannelse. Våtrommets tettesjikt/membran er det originale gulvbelegget fra byggeår. Røranlegget er fra byggeår. Synlig slitasje på overflater og sanitærutstyr. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG3 for rommet er satt med bakgrunn i alder. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak: - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Merknad: Borettslaget har vedtatt utskiftning av avløpsrør og våtromsrehabilitering, og antar oppstart tidlig sommer 2025. Det påregnes at styret vil søke om et lån på ca. 100 millioner, som vil medføre at fellesgjeld vil øke for alle andeler med ca. kr 420.000,-. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

    Innbo og løsøre
    Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 3 820 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 251 777 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 071 777 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 240 (Omkostninger totalt) 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 073 017 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 080 217 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 083 017 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Elektrisk oppvarming med panelovner.

    Energiklasse
    unknown

  • Formuesverdi primær
    925027

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3515103

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Andelsnummer
    223

    Part.obl.nr.
    948391546

    Felleskostnader pr. mnd.
    6492

    Andel fellesgjeld
    251777

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-08-31T22:00:00Z

    Borettslaget
    Riihimakiveien borettsalg

    Borettslagets org.nr
    948391546

    Om borettslaget
    Midt i smørøyet ligger Skjettenbyen! Skjettenbyen ble etablert tidlig på 1970-tallet og består av 12 borettslag fordelt på rekkehus eller lavblokker. Navnene på veiene, og derav borettslagene, har den historiske sammenheng at de den gang ble hentet fra daværende Skedsmo kommunes vennskapskommuner. Riihimäkiveien borettslag er det største laget. Vi har 8 lavblokker med 318 leiligheter fordelt på 2-, 3- og 4-roms, samt noen på bakkeplan med hage. Du finner oss i Lillestrøm kommune like ved E6, midtveis mellom Oslo og Gardermoen. Borettslaget ble stiftet 21.11.1973 og har organisasjonsnr. 948 391 546.

    Forkjøpsrett
    Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernes øvrige andelseiere i boligbyggelaget forkjøpsrett. Utlysning tas direkte med Bori BBL; eierskifte@bori.no. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er 5 hverdager dersom borettslaget har mottatt skriftlig forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til laget minst 15 dager, men ikke mer enn 3 måneder før meldingen om at andelen har skiftet eier.

    Styregodkjennelse
    Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    INFORMASJON FRA STYRET 2024: Borettslaget skal bytte avløpsrør og sluk, som fører til oppgradering av alle våtrom. Borettslaget forholder seg for tiden til et grovestimat på ca. kr 100 millioner og antar oppstart tidlig sommer 2025. Kostnadsbildet blir nærmere avklart ved årsskiftet, da enterprisen formentlig sendes ut til prising i oktober. Innkalling til ordinær generalforsamling tar for seg dette og andre pågående oppgaver. Det påregnes at styret vil søke om et lån på ca. 100 millioner. Dette vil medføre at fellesgjeld vil øke for alle andeler med ca. kr 420.000,-, samt en økning av felleskostnader. INFO OM FORRETNINGSFØRER: Styret har 27.2.2024 valgt å si opp dagens forretningsførselsavtale med BORI BBL. Hvem vår forretningsfører blir fra september 2024 er i skrivende stund ikke bestemt. UTFØRT ARBEID/PLANER: * Styret besluttet 4.11.2023 å bytte ut dagens støpejernsrør og støpejernssluk. Dette betyr i praksis at alle våtrom (bad, wc og vaskerom) blir bygd opp på nytt med dagens materialer og byggtekniske krav, også kalt totalrenovering. Styret antar at oppstart av rive- og byggearbeidet blir ca. sommer 2025, muligens noe tidligere pga. en del ledig kapasitet i byggenæringen for tiden. * Vedlikehold og utbedring av skadet betong i P-husene. Det skal bl.a. gjøres følgende arbeid: - Kontrollfelt i tak for å avdekke evt. aktiv lekkasje fra tregarasjene (Nvn.223). - Reparere all skadet armeringsjern (0 ? 20 cm). - Montere et katodisk beskyttelsesanlegg (svakstrøm) på all armeringsjern i gulv, søyler og vegger. - ?Vanntett? topplag på alle plan. - Male vegger og tak med CO2-bremsende maling. - I Rvn. 1, 3 og 5 planlegges det å utbedre midtre nødutgang iht. aktuelle byggtekniske- og HMSkrav. - I Nvn.223 fjernes ?blomsterkassene? og trepanel byttes. - I Nvn.223 legges ny membran og asfalt på 3.etg (friluft). Arbeidet i P-huset under Rvn. 1, 3 og 5 startet mandag 9.10.2023 og var 95% ferdig 9.2.2024. Arbeidet i Nordbyveien 223 startet 15.1.2024 og vil pågå frem til ca. desember 2024. * Bytte av røykvarslere. I april og mai fikk alle byttet ut sin gamle røykvarsler i leiligheten. * Husleieøkning og kommunale utgifter. Styret måtte 28.11.2023 varsle om en husleieøkning på + 23,0 % fra 1.1.2024 bl.a. pga. høyere utgiftsøkning på vann, avløp og renovasjon. Endringen ble 14.12.2023 justert ned til + 11 % som følge av endringer i Lillestrøm kommunes budsjett, som ble vedtatt 13.12.2023. De kommunale utgiftene vil i tiden fremover øke merkbart mer enn den generelle prisstigningen, og borettslagets inntektsside (dvs. husleien/felleskostnadene) må balanseres i forhold til denne utviklingen. * Husholdningsavfall (ROAF). Fra 2025 skal kanskje alle kommunene tilhørende ROAF sortere ut matavfall, dvs. de grønne posene, i egne avfallsbeholdere. Det er ikke plass til en egen beholder for matavfall i våre avfallsrom, og styret ser på mulige løsninger i forhold til dette. I den forbindelse satte styret opp skap ved hver papircontainer i mai 2023, hvor beboerne kan hente flere grønne poser når de har brukt opp sine. Dette for å forenkle distribusjonen, men også for å unngå å få mange grønne ruller utlagt på den enkeltes dørmatte året igjennom. * Eiendomsskatt (kommunens beregningsmetode vs. lovverket). Når Lillestrøm kommune ble en realitet i 2020 så gikk de over til å bruke Skatteetatens beregnede boligverdi på privatboliger. Det er juridisk uenighet om hvor vidt kommunen har satt opp beregningsstykket for privatboliger feilaktig, og at dette fører til en høyere eiendomsskatt enn hva som er forutsatt i lovverket. Vi har gått rettens vei for å få avklart dette spørsmålet, og Fellesorganet for Skjettenbyen følger denne saken tett. * Vedlikeholdsoppgaver 2021 - 2025: Ut over vedlikehold av betongen i P-husene, og utskiftning av avløpsrør eller oppussing av våtrommene, så har ikke styret større planer for øyeblikket. Noe mindre vedlikehold vil det alltid være. Generalforsamlingen i 2021 godkjent et lån på kr. 10 mill. for å få løst diverse vedlikeholdsoppgaver. Dette lånet ble tatt ut den 1.8.2023. * Ventilasjon og avvik: Ny rens av felles ventilasjonssjakt, med tilstøtende kanaler inn til hver leilighet, ble gjennomført i 2023. Kun 21 leiligheter gjenstod å rense etter første runde, som var ferdig rett før fellesferien startet i 2023. 13 av disse ble tatt i september 2023. I forbindelse med totalrenoveringen av våre våtrom fra ca. 2025 så vil styret undersøke mulighetene for å bedre eller endre på vår felles ventilasjon. * Lading av elbiler: Styret har arbeidet i flere år med muligheter for lading av elbiler, hybridbiler og liknende. Dagens elektriske anlegg i P-husene har ikke kapasitet til lading av slike kjøretøy ettersom anleggene er fra starten på 1970-tallet. Det er forbudt å lade elbil og liknende kjøretøy i garasjene. En annen faktor er at Riihimäkiveien borettslag og Nordensvei borettslag mangler 80 plasser innendørs, noe som betyr at vi uansett må ha lademulighet utendørs. Det er Sameiet Skjetten Garasjehus som fikk etablert seks hurtigladere på 400V-system utendørs, på pplassen nord for P-huset i Nordbyveien 223. Disse ble satt i drift 1. november 2019, til felles bruk for andelseiere i vårt og Nordensvei borettslag. Lading av elbiler og liknende kjøretøy skal kun skje på disse seks hurtigladerne! Alle de seks hurtigladerne ble byttet ut i perioden oktober 2023 ? februar 2024. PÅGÅENDE SAKER: (1) Borettslagene i Skjettenbyen er uenig med kommunen i hvordan selve regnestykket skal settes opp når det beregnes eiendomsskatt. Kommunen har en annen tilnærming. Det foreligger nå en Høyesterettskjennelse, og en rettskraftig dom fra lagmannsretten, uten at kommunen har tatt hensyn til denne for 2024. 10 borettslag har i fellesskap 9.2.2024 valgt å ta ut en stevning i tingretten for å få en rettslig avklaring på om kommunens måte er lovstridig. UTFØRTE OPPGAVER I 2023: 1. Hatt flere prosjektmøter ifm. vedlikeholdet av betongen i P-husene. 2. Innhentet ekstern konsulenthjelp i forbindelse med styrets arbeid med å vurdere muligheter m.m. i forbindelse med renovering av våre vannrør. Styret besluttet utskiftning av gamle jernrør og sluk den 4.11.2023, d.v.s. totalrenovering av alle våtrom. 3. Foretatt kontroll av alle våtrom i alle leilighetene for å få et totalbilde av dagens status og utfordringer. 4. Tatt fysiske rørprøver av vannrørene (vann inn) for å få vurdert restlevetid. 5. Byttet røykvarsler i alle leilighetene og montert i P-huset under Rvn1, 3 og 5. 6. Gjennomført ventilasjonsrens i alle leilighetene. 7. Gått årlig HMS-runde i fellesområdene i borettslaget. 8. Byttet i juli til vaskefirmaet Ren Service AS, som vasker alle trappene på tirsdag. 9. Gjennomført boning av gulvbelegget i alle oppgangene i august/september 2023. 10. Satt opp budsjett for 2024 og varslet om husleieøkning fra 1.1.2024. 11. Via Fellesorganet sendt en klage på eiendomsskatt ovenfor Lillestrøm kommune (tolkning av regler). 12. Tilskrevet flere beboere enn vanlig for støy, festing, oppussingsstøy og vaskemaskiner sent på kvelden eller om natten. 13. Tilskrevet flere beboere vedr. rydding av sine p-plasser (4 dekk) og hatt feiing av P-husene. 14. Har sjekket ventilasjon, brannvern, rømning og synlige vannlekkasjer ved salg. Vi finner feil ved 2 av 3 salg, ofte ventilasjon. 15. Avholdt årets juletur for beboere i Riihimäkiveien og Nordensvei. 16. Fylt på med bark på lekeplassen (fallunderlag). OPPGAVER STYRET ARBEIDER MED: 1. Engasjere et prosjektlederfirma for våtromsrehabiliteringen. 2. Flytte borettslagets HMS-system fra papir til web. 3. Sette opp budsjett for 2025. 4. Vurderer bytte av panel på utebodene om ca. 5 års tid. 5. Delta på alle fellesarrangementene som er i Skjettenbyen. REGNSKAPET FOR 2023: Regnskapet for 2023 viser et negativt driftsresultat på kr. 3.876.015,- og et negativt årsresultat på kr. 5.117.628,-. Styret foreslår at årsresultatet føres imot opptjent egenkapital. Disponible midler, dvs. ?penger på bok?, den 31.12.2023 var kr. 7.951.134,-. BUDSJETT FOR 2024: Oversikten her gir et forventet årsresultat med ett underskudd på ca. kr. 27 mill. I tillegg skal det betales ca. kr. 3,4 millioner i avdrag på borettslagets lån. Det blir i starten av 2024 tatt opp kr. 35 millioner i lån til vedlikehold og rehabilitering, i all hovedsak tilknyttet P-husene. Isolert sett går 2024 dermed i pluss med ca. kr. 4 mill. Disponible midler (?penger på bok?) den 31.12.2024 forventes derfor å være ca. kr. 4,3 mill. BORI sitt anbefalte minstenivå på disponible midler for et borettslag på vår størrelse er 3,0 millioner.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Informasjon om lån per 01.09.2024 - Lån I: Bank: Handelsbanken Lånenummer: 9492.70.58795 Nominell rente (flyt): 5,70 % Innfrielsesår: 2054 Lånetype: Annuitet Antall terminer pr år: 12 Saldo pr 01.09.2024: kr 44 596 276 Andel av saldo kr 172 461 IN-ordning: Nei Lån II: Bank: Handelsbanken Lånenummer: 9492.70.36252 Nominell rente (flyt): 5,70 % Innfrielsesår: 2032 Lånetype: Annuitet Antall terminer pr år: 12 Saldo pr 01.09.2024: kr 20 510 252 Andel av saldo: kr 79 316 IN-ordning: Nei

    Borettslagets forsikringsselskap
    Protector Forsikring ASA

    Polisenummer felles forsikring
    1438766-5.1

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt etter søknad til styret, iht. sameiet husordensregler.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3205/71/54: 10.03.1970 - Dokumentnr: 1234 - Rettigheter iflg. skjøte Ifl.skjøte på bnr.4 er det best. om ledn.for vann-kloakk,el- ledninger m.v. Fl.best. Gjelder denne registerenheten med flere 29.06.1977 - Dokumentnr: 4244 - Forkjøpsrett BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT MED FLERE BESTEMMELSER Gjelder denne registerenheten med flere 09.03.1981 - Dokumentnr: 1508 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Skedsmo kommune til å opparbeide gangvei/busslomme på denne eiendom m/flere bestemmelser. 14.10.1974 - Dokumentnr: 6041 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3205 Gnr:71 Bnr:4 20.12.1996 - Dokumentnr: 19497 - Grensejustering 01.01.2020 - Dokumentnr: 513164 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0231 Gnr:71 Bnr:54 01.01.2024 - Dokumentnr: 154485 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3030 Gnr:71 Bnr:54

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for boligblokken m/54 leiligheter datert 14.04.1975. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: Planeringsarbeidet er ikke ferdig. Ferdigattest for innglassing av balkonger, datert 05.01.2012.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kommuneplanens arealdel 2023-2035. Vedtatt i kommunestyret 14.06.2023 i sak 76/23, revidering vedtatt 24.01.2024 i sak 2/24 og 04.09.2024 i sak 140/24.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 3 820 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- 251 777 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 071 777 (Pris inkl. fellesgjeld) -------------------------------------------------------- Omkostninger 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument ) 7 200 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 1 240 (Omkostninger totalt) 8 440 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 11 240 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 073 017 (Totalpris. inkl. omkostninger) 4 080 217 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 4 083 017 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    1240

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr  40 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  10 900,- oppgjørshonorar kr  7 900,- og visninger kr  3 500, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 66 613,-. Utleggene omfatter fotograf, kommunale opplysninger, markedspakke, oppgjørshonorar, tilretteleggingsgebyr, visning, utlegg kommunale opplysninger, opplysninger fra forretningsfører, tingl. av urådighet og tilstandsrapport. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 35 000,- for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Danyal Razzaq

Eiendomsmeglerfullmektig/Partner

Danyal Razzaq

91 92 26 99

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev